Találatok a következő kifejezésre: Fel van a hasam, és erősen (8 db)

Fel van puffadva a hasam, és erősen gölcsölök. A puffadás a görcsöktöl van?

Amúgy annyiga er?sek a gölcsök, hogy nagyon. A gyógyszer nem nagyon hat. Mi mással lehet csökkenteni a fájdalmat?

Legjobb válasz: citromfü tea , herbária. minden tescoban lehet kapni.

citromfü tea , herbária. minden tescoban lehet kapni.
Pedig, ha elõtte állsz, akkor lehet megjön hamarosan. És hiába nem akarod, akkoris meg fog jönni, jó lenne megbarátkozni vele, hisz vagy 30 évig veled lesz! A puffadásra megpróbálhatsz Espumisant, de a legjobb az lenne, ha a görcsök miatt is felkeresnél egy orvost.

Fogamzásgátlót szedek már fél éve, és mostanában (az utóbbi 3 hónapban) az a panaszom, hogy görcsös érzés van a hasamban. (olyan szúró, nem túl erős, de zavaró görcsös érzés) Csak érdeklődöm, hogy van-e okom a félelemre? Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Már voltam orvosnál, aki mondta hogy keressem fel ha a panaszaimat továbbra is tapasztalom. Tegnap voltam idõpontért, de közölte velem a recepciós nõ hogy nem tud adni sajnos idõpontot! Most voltam tesztért, de túl drága volt, azt majd csak holnap veszek. :(

A kérdező hozzászólása: Már voltam orvosnál, aki mondta hogy keressem fel ha a panaszaimat továbbra is tapasztalom. Tegnap voltam idõpontért, de közölte velem a recepciós nõ hogy nem tud adni sajnos idõpontot! Most voltam tesztért, de túl drága volt, azt majd csak holnap veszek. :(
A kérdező hozzászólása: És ha nem biztos, akkor mi más lehetséges?
Szerintem ha voltal dokinal, es nem mondott egyebet, csak azt hogy ha tovabbra is fent allnak a tuneteid menj vissza. En vennek egy tesztet, es az eredmenytol fuggetlenul visszamennek. Vannak mar olcsobb tesztek is, de ahhoz hogy megnyugodj mindenkepp csinalj egyet, es utana irany a doki.

Van fehérfolyásom és minden hónapban kb 3 napig elég erősen folyik, van amikor begörcsöl a hasam, de ez ritkán fordul elő, egy kicsit félek, hogy valami bajom van, hogy nem jön meg, csak nem beteg vagyok? De remélem nem, aki tud segitsen!?

Mi lehet a bajom? Vagy nincs is bajom? Esetleg egy kicsit túl dramatizálom és várjak mig megjön? Vagy inkább forduljak orvoshoz? 13/L

Legjobb válasz: Túl dramatizálod, nyugi, van még idõd...

Túl dramatizálod, nyugi, van még idõd...
Ha a folyásnak nincs kellemetlen illata, és nem csíp vagy viszket a puncid, akkor semmi gond!
Van gyermek- nõgyógyász, a neten megtalálod, de azt hiszem, oda szülõi kíséret kell. A körzeti nõgyógyászatot hívd fel, hogy fogadnak- e, és menj be egy vizsgálatra. A folyás évekig visszatérhet, ha nincs kikezelve rendesen, pedig egy kúppal, vagy tablettával egy hét alatt teljesen meg lehet gyógyulni. Ha még görcsölsz is, akkor valószínûleg fertõzés, ami lehet egy egyszerû mosás következménye, pl az izzadt zoknit együtt mostad a gépben a bugyiddal, alacsony hõmérsékleten.. Fehérnemûtõl is visszatérhet a fertõzés, erre nagyon kell vigyázni. Ha felfázástól lett a betegséged és nem fertõzéstõl, és ezen kívül más panaszod nincs, nem vagy lázas, stb, akkor sokat segít a fürdõvízbe 1/2 kiló jódozott étkezési só feloldva, 30 percet ücsörögve. 2- 3 ilyen fürdõ, alapos alvázmosás, utána tiszta zuhany, és a folyás elmúlik. Néha egy- egy ilyen fürdõkúra egyébként is egészséges..

Miért van az, hogy azt álmodom hogy hasba lőnek, és a lövés pillanatában egy hatalmas durranásra, és erős szúró-nyomó fájdalomra ijedek fel?

