Találatok a következő kifejezésre: Fel lehet jelenteni, ha nem (12 db)

Egy dominát, fel lehet jelenteni, ha olyat csinál, amit nem szerettem volna?

pl elfenekel, de megbeszéled vele, hogy ha kimondasz egy jelszót, akkor haggya abba, mert nagyon fáj, de hiába mondod, nem hagyja abba, és tovább ver? anyukám szerint fel lehet jelenteni, szerintetek érdemes? ja, és ha kiskorú fiú megy egy dominához, az legálisnak min?sül, vagy az is feljelenthet??

Legjobb válasz: Fel hát! Már eleve azért fel lehet mert pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújt, de amit írtál, az már testi sértés is, kiskorú megrontása, etc.

Fel hát! Már eleve azért fel lehet mert pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújt, de amit írtál, az már testi sértés is, kiskorú megrontása, etc.
de persze kell egy orvosi látlelet, anélkül szart sem érsz
Ne k*rvázz ha nem tudsz bánni vele..
Hát mindig halhass az anyukádra. Õ biztosan jót akar neked.Õ vitt oda is?
5 válaszoló, 5 birka. Minimális emberismerettel rég rájöhettetek volna, hogy fake, kamu kérdés.
Inkább válaszolok normálisan 10 kamu kérdésre, mint hogy ne segítsek egy bajba jutott embernek.

Ebayről eltűnt eladót fel lehet jelenteni, ha még nem telt le a 30-35 nap?

Több mindent rendeltem egy eladótól, összesen 20ezer forit értékben. Másnapra törölték a termékeit és az eladó sincs már regisztrálva. Feljelenthetem az ebay-en most, vagy feltétlen meg kell várni a 30 napot? Bár szerintem esélytelen hogy küldi.... Muszáj várni?

Legjobb válasz: Mindenképp írj nekik, majd megmondják mit tudsz csinálni.

Mindenképp írj nekik, majd megmondják mit tudsz csinálni.
A kérdező hozzászólása: Már írtam, de még csak nem is válaszolnak. Igazából lehet nem is jó helyre írtam nekik...
Ne izgulj a penzt elobb utobb visszakapod. eBay-eden belul van valahol egy ful, hgoy contact eBay
A kérdező hozzászólása: Nem kellett megvárni a 30 napot. már vissza is fizette az ebay. Ezért szeretem jobban mint a magyar oldalakat. Itt teljes a biztonság. Õk vajon be tudják majd hajtani az eladótól?

Vaterán ha nem veszi át a terméket a vevő, mit lehet tenni, fel lehet jelenteni?

Legjobb válasz: Jelenteni tudod negatív értékeléssel. Ennyit tudsz tenni. Õ nem követ el semmi "bûncselekményt" azzal, hogy a egy polgárjogi ügyletet nem "megfelelõen" rendez.

