Találatok a következő kifejezésre: Fel kell a babát, (192 db)

Hogy ülnek fel maguktól a babák? Kell ezt nekik tanítani vagy ösztönösen tudják?

Kinél, hogy zajlott ez? Mennyi id?s volt a csöppség?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell tanítani mert amíg nem tudja mi az hogy ülni nem is érdekli!magától jön rá,az enyém hamarább állt fel mint hogy ülni tudott volna,de hogy gyorsabban fel tudjon állni és ne verje magát kék zöldre igen gyorsan megtanult ülni is(8,5hó)

Szerintem nem kell tanítani mert amíg nem tudja mi az hogy ülni nem is érdekli!magától jön rá, az enyém hamarább állt fel mint hogy ülni tudott volna, de hogy gyorsabban fel tudjon állni és ne verje magát kék zöldre igen gyorsan megtanult ülni is(8, 5hó)
Ösztönösen tudják. Azért nem kell tanítani õket, mert a babák még nem csinálnak tudatosan dolgokat, egyszerûen ha úgy érzi, hogy elég erõs az üléshez, akkor elkezdi próbálgatni, amíg meg nem tanulja. Gyerekenként változó, mikor ülnek fel, az enyém 7 hónapos 1 hetes volt.
Az én kisfiam 9 hónaposan fölállt és rá két hétre megtanult állásból leülni.Nem kell erõltetni semmit, majd a picik tudják, hogy mit, mikor és milyen módon!
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetem! Viszont nem tudom elképzelni, hogy hogy csinálják! Gondolom nem hasizomból húzzák fel magukat! Akinek már felült az hogy csinálta?
Mi mászásból ültünk fel, négylézláb van akkor magaalá kezdte tolni az egyik lábát a fenekét leteszi és ugyanazon az oldalon lévõ kezével nyomja fel magát.
A kislányom 1 hete ült fel, 7 hónaposan 1 hetesen. Azóta egész nap üldögél, ha hasra rakom 2 mp alatt felül, teljesen rákattant a dologra. :DD Õ még nem mászik, oldalt a felkarján támaszkodott már 6 és fél hónaposan úgy játszott, majd egyre magasabbra nyomta fel magát, míg végül oldalt támaszkodásból ült fel. Van még a mászásból popsira ülés és a felállásból ülés. Hasizomból nem nagyon ülnek fel, az enyém is 3 hónapos korától hasizmozott, nagyon édes volt, de nem az lesz majd nektek sem a technikája.
Kisfiam éppen most tanult meg hétvégén felülni egyedül, 7 hónapos múlt 21-én. Õ eleinte négykézlábra állt, elõre-hátra rugózott mint egy kiskutya és pár nappal késõbb elkezdett tolatni hátra és ebbõl lett az ülés. Szombaton még csak félig tolta fel magát, de vasárnap reggel már fel tudott ülni teljesen. Azóta folyamatosan ülni akar, hiába fektetem le pihenni, szinte rögtön felül. Persze a lefekvés még nem megy simán, ezért vagy eldõl és azért sír, vagy elfárad és azért sír :-)
a lányom 7 hónapos és 1 hetes volt amikor felült.Magától jönnek rá.
Enyém 9 hós és még nem ült fel. Ha ültetem, akkor egy darabig ül magától, aztán hanyadt vágja magát, babakocsiba is csak úgy hajlandó meglenni, ha teljesen ûl, és kapaszkodik a karfába.Nem is mászik, csak kúszik, védõnõ szerint tologassam a lábát kúszás közben, hogy ösztönözzem hogy másszon, hát tojik rá, pedig már 1 hónapja próbálkozom vele.

Milyen sűrűn kell a babák fogkeféjét cserélni? Mikor kell baba fogkrémről áttérni " felnőtt" fogkrémre? Mikor kell először fogorvoshoz vinni őket és hogyan készítsük fel őket a nagy találkozásra?

Gyermekem másfél éves és nenedent-el mosom a fogát, amióta megjelentek az els? fogai, kb 2 hónapja áttértünk Oral gyerek fogkefére. Úgy tudom, 2 éves korig lehet használni a nenedentet. Azt mondták, hogy 2 éves korban kell ?ket el?ször fogorvoshoz vinni.

