Találatok a következő kifejezésre: Fel lehet fogamzásgátlót (101 db)

A kérdező hozzászólása: íratni
neked már a rendes nõgyógyászati rendelésre kell menned...18 elmúltál!
Akkor biztos felírnak!
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok szóval már nem lényeg hogy kell-e szülõi beleegyezés
Szerintem igen.Én ma voltam (sajnos) tinédzser ambulancián, kérdezte is az orvos, hogy nem akarok e fogamzásgátló tabit feliratni, aztán mondtam neki, hogy sürgõsségi bogyóra lenne szükségem.:/:/ Egyébként ott is felírnak, nem tudom, hány éves vagy, de nekem semmilyen szülõi beleegyezés nem kellett...
A kérdező hozzászólása: én elõször szeretnék szedni, akor is felírnak?
igen!én is ott irattam
persze h lehet! a szex nem korhoz kötött, a munkakörükbe meg beletartozik
en ugy tudom hogy igen...
igen fel irnak én is ott irattam elöször

A Mirabella fogamzásgátló tablettát háziorvossal is fel lehet íratni?

Menstruációs zavar miatt szedem, hogy beálljon, nőgyógyász írta fel nyáron. Nemsokára elfogy a 3 havi adag, és nem szeretném abbahagyni, mert akkor teljesen bezavarna. Meg fogja kérdezni a háziorvos mire kell?

Legjobb válasz: Háziorvos akkor írhatja fel, ha egyszer már nõdoki felírta, és nem telt el asszem két év vizsgálat nélkül. Nem hiszem, hogy megkérdezi, az õ szempontjából lényegtelen, max. ha a kórelõzményed indokolttá teszi, hogy ne használd.

Háziorvos akkor írhatja fel, ha egyszer már nõdoki felírta, és nem telt el asszem két év vizsgálat nélkül. Nem hiszem, hogy megkérdezi, az õ szempontjából lényegtelen, max. ha a kórelõzményed indokolttá teszi, hogy ne használd.
igen felirhat, viszont nem ártana kivizsgálni mitõl rendszertelen. vannak oylan hormnális betegségek amin még ront is a gyógyszer. Én is igy jártam 4 éve nem tudok teherbeesni. Senkit nem érdekelt annó miért nem jön meg akár hónapokig. AZtán amikor a gyógyszer után nem jött meg 9 hónapig kiderült hoyg PCOS vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyász írta fel elõször, de nem vizsgált meg, mert még szûz vagyok és azt mondta ettõl akkor most eltekint. Meg meg is volt, akkor még, mivel nem akart elmúlni. Azt mondta évente akkor kell vizsgálatra menni, ha már nemi életet élek.

A Nuvaringet hüvelygyűrűt választottam még csak pár napja helyeztem fel de nem a menstruáció alatt ahogy azt a papírja írta. Én pedig a hetedik napon helyeztem fel. Lehet, hogy elveszti fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: Attól függ, szedtél-e elötte vmilyen fog.gátlót vagy használtál-e. Amennyiben elötte nem használtál semmilyen fog.gátlót akkor a mensid elsõ napján kell felhelyezni. Ha elötte szedtél/használtál vmit, akkor pedig akkor kell felhelyezni mikor leteltek az aktuális "szünetes" napok! Szal mondjuk ha tabit szedtél elötte akkor akkor kell felhelyezni mikor a tablettát elkezdenéd.. a többi levan írva a tájékoztatóban. Ha egyik sem igaz rád kár volt felraknod mert semmit nem ér.

Attól függ, szedtél-e elötte vmilyen fog.gátlót vagy használtál-e. Amennyiben elötte nem használtál semmilyen fog.gátlót akkor a mensid elsõ napján kell felhelyezni. Ha elötte szedtél/használtál vmit, akkor pedig akkor kell felhelyezni mikor leteltek az aktuális "szünetes" napok! Szal mondjuk ha tabit szedtél elötte akkor akkor kell felhelyezni mikor a tablettát elkezdenéd.. a többi levan írva a tájékoztatóban. Ha egyik sem igaz rád kár volt felraknod mert semmit nem ér.

Fel lehet iratni fogamzásgátlót fél évre?

Lassan kimegyek Angliába és az lenne a kérdés h felírhatja-e a doki félre a gyógyszeremet(Milligest)?

Legjobb válasz: 3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.

3 hónapra biztosan... de szerintem kérdezd tõle meg, hogy ilyenkor mi a teendõ.
Én pár napja jöttem Amerikába, nekem nem irt fel fél évre csak 3 hónapra, azt mondta, hozzam a dobozát és itt irathatok fel, a dobozon majd látják az összetevõket és olyat irnak fel.DE lehet, a tiéd fel fogja irni.
Szerintem ha megbeszéled vele, akkor biztos fel fogja írni!
nem...3hónapot ír fel..majd ha az elfogy, íratsz másik 3hónapot....múltkor az 1ik bnõmnek nem volt ideje gyógyszert íratni, és ugyanolyat szed mint én, eladtam neki 1levelet....így nekem 1hónappal hamarabb kellett a 3hónapos adagomat feliratni, a doki meg ondta rögtön, h nem lehet, mert neki a gépbe benne van, h 1hónapom van még....és recept nélkül átment a gyógyszertárba és úgy vehette meg nekem a gyógyszert...:(
én voltam az elõzõ válaszoló is..én is Milligestet szedek:)
Én ált. már a 2. levél szedése alatt megyek a háziorvoshoz íratni, hogy bebiztosítsam magam (volt már úgy, hogy nem kaptam sehol sem vagy épp nem érek rá dokihoz menni), nekem mindig gond nélkül felírta! Szóval, ha szerintem megbeszéled vele, akkor lehet!!!

