Találatok a következő kifejezésre: Fel kell-e a (196 db)

Mi a feltétele annak hogy a gyerek Ausztriában járjon oviba? -mennyi idősen veszik fel -szükséges e a kinti lakcím -valamelyik szülőnek kint kell e dolgoznia -mennyibe kerül

Legjobb válasz: En is eppen ovodakeresesen vagyok, azt tudom leirni amit a napokban több ovibolis hallottam.A bejelentes altalaban marcius elsö hete(de valtozhat ovodankent).3 eves koruktol kezdhetik(vannal ovik ahol 2 eves kortol).Az allami nalunkegesz napra 180 euro+ kaja.A lakcimbejelentöt, valamint szülöi munkaigazolast kernek.Mivel ausztriaban csak az iskolakezdes elötti 1 ev a kötelezö ovodaev, nagyon megszürik kit vesznek be.Elöször a kötelezöket, utana akik mar bölcsisek voltak elözö evben, es utana a többi gyereket.En mult evben azert nem kaptam bölcsödei helye(hozzatennem ez egy maganbölcsöde volt), mert ugyan mindkettönknek van munkahelye, de meg akkor nem jart le a gyesem.A baratnöm otthon van a fel eves lanyaval, allami ovodabol rögtön elutasitottak, maganovodaba is csak fel napra vettek be(190 euro).Hirtelen ennyi jutott eszembe.Nem tudom merre laktok, lehet a hatar mellett maskogy müködik.Kell igazolas a Gkk-tol is meddig vagy gyesen.

En is eppen ovodakeresesen vagyok, azt tudom leirni amit a napokban több ovibolis hallottam.A bejelentes altalaban marcius elsö hete(de valtozhat ovodankent).3 eves koruktol kezdhetik(vannal ovik ahol 2 eves kortol).Az allami nalunkegesz napra 180 euro+ kaja.A lakcimbejelentöt, valamint szülöi munkaigazolast kernek.Mivel ausztriaban csak az iskolakezdes elötti 1 ev a kötelezö ovodaev, nagyon megszürik kit vesznek be.Elöször a kötelezöket, utana akik mar bölcsisek voltak elözö evben, es utana a többi gyereket.En mult evben azert nem kaptam bölcsödei helye(hozzatennem ez egy maganbölcsöde volt), mert ugyan mindkettönknek van munkahelye, de meg akkor nem jart le a gyesem.A baratnöm otthon van a fel eves lanyaval, allami ovodabol rögtön elutasitottak, maganovodaba is csak fel napra vettek be(190 euro).Hirtelen ennyi jutott eszembe.Nem tudom merre laktok, lehet a hatar mellett maskogy müködik.Kell igazolas a Gkk-tol is meddig vagy gyesen.
Hol laktok? A határok mellett elég sok osztrák- magyar ovi van én inkább oda íratnám.
A kérdező hozzászólása: Mosonmagyaróváron lakunk és nagyon nagyon szeretném kinti ovi v. bölcsibe járatni a környéken..pl Nickelsdorf, Andau stb..esetleg van valaki aki kiviszi mindennap? A magánbölcsinek/ovinak mik a feltételei?

Éjjel fel kell e kelteni a kisbabámat hogy leszívjam az orrát vagy hagyjam aludni reggelig?

Legjobb válasz: Az én gyerekeim mindig felébredtek ha zavarta õket az orruk,ha nem ébredtek fel,én külön nem keltettem fel õket.

Az én gyerekeim mindig felébredtek ha zavarta õket az orruk, ha nem ébredtek fel, én külön nem keltettem fel õket.
ha nagyon szörcsög és nyugtalanul alszik, én kiszívom neki.
Én nem kelteném fel
Ne ébreszd fel, ha nagyon zavarja, úgyis felébred magától.
Én felkeltettem és kiszívtam neki mert már alig kapott levegõt és csak nyûglõdött meg nyöszörgött.
A kérdező hozzászólása: Felkelt 3 után.:P

Toyota Corollához, (hatchback) Sachs hátsó lengéscsillapítóhoz, tartozik-e gumi, kell-e a rugó alsó felére?

A föls? gumit külön vettem, de alulra elvileg nem lehet külön venni. Legalábbis azt mondták az üzletben. Lehetséges, hogy ehet a fajta lengéscsillapítóhoz nem kell, vagy lehet külön rendelni?

Legjobb válasz: Az alsó rugótányéron nincs gumi ..