Legjobb válasz: Én akkor cserélem, ha már látom, hogy használt, de talán hivatalosan havonta kéne. Én is nenedentet használok, addig kell ezt, amíg nem tanul meg köpni. Ez az egyetlen fluoridmentes fogkrém, és ha lenyeli a fluoridot, nem tesz jót. Tehát ha már öblít, jöhet a többi baba fogkrém, amiben van fluorid. Én már vittem 8 hósan a babám fogorvoshoz, mert fehérnek láttuk a fogait a dokival, de a fogorvos megnyugtatott, hogy nincs gond. Azt mondta, félévente ajánlott elvinni a babákat , a baj megelõzése végett. Ha látod, hogy gond van a fogaival-van akinek már feketén bújnak ki-mindeképp vidd, ha nincs , szerintem akkor is jobb minél elõbb, hogy "szokja" és még ne ellenkezzen annyira.

Én akkor cserélem, ha már látom, hogy használt, de talán hivatalosan havonta kéne. Én is nenedentet használok, addig kell ezt, amíg nem tanul meg köpni. Ez az egyetlen fluoridmentes fogkrém, és ha lenyeli a fluoridot, nem tesz jót. Tehát ha már öblít, jöhet a többi baba fogkrém, amiben van fluorid. Én már vittem 8 hósan a babám fogorvoshoz, mert fehérnek láttuk a fogait a dokival, de a fogorvos megnyugtatott, hogy nincs gond. Azt mondta, félévente ajánlott elvinni a babákat , a baj megelõzése végett. Ha látod, hogy gond van a fogaival-van akinek már feketén bújnak ki-mindeképp vidd, ha nincs , szerintem akkor is jobb minél elõbb, hogy "szokja" és még ne ellenkezzen annyira.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hogy érted hogy fehérnek láttátok a fogát??
Szerintem úgy érti hogy egyes részein mintha fehérebb lenne ilyen pici foltokban..legalábbis nekünk ilyen volt. De semmit se kellett csinálni vele, elmúlt. Mi 1 évesen vittük elõször fogorvoshoz a fehér foltok miatt, és most 2 évesen vittük megint, csak úgy hogy minden oké e. Nem akarom hogy annyira féljen a fogászattól mint az apja aki képes hetekig szenvedni amikor már annyira fáj neki h muszáj elmenjen...:// Én 2 havonta cserélem a fogkeféjét de kettõ van neki és igy körforgásban cserélödik lényegében. Az egyik egy gyerek elektromos fogkefe szenzitiv feje, a másik meg egy hagyományos gyerekfogkefe. A bölcsibe is vinni kell egyet. Fogkrémbõl elmex egereset használunk 2 éves kora óta itthonra, bölcsibe 1-7 éves korig való tejfogkrémet (gabi).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sajnos én is olyan félénk vagyok mint a férjed, 2 évig nem mentem dokihoz(terhesség alatt se), mert nem fájt, aztán az egyik bedurrant, most már 2 hónapja járok, 9 fogam ment tönkre....

Általában hogyan ülnek fel először a babák mit csinálnak hogy rájöjjenek hogyan kell felülni? Mikorra várható hogy magától felüljön?

Az én babám ha a hátán fekszik úgy felemeli a fejét meg a kis vállát és erölködik szegénykém felakarna ülni, de még nem tud!

Legjobb válasz: Barátnõm kisfia,hasizombol ült fel elösször.Nálunk a fiam elösször megtanult mászni és térdelõ pozbol ült fel.

