Találatok a következő kifejezésre: Fel lehet fogamzásgátlót fél (101 db)

A kérdező hozzászólása: íratni
neked már a rendes nõgyógyászati rendelésre kell menned...18 elmúltál!
Akkor biztos felírnak!
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok szóval már nem lényeg hogy kell-e szülõi beleegyezés
Szerintem igen.Én ma voltam (sajnos) tinédzser ambulancián, kérdezte is az orvos, hogy nem akarok e fogamzásgátló tabit feliratni, aztán mondtam neki, hogy sürgõsségi bogyóra lenne szükségem.:/:/ Egyébként ott is felírnak, nem tudom, hány éves vagy, de nekem semmilyen szülõi beleegyezés nem kellett...
A kérdező hozzászólása: én elõször szeretnék szedni, akor is felírnak?
igen!én is ott irattam
persze h lehet! a szex nem korhoz kötött, a munkakörükbe meg beletartozik
en ugy tudom hogy igen...
igen fel irnak én is ott irattam elöször

A Mirabella fogamzásgátló tablettát háziorvossal is fel lehet íratni?

Menstruációs zavar miatt szedem, hogy beálljon, nőgyógyász írta fel nyáron. Nemsokára elfogy a 3 havi adag, és nem szeretném abbahagyni, mert akkor teljesen bezavarna. Meg fogja kérdezni a háziorvos mire kell?

Legjobb válasz: Háziorvos akkor írhatja fel, ha egyszer már nõdoki felírta, és nem telt el asszem két év vizsgálat nélkül. Nem hiszem, hogy megkérdezi, az õ szempontjából lényegtelen, max. ha a kórelõzményed indokolttá teszi, hogy ne használd.

Háziorvos akkor írhatja fel, ha egyszer már nõdoki felírta, és nem telt el asszem két év vizsgálat nélkül. Nem hiszem, hogy megkérdezi, az õ szempontjából lényegtelen, max. ha a kórelõzményed indokolttá teszi, hogy ne használd.
igen felirhat, viszont nem ártana kivizsgálni mitõl rendszertelen. vannak oylan hormnális betegségek amin még ront is a gyógyszer. Én is igy jártam 4 éve nem tudok teherbeesni. Senkit nem érdekelt annó miért nem jön meg akár hónapokig. AZtán amikor a gyógyszer után nem jött meg 9 hónapig kiderült hoyg PCOS vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyász írta fel elõször, de nem vizsgált meg, mert még szûz vagyok és azt mondta ettõl akkor most eltekint. Meg meg is volt, akkor még, mivel nem akart elmúlni. Azt mondta évente akkor kell vizsgálatra menni, ha már nemi életet élek.
Szerinted akkor szedné több millió nõ a világon?
Kinyitod a tizedikes/tizeneggyedikes bioszkönyvet. Megnézed a szex/terhesség részt. Ha minden igaz, le van írva, melyik hormon mit okoz, és ehhez képest hogyan mûködik egy fogamzásgátló. Nem lehetetlen utána nézni valaminek, mielõtt itt kérdezel. Persze kérdezz, csak számíts rá, hogy lehülyéznek. NOde a lényeg: ha abbahagyod a szedését, utána megint lehetsz terhes
A fogamzásgátlót szedõ nõk körében a tabletta elhagyása után 2%-nál alakult ki tartós anovuláció, vagyis nincs peteérésük.

Ma voltam először nőgyógyásznál, 72órás tablettát írattam fel és egy úttal fogamzásgátló tablettát is. Lehet, hogy félre értettem valamit, de azt mondta az orvos, hogy a menstruációm közepénél menjek vissza vizsgálatra. Valaki tud ebben segíteni?

Utána olvasgattam itt, és többen is azt írjátok, hogy menstruáció alatt nem vizsgálnak meg minket a n?gyógyászok. ... Azt mondta, meg fog rendesen vizsgálni, mert ma csak bementem, odaadta a vényeket és eljöttem. Akkor ott annyira izgultam, nem is jutott eszembe, hogy visszakérdezzek.

Legjobb válasz: Nem a ciklusod felénél kell visszamenni?

