Találatok a következő kifejezésre: Felmondási tilalom véd (1 db)

Felmondási tilalom mikortól véd?

Ha megmondom terhes vagyok elküldhet akkor vagy már véd a felmond.tilalom a munkáltatóval szemben,vagy csak onnantól véd ha táppénzen vagyok?És ha megmondom és elküld és rögtön kiíratom magamat,akkor nem sz?nik meg ugye a biztosításom?És meddig vagyok állományban-->tehát szülés után ugye nem mondhat fel a munkáltató,nem nagyon látom át ezeket a dolgokat,viszont fontos lenne...nekem.Segítsetek,köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...

Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...
A felmondási tilalom onnantõl véd, amikor tájékoztattad a munkáltatódat, és csak akkor, ha határozatlan idejû a munkaviszonyod-és igen, ha már nem vagy próbaidõn. A felmondási tilalom csak a rendes felmondásra vonatkozik, azaz rendkívülivel fel lehet mondani akkor is, de ahhoz szigorúan meghatározott okok kellenek, azt meg kell indokolni, gyakorlatilag terhes nõt nemigen lehet rendkívülivel sem elküldeni. Emiatt nem kell táppénzre menni, ha egyébként még dolgoznál. Fontos, hogy ez csak a határozatlan idejû munkaviszonyra igaz! Szülés után sem mondhat fel, szülési szabadság alatt is állományban maradsz. Egyébként a munka törvénykönyve részletesen szabályozza ezt a kérdést is. Ha viszont nem mondod el, de õ kitalálja, és megelõz, akkor nincs mire hivatkoznos, és egyébként is jobb, ha mielõbb elmondod, mert a munkakörülményekre vonatkozóan is vannak speciális jogaid.
Nem mondhatnak fel Neked. Akkor teheti meg a miunkáltató, ha a 3 év lejárta után a GYES-rõl visszamentél, akkor is 30 nap múlva amikor a bentlévõ szabadságod kifizették vagy kiadták. Semmilyen fenyegetéstõl ne ijedj meg, a jog a terhes anyákat védi. Vetesd fel magad táppénzre, mert az idegeskedés em tesz jót Nektek a babával.
Baba miatt nem mondhat fel.Ha megmondod neki, onnantól kezdve nem teheti.Persze, jó ha ennek van valami írott formája is, mert egy munkajogi pernél nehéz a szóbeliséggel nyerni. Ezt a minden hülyeségért táppénzt kérni, csak azért mert babát vársz, nos ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezt nem nézi majd jó szemmel a fõnök.Én tuti kiakadnék rajta a helyében, és felvennék valakit annak a nõnek a helyére, aki ezt csinláta terhessége alatt, és mikor visszajött szülésrõl kirúgnám. Tehát, jó-jó, babát várunk, de azért ettõl még nem mi leszünk a világ közepe!!És nem tehetünk meg olyan gátlástalan dolgokat, amiket eddig sem, mert lehet egyelõre védve vagyunk, de nem lesz ez mindig így!Szerintem.Amúgy magyarorszag.hu
A fogantatástól vagy védve, nemcsak onnan, amikor bejelented.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A páromamal menstruációm utólsó napján voltunk együtt nem védekeztünk. MostRÁ EGY HÓNAPRA meGjött de 5 napból 1 napig volt 5-dik nap pedig nagyon sötét barna egy kicsi. Görcsölök és fáradékony vagyok, tesztet csináltam negativ lett! LeheteK TERHES?

1

Leghamarabb mikor lehet intézni az apasági nyilatkozatot?

Van valami szabály, hogy pl.: 3 hónapnál nem lehet régibb vagy ilyesmi?

6

A haematóma kiürülése mennyi vérrel jár? És meddig tart?

7

170hetes kismamák mennyit híztatok?

10

Akinek van kedve tippelni! Hét? Nem? Hány kiló plusz?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

13

Más is van így?

36.hétben járó kismama vagyok,sajnos magas vérnyomással küzdök. Dopegytet szedek,mától 3*2t,eddig 3*1t.Sajnos nem nagyon akar hatni ez a vacak,még mindig 146/120 körül mozog.Szerintetek mi lesz így? Volt valaki hasonló helyzetben?

1

Ma voltam első ultrahangon, hallatszott a szívverése a meggymagomnak. A kérdésem a következő lenne? :

Mivel sztk,így nem sok idő jut a dolgokra, ezért itt kíváncsiskodok. Utolsó menstruáció 10.04-én volt, a leletre ez van írva:Élő iu. grav.CRL2,7mm. YS:4,5mmx3,8mm,szabályos. FHR:78/min. Az utolsó gondolom a szívverés, de hozzáfűzte a doki,hogy kicsi a 8héthez képest, vagy ezt csak arra érthette,hogy ugye később volt a peteérés?

8

Mi lehet ma velem?

Reggel amikor felkeltem majd szétszakadt a csípőm,de bejáródott. Most is azt érzem, hogy szétszakadok lenn plusz görcsöl a hasam és fáj a derekam. Sétálától van? Vagy jósló ami pár órája tart de folyamatosan? Holnap hagyom abba a magnézium szedését. Valaki valami ötlet, hogy mi lehet. Mivel enyhíthetem?

0

Ellenanyag van a véremben. Ez mit jelent?

16. heti vérvétel eredményei most jöttek meg, a háziorvos egyelőre csak üzent, hogy ellenanyag van a véremben, ezért két hét múlva meg kell ismételni a vérvételt.

14

Volt már akit befektetek terhesség alatti epepangással?

Hogy megy a kivizsgálási folyamat?És meddig tart? Be kell feküdni? És ha igen menyi időre? valóban meg indíthatják a szülést a 38 héten? Ilyen esetben hogy zajlik a szülés? Lehet természetesen? Arra a 2 hétre befektetnek? Mire számítsak??

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!