Találatok a következő kifejezésre: Felhelyeztem a és (10 db)

Rosszul lettem mikor felhelyeztem a tampont először és utoljára. Ugy tudom ha nem használom is előjöhet, az orvos azt mondta allergiás vagyok a benne lévő anyagra, de semmilyen gyógyszert nem adott. Mit tegyek?

Az orvos azt mondta allergiás vagyok a benne lév? anyagra de semmilyen gyógyszert vagy ellenanyagot nem adott,ugytudom komoly gond

Legjobb válasz: Mégis milyen fajta tampon volt az? Illatos vagy mi? Márka?

Mégis milyen fajta tampon volt az? Illatos vagy mi? Márka?
Én se bírom a tampont, betétet használok.

Felhelyeztem a tampont és fáj tőle a hasam! Miért van ez?

Évek óta tampont használok és eddig nem volt vele semmi problémám, de most, amikor helyeztem felfelé, már akkor elkezdett fájni t?le az alhasam, és azóta is fáj mióta bent van. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mitõl lehet, mert én betétet használok, de szerintem vedd ki! Ez nem gyerekjáték, én a helyedben ezeket a napokat inkább betéttel vészelném át.

Azt nem tudom, hogy mitõl lehet, mert én betétet használok, de szerintem vedd ki! Ez nem gyerekjáték, én a helyedben ezeket a napokat inkább betéttel vészelném át.
Én már pár éve tampont használok, de még sosem jártam így. Nem váltottál esetleg méretet ésez túl nagy lenne? Mert ha igen, akkor térj vissza az eddig használt mérethez. Ha viszont mindent úgy tettél ehogyan eddig, akkor nincs más ötletem, csak az, hogy vedd ki és szerezz be betétet.
A kérdező hozzászólása: mindent úgy tettem ahogy eddig, ezért nem értem... a betétet nem szeretem mert kényelmetlen:S
Ez most nem szeretet kérdése. Ha fáj, akkor annak oka van, amit meg kell szüntetni, tehát a legjobb ha kiveszed a tampont.
nekemis volt ilyen, kivettem a tampont, feltettem újra egy másikat és már nemfájt. sztem kicsit más irányba nézett és nyomott vmit. de olyanis volt h kivettem és ugyanúgy fájt, ezt a menzesz számlájára írtam.

Felhelyeztem a hüvelygyűrűt, és nem is érzem, de félek, hogy nincs túl mélyen, és így könnyen kicsúszhat, pl ha tampont cserélek. Továbbá mennyire zavarja a pasit?

Legjobb válasz: Hát azt hogy a pasit mennyire zavarja, én is szeretném tudni, mert én is ezzel szeretnék védekezni, de még nem próbáltam..viszont olvastam a betegtájékoztatót interneten, és abban nagyon pontosan le van írva, hogy a menstruációd után teheted csak fel, és azt hiszem pontosan 3 héttel a felhelyezés idõpontja után ki kell vedd! És ezután lesz egy megvonásos vérzés, azaz, "menstruáció"..szal nem igazán értem hogy a hüvelygyûrûre mért akarsz tampont nyomni... O.o Nézz ennek utána, szerintem a kettõnek semmi keresnivalója egyszerre a hüvelyedben..

Hát azt hogy a pasit mennyire zavarja, én is szeretném tudni, mert én is ezzel szeretnék védekezni, de még nem próbáltam..viszont olvastam a betegtájékoztatót interneten, és abban nagyon pontosan le van írva, hogy a menstruációd után teheted csak fel, és azt hiszem pontosan 3 héttel a felhelyezés idõpontja után ki kell vedd! És ezután lesz egy megvonásos vérzés, azaz, "menstruáció"..szal nem igazán értem hogy a hüvelygyûrûre mért akarsz tampont nyomni... O.o Nézz ennek utána, szerintem a kettõnek semmi keresnivalója egyszerre a hüvelyedben..
A kérdező hozzászólása: Az orvosom és a beteg tájékoztató szerint is, az elsõ gyûrût a menstruáció elsõ napján kell felhelyezni!
Így van akkor kell felhelyezni. De hogyha letelik a 3 hét és a 7 napos szünetnek mondjuk az 5. napján jön meg a vérzés fog tartani neked a 7. napon is mikor fölhelyezed tehát nyugodtan használhatod közben a tampont is! Nem fog kicsúszni hisz elég "nagydarab" a nyíláshoz képest. Pasiknál egyénfüggõ kit mennyire zavar! Ha zavarja kiveszed. 24 órából 3-at kint lehet.

