Találatok a következő kifejezésre: Feketedik az a (6 db)

Feketedik az akváriumban a kavicsom. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Talán írhatnál 1-2 konkrétumot az akváriumodról! Mert így a semmibe érdekes válaszolni. Kb miért viszket a kezem? Szerinted erre tud valaki érdemi választ adni? Ha írsz pár dolgot akkor tudunk segíteni de addif csak tippelgetni. A tippeléses tanácsok megfogadásával te meg a halaid életével játszol.

Talán írhatnál 1-2 konkrétumot az akváriumodról! Mert így a semmibe érdekes válaszolni. Kb miért viszket a kezem? Szerinted erre tud valaki érdemi választ adni? Ha írsz pár dolgot akkor tudunk segíteni de addif csak tippelgetni. A tippeléses tanácsok megfogadásával te meg a halaid életével játszol.
A kérdező hozzászólása: Szóval 450 L-es az akváriumom. Világos-sötét kavicsokkal. apró termetû halaim vannak: sifó molli, gurámi, vitorlás stb. 2 db 2000/L-es szûrõvel. az oxigénmennyiség elegendõ. nem kap túl sok természetes napfényt. mesterséges az van. mostanában viszont elkezdett feketedni a kavics. a szûrõk tiszták. a halak meg szép lassan elpusztulnak, nemrég egy vitorlást ma meg egy guppit szedtem ki halva a vízbõl.
Hát nekem is volt ilyesmi. Nekem a kavicsokon kisebb telephelyek kezdtek kialakulni... Én kiszedtem mindent és jo alaposan kipucoltam és utánna kaptak egy kis fertötlenítöt a vizbe aztán nem jelentkezett viszont. Nekem azt mondták hogy valami féle rothadás, rohadás volt. Állitolag az eleség amit nem fogyasztottak el az kezdett el müködni a vizben. Többet sajna nem tudok erröl.

Ha feketedik oldalt, kozepul a fogam akkor az mar fogszuvasodas?

ki kell furni,s be kell tomni?kb fel eve igy van,nem mondanam hogy feketebb,de ahol fekete,korulotte fehereb a fogam..felek elmenni fogorvoshoz...

Legjobb válasz: Mindegy hol feketedik az már szuvasság, kifúrják betömik és nem kell félni mert jó érzés :D

Mindegy hol feketedik az már szuvasság, kifúrják betömik és nem kell félni mert jó érzés :D
Pedig mielõbb menj, mert minél késõbb mész, annál fájdalmasabb a kezelés, vagy hosszadalmasabb, addig menj, míg nem fáj a fogad, egy sima fúrás és tömés teljesen fájdalmatlan.
A kérdező hozzászólása: kapok injekciot?zsibbasztot?vagy hogy van ez?
Az injekció egy feszítõ nyomó érzés, és utána zsibbad is.
A kérdező hozzászólása: a szam felso reszebe adjak?
Ha körülötte fehér, akkor a fekete rész egész biztosan szuvasodás. A fehér rész pedig a kezdõdõ lyuk. Kapsz egy érzéstelenítést. Ha alsó a fog, akkor nagyra kell nyitnod a szádat, és az injekciót az állkapocsizületed környékére kapod. Ez egy picit kellemetlen, de nem mondanám, hogy fáj. Ha felsõ, akkor a fogad mellé az ínyhajlatba kapod, ez sem fáj, csak lazán kell tartanod. Elsõ fogak esetében kicsit kellemetlen. A szájpadlásodba csak akkor kapsz, ha az elsõ két fogadról vagy 6-osaidról van szó. Utána nem érzel semmit, kifúrják, betömik és kész. Egy fogászati asszisztens

Miért van az hogy az arany fülbevalótól feketedik a fülemen a lyuk? Hallottam már azt is hogy ez gyulladást jelent. Ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Ha az arany feketedik, az azt jelenti, hogy a bizonyos ékszer nem tiszta arany... A gyulladást nem jelzi semmilyen ékszer semmilyen körülmények között.

Ha az arany feketedik, az azt jelenti, hogy a bizonyos ékszer nem tiszta arany... A gyulladást nem jelzi semmilyen ékszer semmilyen körülmények között.
attól feketedhet a füled ha bizsu van benne
Igen gyulladás van a szervezetedben, az arany pedig megfeketedéssel jelzi ezt az állapotot. Nekem a gyûrûs ujjamon szokott lenni ez a jelenség, amelyiken a karikagyûrû van. Általában olyankor vagy meg vagyok fázva, vagy az ízületeim fájnak.
Hány karátos az arany? Mert az arany nem feketedhet meg! Kémiailag képtelenség. Csak ha alacsonyabb karátú ami rezet tartalmaz.Vagy nem arany hanem ezüst csak befuttatták arannyal. Az ezüst a kéntartalmú levegõn megfeketedik.


A nemesacél nyaklánc feketedik úgy mint az ezüst? Vagy mindig szép fényes marad?

Legjobb válasz: Nemhiszem, mert a nemesacél nagy korrózióállóságú acél ami nagyon nehezen oxidálódik.

Nemhiszem, mert a nemesacél nagy korrózióállóságú acél ami nagyon nehezen oxidálódik.
Az nem színezõdik el. Sokkal jobban szeretem, mint az ezüstöt, ráadásul erõsebb is.
de ha jól tudom az ezüst sem nagyon feketedik nekem legalább is van egy ezüst gyûrûm és bármennyi víz éri semmi baja.

Mitől lehet az hogy arany fülbevalómtól (biztos hogy arany be van vizsgálva) az arcomat ameddig kiér a karika kékre fogja és a fülemen a lyuk is feketedik tőle?

Legjobb válasz: Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?

Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?
A bõrödtõl is függ, bizonyos hormonális változások, vagy vbetegségek hatására olyan anyagokat bocsáthat ki, amit az arany feketére színez. Ha zöld az elszínezõdés, akkor az ékszerrel van baj.
A kérdező hozzászólása: A fejem állandóan fáj nagyon sok orvosnál jártam de semmi. Lehet hogy ezzel összefüggésben áll? Már azelõtt is fájt mikor megkaptam a fülbevalót.
A kérdező hozzászólása: Röntgen, ct, belgyógyászat, ideggyógyászat, vérvételek tucatjai, szemészet, még nõgyógyászat is, hasi ultrahang.....szóval voltam egy pár helyen de semmi. Mr-re majd a napokban megyek.
Huhh... nem semmi :S Nos én konkrétan úgy tudom, hogy hormonális változások jele lehet az iyen elszínezõdés, mert a fémek reagálnak a bõrön lévõ anyagokkal. Nem tudom, annak lehet-e tünete, vagy valamilyen következménye fejfájás. Nem tudom azt sem, a fentiek közül melyik vizsgálat deríthetett volna ki ilyesmit, de talán érdemes erre is kitérni majd.
Szerintem lehet a fülbevaló miatt volt már rá példa az én környezetemben is.Szimpla allergia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!