Jelenteni tudod negatív értékeléssel. Ennyit tudsz tenni. Õ nem követ el semmi "bûncselekményt" azzal, hogy a egy polgárjogi ügyletet nem "megfelelõen" rendez.
Adhatsz neki egy negatívot, kb ennyit tehetsz.
Feljelenteni? Mégis milyen alapon? Gyakorlatilag semmit nem lehet tenni.
A kérdező hozzászólása: Ez egy jó ötlet lenne :) gondolom h megkérdeznék a 2. licitálót h kell -e neki és így tovább..
Nálam is van ilyen vevõ, már vagy fél éve lecsapott egy termékemre, ki is fizette napokon belül, de a mai napig nem vette át, egy ideig próbálkoztam mailekkel meg telefonnal is, hogy akkor mikor vennéd át, vagy postázhatom is ha az jobb, de nem majd jön fel Bp-re egyszer és akkor átveszi ne izéljünk postával, azóta is várom, de kit érdekel, el van rakva a tárolóban elfér, ki van fizetve, majd elviszi egyszer.
egyszer én is voltam úgy, mint vevõ, h leütöttem egy baromi olcsó ruhanemût, amit azonban az eladó nem akart postázni (írta a saját oldalán, de én nem olvastam). r.hadt messze kellett volna menni. érte. felajánlottam, h elutalom a pénzt, de semmi esetre se szeretném személyesen átvenni. azt mondta, akkor hagyjam, nem kell neki a pénz sem.
A kérdező hozzászólása: Én még ha kifizetik se örülök ha nem jönnek érte, bár ilyen még nem volt, mert ha jön érte akk ált. a helyszínen fizet. De ha nem jön akk is újra felteszem mert mégse fogja a helyet..
Elõbb-utóbb én is fel fogom, de nálam egy papucsról van szó, ami már nem jó, és olcsón elvitte valami 100 akárhány ft-ért most lusta vagyok megnézni. Meg van még egy 1ft-os aukcióba felrakott kinõtt pólóm, amit 10ft-ért vitt el valaki és nem jött érte. Mindketten fizettek érte, levittem a tárolóba ott elfér, enni meg nem kér, nem is romlandó majd elviszi ha eszébe jut.
A kérdező hozzászólása: Hát én ilyennel már nem is veszõdök, elégetem aztán annyi, még én tegyek szivességet h ingyen odadom és nem is jön érte..
Szerintem egyszerûbb, ha az ebay-en hirdetsz. sokkal kevesebb problémád lesz :)
Most ha kifizette és nem jön érte, az az õ baja.Max ráírsz, hogy x idõpontig tárolod utána kidobod, újra eladni nem etikus, hisz akkor az árára igényt tarthat.vagy tárolod ha elfér és nem romlandó.(nekem is van a padon szépen becsomagolva egy videó2000-es már lassan 2 éve) Akkor gáz, ha nem is fizet mert a vatera felszámolja a licit után a díjat!! még akkor is ha nem jött létre az üzlet. Ilyenkor elviekben lehet pereskedni de mindenki tudja, hogy többe kerül a leves mint a hús. Marad a negatív.Ha sok negatívot kap az illetõ akkor talán kitiltják, de az biztos, hogy nem fog tõle vásárolni senki.És ez a lényeg.Mert egy ilyen licitálós oldalon, meg úgy összességében az internetes kereskedésnél az a lényeg, hogy az ELADÓ megbízható legyen, hisz õ kapja elõbb a pénzt.Utánvéttel meg nem küldenék csak olyannak aki rendszeresen vásárol tõlem.
Menyus: csak abban az esetben, ha pusztán elérhetõségrõl van szó, és 2., . licitáló felé ez semmilyen kötelezettséget nem jelent. mert amúgy nem lenne fair a vásárlóval szemben. mert ha én keresek egy biz. terméket, licitálok egyre, ami tetszik, fölém licitál vki, én már sokallom a köv. összeget, odébbállok, és keresek egy másik hasonló terméket. és arra teszek licitet. de akkor már az elõzõt nem akarom megvenni! na most akkor ha mindig licittörlést kellene kérnem ilyenkor, az baromira lelassítaná a folyamatot. (volt, h licittörlés kérelmemre 2 hétig nem érkezett válasz). no meg számtalanszor elsiettem, majd megbántam a licitet, és direkt öröm volt, h rám licitáltak...
Valahogy össze kellene fognunk vaterásoknak, és ki kéne kényszerítenünk azt az opciót, hogy amennyiben 3 napon belül a vevõ eláll(nem jelentkezik), a vatera adja meg a 2. és a 3. licitáló elérhetõségét! Üdv menyus
A kérdező hozzászólása: Hát benne van a szabályzatban h a vevõ elfogadja h köteles átvenni a terméket ha licitált rá! Mert már kicsit kezd elegem lenni h többen felüllicitálnak másokat de utánna nem lehet õket elérni.. de a 10ft-al kevesebbet ajánlót meg nem tudom elérni h akkor az övé legyen.
A kérdező hozzászólása: Lehet írok a vaterának h mi ilyenkor a teendõ, jó lenne már 1 ilyen bunkót helyre tenni.
Elvileg kötelezhetõ a termék átvételére, illetve kifizetésére, hiszen ez is egyfajta "szerzõdés", tehát a törvény szerint kötelezhetõ (benne van a szabályzatban is). Az már más kérdés, hogy megéri-e a macerát. :( A "legtöbb", amit tehetsz, adj neki negatívot, és írj a vaterának.
jelentheted a vaterának, amivel azt éred el, h kitiltják pár napra, nem léphet be. gondolom, ha sok-sok ilyen reklamációt kap egy felh., akkor véglegesen kitiltják. szóval a notórius licitálgatókat így szûrik.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket lehet beleírok egy olyat a leírásba h aki pár napon belül nem veszi át a terméket újra meghírdetem így nem mennek el hetek úgy h semmi se történik..
írd bele, mások is ezt teszik. 3 nap v max 1 hét a kapcsolatfelvételre, 2 hét a kifizetésre. ha bármelyik elmarad, megy a negatív, és hirdeted újra a terméket. ezt csak így lehet. ha sok cuccod van fönt, képtelenség másképp követni, h ki mivel van elmaradva.
Bocs én úgy tudom, hogy van lehetõség a második legmagasabb árajánlat tevõ elérhetõségére, de talán azt neked feltöltéskor kell beállítanod mint opciót. Láttam már ilyen lehetõséget. A részleteket nem tudom leírni, mert akkora sz..r lett a vatera, hogy már vásárolni sincs kedvem, nem hogy eladni. Azért kérdezz rá, hogy miért nem vette át, nyár van, nyaralás, sokan nem gondolkodnak elõre, stb.
12 ft-ért vitte el a pólót , megnéztem, õ mondta, hogy inkább utalja, mondtam , hogy nem sürgõs, ráér ha ép perre jár csak hívjon fel elõtte, hogy biztos otthon legyek, de õ mondta, hogy inkább utalná, felõlem. Az utalás többe került sztem (bár Paypalen jött, de asszem ott is felszámítanak valamennyi kültséget), de õ tudja. Lent van a tárolóban összehajtogatva a póló csak õt várja, ki van fizetve, nekem úgy is jó ha nem viszi el soha.


