Találatok a következő kifejezésre: Felfáztam. Véreset és (12 db)

Akik felfáztak, véreset pisiltek és elmentek az orvoshoz nekik mit mondott az orvos? Milyen gyógyszert írt fel? Milyen vizsgálatokat csinált?

Holnap szeretnék elmenni orvoshoz és érdekel mire számíthatok.

Legjobb válasz: Nekem volt már 3 keresztes a vizeletem, ez még a véres elõtti, és mondták, hogy ha már véres ,akkor kórházba kell menni :( De figyél reggeli elsõ pisit.

Nekem volt már 3 keresztes a vizeletem, ez még a véres elõtti, és mondták, hogy ha már véres , akkor kórházba kell menni :( De figyél reggeli elsõ pisit.
Én véres pisi miatt még kórházba is voltam. De még gyerekkoromban.
Antibiotikumot fog felírni!
Vizeletet vigyél azt megnézik ott helyben.
A kérdező hozzászólása: És valami gyógyszert írt fel?Vagy mit javasolt mit csináljatok?
Sokat, inni!!! És sokat pisilni! Igyál vagy 2liter teát.
Pisit kell vinni és azt megnézi. Egyébként nekem Tarivid antibiotikumot írt fel. Nagyon hatásos már 2-3 szem után SOKKAL jobb volt, de az egész kúrát végig kell csinálni, hogy teljesen rendbe jöjjél!
A tegnapi 15:08-as vagyok. Én írtam, hogy gyerekkoromban véres pisi miatt kórházban voltam. Csináltak nekem olyan vizsgálatot, hogy kaptam egy injekciót, miközben röntgeneztek. Arra már nem emlékszem, milyen gyógyszert kaptam. Már 24 éve volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma voltam orvosnál és a vizeletmintában talált gennyet és üledéket, szerencsére ma még eddig nem volt benne vér. Írt fel gyógyszert és azt mondta pihenjek, menjek vissza hozzá hétfõn és vigyek reggeli elsõ vizeletet.

Felfáztam. Véreset pisilek és fáj. Most fáztam fel másodszorra. Multhéten meg most. Az elözö hamar elmult. Ajánlanátok vmi otthoni házi gyógymódot, vagy hogy mit csináljak?

Anyukámnak nem mondthatom el mert nem olyan a viszonyunk (soha semmit nem beszélünk meg) se apának mert vele még rosszabb. Így dokihoz nem tudok menni. Tudnátok ajánlani vmi-t ami segit? Annyira rossz hogy nemtudom kinek szóljak szüliemet levéve.. Kérlek irjatok akinek már volt ilyen!

Legjobb válasz: hát még ha rornek, ssz is a viszonyod szüleiddel, az nem lehet, hogy nem visznek el dokihoz, ha mondod, vagy menj el egyedül, de ezt meg kéne mutatni mindenképpen szakembernek, mert a véres vizelés már nem biztos, hogy sima megfázás...

hát még ha rornek, ssz is a viszonyod szüleiddel, az nem lehet, hogy nem visznek el dokihoz, ha mondod, vagy menj el egyedül, de ezt meg kéne mutatni mindenképpen szakembernek, mert a véres vizelés már nem biztos, hogy sima megfázás...
Mindenképp dokit javaslok én is. Ez nem olyan dolog, amirõl az anyukád ne tudhatna. Megmondod neki, hogy ez van, vigyen el dokihoz. Vagy ha a háziorvosodhoz mész egyedül, már az is jó, mert õ el tud küldeni más dokihoz ha kell.
Azt írja rosszba van a szüleivel!!!!! Én azt javaslom neked, hogy vegyél gyógyszertárba vagy rossmannba, dm-be 2 zacskó cickafarkot és rajta van a hsználati utasítás.Le kell forrázni öntsd bele egy nagyobb lavorba tegyél hozzá még forró vizet és ülj bele 20 percre, ezt csináld meg 1 nap kétszer (reggel, este) Remélem bevál, majd írj ide, hogy hogyan hatott. UI: 3-4 napig ha csinálod szerintem már jó lesz
Bármennyire is zárkózott a viszonyod a szüleiddel, ezt sürgõsen orvosnak kell kikezelnie! A véres vizelet nem játék, és már nem a házipatika köre!
Menj el a háziorvoshoz és mondd el a panaszaidat. Tudni fogja már a tünetekbõl is (szokott kérni vizeletet is) és ad rá antibiotikumot. Három nap múlva már kutyabajod... A szüleidnek meg mondd azt hogy nagyon megfáztál.
A kérdező hozzászólása: Huu nagyoon kööszi hogy irtatok!! Mielött itt megkérdeztem volna azelött olvastam hogy sokat kell inni nagyon sokat és máár tenap megittam 2liter vizet meg ma 3litert és sokkal jobb volt alig fáájt.Kicsit megnyugodtam és azt hiszem jobban fogok vigyázni! A véres pisit nem irtam vmi jól..mert nem sokat csak párszor keveset..és az mára elmult!De méég jó sokat iszok és ha ez meg a gyógynövényfürde nem jön be akkor irány a doki.ebben igazatok van!! Nagyon köszönöm hogy írtatok télleg köszönöm!!
Nem akarlak megijeszteni, de a sok folyadék fogyasztása és a gyógynövényes fürdõ csak ideig-óráig fog segíteni. Nagy valószínûséggel hólyaghurutod van, amit bakteriális fertõzés okoz. Ha elhanyagolod, vagy mindenféle praktikákkal csökkented a - valóban rettentõ kellemetlen és fájdalmas - tüneteket, akkor elõbb utóbb a vesédre fog húzódni. A betegséget okozó baktériumok a gyógynövényektõl nem pusztulnak el, lappanganak a húgyúti szervekben a betegség következõ fellobbanásáig. Nem tudom, mennyi idõs vagy, de ha ide írtál, akkor nyilván nem óvodáskorú: szépen, önállóan menj el a háziorvoshoz. :) Legrosszabb esetben továbbküld urulógushoz, de nem valószínû. Nekem is a háziorvos írt fel olyan gyógyszert, ami egyszer, s mindenkorra elpusztította ezeket a bacikat. Ennek már több éve, elõtte 20 évig ki- kiújult. Szóval akármilyen nyuszi vagy, menj orvoshoz, ne játssz ezzel.

