Találatok a következő kifejezésre: Felek! Egy mar (1941 db)

15 éves vagyok és még szűz a barátom már 18 már lassan fél éve járunk és ő már szeretne lefeküdni velem de én félek egy kicsit van okom rá?

Legjobb válasz: Szerintem, ha még félsz az együttléttõl, akkor ne feküdj le vele. Csak az õ kedvéért ne. Majd amikor már te is akarod. Egyébként is, még bõven van idõd, csak 15 éves vagy. Legyen az elsõ alkalom számodra is felejthetetlenül szép, ne egy kicsikart, szorongással teli óra. Ha a barátod ezzel nem ért egyet, akkor nem is szeret igazán, úgy meg miért feküdnél le vele?

Kérdezõ, teljesen mindegy, hogy az együttléttel kapcsolatban mitõl félsz, magától az aktustól, vagy a fájdalomtól, vagy attól, hogy "nem leszel jó az ágyban". Amíg bármitõl is tartasz, vagy úgy érzed, teljesítened kell, megfelelned a másik elvárásainak, addig szerintem ne vágj bele. Az együttlétben nincs helye elvárásoknak, amiknek meg kellene felelned. Legalábbis normális esetben nincs. Téged meg, finoman ugyan, de erõltet a barátod. Ne hagyd magad. Tudni fogod, amikor eljön az ideje.
Szerintem, ha még félsz az együttléttõl, akkor ne feküdj le vele. Csak az õ kedvéért ne. Majd amikor már te is akarod. Egyébként is, még bõven van idõd, csak 15 éves vagy. Legyen az elsõ alkalom számodra is felejthetetlenül szép, ne egy kicsikart, szorongással teli óra. Ha a barátod ezzel nem ért egyet, akkor nem is szeret igazán, úgy meg miért feküdnél le vele?
"nem mondhatod a barátodnak, hogy várjon még pár évet" aztán már miért ne mondhatná??? nem hogy mondhatja, de ezt KELL mondania.
fél év semmi, nem is ismered, 15 vagy gyerek majd ha KAPHATSZ JOGSIT (17) akkor már gondolkozz rajta addig ne, egy 18 éves csak megdugni akar, fõleg hogy már akarja, mi másra kellene neki egy kislány, várj még
Még fiatal vagy várj egy-két évet és majd akkor.
15 évesen még gyerek vagy, az ebédedet is anyuci fõzi és õ mossa a koszos bugyidat. Egy gyerek ne tegye szét a lábait.
van. 15 évesen ne dugasd magad. majd ha már vezetni tudsz legalább, akkor. most még gyerek vagy.
Van. Csak elakarja venni a szüzességed, megdug párszor, aztán dob.
Okod nincs rá, csak lehet, hogy kicsit fiatal vagy ehhez, a szextõl nem kell félni, az csodálatos, fõleg ha figyeltek egymásra. Ezzel az egésszel talán csak annyi a probléma, hogy valóban fiatal vagy, s orvosok szerint ilyen korban még nem miden adott, hogy maximálisan élvezni tudd a dolgot. Dehát ha téged most ért utól a szerelem nem mondhatod a barátodnak, hogy várjon még pár évet.Bizzál magadban és minden jó lesz
A kérdező hozzászólása: utolsó hozzászóló nem attól félek hanem egy kicsit attól hogy én még tapasztalatlan vagyok és hogy nem leszek"jó" az ágyban
Van, mert fiatal vagy ehhez, nem csoda, hogy nem akarod. Egy kislany nem tud olyan teljeskörû testi-lelki vágyat érezni, mint egy felnõtt nõ, hogy szõröstül-bõröstül magadba akarja olvasztani a masikat. Ehhez még kell min. 10 év érés a testednek és a személyiségednek. ;) És mélyebb kapcsolat.
én is 15 voltam a barátom 18 tapasztaltabb mint én, 4 hónap után feküdtem le vele, és másfél évig voltunk együtt. :)
ne halgas ezekre a b*lfaszokra ha te ugy érzed hogy le akarsz feküdni vele akkor nyugodtan nem a kor számit hanem amit érzel
Nem a tapasztaltság tesz jóvá az ágyban egy lányt, hanem a szerelem és a vágy! Ha izzik benned a vágy és a szerelem, akkor jó leszel az ágyban, ha pedig csak kényszerbõl mész bele, akkor meg nem leszel jó! Ez a tapasztalatom!Voltam olyan szûz lánnyal, aki elvarázsolt és olyan tapasztalt asszonnyal, aki azt sem tudta szerintem, hogy mire való a szex!
ha szeret akkor vár rág amig úgy érzed felkészültél rá. ne hamarkodd el, hidd el megbánod.
sztem még fiatal vagy csak sexelni akar -ha az vmegvan- aztán dob...
én 17 éves voltam mikor elvesztettema szüzességem és nem bántam meg mert életem szerlme volt aki elvette a szüzességem ö volt az elsõ az életembe és azóta is együtt vagyunk már a férjem egy éve vagyunk együtt
Van, mert fiatal vagy ehhez, nem csoda, hogy nem akarod. Egy kislany nem tud olyan teljeskörû testi-lelki vágyat érezni, mint egy felnõtt nõ, hogy szõröstül-bõröstül magába akarja olvasztani a masikat. Ehhez még kell min. 10 év érés a testednek és a személyiségednek. ;) És mélyebb kapcsolat.

