Találatok a következő kifejezésre: Felborult a és (31 db)

3 műszakban dolgozunk mindketten a párommal. Teljes mértékben felborult a napi életünk. Össze-vissza eszünk és alszunk, viszont én ezt szeretném valahogyan helyre hozni. Hol kezdjem, mit tegyek?

Táplálkozásilag szeretném magunkat helyre billenteni. Olyan könyvet keresek, ami a helyes táplálkozással, helyes életmóddal foglalkozik. 30 éven aluliak vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos jó tanácsot nem tudok adni, engem is érdekelne valami megoldás. Egyszer kérdeztem itt,igaz fogyni akartunk de azt mondták, este 6 után nem lehet enni, meg rendszeresen mozogni. Viszont párom 3-4 órát alszik éjjelente, meg minden másnap 5-este 11-ig melózik. Hétvégén esélyünk sincs rendbe tenni... Remélem, nektek összejön!

Szia! Sajnos jó tanácsot nem tudok adni, engem is érdekelne valami megoldás. Egyszer kérdeztem itt, igaz fogyni akartunk de azt mondták, este 6 után nem lehet enni, meg rendszeresen mozogni. Viszont párom 3-4 órát alszik éjjelente, meg minden másnap 5-este 11-ig melózik. Hétvégén esélyünk sincs rendbe tenni... Remélem, nektek összejön!
Mi ebben a bonyolult? Ugyanazt kell enni, mintha "rendes" életritmusotok lenne. A táplálkozásotokra semmilyen befolyással nincs az ilyen életvitel.

Mennyire tekinthető normálisnak, h pránanadi 1-es után teljesen felborult a rend az életemben? Minden olyan furcsa és vészjósló. Ti mit éreztetek utána?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Nekem egy harmonikusnak hitt kapcsolatom ment tönkre 3 héten belül utána 2,5 év után (mindenki azt hitte - mi is -, hogy örökké fog tartani. Minden ismerõsünk a házasságot várta már, és nálunk is felmerült már). Azóta összejöttem a mostani párommal, akivel már jegyben járunk.

Teljesen normális. Nekem egy harmonikusnak hitt kapcsolatom ment tönkre 3 héten belül utána 2, 5 év után (mindenki azt hitte - mi is -, hogy örökké fog tartani. Minden ismerõsünk a házasságot várta már, és nálunk is felmerült már). Azóta összejöttem a mostani párommal, akivel már jegyben járunk.
Utolso: De miert borult fel?
ennek az ellenkezõjét, és teljes harmóniát önmagammal..esetleg veled is ez lesz, csak te lehet, hogy másképp dolgozod fel..nem tom, nekem is csak az egyes van..de alig várom, hogy a kettes is meglegyen..
A kérdező hozzászólása: köszi! már helyreállt a rend :) . Te mikor csináltad?

Tápszer kérdés: ma először majdnem egész nap tápszert kapott 4 hónapos fiam, és ettől teljesen felborult a napirendünk. Estére mit javasoltok, hogy legyen?

Eddig úgy evett délután, hogy fél 1, 4, fél 8, utána fürdés, utána még egy kis szopi. De egyre kevesebb volt a tejem, és ma jutottunk el oda, hogy délben fele tápszer fele tej volt az ebéd, tehát ez is már korai, utána pedig 3-kor megint éhes volt, akkor már nem volt tejem, majd most 6-kor megint evett, 180 ml tápszer (7 kg a fiam). Namármost, hogy lesz ebb?l szerintetek fél 8-ra vacsora, fél 9-re alvás? Ha el?bb rakom le, eddig mindig hisztizett, ha kés?bb, hulla volt, szóval ideális esetben fél 9-9 között már aludnia kéne. Segitség :)

Legjobb válasz: hát úgy, hogy fürdés UTÁN etesd meg! 8 körül, az már 2 órahossza :) hátha megéhezik akkorra is. remélem, jól értettem a kérdést :)

hát úgy, hogy fürdés UTÁN etesd meg! 8 körül, az már 2 órahossza :) hátha megéhezik akkorra is. remélem, jól értettem a kérdést :)
Ha 6szor éhes, 6szor egyen. Az én fiam is ennyi idõsen így evett, volt hogy napi 7 is megvolt. Én is mindig fürdés utánra tettem az utolsó evést, és tudta, hogy az az utolsó.
mi újság? evett 8 körül? :) ))
Szia! Az én négy hós fiam annó így evett: REggel 5-kor, nyolckor, 11 órakor, 2-kor, 5-kor, és nyolckor volt az esti. Így kijön a hat etetés, és aludni is tudtok. De egy hónappal késõbb elhagytuk a reggeli 5-öset, és emeltem a tápszert. Asszem, ebben nem vagyok biztos, de az az adag lett a 180. 2 nap, és rááll, nyugi. Mióta ezt arendszer bevezettem, elmaradtak az éjszakai kiabálások, nappali nyûgösség.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Nos, 8-kor megszoptattam a kicsivel, ami volt, nem kevesellte (azaz rendesen még nem volt éhes), és azóta alszik. A kérdés arra utalt, hogy ha van egy baba, aki eddig pontosan megadott idõkben evett magától napi 5x, akkor hogy is fog neki alakulni a tápszer kapcsán, ha most viszont pont 3 óránként eszik, de ez viszont konfliktusban áll azzal, hogy eddig este mikor ment aludni... Tudom, kicsit összetettre sikerült a kérdés... Köszi azért mindenkinek, aki irt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, az hasznos válasz volt :) )
miért Kell 6* ennie????
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igazándiból azért aggódom, hogy mi van, ha nem éhezik meg 6. evésre, mivel nem szokott 6x enni... Minden tipp érdekel :)
Én értettem:) azért írtam a mi napirendünket, csak ezzel tudtam segíteni:)