Ha nem akarja ideadni az M30-as nyomtatványt amiről az adóbevallást megcsinálnám, mivel tudom megfenyegetni a könyvelőt? Fel lehet jelenteni Valahol?

A férjem tavalyi SZJA előlegét elbaszta a könyvelő aki végezte a számfejtést,nem vonta amit kellett volna,most majd be kell fizetnünk.Nem akarja ide adni az M30-as nyomtatványát amit már mint tudjuk neki január 30-ig ki kellett volna adnia.Mindíg csak igérgeti és azt mondja neki még javítanivalója van rajta.Nem értem a tavalyi dolgokon ő már most nem tud változtatni nem?Mivel tudnám sakkba tartani,hogy ne baszakodjon velünk?

Legjobb válasz: jelentsd fel a NAV-nál! (névtelenül is megteheted!) FONTOS! pontosan add meg minden személyes adatát, név, lakcím, telefonszám, könyvelõi engedély száma... stb. http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/nav/nav_kapcsolat/panaszir..

jelentsd fel a NAV-nál! (névtelenül is megteheted!) FONTOS! pontosan add meg minden személyes adatát, név, lakcím, telefonszám, könyvelõi engedély száma... stb. http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/nav/nav_kapcsolat/panaszir..
Mi az hogy elbaszta a könyvelõ? gondolom nyilatkozat alapján számfejtett. és egyébként február 15-ig kellett volna odaadnia. És persze jelentsd fel nyugodtan, mert az megoldás ugye? én meghallgatnám a másik felett is... Könyvelõként elegem van az elbaszta a könyvelõ rizsából, aztán kiderül hogy mégse.... ugye?
Könyvelõként is elszúrhatja, hiába vannak a nyilatkozatok, én már láttam ilyet, százezres nagyságrendû befizetnivalót produkált vele. De az igaz, hogy én is meghallgatnám a másik felet is. Egy szintén könyvelõ...
A kérdező hozzászólása: Adoelõleg nyilatkozat és a megkérdezésünk nélkül kérte a férjemnek a családi kedvezményt holott én tavaly is idén is mindent én igényeltem.Szóltam is errõl a férjem munkáltatója le is igazolta õ meg minden nélkül igényelte.A féjem és én sem írtunk alá neki papírt errõl.
Hiába szúrta el, sajnos az adókülönbözetet akkor is Nektek kell rendeznetek. Ha a befizetnivaló több mint 10 ezer forint (és több lesz sokkal), akkor még különbözeti adót (bírságot) is kellene fizetnie az adózónak, akkor ha Õ adott olyan nyilatkozatot a munkáltató/kifizetõ felé, ami ezt a különbözetet elõidézte. Maximum ez alól mentesültök, mivel tudjátok bizonyítani, hogy a férjed munkáltatója tudott arról, hogy nem jogosult igénybe venni év közben, mert a feleség már megigényelte. De az adót akkor is rendezni kell, sajnos ez van. Kérhettek rá 4 havi részletfizetést. Az adóbevallásban van rá külön rész, tehát szeptemberig van haladék a teljes összeg befizetésére. Akkor, amikor végülis odaadja az M30-as nyomtatványt, mielõtt aláírod az átvételt, kézzel nyugodtan javítsd ki rajta a dátumot(a teljeset!) arra a napra, amikor ténylegesen átvetted, mind a két példányon, csak utána írd alá. Ezzel is tudod adott esetben bizonyítani, hogy nem kaptad meg határidõre az igazolást. Az ellen, hogy nem adja oda, sajnos nem tudom, mit lehet tenni, én rákérdeznék az adóhivatalra, hátha van rá valamilyen mód, hogy ezt "megsürgessék".
M30-ast kérjél írásban tõle vetesd át a papirt. Ezzel bizonyítod hogy kérted. Egyébként meg ha most vissza is kell fizetned, évközben elvileg ennyivel több nettót kaptál.