Van egy autóhitelem amit 10 évre vettem fel, ebből már 5 év letelt, havi törlesztésem 35000 ft-ról 60000 ft-ra ugrott amit már egyre nehézkesen fizetek. Nem tudom mit csináljak hagyjam hogy elvigye a bank 3 hónap után? Kell fizetnem rá?

Legjobb válasz: "Nem tudom mit csináljak hagyjam hogy elvigye a bank 3 hónap után?" Attól még a tartozást ki kell fizetni. Gondolom eleve nem volt nagy értékû autó (3 millió?), jelenleg nem a felét éri az eredeti értékének, hanem a negyedét, a tõkébõl meg legalább 3/4-e van meg. Tehát a felét még ki kell fizetni - magasabb kamatozású, pl személyi hitelbõl, ugyanúgy 5 évre havi 60000-ért. A kifizetésen kívül nincs kiút az ilyen hitelekbõl.

"Nem tudom mit csináljak hagyjam hogy elvigye a bank 3 hónap után?" Attól még a tartozást ki kell fizetni. Gondolom eleve nem volt nagy értékû autó (3 millió?), jelenleg nem a felét éri az eredeti értékének, hanem a negyedét, a tõkébõl meg legalább 3/4-e van meg. Tehát a felét még ki kell fizetni - magasabb kamatozású, pl személyi hitelbõl, ugyanúgy 5 évre havi 60000-ért. A kifizetésen kívül nincs kiút az ilyen hitelekbõl.
Autóra 10 év hitelt? Ez eléggé rizikós ötlet volt. Szerintem ahogy lehet, hagyd a fenébe. Inkább tömegközlekedj vagy bringázz. Ilyen benzinárak mellett... Hacsak nem létszükséglet.
Próbáld meg kiváltatni kedvezõbbre. Õk elég profik benne, egy próbát megér: autohitelkivaltas.hu

A napokban derült ki, hogy 4, 9 a TSH-m (valószínűleg ettől volt már 3 korai vetélésem) Ma egyértelműen pozitív lett a tesztem (29. napon) Tehetnek valamit hogy így is megmaradjon a baba? Vagy készüljek fel egy újabb vetélésre? Van remény?

