Találatok a következő kifejezésre: Fehérje van vizeletemben, (44 db)

Miért van mindig fehérje a vizeletemben?

Ha megyek a véd?n?höz ? mindig talál egy pici fehérjét a vizeletben. Nem vagyok felfázva ,vagy kifázva, akkor mitöl lehet? Ez végig fogja kisérni a terhességemet? 26 hetes kismami.

Legjobb válasz: Legkozelebb vigyel otthonrol vizeletet ugy, hogy elotte zuhanyozol kozvetlenul es torolkozes utan pisilsz kis uvegbe. Ezt nezesd meg. Meg regen, amikor nem voltam kismama egyaltalan, akkor mondta nekem a nogyogyasz, hogyha barmi miatt vizeletet kell adni es errol elore tudok, akkor igy csinaljam, mert nagyon-nagyon gyakori, hogy gyorsan, a rendeloben felfogott vizeletben feherje van. Ez normalisnak is tekintheto, hiszen sima huvelyi folyas is kerulhet bele. Szoval mondta az orvos, hogy ezzel egy-egy plusz kort megelozhetek. Egyebkent tisztalkodom rendesen, nem errol van szo, de megis mindig igy csinaltam. Ha gyorsan kellett adni, akkor pedig torlokendovel pisiles elott teljesen, de teljesen szarazra toroltem magam.

az utolsóval értek egyet :-) nekem is volt ilyen, aztán a védõnõ mondta, hogy: - nedves törlõkendõvel elõtte "tisztálkodni" - és/vagy pici pisit elengedni majd a "tiszta" vizeletbõl mintát felfogni ezek után többé nem fordult elõ nálam sem Ha nincs magas vérnyomásod és nem vizesedsz, akkor ez nem toxémia (ami amúgy eléggé veszélyes dolog, ahogy elõttem is írták, de inkább a 3. trimeszterre jellemzõ)
Legkozelebb vigyel otthonrol vizeletet ugy, hogy elotte zuhanyozol kozvetlenul es torolkozes utan pisilsz kis uvegbe. Ezt nezesd meg. Meg regen, amikor nem voltam kismama egyaltalan, akkor mondta nekem a nogyogyasz, hogyha barmi miatt vizeletet kell adni es errol elore tudok, akkor igy csinaljam, mert nagyon-nagyon gyakori, hogy gyorsan, a rendeloben felfogott vizeletben feherje van. Ez normalisnak is tekintheto, hiszen sima huvelyi folyas is kerulhet bele. Szoval mondta az orvos, hogy ezzel egy-egy plusz kort megelozhetek. Egyebkent tisztalkodom rendesen, nem errol van szo, de megis mindig igy csinaltam. Ha gyorsan kellett adni, akkor pedig torlokendovel pisiles elott teljesen, de teljesen szarazra toroltem magam.
Ez azért van, mert mielõtt leadod a vizeleted, "ott lent" nem tisztálkodsz, és ahogy pisilsz, belekerül! Nekem is ez volt! Vegyél nedves törlõkendõt, jól töröld meg magad, a combodat is belül, és nem lesz benne!
holnap elsõ dolgod legyen elballagni a szülészedhez! Ha terhességi toxémiád van, akkor az nem játék! Fõleg a gyermeked szempontjából nem! Nem megrémiszteni akarlak, de nem normális az állandó fehérje. Ha tudsz mérj vérnyomást reggel éhgyomorra, majd evés után is. Valamint figyeld, hogy mennyire vizesedsz be! Írd majd meg mi történt!
fehérje vagy fehérvérsejt van benne?
Terhességi toxémia egyik tünete.
Az elsõ terhességemnél mindig volt a vizeletembe azt mondta a védõnõ biztos felfáztam...hát azért folyamatosan nem lehet hónapokig felfázva az ember akkor azt mondta toxémia gyanús lehet....hát az egy dolog, hogy minimálisan se vizesedtem be, de az amúgy is nagyon alacsony vérnyomásom a terhesség végére érte el a normál értéket
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre azt sem tudom mi az a terhességi toxémia? Nagyon kevés szokott lenni , de mindig mondja a védõnõm. A vérnyomásom nagyon alacsony. Ma is 90/50 volt.
Remélem a vérnyomásod nem magas, és nem vizesedsz. Ugye ezt az orvosod is tudja? Mármint a fehérjét a vizeletedben. Remélem nem toxémia!
*lehet. Ez kimaradt belõle. Nem is értem, hogy a védõnõd miért nem tájékoztatott errõl téged. Vagy a kezelõorvosod.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi mindenkinek a válaszát! A vérnyomásom mindig a béka segge alatt van. Van, hogy 80/50-et mér a védõnõ. Pedig mielõtt megyek, mindig külön tisztálkodom. Mindig csak pici van benne, de minden héten ez miatt vissza rángat. A multkorában nem is csodálkoztam, mert egy picit tényleg kifáztam. (vendégségben voltunk és nagyon hideg volt a lakás nekem.) Nem is vizesedem egyálltalán. De akkor viszek magammal nedves törlõkendõt, mert kezd uncsi lenni. Ja a védõnõ kérdezte tölem, hogy nincs-e folyásom. Az sincsen egyálltalán. Mielõtt babás lettem mindig használtam tisztaságit, de most olyan száraz vagyok, hogy nem kell. Holnap kell mennem UH-r , szolok az orvosomnak ha nem veszi észre a kiskönyvben. Köszi mégegyszer!