Mit tegyek, ha a főnököm leírta a szabadságomat, de nem adta ki az egészet és nem fizette ki? Fel lehet jelenteni vagy nincs értelme?

Két éve dolgozok nála, az elmúlt fél évben kis könyves módszerrel, s jelenleg egyik percr?l a másikra ki akar rúgni. Ez ok:( De a szabikat nem adta ki, csak 2 vagy 3 napot egy vében...

Legjobb válasz: Mondhatni "szürkén" dolgoztál. Amikor kiskönyvvel dolgoztál, arra az idõre nem jár szabi. Most fel vagy véve, vagy hogy dolgozol? Nem nagyon tudsz mit feljelenteni rajta, mert nincs munkaszerzõdésed, kiskönyvvel nem járt szabi sem, az, meg hogy miben egyeztetek meg, valószínûleg csak szóban hangzott el. Ha feljelented fekete foglalkoztatásért, téged is megbüntethetnek (mostmár nemcsak a munkáltatót, hanem a munkavállalót is büntetik a fekete foglalkoztatáskor)

Mondhatni "szürkén" dolgoztál. Amikor kiskönyvvel dolgoztál, arra az idõre nem jár szabi. Most fel vagy véve, vagy hogy dolgozol? Nem nagyon tudsz mit feljelenteni rajta, mert nincs munkaszerzõdésed, kiskönyvvel nem járt szabi sem, az, meg hogy miben egyeztetek meg, valószínûleg csak szóban hangzott el. Ha feljelented fekete foglalkoztatásért, téged is megbüntethetnek (mostmár nemcsak a munkáltatót, hanem a munkavállalót is büntetik a fekete foglalkoztatáskor)
Aláírtad, hogy kiadta? Bérpapíron szokott lenni. Ha aláírtad, akkor szerintem semmit. Amúgy meg munkaügyi bíróság.

Szerintetek, ha feltörte valaki a Facebook-omat, és tudom ki volt, fel lehet jelenteni? Vagy ebből semmi következmény nem lehet?

Normális válaszokat várok. Köszönöm.

Legjobb válasz: A Facebookot az esetek többségében nem feltörik, hanem valahol "ott hagyod" a kódodat. Innentõl nincs az a rendõrség, aki nyomozást indít.

