Találatok a következő kifejezésre: Fel lehet-e a (335 db)

Volna egy e34-es bmw-ém ami 2. 0-ás motorral van szerelve fel lehet e a blokkot fúrni 2.5 -ösre?

Legjobb válasz: Nem nagyon értek ehhez, de ha logikusan gondolkodunk: Az egy dolog, hogy felfúratod. De az injektornak ugyan ki fogja megmondani, hogy több üzemanyagot kellene juttatni a hengerekbe? A fõtengelynek ki fogja megmondani, hogy mostantól 25%-kal (!) nagyobb terhelést kell kibírnia? Mondjuk ez utóbbi vonatkozik mindenre: kuplung, váltó, fékek. Erre gondoltál? De szerintem nem lehet egy motor hengerûrtartalmát a negyedével megnövelni fúrással.

Nem nagyon értek ehhez, de ha logikusan gondolkodunk: Az egy dolog, hogy felfúratod. De az injektornak ugyan ki fogja megmondani, hogy több üzemanyagot kellene juttatni a hengerekbe? A fõtengelynek ki fogja megmondani, hogy mostantól 25%-kal (!) nagyobb terhelést kell kibírnia? Mondjuk ez utóbbi vonatkozik mindenre: kuplung, váltó, fékek. Erre gondoltál? De szerintem nem lehet egy motor hengerûrtartalmát a negyedével megnövelni fúrással.
BMW E34 Club Hungary
Tudok egy srácot, aki 30d fõtengellyel 2.8-ast tud csinálni a M50B20-ból, szóval szerintem megoldható. Azt nem tudom, hogy miben különbözik még a 25-tõl. Valószínûleg olcsóbb belógatni egy bontott M50B25-öt.
Egyszerû: eladod a 2000-res motort és az árából veszel egy 2500-ast. Gyári motor, kockázatok nélkül.

Fel lehet-e újítani, úgy egy faszerkezetű könnyűépítésű családi házat, hogy az a jövőben megbízható legyen! Avagy valaki újított-e fel már könnyűszerkezetes házat?

Könnyűszerkezetes ház vásárlása előtt állunk! A ház 13 éves és eléggé lelakott, erősen felújítandó állapotban van! A mennyezeten szinte tátong egy 1m átmérőjű luk. A padlásra felmenve láttam, hogy igazán nem mindenhova lehet lépni, mert beszakadok és könnyen a lakrészben találom magam. Viszont beázás, penészesedés nem látható! A kérdésem az lenne, hogy egy rossz állapotú könnyűszerkezetes családi házat fel lehetne-e újítani nagyobb szétbombázás nélkül? Lehet-e esetleg a falakat megerősíteni ytonggal vagy téglával?

Legjobb válasz: lebontani és újat építeni.vagy bontogathatod, hogy nincs e beroskadva az üveggyapot szigetelés, cserélgetni a gipszkartont, ellenörizni a fákat mindenhol. én nem venném meg amit így elhanyagoltak, bármi lehet vele, esetleg 5-10 év múlva derül ki, ha nem jól ellenörzöd le az épület tartószerkezeteit, szigetelését.

lebontani és újat építeni.vagy bontogathatod, hogy nincs e beroskadva az üveggyapot szigetelés, cserélgetni a gipszkartont, ellenörizni a fákat mindenhol. én nem venném meg amit így elhanyagoltak, bármi lehet vele, esetleg 5-10 év múlva derül ki, ha nem jól ellenörzöd le az épület tartószerkezeteit, szigetelését.
A könnyûszerkezetes házakat nem szokás felújítani. Gyorsan lehet bontani és építeni, jobb helyeken még olcsó is de nálunk nem az. Ha ilyen állapotú, akkor max telekár fölött kicsivel éri meg.
A jó link:http://www.mobilhazak.hu/
Ezeknek mi az elõnye a téglával szemben? Mert kb. azonos m2 árért valami nagyot kell villantson...
Nem feltétlenül kell csak ezt az oldalt nézni, vannak olcsóbbak is! Elõnyeiket általában leírják a katalógusok, de leginkább a rugalmasság a lényeg és ha szerencsés környezetben helyezed el még építési engedély sem kell hozzá! Önkormányzatnál érdeklõdni kell!