31 hetes vagyok, éjjel nem sokat alszom és nagyon szédülök, zsibbadok ébredésnél. Ezen kívül magas a fehérje a vizeletemben. Van jelentősége bármelyik tünetnek?

Köszönöm a hozzászólásokat. Nagyon aggódom, lelkileg sem tudom biztosítani a nyugalmat a kicsinek..családi okokból.Félek, hogy ez még rátesz egy lapáttal!!!

Legjobb válasz: Szia! Sürgõsen mérd a vérnyomásod, mert ha magas és vizesedsz, valamint fehérje van a vizeletedben, akkor az a terhességi toxémia tünete is lehet. A magas vérnyomást viszont kordában kell tartani, akkor nem lesz baj, de nem szabad kezeletlenül hagyni!!!! Ha nem magas a vérnyomásod, akkor a fehérje utalhat még gyulladásra a szervezetedben! Az orvos vagy a védõnõ elmondja a teendõket! De: Ne idegeskedj, mert az nem használ,viszont szerintem minél hamarabb próbáld kideríteni a probléma okát!

Szia! Sürgõsen mérd a vérnyomásod, mert ha magas és vizesedsz, valamint fehérje van a vizeletedben, akkor az a terhességi toxémia tünete is lehet. A magas vérnyomást viszont kordában kell tartani, akkor nem lesz baj, de nem szabad kezeletlenül hagyni!!!! Ha nem magas a vérnyomásod, akkor a fehérje utalhat még gyulladásra a szervezetedben! Az orvos vagy a védõnõ elmondja a teendõket! De: Ne idegeskedj, mert az nem használ, viszont szerintem minél hamarabb próbáld kideríteni a probléma okát!
Az elsõ válaszolót nem ismétlem, még annyit, hogy éjjel nem véletlenül háton alszol, amikor szédülsz? De amúgy szerintem is vérnyomás, ha nincs otthon mérõd, védõnõnél inkább nézesd gyakrabban.
Feküdj a bal oldaladra ha rosszullétet érzel, és tegyél valamit a 2 combod közé. A sok fehérje a vizeletben az lehet hogy hólyag gyulladásra ad okot. Ezt mindenképp ki kell vizsgálni mert közel a szülés ideje és ezek a gyulladások már a babát is érintik. Hugom a 36.-ik héten megfázott és a 38.-ik héten szült. A baba beteg volt mikor megszületett, ugyan azokkal a tünetekkel amik a hugomnál is voltak. hétig infúziót kapott. Elég necces a dolog neked most mert jön 3 nap szünet, de utána menj el orvoshoz! Ok?
Szia! A terhessegi toxemia nagyon veszelyes lehet, ha nem ismerik fel idoben, en azt javasolom, amint a vernyomasod felso erteke 140 fole megy, azonnal ertesitsd a kezelorovosodat! A zsibbadas lehetseges oka ezen kivul a szovetek vizesedese miatti Carpal-tunnel szindroma, terhessegben gyakori, az vizes szovetek nyomjak az idegeket. Ez teljesen veszelytelen, bar kellemetlen tunet. De, mivel toxemiara IS utalhat, naponta 3X merd a vernyomasod, es 140-es systoles ertek felett hivd az orv orvosod! Minden jot!

Mire utal, hogy feherje van a vizeletben? Milyen kezeles vagy mit csinalnak ilyenkor? Volt mar igy valaki?