Az alsó rugótányéron nincs gumi ..
A kérdező hozzászólása: Köszii:) )

Fel kell-e szedni a PVC ragasztót a padlóról, ha utána aljzatkiegyenlítőt szeretnék használni?

Az van, hogy nagy áldozatok árán sikerült panelban a 30 éves PVC-t úgy felszedni, hogy PVC nem maradt lent, viszont ragad az egész alsó felület. Azt felkaparni nem lehet. Aljzatkiegyenlít? menne rá, de félek, hogy így nem maradna lent. Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: ha "ragad" az nem jó. mindenképpen fel kell oldani/kaparni.

ha "ragad" az nem jó. mindenképpen fel kell oldani/kaparni.
Én még annak idején azt csináltam hogy erõs festék hõsugárzóval felkapartam. Marha macerás volt, de megérte.Az elõszobában a konyhában ezt mind megcsináltam. Ja, meg a fürdõszobában is, Csak a WC-ben nem. Ahol felkapartam ott oksi lett a járólapózás. A WCnél meg táblákban jött fel egy félév után. Újra kellett kezdeni ott, ráadásul már nem lehetett kapni ugyanazt a mintájú járólapot.
A kérdező hozzászólása: És milyen anyag oldja ezt fel? A vastagsága szerintem nem éri el az 1 mm-t, ezért nem sikerült felkaparni. Lehet, hogy az a legegyszerûbb, ha az alatta levõ aljzatkiegyenlítõvel együtt szedem fel?
Az új aljzatkiegyenlítõnek a betonhoz kell kötnie. A ragasztóhoz nem fog, elválik tõle. Próbáld meg bármilyen benzinnel, ami van otthon. (Hígító vagy autóból.) Ha teljesen feloldja, ezzel csináld, utána egy kissé érdesítsd a felületet, ha nem, akkor verd fel a régi kiegyenlítõt.

Sajt készítéséhez a házi tejet fel kell-e forralni vagy nem?

A frissen fejt tejet. És nem a sajtkészítés szempontjából kérdezem, hanem egészségügyi, higéniai okokból. Vagyis kell-e ez a "fertõtlenítés" vagy sem?

Legjobb válasz: Ha felforralod, gyakorlatilag kiölsz belõle mindent, ami ahhoz kell, hogy sajtot készíts belõle.

Ha felforralod, gyakorlatilag kiölsz belõle mindent, ami ahhoz kell, hogy sajtot készíts belõle.
Fel kell forralni, mindenképpen. Utána még bõven lehet belõle sajt, ahhoz külön be kell oltani.
Igen, fel kell forralni a nyers tejet.

Fel KELL-e venni a gyermeket orvosi igazolással a bölcsödébe?

Kislányom elég problémás, de a "nem evés" a legrosszabb. Többször voltunk kórházba kiszáradás miatt. Egy orvos javasolta szóban, hogy írassam be bölcsibe, hátha. És láss csodát, ott eszik. Nos a lényeg, hogy 16-20000 ft így havonta, mert bár a bölcsiben van, játszóházas szolgáltatást tudok csak igénybe venni, mert nem mentem még vissza dolgozni, GYED-en vagyok. A védõnõ említette, hogy ha orvos igazolja, hogy szüksége van a gyerkõcnek a bölcsire, akkor fel kell venniük rendesen. A bölcsivezetõ elutasította, mondván ez törvénytelen. Egy ismerõsöm ma íratta így be bölcsibe a kislányát. Én csak nyáron megyek vissza dolgozni és anyagilag nem mindegy. Valaki tud errõl konkrétabbat írni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Olyan, hogy fel Kell venni, nincs. Olyan van, hogy elõnyben részesíthetik azt a gyereket, aki orvosi javaslatra menne. Bár ne sértõdjél meg, de ha bölcsiben eszik a gyerek, otthon pedig gondok vannak, az nem orvosi probléma, inkább nevelési.