Legjobb válasz: Persze, h van remény. én 14 éves korom óta evvel küzdöm. de nekem pl elõzõ babómnál 23 volt a tsh és tini koromban 100 felett is volt. a 4,9 az nem olyan sok, inkább csak határeset. Elsõ babóm már 4éves, teljesen egészséges, 2.-kal most vok 25 hetes terhes. Amúgy nem a tsh okozza a vetélést, hanem van olyan h azért rossz a tsh, mert rossz az anti tpo. Vagyis egy autoimmun folyamat lép fel és az támadja a pajzsmirigyet.Ha ez így van akkor veszély, h a magas anti tpo megtámadja és kilöki a magzatot. Keress egy endorinológust és vetess le anti tpo-t is. Ezenkívül szedj thyroxin hormonoótlógyógyszert, mert a tsh rossz értéke miatt születhet a magzat pajzsmirigybetegen. én euthyrox 100mg-ot szedek+200mg jódot naponta, így jó az érték.

Persze, h van remény. én 14 éves korom óta evvel küzdöm. de nekem pl elõzõ babómnál 23 volt a tsh és tini koromban 100 felett is volt. a 4, 9 az nem olyan sok, inkább csak határeset. Elsõ babóm már 4éves, teljesen egészséges, 2.-kal most vok 25 hetes terhes. Amúgy nem a tsh okozza a vetélést, hanem van olyan h azért rossz a tsh, mert rossz az anti tpo. Vagyis egy autoimmun folyamat lép fel és az támadja a pajzsmirigyet.Ha ez így van akkor veszély, h a magas anti tpo megtámadja és kilöki a magzatot. Keress egy endorinológust és vetess le anti tpo-t is. Ezenkívül szedj thyroxin hormonoótlógyógyszert, mert a tsh rossz értéke miatt születhet a magzat pajzsmirigybetegen. én euthyrox 100mg-ot szedek+200mg jódot naponta, így jó az érték.
Minden rendben ment?
A kérdező hozzászólása: Hát tegnap töltöttem be a 7.hetet, szerdán megyek megint ultrahangra. Remélem, hogy minden rendben lesz, mert a 6. héten csak üres petezsákot láttak még.
szia hogy vagy azóta mi újság?
A kérdező hozzászólása: én most elevitet szedtem mert az volt itthon, a doki nem mondott semmit, hogy melyik lenne a jó, de majd rákérdezek megint. Remélem, hogy még tényleg idõben kezdtem el szedni a gyógyszert. Eddig minden rendben van, de folyamatosan attól rettegek mikor jön meg.
Utolsó vagyok, ja és Gravidát szedek mert a dokinõ szerint kell a babának a jód, de csak heti 2-3 szemet.De ezt a te dokid eldönti, megmondja.
Én is igy voltam, szülés, majd vetélés, és ujabb terhesség, amikor kiderült a 4.5 TSH.Letroxot kaptam, napi 1-et, megdobogtathatja a szived meg csinál furcsaságokat, de a terhességgel nem lesz gond!Pont idõben vagy!
Nagyon nagyon szorítok neked!!!!!Írj majd néha, hogy vagytok!Jó babavárást!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsot, az orvos nem mondta, de akkor így fogom bevenni. Tényleg nagyon remélem hogy idõben megkaptam és rendben lesz minden. Még egy vetélést nem élnék túl.
3. válaszoló vagyok. Örülök, hogy gyorsan sikerült eljutnod a dokihoz. Hidd el idõben kiderült a dolog, nem lesz semmi probléma. Egyetlen dologra figyelj, mert az fontos, de azt biztos az orvos is elmondta. Letroxot éhgyomorra kell bevenni és 1/2 óra múlva enni kell. Ha mást nem, akkor néhány kekszet. Ha kávézol, akkor csak ezek után jöhet a kávé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, ma el is mentem a dokihoz. Napi egy letroxot kell szednem, azt hiszem 50 mg-osat. 30 naponta kell mennem vérvételre. Nõgyógyásznál is voltam, õ duphastont adott. Ma csináltam még egy tesztet, az is pozitív, a gyógyszereket elkezdtem szedni, már csak reménykedni tudok.
Nekem is autoimmun alulmukodesem van, de nekem kell a 100as euthyrox melle 200jodot, mivel a terhesseg mas allapot es azt a jodmennyiseget a magzat igenyli es feleli igy nem ront az en allapotomon.elozo babamnal is szedtem es szules utan kellett abbahagyni.en az orszag legjobb pajszmirigyspecialistajahoz jarok, dr szabolcs istvan profhoz pesten.jobbulast.
Még a 3. vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a vetéléseim után már született 2 egészséges kislányom. Mindkét terhesség alatt emelt dózisban kaptam a Letroxot és nagyon szoros orvosi ellenõrzés alatt voltam. Háziorvosom havonta adta a beutalót vérvételre ( TSH ellenõrzés ). Semmi probléma nem volt! Fel a fejjel, minden rendben lesz!!!!:-)
Menj el mihamarabb endokrinológushoz!
A kérdező hozzászólása: Igen, minden rendben volt, azóta már megszületett a kislányom, jövõ héten lesz egy éves, most kezdtünk próbálkozni a tesóval