Sztk-ban is fel lehet íratni fogamzásgátlót nőgyógyásznál, vagy sztkba csak beutalóval lehet menni?

Legjobb válasz: Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!

Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!
sok helyen telefonon is lehet idõpontot kérni és akkor nem kell elmenni kétszer.
Ha még sosem szedtél elõtte akkor el fog küldeni nõgyógyászhoz.
bármilyen nõgyógyásznál.
Nõgyógyásznál lehet feliratni, rendeljen az bárhol.
A kérdező hozzászólása: Értem mert valaki azt mondta h csak SZTK-ban lehet.

Milyen betegségek mellette nem lehet fogamzásgátlót szedni? Pl cukor, alacsony várnyomás, aranyér? Nektek volt, hogy valami miatt nem írta fel az orvos? Akkor mit lehet tenni? A gumi használatát már szeretném elhagyni.

Legjobb válasz: Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.

Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.
ezer féle gyógyszer van. minden ember más, ami neked beválik, az másnak lehet, hogy nagyon nem. menj a háziorvosodhoz. kérdezd meg, hogy az eddigi kórtörténeted, családod nyavalyái miatt lát-e kizáró okot, hogy fogamzásgátlót szedj. ha azt mondja, h nyugodtan, akkor elköld nõgyógyászhoz. és az ad gyógyszert, ami a legmegfelelõbb. ha van vmi spec betegséged, akkor viszont készülj, h gyakrabban kell vizsgálaton részt venned, mint évente...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem lesz olyan gyógyszer, amit én is szedhetek. Ha ehhez több vizsgálat kell a felírása elõtt, vagy többször kell látogatnom majd az orvost, az sem baj!A lényeg, hogy írjon fel! Még egyszer köszi!

Tényleg fel lehet íratni a háziorvossal is a fogamzásgátlót?

Gyerekorvosról van szó.

Legjobb válasz: Miutan voltal nogyogyasznal es megcsinalta az ilyenkor kotelezo vizsgalatot,felirta a gyogyszert utana mar lehet haziorvossal is iratni,legalabb is nalunk igy van.1 eve szedem a tabit es csak az elso ket dobozzal irattam a nogyoggyal,es mondta,hogy csak ezert ne jarkaljak hozza.M

Miutan voltal nogyogyasznal es megcsinalta az ilyenkor kotelezo vizsgalatot, felirta a gyogyszert utana mar lehet haziorvossal is iratni, legalabb is nalunk igy van.1 eve szedem a tabit es csak az elso ket dobozzal irattam a nogyoggyal, es mondta, hogy csak ezert ne jarkaljak hozza.M
háziorvos is kiírja, ha szépen megkéred
Nem lehet! Nõgyógyásszal kell! Õ is elküldene hozzá!
Gyerekorvos passz. Én voltam felnõtt dokinál, kérdezte kell-e valami gyógyszer. Kérdeztem, ha már itt vagyok, nem tudna-e nekem fogamzásgátlót felírni, kérdezte melyiket szedem, és már kaptam is a receptet. Ettõl függetlenül lehet, hogy máshol nem fogják megtenni, a gyerekdokit meg passz.
Nyugodtan menj oda hozzá , és ha aztmondja menj el nõdokihoz adj neki egy ezrest és kiírja.
ha viszel neki papírt a nõgyógyászodtól akkor ír õ is
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál..vittem a leleteket meg mindent..és mondta, hogy neki javaslat (?) kell a nõgyógyásztól, h kiírhassa...:S:S

Lehet fogamzásgátló mellékhatása, hogy fel vagyok fújódva, mint egy lufi?

Most hagytam abba a gyógyszer szedését (szombaton kellett volna elkezdenem az újabb levelet), illetve ezzel egyid?ben elkezdtem szedni az Elevitet (2 naponta 1 szem). Ilyet mindig akkor szoktam érezni, amikor megvan, egyébként utána elmúlik ez a puffadás, de már szombaton elmúlt a mensim, és még mindig lufi vagyok. Nálam lehet, hogy ez egy mellékhatása a gyógyszer abbahagyásának vag a magzatvéd?t?l van?

Legjobb válasz: A hormonszint változásától szerintem lehet. Az Elevit sokakból vált ki emésztési prolémát, nekem hasmenésem volt. Próbáld meg reggeli után bevenni, talán javul a helyzet.

A hormonszint változásától szerintem lehet. Az Elevit sokakból vált ki emésztési prolémát, nekem hasmenésem volt. Próbáld meg reggeli után bevenni, talán javul a helyzet.
Ha jól sejtem babát szeretnétek...Az elevitrõl nem hallani túl sok jót..én nem is szedem.egyél helyette sok zöldséget gyümölcsöt!És akkor te sem puffadsz annyira.A fogamzásgátlónak nincs ilyen mellékhatása.
Én is így jártam. Abbahygtam, elkezdtem szedni az Elevitet, és 2 hónapig olyan volt a hasam, mintha egbyõl terhes lettem volna, de minimum a 4. hónapban. :) Aztán utána valahogy leapadt.
Valószínûleg ovulációs vérzésed van
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, valószínûleg igazad lesz, mert ma délután nagyon szúrt a hasam, ami a múlt hónapban is az ovukor volt...valahol azt olvastam, hogy ha valakinek enyhe vérzéssel járt az ovuláció, az a nap extrém termékeny, remélem tényleg így van , mert nagyon szeretnénk már kisbabát, de sajnos január óta próbálkozunk sikertelenül :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!