Találatok a következő kifejezésre: Felmondtak a Az (47 db)

Az Erste Bank felmondta a hitelkártya szerződésemet. Hívtam őket, hogy még mielőtt kiadják behajtó felé, megegyezzek velük részletfizetésben. Sajna nem lehet egyezkedni csak majd a behajtóval. Ez tényleg így van? Nem lehet tőlük r. fizetést kérni?

Utána felhívtam a bank ügyfélszolgálatát, ott érdekes módon azt mondták, hogy van lehetőségem részletfizetésre. Amikor mondtam, hogy a levelet kiküldő információs telefonszámon azt mondták, hogy nem adnak részlet fizetést, eléggé elcsodálkozott. Furcsának találom, hogy bár szeretnék fizetni, mégsem lehet. Csak egy összegben, de úgy meg nem tudom. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mégis hol egyezhetnék meg -behajtón kívül- a bankkal, mielőtt még több tartozás lesz emiatt? Van e valami törvény rá, hogy még velük is lehetne egyezkedni?

Legjobb válasz: Ha már felmondták a szerzõdésed, akkor már persze, hogy nincs részletfizetés. Azt még elõtte kell, ha nem tudod fizetni..

Ha már felmondták a szerzõdésed, akkor már persze, hogy nincs részletfizetés. Azt még elõtte kell, ha nem tudod fizetni..
Jóval hamarabb kellett volna egyezkedni, miért vártál eddig?

Felmondták a szerződésünket kötelezőnél mert 60 napon túl nem volt fizetve. A MAGISZ felé állítólag napi 450 ft kell fizetni de már vagy 60 nap az elmaradás! Létezik ilyen?

Legjobb válasz: Mit tegyünk most?A biztosításunk 4500.- volt egy félévre de nem használtuk az autót mert sajnos a mûszakira sem volt pénz így a biztosítás fizetése is elmaradt sajnos anyagi okok miatt!Most hívtam a biztosítót hogy jövõ hónapban rendezném a már régen esedékes díjjat.Azt mondták már felmondták a szerzõdést náluk kell újrakötnöm ami persze nem gond.Õk viszont ahogy megkötöm a MAGISZ felé küldik hogy mikor történt a szerzõdésfelmondása és attól a naptól fogva a teljesítménynek megfelelõ összeget esetünkben 450.- kell naponta számolni ki kell fizetni ami kb 60 nap 27000.-nagyon el vagyunk keseredve azt sem tudjuk hogy fizessük ki.Tudtok valami megoldást rá?Ha igen kérlek segítsetek!!!

A kérdező hozzászólása: Mit tegyünk most?A biztosításunk 4500.- volt egy félévre de nem használtuk az autót mert sajnos a mûszakira sem volt pénz így a biztosítás fizetése is elmaradt sajnos anyagi okok miatt!Most hívtam a biztosítót hogy jövõ hónapban rendezném a már régen esedékes díjjat.Azt mondták már felmondták a szerzõdést náluk kell újrakötnöm ami persze nem gond.Õk viszont ahogy megkötöm a MAGISZ felé küldik hogy mikor történt a szerzõdésfelmondása és attól a naptól fogva a teljesítménynek megfelelõ összeget esetünkben 450.- kell naponta számolni ki kell fizetni ami kb 60 nap 27000.-nagyon el vagyunk keseredve azt sem tudjuk hogy fizessük ki.Tudtok valami megoldást rá?Ha igen kérlek segítsetek!!!
Okmányirodába menjetek be és ideiglenesen vonjátok ki az autót a forgalomból. Ezt kellett volna megtenni már a szerzõdés felbontásakor, akkor nem lenne ez az elmaradás. Most már késõ, ezt mindenképp ki kell fizetni. Igyekezzetek vele, mert minden nap növekszik.
csökkenthetitek az utólag "büntetésként" fizetendõt, ha üzembentartóit köttök valakivel (mondjuk a családban) ... ebben az esetben ha jól emlékszem, az üzembentartó csak három hónapra visszamenõleg kell, hogy kifizesse ezt a díjat ... biztosító bróker ismerõst keress ... vagy akár a neten is bróker céget, azok segítenek (nem te fizeted a díjukat, hanem a biztosító)
17.49ces hozzászóló jót mond.De nem kell az ü.t-nak visszamenõleg egy napot se kifizetni, hanem az õ nevére kell kötni a biztosítást, és ennyi.(amúgy meg:maBisz)
Igen, és amikor az eredeti tulaj nevére újra autó kerül, szépen fizetheti ismét a fedezetlenségi díjat. Azt ugyanis nem felejtik el...

