Találatok a következő kifejezésre: Fel lehet fogamzásgátlót fél évre (29 db)

A lindynette fogamzásgátló mellett biztos nem lehet teherbe esni? Már kb. fél éve szedem. Most is rendszeresen szedtem.

Legjobb válasz: Egyik fogamzásgátló sem olyan, hogy biztos nem lehet mellette teherbe esni! Semmi sem száz százalékos, csak ha nem mész még pasi közelébe se!:) De ha valaki rendesen szedi és minden elõírást betart és figyelembe vesz a szedés mellett, akkor nem szoktak nõk teherbe esni semelyik fogamzásgátló mellett. Nagyon-nagyon kevés az a nõ, aki mégis. Én 7 évig szedtem fogamzásgátlót, egyszer voltam terhes életemben, amikor is letettem és terveztük, hogy babánk lesz. És még úgy is 7 hónap alatt jött csak össze.

Egyik fogamzásgátló sem olyan, hogy biztos nem lehet mellette teherbe esni! Semmi sem száz százalékos, csak ha nem mész még pasi közelébe se!:) De ha valaki rendesen szedi és minden elõírást betart és figyelembe vesz a szedés mellett, akkor nem szoktak nõk teherbe esni semelyik fogamzásgátló mellett. Nagyon-nagyon kevés az a nõ, aki mégis. Én 7 évig szedtem fogamzásgátlót, egyszer voltam terhes életemben, amikor is letettem és terveztük, hogy babánk lesz. És még úgy is 7 hónap alatt jött csak össze.
Erre azt szokták mondani hogy a legbiztosabb fogamzásgátlás ha nem szexelsz ....! Tehát de, bármelyik fogamzásgátló mellett teherbe lehet esni.Kisebb az esélye mintha nem szednéd de nem 100%-os. Ha elolvastad volna a tájékoztatót tudnád :)
kb 1% az esélye annak, hogy gyógyszer mellett teherbe esel (feltéve hogy nem szedsz mellette C-vitamint, antibiotikumot, nyugtatót, vagy orbáncfû készítményt. Ezek csökkentik a védelmedet).
Nincs olyan fogamzásgátló ami 100%-os lenne. Mindenképp ügyelj arra, hogy továbbra is rendszeresen szedd, de azért figyelj oda. Ha nyugtalan vagy, védekezzetek más módszerrel is.
Hallottam már olyat, hogy egy nõ fogamzásgátló mellett esett teherbe. Tényleg nem árt odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Kedves Kérdezõ! A helyzet az, hogy bármilyen fogamzásgátló mellett van esély a teherbe eséshez, csak az a kérdés, milyen százalékos eséllyel. Remélem tudtam segíteni! Szép napot!

Több mint fél éve rendszeresen fogamzásgátlót szedek, mindig időbe bevettem a tablettát és napra pontosan meg is jött. De most nem jött meg! Jóval a megszokott idő előtt kb 1 hétig volt enyhe vérzésem de az elmúlt. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Kompetens választ erre egy nõgyógyász szakorvos fog tudni adni neked! Kérdezz is meg egyet. Fogamzásgátló szer mellett is teherbe lehet esni. Vérzés ki is maradhat külsõ hatások miatt ,de ez a megvonásos vérzésre annyira nem igaz. Nem jellemzõ,hogy kimarad. Keress fel egy nõgyógyászt és kérd ki a véleményét!!

Kompetens választ erre egy nõgyógyász szakorvos fog tudni adni neked! Kérdezz is meg egyet. Fogamzásgátló szer mellett is teherbe lehet esni. Vérzés ki is maradhat külsõ hatások miatt , de ez a megvonásos vérzésre annyira nem igaz. Nem jellemzõ, hogy kimarad. Keress fel egy nõgyógyászt és kérd ki a véleményét!!

Mi lehet az oka annak, hogy kb. fél éve nem jött meg? -nem vagyok terhes, viszont kb. fél éve hagytam abba a Triregol fogamzásgátlót mert állandó panaszaim voltak. -rendszeresen fogyasztok cannabis-t Ezek lehetnek okok? Egyéb panaszom nincs.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.

Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.
Hallod! Fel eve nem jott meg, nem voltal orvosnal, es meg mindig ott tartassz, hogy ezt a problemat egy ilyen oldalon akarod megbeszelni, ahhelyett, hogy megvizsgaltatnad magad?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A Tri-Regol-hoz nekem is volt szerencsém úgy 15 évvel ezelõtt. Három évig szedtem folyamatosan, és amikor abbahagytam szintén fél évig nem volt menzeszem, és még egy évig 40-50 napos ciklusaim voltak. Ezt háromféleképpen lehet kezelni: - elmész orvoshoz, õ felír egy újabb hormonkészítményt, tehát vérzésed lesz, de peteérésed továbbra sem - természetes hatóanyagokkal hozzásegíted a szervezeted, hogy ismét normálisan mûködjön (pl. aloe vera, barátcserje stb.) - ha fiatal vagy még, akkor ki is várhatod, amíg magától helyreáll. Én az utóbbit tettem, de sosem füveztem. A cannabis hosszabb távon hatással van a hormonháztartásra, ezáltal befolyásolja a peteérést. Nem írtad a korod, de feltételezem, hogy max. a húszas éveid elején járhatsz. Nem fogok papolni, hogy ne szívj, de akkor legalább szedj valamit, ami kicsit visszafogja a káros hatásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 3. értelmes választ. Azért nem mentem orvoshoz, mert nincs munkám, így nincs Tb támogatásom se.25 éves vagyok különben.
Masodik vagyok! A TB-et el kellene intezni, amig meg nem buntetnek! Havi most nem tudom mennyi mert kulfoldon elek, de mintha anyu azt mondta volna, hogy 4900.-

Fél éve szedem a Belara nevű fogamzásgátlót, és most először szörnyen hasogat naponta többször is az alhasam. Mi lehet? Még van 7 szem a tabiból, a barátommal utoljáraszombaton voltunk együtt, azaz majd egy hete. Baj lehet? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz,lehet,hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások,ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.

Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz, lehet, hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások, ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.
Szerintem ha nem bírná a szervezeted, akkor az fél év alatt már jelentkezett volna! Mindenképpen menj dokihoz, hogy miért fáj a hasad! Ha rendesen szedted, akkor nem igen lehetsz terhes!
Nekem is fájt a belaratól, a 3. levélnél jött elõ, ez tényleg egy mellékhatása. Menj vissza a dokihoz, mond el neki, és õ megmondja, h váltanod érdemes e.
én is ezt szedtem, de már leváltottam..nekem is fáj tõle az alhasam, de nagyon, meg a menstruációm se jött meg, meg nekem sok bajom volt vele.

Fél éve szedem a fogamzásgátlót és egyszer eltolás miatt pár szemmel többet vettem be. Lehet baj? (lenn a többi)

pár napja a barátom elment bennem most meg 18 tabit kaptam be és elfogyott,gyógyszert íratni csak jöv?héten tudok menni. Lehet bel?le gond? utána tudom ismét 1 hónapot kell várni h belém mehessen de az érdekelne most lehet baj hogy nem kaptam be mind a 21-et?

Legjobb válasz: Persze!Az eltolásnak nem az a lényege,hogy utána a maradék levelet tovább szedjük.Azt a levelet akkor buktad és félre kell tenni,ha mondjuk pótolni kell vagy újabb eltoláshoz kell stb.Eltolás után ugye volt 7 napos szüneted,utána pedig teljesen új csomagot kell elkezdeni szedni és mind a 21 szemet be kell venni!