Császárosok, milyen érzés volt miután felhelyezték a katétert, és meddig tartott ez az érzés?

Legjobb válasz: Ezt nem csak császárnál helyezik fel. Nekem mivel vágtak a szülés után egyböl felraktak. Szolt a nö hogy katéter lesz, hogy üres legyen a hólyag amikor varr össze. Habár a szülés után ezek már meg sem kottyannak, egy aprócska kis fájdalmat éreztem de csak szerintem mikor elkezdte bevezetni, kb két másodpercig.

Ezt nem csak császárnál helyezik fel. Nekem mivel vágtak a szülés után egyböl felraktak. Szolt a nö hogy katéter lesz, hogy üres legyen a hólyag amikor varr össze. Habár a szülés után ezek már meg sem kottyannak, egy aprócska kis fájdalmat éreztem de csak szerintem mikor elkezdte bevezetni, kb két másodpercig.
A kérdező hozzászólása: Nálam az elsõ cászárnál, már 52órája vajúdtam, mikor feltették nem éreztem semmi kellemetlenséget, mert folyamatosan fájásaim voltak, egybõl toltak a mûtõbe és kaptam az érzéstelenítõt, úgyhogy nem éreztem az egészbõl semmit. Most vajúdás nélkül helyezték fel, ahogy írtam is kellemetlen volt, de utána rettenetes volt, így vártam egy órát, mire a mûtõbe kerültem, amikor kivették azt szinte meg sem éreztem!
Nekem a felhelyezés picit kellemetlen volt nem tudtam rá oda figyelni mert.nagyon nagy fájásaim voltak mivel sima szülésnek indult és császár lett belõle nekem 15 órát volt fenn és a végén már nagyon feszített már nem tudtam felállni amikor kivették nagyon meg könyebültem . A császár utáni felgyógyulás nem is olyan vészes nekem gyorsan ment. És a kapocs jobb mint a varrás.
8 óra vajúdás után császár mellett döntött a doki ekkor helyezte fel a szülésznõ a katétert. Mivel egy fájás után helyezte fel így nem éreztem semmit mivel még a fájás hatása alatt voltam :) Utána sem éreztem semmit. Amikor kivették kicsit kellemetlen volt de semmi több, simán tudtam pisilni.
nekem rettenetes volt, szerencsére csak kb. 15 percet vártam vele, egy órát ki sem bírtam volna. Az a legkevesebb, hogy pisilni kell, engem szó szerint kivert a víz. Már nem emlékszem pontosan, mit éreztem, csak az a tuti, hogy ha nem lesz 3. baba, akkor a katéter miatt nem lesz. Jobban nyögtem, mint az, aki vajúdott mellettem (progis császár volt). Már az elsõ szülésemnél is szörnyû volt. Mikor kivették, csak kellemetlen volt, nem fájt.
A kérdező hozzászólása: Miután kiment az érzéstelenítõ hatása nem volt gond, nem feszített. Ezt viszont nem tudtam, hogy vannak különbözõ méretû katéterek! És ezt honnan tudják, hogy kinek milyen kell?
Valószínû, hogy nem megfelelõ méretû katétert helyeztek fel.
Engem is nagyon feszített, szóltam is, hogy amilyen hamar csak lehet vegyék ki! Nem a felhelyezés meg az eltávolítás volt rossz, hanem amikor bent volt. Nagyon feszített. :(
