Találatok a következő kifejezésre: Fel kell ébresztenem (9 db)

Fel kell ébreszteni?

1 hós fiam van.Ma reggel fél 10-kor evett utána fent volt 2 óra hosszát.Nem sírt csak ébren volt és játszottunk.Kimentem neki tápszert csinálni és mire vissza értem elaludt.Azóta is alszik.Ébresszem fel enni vagy úgyis felkel ha ? akar?Éjszaka egyszer szokott felkelni de napközben ez nem megszokott.

Legjobb válasz: Én nem ébreszteném fel. Ha éhes, azt a tudtodra fogja adni. Xar, nyálkás, álmosító idõ van, ezért alszik valószínû többet.

Én nem ébreszteném fel. Ha éhes, azt a tudtodra fogja adni. Xar, nyálkás, álmosító idõ van, ezért alszik valószínû többet.
Én soha nem keltettem fel ezért. Tényleg tudtodra adja ha éhes, de az biztos hogyha felébred már azonnal akarja, úgyhogy készítsd be a kaját.:)
Ne ébreszd fel, ébred, ha éhes lesz.
Én is dilemmáztam anno ezen, nekem azt tanácsolták, hogy nem kell felébreszteni. Úgy is tettem, mindig akkor kapott enni, amikor kérte. Mégis megnõtt, semmi baja. És valóban, az idõjárás is hatással van ma rá minden bizonnyal.

Fel kell ébreszteni a babát büfiztetni, ha belealszik a szoptatásba?

Legjobb válasz: mindenképpen vedd a válladra hadd büfizzen ez fontos, különben megfulladhat,..utána aludhat. bár vannak olyan babák akik nem tudnak büfizni, de azok eléggé hasfájósok is. szóval én megbüfiztetném, de az is jó ha esetleg oldalra fordítod ,akkor is kijöhet a büfi,kicsit ütögesd meg gyengéden a hátát..

mindenképpen vedd a válladra hadd büfizzen ez fontos, különben megfulladhat, ..utána aludhat. bár vannak olyan babák akik nem tudnak büfizni, de azok eléggé hasfájósok is. szóval én megbüfiztetném, de az is jó ha esetleg oldalra fordítod , akkor is kijöhet a büfi, kicsit ütögesd meg gyengéden a hátát..
Nem szoktam, ha büfiznie kell, úgyis felébred, mert feszíti a levegõ, szerencsére nem is hasfájós.
Én nem ébresztettem. Nem is nagyon volt büfizõs alapból sem, de ha bealudt picit járkáltam vele és ha nem büfizett oldalra fordítva raktam le aludni. Nem ébresztettem fel ezért.
éjjel nem ébresztem büfizéssel, nappal vállra veszem mindig.
Nincs az a dolog amiért én egy alvó gyereket felébresztenék!3 gyerekem van és soha nem büfiztettem õket.Ha megnyugtat akkor mielõtt leteszed vedd egy picit a válladra hátha büfizik.Bár az én gyerekeim ez igen rossz néven vették, mert õk azonnal aludni szerettek!:)
Az én Fiam is cicin alvós :) Szopi után fel szoktam venni a mellkasomra, így alszik be igazán, és a függõleges-közeli helyzetben kijön a büfi, ha van. Aztán még egy 10 percig szunyál így rajtam és berakom a kiságyba :)

A freewebarcad oldin mi annak a játéknak a címe ahol alisz egy kis kockalény és fel kell ébreszteni úgy h lelököd?

Legjobb válasz: http://www.freewebarcade.com/game/wake-up-the-box/ és ilyen még ez a kettõ: http://www.freewebarcade.com/game/wake-the-royalty/ http://www.freewebarcade.com/game/wake-the-royalty-level-pack/

A kérdező hozzászólása: köszi=)) az 1.re gondoltam. és az mindig újul?:O vagy hogy van ez mert mindig másmilyenek a pályák.. vagyis olyan h egyik nap végigviszem aztán másnap már más.


Fel kell ébreszteni a babát, ha evés közben elalszik, de még nem ette meg az adagját?