Nem a ciklusod felénél kell visszamenni?
hát lehet ám hogy jobban tudom mi volt velem a helyzet....a fogamzásgátlóról beszéltünk nem a 72órásról.... mert az elsõ kommentezõ is azt mondta hogy a fogamzásgátlót nem szabad úgy elkezdeni hogy csak felírják vizsgálat nélkül és én erre reagáltam...
ha úgy adta ki a fogamzásgátlót, hogy még csak meg se vizsgált akkor az nem jó orvos, ne váltsd ki a fog.tablettát és menj el egy másik orvoshoz aki megvizsgál elõtte rendesen, mert ha csak úgy elkezdesz szedni tablettát akkor súlyos egészségügyi problémáid lehetnek, ez nem vicc
hallgatnék az elsõ válaszolóra....nekem ugyanígy írták fel illetve megvizsgált volt vérvétel meg rákszûrés csak éppen még eredmény nem mert mikor ezeket csinálta az nap fel is írta eredmény: nem volt elég erõs mint kellett volna az én szervezetemnek két hónap múlva úgy kerültem kórházba hogy majdnem elvéreztem kellett vért is kapnom..szövettanból kiderült hogy teherbe estem és elvetéltem...csak mert b.szott kivárni az eredményt...és most durván hangzik nem jobban jártam hogy elvetéltem mert ha megmarad a kicsi és nekem kell meghoznom a döntést abba belehaltam volna..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem magánorvoshoz mentem, hanem TB alapú rendelésre. Lehetséges, hogy nem teljesen alapos az orvos, ha visszamegyek teljes vizsgálatot fogok kérni és amíg nem jönnek meg az eredmények nem is fogom elkezdeni szedni a gyógyszert(Lindynette20). A második válaszoló válaszát kifejezetten köszönöm, igen valószínûleg ezt mondta, csak annyira feszült voltam, hogy nem is igazán tudtam odafigyelni miket mond.
Ez azért nem így mûködik: *az nap fel is írta Mert attól 72 órás, hogy 72 órán belül be kell venni, de az elsõ 24-ben bevéve sokkal inkább garantált a fogamzásgátló hatás, mint a 70. órában. Ennyi idõ alatt meg se jön a vérvétel eredménye, csak a sürgõsségin max. De nõgyógyászaton nem. 72 órásnál nem vizsgálják a terhességet és a vérképet. Viszont csak indokolt esetben írják fel, pl. ha másnap menstruálnál, akkor nem. Csak ha nagy esély van a terhességre. *eredmény: nem volt elég erõs mint kellett volna az én szervezetemnek Ez bõven elég erõs volt. Lórugásnyi hormon, de nem 100%-os. Vetélést viszont NEM okoz, hiszen amikor beveszed, még nem vagy terhes, nem ágyazódik be ennyi idõ alatt. Ha meg nem vagy terhes, nincs vetélés. Pont attól nem 100%-os, hogy megmaradhat a terhesség. És a magzatot sem károsítja. (Persze nem extra jó neki, de megtartható a baba.) *két hónap múlva úgy kerültem kórházba hogy majdnem elvéreztem kellett vért is kapnom..szövettanból kiderült hogy teherbe estem és elvetéltem...csak mert b.szott kivárni az eredményt... Elhiszem, hogy elvetéltél, de NEM a tabletta miatt. Nem okoz vetélést, fõleg nem 2 hónap múlva. Oké, hogy peched volt, és nem hatott a 72 órás (vagy késõbb estél teherbe), de a tablettához semmi köze a vetélésednek. Szerintem ne vezessünk félre és ne riogassunk kérdezõket. Nem fair.
elõzõ! már a fog.tablettáról beszélünk nem a 72 órásról
Teljesen mindegy, a fogamzásgátló sem okoz sem vetélést, sem magzati károsodást, az elsõ harmadban. Ha így lenne, nem lehetne teherbe esni rosszul szedett tabletta mellett (sorban vetélnének el a nõk) és nem lehetne megtartani a babát. Hozzáteszem ismét, attól még nem ez az ideális állapot.
annak aki ennyire okos akar lenni üzenem hogy tiszta szívembõl kívánok egy vetélést neki ha nõ ha nem akkor közeli családtagjának...senki nem mondta hogy a gyógyszertõl vetéltem el tudod az emberek szoktak vetélni..nem olyan ritka sajnos itt a hangsúly azon van hogy teherbe estem gyógyszer mellett....ne akarjad megmagyarázni hogy szedje be nyugodtan azt a gyógyszert amit csak felírtak vizsgálat nélkül mert neked nem számít talán pasi is vagy mert értelmes nõ így nem reagálja le egy másik nõ vetélését...a lényeg hogy teherbe ne essen hiszen ez a gyógyszer dolga....

A Nuvaringet hüvelygyűrűt választottam még csak pár napja helyeztem fel de nem a menstruáció alatt ahogy azt a papírja írta. Én pedig a hetedik napon helyeztem fel. Lehet, hogy elveszti fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: Attól függ, szedtél-e elötte vmilyen fog.gátlót vagy használtál-e. Amennyiben elötte nem használtál semmilyen fog.gátlót akkor a mensid elsõ napján kell felhelyezni. Ha elötte szedtél/használtál vmit, akkor pedig akkor kell felhelyezni mikor leteltek az aktuális "szünetes" napok! Szal mondjuk ha tabit szedtél elötte akkor akkor kell felhelyezni mikor a tablettát elkezdenéd.. a többi levan írva a tájékoztatóban. Ha egyik sem igaz rád kár volt felraknod mert semmit nem ér.

Attól függ, szedtél-e elötte vmilyen fog.gátlót vagy használtál-e. Amennyiben elötte nem használtál semmilyen fog.gátlót akkor a mensid elsõ napján kell felhelyezni. Ha elötte szedtél/használtál vmit, akkor pedig akkor kell felhelyezni mikor leteltek az aktuális "szünetes" napok! Szal mondjuk ha tabit szedtél elötte akkor akkor kell felhelyezni mikor a tablettát elkezdenéd.. a többi levan írva a tájékoztatóban. Ha egyik sem igaz rád kár volt felraknod mert semmit nem ér.