Két hónapja felmondtam a cégnél ahol dolgoztam. Azonnali felmondással. Viszont elfelejtettem megírni az indokot! Ilyenkor mi van?

De a munkáltató így is aláirta és elfogadta, majd le lett adva a munkaügyi központban.

Legjobb válasz: Nem számít, ha elfogadták

Nem számít, ha elfogadták
Azt talán utólag is meg lehet írni
Semmi következménye nem lesz. Fõleg ha aláírták és átvették.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak olvastam, hogy ha a munkavállaló talál kifogást a felmondásában -amit a munkáltató intézett felé- akkor 30 napig lehet benyújtani panaszt. (+van valami 3 év) De az én esetemben úgy van, hogy írtam egy azonnali felmondást, és nem írtam hozzá indokot. Ami elméletileg szabály ellenes, de a munkaadóm aláírta, indokkal nem törõdött. Így a volt munkaadóm is ugyanúgy 30 napig élhet a panasz beadásával, vagy rá más szabályok vonatkoznak?


Sz*rházi mocskok az ilyenek, többségében
lepontozhattok, de amennyiben a felmondás indoka klétszámleépítés, majd betöltik a munkakört, a munkáltató perelhetõ, sikeresen.
"hát igen , én nem tartozok a járulékkedvezményezettek köré" Ha ez volt az igazi indok, és valami kamut kitaláltak, akkor irány a bíróság. A hivatalos indokot jó eséllyel nem tudják megvédeni. Már egy közepes ügyvéd is kitapos ebbõl egy kis pénzt. (õk pedig egy szép kis büntetést is kapnak) A munkavállalónak is vannak jogai, a két szép szeméért nem lehet kirúgni.
Azért a pert én nem nagyon javaslom senkinek. Bármikor ki tudja magyarázni, hogy valamit rosszul csináltál, és akkor még az õ perköltségeit is rád sózzák. Ne keseregj ezen már, bizonyára gazdasági érdekel állnak a háttérben. Pl. amikor az IBM megszûnt, és kitettek 3000 embert az utcára, Fehérváron sorra mondtak fel mindenkinek, és fele annyiért vettek fel volt IBM dolgozót, akik után még támogatást is kaptak az államtól. Aztán fél év múlva meg verték a mellüket a politikusok, hogy oh, megoldottuk, az összes volt IBM-es el tudott helyezkedni. Na, ja, de ha nem lett 3000 új munkahely, akkor még mindig van 3000 munkanélküli, nem? Ez csak szimpla matek. A város azóta sem heverte ki, a bérek a béka s..egge alatt.
A kérdező hozzászólása: hát igen , én nem tartozok a járulékkedvezményezettek köré
"milyen emberek ezek" Ezek nem emberek, hanem vállalkozások. A vállalkozások pedig nem a te érdekeidet, hanem a saját profitjukat nézik. Így valószínûleg jobban járnak, nem "hibáztathatod" õket érte. Vagy olcsóbb lesz nekik az új munkaerõ, vagy jobb. Vagy mindegyik együtt. Nem tudhatod, mi áll a döntés hátterében, viszont megkérdezheted õket. Célravezetõbb, mint ha minket kérdezel...
Kérdés, mivel indokolták a kirúgásodat. HA a munkáddal volt baj, akkor semmit nem tehetsz (illetve nem kellett volna aláírnod...) HA létszámleépításre hivatkozva küldtek el, majd felvettek mást, simán perelhetsz és nyerni fogsz. Nálunk a kórház egy alkoholista beteghordót küldött el, rendesek akartak lenni, nem azt írták, hogy vedel, hanem hogy létszámleépítés, majd felvettek egy normálisat. Az alkesz perelt és nyert.