A kérdésem: Lehet-e battlefield 2-t PSP- futtatni? Rá lehet -e tenni, vagy fel lehet-e tölteni rá?

Legjobb válasz: A Battlefield 2 - Modern Combat jelent meg rá. ha tört a konzolod, ugyan úgy ráteheted, mint a többit.

A Battlefield 2 - Modern Combat jelent meg rá. ha tört a konzolod, ugyan úgy ráteheted, mint a többit.
hát a normál bf2 biztos nem, max psp disp-el


Xbox 360 4gb slim ha 16gb pendrive van csatolva a gephez eredeti jatekot fel lehet e telepiteni ra es lemez nelkul lehet e jatszani?

Legjobb válasz: Igen fel lehet rá tenni, viszont a visszaélések miatt a lemeznek mindig benne kell lennie a gépben. A régi xbox-nál nagyon beszopizták, hogy nem kellett a lemez, úgyhogy ha kikölcsönözted, gyakorlatilag meg volt a játék, na most ezen változtattak.

Igen fel lehet rá tenni, viszont a visszaélések miatt a lemeznek mindig benne kell lennie a gépben. A régi xbox-nál nagyon beszopizták, hogy nem kellett a lemez, úgyhogy ha kikölcsönözted, gyakorlatilag meg volt a játék, na most ezen változtattak.

A tápszert fel lehet főzni? Grízt főznék benne, csak nem tudom, hogy fel lehet-e főzni? !

Az anyatejet úgy tudom,hogy nem szabad,mert az értékes vitaminok meg a benne lévő anyagok elbomlanak forralás hatására.

Legjobb válasz: Fõzd meg tejben. Mi is azt ettük kicsi korunkban.

Fõzd meg tejben. Mi is azt ettük kicsi korunkban.
A tápszerben is van vitamin, sõt némelyikben még "jótékony" baktériumok is, nem véletlenül kell a tápszerekhez a vizet 40 fokra lehûteni. Sima vízben is megfõzheted a grízt és a tápszert add hozzá utólag ha lehûlt.
Én úgy tudom, hogy nem lehet fõzni.A dobozon is az van, hogy 40 fokra kell vissza hûteni a vizet, és úgy keverni.
Hát a tápszerbõl is elveszik..mint egyébként bármely alapanyagból.(zöldségek, gyümölcsök)
Semmiképp!Max.40fok!Fözdd meg vízben a grízt bõ vízben és amikor lehûlt kb.40fokra akkor adj hozá 1-2kanál tápszert.Én így csináltam védõnõ javaslatára.
A tápszeres dobozokra is rá van írva, hogy 40 foknál melegebb vízbe nem szabad a tápszert bele tenni. Fõzd meg vízben a grízt, és utána add hozzá a tápszert
Nemcsak a vitaminokkal van gond. Nálunk pl a melegített tápszer hasfájást okoz.
én 4 honapos koràtol föztem neki tàpszerböl grizt, majd 1 almàr v 1 banànt beleturmixoltam h ha kihül ne àlljon annyira össze, nekünk nem volt hasfàjàsunk stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Tápszer témában még nem vagyok teljesen otthon, mert eddig anyatejes volt.

A vihar miatt a fészkéből kiesett egy cinkefióka. Nagyon fázott szegény. Féltünk, hogy elkapja valami macska. A lakásban élénk lett és egészségesnek tűnik. Mivel tápláljuk? Fel lehet e egyáltalán nevelni lakásban?

Legjobb válasz: Nem tudom lehet-e lakésban felnevelni, állatorvost kéne megkérdezned. A cinke bogarakkal eteti a fiókáját. Amíg kicsi félig megemésztett formában begyváladékkal, kébõbb egészben adja nekik. Megpróbálhatnátok apró kukacokat, vagy ilyesmit. Parizert inkább ne a benne lévõ só és tartósítószer miatt. Ha végképp nincs mit adni, akkor inkább fõtt tojást.