Fel lehet iratni fogamzásgátlót fél évre?

Lassan kimegyek Angliába és az lenne a kérdés h felírhatja-e a doki félre a gyógyszeremet(Milligest)?

Legjobb válasz: 3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.

3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.
Én pár napja jöttem Amerikába, nekem nem irt fel fél évre csak 3 hónapra, azt mondta, hozzam a dobozát és itt irathatok fel, a dobozon majd látják az összetevõket és olyat irnak fel.DE lehet, a tiéd fel fogja irni.
Szerintem ha megbeszéled vele, akkor biztos fel fogja írni!
nem...3hónapot ír fel..majd ha az elfogy, íratsz másik 3hónapot....múltkor az 1ik bnõmnek nem volt ideje gyógyszert íratni, és ugyanolyat szed mint én, eladtam neki 1levelet....így nekem 1hónappal hamarabb kellett a 3hónapos adagomat feliratni, a doki meg ondta rögtön, h nem lehet, mert neki a gépbe benne van, h 1hónapom van még....és recept nélkül átment a gyógyszertárba és úgy vehette meg nekem a gyógyszert...:(
én voltam az elõzõ válaszoló is..én is Milligestet szedek:)
Én ált. már a 2. levél szedése alatt megyek a háziorvoshoz íratni, hogy bebiztosítsam magam (volt már úgy, hogy nem kaptam sehol sem vagy épp nem érek rá dokihoz menni), nekem mindig gond nélkül felírta! Szóval, ha szerintem megbeszéled vele, akkor lehet!!!

Sztk-ban is fel lehet íratni fogamzásgátlót nőgyógyásznál, vagy sztkba csak beutalóval lehet menni?

Legjobb válasz: Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!

Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!
sok helyen telefonon is lehet idõpontot kérni és akkor nem kell elmenni kétszer.
Ha még sosem szedtél elõtte akkor el fog küldeni nõgyógyászhoz.
bármilyen nõgyógyásznál.
Nõgyógyásznál lehet feliratni, rendeljen az bárhol.
A kérdező hozzászólása: Értem mert valaki azt mondta h csak SZTK-ban lehet.

Milyen betegségek mellette nem lehet fogamzásgátlót szedni? Pl cukor, alacsony várnyomás, aranyér? Nektek volt, hogy valami miatt nem írta fel az orvos? Akkor mit lehet tenni? A gumi használatát már szeretném elhagyni.

Legjobb válasz: Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.

Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.
ezer féle gyógyszer van. minden ember más, ami neked beválik, az másnak lehet, hogy nagyon nem. menj a háziorvosodhoz. kérdezd meg, hogy az eddigi kórtörténeted, családod nyavalyái miatt lát-e kizáró okot, hogy fogamzásgátlót szedj. ha azt mondja, h nyugodtan, akkor elköld nõgyógyászhoz. és az ad gyógyszert, ami a legmegfelelõbb. ha van vmi spec betegséged, akkor viszont készülj, h gyakrabban kell vizsgálaton részt venned, mint évente...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem lesz olyan gyógyszer, amit én is szedhetek. Ha ehhez több vizsgálat kell a felírása elõtt, vagy többször kell látogatnom majd az orvost, az sem baj!A lényeg, hogy írjon fel! Még egyszer köszi!

Tényleg fel lehet íratni a háziorvossal is a fogamzásgátlót?

Gyerekorvosról van szó.

Legjobb válasz: Miutan voltal nogyogyasznal es megcsinalta az ilyenkor kotelezo vizsgalatot,felirta a gyogyszert utana mar lehet haziorvossal is iratni,legalabb is nalunk igy van.1 eve szedem a tabit es csak az elso ket dobozzal irattam a nogyoggyal,es mondta,hogy csak ezert ne jarkaljak hozza.M

Miutan voltal nogyogyasznal es megcsinalta az ilyenkor kotelezo vizsgalatot, felirta a gyogyszert utana mar lehet haziorvossal is iratni, legalabb is nalunk igy van.1 eve szedem a tabit es csak az elso ket dobozzal irattam a nogyoggyal, es mondta, hogy csak ezert ne jarkaljak hozza.M
háziorvos is kiírja, ha szépen megkéred
Nem lehet! Nõgyógyásszal kell! Õ is elküldene hozzá!
Gyerekorvos passz. Én voltam felnõtt dokinál, kérdezte kell-e valami gyógyszer. Kérdeztem, ha már itt vagyok, nem tudna-e nekem fogamzásgátlót felírni, kérdezte melyiket szedem, és már kaptam is a receptet. Ettõl függetlenül lehet, hogy máshol nem fogják megtenni, a gyerekdokit meg passz.
Nyugodtan menj oda hozzá , és ha aztmondja menj el nõdokihoz adj neki egy ezrest és kiírja.
ha viszel neki papírt a nõgyógyászodtól akkor ír õ is
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál..vittem a leleteket meg mindent..és mondta, hogy neki javaslat (?) kell a nõgyógyásztól, h kiírhassa...:S:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!