Legjobb válasz: Vmi pszichoszomatikus sz.r gondolom. én volt h arra keltem, hogy sírok, ahogy álmoban is...az de szar volt..húú

Vmi pszichoszomatikus sz.r gondolom. én volt h arra keltem, hogy sírok, ahogy álmoban is...az de szar volt..húú
Nem tudom, de én régebben (kollégista koromban) gyakran álmodtam azt, hogy kint vagyok a szabadban és belém csap a villám. Ilyenkor mindig felülve és ordítva ébredtem fel (szobatársaim nagy örömére) és tényleg úgy éreztem , mint akit valami megrázott.
Nincs valami készülõdõ vakbélgyulladás benned, vagy ilyesmi?
A durranás még szerintem az álom része. Valami gond lehetett a hasaddal (valami emésztési, nem akarom részletezni) és ehhez jött hasbalövés az álomban
Fúú most olyan okos dolgoknak látszó izéket fogok írni. Nah akkor a fájdalom az egy inger amit a receptorok küldenek az agyba hogy tudassák veled hogy vmi xarban vagy. Nah álomban ugyebár az agyad dolgozik szal ha az agyad elhiszi hogy hasba lõnek akkor azt fogod érezni. Én álmodtam már arra hogy megrándul a lábam amikor elesek vagy vmi ilyen.

Fáj a hasam közepe a szegycsontom alatt középen. Naponta többször begörcsöl és mostmár napközbe is érzem hogy fáj de nem erősen. Fel vagyok puffadva és alig van étvágyam. :S Mitöl lehet ez? Lehet gyomorfekély? :S

Legjobb válasz: Legnagyobb eséllyel gyomorsav túltengésed van. Lehet epeprobléma is , de ez egy UH vizsgálaton kiderül. A gyomorfekély nem mindig jár szurokszéklettel ha igen akkor már nagyon gáz van mert azt jelenti , hogy vérzik. Mindenképpen menj el orvoshoz, addig is valami savcsökkentõt megpróbálnék , Tisacid vagy vmi hasonlót.

Legnagyobb eséllyel gyomorsav túltengésed van. Lehet epeprobléma is , de ez egy UH vizsgálaton kiderül. A gyomorfekély nem mindig jár szurokszéklettel ha igen akkor már nagyon gáz van mert azt jelenti , hogy vérzik. Mindenképpen menj el orvoshoz, addig is valami savcsökkentõt megpróbálnék , Tisacid vagy vmi hasonlót.
mindenképp emésztési probléma, akár az epéd is kisugározhat oda, és ez a legvalószinûbb is, mert akkor szokott puffadni az ember. El kéne menned belgyógyászhoz, aki kiír egy hasi UH-ra és a vizsgálatokkal egybevetve dönt a kezelésedrõl. Addig tarts szerintem epediétát. Egészségügyi dolgozó
Ott ahol írod, nagyjából a gyomorszáj van. Az szokott görcsölni. A gyomorfekély lentebb szokott lenni, és un. szurokszéklettel jár együtt. Ettõl függetlenül látogasd meg a háziorvosodat.
Üdv. Epeprobléma lehet az ok. Gyomorfekély kevésbé inkább nyombélfekély a másik valószínûsíthetõ ok. Mindenképpen orvoshoz, mivel akár epe, akár fekély az beavatkozást igényel, magától nem szûnik meg. A beavatkozás mellett gyógyszerre gondolok, ne ijedj meg :)
A kérdező hozzászólása: és az epe probléma miböl alakulhat ki?

7 hetes babámat fejlődési neurológiára küldi el a gyerekorvos, szerinte nem erős a nyaka és így ha ülő helyzetbe húzza fel nem tartja meg a fejét! Pedig ha hason van szépen emelgeti! Mire számíthatok a vizsgálaton? Hogyan lehet a problémát kezelni?

Legjobb válasz: 11 hetesen mi is voltunk. A vizsgálatkor a picurt a doki néni több szempontból vizsgálta. Csörgõvel, kockás lappal a figyelmét vizsgálta, követi-e a szemével a sakktáblát, figyel e a zajra. Aztán minden féle pózba tekergette, nézegette. Végül kérte vegyem a kezembe közbn beszélgettünk és Õ figyelte a babát. Végül mutatott 5 gyakorlatot amit napi 4-5 alkalommal kell csinálnunk. Ettõl erõsödik és ügyesebb lesz. Semmi komoly, nagyon kedvesek voltak. Aztán egy hónap múlva kontrol, ahol megállpítja hogy fejlõdött-e a gyerkõc vagy sem. Ha nem további torna ...stb, de ez egyénenként változó lehet, így ezt már az orvosra bízom