A kérdező hozzászólása: Csak nekem volt ennyire rossz? A felhelyezés kicsit kellemetlen volt, de utána olyan érzésem volt, hogy rögtön bepisilek, rettentõen feszített, szinte elviselhetetlenül.A mûtét utáni felépülés is kutyafüle volt ahhoz képest, amíg katéterrel vártam kb 1órán át amíg el nem zsibbasztottak!Az eltávolítás egy pillanat alatt megvolt!
Császárnál az epidurál után vezették be a katétert, úgyhogy nem éreztem semmit. Mûtét után 24 órát volt bent, abszolút nem zavart, kisebb gondom is nagyobb volt annál. Amikor kihúzták sem éreztem semmit, és simán tudtam utána pisilni.
Mikor felhelyezi kicsit olyan érzés mintha pisilned kellene! Utána már semmilyen...
Én "sima" szülés után kaptam katétert, mert nem tudtam pisilni. A felhelyezés kicsit kellemetlen, de nem vészes. Utána nem éreztem semmit. Ja és a kiszedés is picit kellemetlen. Ez a legkevesebb.
A kérdező hozzászólása: Miután felhelyezte, nem volt rossz érzés?
Mivel nekem hosszú vajúdás után derült ki, hogy mégsem tudom megszülni és elvisznek császárra, ezért meg sem éreztem a fájások között a katéter felhelyezését. Olvastam róla rémtörténeteket, és ezért féltem tõle, de akkor és ott ez volt a legkisebb bajom. A szülésznõ tette fel, kb. 1 perc volt az egész, utána csak azt éreztem, hogy lóg ki belõlem valami, de bevallom nem érdekelt, a császárra figyeltem, és attól jobban féltem.
megharap
én vigyáznék, terhes leszel tõle! /vagy már az vagy/
NEkem evvel sosem volt gondom, de a barátnõmnek annál több..szertinetm normális..de nem nagy dolog...:) Természetes hogy 1alkalommar fura volt
ízlések és pofonok... vki betétet, vki tampont használ...de nem tom hettõl mér kell félni..
Nem normális dolog. Bár az se normális, hogy az elsõt 2óráig tartott. XD Tiszta kézzel rakd fel és minden rendben lesz, nem harap, ha jól felrakod nem is érzed. Ha száraz vagy jó, hogy fáj, a vége felé ezért kell kisebb.
Ezt miért pont a szüzesség témába írtad?:D
Hát én sokáig próbálkoztam és mindig éreztem. Rájöttem, hogy elõre fele nyomtam, ami nem volt helyes. Kicsit hátra fele nyomd és ha eléggé jön a vér, akkor szinte becsúszik. Nem kell félni tõle, nekem is fura volt elsõnek. De most már egy pillanat és megvan. Már lassan 10 éve használom, nõgyógyászhoz járok évente és eddig semmi bajom nincs. Szóval semmi okod az aggodalomra! 26/N
Persze, hogy normális:) én is féltem, de nekem muszáj volt, mert pont akkor jött meg, amikor 1 élményfürdõs helyen voltunk nyaralni, 1hétig, szóval rákényszerültem, hogy azt használjak...nekem is furcsa érzés volt, már használtam párszor, kezdem +szokni:)
Atya világ...miért írta azt valaki, hogy TERHESEK leszünk a tampontól?te jó ég...csak 1 fiú tud terhessé tenni

