Találatok a következő kifejezésre: Felmondási tilalom véd (1 db)

Felmondási tilalom mikortól véd?

Ha megmondom terhes vagyok elküldhet akkor vagy már véd a felmond.tilalom a munkáltatóval szemben,vagy csak onnantól véd ha táppénzen vagyok?És ha megmondom és elküld és rögtön kiíratom magamat,akkor nem sz?nik meg ugye a biztosításom?És meddig vagyok állományban-->tehát szülés után ugye nem mondhat fel a munkáltató,nem nagyon látom át ezeket a dolgokat,viszont fontos lenne...nekem.Segítsetek,köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...

Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...
A felmondási tilalom onnantõl véd, amikor tájékoztattad a munkáltatódat, és csak akkor, ha határozatlan idejû a munkaviszonyod-és igen, ha már nem vagy próbaidõn. A felmondási tilalom csak a rendes felmondásra vonatkozik, azaz rendkívülivel fel lehet mondani akkor is, de ahhoz szigorúan meghatározott okok kellenek, azt meg kell indokolni, gyakorlatilag terhes nõt nemigen lehet rendkívülivel sem elküldeni. Emiatt nem kell táppénzre menni, ha egyébként még dolgoznál. Fontos, hogy ez csak a határozatlan idejû munkaviszonyra igaz! Szülés után sem mondhat fel, szülési szabadság alatt is állományban maradsz. Egyébként a munka törvénykönyve részletesen szabályozza ezt a kérdést is. Ha viszont nem mondod el, de õ kitalálja, és megelõz, akkor nincs mire hivatkoznos, és egyébként is jobb, ha mielõbb elmondod, mert a munkakörülményekre vonatkozóan is vannak speciális jogaid.
Nem mondhatnak fel Neked. Akkor teheti meg a miunkáltató, ha a 3 év lejárta után a GYES-rõl visszamentél, akkor is 30 nap múlva amikor a bentlévõ szabadságod kifizették vagy kiadták. Semmilyen fenyegetéstõl ne ijedj meg, a jog a terhes anyákat védi. Vetesd fel magad táppénzre, mert az idegeskedés em tesz jót Nektek a babával.
Baba miatt nem mondhat fel.Ha megmondod neki, onnantól kezdve nem teheti.Persze, jó ha ennek van valami írott formája is, mert egy munkajogi pernél nehéz a szóbeliséggel nyerni. Ezt a minden hülyeségért táppénzt kérni, csak azért mert babát vársz, nos ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezt nem nézi majd jó szemmel a fõnök.Én tuti kiakadnék rajta a helyében, és felvennék valakit annak a nõnek a helyére, aki ezt csinláta terhessége alatt, és mikor visszajött szülésrõl kirúgnám. Tehát, jó-jó, babát várunk, de azért ettõl még nem mi leszünk a világ közepe!!És nem tehetünk meg olyan gátlástalan dolgokat, amiket eddig sem, mert lehet egyelõre védve vagyunk, de nem lesz ez mindig így!Szerintem.Amúgy magyarorszag.hu
A fogantatástól vagy védve, nemcsak onnan, amikor bejelented.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Két héttel előrébb van súlyban és méretben mint a valós terhességi hét?

Probléma ez? Tapasztalatok? Második babámat várom. Kisfiú lesz. Naptár szerint 30 hét 4 napos vagyok, az orvos is ezt mondta ma reggel. Viszont most voltam 4d ultrahangon és itt 32 hét 4 naposnak mondták a babát a méretei miatt. Három héttel ezelőttig napra pontos volt az ultrahang méret és a valós terhességi hét is.

Ráadásul azt is mondta az ultrahangos doki ma, hogy a magzatvíz is picit több. (a cukortehelésem teljesen normális volt)

Most aggódom kicsit, hogy ezért talán előbb fog megszületni a gyerek?

5

Mik a véleményetek és tapasztalatok?

18h.vagyok szertenék valamit mozogni a kismamajógára gondoltam! (volt 7 spontán vetélésem és tornázni nem merek de valamit azért kéne mozognom) mit gondoltok?

1

A neten nincs valahol terhes játék?

1

Bepánikoltam kicsit?

Nagyon aggódom, hogy elég jó leszek-e, hogy mindent jól csinálok-e, jól felkészültünk-e technikailag, eszközökkel, stb. Nagyon sokat tanultam, olvastam, készültem, és nemsokára jön a baba. Annyira izgulok. Normális, hogy kételkedem magamban? Határozott nő vagyok, megszoktam, hogy az életemben mindig mindenre tudom a választ, ha pedig nem, minimális idő alatt megtalálom. Tervezek, végrehajtok, kicsit irányításmániás vagyok. Most viszont nincs más, mint a bizonytalanság. Nem tudom, mikor kell indulni, összepakoltam, de ugye teljesen lutri, mikor indul be, nem tudom, mi-hogy fog történni, mivel első baba, még csak sejtésem sincs, mennyire fogom bírni, stb. Ez engem az őrületbe kerget. Ti hogy viseltétek az utolsó heteket, napokat?

5

21 hetesen kinek mekkora volt a babája?

3

Kb.5 hetes terhes vagyok, görcsölget a hasam. Normális?

Magnesi citricitet szedem 1x naponta, hol jobban, hol kevésbé görcsölget a hasam alja. Dokihoz kedden megyek.

1

Hogyha egy terhességi teszten máshol jön ki a második csík, mint ahol kéne, az mit jelenthet?

Szóval ezek a tesztek úgy vannak kitalálva hogy egyes egyedül a második csík helyén érzékelhetik a hcgt? Nekem volt egy pozi tesztem, de a csíkom kicsit el van csúszva és nem tudom hova tenni a helyzetet....

5

Tudtok szegeden olyan magánklinikát ahol csinálják az amniocentézist? Ha csak Pesten va, akkor melyik klinikát javasoljátok?

2

Szerintetek marad a baba vagy elmegy?

múlthét szombaton teszteltem pozit nem várt után 3 nappal, szeptember végén voltam a dokimnál azt mondta hogy van a jobb petefészkembe egy 14mm-es ciszta. tegnap visszamentem hozzá hogy pozitívat teszteltem nézzük már meg hogy mi mivan, azt mondta hogy ez 100% terhesség (hüvelyi és hasi ultrahangon) és hogy a ciszta felszívódott és a bal petefészkembe van egy sárgatest, 4-5 hetesnek írta be a babát a kezelési lapomba, elküldött egy vérvételre a HCG 160 volt és azt mondta hogy 2 hetes terhesnek felel meg ez a HCG szint és h elmehet a baba de ez 12 hétig minden nőnél benne van a pakliba aki babár vár, nem tudom mit higgyek :/ jövőhéten csütörtökön megyek megint HCG-t nézni hogy hogy emelkedett. Erdődi Zoltán az orvosom

7

MI történik hogyha elázik a tervességi teszt?

ha túl sokat csepegtettünk rá, akkor mi történik a teszttel? Mert nekem kijött rajta a második csík, de sokan azt mondták hogy szerintük elázott. ha elázott, jöhet ki rajta rózsaszínű csík?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!