11 hetesen mi is voltunk. A vizsgálatkor a picurt a doki néni több szempontból vizsgálta. Csörgõvel, kockás lappal a figyelmét vizsgálta, követi-e a szemével a sakktáblát, figyel e a zajra. Aztán minden féle pózba tekergette, nézegette. Végül kérte vegyem a kezembe közbn beszélgettünk és Õ figyelte a babát. Végül mutatott 5 gyakorlatot amit napi 4-5 alkalommal kell csinálnunk. Ettõl erõsödik és ügyesebb lesz. Semmi komoly, nagyon kedvesek voltak. Aztán egy hónap múlva kontrol, ahol megállpítja hogy fejlõdött-e a gyerkõc vagy sem. Ha nem további torna ...stb, de ez egyénenként változó lehet, így ezt már az orvosra bízom
Szia! Az én kislányomnál is hasonló volt a helyzet. Nála születéskor állapították meg, hogy sokkal gyengébb a nyaka, mint a többi babának. Akkor ott a kórházban a gyermekorvos nem azt mondta, hogy sokat fektessem hasra, hogy emelgesse a kis fejét. Egyszerre csak rövid ídõre, de naponta többszõr. 2 hét múlva, mikor jött hozzánk a gyermekorvos megnézni a babát, már teljesen megerõsödött a nyaka. Most 6 hónapos és minden rendben.
ne aggodj 1percig sem.mi hipotoniaval születtünk azaz izomgyengeség nekem a fiam sehogy sem tartotta a buksit még hason sem.én naponta 4x5x felhuztam ülõ helyzetbe kajcsi elõtt most 13 hetesek vagyunk szépen tartja magát.mi nem voltunk neurologusnál mert a doki néni azt mondta 10 hetes koráig nem baj ha nem csinálja, csinálja késõbb.és látod minden ok nálunk.
Szia nekem mindkét fiamnál ez volt a helyzet, sõt a nagyobbiknál társult azzal is hogy nem fodította az egyik oldalra. Gyógytornával remekül rendbejött. A kisebbik fiamat már én tornáztattam itthon.

24 óta folyamatosan fehér, krémes, kevés folyásom van, görcsöl a hasam, de nem szúrkál, hanem mint mensikor, olyan igazán erősen. És nem a petefészkeim hanem inkább középen. Félidőben vagyok, ill. voltam 24 körül. Pé tarthat ilyen sokáig?

Még mindig azt érezhetem? Egyébként ebben a hónapban csak el?bb tudtunk együt lenni a párommal, mint pé, közvetlen mensi után, mert külföldön dolgozik a férjem és akor voltam nála. Nem védekeztünk, gondoltuk volt már olyan akinek olyankor sikerült, talán nekünk is szerencsénk lesz. Bár gondolom, hog most volt a pé a napokban, de mivel múlt hónapban egyértelm? volt, mert nyúlos folyás, hasszurka minden megvolt, tudtam, hogy mikor van, de most viszont egész mást érzek és már 5 napja folyamatosan. Még annyi, hogy amikor együt voltunk rá egy napra volt nyúlos folyás, de az közvetlen mensi után volt. A h?m reggel 36,7. Pé -nek meg kicsit magas, nem? Mert 36,2 szokott lenni.

Normális, hogy menstruáció előtt sokkal elég erős alhasi fájdalmaim, mellfájdalmam (de csak ha megnyomom) van és felvan puffadva a hasam, alul felül egyaránt? Másnak is ilyen hamar jelentkeznek a "tünetek"?

Legjobb válasz: A premenstruációs szindróma (PMS) tünetei, mint a hangulatingadozás, ingerlékenység, depresszió, szorongás, folyadék-visszatartás, puffadás, mellérzékenység, cukor utáni sóvárgás, esetleg étvágytalanság, fejfájás, alvászavar a nõk 75 százalékát érinti. Ráadásul ezek a tünetek a nõk ötödénél olyan erõsek, hogy orvosi kezelést igényelnek. A tünetek a nõk majdnem tizedénél olyan szélsõségesek, hogy a probléma új nevet kapott, premenstruációs dysphoric zavar (PMDD) néven.

A premenstruációs szindróma (PMS) tünetei, mint a hangulatingadozás, ingerlékenység, depresszió, szorongás, folyadék-visszatartás, puffadás, mellérzékenység, cukor utáni sóvárgás, esetleg étvágytalanság, fejfájás, alvászavar a nõk 75 százalékát érinti. Ráadásul ezek a tünetek a nõk ötödénél olyan erõsek, hogy orvosi kezelést igényelnek. A tünetek a nõk majdnem tizedénél olyan szélsõségesek, hogy a probléma új nevet kapott, premenstruációs dysphoric zavar (PMDD) néven.
Igen, velem is elõfordul gyakran. Ez a PMS, ahogy már írták.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!