Találatok a következő kifejezésre: Fehérje napon fehérjét (14 db)

Fehérje napon melyik fehérjét melyik fehérjével nem szabad egyáltalán keverni?

Legjobb válasz: Szia! Nem értem a kérdésedet, mert a diéta pont arról szól, hogy a KÜLÖNBÖZÕ típusú éteeket kell elkülöníteni, naponokra szétválasztva fogyasztani, tehát KÜLÖBÖZÕ típusú ételeket nem szabad keverni (pl. fehérje+keményítõ keverése tilos, szóval pl. a szokásos hús+krumpli párosítás). De egy nap az egyféle ételrõl, ételtípusról szól,és ekkor az adott típuson belül nincs tiltás, hogy mondjuk nem keverheted a különbõzõ típusú fehérjéket... A válasz tehát: egy típuson belül (fehérje, keményítõ, szénhidrát, gyümölcs) azt párosítasz azzal, amit csak akarsz. Csak két kategóriát ne keverj!

Szia! Nem értem a kérdésedet, mert a diéta pont arról szól, hogy a KÜLÖNBÖZÕ típusú éteeket kell elkülöníteni, naponokra szétválasztva fogyasztani, tehát KÜLÖBÖZÕ típusú ételeket nem szabad keverni (pl. fehérje+keményítõ keverése tilos, szóval pl. a szokásos hús+krumpli párosítás). De egy nap az egyféle ételrõl, ételtípusról szól, és ekkor az adott típuson belül nincs tiltás, hogy mondjuk nem keverheted a különbõzõ típusú fehérjéket... A válasz tehát: egy típuson belül (fehérje, keményítõ, szénhidrát, gyümölcs) azt párosítasz azzal, amit csak akarsz. Csak két kategóriát ne keverj!

90 napos diétának az a lényege, hogy ne keverjük a dolgokat. Csak fehérjét, csak szénhidrátot, keményítőt vagy gyümölcsöt együnk egy nap. De akkor miért kell minden nap gyümölcsöt enni? Fehérje napon miért nem mondjuk inkább tojást? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Aki visszahízik, azért hízik vissza, mert a diéta után ugyanúgy folytatta, ahogy elõtte, vagyis amitõl meghízott, nem azért mert szar a diéta. OFF Csak éppen a kérdés nem ez. A reggelit tulajdonképpen kis is hagyhatod. A gyümölcs lényegében csak azért kell, hogy beinduljon az emésztés, és hogy mégiscsak "reggelizzünk". Na meg, ez "választja a szét" az elõzõ napi husit, a mai napi keményítõtõl.

Aki visszahízik, azért hízik vissza, mert a diéta után ugyanúgy folytatta, ahogy elõtte, vagyis amitõl meghízott, nem azért mert szar a diéta. OFF Csak éppen a kérdés nem ez. A reggelit tulajdonképpen kis is hagyhatod. A gyümölcs lényegében csak azért kell, hogy beinduljon az emésztés, és hogy mégiscsak "reggelizzünk". Na meg, ez "választja a szét" az elõzõ napi husit, a mai napi keményítõtõl.
Beteg ez az egész diétának nevezett baromság, tudományos alapja egy deka se. Aki ettõl fogy, nem azért fogy, mert úgymond szétválasztja az összetevõket, hanem mert kalóriában kevés, és szénhidrátban sem túl gazdag. De utána természetesen visszajön a kilók duplája. Pont itt olvastam ebben a témában, hogy valaki dicsekedett vele , hogy évekkel ezelõtt milyen sokat fogyott tõle, és MOST megint ezzel fog lefogyni. Ha olyan kurva jó ez a diéta , akkor miért kell MOST ismét fogyókúráznia? Csak nem azért mert a lekínlódott dekák kamatostól jöttek vissza?:!!!????!!
nem értem miért pontoztátok le ilyen csúnyán az elõttem levõt... teljesen igaza van!! ha valaki a 90 napos diétától fogy, az csak a lecsökkentett kalóriabevitel miatt van, nem a szétválasztás miatt. egy barátnõm ennek ékes bizonyítéka, õ remekül szétválasztja az ételeket, kb. tízéves kora óta szénhidrát napot tart, de van vagy 200 kg.
Hát ez egyáltalán nem igaz mert én 2 éve csináltam 17 kg-ot fogytam és azóta nem híztam vissza. Persze h vissza hízik valaki ha pár héttel fogyokúra után csokit, cukrot majszolsz. Persze a heti 2x séta, vagy futás ne maradjon el.De elég sokaknak bevált. Akinek nem az visszatért a régi életmódjára( vissza lehet tétni de mértékkel.)
Hát igen!Van aki visszahízik, de a kúra utánis oda kell figyelni az étkzésre!meg persze a mozgásra is... van akinek sikerül.. és van akinek nem! kitartás a titka!