Gyanítom, hogy a munkáltatód az új munkaerõ után kap valami támogatást, vagy járulékkedvezményt, amit utánad (már) nem. Pl. tartósan álláskeresõ és/vagy 50 év feletti és/vagy szakképesítés nélküli álláskeresõ és/vagy gyesrõl visszatérõ álláskeresõ után elég sok járulékkedvezmény jár a munkáltatónak. Ha neki teljesen mindegy, hogy Marika vagy Pirike áll a gép mellett (de Pirike után sok ezer forintot megtakarít), akkor valószínûleg az olcsóbb munkaerõt választja. Még ha kissé gerinctelen is, mert elküldi az éppen jól dolgozó eddigi munkaerõt...
Van olyan cég, aki csak próbaidõre veszi fel az embereket és ahogy letelik mindig mást vesz fel, és szépen lenyelik a bér felét is mellé. Szörnyû dolgokat hallok, elkeserítõ, hogy a munkáltatók mit engednek meg maguknak.
Nem kaptak utánad valami támogatást? Felénk az a szokás, hogy a cégek felvesznek egy csomó embert, akikre támogatás jár, felveszik a támogatást, az embereket tartják, ameddig muszáj, aztán mondvacsinált indokkal elküldik õket és felveszik az újabb embereket, meg az újabb támogatást.
Valószínûleg nem csináltál jól valamit mégsem, különben nem mondtak volna fel, nem gondolod?
3as nem kapnak semmilyen pénzt a munkavállaló után.csak kevesebbet kell fizetniük utánuk.nem mindegy.
Tehet.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig nem tudtam fizetni.. és felmondta , azután egybe követelte most meg ez.. :((((((
A hitelszerzõdésben szokott olyan kitétel lenni, hogy a bank a követelését bármilyen náluk vezetett számláról leemelheti. Ez gyakorlatilag egy minden korlátozás nélküli végrehajtási jog (se bírósági jóváhagyást nem igényel, se korlát nincs a elemelhetõ összegre). Más bankba kellett volna utaltatni a zsét.
Azért vett le 110-et, mert 28.500 forintnak kell maradnia a számlán, az az öregségi nyugdíjminimum. Ha 330 jött volna a számlára, akkor 300at vett volna le.
A kérdező hozzászólása: Az szép! Na mind1 legalább a bérletre futja, köszi!
Hívd fel a behatási osztályt, vagy a kintlévõség kezelõt, ha már eladták a követelést, azért, hogy a következõ hónapban ne járj így. Egyezz meg velük egy fix részletfizetésben, ami nekik és neked is jó.
Nem, de sajnos igen.Nyugdíjas anyum vele megcsinálta az a köcsög otp.
Miért köcsög az OTP? A hiteleket úgy tudtam, vissza kell fizetni. Ha valaki nem fizet, szankcionáljak. Andersen meghalt, mese nincs!
Bank biztos nem ad aktiv Barosnak hitelt.Más szervezettõl meg kockázatos kölcsönt felvenni, mert átrázzák az ügyfeleiket.
Sajnos, a bankok egyáltalán nem segítõkészek... Próbáljátok meg az áthidaló hitelt, de bar listásan nagyon nehéz lesz. Vannak "külsõ" hitelintézetek, de sajnos, a törlesztõ ott is 80 000 Ft körül kezdõdik.

Navon platinum explorer gépem van pár hete és az android op. R. már felmondta a szolgálatot. A használati útmutató elég tré. Kérdésem: ha wifizek vagy mondjuk egy pdf állományt nézegetek akkor ki kell kapcsolni az addig használt GPS-t?