Nagyon felfáztam, véreset pisilek és annyira fáj, hogy olyankor lever a víz. Mit tegyek? Ha elmegyek orvoshoz, kapok rá valamit?

Elore is koszonom :)

Legjobb válasz: Igen! Futás a dokihoz - kapsz , amitõl 2 nap alatt elmmúlik!

Igen! Futás a dokihoz - kapsz , amitõl 2 nap alatt elmmúlik!
Nyilván.
A kérdező hozzászólása: Antibiotikumot kapok rá? :)
igen.
Kapsz. Ha meg nem mész el, lehet, hogy tönkremegy a veséd. Nem értem az ilyen kérdéseket, mit tegyek? Mi a fenére gondoltál azon kívül, hogy elhúzol a dokihoz véres vizelettel? Kézrátétellel akarod gyógyítani vagy C vitaminnal?
szerintem annyira nem vicces, hogy telepakold szmájlival Én azért eléggé meg lennék ijedve egy ilyentõl, és nem alaptalanul ijedeznék, ezt biztosra veheted. De te tudod.
Azonnal doki!!!! Házidoki!!! Ír fel antibiotikumot a vesédre és beszeded egy óra múlva már jobban leszel!!! De minél elõbb menj! Ez nem vicc!
bemehetsz az ügyeletre, de vizelettenyésztés nélkül ugysem irnak semmit.Vagy ha irnak, az vagy hat vagy nem..tudom, mert nekem is volt..4. napra már szinte csak vért pisiltem. A nagyoncitromos teát ajánlom, vagy kamillateát, ez gyulladáscsökkentõ + algopirin, panadol..stb vagy bármiylen más gyuladdáscsökkentõ tablettát. Ezzel kihuzod reggelig.
igen, felfáztál. ilyenkor gyakori a véres vizelet. valami gyógyteába ülj bele.
hólyaghurut... rengeteg folyadék, lehetõleg savas, holnap pedig orvos aki elküld vizeletvizshgálatra és irnak antibiotikumot.
NE! ülj bele semmibe. Kizárólag a lábadat áztasd forró vízbe + 1 db kalmopiryn. Utána jó melegen takarózz be. Én folyamatosan felfázós voltam (ilyen esetem is volt). 3 körrel csináltam végig ezt a kúrát, azóta - jó 12 éve - nem fáztam fel. Cickafarkfû teát is ihatsz hozzá, jót tesz.
aki vérset pisil, annak a kórházban a helye. irány az ügyelet!! azonnal
nah visszaléptem hogy írjak Neked.. Nekem nyáron volt ilyen, magától nem fog elmúlni, ülõ fürdõ ilyenkor már semmit sem használ:S Én a helyedbe már most bemennék ügyeletre. Én 8hónapon át küszködtem ezzel, 11gyógyszert szedtem be nem használt, majd csak a 12., Zinat, azóta hála a jó égnek nincs bajom, persze rettegek már minden kis derék ill hasfájástól:) Rem tudtam vmit segíteni, jah és aludni tényleg nem lehet vele:S Ezért is írtam hogy én bemennék ügyeletre, egyszer 5napig húztam..ne tudd meg:S 17/L
A kérdező hozzászólása: Persze az orvos az biztos délelõtt már megyek is de milyen haamr múlnak el a szúró érzés mert számomra ez nagyon kellemetlen?
Egyszer en is voltam igy ...Nem tudtam felkelni a Wc-rol...Mihelyst felketem azt hittem azonnal bepisilekk...En elkezdtem inni nagyon forro teat es az segitett.Abbamaradt ez az erzes..Masnap elmentem a dokihoz de mar ugy ereztem hogy teljesen rendbe jottem
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok hogy segítettetek. Forró borogatást raktam az alhasamra már nem volt annyira pisi ingerem. Ma reggel felkeltem elmentem a mosdóba és nem fájt a pisilés viszont ilyen alvadt vér színût volt a pisimben. Mindgyárt indulok orvohoz. Köszike (K):)