Fehérje napon jó ebédre a tojásrántotta magába? és vacsorára is ugyanazt azt kell ennem amit ebédre vagy lehet mondjuk másféle fehérjét pl sült hust?

Legjobb válasz: szerintem jobb lesz ebédre a sült hús , ( de lehetõleg baromfi vagy sovány disznó legyen ) vacsira meg tojásrántotta :)

szerintem jobb lesz ebédre a sült hús , ( de lehetõleg baromfi vagy sovány disznó legyen ) vacsira meg tojásrántotta :)
Ebédre én is husit ennék, ha már fogyózok, de inkább csak párolva, mint tocsogóra sütve. A tojást is vacsira inkább fõzve, de ha már sütöm, akkor sem rántottának, hanem tükörtojásnak. Minél több rajta (benne) a zsiradék, annál nagyobb a kísértés, hogy egyél hozzá kenyérfélét. A fõtt tojás sem lesz száraz, ha a sárgáját egy pici tejföllel összetörve visszarakod a fehérjébe és úgy vacsizod meg.
Szükségtelen a tejfeles kavarcsolás. Egyél hozzá egy kis sonkát és salátát vagy zöldséget.
Most miért akarod lebeszélni a tejfölös kavarcsolásról? Amit te írsz, az is jó, de amit én írtam a tejföllel, az is. Legalább nem lesz annyira egyhangú az étkezése!!!!!
A tejföl tele van növekedési hormonokkal, igazi hízóbomba (meg jó alap rákos daganatokhoz). Kérdezõ, milyen napod van még fehérjén kívül? Mert véletlenül pont beletaláltál, a tojás jó kaja (fehérje + zsír), zöldségekkel élethosszig lehetne enni, egészséges lenne. De feltételezem következik valami szuper kis hizlalós keksz vagy sütinap is, a 90 napos diétából kiindulva.
Egyetértek az egyik elõttem szólóval: ebédre fõtt hús, vacsorára mondjuk 1-2 tojás és egy pohár zsírszegény joghurt, attól függ mennyit szoktál enni. A zsírt a fogyókúra alatt is ajánlott mellõzni, inkább válaszd a fõttet mint a sültet, vagy válassz teflon bevonatú edényt, hátha abban zsír nélkül is szépen megsülnek a dolgok, még nem próbáltam.
Elõzõ vagyok: Kifelejtettem hogy én mindig vacsorára enném a kevesebbet, ebédre a többet. Lefekvéskor már úgysem nagyon számít ha egy kicsit éhes vagy, a fogyás szempontjából inkább napközben egyél többet, este annyit amennyi elüti az éhséged.

Ha minden reggel megiszok egy pohár (3dcl) bolti dobozos tejet/1, 5% az elég napi fehérje bevitelnek? Persze egy héten 4x mondjuk eszek más fehérjét is, de ha nem ennék, ez is elég lenne?

Legjobb válasz: Ez a 90 napos diéta nem ér semmit, ismerõsöm is csinálta, és az idõ lejárta után visszahízott. Nem szabad koplalni, minden nap enni kell minél több fehérjét, egy kis szénhidrátot, kis zsírt is, meg persze rengeteg vitamint, legalább fél kiló gyümölcsöt naponta. Ha egészségesen eszel akkor meglátod szépen lassan fogyni kezdesz. És persze a mozgást sem szabad elhanyagolni.