Kiegészítés: gépkocsivezető vagyok és sűrün használom a GPS-t. Viszont napközben fél órát, egy órát tudok netezni vagy más alkalmazást is használni. Tehát egyszerre több nem lehet nyitva, mert a rendszer károsodásához vezet? Írjatok vmi okosat. Előre is köszönöm!
Nem kell bejelentkezni, az alatt úgyis biztosított vagy.
Illetve nem biztosított, hanem jogosult, de nem akarlak megkavarni :P
"Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a biztosítási jogviszony, illetve az alapul szolgáló jogosultsági feltételek megszûnését követõen még meghatározott ideig fennáll, ez az ún. passzív jogon való jogosultság. Ha a jogosultsági feltétel (pl. munkaviszony) megszûnését megelõzõen ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn." Arra az 1 hétre nem kell bejelentkezned.
ezt a rész kiemeltem, mert tetszett: "fizetnie kell ezt a járulékot még akkor is, ha semmilyen jövedelme nincs" azért ez jó vicc, mert ha sehonnan nincs semmilyen jövedelmem, akkor hogyan tudnék fizetni??????

Felmondtam a munkahelyemen! Nem akarnak azonnal elengedni, ki akarják húzatni a 45 napot velem. Mit tehetek, hogy ne kelljen ledolgoznom? Jár végkielégítés?

Legjobb válasz: Nem jogászhoz rohangászik amikor felmond, hanem mindenki tisztában van vele elõre, hogy mi vár rá, amikor felmond, nem akkor kezd el utána nézni.

Nem jogászhoz rohangászik amikor felmond, hanem mindenki tisztában van vele elõre, hogy mi vár rá, amikor felmond, nem akkor kezd el utána nézni.
Akkor kezdjük ott, hogy a felmondási idõ 30 nap, és nem több! Akkor növekszik a munkáltatónál eltöltött idõvel arányosan a felmondási idõ, ha a munkáltató mond fel a dolgozónak! A felmondási idõt nem hoszabbítja meg, ha esetleg alatta betegállományba kerülsz (ugye ilyenkor nem kell dolgozni):) :) A felmondási idõt "le kell tölteni", ha Te mondtál fel, maximum akkor nem, ha eltekint attól a munkáltatód. Ha Te mondtál fel, akkor nem jár végkielégítés.
Végkielégítés??? Mire? Hogy te felmondtál? Az akkor szokott járni, ha õk tesznek ki, vagy legalább közös megegyezésrõl van szó. Szóval nem jár. A felmondási idõ meg teljesen normális dolog, gondolom tudtál róla, mielõtt felmondtál. Meg lehet beszélni esetleg, hogy ne dolgozd le, de ez már az õ hozzáállásukon múlik. Ha õk követelik, hogy ledolgozd, akkor nem nagyon tudod kihúzni magad a dolog alól.
Vedd elõ a munkaszerzõdésed és nézd meg, mit írnak benne a felmondási idõrõl. Ha semmit akkor 30 napot vagy köteles még ledolgozni. Persze ha ilyenkor lekapsz egy makacs náthát és a háziorvos kiír egy hónapra... ;) Végkielégítés nem jár, ha te mondasz fel.
Ha lebetegszel és betegállományba kerülsz, akkor az az idõszak beleszámít a felmondási idõbe. Mióta dolgozol a cégnél? A felmondási idõ 30 napról indul.
Ha te mondtál fel, nincs végkielégítés és van felmondási idõ amit le kell tölteni. Jó nagy butaságot csináltál, hogy hirtelen haragból elsietted a felmondást hasznos tanács nélkül egy jogásztól.
A kérdező hozzászólása: a végkielégítést azért kérdeztem, mert olvasgattam az itteni többi hasonló kérdést és valaki azt írta ebben az esetben is jár....ezért kérdeztem rá...nekem is fura volt, hogy ilyen esetben járna....de egy kérdést megért...
A kérdező hozzászólása: senki nem mondta, hogy hirtelen haragból.....átalakult a cég, és 3x annyit kell dolgozni kevesebb fizetésért...nem gondolom, hogy mindenki jogászhoz rohangászik amikor felmond...de köszi...okosabbat te sem tudtál mondani, mint hogy le kell dolgozni...semmi többet....
A kérdező hozzászólása: Köszi a betegállományos ötletet, lehet bevetjük...:-)
bevetheted, de akkor plusz egy hónap, mivel ugye betegállományban vagy és nem dolgozol.
A betegállomány beleszámít a felmondási idõbe!
de a táppénz nem! a betegszabi csak két hét a többit napot táppénzre írják ki neki.
A táppénz ideje is beleszámít!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!