Legjobb válasz: nekem volt, és meg kellett ismételni, mert toxémia gyanús a dolog. az ismétlésnél már nem volt semmi, de azt mondták ha fehérje van a vizeletbe, plusz magas a vérnyomás akkor elõfordulhat toxémia. de mástól is lehet, nekem sem volt semmi, nyugi, nem lesz semmi sem.

nekem volt, és meg kellett ismételni, mert toxémia gyanús a dolog. az ismétlésnél már nem volt semmi, de azt mondták ha fehérje van a vizeletbe, plusz magas a vérnyomás akkor elõfordulhat toxémia. de mástól is lehet, nekem sem volt semmi, nyugi, nem lesz semmi sem.
Nekem is volt minimális, azt mondták nem gond. Geyébként gyulladásra utal, amit a terhesség is elõidézhet! Nekem nem csináltak vele semmit, de lahat azért, mert nagyon kevés volt!
Nekem a védõnõ szûrte ki, hogy van valami a vizeletemben 25. hét környékén. Háziorvosom adott beutalót a laborba, ahol kitenyésztették, coli baktérium volt benne. Kaptam rá gyógyszert /nõgyógyászom is engedélyezte a szedését/ 5 napig szedtem, utána negatív lett.
gyulladásra utal, ha nem kórosan magas, akkor általában semmit nem tesznek. minél többet igyál, pihenjél egy kicsit. a kevés folyadéktól is megjelenhet a fehérje a vizeletben. illetve a terhesség vége felé már mindenkinek rosszabbá válik a vérképe, egy csomó dolog lesz, ami alacsonyabb lesz. pl a vas mindenkinél szinte, ahogy ürül a szervezet tartaléka.

Túl sok fehérje van a vizeletemben. (? )

kezdek aggódni utána néztem kicsit és valami gyulladástól lehet.. sok helyre fognak elküldeni kivizsgálásra ? volt valakinek ilyen? ez árt a babának?!

Legjobb válasz: Ha túl sok fehérjét eszünk, akkor azok aminokra bomlanak. A felesleg átalakul a májban, és ammóniává alakul. Az ammóniát a vesék választják ki és ez kerül a vizeletbe. Ellenben ha a vesék nem mûködnek jól, akkor ezt a folyamatot nem tudják elvégezni normálisan, akkor csökkenteni kellene a fehérje bevitelt.

Ha túl sok fehérjét eszünk, akkor azok aminokra bomlanak. A felesleg átalakul a májban, és ammóniává alakul. Az ammóniát a vesék választják ki és ez kerül a vizeletbe. Ellenben ha a vesék nem mûködnek jól, akkor ezt a folyamatot nem tudják elvégezni normálisan, akkor csökkenteni kellene a fehérje bevitelt.
szerintem fehérvérsejtre gondolsz, de ez nem feltétlenül jelent bajt, csak ha jóval a megengedett érték felett, vagy alatt van.
Kicsit több info kellene errõl, hány hetes vagy, mennyi az a sok fehérje? Ha gondolod, írj privit, válaszolok. Nekem volt ilyen, és eü végzettségem is van.
Fehérje, vagy fehérvérsejt? Nagyon nem mindegy.
Lehet sok fehérje a vizeletben és nem fehérvérsejt.Ez egyéb tünetekkel együtt (magas vérnyomás, hirtelen hízás) a terhességi toxémia jele lehet. Az egyik ismerõsömnek az elsõ harmadban volt kicsit magasabb a fehérje a vizeletében, de valószínû csak azért , mert nem a középsugarat fogta fel.A többi tünetet nem produkálta, semmi baja.De kérdezd meg az orvosod, õ elmondja, ha baj van.

13 hónapos a kislányom. Mitől van (kevés) fehérje a vízeletében?

Amugy seemilyen tünete nincs...látszolag jól van.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az én lányomnak vesemedence gyulladáskor volt fehérje a vizeletében mikor 6 hós volt.Magas lett a süllyedése és kórház lett a vége 14 napot töltöttünk ott.Vérvétel nem volt?

Az én lányomnak vesemedence gyulladáskor volt fehérje a vizeletében mikor 6 hós volt.Magas lett a süllyedése és kórház lett a vége 14 napot töltöttünk ott.Vérvétel nem volt?
Valamilyen gyulladás az bitos. és nem küldött tovább benneteketa doki???
Elõzõ vagyok! Még annyit, hogy az én lányomnak sem volt semmilyen tünete csak mikor már nagyon magas volt a süllyedése akkor lázasodott be.Nehezen ment le neki és hamar visszajött a láz.Semmije nem fájt jól érezte magát. Kérdezd meg az orvost mert nagyon rossz kórházban lenni egy picurival.