Ez a 90 napos diéta nem ér semmit, ismerõsöm is csinálta, és az idõ lejárta után visszahízott. Nem szabad koplalni, minden nap enni kell minél több fehérjét, egy kis szénhidrátot, kis zsírt is, meg persze rengeteg vitamint, legalább fél kiló gyümölcsöt naponta. Ha egészségesen eszel akkor meglátod szépen lassan fogyni kezdesz. És persze a mozgást sem szabad elhanyagolni.
ha nem éhezel, mert nincs mit enni, akkor a 3 dl tej elegendõ...tudnod kell, hogy az emberiség kétharmada nem iszik tejet..és mégis milyen prímán élnek.. úgyhogy ne parázz, teljesen normálisan élsz...
A kérdező hozzászólása: Nem parázom, csak azt olvastam, hogy mindennap kell enni fehérjét.És most a 90napos diétát csinálom, és arra gondoltam, hogy gyümölcs, szénhidrát és keményítõnapon is megiszok egy pohár tejet. :)
De éppen az a 90 napos lényege, hogy x napon csak x dolgot ehetsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor folytatom így, ahogy eddig csináltam :)
A 1, 5 %os tej nem tej, csak feljavított savó!
Másik állat anyatejét inni nem célszerû, nem egészséges... akármilyen fura is.. már bizonyított tény, hogy a tej mérgezõ, azon felül autoimmun betegségeket (cukorbetegség, metabolikus szindróma, rák stb) okoz a benne lévõ humán-idegen növekedési hormon. Keress rá... "éltetõ italunk a tej" Meg fogsz lepõdni. 90 napos után próbálj életmódot váltani... ajánlom a paleolit életmódot. Minden nap eszek édességet (paleosütiket), zsírt, húst, zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, úgy, hogy nem kell számolgatnom, méricskélnem. Fogytam is, nem keveset! Nem koplalok egyáltalán!
Tej, mint fehérjeforrás, nem ér szinte semmit. Tejtermékrõl a sovány túró a legjobb fehérjeforrás. Fogyáshoz meg a legjobb módszer a kiegyensúlyozott táplálkozás(megfelelõ mennyiségû szénhidrád, fehérje, zsír, vitamin) + a rendszeres testmozgás.
bocsi... mérgezõ italunk, a tej.. de inkább a link: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php

A szójáról írták korábban, hogy fehérje és protein napon kell fogyasztani. A szója BAB féleség, ugyanolyan módon tartalmaz növényi fehérjéket, mint a babok, amit keményítő napon eszünk. Ez a helyzet a csicseriborsóval is. Jól látom ezt a kérdést?

Legjobb válasz: Jól látod. A probléma gyökere az a feltételezés, hogy egy kajában csak egyféle alkotóelem van, holott ez igen ritka, a legtöbb ételben van fehérje,lipid,széndirát,keményítõ stb. Max azt lehet mondani, hogy az egyikbõl több van. Ennyit a szétválasztás értelmérõl...

Jól látod. A probléma gyökere az a feltételezés, hogy egy kajában csak egyféle alkotóelem van, holott ez igen ritka, a legtöbb ételben van fehérje, lipid, széndirát, keményítõ stb. Max azt lehet mondani, hogy az egyikbõl több van. Ennyit a szétválasztás értelmérõl...

Mekkora hátrányt szenvedek ha edzés után nincs gyors fehérjém, csak gyors ch, de mellette megvan a napi 2*ttkg fehérje?

Legjobb válasz: Legalább egyél edzés után, fõtt tojás fehérjét vagy jól átsütött és átrágott halat.

Legalább egyél edzés után, fõtt tojás fehérjét vagy jól átsütött és átrágott halat.
A legfontosabb ugye, hogy meglegyen a napi bevitel, de azért jó lenne ha edzés után menne egy viszonylag gyors tápanyag-visszatöltés, erre a sült vagy fõtt tojás a legjobb rizzsel, ha nincs tápkieged.
A kérdező hozzászólása: köszi!:)

Heti háromszor kempo-zok a szabad napokon meg súlyzos edzést végzek és megfelelő fehérjét keresek. Az olcsóbb fehérje van e olyan jó mint a nitrocore 24? Vagy mit ajánlanátok?

http://www.whey-protein.hu/termekek/power-track/power-protei..

Legjobb válasz: A szójás cuccokat én hanyagolnám. Edzés után tejsavóprotein legyen (ez a leggyorsabb), ilyenkor nem jó a kevert fehérje, így a nitrocore sem, mert abban a leglassabb fehérje van, a kazein. Szóval:Whey c6, Stillmass 6:3:1, Scitec 100% whey prof, Biotech nitro pure whey gold, Twinlab whey fuel, Dymatize elite whey, Optimum Nutrition 100% whey gold, VPX Syngex, stb..