Olyan, hogy fel Kell venni, nincs. Olyan van, hogy elõnyben részesíthetik azt a gyereket, aki orvosi javaslatra menne. Bár ne sértõdjél meg, de ha bölcsiben eszik a gyerek, otthon pedig gondok vannak, az nem orvosi probléma, inkább nevelési.
Ha az anyuka GYED-en van, akkor valóban nem járhat a gyerek állami bölcsõdébe!
Van ilyen lehetõség, pontosan most nem tudom melyik jogszabályban. Azért nem szeretik a bölcsõdék így felvenni a gyerekeket, mert ez nekik sokkal több adminisztrációval jár (ezt nekem egy bölcsõde vezetõ mondta). Megpróbálok utánanézni a jogszabálynak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az jó lenne, mert én nem találtam meg.
A kérdező hozzászólása: Kedves Andizsuzsi! Nem sértõdtem meg, mert nem ismered a hátterét a dolgoknak. A lényeg, hogy 3 hónapos kora óta nem evett, csak álmában. Amikor fájt a torka, egyszerûen nem volt hajlandó enni egyik napról a másikra, mert a nyelést a fájdalommal párosította. Pszichológushoz jártunk vele, mert van ilyen ebben korban is. Lelki gondok, nem nevelési. Most az "utánzás" korszakban pedig igenis sokat jelent az, hogy gyerekek között van.
Nem bántani akartalak, és a nevelési problémánál nem arra gondoltam, te vagy a hibás, hanem hogy ez nem olyan eset, ami orvosilag indokolná a bölcsõdét. Védõnõ, orvos ezt általában akkor szokta javasolni, amikor a gyereknek szociális körülményei miatt jobb helye van ott, mint otthon. Ez gondolom rátok nem áll. De persze egy próbát megér, de emiatt nem kötelezõ a bölcsõdének õt felvennie.

Fel kell-e vállalni hogy átoperált a barátnőm?

A barátn?met n?ként ismertem meg, de elmondta hogy ? átoperált (még nem is fejezte be teljesen, nem tudja akarja-e). nehezen de hónapok után már gyanús volt miért nem kerül szexre sor. Én szerelmes letten, azt hittem nehezebben fogadnám el, de nem tudom hogy mondjam el anyámékhak hooggy házasodok de gyereket ne várjakak...

Legjobb válasz: :DDDDD P.öcse van a menyasszonynak. Szopás haver, de ha nem zavar, hogy néha te is meg leszel dugva, akkor szerintem simán vállald fel. Amúgy szerintem FAKE