Barátnõm kisfia, hasizombol ült fel elösször.Nálunk a fiam elösször megtanult mászni és térdelõ pozbol ült fel.
Azért annyira nem erõs a hasizmuk, hogy háton fekvésbõl felhúzzák magukat... Az én lánykám négykézláb mászott, megpihent és oldalra letette a popsiját. Ebbõl lett pár alkalom után az ülés. Késõbb már tudatos volt a mozdulat.
az én fiam is hasizomból húzta fel magát.eleinte csak a pelenkázó szélében kapaszkodva erõlködött, és pár nap/hét múlva letettem a hátára a szõnyegére, míg engedtem neki vizet, ott semmi segítsége nem volt, megyek be és ült.másnap megmutatta hogy csinálja :-) akkor 9hónapos 2hetes volt.
Az en fiam is maszott es felre rakta a popsiat es felulut.fix 7 honapos volt.
6 hónaposan ült fel a lányom , négykézláb kiegyenesítettea a lábait kicsucsossította a fenekét, egyik lábát a másik elé rakta, s úgy huppant le törökülésbe. Nekem is sokszor fel akart ülni hasból, már 4 hónapos kora óta erõlködött úgy, de mégis négykézlábállásból ült fel pedig nem egy sovány lányka, 9 kiló.


Kalcium.
nemcsak 1 éves korukig van így, tudomásom szerint az 1-3 éves korosztályra is igaz ez.
A csontképzéshez szükséges, mivel a tejben nagyon sok a kalcium és a foszforsavas sók.
A csontok erõsödéséhez, a növekedéshez. Én úgy tudom, hogy még 2-3 éves korukig ajánlott a napi 5 dl (tej, tápszer, tejital), amit ugye nem feltétlenül kell meginnia, az étellel is be lehet vinni.
3 éves koriga kell, és a csontozat miatt, ahogy már elõttem is leírták.

Meddig kell adni a cseppeket hasfájás ellen? Hány honapos koráig? 4 és fél most a babám, néha még mindig huzza magát?

Legjobb válasz: én 3 hónaposan kipróbáltam és fokozatosan elhagytam.most,hogy próbálgatjuk a kajákat,megint vannak rohamai,de nem olyan vészesek.szerintem lassan próbáld elhagyni és meglátod,hogyan reagál rá.

én 3 hónaposan kipróbáltam és fokozatosan elhagytam.most, hogy próbálgatjuk a kajákat, megint vannak rohamai, de nem olyan vészesek.szerintem lassan próbáld elhagyni és meglátod, hogyan reagál rá.
mi kb. 5 hósan hagytuk abba, próbáld mindennap masszírozni egy kicsit

Miért van az, hogy éjszaka 10-től 2-ig úgy megtelik a mellem, hogy fejni kell, hogy ha nem kel fel szopizni a babám? De fejés vagy szopi után éjszaka 2-től reggel 7-ig nem telik úgy meg?

És nappal sincsenek olyan nagyon bedurranva?

Legjobb válasz: Azért, mer éjjel a legintenzívebb a tejtermelõdés. Ezért szokott megcsappanni a teje nappal annak, akinek a babája szopi nélkül átalussza az éjszakát.

Azért, mer éjjel a legintenzívebb a tejtermelõdés. Ezért szokott megcsappanni a teje nappal annak, akinek a babája szopi nélkül átalussza az éjszakát.
Nekem akkor termelõdik leginkább a tejem, amikor nagyon intenzíven alszom - ez pedig nekem is kb. éjjel 11-3 között van. Ekkor nekem is kemények a cicijeim, utána viszont nem. Ha éjjel felkel enni a kicsim, akkor ilyenkor nyel a legjobban - valószínû ilyenkor sok és zsíros a tej, ez pedig azért van, mert éjszaka több prolaktin termelõdik, ez felelõs az anyatej termelõdéséért.

14 hetes kismama vagyok. 3 hetente elkapok valami felsőléguti betegséget. Most olyan súlyos hogy muszáj antibiotikumot szednem. Zinnatot irt fel az orvosom, ugy félek hogy ártok vele a babámnak! Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ha az orvosod ezt írta fel, és tudja, hogy babát vársz, akkor szerintem ne aggódj! Többet árthatsz azzal, ha nem gyógyulsz meg.