Nem tudom, mihez kezdjek. A babám 12 hetes, és amióta átalussza az éjszakákat (2 hete), teljesen felborult a 3 óránkénti evés. Mit tudnék tenni ellene?

Eddig percre pontosan követelte, én pedig el? tudtam készülni (lefejt tejet+tápit kap). Most teljesen összekavarodott, másfél óránként eszik 30-200ml között.

Legjobb válasz: Szerintem pótolja az éjszakai evéseket. De be fog neki ez is állni idõvel.

Szerintem pótolja az éjszakai evéseket. De be fog neki ez is állni idõvel.
Szia! Az én kisfiam is így volt 14 hetesen. Aztán rájöttem, hogy nem kell neki a 3 óránkénti szopi, ezért evett összevissza. Most 4 óránként eszik és az éjszakát is átalussza. Õ akkor úgy gondolta 7 kaja helyett elég 5 is. Azóta is így van.
Átprogramozzák magukat :) Pár nap alatt beállítja magának és utána megint kiszámítható lesz! (szegény, nem lehet semmi fejni+tápizni is :( )
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtató válaszokat és az együttérzést..:)

A fogamzásgátló abbahagyása után valakinek felborult a hormonháztartása? És mi lett belőle? Hogyan derült ki?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is szeretném leszögezni, hogy én csak egy eset vagyok, mindenki más, nem lehet általánosítani. Nekem az volt, hogy miután abbahagytam, elkezdtem barnázgatni, volt, hogy alig jött meg, volt, hogy egyáltalán nem. Éreztem, hogy nincs ez így jól, és elmentem nõgyógyászhoz, aki hormonvizsgálatot és ultrahangot csinált. Sajnos lett egy petefészek cisztám is, amit meg kellett mûteni, de ez nem írható egyértelmûen a fogamzásgátló rovására, bár lehet, hogy az is hozzájárult. Szóval nekem sajnos eléggé összekuszálódtak a dolgok.

Szia! Elõször is szeretném leszögezni, hogy én csak egy eset vagyok, mindenki más, nem lehet általánosítani. Nekem az volt, hogy miután abbahagytam, elkezdtem barnázgatni, volt, hogy alig jött meg, volt, hogy egyáltalán nem. Éreztem, hogy nincs ez így jól, és elmentem nõgyógyászhoz, aki hormonvizsgálatot és ultrahangot csinált. Sajnos lett egy petefészek cisztám is, amit meg kellett mûteni, de ez nem írható egyértelmûen a fogamzásgátló rovására, bár lehet, hogy az is hozzájárult. Szóval nekem sajnos eléggé összekuszálódtak a dolgok.
Én is megjártam vele, de csak azért mert nagyon szerettem volna babát!Abbahagytam utána két hónapig nem jött meg, tudtam, hogy terhes nem lehetek ezért elmentem dokihoz.Elküldött hormon vizsgálatra ott minden rendben volt majd kaptam két fajta bogyót az egyiket, hogy megjöjjön a másikat, hogy legyen peteérésem.5 napra rá megjött, de úgy mint még soha!A másik bogyót 2 hónapon keresztül szedtem havi 5 napig ettõl teherbe kellett volna esnem, de nem sikerült majd nem szedtem tovább és rá 2 hónapra SIKERÜLT. 25 h kismami
Én 2003-ban hagytam abba amikor a kisbabát elkezdtük a párommal tervezni. A következõk történtek: - rendszertelen, vagy két havonta jövõ ciklus kb 1 évig - barnázgatás - lassú de biztos hízás - egyre több ragya a fejen Elmentem orvoshoz, aki azzal küldött haza, hogy nyugodjak meg, a második pubertáskoromat élem, majd kitisztul. - ciklus nem rendezõdött, az addigi normál 32-37 nap közöttire állt be Baba nem jött. Újboli vizsgálatok (már magánorvosnál, borsos pénzekért....(2008õsze) Kiderült: - teljesen felborult velem a bili, pajzsmirigy alul mûködésem lett, és a petefészkeim teli voltak cisztával. Gyógyszeres kezelést kaptam, minek az eredménye fél év után jött: most itt van a pockóban, és két hét múlva megszületik. :) :) Mindenki másképp reagál a fogamzásgálóra, én a szerencsétlenebbek közé tartoztam, más meg abbahagyja, egy két hónap és semmi baja, jön a bébi. Kívánok neked minden jót!!!
Én 10 évig szedtem a gyógyszert.Novemberben abbahagytam, januárban megjött, aztán semmi.Elmentem dokihoz, azt mondta, semmi.Majd 2 hétre rá kiderült, hogy babát várok.31 hetes kismama
Múlt év szeptemberben hagytam abba a gyógyszert.Elõször is úgy jött meg hogy nagyon sokáig, nagyon görcsöltem, és minden hónapban napokat késett...:S Idén májusig nem estem teherbe úgy hogy nem védekeztünk.Már azt hittem nekem nem is lehet gyerekem.De most 21hetes vagyok.:)
Én is furcsán jártam.Júliusba hagytam abba a gy.szert aug.ba 21 napra jött utána semmi.Különösebben nem volt tünetem azt hittem azért késik mert rá álltunk a baba projektre.Aztán csak elmentem dokihoz és közölte, hogy babát várok.7.hetes
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek akinek sikerült a pici:-)Nekem eléggé felborulhatott a hormonháztartásom, de mostmár megyek orvoshoz, nem hagyom magam lerázni:-)Nézzék meg van-e peteérésem, hormonok rendben vannak-e...