A Facebookot az esetek többségében nem feltörik, hanem valahol "ott hagyod" a kódodat. Innentõl nincs az a rendõrség, aki nyomozást indít.
Jelentsd fel, majd a facsebuk rendõrség rárugja az ajtót.
Továbbá mivel nemcsak büntetõjogi tényállás, hanem polgári jogi is, ezért a polgári jogi úton kell elindítani a dolgot, mert ilyen esetekben a büntetõjognak az ultima ratio jellege érvényesül, aminek a lényege, hogy a büntetõjogot csak akkor lehet alkalmazni, ha rajta kívül más, enyhébb eszközök nem vehetõk igénybe vagy eredménytelenek.
Basszus, ez nem büntetõjogi tényállás, hanem polgári jogi. A rendõrségnek nem terjed ki erre az ügyre a hatásköre. Ha jogosulatlanul fért hozzá a személyi adataidhoz (pl. magánlevelezéseidben található Avtv. 2.§ (2) alapján személyes vagy akár különleges adatnak minõsülõ információk), akkor az Avtv. 17.§ (1) alapján bírósághoz fordulhatsz, keresetet adhatsz be az adatkezelõ ellen.
Meg szerintem próbáld ezt megoldani magad, nem kell mindenért feljelentgetni mindenkit. Ez az aljaemberek fegyvere, akik nem tudnak a sarkukra állni.
De ha megvádolnak azzal, amit el se követtem, az igenis hamis vád.
Van ilyen, ez tény. Valaki a haragosait így akarja lerendezni. De a hamis vádnak semmi köze nincs egy facebookos bejelentkezéshez!
Hát ha jó kapcsolataid vannak, és nem szeretsz valakit, csak jelentsd fel... ha érted. Velem megcsinálták. Egyszer csak beidéztek, és egy ilyen ügyet akartak rámbizonyítani, amirõl csak annyit tudtam, hogy ki a "sértett".
Oszd meg velem a tapasztalataidat. Nagyon érdekel, mert most újat mondtál nekem. :) A hamis vád melyik pontja vonatkozik erre a facebook ügyre?
20:41-nek: Tapasztalat...
233. § (1) Aki a) a hatóság elõtt mást bûncselekmény elkövetésével hamisan vádol, b) más ellen bûncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) A büntetés öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján büntetõeljárás indul. (3) Ha a hamis vád alapján a vádlottat elítélik, a büntetés két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztés. 234. §594 Aki mást hatóság elõtt bûncselekmény elkövetésével azért vádol hamisan, mert gondatlanságból nem tud arról, hogy tényállítása valótlan vagy a bizonyíték hamis, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. 235. §595 Aki a) mást nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy szabálysértési hatóság elõtt szabálysértés, illetõleg nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy a fegyelmi jogkör gyakorlója elõtt fegyelmi vétség elkövetésével hamisan vádol, b) más ellen szabálysértésre vagy fegyelmi vétségre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz az a) pontban megjelölt hatóság tudomására, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. 236. § (1) Ha a hamis vád folytán eljárás (alapügy) indult, ennek befejezéséig hamis vád miatt büntetõeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható. Az ilyen feljelentés esetét kivéve a hamis vád elévülése az alapügy befejezésének napján kezdõdik. (2) Korlátlanul enyhíthetõ, különös méltánylást érdemlõ esetben mellõzhetõ is a hamis vád elkövetõjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése elõtt az eljáró hatóságnak feltárja. Miért lenne hamis váddal büntetendõ ez, magyarázd már el nekem légy szíves!?
Attól függ. Normál esetben körberöhögnek. Ha valakinek a valakije vagy, simán hamis váddal is feljelenthetsz konkrét személyt is.
Nem tudsz feljelentést tenni, mert nincs miért. Töröld az adatlapod, és csinálj másikat. Ha én, mint ismerõsöd megnézem az adatlapodat, pontosan ugyan azt látom, mint aki belép vele. Ezért nem érdemes idegen számítógépen internetezni, illetve vigyázni kell arra, hogy milyen információkat osztasz meg, milyen képeket töltesz fel, mert a késõbbiekben bajod származhat belõle.
Hogyan bizonyítod azt, hogy nem te léptél be a kódoddal?
A kérdező hozzászólása: Akkor ha feljelentem, semmit nem is fognak vele kezdeni? :/
Szerintem ott lesz valahol a fész oldalán egy nyilatkozatban, hogy bármilyen tartalmat csak saját felelõsségedre tölthetsz fel. Innentõl ügy lezárva. :)
Semmi. Te nem vigyáztál a jelszavadra, vagy otthagytad bejelentkezve az adatlapod. Nálunk a suliban ez mindennapos. Ugyanmár minek ilyen baromság miatt feljelentgetni??? A rendõrséget ennél komolyabb dolgokra találták fel.
Annyi kiegészítést még hozzátennék, hogy a büntetõjog ultima ratio jellegének elve a 30/1992. (V. 26.) Ab. határozatban lett elismerve.

Vaterán, ha eladok egy cuccot, és a vevő nem jelentkezik akkor fel lehet jelenteni?

Legjobb válasz: Nem, csak akkor ha tudod bizonyítani, hogy õ ütötte le,és ha semmiféle elérhetõséget nem ad meg magáról. Mennyi pénzt kellene fizetnie?