Én ilyenkor beveszek egy nospát (görcsoldó) és rengeteg csalánteát iszok. Ülõfürdõt nyugodtan csinálj, tegyél egy kád vízbe egy kiló sót és ülj benne 20 percig. Persze arra ügyelj, hogy ne hûljön ki közben a víz. Ha nagyon gáz a helyzet továbbra is akkor menj el a háziorvoshoz. Ha neked gondot okoz a pisilés ott a rendelõben akkor intézd el otthon (pisilj bele egy kis üvegbe) és vidd magaddal mert ezt kérni fogják. Valószínûleg antibiotikumot ír fel a doki amitõl 2-3 nap alatt rendbejössz.
Valaki jól mondta fentebb. Tenyésztést kell csinálni, így kiderül milyen baci okozza, a mikrobiológián elvégzik az antibiotikum-érzékenység tesztet, és így az orvos felírja neked a megfelelõ antibiotikumot. Ezzel a módszerrel gyógyulsz meg a leghamarabb. Elõször a háziorvoshoz kell menni, majd õ ad beutalót.
A kérdező hozzászólása: Az orvos kipipálva konkrétan nem mondott semmit. Holnap reggelre pisit kell vinnem. Megnyomkodta a hasamat szerencsére semmi szokatlant nem talált. Egyedül a bal oldalam érzékeny a nyomásra.
menj el a háziorvosodhoz holnap!
Muszáj két óránként megkérdezni,
Inkább alsó húgyúti fertõzés. De biztosan véres vizeletrõl van szó? Sok piros bogyós gyümölcs rendkívül hasonlóra tudja színezni a pisit. (Azért menj orvoshoz, biztos ami biztos.)
A kérdező hozzászólása: Gondolkoztam rajta hogy elmegyek holnap az orvoshoz de nem vagyok biztos benne h ez tényleg véres volt vagy azért volt olyan színû, mert ma elég sok céklát ettem.
Céklától volt, fõleg, ha elmúlt.
Céklát ettél? :) :) Attól napokig pirosat pisilhetsz és kakilhatsz :) Ne menj dokihoz, ez természetes dolog. A széklet teljesen általános, de sokaknak a vizelettel is kiválasztódik. Teljesen ártalmatlan dolog, a cékla viszont nagyon egészséges. SEMMI bajod nincs.
A kérdező hozzászólása: oké, köszöm a válaszokat.

Nehay napja faj a pisiles. Lehet, hogy felfaztam de neha talan veres is. Nem hinnem, h terhes vagyok mert mindig vedekezunk es ellenorzom is. Lehet vmi mas van? Vagy komolyabb? borzasztoan fajdalmas. Es aggodom

Nemregiben elofordult, h a parommal egyutt voltunk es nehezen tudta belemhelyezni es fajt is.

Legjobb válasz: "borzasztoan", ezert menj surgosen orvoshoz, hogy ennek az oka kideruljon, nem aggodni kell feleslegesen!

"borzasztoan", ezert menj surgosen orvoshoz, hogy ennek az oka kideruljon, nem aggodni kell feleslegesen!
Amit leírtál az mind a felfázás tünete. Még annyi, hogy sûrûn kell menni és csak kicsit tudsz csorgatni.
Menj orvoshoz!!
Minél hamarabb menj orvoshoz!

Felfáztam és véreset pisilek meg fáj közben. Elmúlik vagy forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: Magától nem múlik ek viszont a vesédet is megbetegítheti. Menj orvoshoz, lehetõleg már holnap. Addig míg eljutsz, igyál annyi folyadékot amennyit csak bírsz és vegyél be egy no-spa-t. Ettõl elmúlik a fájdalom de a fertõzés nem, úgyhogy sipirc dokihoz!