Felborult a ciklusom és barna folyásom van? Mi a bajom?

szeptemberbe nem jött meg helyette oktober közepén azota semmi csak volt novemberbe 3 napig barna folyásom. most megint van de még mindig nem menstruáltam. de most ha kihuzom a tamponom látom h a vége véres de ez a nap folyamán nem erösödött éppek csak egy pict.meg az utobbi id?ben erösebgb a fehérfolyásom. mi bajom lehet??

Legjobb válasz: Az ilyet nem szabad elhanyagolni, és nem komolyan venni! Mindenféleképpena dokinál a helyed!

Az ilyet nem szabad elhanyagolni, és nem komolyan venni! Mindenféleképpena dokinál a helyed!
Már rég el kellett volna menned orvoshoz, ne halaszd tovább!!
Sztem is vagy baba, vagy valami hormonális próbléma, esetleg ciszta. Azt nem írtad h szedsz-e gyógyszert vagy valami. Teszt és doki!
Ha kizárt a terhesség (csináltál tesztet?) akkor menj orvoshoz, nincs rendben, ha így viselkedik a menzeszed. Lehet egy enyhe fertõzés, vagy ciszta is. Vizsgáltasd ki szerintem!
Vagy baba, vagy valami komolyabb.Azonnal menj dokihoz!!!!!!
Lehet, hogy a szervezeted jelez, hogy elég. Szerintem elsõ körben fordulj a háziorvoshoz. Jobbulást!
Szerintem kezdj bele egy vitaminkúrába, próbálj eleget aludni, kezdj bele valami könnyû testmozgásba és ha pár héten belül nem érzed jobban magad, érdemes orvoshoz menned.
Védekeztetek az utolsónál?
De tényleg doki..
Itt egy link, de hosszútávon nem megoldás. http://patikapedia.hu/veny-nelkul-kaphato-altatok
Csak helyre kellene rázni a dolgot. Reggel kelj fel idõben, aztán akármennyire fáradt vagy, ne feküdj le estig. Ezt pár napig ismételgeted, és vissza fogsz állni.
A kérdező hozzászólása: már így csinálom egy hete, de összeesem délután, felkelek jobb esetben 9kor és hajnalig jól vagyok
A kérdező hozzászólása: és milyen összegre számítsak? csak idõszakosan lenne rá szükségem, egy, max 2 hétig, hogy éjjel tudjak aludni
bio-melatonin, nem drága és nagyon jó
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, és még annyi, hogy az elalvással van gondom, tehát olyan kellene, ami segít elaludni, utána már megy a dolog

Jangee fogamzásgátló tablettát szedek és eddig mindig csütörtökön kezdtem el szedni az új "levelet" és szerdai napon hagytam abba. Most mens. Után pénteken tudtam bevenni az első tablettát. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen felborult a ciklusosság?

Kb. másfél éve szedem.

Legjobb válasz: - Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

- Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

Van még valaki, akinek felborult a biológiai órája, és reggel fekszem este kelek üzemmódra váltott?

Legjobb válasz: Én. A legrosszabb, hogy a baba születése után se tudtam visszaállni... Egész jól elvagyok így, mert a babám egyelõre elvan egész délelõtt, így csak délután kelünk fel. Csak pl holnap is orvoshoz kell mennünk, persze délelõtt, ilyenkor kb semmit nem alszom. Remélem te nem jársz így :)

Én. A legrosszabb, hogy a baba születése után se tudtam visszaállni... Egész jól elvagyok így, mert a babám egyelõre elvan egész délelõtt, így csak délután kelünk fel. Csak pl holnap is orvoshoz kell mennünk, persze délelõtt, ilyenkor kb semmit nem alszom. Remélem te nem jársz így :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!