Mit jelent, hogy vér és fehérje van a vizeletben? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.

Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.
rengeteg fekvéssel, pihenéssel! És irány a doki, kérdezd meg mitcsinálj, nézze meg pontosan mi a helyzet!
Fehérje fertõzésre vagy toxémiára utalhat. A vér pedig placenta leválásra vagy sérülésre.
A kérdező hozzászólása: Gondolom az elsõt kikezelik, de a placentát, hogy védjem?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy mielõtt bármit is mondana meg kell ismételni a vizelet vizsgálatot. Mert lehet, hogy csak felfáztam, addig nem akar mondani semmit amíg nincs meg még egyszer az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Csak a vizeletben találtak vért, kicsit megijedtem az elsõ válaszolótól. Viszont ezeket ki lehet kezelni? Lehet baja a babának?
Szia, azt nem írtad, hogy hányadik hétben vagy? Nekem ugyanez volt amikor 6 hetes voltam. egymás után 3 alkalommal is találtak vért a vizeletben, és acetont is. Nem mondták, hogy ez mitõl van, csak annyit mondott a védõnõ, hogy igyak nagyon sok vizet, és pihenjek, feküdjek. Majd beutaltak a kórházba ultrahangra, hogy minden renben van e a babával. szerencsére ott nem volt gond. Visszaküldtek másnap egy újabb vizeletvizsgálatra, amit már nem a papírral végeznek el, hanem labori, mert az mutat rendes eredményt. Szerencsére most már minden rendben van, már a 12. hétben vagyunk.
A kérdező hozzászólása: 17 hetes vagyok, köszönöm a válaszokat.megvárom a második vizsgálatot.

A védőnénim szerint sok a fehérje a vizeletemben azt mondta ilyen magas értéket még nem látott. Van rá valami gyógymód?

otthoni?

Legjobb válasz: A vérnyomásod milyen? Vizesedsz? Nem mondott semmit a védõnõd? A fehérje a vizeletben toxémiára is utalhat...

A vérnyomásod milyen? Vizesedsz? Nem mondott semmit a védõnõd? A fehérje a vizeletben toxémiára is utalhat...
A kérdező hozzászólása: Nem vizesedek és a vérnyomásom is szuper én szerintem elírták létezik ilyen?mert 180-200 van odaírva holnap megyek vele dokihoz csak tud segíteni :D üdv
Miért a védõnõ értékeli ki a laboreredményedet? Nekem egy - orvos által- tökéletesnek mondott eredményre elkezdett sápítozni, hogy milyen rossz... Biztosan nem mondott hülyeséget? Sztem kérdezd meg az orvosod õ talán jobban tudja... (www.hazipatika.com, ha nagyon ideges vagy miatta...)
A kérdező hozzászólása: én is így gondolom ezelött is sápítozott hogy nem jó aztán én meg aggódtam és kiderült, hogy semmi gond.Szerintem meg elírták ám mert ez tényleg nagyon nagyon sok.Lehetetlen :D
Szia!! Szerintem kérj a dokidtól beutalót laborba megint és az orvos mondja meg, mit szól az eredményhez. A múltkor nekem baci volt a vizeletben, írt fel rá az orvos valami port, amit ha megiszol kitisztít pár nap alatt. Sajnos a nevét nem tudom. Nyugodj meg, minden rendben lesz :) 36 hetes kismama

Miböl lehet észre venni hogy fehérje van a vizeletemben abból hogy zavaros egy kicsit és van benne fehér üledék?

most vettek t?lem kenetet az teljesen negativ volt.

Legjobb válasz: A kenetvétel másra van. A fehérje néha látható, terhesség alatt bizonyos mennyiség normális. Kérdezd az orvost!

A kenetvétel másra van. A fehérje néha látható, terhesség alatt bizonyos mennyiség normális. Kérdezd az orvost!
AZt vizeletleoltásal lehet észerevenni. Ferhérje fertõzés jele vagy akkor hoz ki még poz eredményt ha gyulladás van a hugyutakba esetleg a vesébe. Ha fertõzés akkor büdi szaga van és fáj mikor pisilsz esetleg látszik a genny is a vizeletbe. Keress meg urológust és õ letenyészteti a vizeleted akkor kiderül van e benne vmi. Nekem sajnos miota terhes vagyok folyamatosan ilyen problémáim vannak:( Ha kezelve van nem jelent veszélyt a babára és rád sem.

Fehérje van a vizeletemben, mitől van? Lehet baja a babának?