Persze!Az eltolásnak nem az a lényege, hogy utána a maradék levelet tovább szedjük.Azt a levelet akkor buktad és félre kell tenni, ha mondjuk pótolni kell vagy újabb eltoláshoz kell stb.Eltolás után ugye volt 7 napos szüneted, utána pedig teljesen új csomagot kell elkezdeni szedni és mind a 21 szemet be kell venni!
Kockázatok és mellékhatások, na mit kell elolvasni?
ezt nem értem...ezalatt mit értesz? értelmes válaszokat szeretnék!
talán túl ideges vagy és ezért. inkább fordulj a nõgyógyászhoz és õ elküld vizsgálatokra.
Szerinted minek a betegtájékoztatóját kellene elolvasnia, ha nem szed gyógyszert? Szerintem csak megkavarta a hormonrendszeredet a gyógyszer, fõleg, ha eddig is késett. Védekeztél is, teszted negatív, nem vagy terhes. Szerintem menj orvoshoz, 1 hétnél még azt mondom nem olyan fontos, de 2, 5 hét, ez már lassan a következõ ovulatiod idõszaka.
és hogyan védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel! És nem szakadt ki!

Fel lehet iratni fogamzásgátlót fél évre?

Lassan kimegyek Angliába és az lenne a kérdés h felírhatja-e a doki félre a gyógyszeremet(Milligest)?

Legjobb válasz: 3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.

3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.
Én pár napja jöttem Amerikába, nekem nem irt fel fél évre csak 3 hónapra, azt mondta, hozzam a dobozát és itt irathatok fel, a dobozon majd látják az összetevõket és olyat irnak fel.DE lehet, a tiéd fel fogja irni.
Szerintem ha megbeszéled vele, akkor biztos fel fogja írni!
nem...3hónapot ír fel..majd ha az elfogy, íratsz másik 3hónapot....múltkor az 1ik bnõmnek nem volt ideje gyógyszert íratni, és ugyanolyat szed mint én, eladtam neki 1levelet....így nekem 1hónappal hamarabb kellett a 3hónapos adagomat feliratni, a doki meg ondta rögtön, h nem lehet, mert neki a gépbe benne van, h 1hónapom van még....és recept nélkül átment a gyógyszertárba és úgy vehette meg nekem a gyógyszert...:(
én voltam az elõzõ válaszoló is..én is Milligestet szedek:)
Én ált. már a 2. levél szedése alatt megyek a háziorvoshoz íratni, hogy bebiztosítsam magam (volt már úgy, hogy nem kaptam sehol sem vagy épp nem érek rá dokihoz menni), nekem mindig gond nélkül felírta! Szóval, ha szerintem megbeszéled vele, akkor lehet!!!

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

Menstruáció alatt együtt voltam a barátommal. Nem vette ki időben, így belém is ment egy kicsi (nem sok). Amúgy 2 és fél éve szedek fogamzásgátlót, de 4 hónapja új tablettára váltottam. Lehet ebből bajom?

Legjobb válasz: Elvileg ilyenkor is teherbe lehet esni, de mivel tabit szedsz, nem valószínû hogy ez megesett, hiszen a szünetben is véd a tabi.

Elvileg ilyenkor is teherbe lehet esni, de mivel tabit szedsz, nem valószínû hogy ez megesett, hiszen a szünetben is véd a tabi.
Dehogy lehet.A tabi a szünetben is véd.
nem lehet mert nem volt peteérésed
A tabletta a szünetben is véd! Nem lehetsz terhes! De ha tabit szedsz, akkor miért nem engeded a barátodnak, hogy belédélvezzen?
a tabletta azért van h a barátod belédélvezhessen.....
értetlenkedve olvastam a kérdést, hiszen jo ideje szeded már a fogamzásgátlot, de ezek szerint a semmiért? Azért van, hogy beléd tudjon élvezni a barátod. A szunetben is ugyanugy véd. A tabiváltás miatt sem kell félned, hiszen azt is már 4 honapja szeded!

Fél éve szedek fogamzásgátlót. Vasárnap 7-kor vettem be a gyógyszert, de rá egy órára hánytam! Pótoltam a gyógyszert, így egy nappal előrébb járok. Így teherbe lehet most esni?

Legjobb válasz: Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!