Találatok a következő kifejezésre: Fehérje van vizeletemben, mitől van (6 db)

13 hónapos a kislányom. Mitől van (kevés) fehérje a vízeletében?

Amugy seemilyen tünete nincs...látszolag jól van.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az én lányomnak vesemedence gyulladáskor volt fehérje a vizeletében mikor 6 hós volt.Magas lett a süllyedése és kórház lett a vége 14 napot töltöttünk ott.Vérvétel nem volt?

Az én lányomnak vesemedence gyulladáskor volt fehérje a vizeletében mikor 6 hós volt.Magas lett a süllyedése és kórház lett a vége 14 napot töltöttünk ott.Vérvétel nem volt?
Valamilyen gyulladás az bitos. és nem küldött tovább benneteketa doki???
Elõzõ vagyok! Még annyit, hogy az én lányomnak sem volt semmilyen tünete csak mikor már nagyon magas volt a süllyedése akkor lázasodott be.Nehezen ment le neki és hamar visszajött a láz.Semmije nem fájt jól érezte magát. Kérdezd meg az orvost mert nagyon rossz kórházban lenni egy picurival.

Mit jelent, hogy vér és fehérje van a vizeletben? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.

Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.
rengeteg fekvéssel, pihenéssel! És irány a doki, kérdezd meg mitcsinálj, nézze meg pontosan mi a helyzet!
Fehérje fertõzésre vagy toxémiára utalhat. A vér pedig placenta leválásra vagy sérülésre.
A kérdező hozzászólása: Gondolom az elsõt kikezelik, de a placentát, hogy védjem?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy mielõtt bármit is mondana meg kell ismételni a vizelet vizsgálatot. Mert lehet, hogy csak felfáztam, addig nem akar mondani semmit amíg nincs meg még egyszer az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Csak a vizeletben találtak vért, kicsit megijedtem az elsõ válaszolótól. Viszont ezeket ki lehet kezelni? Lehet baja a babának?
Szia, azt nem írtad, hogy hányadik hétben vagy? Nekem ugyanez volt amikor 6 hetes voltam. egymás után 3 alkalommal is találtak vért a vizeletben, és acetont is. Nem mondták, hogy ez mitõl van, csak annyit mondott a védõnõ, hogy igyak nagyon sok vizet, és pihenjek, feküdjek. Majd beutaltak a kórházba ultrahangra, hogy minden renben van e a babával. szerencsére ott nem volt gond. Visszaküldtek másnap egy újabb vizeletvizsgálatra, amit már nem a papírral végeznek el, hanem labori, mert az mutat rendes eredményt. Szerencsére most már minden rendben van, már a 12. hétben vagyunk.
A kérdező hozzászólása: 17 hetes vagyok, köszönöm a válaszokat.megvárom a második vizsgálatot.

Fehérje van a vizeletemben, mitől van? Lehet baja a babának?

Ma reggel szinte narancssárga volt a vizeletem nagyon megijjedtem, és ég is nagyon a szeméremajkam, meg viszketve fáj... még a ruha hozzáérése is ingerli :( . van folyásom is de az szinte végigkíséri a terhességet és nem másabb mint máskor. Sajna doki csak holnap délután van. Addig csak esetleg körzeti orvos..

Legjobb válasz: Kis kamillás vizzel mosogasd meg a szeméremajkakat,de bele is ülhetsz nem forró kamillás vízbe,5-10 percre.Nekem doki ajánlotta.A babának nem lesz semmi baja,lehet kis felfázás, de nem vagyok orvos, igyál sok folyadákot,kamillateát is ihatsz,napi4-5 dl.Többet azért ne.Holnap pedig meglátod nem lesz gond,biztos kapsz rá valami gyszert,amitõl a babának szintén nem lesz baja.Én 13 hetesen szedtem a vizeletemre, de volt itt olxan aki 7 hetesen igen komoly antibiotikumot kapott.Minden jót,és boldog babavárást. Ne idegeskedj,nem lesz baj:-)) ( Tapasztalat)

Kis kamillás vizzel mosogasd meg a szeméremajkakat, de bele is ülhetsz nem forró kamillás vízbe, 5-10 percre.Nekem doki ajánlotta.A babának nem lesz semmi baja, lehet kis felfázás, de nem vagyok orvos, igyál sok folyadákot, kamillateát is ihatsz, napi4-5 dl.Többet azért ne.Holnap pedig meglátod nem lesz gond, biztos kapsz rá valami gyszert, amitõl a babának szintén nem lesz baja.Én 13 hetesen szedtem a vizeletemre, de volt itt olxan aki 7 hetesen igen komoly antibiotikumot kapott.Minden jót, és boldog babavárást. Ne idegeskedj, nem lesz baj:-)) ( Tapasztalat)
szia én is a kammilát ajánlom, illetve van a naturlandnak egy teakeveréke nem jut eszembe a neve, azt is iszogathatnád, tiszta gyógynövény az egész, és nem hinném, hogy ártana a babádnak.
A kérdező hozzászólása: a naturlandos az gyulladáscsökkentõ? vagy mire kérjem hogy tudják melyikrõl van szó???
Szia! Mibõl gondolod, hogy fehérje van benn? Ezt csak vizsgálat mutatja ki nem?És általában az a toxémia jele. Szerintem is felfáztál, esetleg gombás fertõzés(nem viszket?), mert ez gyakran elõfordul terhesen. Igyál sokat, akkor sötét a vizelet, ha kevés a folyadékbevitel.És kamillázz, ahogy tanácsolták.Aztán a doki holnap ír valamit rá. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: a védõnõhöz mentem és vittem vizeletet. Tesztcsik mutatta ki a fehérjét.
Húha, remélem semmi bajotok nem lesz, azért pihenj sokat, és menj holnap a dokihoz. Boldog babavárást:-))
Az sem mindegy hogy hány keresztes a fehérjevizelés, nekem egy volt, amikor se a doki , se a védõnõ nem foglalkozott vele, mert az elõfordulhat.De hogy van más gondod is, biztos nem toxaemia, hanem húgyúti gond.Ne aggódj, mmire ezt olvasod, talán már túl vagy a dokin.Nem lesz baj.