Hogyan szokták az összetartozó medált átadni az ünnepeltnek? Csak az egyik felét, vagy mindkettőt, és ő adja vissza a másik felét? Ajándékozott már valaki ilyet? Hogyan csinálta?

A két medált együtt vettem meg,az egyik fele hold,a másik a nap.

Legjobb válasz: Én kulcstartót vettem,olyat ami fél sziv,összetéve egész. Én odaadtam mindkettõt,majd miután nézett,hogy miért kettõ,mondtam hogy ha megkapom az egyiket,adok helyette valamit. Igy kapta meg a lakáskulcsom. Én a helyedben odaadnám mindkettõt,és mellé,hogy adja annak a felét,akit szeret. (remélhetõleg nem rohan el valakihez odaadni..)

Én kulcstartót vettem, olyat ami fél sziv, összetéve egész. Én odaadtam mindkettõt, majd miután nézett, hogy miért kettõ, mondtam hogy ha megkapom az egyiket, adok helyette valamit. Igy kapta meg a lakáskulcsom. Én a helyedben odaadnám mindkettõt, és mellé, hogy adja annak a felét, akit szeret. (remélhetõleg nem rohan el valakihez odaadni..)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )
egy marék az egyik kezed, két marék a két kezed összetéve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

2 féle tápszer összekeverhető? Ha az egyik már fogytán van, egy egész adag nem jön ki belőle, a következő meg másfajta lesz.

Vagy inkább külön-külön? Csak a cumicsere is gázos menet közben?! Vagy hagyjam azt a régit?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmiképp sem keverd össze, sõt, szerintem egyszerre egymás után se add neki. Tedd félre a maradékot és ha csak kevesebbet kell neki adni akkor azt add, vagy ha már teljesen áttértetek a másikra inkább ne keverd össze vele.

Szia! Szerintem semmiképp sem keverd össze, sõt, szerintem egyszerre egymás után se add neki. Tedd félre a maradékot és ha csak kevesebbet kell neki adni akkor azt add, vagy ha már teljesen áttértetek a másikra inkább ne keverd össze vele.

Egy éves kisfiú kukacán a bõrnek mennyire kell mozogni? Teljesen fel lehet már tolni vagy sem? A dnõnk szerint fel kellene neki rántani, de én nagyon félek ettõl. Valami kenõccsel esetleg nemlehet megelõzni?

Legjobb válasz: Teljesen fel kellene hogy jöjjön, de attól függ, hány éves. Felrántani semmiképp ne engedd neki, vidd el gyereksebészhez 10 perc alatt megoldja amit kell és semmit nem érez belõle a gyerek. A felrántásnak súlyos következményei lehetnek.