Kb feles arányban szoptatok és kap tápszert is, mert sajnos kevés a tejem. De van, hogy szopi után bealszik...Ilyenkor ébresszem fel, és fejezzem be az etetést az aktuális adag tápszerrel, (simán eszik csukott szemmel félálomban is:)vagy hagyjam, és akkor adjam neki a folytatást, ha felébred és jelez, hogy éhes?

Legjobb válasz: ...azt kihagytam, hogy 3 hetes!

A kérdező hozzászólása: ...azt kihagytam, hogy 3 hetes!
Én csak azt tudom írni, hogy éln sosem keltettem fel. Most 5 hónapos és 8, 4 kiló:) Adj neki csak anyatejet, nem kell az a tápszer. Õ segít: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
A kérdező hozzászólása: adtam én neki csak anyatejet, de bent fogtak a kórházban, mert lefogyott 3420ról 3 kilóra, csak 40 millit tudott kb egyszerre szopizni:(...ilyenkor azért már elkel valami kaja is, nem?Azért annak is van határa, hogy meddig kisérletezhet az ember a gyakori mellretétel és a többi módszerrel! Azóta próbálok mindent a tej növelésére, eddig nem sok sikerrel:(
Az a link amit írtam tényleg jó. Sokat segített nekem is. Sajnos a kizárólagos szoptatás nem hullik az ölünkbe, rengetek kitartás és küzdelem az ára, de megéri.
nekem a alktoherb szoptatós tea segített.Gyógyszertárban 500 Ft-ért lehet kapni.Amikor megiszom az elõírt 4-6 pohárnyi mennyiséget, akkor mindig bedurran rendesen a cicim, tele lesz tejjel..Érdemes megpróbálni ha még nem próbáltad.Amúgy én nem ébreszteném fel.

Egy újszülött ha átalussza az éjszakát vagy napközben nagyon elaludna fel kell ébreszteni hogy szopizzon?

Legjobb válasz: Ha egyébként szépen gyarapodik, akkor nem. Az éjszakát neked is jobb, ha átalussza, de ha fejlõdi szépen, akkor biztosan eleget eszik napközben is, hát csak hadd aludjon.

Ha egyébként szépen gyarapodik, akkor nem. Az éjszakát neked is jobb, ha átalussza, de ha fejlõdi szépen, akkor biztosan eleget eszik napközben is, hát csak hadd aludjon.
Azért úgy hat hetes koráig én felébresztettem ha már több mint 4-5 órája aludt. Igaz ez csak 2szer fordúlt elõ, de tovább egy olyan picit nem szabad szerintem hagyni.
Nekem 4 hetes a fiam, 1 hetesen nekem is átaludta az éjszakát azt hittem milyen jó baba és nem kell majd éjszakáznom. Másnap kiderült, nagyon besárgult és attól aludt annyira. Neked nem sárga? Én 3, 5 óránál többet még most sem hagyom aludni, igaz nem is nagyon szokott, hiszen 1, 5-3 óránként ébred, hogy szopizzon.
egy jol alvo babát nem szabad felébreszteni nekem ezt mondták és így is van. az én kislányom 3hetes és kezdetektõl átalussza az éjszakát (7órát)és nem kel fel szopni mondjuk este többször kéretõzik cicire mint nap közbe szal sztem jol belakik. napközbe is alszik egyszer 4orát. gyarapodik a sulya az a lényeg! volt h megébresztettem de annak csak nyügösség volt a vége és szopizni se akart, õk tudják mikor éhesek szomjasak!!!
Egy újszülöttet állítólag 5 óránál tovább nem jó hagyni kaja nélkül. 6 hetes kor után rá kell bízni, kérni fogja.
Nekünk volt többször is, hogy 6 órát aludt már elsõ perctõl ahogy hazajöttünk a korházból, soha nem költöttük fel és mégis szépen gyarapodik. Sõt egy kiegyensúlyozott, nyugodt baba. Szerintem ha nõ úgy is, hogy nem kötlöd fel, kell hagyni aludni. A korházból amúgy minket úgy engedtek haza, hogy igény szerinti szoptatás és éjszaka ha kialussza a 6 órát az nagyon jó, ha nem, akkor pelucsere és nagy fények nélkül egy rövid szopi majd vissza a kiságyba. És mûködik, habár peult azért általában cserélünk. Jó babázást!