Nem, csak akkor ha tudod bizonyítani, hogy õ ütötte le, és ha semmiféle elérhetõséget nem ad meg magáról. Mennyi pénzt kellene fizetnie?
Kötelezni lehet rá, hogy vegye meg!
csak akkor ha átvette a cuccot és nem fizettet.ilyen meg vaterán nem nagyon történhet max ha pancser az eladó úgyhogy nem tudnád feljelenteni.
Pontosan le van írva a szabályzatban.
A kérdező hozzászólása: 40.000 Ft
Azért tiltsd csak le.
"Megjegyezném, hogyha tiltod õt, õ abból semmit nem vesz észre." Az meg ugye teljesen kizárt, hogy egy közös ismerõs acc-jából rájöjjön, hogy nem is törölt, csak õt tiltotta? Simán tudomást lehet szerezni arról, hogy le vagy e tiltva vagy sem.
Megjegyezném, hogyha tiltod õt, õ abból semmit nem vesz észre.
A párkapcsolatokat nem a rendõrök kötik, nem rájuk tartozik. Sokan írjátok, hogy a rendõr nem tesz semmit, csak ha vér folyik. Ez így igaz, miért avatkozna bele olyanba ami családi ügy, és nem rendõrségi. A párját mindenki maga választja, mindenki maga dönti el, hogy mikor lesz vége. Ne a rendõrség dolga legyen már helyrehozni a kapcsolatok utáni békét.
én voltam ebben a helyzetben. tettem feljelentést, azt mondták, az nem minõsül zaklatásnak hogy nem fenyegetett meg halálosan és hogy a neten piszkált. azt csináltam hogy töröltem a profilom és csináltam egy újat "Én Vagyok" -néven, ahol csak olyanokat jelöltem be akikrõl tudtam hogy nem köpnek neki/nem ismerik. nem tettem ki képet, úgy állítottam be hogy csak ismerõsök találjanak meg, más ne írhasson, ne jelölhessen és semmi adatot ne lásson. így nem tudja hogy én vagyok azon és tiltottam is hogy véletlen se találjon meg. de ami durva, hogy 1 év elteltével is még mindig azon pörög hogy mit csinálok. vannak ilyen elmeroggyantak. és a rendõrség nem tesz semmi, csak ha vér folyik, rájuk ne számíts
A kérdező hozzászólása: A feljelentéstõl is félek, de akkor már a rendõrségre is tartozna az ügy és egy kicsit biztonságban érezném magam! Ez az ember olyan, hogy mindenkinek a jó arcát mutatja és ha valami nem a kedve szerint történik akkor csinálja ezt! A családjának ha elmesélném el se hinnék róla, hogy ez õ! Mindenkit manipulál kedve szerint, mint ahogy engem is! Késõn jöttem rá, hogy az álarc mögött ki is van valójában!
A lényeg, hogy megvan a tanulság, hogy milyen embert ne válassz majd következõ barátnak. :) Én azért komolyan nem értem, hogy hogy sikerül megtalálnotok az ilyen trógereket, akiktõl így kell rettegnetek. A jó indulatú, nem agresszív hapik meg tengõdhetnek jó sokáig magukban, míg végre sikerül egy normális nõt találniuk, akikkel leélhetik az életüket. Hát, csak annyit mondhatok, törölj, próbálj meg eltûnni, és sok szerencsét. A legjobb az lenne, ha lehiggadna magától, de ha csakazértis durván zaklat, jobb ha feljelented. Semmiképp ne találkozz vele, akkorsem ha elõveszi jobb arcát és kitalálna akármilyen ürügyet. Változtasd meg a telszámodat is, és csakis olyanoknak add meg, akikben annyira bízol, hogy nem adják meg neki. Facebokról pedig törlés, a következõ 2 évben ne is regelj fel egyáltalán, vagyha igen, akkor álnéven, kép nélkül és csakis a legmegbízhatóbb ismiket jelöld be. Vigyázz nagyon magadra!
A kérdező hozzászólása: Nincs új párom! Isten õrizz hogy most legyen! Õt is kicsinálná!
A fenyegetéseket mentsd le. Ha akarod, juttasd el a rendõrségre, ez a te döntésed megteszed e vagy sem. A facebookról töröltesd magad. Az is dühíti, hogy látja gondolom a közös fotóitokat az új pároddal. Ne önts olajat a tûzre. Ha nincs facebook, nincs mit nézegetnie. Letiltani hiába tiltod, megnéz már regbõl. Töröltesd a tied is, az új párodét is, ha nincs mit nézegetnie, néhány hónap alatt lehiggad.
A feljelentéssel nem bosszantanád fel, a fészbúkkal meg igen? Érdekes. Írd neki, hogy álljon le, mert megvereted. Tiltsd le a telefonszámát, és a facebook accountját.
A kérdező hozzászólása: Fenyeget és zsarol! Azért kérdeztem mert már nem sokáig bírom idegekkel! Félek tõle!
A fenyegetõzést bármilyen formában feljelentésre lehet vinni. Azt javaslom nyomtasd ki az összes fenyegetõ levelét, és jelentsd fel a rendõrségen. Ha már alapot is adott rá, igényelj rendõri védelmet. A lakásod bejáratát kamerázzátok be (éjjel-nappali kamera állandó felvétellel - 10e forint), és ha azon látszik valami, vidd a felvételt a rendõrségre. Igényelj távoltartást, hasonlók. Mindenképp fordulj a rendõrséghez, mert ha így bármi van érvelhetsz azzal a következõ feljelentésnél, hogy már elõre féltél ettõl, már tettél is feljelentést.
Ha rendszeresen keres, az zaklatásnak minõsül. De nem értem, letiltani félsz, de feljelentenéd, ha tehetnéd?
A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy idáig nem válaszoltam neki, kerültem ahogy tudtam még a találkozást is és ez dühítette fel! Ördögi kör:((!
Akkor jelöld meg spam-ként az üzenetét aztán csak gyûljön ott, legalább kiírja magából....
Akkor ne tiltsd le.
A kérdező hozzászólása: Akkor veszélyben lennék és a családom is! Ezért nem "merem" letiltani!
Ne írogassátok már, hogy törölje le magát, miért törölné? Az összes ismerõsével a beszélgetési elõzményeket, az összes képét, mindent elveszítene! Miért lenne ez jó? A leírásod alapján ráismerek egy-két ismerõsömre, természetesen nem a fenyegetõzésrõl, meg az erõszakosságáról, hanem arról, hogy mindenkinek a szép arcát mutatja, és ha valami nem úgy van, ahogy õ szeretné, akkor olyan, hogy a saját szülei nem hinnék el, hogy miket csinál, milyen szavakat, használ, stb. Az ilyenek tejbetök emberek, akiknek csak a szájuk nagy. Szerintem tiltsd le. Nyugodtan. Nagyon nehezen tudom azt elképzelni, hogy egy ilyen szájas ember tényleg megüssön egy nõt. Azzal a kommenttel is teljesen egyetértek, hogy jól rá kéne ijeszteni.