Teljesen fel kellene hogy jöjjön, de attól függ, hány éves. Felrántani semmiképp ne engedd neki, vidd el gyereksebészhez 10 perc alatt megoldja amit kell és semmit nem érez belõle a gyerek. A felrántásnak súlyos következményei lehetnek.
1 éves a kisfiam és teljesen le tudom húzni a bõrt a fütyijén. Nekünk anno azt mondták hogy huzogassuk, a védõnõ is mindig azt mondta hogy csak annyit mozgassuk amennyit enged, ennek elvileg az is a lényege hogy a kisfiú megszokja hogy a szülõ néha megfogja a fütyijét. Ha késõbb orvoshoz kell menni, vagy itthon kell problémát elhárítani akkor ne az legyen hogy nem is engedi hogy hozzá nyúljunk.
2. vagyok Lemaradt, hogy én sem engedném felrántani. Szerintem kezd el mozgatni neki a bõrt minden fürdéskor és lehet hogy 1-2 hét múlva már szépen letudod húzni.
Amíg ki tud rajta pisilni, nem kell és nem is szabad erõszakoskodni! Ha húzogatod, mikrorepedések keletkeznek, amik (a pelenka miatt folyamatosan pisivel érintkezve) begyulladhatnak. Na ettõl fog ám jól letapadni! Felrántani semmiképp ne engedd, van rá szteroidos krém, ami feloldja, de NAGYON ráértek még ezzel foglalkozni! Egyébként a klasszikus gátmasszázsolaj gyönyörûen oldja, és semmi vegyszer nincs benne (búzacsíraolaj, muskotályzsálya-olaj, rózsaolaj, ligetszépeolaj, orbáncfûolaj keverék)
Minek egy gyereknek kukac?
Szia! Pont most voltunk gyermeksebésznél a kisfiammal pont emiatt. A doki azt mondta, hogy nehogy húzogassuk neki és a gyerekorvosnak se hagyjuk, hogy felhúzza a bõrt mert pont attól fog úgy letapadni, hogy aztán mûteni kell. 3 éves korig spontán megoldódik a dolog addig csak akkor kell visszamennünk ha nem tud sugárban pisilni vagy lerakódást vennénk észre rajta. Ha 3 évesen még mindig nem megy akkor a sebészeten megoldják krémmel fájdalommentesen. Szóval ne engedd felrántani mert csak fájdalmat okoz szegénynek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a picurka 13 hónapos.Közben megtudtam, hogy egy ismerõsöm kisfianak/õ is ennyi idõs/, a doki gondolkodás nélkül felhúzta neki.vérzett neki.ezt semmiképp nem fogom engedni.az olajat kipróbálom.köszönöm

Akiknek régóta nincs párjuk vagy soha nem is volt még, azok nem félnek, hogy örökre egyedül maradnak?

Van olyan aki nem tudja elképzelni ,hogy ő megtalálja a párját ?

Legjobb válasz: Próbáltál már olyan csajt találni, akivel felváltva tudsz dumálni Platónról és az idõdilatációról, miközben szkriptelsz és Tchaikovsky-t és Holywood Undead-et hallgatsz? Nem félek én semmitõl!