Ha tejserkentés céljából a gyakori szoptatást alkalmazzuk, akár fel is kell ébreszteni a babát, vagy ki lehet várni, hogy magától keljen?

Legjobb válasz: A babákat soha nem kell felkelteni az evés miatt. Persze ha nem koraszülött, vagy nem sárga.

A babákat soha nem kell felkelteni az evés miatt. Persze ha nem koraszülött, vagy nem sárga.
Soha, semmiért nem ébresztenék fel alvó gyereket (az elsõ által említett problémák kivételével). Örülj, ha alszik.
Csatlakozom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 4 órát is alszik 2 etetés közt....de hagyom, eddig sem keltettem föl. csak így nem túl gyakran szopik.;)
Dehogy kell felébreszteni! Örülj, hogy ilyen csodababád van, 4 órát alszik! Nagyra nõjön!

A babak akkor is bufiznek ha elaludtak a vallon vagy fel kell oket ebreszteni?

Sajnos nagyon nehez a kisfiamat bufiztetni. Eves utan setalok vele amig a vallamon van, surolom a hatat, utogetem a feneket de 10 perc mulva mar ugy alszik mint a bunda, bufi meg sehol. Van ugy, hogy egybol bufizik ahogy felveszem de ez nagyon ritka. A kerdesem az lenne, hogy ha bealszik a vallamon akkor brobaljam felebreszteni (ami iszonyatosan nehez) vagy setaljak vele tovabb mert igy is bufizni fog csak ido kerdese? Probaltam, hogy leteszem, varok, felveszem tobbszor de ennek az lett a vege, hogy addig tettem vettem amig kibukta a kajat.

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy böfizzen, nem kell, hogy ébren legyen, hisz azt önkéntelenül csinálják a babák, a levegõ magától kijön. Ha 10 perc után se jön a böfi vagy egyszeri lerakás-felvétel után se, akkor valószínûleg nem nyelt levegõt, nincs minek kijönnie :)

Ahhoz, hogy böfizzen, nem kell, hogy ébren legyen, hisz azt önkéntelenül csinálják a babák, a levegõ magától kijön. Ha 10 perc után se jön a böfi vagy egyszeri lerakás-felvétel után se, akkor valószínûleg nem nyelt levegõt, nincs minek kijönnie :)
Szerintem ha 10 percen belül nincs büfi, akkor nem kell neki, nem nyelt annyi levegöt. Ha kiakar jönni a büfi, úgyis kijön, ha alszik. Ne ébreszd fel emiatt szegényt. Az elején én is sokat büfiztettem, a vállamon már el is aludt, olyan sokáig fogtam, de büfi sehol. Rájöttem, hogy ha felemelem, 1-2 percen belül ha nem büfög, akkor nem kell neki.
A kérdező hozzászólása: Jaj koszonom szepen! Megnyugtattal. Akkor setalok vele meg egy ideig miutan elaludt hatha lesz bufi. Olyan jo, hogy igy elalszik a valamon mert akkor egybol mehet a kisagyba. Jo, hogy nem kell felebreszteni, ennek orulok nagyon. :) Meg nagyon kezdo vagyok, csak 5 hetes a kisfiam. Koszi megegyszer!
A kérdező hozzászólása: Koszi lanyok! Nem fogom felebreszteni.
Nálunk is bealszik a vacsinál és nincs büfi. Letesszük és alszik. Eddig nem volt gond. Néha büffent éjjel egy kicsit.

Fel kell e ébresztenem enni (tápszeres és császárral született) 2 hetes kislányomat 3-4 óránként enni? Vagy hagyhatom hogy annyit aludjon amennyit szeretne?

Legjobb válasz: Inkább hagyd aludni, mert késõbb nem fog tudni mélyen aludni és mndig fáradt lesz. Ha éhes, úgyis jelezni fog.