Nem tudom lehet-e lakésban felnevelni, állatorvost kéne megkérdezned. A cinke bogarakkal eteti a fiókáját. Amíg kicsi félig megemésztett formában begyváladékkal, kébõbb egészben adja nekik. Megpróbálhatnátok apró kukacokat, vagy ilyesmit. Parizert inkább ne a benne lévõ só és tartósítószer miatt. Ha végképp nincs mit adni, akkor inkább fõtt tojást.
A kérdező hozzászólása: Már nagyon sokat segítettél. A tojás azt hiszem tényleg jó ötlet. Gondolkodtam, hogy a kishalaknak való szárított bolhát, nedvesen. Valamint levesben fõtt és fokhagymanyomón áttört csirkehúst adni neki. A begyváladékot nem hiszem, hogy tudjuk pótolni.Szerinted?
Azt sajnos tényleg nem tudjátok pótolni, de úgyis hamar kiderül, hogy õ maga is képes-e megemészteni, amit adtok neki. Legjobb, ha elõször tényleg mindent szétnyomkodva adtok, úgy könnyebb lesz neki az emésztés. Sok sikert! :)
Keményre fõtt tojás sárgája, kis vizzel szétnyomkodva, de arra számíts, hogy állandóan enni akar. Cinkéknél éhesebb kismadár nincs. Én egy kis légykapót nevelgettem két hétig, elõször tojással, aztán apró csíkokra vágott sovány marhahússal. Elõször nyitnod kell óvatosan a csõrét, aztán már tátogni fog. Ha nagyobb, jöhet a lisztkukac (ha túl nagy, vágd ketté). Nem gusztusos, de ezt így kell.
Tedd vattával vagy papírzsepivel kibélelt dobozba, ne fázzon.

Mitől függ hogy egy buszra való felszálláskor a hátsó ajtót is kinyitják-e, és hátul is fel lehet-e szállni?

Milyen esetben szokták megengedni a hátul való felszállást?

Legjobb válasz: Bkv-n minden esetben, vagyis vannak olyan külvárosi kisebb forgalmú vonalak ahol csak az elsõ ajtón lehet de ott ezt külön jelzik (behajtani tilos tábla van a többi ajtón). Többi városról nem tudok nyilatkozni Bp-i vagyok.

Bkv-n minden esetben, vagyis vannak olyan külvárosi kisebb forgalmú vonalak ahol csak az elsõ ajtón lehet de ott ezt külön jelzik (behajtani tilos tábla van a többi ajtón). Többi városról nem tudok nyilatkozni Bp-i vagyok.
BKV-nál szokás, máshol nem nagyon, max ha babakocsi van.
Volánnál szokták iskolaidõben amikor sok a diák és akkor hátul fel lehet szállni a bérleteseknek de ez sofõrfüggõ hogy kinyitja e.
Amikor már tömve van a busz. Sokszor tapasztaltam iskolába menet, kinyitotta a sofõr az összes ajtót, aztán aki fel tudott valahova kapaszkodni jó, ha nem akkor így járt:D Jó kis reggelek voltak..
Ha van leszálló akkor általában kinyitják a hátsó ajtókat is a Volánnál. Vannak olyan sofõrök akik viszont megvárják amíg mindenki elõl felszáll, és csak utána nyitja ki az ajtókat a leszállóknak.
Amikor tömve van a busz, vagy akkor ha valaki babakocsival van.
Helyi közlekedésben változó, általában a nagyobb forgalmú járatokon (pl. Budapest) és/vagy nagyobb forgalmú idõszakokban vagy megállókban (pl. Miskolc) engedélyezett a felszállás az összes ajtón. Helyközi közlekedésben az alapeset mindig az elsõajtós felszállás. Mindig kivételt képeznek a babakocsival, kerekesszékkel utazók, mivel a jármûvekre ezekkel kényelmesen felszállni az elsõ ajtón át nem lehetséges. Ha nincs a busznak csomagtartója, a nagyobb poggyásszal utazók is esetenként felszállhatnak hátul. Túlzsúfolt járatokon is elõfordul, hogy a minél teljesebb férõhely-kihasználása érdekében engedélyezik hátul id a felszállást.
Külföldön szinte mindenhol elsõ ajtós felszállási rendszer van, itthon sajnos megfelelõ utazási kultúra hiányában nem sok helyen találni ilyet. Hátránya a megállóban töltött nagyobb idõ, elõnye hogy bliccelõ gyakorlatilag nincs a buszon.
Igazából a sofõrök sem nézik különösebben, hogy milyen bérletet mutatsz fel nekik, simán lehet régi bérlettel bliccelni helyi járatoson. Egész nap õk sem fogják figyelmesen bámulni, hogy ki mikori bérletet mutat fel. (Én nem szoktam.)