Próbáltál már olyan csajt találni, akivel felváltva tudsz dumálni Platónról és az idõdilatációról, miközben szkriptelsz és Tchaikovsky-t és Holywood Undead-et hallgatsz? Nem félek én semmitõl!
Én, soha nem is volt párom de nem is lesz, mert olyan személy nincs akinek megfelelnék, de már beletörõdtem és elfogadtam. :)
Olyan nincs hogy valaki ne találja meg a szerelmet egész életében! :)
hát én nem mondanám könnyûnek azt hogy 5 év szenvedés után végre találtam 1 férfit aki szeret és szeretek... mi a fenéért lenne a nõknek könnyebb? Vagy ez csak egy jó kifogás?
Sajnos velem is ez van. A nõknek szerintem is könnyebb.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó akkor te szerencsés vagy , bár azt is meg kell jegyezni , hogy a nõknek könnyebb dolguk van azért ilyen téren . (szerintem)
én 19 éves koromig azt hittem szüzen fogok meghalni. A külsõm miatt vad idegenek kinevetnek az utcán és beszólnak, szóval azt hiszem érthetõ hogy aggódtam... Volt 2 kapcsolatom, az elsõben vesztettem el a szüzességem 19 évesen, majd 2 évig egyedül voltam. Az nagyon nehéz idõszak volt. Igen , féltem , hogy egyedül fogok maradni. Végül összeszedtem magam, és tettem az ügy érdekében (elkezdtem ismerkedni), ezekbõl több rövidke kapcsolat lett, végül össz-vissz 5 év keresgélés után összejött. Ma már több mint 3 éve vagyunk együtt, másfél éve házasok is:) Nagy szerencsém volt. Olyan férjem lett akit helyesnek tartok, minden alapnak megfelel amit egy férfitól várok, ráadásul még az ideálom is: 190 centi magas, barna hajú és szemû:) Pedig sokan azt gondolják hogy egy randa nõ ne válogasson, nos, nem válogattam, egyszerûen csak pont kifogtam olyan pasit aki tetszik, és még õ is elfogad engem. 27/N
Mitõl kéne félnem? Egy kapcsolathoz két ember kell ha a "másik" nem akarja én megfeszülhetek se tudok rajta változtatni. Nem adtam fel, de valamilyen szinten én is elfogadtam, hogy ez bizony nem fog változni illetve elég kis esély van rá. 25f
Ja, 29/F, szûz
Én nem félek, hanem elfogadtam.
de
De igen, szerintem mindenki így van ezzel.. Amúgy az 1-nek szerintem igaza van. 3-as szerintem rosszul teszed.
A kérdező hozzászólása: Azt én is nehezen tudom elképzelni , hogy aki keres az nem talál.
elsõ: sajna el kell keserítselek, mert én már hallottam ilyenrõl, és ismerek is párat Am én nem fosok hogy nem találok senkit, mert fogok, csak mohó vagyok és most akarok :/ F19
nekem volt már nem is egy .. és mégis bennem van az hogy mivan ha ?!
azzal szemben, hogy neki 2 hét alatt lett nõje....pedig pasi...és most ne jöjjön az, hogy biztos pénzes pasi, mert nem az, és nem is kigyúrt állat meg semmi ilyesmi.

Az egyik ismerősömnél kiírtam a sims3-at egy lemezre de úgy hogy fel volt már telepíve a gépre. És mikor elindítom azt írja ki hogy nem szabályosan lett feltelepítve a játék és hogy tegyem újra ezután kilép. Lehet -e vele valamit csinálni?

Legjobb válasz: Telepített programot azért nem érdemes kiírni, mert az nem annyiból áll, mint ami a telepítési mappában van. Azon a mappán kívül, ahová konkrétan az indítófájl vezet, azon felül még a documents and settingben is vannak programösszetevõk, a Windows mappában is vannak megosztott dll-ek, és a rendszerleíró adatbázisban is vannak ezeket összefogó kulcsok. Ha bármelyik is hiányzik, az nem egy teljes értékû játék/program, így te sem írtad ki a teljes tartalmat. Amúgy csak úgy összeválogatni nem is lehet, csak a telepítõvel egy rendszerhez programot vagy játékot adni (a legtöbb esetben, hiszen léteznek portable változatok). Tehát sehogy sem lesz jó, ha a te gépedre feltelepített dolgot akarod átmásolni egy másik különálló rendszerre. Csak a játék telepítõjével fog menni.

Telepített programot azért nem érdemes kiírni, mert az nem annyiból áll, mint ami a telepítési mappában van. Azon a mappán kívül, ahová konkrétan az indítófájl vezet, azon felül még a documents and settingben is vannak programösszetevõk, a Windows mappában is vannak megosztott dll-ek, és a rendszerleíró adatbázisban is vannak ezeket összefogó kulcsok. Ha bármelyik is hiányzik, az nem egy teljes értékû játék/program, így te sem írtad ki a teljes tartalmat. Amúgy csak úgy összeválogatni nem is lehet, csak a telepítõvel egy rendszerhez programot vagy játékot adni (a legtöbb esetben, hiszen léteznek portable változatok). Tehát sehogy sem lesz jó, ha a te gépedre feltelepített dolgot akarod átmásolni egy másik különálló rendszerre. Csak a játék telepítõjével fog menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!!!