:DDDDD P.öcse van a menyasszonynak. Szopás haver, de ha nem zavar, hogy néha te is meg leszel dugva, akkor szerintem simán vállald fel. Amúgy szerintem FAKE
Operálhatják akármeddig, nõ nem lesz belõle. Kétséges, hogy az orvostudomány mai állásával mûködõképes vaginát tudnának neki csinálni. Nyilván átültetés itt nem mûködik. Ott idegvégzõdések és a többi kell. A szex vele egyértelmûen kizárólag anális lesz! Jól gondold meg. Ha ez tényleg nem kamu kérdés, akkor azt mondom, légy észnél. Elcsesznéd az egész életedet egy önértékelési problémákkal küzdõ, identitászavaros férfivel? Annyi nõ van a világon, szebbnél szebbek és kedvesek, akiktõl gyereked is lehet saját. Mert az örökbefogadott az jó meg szép, de sose lesz a saját véred. Nem akarsz fennmaradni vér szerint???
pfhej
smartguy86: hát, nem voltam ilyen helyzetbe, nem tudom megerõsíteni, de amennyire tudom, nem lehet neveléssel valakinek a nemét és a szexuális preferenciáját megváltoztatni. A legtöbb ilyen gyereket tök normálisan neveltél, mint ahogy téged és engem is. Férfiként nõttünk fel és azok vagyunk. Ha szalagot kötöttem volna a hajamba és pici rózsaszín tütüben rohangásztam volna balettra, akkor is a nõk tetszenének és vágyakoznék arra, hogy férfiként éljek. Nincs kizárva, hogy a nevelés nincs hatással, de önmagában a nevelés kevés lenne, mint ahogy oly sok minden más esetben sem lehet egy ember személyiségét tisztán neveléssel átalakítani. Gondolj csak arra, hogy sokszor stabil és harmonikus családokból kerülnek ki homoszexuálisok, úgy, hogy sosem szembesültek ilyen példával, egyszerûen csak úgy jött. De már jó pár olyan családról is hallottam ahol még homofóbok voltak a szülõk és a gyereküket ki is tagadták miután kiderült az eset. Ott aztán fix, hogy nem kapott a gyerek olyan példát ami ebbe az irányba terelheti. Bonyolult dolgok ezek...
17:52 - Nekem van egy olyan sejtésem, hogy ez nagyon sokban múlik a szülõi szerepeken. Végülis a gyerek egészen kis baba korától kezdve a szülei mintáit tanulja el. A férfi és a nõi mintákat. Nem rendelkezem konkrét ismeretekkel egy ilyen illetõrõl se, de valami azt súgja, hogy a neveltetésében már egész korán valami torzulást okoz. Nehéz elképzelni, hogy valaki korrekt és erõs férfi és nõi (apa és anya)szerepek között felnõve azon veszi észre magát, hogy nem érzi magát a saját neméhez tartozónak.
Smartguy86: általában ez úgy mûködik, hogy hosszú évek folyamán próbálkozik beilleszkedni az illetõ, de már kis korában is érzi, hogy valami nem stimmel. Van aki évtizedek után jön csak rá, hogy kezdetektõl fogva fura volt az egész. Ezekben az emberekben születésüktõl fogva benne vannak a dolgok, a saját nemükhöz vonzódnak és a testükkel nem tudnak mit kezdeni, kb. mint ahogy te se tudnál egy puncival, ha rajtad lenne. Idegen érzés számukra, fura, elfogadhatatlan valami. Van aki ezt nem is képes feldolgozni és élete végéig játssza inkább a szerepét. Persze arról lehet filozofálni, hogy mitõl nõ egy nõ. Vajon máshogy is van drótozva az agyuk, vagy csak a nemi szerveik és a hormontermelésük más? Azt már mondjuk kimutatták, hogy a két nem agya különbözik, de hogy pontosan miben és hogyan, azt elég nehéz elmondani. Mindenesetre a nemi identitás megfogalmazódik születéskor, tudatosulni azonban csak késõbb fog, azt azonban kinevelni nem lehet. Egyébként manapság már nagyon jó orvosi módszerek vannak, egy ilyen "nõ" majdnem teljes életet élhet apróságoktól eltekintve. Nyilván gyereke nem lehet, de cserébe nem is menstruál. A hüvelyét külön kell síkosítani és tisztítani, mivel nincs öntisztuló képessége. Azonban mivel a mûtét alkalmával képzik ki, ezért általában jó szûkre méretezik, így a legtöbb férfi azt mondta, hogy sokkal jobb érzés mint a legtöbb valódi. Én még nem próbáltam, ezt nem tudom megerõsíteni.
Szerintem kérdezd meg tõle, hogy õ mit akar, felvállalja-e Õ (tehát nem te, hanem õ), vagy szeretné titokban tartani? Egyébként a szüleidnek nem kell az orrára kötni, hogy nem is lesz unoka soha. Majd egyszer csak elõadjátok, hogy nem lehet gyereketek, és kész. Sok pár jár így, nem lesz feltûnõ. Te meg növessz bõrt, vastagot, mert sokan fognak titeket bántani, és meg kell tanulni elviselni.
Hát barátom kifinomult ízlésed lehet. Dehát kinek a a pap, kinek a paplan. :D:D:D
Ez az identitászavar valószínûleg bonyolultabb kérdés. De felmerül bennem, hogy ha valaki fiúnak születik, akkor mikor fogalmazódik meg benne az, hogy õ inkább nõ? Mert ha ez a szocializációval párhuzamosan alakul ki, akkor én egy kicsit aggódnék amiatt, hogy milyen instabil az illetõ személyisége...
További infó az orvosi részérõl (elég durva képekkel, úgyhogy csak akkor ha van hozzá gyomrod): http://ai.eecs.umich.edu/people/conway/TS/SRS.html
17:36: Ma már lehet vaginát operálni, méghozzá olyat, hogy ha nem tudod, nem is jössz rá, hogy az nem vagina volt. Az illetõ akár el is fog tudni élvezni, mivel a péniszbõl képezik ki és az idegvégzõdéseket nem nyírják le. Aki átment a teljes folyamaton, kérheti a nõvé nyilvánítását, meg is kapja és hivatalosan is nõvé válik. Az identitászavar akár lehet valós is, de ezek az emberek nem tehetnek arról, hogy rossz testbe születtek sajnos. A vér szerinti öröklés pedig egyéni preferencia kérdése, de van akinek fontos, valóban. Nekem kb. tök mindegy, ugyan úgy szeretném másét is mint sajátomat, de megértem, hogy neked fontos lehet.
Adj idõt magatoknak, ez egy nagyon erõs helyzet. Ha a barátnõd befejezi a folyamatot, akkor hivatalosan is nõ lesz, elveheted és fogadhattok örökbe gyereket minden további nélkül. Magadban kell mindent lerendezni, idõvel el fogtok jutni a szexig, akkor pedig neked kell elfogadod, hogy farka van. Ha megtörténik a mûtét, akkor persze már ezzel se lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Sosem voltak olyan csajos nõim. De õ negyon figyel magára, az a durva högy õ eddig a legszebb nõm
Ezt külsõre nem lehetett észrevenni, annyira csajos ?
Én azt gondolom a saját gyerek témáról, hogy létezik béranya program, amikor leszedik a spermádat, megtermékenyítenek vele egy nõt, aki megszül neked egy gyereket anyagiakért cserébe. Ezzel akkor ki is van lõve a saját gyerek téma, mert biológiailag saját lesz, hiszen a te spermád sarja. Ami az átoperált kérdést illeti, el kell gondolkozni azon, hogy az illetõ mennyit jelent neked, és eszerint mérlegelni, hogy vele akarsz-e élni. Ha a sex is jó vele, meg lelkileg is úgy gondolod, hogy egy életre kibírnád, akkor hajrá. Persze lehet hogy nõként született nõben is megtalálnád a párod, de ez az a helyzet, hogy a bizonytalanért hagyod ott a biztosat, vagy bejön, vagy nem.