A szójás cuccokat én hanyagolnám. Edzés után tejsavóprotein legyen (ez a leggyorsabb), ilyenkor nem jó a kevert fehérje, így a nitrocore sem, mert abban a leglassabb fehérje van, a kazein. Szóval:Whey c6, Stillmass 6:3:1, Scitec 100% whey prof, Biotech nitro pure whey gold, Twinlab whey fuel, Dymatize elite whey, Optimum Nutrition 100% whey gold, VPX Syngex, stb..
Mert a hús nem eléggé ARRRR? Én beszólogató bunkó gyökér leszek, de mondjuk súlyzózás és tejfehérje nyomatása helyett mondjuk egy olyan ütés-rúgás technika begyakorlását ajánlanám, ami tényleg pusztít, és nem csak távol tartja a játékpartnert. Elvileg ez a célod neked is.
De itt arról van szó gondolom, hogy szeretne izomtömeget is növelni. Ahhoz pedig jól jön edzés után egy gyors tejsavóprotein. Hús ilyenkor nem a legjobb (más idõpontban igen, mondjuk reggel is jobb a gyors protein), mert annak nem 20 perc a felszívódási ideje. Edzés után pedig minél hamarabb kell visszatölteni a tápanyagot.

Hol/hogyan tároljam a megbontott 4 kg-os fehérjét, hogy minél tovább elálljon? (PowerTrack PowerProtein és nem minden nap fogom enni, csak mikor normál étkezéssel nem tudok bevinni elegendő fehérje-mennyiséget, tehát hónapokig ki fog tartani)?

Amúgy meg tud egyáltalán romlani? Ekkor mi a legrosszabb ami történhet?

Legjobb válasz: Tartsd mindig lezárva a dobozt, sose hagyd nyitva, így hosszú ideig eláll, a fehérjék nem romlanak meg olyan nagyon gyorsan. Nekem volt olyan hogy bebogarasodott a spájzban a zacskós, nyilván sz arul zártam le :) Dehát a bogarak is izmosodni akarnak :)

Tartsd mindig lezárva a dobozt, sose hagyd nyitva, így hosszú ideig eláll, a fehérjék nem romlanak meg olyan nagyon gyorsan. Nekem volt olyan hogy bebogarasodott a spájzban a zacskós, nyilván sz arul zártam le :) Dehát a bogarak is izmosodni akarnak :)
Minden tápkiegre jellemzõen, zárt helyen, napfénytõl, hõtõl, nedvességtõl védetten. Az eredeti dobozában, zárva tartva. A dobozra ráírt eltarthatsági idõig semmi baja nem lesz.

A nap melyik szakaszában fogyasszak olyan ételeket amelyeknek a szénhidrát/ fehérje/ kalória száma magasabb? például fehérjéket inkább vacsorára vagy reggelire egyek?

Ahogy a kategóriából is látszik fogyókúrázok, de most megakadtam, meg úgy gondolom, hogy kicsit egészségesebben is tehetném mindezt.

Legjobb válasz: Reggel mehet a szénhidrát, kalóriadúsabb kaják(1-2 tk.kenyér, zabkása) este fehérje(túró,tojás,joghurt,kefir,puffasztott rizs,abonett, zöldségek,csirke,pulyka,hal, tej, ilyesmik) Én legalábbis ezeket eszem. Bár hozzáteszem, 152 cm-hez az 51 kg tökéletes ha csak a húgomból indulok ki, aki 162 cm és 49, és nagyon csinos, akkor te még vékony is vagy hozzá képest. az 1000 kalória nagyon kevés, fõleg a te korodban, egyél nyugodtan többet, csak nem mindegy, hogy mit. Járj el mozogni is heti minimum 3x, hidd el, egy kiadós izzadás után nagyon jól fogod magad érezni a bõrödben:)

Reggel mehet a szénhidrát, kalóriadúsabb kaják(1-2 tk.kenyér, zabkása) este fehérje(túró, tojás, joghurt, kefir, puffasztott rizs, abonett, zöldségek, csirke, pulyka, hal, tej, ilyesmik) Én legalábbis ezeket eszem. Bár hozzáteszem, 152 cm-hez az 51 kg tökéletes ha csak a húgomból indulok ki, aki 162 cm és 49, és nagyon csinos, akkor te még vékony is vagy hozzá képest. az 1000 kalória nagyon kevés, fõleg a te korodban, egyél nyugodtan többet, csak nem mindegy, hogy mit. Járj el mozogni is heti minimum 3x, hidd el, egy kiadós izzadás után nagyon jól fogod magad érezni a bõrödben:)
A kérdező hozzászólása: el van írva, nem 152, hanem 162. az a baj, hogy olyan nehezen veszem rá magam, hogy sportoljak. de eljárok néha futni, meg egy minimálisat minden nap tornázok itthon:)
A kérdező hozzászólása: ja és 90 kg vagyok, tömegelek
Elég.
Az edzést követõ ~30 percben tudja a szervezet a leghatékonyabban felvenni a tápanyagot, ezért érdemes egy vagy egy dupla adag tejsavó, némi gyors ch-val.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!