Találatok a következő kifejezésre: Feketeszederből hogyan lekvárt úgy, hogy ne (2 db)

Feketeszederből hogyan főzzek lekvárt úgy, hogy ne legyen benne mag? Gyümölcscentrifugás módszer nem vált be.

Legjobb válasz: Érdekes kérdés, talán úgy, ahogy a csipkebogyó-lekvárt fõzzük: a gyümölcsöt kevés vízben teljesen puhára fõzve, majd a pépet szitán áttörve-préselve egy híg levet kapunk, amit hosszas fõzéssel és cukorral besûrítünk. Ill. a hosszas fõzés sûrítõ hatását talán zselésítõcukorral is lehet pótolni.

Érdekes kérdés, talán úgy, ahogy a csipkebogyó-lekvárt fõzzük: a gyümölcsöt kevés vízben teljesen puhára fõzve, majd a pépet szitán áttörve-préselve egy híg levet kapunk, amit hosszas fõzéssel és cukorral besûrítünk. Ill. a hosszas fõzés sûrítõ hatását talán zselésítõcukorral is lehet pótolni.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet, megfogadom!Maradok a zselésítõ cukornál.Kösz!

Feketeszederből hogyan főzzek lekvárt úgy, hogy ne legyen benne mag?

Gyümölcscentrifugás módszer nem vált be.

Legjobb válasz: Szerintem sehogy. Ez olyan, mint a ribizli... abból sem lehet mag nélkül lekvárt csinálni. Mert pl ha a szedret is átpaszírozod, akkor csak a leve marad meg és abból max szörp lesz.

Szerintem sehogy. Ez olyan, mint a ribizli... abból sem lehet mag nélkül lekvárt csinálni. Mert pl ha a szedret is átpaszírozod, akkor csak a leve marad meg és abból max szörp lesz.
Ha gézlapon vagy nagyon sûrû lyukú szitán átnyomod óvatosan fakanállal akkor a magoktól megszabadulsz.Utána zselésítõvel sokáig fõzöd és finom dzsem lesz belõle.Legalábbis nagymamám így csinálja:)
A kérdező hozzászólása: A végén én is a fakanalas szitás módszer mellett döntöttem, csak sokáig tart és sok "hús"kimarad.Lehet, hogy egy kicsit elõfõznöm kellene?
Ismerõsöm botmixerrel pürésíti, után textilpelenkára teszi, és ott csöpög egész éjszaka. másnap átpasszírozza a még benne lévõ gyümölcshúst és így fõzi be a lekvárt. Viszont õs is mondta, hogy sok anyag elpocsékolódik így.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!