Ha az orvosod ezt írta fel, és tudja, hogy babát vársz, akkor szerintem ne aggódj! Többet árthatsz azzal, ha nem gyógyulsz meg.
Szerintem nem kell aggódnod, mert a legtöbb antibiotikum nem veszélyes.Viszont, ha tartósan beteg vagy, az sokat árthat a babának.A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy azt mostanában felfújják.Külön felügyelõ bizottségok vannak erre az UNIO-ban.Magyarországon is csak 8 db. magztkárosító gyógyszer van forgalomban, amit te szedsz, az nincs közöttük.Te is utána tudsz nézni a neten!
A kérdező hozzászólása: Hol tudnék utána nézni a neten?
Próbálj meg Oscillococcinumot szedni, patikában lehet kapni. Ez egy homeopatikus szer, sem a babának, sem neked nem ártalmas egyáltalán. Én is érzékeny vagyok felsõlégúti nyavajákra, de ez nálam csodálatosan hat. Ha érzem, hogy kezdõdik valami, beveszem egy nap 2-szer 3-szor, másnap már csak a biztonság kedvéért és 3. napra kutya bajom. Lehet, hogy nem mindenki reagál ilyen jól rá, de érdemes néha megekõzésképpen is szedni, mert immunerõsítõ is.

Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet igy?

van olyan hogy nem fog ülni a baba.kicsit megijedtem,jövö héten lesz 6 honapos,de semmi jele.forogni ,forog mindkét irányba,néha kuszik,megfordul a tengelye körül,eddig minden ok.bár hasrol hanyattba ritkán fordul,mert hason szeret lenni,tolja fel magát négykézlábba.

Legjobb válasz: Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!

Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!
Én egyetértek azzal, aki azt mondja, kell kicsit segíteni. Az enyém 5 hósan egyedül ült (2 hósan már kicsit felemeltük a babakocsi háttámlájár, aztán fokozatosan egyre jöbban emeltük), itthon pedig, amikor már ügyesen kúszott (4 hós), akkor a szopipárnával körbetekertem és próbáltam támasztani, de ültettem. Most 9 hós, 6 hós korában állt fel elõször, most már magától áll pár másodpercet kapaszkodás nélkül, egy kézen vezetve sétál 1 hónapja, mászik, mint a gép 2 hóanpja, szóval mindent csinál. Szerintem kicsit érdemes tornáztatni.
Nem értem, hogy egy orvos hogyan mondhatta, hogy ültesd fel és támasszad ki! Ez árt a baba gerincének, és ha magától nem tud, vagy nem akar felülni, ettõl biztosan nem fog hamarabb felülni. Az is elõfordul, hogy egy baba kihagy valamilyen mozgás fázist! Nem szentírás, hogy 6 hósan ülnie kell! Ha mozog, akkor megtanul majd ülni is. Ha aggódsz, akkor vidd el szakrendelésre ( ortopédia, neurológia), ott megállapítják, hogy van-e valamilyen baj. Ha igen, akkor javasolnak szakszerû tornát stb.
Az elõzõ vagyok megint. Kihagytam az elõbb, hogy nagyon fontos figyelni arra, hogy a különbözõ mozgások fokozatosan kövessék egymást. Tehát a forgások után kúszás, mászás, esetleg mászásból ülés, felállás. Ez persze nem szentírás, de késõbb problémát jelenthet a mozgásfejlõdésében, ha valamelyik kimarad. Nálunk a védõnõ és a gyermekorvosunk is nagyon jó, õk mondták, hogy ezekre figyeljek.
Ugyan már, van olyan baba is aki ilyenkor még csak forgolódik, az is teljesen normális. De az nem, hogy már 2 hónaposan emelgetik a szülõk a babakocsi támláját, hogy tanuljon ülni a gyerek. Hova ez a sietség? Ülhet még egész életében eleget. Ráadásul már a kezdetektõl tönkre vágják a gerincét, 8-9 évesen meg majd görnyed az iskola táska alatt. A késõbbi szövõdményekrõl nem is beszélve. Tapasztalatból beszélek, mivel az én gerincem is ezért problémás, úgyhogy a 7 hós lányomnál semmit sem erõltetek, csak amit õ magától szeretne. Igaz õ is felhúzza magát ülésbe, és karban tartva már lépeget is, de ha 1 évesen kezd el egyedül ülni vagy járni akkor sem lesz lemaradva semmirõl. Az ilyen gyerekorvos meg szerintem adja vissza a diplomáját.
Az én kisfiam 9 hósan elõbb felállt, majd 9 ésfél hósan állásból tanult meg leülni.10 hónaposan jutott el odáig, hogy négykéztérdbõl oldalra kitette a popóját és így ült fel szépen.Most 1 éves és az "egyedül járást" várjuk, mert szintén nem vezetgetjük, mint ahogy nem is ültettük.Ha megérik rá majd mindent csinál. :) Nem vagytok semmivel elkésve.
Szia! Ne izgulj nagyon :) Az én gyerekem 1 hónapja ült fel egyedül, -11 hónaposan (!) :) ) elõtte nem ültettük. Néhányszor próbáltuk, de nem tetszett neki, így hagytuk az egészet. Most is ritkán ül, de már megy a dolog :) Etetõszékben ül, ennyi. Az ölünkben sem ül, mert feszíti magát, állni akar - persze fogni kell :D 10, 5 hónaposan voltunk tanácsadáson, ott elküldtek korai fejlesztõbe, ahová jövõhéten megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Ha ennek szervi okai vannak - (izomletapadás, stb..), akkor természetesen járunk majd rendszeresen, de ha csak azért nem ült sokáig, mert õ ilyen ütemben fejlõdik, akkor elfelejtjük az egész foglalkozást . Egyébként egy gyógytornász ismerõsünk mondta, hogy addig ne erõltessük az ülést, amíg nem ül magától, mert árthatunk vele a gerincének. De ha nem mondta volna, akkor is hasonlóképp tettünk volna :) Szóval én nem bántam meg, kistesóval is ugyanígy teszünk majd !
Én sem értem minek kell erõltetni.Ha 10 hónaposan nem tudna megülni, azt mondanám oké, baj van.De 6 hónaposan?Mire ez a nagy siettség???Így is úgy is tud majd ülni az iskolában, nem kell aggódni.De én nem szeretném ha tizenévesen hátfájós lenne...A mi családunkban volt olyan baba, akit állandóan ültettek.Most tizenévesen már gyógyszert szed hátfájásra, pedig még gyorsan sem nõtt...
Nem értek egyet a siettetéssel! Miért?? Most õszintén, lemarad vmirõl? Ált. 1 éves korukra minden baba uazt tudja, hogy a különbözõ fejlõdési szakaszokat mikor éri el, teljesen mindegy. Elõbb kuszik, aztán forog, ül stb. A gyerekkel lehet foglalkozni, kell is, de nem kell erõltetni. A testének és az agyának meg kell érnie a feladatokra. Ha vmelyik babával gond van, azt az anyuka, gyerekorvos, védõnõ észreveszi.
Szia! Az én kisfiam 7, 5 hónapos, kb 1 hete tud egyedül ülni, de felülni még nem tud magától csak ha felültetem. 6 hónaposan esze ágában sem volt még ülni. Szerintem ne aggódj, minden baba más ütemben fejlõdik.
Tornáztatni valóban érdemes, de ha azért ül, mert te azt akarod, hogy üljön, az erõltetés. A gyerek mindent akkor csinál, amikor megérett rá, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Mivel a szülõk csak a saját eszükre hallgatnak (vagy nem hallgatnak), így egyszerûbb a babára bízni, hiszen õ ösztönösen tudja mi a jó neki. A lényeg, hogy ne erõltess semmit. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem a kicsire hallgatsz, akkor azt nézd meg, hogy ülés közben görbe-e a háta. Ha már bírja a gerince az ülést, akkor nyílegyenesnek kell lennie a hátának. És szerintem ne támaszd meg mindenfélével, ez nem túl okos tanács:(
Szerintem nem kell ültetni. Mi Dévény féle tornára járunk. Ott is azt mondta a tornász, hogy nem kell, szabad ültetni. KIsfiam 6 hónapos. Majd ül magától. Van olyan baba aki 8-9 hónaposan kezd ülni. És õ a babakocsinak is csak a megdöntését mondta. Ültetni ott sem lehet még.
A kérdező hozzászólása: olyan van hogy az ülés kimaradna?olyanrol még nem hallottam.akinél kimarad ott mi a baj?bár még van rá pár hetünk, remélem fog ülni.
Kitámasztani kicsit ültetni igen is lehet már 6 hósan! Nekünk is mondták! Pl.a lányom 4 hósan ült egyedül, mondjuk ö mindent korán csinált....Igaz sokat is volt kézben.A fiam 3hós múlt, ö is fordul mindkét irányba, és pont vasárnap elözször mutattuk öt pont a nagyszülöknek kamerával, és félülésböl teljesen egyedül felhúzta magát. :) Nem csak írom! Igaz ez még kevés de szerintem ö is fog ülni korán.... Minden baba más a fejlödési üteme.Szerintem 6 hós kora után igen is lehet a babakocsiban is emelni, és otthon is.A pihenöszékben sem fekteted a babádat.Gondolom....
szia!az én fiam is 6 hónapos, õ ül szépen, kapaszkodva feláll, viszont nem fordul hátról hasra és nem kúszik.nem támaszd ki, ha egyedül nem tudja megcsinálni, akkor még nem érett erre.
06-22 08:45 vagyok. A másik gyógytornász is megerõsített abban, hogy ne ültessük. Szerencsére semmi gond nincs, csak kicsit lazák a csípõízületei, de ez alkati adottság. Kb. másfél hónap leforgása alatt kezdett mászni, ülni, feltérdelni majd felállni (pár napja) :) )))
Le kell vonni fél fokot.
Popsiban mindig fél fokkal többet mutat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
Le kell vonni fél fokot, azt kell figyelembe venni. Normál hõ: 36, 5-37, 5 között van (levonás után), 38-ig hõemelkedés, fölötte láz.