Szex közben a farkamon fel kell e lenni e huzva a börnek?

én igy látom hogy mikor felhuzom a bört és felál a farkam kisebb mintha nem lenne felhuzva mért van ez én szex közbe se szoktam felhuzni baj ez szerintetek?

Legjobb válasz: nem

nem
Ez csak optikai csalódás, lásd: pornofilmek, ott is mindig nyélre le van húzva a bõr, hogy nagyobbnak látszon. Ha nem zavar, ne foglalkozz vele!
A pornófimekben nem nyélre vannak húzva, hanem az esetek 90%-ban körül vannak metélve. Az amerikai pornófilmkben nem nagyon látni fitymát. :)
Bizony. Azok a farkak blankolva vannak.
Hát én ext nem értem. Neked a makkodon bõr van amikor feláll? Ekkor két eset van: 1.Vagy nem áll fel rendesen. 2. A fitymád a nyakadig ér.
A kérdező hozzászólása: és miért kisebb töle ?
A kérdező hozzászólása: oké
Hogy témába vágó szólással éljek, ahány makk, annyi szopás :) Nekem pl csak akkor csúszik le a bõr, amikor berakom a csajnak.
bezonyám! Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma farok. Van akinek lecsúszik, van akinek nem, van akinek félig, van akinek csak ha beteszi, mit számít ez? Semmit. Mindegy mekkorának látszik, és az is, hogy mekkora. Ha valaki jó az ágyban, és odaadó szeretõ, nem hiszem, hogy bármi jelentõsége is lenne.

A csüngő eper téli gondozása érdekelne: mikor kell bevinni fagymentes helyre, fel kell-e függeszteni a locsolását?

Legjobb válasz: Októberben már érdemes bevinni, és kéthetente egyszer elég locsolni.

Októberben már érdemes bevinni, és kéthetente egyszer elég locsolni.

Laminált parketta lerakásakor fel kell-e szedni a régi faparkettát?

Sajnos egy-két lyuk van benne. Barátn?m férje azt mondta, hogy akkor valószín?, hogy rohadt és be fog bödösödni alatta. Elég drága laminált parketát vettünk, sajnálnám ha pár év mülva fel kellene szednünk. Saját kezüleg fogjuk lerakni.

Legjobb válasz: Ha akadályozza a nyílászárók mozgási útját akkor mindenképpen, de ez akkoris igaz ha már nem tapad rendesen a földhöz vagyha már nagyosz rossz állapotban van! Szerintem mindenképpen vegyétek fel.

Ha akadályozza a nyílászárók mozgási útját akkor mindenképpen, de ez akkoris igaz ha már nem tapad rendesen a földhöz vagyha már nagyosz rossz állapotban van! Szerintem mindenképpen vegyétek fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A parketta jó állapotban van és egy sem mozog, kb. 10 éve lett újra csiszolva.Csak az a 4-5 lyuk ronda, de mi is hajlunk rá, hogy felszedjük.
szerintem azt a 2 lukat ki lehet javítani javíttatni
Ha csak az esztétika miatt zavar, nyugodtan tedd rá az új parkettát, mert úgy sem fogod látni.Ha van benne rovar, akkor van furtaliszt a tetején, ezt le kell tisztázni elõtte.Bogarak átrágják magukat az új parkettán is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!