Találatok a következő kifejezésre: Fejfájással milyen kell (4 db)

Fejfájással milyen dokihoz kell menni?

Az a gáz, hogy külföldön vagyok, nem tudom milyen szakterülethez tartozik, talán belgyógyászat? Már több hete folyamatosan fáj a fejem, nappal t?rhet?, de éjjel meg reggel nagyon rossz, meg ha lefekszek. Nem tudom mi bajom lehet.

Legjobb válasz: Neurológia. Itthon kell beutalót kérni, ha nem privát dokihoz mész.

Neurológia. Itthon kell beutalót kérni, ha nem privát dokihoz mész.
Nekem is ez volt a bajom, én a háziorvoshoz mentem, és õ elküldött fejfájás szakrendelésre.

Milyen tüneteitek voltak amik terhességre utaltak de nem gondoltátok volna hogy ez terhesség? (pl megjött a mensi előbb jött meg és kevés volt hasmenés sok fejfájás) Dolgozathoz kell

Legjobb válasz: Székely káposztát fõztem, aznap még ettem belõle rendesen, másnap már olyan fura volt az íze, nem is esett jól, hányingerem volt tõle, azt hittem, elrontottam a gyomrom. A férjem mondta, hogy biztos terhes vagyok, én meg kinevettem. Aztán vettünk egy tesztet, és tényleg terhes voltam.

Székely káposztát fõztem, aznap még ettem belõle rendesen, másnap már olyan fura volt az íze, nem is esett jól, hányingerem volt tõle, azt hittem, elrontottam a gyomrom. A férjem mondta, hogy biztos terhes vagyok, én meg kinevettem. Aztán vettünk egy tesztet, és tényleg terhes voltam.
Én mindenáron fõtt kelkáposztát akartam enni, pedig utálom... Égett a gyomrom, én is azt hittem, hogy csak gyomorrontás miatt van. S jó sokat kellett büfizni. :) Ja, és az alvás...a nap 24 órája kevés volt nekem az alváshoz. :) Bár ez már gyanúsabb tünet volt. :) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Hát ez tényleg jó:D Grat neked is
:) most is rámjön a röhögés ha rágondolok..semmi tünetem nem volt azon kívül, hogy állathangokat adtam ki magamból:) )))) mosogatás közben egyszer kiszakadt belõlem, hogy Nyihaha.....jó hangosan:) )nyerítettem mint egy ló.. párom rám nézett és azt mondta ledöbbent arccal...nagyon fura vagy..tuti végre babánk lesz:) ))))) majd aznap este vakkantottam kettõt mint egy kutya..és ha mérges voltam morogtam..mint a veszett kutya..hanggal együtt..írtó ciki volt...baba volt a dologban..máig se értem miért így jelezte:) ))))) azóta nem ugatok, nem nyerítek..bár már aktuális lenne a kistesó:) )))))
Állandóan fura ízt éreztem a számban, kicsit szédelegtem és nagyon álmos voltam egyfolytában.
Nagyon sokat aludtam. Hajnalban ébredtem 4-5 óra körül, 10-kor elaludtam, majd délután ismét. Este 8-kor pedig megint aludtam. volt olyan nap, hogy 3-4 órát voltam csak ébren.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is és gratulálok a babához!:D:D
Szabályos gyomorrontásom volt. Legalábbis én azt hittem. Fel se merült bennem a gyanú elõször, hogy ez lehet terhességi jel, azt hittem elõzõ nap nagyon bekajáltam. Csak amikor már 4 napja tartott kezdtem érezni, hogy ez így nem biztos hogy gyomorrontás. Másnap délután (!) kétvonalas teszt. Amikor mondtam a nõdokinak, legyintett mosolyogva, hogy az már 99% . Azért megvizsgált és hát....:) azóta már totyogós baba :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem minden rendben veletek és gratulálok a babákhoz!
ha vissza gondolok mig nem tudtam nyügös voltam és székrekedésem van a mai napig.akk még nem sejtettem hogy a baba miatt. mostanra álmatlanság gyötör, a rengeteg alvás helyett, de csak éjszaka.. a mensese görcseim ugyan ugy megvoltak vér nélkül, csak folyás volt a bõvebb ugymondd menses helyett jött. asszem ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen És boldog babavárást és problémamentes szülést

Az epidurális érzéstelenités hogyan zajlik, szülés után feküdni kell ha ilyet kapok? Meddig kell feküdni? Milyen gyakori mellékhatásai vannak? (fejfájás, derékfájás? )

Legjobb válasz: ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.

ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.
Gondolom császárral fogsz szülni...az érzéstelenítõt a mûtõben fogod megkapni, amitõl igazából nem is kell félni mert nem fáj. Ha elsõre nem sikerül akkor kapsz egy lidokain injekciót is, majd megint szúrnak...ezek szintén nem fájnak. Szülés után 12 órát kell feküdni, ezalatt a fejedet nem emelheted, de forgathatod...ezt érdemes betartani, bár én betartottam mégis jelentkezett egy igen kellemetlen fejfájás. De adtak rá gyógyszert és elmúlt. Én 7 hete szûltem császárral, a derekam néha fáj, fõleg ha idõjárársváltozás van. Mindent összevetve, ne félj tõle, túl lehet élni, és hidd el kárpotol mindenért a kisbabád. Üdv: egy 7 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy császáral szülök e, de a sima szüléshez is lehet epit kérni nem? milyen más fájdalomcsillapitot lehet még kérni?
Persze, sima szülésnél is lehet kérni. Nekem úgy zajlott, hogy 2 fájás között szúrt a doki, ülõ helyzetben, elõregörnyedve. Kitapintotta a 2 csigolya közötti részt és oda szúrt. Egyáltalán nem fájt, egyetlen kellemetlenség volt csupán, hirtelen egy áramütés szerût éreztem, ahogy beért a szer az epidurális térbe. Vajúdás alatt nagyon jó volt. Utána én semmi kellemetlenséget nem éreztem, de állítólag szédülés, fejfájás elõfordulhat. Szülés után ugye 2 órát benn vagy a szülõszobában, utána betolnak a kórterembe, ott 2 órát feküdnöm kellett nyújtott lábakkal, utána már kelnem kellett pisilni. Üdv: 2 hós kislány anyukája.
Tegyünk különbséget a spinális érzéstelenítés és az epidurális érzástelenítés (EDA) között. Ezeket a gerincvelõ melletti térbe adják be, csak a spinálisat tovább kell szúrni és más vastagságú tûvel csinálják. Császáros szülésnél, ha még nem kapott EDA-t valaki, akkor spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Ha sima szülésnek idult és EDA-t kapott, de végül császár lett, akkor az EDA-t mélyítik, úgy érzéstelenítenek. Ha sima szülésnél EDA-t kap valaki, akkor szülés után pár órával már felkelhet (persze azért elõtt megnézi a nõvér, hogy biztosan állsz-e a lábadon). A spinális érzéstelenítés után kell 12-24 órát hanyatt feküdni. Az EDA negatív oldala az, hogy ha véletlenül túlszúrják, akkor spinálissá válik és akkor tényleg feküdni kell vele 12-24 órát. De ez szerencsére nagyon ritkán fordul elõ. Fejfájás, úgy tudom, mindkét esetben elõfordulhat. Én 4 hete szültem EDA-val - nagyon hasznos volt az érzéstelenítés, örülök, hogy kértem - de szerencsére semmi mellékhatása nem volt. Persze mindenki szervezete más és más. Remélem tudtam segíteni és kicsit helyretenni a fogalmakat.


Fejfájás ambulancia hol van Győrbe? Mennyi ideig tart a vizsgálat, és milyen gyakran kell járni mire kiderítik mitől fáj a fejem ennyire és ilyen gyakran.

esetleg ha kiderülne valami homloküreg gyulladás akkor annak milyen lefolyása van?

Legjobb válasz: nekem úgy másfél éve fáj a fejem de nagyon.1nap 3flektor +valami fájdalom csillapító (miralgin,kefalgin, advil ultra forte saridon algoflex forte nurofen)ezeket szedtem volt hogy rendszeresen szedtem mégsem volt jó.épp csak annyira hogy csökkent valamennyit. most járok orvosról orvosra.koponya röntgen .vérképemben 1 csillag sincs. szemem tökéletes. fü-orr enyhe nykh duzzanat erre azt mondták nem hinnék hogy ettõl lenne.de tovább küldött ct_re.+ömü. remélem lesz már valami mert már sokszor kibírhatatlan.

A kérdező hozzászólása: nekem úgy másfél éve fáj a fejem de nagyon.1nap 3flektor +valami fájdalom csillapító (miralgin, kefalgin, advil ultra forte saridon algoflex forte nurofen)ezeket szedtem volt hogy rendszeresen szedtem mégsem volt jó.épp csak annyira hogy csökkent valamennyit. most járok orvosról orvosra.koponya röntgen .vérképemben 1 csillag sincs. szemem tökéletes. fü-orr enyhe nykh duzzanat erre azt mondták nem hinnék hogy ettõl lenne.de tovább küldött ct_re.+ömü. remélem lesz már valami mert már sokszor kibírhatatlan.
Fejfájás ambulanciára beutalóval kell menni. Én kórház után voltam, olyan rohamom volt. 1 kikérdezéssel (20 perc) megállapította a Néni, hogy mi a bajom. Gyulladáscsökkentõt, vérnyomáscsökkentõt, és természetesen migrénes fájdalom ellen szedek gyógyszert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!