14éves vagyok és elsőnek helyeztem fel tampont nem a mini fajtát amikor felhelyeztem nem fájt de amikor leültem vagy lehajultam akkor akkor nagyon kellemetlen érzés volt:ss mit csinaljak?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy magasabbra kell tolni a hüvelyben. Nem nyomtad fel a hüvely záróizomzata fölé és a tampon azt feszíti.

Ez azt jelenti, hogy magasabbra kell tolni a hüvelyben. Nem nyomtad fel a hüvely záróizomzata fölé és a tampon azt feszíti.
Elõször mindig minivel kell kezdeni.
14 évesen tré dolog tampont használni. Várj még vele!

Mit tegyek? Hüvelygombámra canestent vettem amiben 3 szem volt. Az első szemet előírás szerint felhelyeztem, de reggel kipottyant belőlem és a wc-ben landolt :S

így csak 2 oldódott fel bennem rendesen.De a panaszaim nem enyhültek 2 szem után.Mit tegyek???Vegyek még 3-at?Nem baj ha 5 oldódik majd bennem egymás után?

Legjobb válasz: Menj orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy a canesten a megfelelö gyógyszer, ugyanis idöközben a hüvelygombák nagy része rezisztens ellene, mert mindenki állandóan ezt használja, ha kell, ha sem - és így amikor kellene, akkor már hatástalan. De egyébként is több féle gomba van, ha egyáltalán nem javultál, akkor nem érdemes tovább használni ugyanazt a szert. Meg az orvosnak is mondd meg, hogy canestent már próbáltál, mert akkor könnyebben rájön, hogy MIT adjon. (Egyébként ha este felraktál egy tablettát, akkor reggel csak egy darab tudott kiesni, az egész nem...)

Menj orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy a canesten a megfelelö gyógyszer, ugyanis idöközben a hüvelygombák nagy része rezisztens ellene, mert mindenki állandóan ezt használja, ha kell, ha sem - és így amikor kellene, akkor már hatástalan. De egyébként is több féle gomba van, ha egyáltalán nem javultál, akkor nem érdemes tovább használni ugyanazt a szert. Meg az orvosnak is mondd meg, hogy canestent már próbáltál, mert akkor könnyebben rájön, hogy MIT adjon. (Egyébként ha este felraktál egy tablettát, akkor reggel csak egy darab tudott kiesni, az egész nem...)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Én is meglepõdtem de hidd el, hogy az egész kiesett mert még a felirat is tisztán olvasható volt rajta :)
Ilyenröl még nem hallottam, de ezek szerint elöfordul. De mindenképpen menj orvoshoz, ott tudnak mintát venni is, és kitenyészteni a korokozó - ugyanis lehet gomba (mint irtam már, ebböl több féle van), esetleg baktériumos fertözés is. Ha van partnered, akkor öt is kezeltetni kell, mert sokszor elöfordul, hogy csak enekd vannak tüneteid, a párodnak nem, de ennek ellenére fertözött és vissza tud fertözni.
Szerintem is menj el orvoshoz, mert a tünetetek nem biztos h. gombát jeleznek, vagy épp az h. volt fertõzésed és attól lett gomba.AMúgy nekem csak sima allergiám volt és ugyan azok voltak a tünetek mint a gombánál, de én olyan hüvelytabit kaptam ami csak receptre lehet venni, illetve a viszketés ellen jó volt a Fenistil gél.De az is lehet h. neked már szájon át szedhetõ gyógyszert írnak elõ, mert az hatásosabb, de tény h. orvoshoz kell menni.Amúgy oylan hülyeségnek tartom h. mostmár csak úgy lehet gyógyszereket venni ilyen problémára, mert sokan lehet nem is tudják mi a bajuk, csak azt hiszik h. gomba és aztán félre kezelik magukat.Ez nem játék!
Már az elsõ darabtól jelentõs javulásnak kellett volna beállni, ha jó lenne a canesten a problémádra, kettõ után meg fõleg, még ha 1 ki is esett. Fölösleges még 3-at elhasználni, azzal sem érsz el eredményt. Doki. Honnan tudod, hogy h.gombád van?
A kérdező hozzászólása: Vettem még egy canestent és már az elsõ elmulasztotta ...így pontosabban 3 oldódott fel bennem és elég is volt mert már egy hónapja tünetmentes vagyok :)

Mit tegyek? Az orvos ajánlotta h szedjem a protexin gyinophilust. és mikor elmúlt a menstrúációm utánna való este felhelyeztem egyett. Az egy dolog h reggel egy csomóba kijött. De véreztem is!

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, valoszinuleg csak irritalta a nyalkahartyad, ezert a koztes verzes. Nekem is volt, csak nem ettol a kuptol. Hogy miert jott ki azt nem tudom, eleg melyre helyezted? Menj vissza a dokihoz es irass fel masikat.

Ne ijedj meg, valoszinuleg csak irritalta a nyalkahartyad, ezert a koztes verzes. Nekem is volt, csak nem ettol a kuptol. Hogy miert jott ki azt nem tudom, eleg melyre helyezted? Menj vissza a dokihoz es irass fel masikat.
A kérdező hozzászólása: lehet nem vizeztem be rendesen :/ köszi :)

Elszakat a gumi, a baratom nem elvezett belem, de nagyon megiettem. Ha kozvetlen utana felhelyeztem egy tampont, lehetcseges, hogy az felszivlja es megelozze a problemat? Nezzetek el nekem a helyes irast, kerlek.