Vizsga előtt egy nappal le lehet-e adni a felvett vizsgát, és fel lehet-e venni egy későbbit következmények nélkül?

Legjobb válasz: Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.

Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.
szerintem egyetemtõl függ, de általában vizsga elõtti napn délig lehet leadni és felvenni is eddig lehet
Elég egyszerû... próbáld meg leadni, max kiabál a neptun, hogy nem tudod. Veszíteni nem veszíthetsz vele, egy próbát megér. Amúgy nálunk is (SZE) úgy van, hogy a vizsga elõtti napon délig adhatod le. Ennek, hogy átrakod másik idõpontra, nincs következménye.
Szia! Nálunk (SZTE) 24 órával a vizsga elõtt még leadható a felvett vizsga!:)
13:03-as vagyok. Nalunk valtozo, van olyan amit elotte nap este meg leadhatsz, vagy akar a vizsga kezdete elott egy oraval, de valtozo. Irj kurzusforumra inkabb, az a leghasznosabb!
Ha holnap vizsgázol, azt délig adhattad volna le ma. Nálunk így van.
A vizsgaszabályzatban kellene megnézned, mert tényleg egyetemenként változó lehet.
1. hozzászóló vagyok: nekünk is neptun van, szóval nem ettõl függ. egyetemenként változó, amit én írtam, az a BME-re vonatkozik :)
A kérdező hozzászólása: Nekünk is Neptun van.
Nemtom, szerintem ez változó. Nálunk 36 órával az adott vizsga elõtt lehet még felvenni, vagy leadni (neptun).
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki, igaz az, hogy délig lehet leadni, mert megpróbáltam és nem lehetett:( Nem baj, mindent megteszek holnap:) Kösz azért a válaszokat.

Az elmúlt héten több liter tejet megittam (Milli, 3, 5%-os) , de nem forraltam fel. Lehet -e baja a babámnak?

Bocs a hülye kérdésért, de a véd?n?m és Anyukám is rámijesztett, hogy baktériumok lehetnek benne, amik károsak lehetnek a magzatra! Nyugtassatok mg, mert beijedtem! 25 hetes kismama

Legjobb válasz: Soha életemben nem forraltam fel tejet és minden nap iszom. Semmi bajod nem lesz :) 30 hetes kismama

Soha életemben nem forraltam fel tejet és minden nap iszom. Semmi bajod nem lesz :) 30 hetes kismama
hát bocsi, a védõnõ dolga hogy riogasson, dehogy anyukád is! nem lesz semmi bajod! igyad ha jól esik
Ezek a tejek pasztörizáltak, máshogy árulni sem lehetne. Ha háznál veszel frissen fejt tejet, azt kell felforralni. Nyugi, semmi bajotok nem lesz tõle! Sõt, sok fontos ásványi anyag van benne (bár a mai tejekben egyre kevesebb), amire most szükségetek van, pl. kálcium. Egészségetekre! :) Egy 38 hetes mamika
Ez a tej ULTRAMAGAS HOMERSEKLETEN PASZTOROZOTT!! A vedono agyaban tobb baci van, mint ebben...
A védõnõd nem tudom hol szerezte a képesítését. Ekkora hülyeséget! A bolti tejet nem kell forralgatni, ahogy a többiek is írták ultramagas hõmérsékleten pasztõrizálják õket.
csak a házi tejet kell felforralni, amit a tehénbõl frissen fejtek!

Magánvádas büntetőügyben a a békéltető tárgyaláson kiegyeztem a másik féllel és megszűnt az eljárás, ettől még fel lehet-e jelenteni a tanút ha az korábban hatóság előtt valótlant állított?

Úgy értem, hogy felel?sségre lehet-e vonni? Vagy ha az eljárás megsz?nt akkor az ? "b?ne" is büntetlen marad?

Legjobb válasz: Fel lehet jelenteni. A hamis tanúzás, hatóság félrevezetése akkor is létrejött.

Fel lehet jelenteni. A hamis tanúzás, hatóság félrevezetése akkor is létrejött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!