Ma reggel szinte narancssárga volt a vizeletem nagyon megijjedtem, és ég is nagyon a szeméremajkam, meg viszketve fáj... még a ruha hozzáérése is ingerli :( . van folyásom is de az szinte végigkíséri a terhességet és nem másabb mint máskor. Sajna doki csak holnap délután van. Addig csak esetleg körzeti orvos..

Legjobb válasz: Kis kamillás vizzel mosogasd meg a szeméremajkakat,de bele is ülhetsz nem forró kamillás vízbe,5-10 percre.Nekem doki ajánlotta.A babának nem lesz semmi baja,lehet kis felfázás, de nem vagyok orvos, igyál sok folyadákot,kamillateát is ihatsz,napi4-5 dl.Többet azért ne.Holnap pedig meglátod nem lesz gond,biztos kapsz rá valami gyszert,amitõl a babának szintén nem lesz baja.Én 13 hetesen szedtem a vizeletemre, de volt itt olxan aki 7 hetesen igen komoly antibiotikumot kapott.Minden jót,és boldog babavárást. Ne idegeskedj,nem lesz baj:-)) ( Tapasztalat)

Kis kamillás vizzel mosogasd meg a szeméremajkakat, de bele is ülhetsz nem forró kamillás vízbe, 5-10 percre.Nekem doki ajánlotta.A babának nem lesz semmi baja, lehet kis felfázás, de nem vagyok orvos, igyál sok folyadákot, kamillateát is ihatsz, napi4-5 dl.Többet azért ne.Holnap pedig meglátod nem lesz gond, biztos kapsz rá valami gyszert, amitõl a babának szintén nem lesz baja.Én 13 hetesen szedtem a vizeletemre, de volt itt olxan aki 7 hetesen igen komoly antibiotikumot kapott.Minden jót, és boldog babavárást. Ne idegeskedj, nem lesz baj:-)) ( Tapasztalat)
szia én is a kammilát ajánlom, illetve van a naturlandnak egy teakeveréke nem jut eszembe a neve, azt is iszogathatnád, tiszta gyógynövény az egész, és nem hinném, hogy ártana a babádnak.
A kérdező hozzászólása: a naturlandos az gyulladáscsökkentõ? vagy mire kérjem hogy tudják melyikrõl van szó???
Szia! Mibõl gondolod, hogy fehérje van benn? Ezt csak vizsgálat mutatja ki nem?És általában az a toxémia jele. Szerintem is felfáztál, esetleg gombás fertõzés(nem viszket?), mert ez gyakran elõfordul terhesen. Igyál sokat, akkor sötét a vizelet, ha kevés a folyadékbevitel.És kamillázz, ahogy tanácsolták.Aztán a doki holnap ír valamit rá. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: a védõnõhöz mentem és vittem vizeletet. Tesztcsik mutatta ki a fehérjét.
Húha, remélem semmi bajotok nem lesz, azért pihenj sokat, és menj holnap a dokihoz. Boldog babavárást:-))
Az sem mindegy hogy hány keresztes a fehérjevizelés, nekem egy volt, amikor se a doki , se a védõnõ nem foglalkozott vele, mert az elõfordulhat.De hogy van más gondod is, biztos nem toxaemia, hanem húgyúti gond.Ne aggódj, mmire ezt olvasod, talán már túl vagy a dokin.Nem lesz baj.

Fehérje a vizeletben mit jelenthet? Baj van Velünk?

A véd?n?m látta a leletet, de meg se említette. Amúgy minden más rendben van, a 24. hétben járok.

Legjobb válasz: Attól is függ,hogy mennyi az a sok fehérje.Mert van sokunknak idõnként benne, de nem kell neki nagyobb jelentõséget tulajdonítani,ha viszont rendszeresen van,és sok,akkor az orvos úgyis szól,mi a teendõ,és odafigyelnek.Ne ijedj meg,biztos nincs baj.Amúgy én mindig az orvosommal beszélem meg ezeket,mert a védõnõmre én sem számíthatok.Kérdezz rá bátran.Boldog babavárást!

Attól is függ, hogy mennyi az a sok fehérje.Mert van sokunknak idõnként benne, de nem kell neki nagyobb jelentõséget tulajdonítani, ha viszont rendszeresen van, és sok, akkor az orvos úgyis szól, mi a teendõ, és odafigyelnek.Ne ijedj meg, biztos nincs baj.Amúgy én mindig az orvosommal beszélem meg ezeket, mert a védõnõmre én sem számíthatok.Kérdezz rá bátran.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, remélem tényleg semmi gond.
Magas vérnyomásra is utalhat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!