Találatok a következő kifejezésre: Felengedtük a tegnap, (4 db)

Volt már olyan veletek, hogy nem tudtátok kinyitni az Avent tejtároló tetejét? Én tegnap nem tudtam kinyitni, kivettem a fagyasztóból, felengedtem a benne lévő hamit a picinek és nem nyílt a teteje, akárhogy próbáltam.

A végén ki kellett vágnom az oldalát, ott kicsalogatnom a kaját és a tejtartót dobhattam a szemétbe. Ez így nem túl gazdaságos. ;-(

Legjobb válasz: mert nem elég bezárni el is kell forgatni a kupakot lehet hogy befagyott. sajnálom nem jellemzõ törtem már össze lázmérõttokot mert beragadt a lázmérõ a gyerek meg lázas volt

mert nem elég bezárni el is kell forgatni a kupakot lehet hogy befagyott. sajnálom nem jellemzõ törtem már össze lázmérõttokot mert beragadt a lázmérõ a gyerek meg lázas volt
Velem elõfordúl:) de csak mert nem jól csináltam.aztán rájöttem hogy nem húzni hanem csavarni kell:D
Igen, csavarni kell, nem pedig lepattintani a tetejét.Elõször és is sokáig vacakoltam vele, mire rájöttem :) )Soha, egyiket se kellett kidobnom emiatt.
A kérdező hozzászólása: Õ a második babám, ráadásul már õ is 10 hónapos, tudom, hogy el kell csavarni. Befagyva nem volt, a kaját már túl is melegítettem benne és megfordítottam, hogy felmelegedjen a teteje is. Tényleg kb 3 éve van szerencsém naponta legalább egyet kinyitni, de ilyen még nem fordult elõ soha.
Nálunk is elõfordult ilyesmi, de a férjem valahogy lecsavarta. Már az 1. babánál áttértünk a Mam-ra, másodiknál tuti nem avent termékeket fogok vásárolni, mert nekünk más problémáink is voltak vele..

Felengedtük a medencénket tegnap, tettünk bele klór+algaölőtablettát és reggelre bezöldült-barnult a viz. Le fogja tisztitani a tabletta?

Be van kapcsolva a sz?r?,de a tablettából még majdnem nem olvadt el semmi?Mit tegyek még bele?

Legjobb válasz: egyrészt a tabletta folyamatos vegyszerutánpótlásra való, nem arra, hogy letisztítsad. azaz be kell rakni a veszereket (jellemzõen por alakban) és bele kell dobni a tablettát, hogy megmaradjon a vegyszerszint. másrészt ha egy nap alatt történt mindez, az szerintem nem alga, mert ahoz túl gyors, hanem valami kémiai reakció. pl. magas a víz a vastartalma. a rendesenn tisztítókészletekben van tesztcsík, ami megmondja, hogy milyen a víz összetétele. Meg van egy használati utasítás is, hogy milyennek kell lennie. pH, ion koncentráció stb. Igazából úgy kellene ezt a dolgot csinálni, hogy a tesztcsíkkal megnézed a vizet, aztán több különbözõ anyag adagolásával beállítod a kívánatos összetételt. A kombinált szerekkel az a baj, hogy egyfajta vízhez valók és a csapból rendszerint nem olyan jön. Ettõl aztán nem is mûködik rendesen (vagy egyáltalán nem) a dolog.

egyrészt a tabletta folyamatos vegyszerutánpótlásra való, nem arra, hogy letisztítsad. azaz be kell rakni a veszereket (jellemzõen por alakban) és bele kell dobni a tablettát, hogy megmaradjon a vegyszerszint. másrészt ha egy nap alatt történt mindez, az szerintem nem alga, mert ahoz túl gyors, hanem valami kémiai reakció. pl. magas a víz a vastartalma. a rendesenn tisztítókészletekben van tesztcsík, ami megmondja, hogy milyen a víz összetétele. Meg van egy használati utasítás is, hogy milyennek kell lennie. pH, ion koncentráció stb. Igazából úgy kellene ezt a dolgot csinálni, hogy a tesztcsíkkal megnézed a vizet, aztán több különbözõ anyag adagolásával beállítod a kívánatos összetételt. A kombinált szerekkel az a baj, hogy egyfajta vízhez valók és a csapból rendszerint nem olyan jön. Ettõl aztán nem is mûködik rendesen (vagy egyáltalán nem) a dolog.
Egy napalatt nem szinesedhet el a víz. Biztos, hogy nem a tavalyi vizet öntötted vissza?:)
A kérdező hozzászólása: Egy nap alatt szinesedett be-egy éjjel.Nem a tavalyi mert tavaly nem volt medencénk, ja és szerinted hol tárolnék 3köb vizet?De már szép tiszta lett 2nap alatt letisztult, csak kikell várni. Köszi szépen a jó tanácsot.
esetleg nincs fa a közelben ? mert akkor érthetõ de ha nincs akkor tényleg nemtudni mi az. lehet hogy a kutya vagy valami hajláktalan fürdött meg benne.
Ha nem melegítetted meg, hanem a hûtõben olvadt ki szép lassan, akkor igen.
1 napon belül kell felhasználni, tehát igen.
A kérdező hozzászólása: Melegvízbe áztattam, úgy olvadt ki nagyjából 2 óra alatt...
NE add neki, és nem azért, mert a minõségében nem vagy biztos. A szoptatás alatt termelõdik a tej, ha a pótlástól félsz, inkább tedd mellre. HA most adsz neki lefejt tejet, akkor megint fejned kell, hogy ne maradjon bent a pangó tej a melledben. Ördögi körbe kerülhetsz, aminek a vége az apadás, hiszen te sosem tudsz olyan hatékonyan fejni, ahogy õ szopik. Ha éhes, tedd mellre! a tejet meg, ha nem feltétlen muszáj felhasználni, öntsd ki, tudom, értékes és az ember szíve fáj érte, de a hosszú távú siker érdekében egy fix szopit a maradék pótlással helyettesíteni szoptatási öngyilkosság.


Jó, le lehet szólni, de szerintem akkor sem lesz baja, eddig sem lett. Állatorvos is azt mondta, hogy elég ha jól megfõzöm neki.És a kutya gyomra igen is más, mint a miénk. Dögkútról nem etetem, de ilyesmit megehet.Polgárpukkasztásként elmondom, hogy a rossz szalámit is oda szoktam adni neki.
18:41 ha ki akarod nyírni a kutyát, akkor max...
te megennéd a romlott húst? ugye nem. a kutya gyomra sem más, ugyanúgy kaphat tõle toxikus fertõzést, gyomorhurutot, stb... amiben akár el is pusztulhat. ne mondd, hogy a fõzés megöli a baktériumokat, mert akkor ennyi erõvel te is edd fõtten. még úgy is büdös, rossz ízû... jó hogy nem a dögkútról eteted az állataidat...
18:41 vagyok. Van kutyám, és már nem egyszer kapott olyan húst ami megromlott. Megfõztem neki és kész, semmi baja nem lesz tõle.
Hát ja ez kuka sajna:S Talán hûtõben kibírta volna, de az sem 100%. A húst nyugodtan adhatod kutyának vagy macskának!!!
még a kutyának se...öntsd ki a wc-be
Ilyet nem szabad csinálni hogy keményítõtartalmú zöldségeket vízzel tárolsz nem is hûtve. Órák alatt elkezd erjedni de baktériumosan.
Az bizony kuka sajnos, ha savanyú. A hús meg mehet a kutyának.
Már semmit....
kidobod...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!