Ti felkeltitek a babat este, hogy szopizon, ha o nem kel fel magatol? Kell szoptatni este? Hanyszor hany orankent? ujszulotrol van szo.

Legjobb válasz: Sosem keltettem fel, de napközben sem. Mindig "szólt", ha éhes volt. Ez mai napig így van, pedig 6 hetes kora óta nem szopik és 14 hónapos. Hagyd aludni, akkor fejlõdik úgyis. Ha kell neki valami, akkor meg úgyis reklamál :) Tessék pihenni!

Sosem keltettem fel, de napközben sem. Mindig "szólt", ha éhes volt. Ez mai napig így van, pedig 6 hetes kora óta nem szopik és 14 hónapos. Hagyd aludni, akkor fejlõdik úgyis. Ha kell neki valami, akkor meg úgyis reklamál :) Tessék pihenni!
En sem keltem fel, igeny szerint szoptatok.Kb.minden 3 oraban ugyis ebred.Teljesen babafüggö, h hanyszor szopnak este, de kb.3-4 orankent.
Nem keltegettem. A fiam mondjuk 2-óránként szopott fél éves koráig, szóval nála ilyen gond nem volt. De a lányom, az gyakorlatilag a kezdetektõl fogva jó alvó, eleinte egyszer-kétszer próbáltam cicit adni a szájába hajnalban, ha már nagyon feszült a mellem, mert pl 6 órája nyomta a szunyát... De nem kellett neki. Én is igény szerint szoptatok. Ne aggódj, nem lesz mindig így. Lehet, hogy 3 hónapos korától éjjel 2-3 alkalommal is kelni fog ciciért. Ha nem akarnak szétrepedni a cicik, akkor örülj neki, amíg hagy aludni és használd ki. :)
Ha besárgult attól lehet aluszékony, nekem azt mondta az orvos, hogy akkor keltsem. Ha nincs sárgaság én nem kelteném. Újszülöttként volt, hogy felkeltettem a kislányom, ha már 4-5 órája nem evett, de akkor sosem evett annyi, mintha kipihente volna magát.
Néha volt olyan hogy nem kelt este, de nem keltettem fel.Most sem etetem ha nem éhes csak ha kér.
Szerintem sem kell felkelteni!!! Az én picim kb. 2-3hetes kora óta nem kel fel éjszaka enni, vagy max. egyszer. Szépen növekszik!!! Örülj neki, hogy sokat alszik! 2hónapos kislány anyukája
Én max. 4 óránként etetem, még akkor is, ha fel kell kelteni, este is, nyugodtabb vagyok így, mert attól félek, hogy kiszárad, és azóta nem sír olyan keservesen, amióta ez be van vezetve. A biztonság kedvéért még meg fogom kérdezni errõl az orvost.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!