Találatok a következő kifejezésre: Felmondási tilalom véd (1 db)

Felmondási tilalom mikortól véd?

Ha megmondom terhes vagyok elküldhet akkor vagy már véd a felmond.tilalom a munkáltatóval szemben,vagy csak onnantól véd ha táppénzen vagyok?És ha megmondom és elküld és rögtön kiíratom magamat,akkor nem sz?nik meg ugye a biztosításom?És meddig vagyok állományban-->tehát szülés után ugye nem mondhat fel a munkáltató,nem nagyon látom át ezeket a dolgokat,viszont fontos lenne...nekem.Segítsetek,köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...

Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...
A felmondási tilalom onnantõl véd, amikor tájékoztattad a munkáltatódat, és csak akkor, ha határozatlan idejû a munkaviszonyod-és igen, ha már nem vagy próbaidõn. A felmondási tilalom csak a rendes felmondásra vonatkozik, azaz rendkívülivel fel lehet mondani akkor is, de ahhoz szigorúan meghatározott okok kellenek, azt meg kell indokolni, gyakorlatilag terhes nõt nemigen lehet rendkívülivel sem elküldeni. Emiatt nem kell táppénzre menni, ha egyébként még dolgoznál. Fontos, hogy ez csak a határozatlan idejû munkaviszonyra igaz! Szülés után sem mondhat fel, szülési szabadság alatt is állományban maradsz. Egyébként a munka törvénykönyve részletesen szabályozza ezt a kérdést is. Ha viszont nem mondod el, de õ kitalálja, és megelõz, akkor nincs mire hivatkoznos, és egyébként is jobb, ha mielõbb elmondod, mert a munkakörülményekre vonatkozóan is vannak speciális jogaid.
Nem mondhatnak fel Neked. Akkor teheti meg a miunkáltató, ha a 3 év lejárta után a GYES-rõl visszamentél, akkor is 30 nap múlva amikor a bentlévõ szabadságod kifizették vagy kiadták. Semmilyen fenyegetéstõl ne ijedj meg, a jog a terhes anyákat védi. Vetesd fel magad táppénzre, mert az idegeskedés em tesz jót Nektek a babával.
Baba miatt nem mondhat fel.Ha megmondod neki, onnantól kezdve nem teheti.Persze, jó ha ennek van valami írott formája is, mert egy munkajogi pernél nehéz a szóbeliséggel nyerni. Ezt a minden hülyeségért táppénzt kérni, csak azért mert babát vársz, nos ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezt nem nézi majd jó szemmel a fõnök.Én tuti kiakadnék rajta a helyében, és felvennék valakit annak a nõnek a helyére, aki ezt csinláta terhessége alatt, és mikor visszajött szülésrõl kirúgnám. Tehát, jó-jó, babát várunk, de azért ettõl még nem mi leszünk a világ közepe!!És nem tehetünk meg olyan gátlástalan dolgokat, amiket eddig sem, mert lehet egyelõre védve vagyunk, de nem lesz ez mindig így!Szerintem.Amúgy magyarorszag.hu
A fogantatástól vagy védve, nemcsak onnan, amikor bejelented.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

7 hetes terhes vagyok és nem ismerek magamra! Teljesen kiakasztó vagyok! Veletek volt ilyen? Elmúlt? Mit csináljak magammal?

Az a baj hogy állandóan émelygek, mindentől (szag, étel) undorom van és nem birok enni semmit. Így állandóan éhes vagyok, és nem tapasztalom hogy valamit is kívánnék. Emellett a hasam is szúródik, görcsöl de a kis magzatoknak (kettő van) szerencsére semmi bajuk. Szerencsétlen férjem két hete tapasztalja a folyamatos hisztimet (én akkor mikor hisztizek nem érzem hogy hisztizek csak utána döbbenek rá), állandó rossz kedvemet, és azt hogy semmihez nincs kedvem. Mindenki arról írt itt, hogy mennyire örül, kivirult, tele van önbizalommal a terhessége idején én meg úgy érzem magam mint akin átment egy úthenger. ( Amúgy a babáknak, terhességnek örülök, terveztük őket, féltem is őket szóval nem ilyen lelki bajaim vannak.)Női praktikákat, könyveket, tanácsokat szívesen vennék hogy mit csináljak, hogy visszajöjjön a jó kedvem és a régi, normális önmagam legyek?

10

19-20 hetes kismamik, nektek is keményedik / fáj a hasatok?

Olyan, mintha épp meg akarna jönni, kb egy hete van, hogy ez néha-néha előjön. Pedig szedek magne b6-ot.

3

Mátészalkán melyik nőgyógyászt ajánlanátok aki vállal szülést is? Dr. Nagy Ákos, Dr Gönczy Judit vagy Dr. Heizer Antal?

0

Ez most rosszat jelent?

8 hetes terhes vagyok. Azt figyeltem meg, hogy a nap bizonyos szakaszaiban (összevissza) rettentesen felpuffad az alhasam és nagyon feszít. Nem tudom, hogy a méhem feszít vagy a beleim, de nagyon kellemetlen érzés. Valaki tapasztalt hasonlót? Mit tegyek? KÖszi!

7

Gyomorsav? Mit tegyek ellene?

21 hetes multam, eddig nem volt ilyen, de par napja estenkent erzem, hogy szetmar a sav, a nyelocsovemben, bofogom is fel, nagyon kellemetlen. Mit ajanlotok ra? Van itthon Salvusviz, igyak azt?

2

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

5

Kinek milyen tapasztalata van második szülésről? Igaz hogy gyorsabb, mint az első? Nagyon kíváncsi vagyok tapasztalatokra, véleményekre!

11

Szalay vezetéknévhez milyen fiú név illik?

2-3 hét van szülésig és lövésem sincs mi legyen a neve....szeretném ha nem lenne utcanév és felnőttként is hordhato

19

Kisfiú nevet keresek a kisfiamnak? !

Segìtenétek?Bàrmilyen nevet irhatok, hatha lesz olyan név, amit még nem hallottam.

34

Mitől lehet? Most vagyok itt először szóval rossz megjegyzést nem kérnék. Tudom h sok ilyet tesznek fel!

Vasárnap óta múlni nem nagyon akaró hányingerem van hol reggel valamikor egész nap és van amikor csak este!
A hónapban megvolt a nemvárt de nem olyan volt mint szokott lenni, 6 nap helyett csak 2 napig tartott, a 25 napos a ciklusom.
Tünetek: Hányinger néha hányással, émelygés, hőhullám, fáradékonyság, ételektől való undorodás!
Első baba lenne, és a válaszokat előre is köszönöm!

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!