Legjobb válasz: Nem tampon kell hanem esemény utáni tableta. Meny el a háziorvosodhoz és iras fel egyet vagy egy tiniambulenciára. Ne halogasd mihamarabb meny el akkor tuti nem lesz baj. http://www.tiniambulancia.hu/tinamb.htm

Nem tampon kell hanem esemény utáni tableta. Meny el a háziorvosodhoz és iras fel egyet vagy egy tiniambulenciára. Ne halogasd mihamarabb meny el akkor tuti nem lesz baj. http://www.tiniambulancia.hu/tinamb.htm
Te valószínûleg roma vagy. Jól gondolom?
Az agyadba dugtad volna a tampont, lehet a maradék kis agyadat is kiszívta volna...
Már miért lenne roma? Honnan veszed ezt a baromságot? És ha az lenne akkor mi van? Semmi. Nem leoltásokat kért a kérdezõ hanem normális választ szerintem. Annyira okosak bírnak itt lenni egyesek ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának. Kedves Kérdezõ! Kicsi az esély de meg van rá. Én figyelmedbe ajánlanám az eseményutáni tablettát ha idõben vagy még. Ha már kicsúsztál a 72 órából szerintem 1 héten belül csinálj egy terhességi tesztet. Bár lehet akkor még korai lenne. Minden esetre nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Az utolso valaszolonak koszonom.Csak egy gyors otlet volt, mivel az orvosomat nem ertem el, es nem tutam feliratni a tabletat.amugy pedig nem ajanlot szamomra az eros hormonok miat amiket tartalmaz.a tobi se**fej aki meg unatkozik kivancsi lenek h reagalt volna az en esetemben.
én a helyesírásodtól ijedtem meg O.o

Kezdő vagyok a tampon használatában, felhelyeztem, semmi probléma, de ha pisilnem kell, vegyem ki és újat rakjak?

Legjobb válasz: Nem kell kivenni, pisilj csak nyugodtan! Akkor kell kivenni a tampont, amikor már megtelt vérrel, ez lehet 3-4-5 óra is, attól függ, mennyire erõs a vérzésed. Az sem jó, ha túl gyakran cseréled, mert ha még száraz, akkor kidörzsölheti a hüvelyed. Én, amikor nem tudom, mennyire fogok éppen aznap vérezni, teszek be betétet is, fõleg a ciklus elején, aztán ha átvérzik a tampon 1 vagy 2 óra múlva, akkor nem a bugyira megy a vér.

Nem kell kivenni, pisilj csak nyugodtan! Akkor kell kivenni a tampont, amikor már megtelt vérrel, ez lehet 3-4-5 óra is, attól függ, mennyire erõs a vérzésed. Az sem jó, ha túl gyakran cseréled, mert ha még száraz, akkor kidörzsölheti a hüvelyed. Én, amikor nem tudom, mennyire fogok éppen aznap vérezni, teszek be betétet is, fõleg a ciklus elején, aztán ha átvérzik a tampon 1 vagy 2 óra múlva, akkor nem a bugyira megy a vér.
Miért kéne kivenned?:) A tampont a pisilõs lyukad, és a végbélnyílás közöttibe kell betenned. A pisilõs lyukadba sztem bele sem férne:D Am akkor kell kivenni, ha meghúzod a szálat, és könnyen csúszik, mert az azt jelenti h megtelt vérrel.8óránál tovább ne hagyd bent, de nem árt, ha 5-6 óránként kicseréled, (de csak ha nem ez az elsõ menszid, mert az elsõ 4-5 menszidben nem nagyon vérzel)Ja és éjszakára inkább betétet vegyél, mert a tampont 10óránál tovább éccaka semmiképp sem hagyd bent! Remélem tudtam segíteni:) )
megint én: onnan lehet a legkönnyebben tudni, hogy megtelt-e vérrel, hogy óvatosan meghúzod a zsinórt, ha könnyen jön, akkor tutira tele van, ha nem, akkor még száraz.
Dehogynincs...nekem volt már olyan erõs vérzésem hogy óránként kellett cserélnem a normál tampont.
Nekem is volt bizony, még a lakásból se mertem kimenni!!
A harmadik válaszoló = elsõ válaszoló
2.válaszoló vagyok! Ez hülyeséég! 1-2óra alatt nincs az a tampon ami átázik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sokat segitettetek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!