Inkább hagyd aludni, mert késõbb nem fog tudni mélyen aludni és mndig fáradt lesz. Ha éhes, úgyis jelezni fog.
Nekünk azt mondta anno a védõnõ, hogy azért olyan 4-4, 5 óránál ne nagyon hagyjuk tovább aludni, igaz az anyatejes babákra vonatkozott, lehet hogy a tápszer jobban letelíti õket.
Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam aludni, mert úgyis felébred, ha éhes lesz. Aztán az lett, hogy mivel a kezdeti sárgasága nem múlt el teljesen (ami nem is látszott rajta), aluszékonyabb lett, ezért nem is kért olyan sûrûn enni. Viszont a sárgaságot sok folyadék itatásával kezelik, és mivel nem kért annyit, nem is múlt a sárgasága, még alvósabb lett. Végül 5 hetesen be kellet feküdnünk a kórházba, mert nem nõtt rendesen a súlya. Tehát szerintem inkább max. 5 óránként mindenképpen keltsd fel, inkább egy kis ébredési durci, mint hogy baj legyen.
semmikeppen nem ebresztenem fel a babat enni, na persze ha nincsen olyan problema mint az elozo valaszolonal, az mas eset. De ha egeszseges ugyis felebred ha ehes, ha meg folyton ora szerint felebreszted enni nagyon nehezen fogja megszokni hogy ataludja az ejszakat.
A kislányom anyatejes, egy hónapos korában éjszaka egyhuzamban már 9 órát aludt és havi 1 kilót hízott. Szerintem ha nappal eleget eszik, akkor ne ébreszd fel. Ja, és neked se fog rosszul jönni az alvás :)
Ha nincs baja, akkor hagyd aludni. A tápszertõl jobban jóllakik, lassabban emészti. Ha kis súllyal született, akkor érdemes talán ébreszteni.
Ne ébreszd fel, ha éhes lesz majd jelzi.
Még akkor sem kell felébreszteni, ha 4 órát alszik egyfolytában. Ha éhes lesz, akkor felébred magától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Nem fog csökkenni a súlya, ha gyakrabban lesz ilyen?Hogy lehet, hogy nem éhes, ha máskor meg 2 óránként megéhezik?
Ha alszik, nem dolgozza le, amit megevett. Ne aggódj, tudja a babád, mi a jó neki. Bízz a természetben!
Háát én is úgy voltam vele hogy nem ébresztem, aztán az lett a vége hogy elkezdett nappal 4-5 órákat kibírni, éjjel meg csicsergett nekem folyamatosan. Azóta inkább felkeltem nappal, és mindenképp adok neki legalább 3, 5 de inkább 3 óránként enni, és láss csodát, azóta éjszaka bír ki 4-5 órákat :-)
Lányom 3 hetesen 4óránként evett nappal, este 7után csak hajnal 3-4kor evett.Most 2, 5hónapos, van hogy reggelig alszik, de a minimum hogy este 7tõl alszik 1ig, utána még 6 órát, vagy 3-4ig és még 4-5órát, tehát mindenképp reggel 7ig kb.Õ napközben ha anyatejet kap, akkor felébred eszik, majd rá 1-2órára mielõtt aludni megy, megint eszik fél adagot vagy negyedet.Egy adagja 180-200ml tej vagy 160-180ml tápszer.Bár most pár napja nem eszik nagyon, alig lehet belediktálni és rágja a kezét egész nap, lehet fogzik lassan.Majd felébred õ ha éhes, ha hizik nem kel kelteni.Lányom 3400grammal született, 4.-én lesz 3 hónapos és ma volt 6100gramm és 3 hetesen is már aludt hajnalig, 5hetesen már párszor reggelig, meg most is alszik már reggelig, de igy növekedési szakaszában felébred 1-4között enni egyszer.
@6-os, az enyém 3, 5 hónapos, ugyanilyen korban kezdte rágni a kis kezét.Lehet, hogy most van egy növekedési ugrás küszöbén, akkor tényleg kevesebbet eszik kicsit, aztán hamar helyrejön, pár nap. Nálunk így volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!