Találatok a következő kifejezésre: Felmondási tilalom véd (1 db)

Felmondási tilalom mikortól véd?

Ha megmondom terhes vagyok elküldhet akkor vagy már véd a felmond.tilalom a munkáltatóval szemben,vagy csak onnantól véd ha táppénzen vagyok?És ha megmondom és elküld és rögtön kiíratom magamat,akkor nem sz?nik meg ugye a biztosításom?És meddig vagyok állományban-->tehát szülés után ugye nem mondhat fel a munkáltató,nem nagyon látom át ezeket a dolgokat,viszont fontos lenne...nekem.Segítsetek,köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...

Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...
A felmondási tilalom onnantõl véd, amikor tájékoztattad a munkáltatódat, és csak akkor, ha határozatlan idejû a munkaviszonyod-és igen, ha már nem vagy próbaidõn. A felmondási tilalom csak a rendes felmondásra vonatkozik, azaz rendkívülivel fel lehet mondani akkor is, de ahhoz szigorúan meghatározott okok kellenek, azt meg kell indokolni, gyakorlatilag terhes nõt nemigen lehet rendkívülivel sem elküldeni. Emiatt nem kell táppénzre menni, ha egyébként még dolgoznál. Fontos, hogy ez csak a határozatlan idejû munkaviszonyra igaz! Szülés után sem mondhat fel, szülési szabadság alatt is állományban maradsz. Egyébként a munka törvénykönyve részletesen szabályozza ezt a kérdést is. Ha viszont nem mondod el, de õ kitalálja, és megelõz, akkor nincs mire hivatkoznos, és egyébként is jobb, ha mielõbb elmondod, mert a munkakörülményekre vonatkozóan is vannak speciális jogaid.
Nem mondhatnak fel Neked. Akkor teheti meg a miunkáltató, ha a 3 év lejárta után a GYES-rõl visszamentél, akkor is 30 nap múlva amikor a bentlévõ szabadságod kifizették vagy kiadták. Semmilyen fenyegetéstõl ne ijedj meg, a jog a terhes anyákat védi. Vetesd fel magad táppénzre, mert az idegeskedés em tesz jót Nektek a babával.
Baba miatt nem mondhat fel.Ha megmondod neki, onnantól kezdve nem teheti.Persze, jó ha ennek van valami írott formája is, mert egy munkajogi pernél nehéz a szóbeliséggel nyerni. Ezt a minden hülyeségért táppénzt kérni, csak azért mert babát vársz, nos ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezt nem nézi majd jó szemmel a fõnök.Én tuti kiakadnék rajta a helyében, és felvennék valakit annak a nõnek a helyére, aki ezt csinláta terhessége alatt, és mikor visszajött szülésrõl kirúgnám. Tehát, jó-jó, babát várunk, de azért ettõl még nem mi leszünk a világ közepe!!És nem tehetünk meg olyan gátlástalan dolgokat, amiket eddig sem, mert lehet egyelõre védve vagyunk, de nem lesz ez mindig így!Szerintem.Amúgy magyarorszag.hu
A fogantatástól vagy védve, nemcsak onnan, amikor bejelented.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tippelős játék! Nekem is tippelnétek? Kíváncsi vagyok, ti milyen idősnek látjátok. Hét, nem?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

18

Mi a velemenyetek a munkammal kapcsolatban? 9hetes vagyok, ti maradnatok meg?

Nem tudom mit csinaljak,1barban dolgozok reggel 7-tol este 11-ig hetvegen meg tovabb is. Eleg nagy fust szokott lenni altalaban,felek h ezzel artok a picimnek,es eleg rosszul is szoktam lenni a fustol hanyingerem van,allandoan almos is vagyok,es eleg sokat idegeskedek itt. Szeretnek meg dolgozni,de felek,kerlek adjatok vmi tanacsot. Elore is koszonom.

5

Meg tudná mondani valaki, hogy mikor van a Szent Imre kórházban papás kismamatorna?

Valamelyik decemberi terhestorna papás szülésfelkészítő lesz. csak sajnos nem emlékszem melyik

1

37 hetes vagyok. Ma éjjel többször is mikor fel kellett kelnem, annyira fájt a derekam, hogy majdnem sírtam. Meddig normális ez a fájdalom?

Volt, hogy megmozdulni se bírtam a fájdalomtól, olyan mintha szétakarna esni a csontom.

2

5+1 hetes terhes vagyok és semmi tünetem nincs. Kicsit aggaszt, Mikortól vannak tünetek?

7

Ez valami vírus lehet? 30 hetes kismama.

Kb 3 napja fáj a fejem szinte szünet nélkül és hányingerem van, néha hánynom is kell. Éjszaka pedig már 3x volt hasmenésem, rettenetesen görcsölt a hasam és a picur is nagyon mozgott akkor a pocakomban, de amikor már "túl" voltam rajta megnyugodott.

1

Az x-epil teszt mennyire érzékeny? Nektek milyen idős terhességnél mutatott pozitívat?

Igaz rövid ideje próbálkozunk még (most lesz két hete, petérés közben is voltunk együtt) de olyan lassan telnek anapok, nem biztos, hogy ki tudom várni, hogy megjön-e. Nagyon szép Karácsonyi ajándék lenne :))

8

22. hétben vagyok, 58, 5 kilóról kezdtem most 65 kilónál járok, mennyire számíthatók még ez sok ugye?

előtte oda figyeltem az étkezésre,tornáztam futottam,de mióta terhes vagyok csak a fehér lisztből készült ételeket tudtam megenni és semmi sport

10

Miben változtattatok terhesség alatt az étrendetekben?

Én sosem reggelizem, kicsit lelkiismeret furdalásom is van miatta.

8

Normális hogy 4hetesen látszik a pocak?

Azért nagyon érdekes mert a fiammal csak a 20.hét utàn kezdett làtszani hogy talàn ott baba van nemcsak jól laktam.Ugyanugy most is 52kg vagyok mint a fiamnàl voltam.Ezért nem értem hogy lehet hogy màr most észre vegyem a pici pocakot és ma kedvenc farmerem volt rajtam ami évek óta megvan és külömben pont jó ràm ma észrevettem hogy picit szükebb.Ràadàsul ma egy baràtnöm làtogatott meg akivel havonta talàlkozunk mert elég messze lakik és màr az ajtóban ràvàgta hogy terhes vagyok.Szerinte azért lehet mert elöl àgyazodott be a baba.Szeritetek is?Aki ugyanigy volt oriàsi pocakotok lett a végére?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!