Fel lehet valakit jelenteni, ha nem fizet tartásdíjat ami már meg van állapítva?

Legjobb válasz: igen - és be is fogják rajta hajtani. a tartásdíj nemfizetését nagyon szigorúen veszik!

igen - és be is fogják rajta hajtani. a tartásdíj nemfizetését nagyon szigorúen veszik!
szóni kell a gyámhivatalnál, vagy egyenest a bíroságra amelyik megállapította a tartásdíjat. Ha jövedelem %-ában lett megállapítva és az illetõ épp munka nélküli-nincs jövedelme, akkor nem tudsz mit követelni rajta, de egyéb esetben meg kell fizetnie..
Igen.Fél évig visszamenõleg lehet kötelezni, hogy fizesse meg az elmaradt tartásdíjat.Ha hat hónapnál régebben nem fizet, akkor is csak hat hónapot visszamenõleg lehet kérni, õt meg kötelezik, hogy fizessen.Nem tudom, ott mióta nem fizeti, de hogy ezt neki részletekben kell vagy egyszerre megfizetni, azt a bíróságon állapítják meg.
Igen, irj a biróságnak levelet , kérelmezd hogy a mindenkori munkáltató vonja töle a tartásdijjat igy akárhol hekyezkedik el mindig levonják a fizetéséböl.
Igen!Hat hónapra visszamenõleg be fogják hajtani rajta, akár a fizetésébõl is le lehet tiltatni a gyermektartás összegét.

Milyen vonzata lehet annak hogy egy társasházban lakom és a kutyám sokat vonyít mostanában ha nem vagyunk itthon és fel akarnak jelenteni?

Már ugy értem hogy mit tudnék ebben az esetben tenni h ne csinálja ezt? Segítsetek mert nagyon fontos lenne kérlek

Legjobb válasz: A szomszédok igénye jogos, hogy lehetõség szerint csend legyen, és egy kutya ne verje fel az egész házat, mert a gazdi épp nincs ott. A te kutyád, a te dolgod megnevelni. Ha nem tudsz otthon lenni, mert munka van (ami normális), akkor szerezz be neki egy társaságot. Csak aztán ne az legyen, hogy ketten vonyítanak.