Magától nem múlik ek viszont a vesédet is megbetegítheti. Menj orvoshoz, lehetõleg már holnap. Addig míg eljutsz, igyál annyi folyadékot amennyit csak bírsz és vegyél be egy no-spa-t. Ettõl elmúlik a fájdalom de a fertõzés nem, úgyhogy sipirc dokihoz!

Tegnap óta elég sűrűn van vizelési ingerem, ami együtt jár a pisilés közbeni égő fájdalommal, és a végén nagyon gyenge véres vizelettel is.A férfiaknál mik a felfázás jelei? Remélem "csak " felfáztam

Ugye csak felfáztam? Amennyiben nem, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Hólyaghurut. Takard be jó melegen a hasad, és igyál sokat. 1-2 nap alatt elmúlik.

Hólyaghurut. Takard be jó melegen a hasad, és igyál sokat. 1-2 nap alatt elmúlik.
Ilyen, hogy "felfázás" nem létezik. Mindenképpen kórokozók váltják ki a tüneteidet, a húgyúti fertõzést -coli, enterococcus, clebsiella stb.-. Ne kísérletezz, ha pár órán belül nem enyhül, ugyanis a tünetekért felelõs kórokozók komolyabb fertõzéseket okozhatnak, esetleg a veséid láthatják kárát. A húgyúti gyulladások leginkább a nõket érintik - anatómiai okok -, férfiaknál azonban nem ritkán prosztatagyulladással is társul. Tûzoltásra a legjobb a MONURAL, ami egy kellemes ízû por. Ezt kell feloldani egy kis pohár vízben és meginni. Tanácsos este, közvetlenül lefekvés elõtt meginni és utána ameddig lehet, nem pisilni. A bevételt követõ harmadik napon még egy tasakkal meg kell innod akkor is, ha nincs tüneted. Mindenképpen ajánlatos vizelettenyésztést végezni, mert ezek a fertõzések csak úgy nem múlnak el. Ha mégis, késõbb visszatérnek. A gyógyszert kérheted a háziorvosodtól is. A problémáddal kapcsolatban sokat tudok segíteni, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, úgy érzem ebbõl a dologból orvos lesz.
Jól teszed ha orvoshoz fordulsz, pár szem antibiotikum és sok folydék nagyon hamar helyrehozza a hólyaghurutot. Nem érdemes házilag kezelgetni mert sokkal tovább fogsz vele szenvedni másrészt nem is tudod kikezelni teljesen és krónikussá válhat.
az elsõ válaszadó hülyeséget mond abban hogy elmulik.. igen langyos vizes törülközõt meg meleg száraz törülközõt ha raksz rá akkor enyhül, de egy barátom már 4 hónapja ezzel beteg. tegnap mûtötték. semmi komolyabb mûtét nemvolt.. lézeres kezeléssel kivágtak neki valamit mert elszûkült a hugycsöve azonnal menj orvoshoz!!! és megelõzheted a bajt. lehe thogy pang a vizeleted amitõl aztán tönkre mehet a veséd ha nem tisztul ki.
elõzõ vagyok persze ez nem azt jelenti hogy neked is mûtét kell, csak hogy ne várj mert az a barátom várt vele meg az orvosok is kb 4 hétig nemcisnálak semmit azér fajult idáig a dolog. de egy sima gyulladást meggyogyitanak hamar
A kérdező hozzászólása: A lényeg az, hogy dokihoz, de gyorsan. Én mire eljutottam az orvoshoz, már a bal oldalamon a hasam is fájt, a doki megtapogatta, elõször azt hittem vakbélgyulladás. Szerencsére nem az volt, Xorimax 500mg-ot írt fel, már egy hete tünetmentes vagyok. Azonban idõben el kell menni, mert egyrészt tovább súlyosbodhat, másrészt pedig ha sokáig húzzuk, visszatérõ lehet, és kísérhet minket egy életen át, ami nagyon kellemetlen. Elég egy hûvös helyen leülni, másnap már jelentkeznek a tünetek. :\

Tisztelt Doktor Úr! 2 napja fáj az alhasam, véres a vizeletem, és égő fájdalmat érzek vizeletnél. Felfáztam? Mit tegyek? Mit vegyek rá? Válaszát köszönöm! B.Mária

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben megpróbálkozhat az Urzinol tabletta szedésével. Amennyiben a tünetek néhány napon belül nem rendeződnek, mindenképpen forduljon urológus szakorvoshoz. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben megpróbálkozhat az Urzinol tabletta szedésével. Amennyiben a tünetek néhány napon belül nem rendeződnek, mindenképpen forduljon urológus szakorvoshoz. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!