Miket tud 7 hónapos babátok? Az én lányom ül, de még nem ül fel egyedül, ha lerakom ülve, úgy marad. Felhúzza magát állásba, ha fogom a kezét lépked. Rendben van ez így vagy már egyedül kellene felülnie? Ja és már gyakorolja a mászást is

Legjobb válasz: Az én kislányom is 7 hónapos. Kb. ugyanezeket tudja, mint a tiéd.De már mondjuk vagy egy hónapja tudja.Mászni még nem mászik. Az a baj, hogy nem is szeret hason lenni, ordít, ha leteszem.

Az én kislányom is 7 hónapos. Kb. ugyanezeket tudja, mint a tiéd.De már mondjuk vagy egy hónapja tudja.Mászni még nem mászik. Az a baj, hogy nem is szeret hason lenni, ordít, ha leteszem.
sztem teljesen idõben van a babád mozgásformákkal :) Az én fiam még nem ül Állásba fel tud kapaszkodni kb 2 hete, lépegetne is, de mi nem vezetgetjük és magától még nem tud Kb ugyanettõl az idõponttól kezdte a kiskutyázást, négykézláb hintáztatja magát, néha sikerül a térdét elõrébb tolnia, de a kezével még nem lép elõre. 5 hós korától kúszik A lányom 5 hósan egyedül ült, 6 hósan felült, 6, 5 hósan kúszott és rá pár napra megtanult mászni is. 11 hósan lépegetett párat kapaszkodás nélkül, de egyedül csak 13 hósan ment métereket.
Kisfiam (szombaton lesz 7 hónapos) még nem ül , nem mászik, nem kúszik; csak fordul jobbra, balra és a tengelye körül. Majd szép lassan megtanulja a többi dolgot is.
Azért jelzem nektek, hogy egy gyereket nem ültetünk, ha egyedül nem tud ülni és nem járkáltatjuk kézen fogva. Nagyon rosszak ezek számára a fejlõdése szempontjából. Kérlek titeket, vegyétek ezt figyelembe és ne erõszakoljatok rá dolgokat, amiket magától még nem tud megcsinálni, csak hogy elmondhassátok: ezt is tudja. Nagyon sokat árthattok vele, egy életre szólóakat.
Szerintem is teljesen jól fejlõdik a babád mozgása!!☺ Az én 7 hónaposom viszont nagyon siet, de hohy hova?...Már hetek óta feláll és körbejárja kapaszkodva a kiságyat, nagyágyat, fotelt...És húzza felfelé magát mindenhol.Az öcsém is ezt csinálta és állítólag én is. Csak az a baj, hogy szegény fiam természetesen mindenhová a fejét üti be...Nem éri be a kezével-lábával, az õ fejének kccannia kell...
Ja, a többi véletlenül kitörlõdött... Napra pontosan 3 hónaposan kezdett forgolódni!A nagykádban már 4, 5 hónaposan felállt, ott könnyû volt neki ☺.És mikor elmúlt 5 hónapos felállt, felhúzta magát (én mindezt nem láttam) és szépen kipattogott a kiságyból.Volt is nagy sírás, persze csak részemrõl, õt alig viselte meg...ülni is elég régóta ül, de támaszték nélkül.Nem értem, miért de támasztékkal elcsúszik teljesen.Most már nem annyira, de 2 hete még szétcsúszott szegény.De ha õ tartja saját magát, akkor gyönyörûen ül.Hogy a kúszásból mikor lett mászás azt nem tudom.Ciki?Az igazság az, hogy én azzal voltam elfoglalva, hogy mi a fenének kellett neki ilyen korán felállni???!!!Persze nagyon büszke vagyok rá, de nagyon féltem a kis buksiját, mert szinte mindennap beüti...
Miért ülteted? Rakd hasra, vagy hanyatt, hagy gyakorolja a forgást, kúszást, mászást. Neki ezeket kéne inkább gyakorolnia. Nem ez volt a kérdésed, csak leírtam a mondandómat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!