A szomszédok igénye jogos, hogy lehetõség szerint csend legyen, és egy kutya ne verje fel az egész házat, mert a gazdi épp nincs ott. A te kutyád, a te dolgod megnevelni. Ha nem tudsz otthon lenni, mert munka van (ami normális), akkor szerezz be neki egy társaságot. Csak aztán ne az legyen, hogy ketten vonyítanak.
Mennyi idõs és mekkora kutya? Lehet gond valóban, ha kizártátok egy helyrõl, és beszûkült számára a tér. A szõnyeget ha féltitek nem lehet feltekerni, amíg nem vagytok otthon?
Nem akarunk feljelenteni. Egyszerûen zavar minket és nem látjuk a kiutat. Nem jelentünk fel és találd meg Te a kiutat! A lakók
A kutyusod azért vonyít, mert magányos egyedül van és unatkozik! Vegyél mellé egy másik kutyust, vagy cicust, hogy a játékkal le tudja kötni magát, amíg te haza nem érkezel.
Én a kiskutyámat azzal csitítom, hogy mielõtt elkezdek öltözködni, májkrémmel bekenem az egyik gumijátékát és számára elérhetetlen helyen tartom addig, amíg ki nem lépek a lakásból, és ha kiléptem, egybõl megkapja (persze akkor más csak az érdekli, hogy nyalogathassa azt a finomságot!) Panasz eddig nem jött a szomszédoktól, remélem nem is fog! Próbáld ki, hátha bejön! Sok sikert! (Amúgy az tök igazságtalan számomra, hogy ha egy kutya sír a társasházban (általában csak nappal, ha egyedül van) azért feljelenthetnek, de ha egy kisbaba csinálja ugyanezt (csak õ éjjel-nappal) annak semmi ilyen következménye nincs. Na mindegy, ez csak egy furcsa gondolat.)
Szia! Társasházban a jog szerinte nagyon is van beleszólása a szomszédoknak. Ha nem egyeznek bele a kutya tartásába akkor bizony arra is kötelezhetnek hogy mennie kell! Sok helyen eleve a beszerzéshez is a szomszédok engedélye kell! Ezt meg kell beszélni a társasház kezelõvel és megnézni a házirend erre vonatkozó részét. De nagyon vigyázz mert ha feljelentenek te nem nyerhetsz! próbáld megbeszélni a szomszédokkal hogy legyenek még egy kis türelemmel!
elõzõ voltam: nem szabnak ki pénzbírságot, sajnos ha feljelentésre kerül a sor ennyivel nem úszod meg! mivel a társasházra külön szabályok vonatkoznak, igen akár azért is feljelenthet hogy ugat a kutya és ez Õt zavarja.
de ez akkor egy f*szság. Most ki kell kérned a véleményed h tarthatsz e kutyát?kinek mi köze van hozzá?SEMMI!!!!!! Most ha gyereket akarsz, õ meg sírni fog, tehát logika nincs benne. Vagy ha hangosan szeretkeztek....
Mivel nem döntheted el, kik legyenek a szomszédaid, lehet, hogy egy kutyaszõr-allergiást fogsz ki, vagy egy beteg idõs embert, egy társasház szabályzatának olyannak kell lennie, hogy együtt lehessen élni kompromisszumokkal, és alkalmazkodással. Ha valakinek nem tetszik, vegyen önálló házat.
16:58-nak: Sajnos a Társasházakra mint mondtam más szabályok vonatkoznak, mint egy magántulajdonú házra, így állattartási kérdésekben igenis van beleszólásuk a szomszédoknak. Ugyanígy beleszólhat abba ha át akarod alakítani a lakásod, ha irodát akarsz mûködtetni, és még sok más dologba. Nem kellemes de ezzel jár, el kell fogadni!
A kérdező hozzászólása: Ok. Nem gond. Egyébként szerintünk azért vonyított, mert meg akartuk próbálni hogy nem engedjük be a szobába ha nem vagyunk itthon... De ugy látszik ez a verzió nem jött be. Sajna dolgoznunk meg mennünk kell hogy meg tudjunk élni és mivel a munkahelyem nem itthon van nem tudok itt lenni állandóan vele...... Mégegyszer bosi érte.... A Lakó
Nem veszlek MSN-re. Apám véleményét írtam.
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentáló felvennél msn-re? [email protected]
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentáló te itt laksz a házban valahol?
18:49 Gratulálok, erre ne legyél büszke, azért remélem, hogy este 8-10 után már nem csinálsz zajt, ugyanis az én egyik szomszédom olyankor szereti a zajt csinálni, és hiába lett neki szólva szépen már nagyon sokszor. A képébe fogom nyomni a házirendet és az erre vonatkozó rendeletet.
18:50 Egy kisbabával otthon vannak, és a rá vigyázó azonnal le tudja csitítani, vagy meg tudja tenni a megfelelõ lépéseket annak érdekében, hogy minél hamarabb megnyugodjon, de ha egy kutyát egyedül hagynak, és egész nap vonyít, õt ki csitítja le, míg a gazdi hazaér? Kérdezõ, feljelenthetnek, mivel zavarod mások nyugalmát, és általában a társasházak házirendjében van erre vonatkozó pont. Ugyanez vonatkozik hangos zenére és minden hasonlóra.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés ha nem baj. Mi alapján jelent fel ? Felhívja a rendõröket és elmondja nekik h ugat a kutyám? Mennyi lehet a pénzbírság amit kiszabhatnak ilyenkor nekünk? Volt már valaki hasonló helyzetben?
A kérdező hozzászólása: És szerintetek ennek milyen vonzata lehet ha feljelentenének? Mit von ez maga után mert nem szeretném elvinni innen a háztól. Eddig nem nagyon csinálta ezt. lehet hogy azért vonyítana mert kizártunk a szobából míg dolgozunk mert vettünk uj szõnyegeket mert kb 1 hete volt ez és a szomszéd is azt mondta kb 1 hete csinálja ezt. Ez lenne a gonD?
Sokszor a kutyák mûködését/gondolkodását nem ismerve, téves következtetésre jutunk, hogy mit miért csinál a kutya. Azt javaslom, hogy bõvítsd a tudásod és S.O.S. olvasd el a Neked ugatok címû könyvet. Egy egész fejezet taglalja ezt a kérdéskört.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!