Találatok a következő kifejezésre: Felmondási tilalom véd (1 db)

Felmondási tilalom mikortól véd?

Ha megmondom terhes vagyok elküldhet akkor vagy már véd a felmond.tilalom a munkáltatóval szemben,vagy csak onnantól véd ha táppénzen vagyok?És ha megmondom és elküld és rögtön kiíratom magamat,akkor nem sz?nik meg ugye a biztosításom?És meddig vagyok állományban-->tehát szülés után ugye nem mondhat fel a munkáltató,nem nagyon látom át ezeket a dolgokat,viszont fontos lenne...nekem.Segítsetek,köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...

Ha nem vagy próbaidõn és megvan a kiskönyved, védve vagy, nem mondat fel. Ha felmond, megszûnik a biztosításod és nem jár majd a táppénz szülésig. Errõl a tb tud neked felvilágosítást adni.Ha ilyen gondod van, inkább menj táppénzre, és szard le a munkáltatód...
A felmondási tilalom onnantõl véd, amikor tájékoztattad a munkáltatódat, és csak akkor, ha határozatlan idejû a munkaviszonyod-és igen, ha már nem vagy próbaidõn. A felmondási tilalom csak a rendes felmondásra vonatkozik, azaz rendkívülivel fel lehet mondani akkor is, de ahhoz szigorúan meghatározott okok kellenek, azt meg kell indokolni, gyakorlatilag terhes nõt nemigen lehet rendkívülivel sem elküldeni. Emiatt nem kell táppénzre menni, ha egyébként még dolgoznál. Fontos, hogy ez csak a határozatlan idejû munkaviszonyra igaz! Szülés után sem mondhat fel, szülési szabadság alatt is állományban maradsz. Egyébként a munka törvénykönyve részletesen szabályozza ezt a kérdést is. Ha viszont nem mondod el, de õ kitalálja, és megelõz, akkor nincs mire hivatkoznos, és egyébként is jobb, ha mielõbb elmondod, mert a munkakörülményekre vonatkozóan is vannak speciális jogaid.
Nem mondhatnak fel Neked. Akkor teheti meg a miunkáltató, ha a 3 év lejárta után a GYES-rõl visszamentél, akkor is 30 nap múlva amikor a bentlévõ szabadságod kifizették vagy kiadták. Semmilyen fenyegetéstõl ne ijedj meg, a jog a terhes anyákat védi. Vetesd fel magad táppénzre, mert az idegeskedés em tesz jót Nektek a babával.
Baba miatt nem mondhat fel.Ha megmondod neki, onnantól kezdve nem teheti.Persze, jó ha ennek van valami írott formája is, mert egy munkajogi pernél nehéz a szóbeliséggel nyerni. Ezt a minden hülyeségért táppénzt kérni, csak azért mert babát vársz, nos ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezt nem nézi majd jó szemmel a fõnök.Én tuti kiakadnék rajta a helyében, és felvennék valakit annak a nõnek a helyére, aki ezt csinláta terhessége alatt, és mikor visszajött szülésrõl kirúgnám. Tehát, jó-jó, babát várunk, de azért ettõl még nem mi leszünk a világ közepe!!És nem tehetünk meg olyan gátlástalan dolgokat, amiket eddig sem, mert lehet egyelõre védve vagyunk, de nem lesz ez mindig így!Szerintem.Amúgy magyarorszag.hu
A fogantatástól vagy védve, nemcsak onnan, amikor bejelented.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

34hetes terhes vagyok és kijött az aranyerem! Ez teljesen normális vagy forduljak orvoshoz?

7

Miért nincsenek sűrűbben ultrahang vizsgálatok koraterhesen?

6 hetesen voltam első ultrahangon. A következő, amire mennem kell már a 12. heti lesz. Tudom, hogy minden rendben van és lesz is, de furcsállom kicsit, hogy ilyen kevés az ellenőrző ultrahang. Orvoshoz is csak 2 hét után kell mennem, ráadásul nincs ultrahangja, szóval nem fogunk kukucskálni. Szerintetek jó így, vagy lehetne sűrűbben is uh? Ugyanakkor nem akarok aggodalmaskodni, teljesen jól vagyok, de hallottam már pár történetet, amik kicsit elgondolkoztattak.

13

Ki hány hetes koráig volt együtt a párjával?

meddig normális nemi életet élni? Hány hetes korig?

15

Normalis, hogy leesik a hom 5 hetes terhesen?

Eddig fent volt 37.0,azutan 36.8,mara 36.6,nagyon felek! A teszt eros pozitiv! Elveszithetem amiatt,hogy a hom esok lefele? Kerlek segitsetek! Nagyon izgulok!

12

Használt valaki Betadine hüvelykúpot a terhessége alatt?

dokim írta fel egy bacira ami kiderült a hüvely kenetből. 25 hetes vagyok . a betegtájékoztatón viszont az van,hogy terhesen nem ajánlott a használata.Olvasgattam róla a neten és megosztóak a leírtak.Ráadásul pajzsmirigy alulműködésem is van,ez akkor sem javallott.

5

Ez beágyazódás lehet igaz?

Tehàt nov.17.én volt ovum (11.napon),ezutàn pontosan 7nappal vasàrnap este elkezdtem érezni azt a bizonyos szurkàlàst,éreztem tegnap is és ma is.Főként este érzem és most màr nem "fàj" annyira mint vasàrnap ez normàlis??A melleim ilyenkor màr iszonyat szoktak fàjni mensi elött viszont most nem és tegnap este szó szerint "égő" érzést éreztem bennük.A mensiig még pontosan egy hét van,vélemények?

7

Nem merem abbahagyni a magnezium szedeset! Nektek milyen volt utana, a vege fele?

Ma delelott nst miatt nem vettem be.

7

A szabimat részarányosan vehetem ki addig a napig, amíg meg nem kezdem a táppénzt szülés előtt?

7

Ma esti kis tippelős, ha van kedvetek? ! Hét, nem?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

16

Sziasztok! A 35 hétben járok es 1 hete igen csak erős fájdalmat és feszülést érzek a combtővembe .. 2110 a méhszájam szigoru fekvést javasolt az orvosom ! Szerintetek mi lehet az oka hogy ezt a fajdalmat erzem a combtövembe ? ? :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!