A vizeletben a fehérje ++ -os mit jelent? Mitől van? és mit okozhat?

Legjobb válasz: szia! Vizesedek én is, 34 hetes vagyok most voltam a leletemért én is mert azt mondták ha fehérje van benne az toxémiára vagy mire utal (mérgezés) Én rendben vagyok. Te szerintem meg keresd meg a védõnõt inkább telefonálj sokat feleslegesen... A vérnyomás ha 140 vagy felette van akkor helybõl kórház de akkor is ha a "per" érték (140/100 as vérnyomás) 80 fölé megy.

szia! Vizesedek én is, 34 hetes vagyok most voltam a leletemért én is mert azt mondták ha fehérje van benne az toxémiára vagy mire utal (mérgezés) Én rendben vagyok. Te szerintem meg keresd meg a védõnõt inkább telefonálj sokat feleslegesen... A vérnyomás ha 140 vagy felette van akkor helybõl kórház de akkor is ha a "per" érték (140/100 as vérnyomás) 80 fölé megy.
A kérdező hozzászólása: az akkor elképzelhetõ, mert gyógyszert szedek a vérnyomásomra, tegnap a dokinál is 150/90 volt, de nem mondta hogy korházba kellene mennem.Egyszer már voltam benn ez miatt 4 napot, akkor 23 hetes voltam, most már 36 vagyok pont ma
Szerintem menj és beszélj az orvosoddal mert ha toxémiád van akkor azzal nemszabad várni még 1 napot sem mert veszélyezteted a babád és önmagad életét is.Már elég idõs terhes vagy nem lessz probléma a babával ha megkell inditani a szülést.
Szia! Mi lett veled? Remélem semmi gondotok nincs...

Multkor talált valamit a doki, canesten combit javasolt, amit elis használtam. De most megint olyan fura+multkor fehérje is volt a vizeletemben, és mintha megint azt láttam volna. Mitől van ez?

ez minden terhességnél így van?vegyek megint canasten combit?vagy várjam meg mit mond a véd?n?+a doki?

Legjobb válasz: Igen, szerintem várd meg a szakemberek véleményét! Valószínûleg nem használt eléggé és másra van szükséged. Az önkezelés nem mindig célszerû, szóval addig türelem! Jobbulást!

Igen, szerintem várd meg a szakemberek véleményét! Valószínûleg nem használt eléggé és másra van szükséged. Az önkezelés nem mindig célszerû, szóval addig türelem! Jobbulást!
várj , mert a fehérje az gyulladásra vagy fertõzésre utalhat, de a canesten combival jol félre lehet kezelni, mert az ilyen dolgokra nem jó, csak gombás fertõzésre. Az önkezeléssel súlyos gondokat okozhatsz..A vizelet fehérjetartalma nem normális dolog, valami problémára utal, de mennyiségetõl függõen kell kezelni..és ellenõrizni. Inkább orvossal beszélj, mielõtt bármit alkalmazol.
A fehérjére a vizeletben nagyon oda kell figyelni, mert a terhességi toxicosis jele lehet. persze mástól is lehet benne fehérje, de azért ez az elsõ gyanú amit ki kell zárni. Vérnyomásod hogy van, nem szabad 140/90-nek lennie vagy efölé mennie, az már szintén kórjelzõ tünet, plusz a testsúlodat mérni kell, hogy nem nõ-e meg hirtelen, mert az meg lehet ilyenkor oedema. Ha szabad szemmel láttál valamit a vizeletedben most az nem gondolnám, hogy fehérjr, mert ahhoz azért egy min. laborvizsgálat vagy stikszes vizsgálat kell, lehet, hogy csak hüvelyváladékot, nyákot láttál. Mindenesetre menj vissza mihamarabb a dokihoiz, hogy nem múlnak a tüneteid, lehet mást fog adni, az én dokim pl. nem szereti a Canestent õ mindig Pimafucint ad, ezt abszolút lehet terhességben, még a gyógyszerre is rá van írva! Hány hetes vagy???? Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak.ma töltöttem be a 12 hetet.
Hát nem gondolnám, hogy toxaemia, tól korai még általában késõbb szokott jelentkezni, de sose lkehet tudni. A lényeg, hogy majd akkor menj vissza a dokihoz és hátha ad valami más kezelést! Fontos kérdés, a fehérjét honnan vetted õk mondták a vizeletbõl vagy te hitted azt, hogy azt látod?? Utolsó válaszoló!
A kérdező hozzászólása: a védõnõ mondta a múltkor mikor megnézte.utánna bekellett feküdnöm mert valamitõl felugrott a cukrom, ekkor voltam 9 hetes.most ellenõrzõleg teszteltem(megnyugodjak ott a baba)mert mostanába furin érzem magam.a tiszta kis edénykémbe láttam fehér darabokat.hétfõn megyek uh-ra, és uttánna a dokihoz, mert kontrol vizsgálatott csináltat a cukor végett.
Helyes, irány hétfõn a doki, addig pihenj és ha bármi aggasztana akkor irány a kórház, ne feledd!!!! De most nyugi és pihenjél sokat nagyon!!!!Az csodákra képes!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!