Találatok a következő kifejezésre: Fehérjét találtak vizeletemben (30 db)

Ha fehérjét találtak a vizeletben és meg kell ismételni akkor mit okozhat ha tényleg van benne?

abara veszélyes?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget mondani de nekem amikor azt mondták fehérjét találtak benne akkor valami gyulladás volt a szerveztemben.A babára nem tudom milyen hatással van.Ha vinni kell a vizeletet akkor annyit tudok ajánlani elõtte mosakodj meg ott lent (ezt egy doki mondta)és ne az elejét fogd fel hanem ha kicsit pisiltél utána.bocsi ha nem segítettem sokat :(:)

Nem akarok hülyeséget mondani de nekem amikor azt mondták fehérjét találtak benne akkor valami gyulladás volt a szerveztemben.A babára nem tudom milyen hatással van.Ha vinni kell a vizeletet akkor annyit tudok ajánlani elõtte mosakodj meg ott lent (ezt egy doki mondta)és ne az elejét fogd fel hanem ha kicsit pisiltél utána.bocsi ha nem segítettem sokat :(:)
hány hetes vagy?
fehérje a vizeletben, tartósan magas vérnyomés, vizesedés. Ha ez a 3 dolog együttesen fenn áll akkor nagy esélye van a terhességi toxémiának azaz terhességi mérgezésnek. Amir veszélyes mind a babára mind a mamára DE EZT CSAK ORVOS TUDJA MEGÁLLAPÍTANI! Barátnõmnek ez volt, és 33 hetesen vették ki a babáját.
A kérdező hozzászólása: 15 hetes
en ezt a dokimmal beszelnem meg, szerintem gyulli van a szervezetedben es gyogyszert kell majd szedned.

36 hetesen egy keresztes fehérjét találtak a vizeletemben. A vérnyomásom is magas és dagad a lábam. Ez terhességi toxémia, de mit jelent, hogy egy keresztes? Sómentes diétára fogtak. Ez elegendő, hogy ne legyen súlyosabb komplikáció?

Legjobb válasz: A vizeletben a gennyet a fehérjét +-ben mérik. Az 1+ majdnem a legkisebb mennyiség. A diéta egyénlõre elegendõ. Reméljük nem fog rosszabbodni a helyzet. Gondtalan babavárást kívánok.

A vizeletben a gennyet a fehérjét +-ben mérik. Az 1+ majdnem a legkisebb mennyiség. A diéta egyénlõre elegendõ. Reméljük nem fog rosszabbodni a helyzet. Gondtalan babavárást kívánok.

15 hetes terhes vagyok. Már 3-szor találtak fehérjét a vizeletemben, de se az orvos se a vedőnő nem mondta, hogy most mit csináljak, csak azt, hogy diétázzak! A vérnyomásom is magas. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Nekem is találtak de azt mondták valószínû, hogy a folyásból került a vizeletbe, ami ugye elkerülhetetlen, s nekem van elég jól, de a védõnõ mondta hogy egy hüvelyi vizsgálatot azért kérjek a dokitól.13 és fél hetes vagyok

Nekem is találtak de azt mondták valószínû, hogy a folyásból került a vizeletbe, ami ugye elkerülhetetlen, s nekem van elég jól, de a védõnõ mondta hogy egy hüvelyi vizsgálatot azért kérjek a dokitól.13 és fél hetes vagyok
Szia. Vérnyomás csökkentõt nem szedsz? Azért van fehérje a vizeletedben mert magas a vérnyomásod. Étkezz fûszer és sószegényen. Ezt nevezik egyébként prae eclampsianak. Nekem ez volt, én dopegytet szedtem, de az nem volt elég, és még hozzá kaptam a cordaflexet.


34 hetes vagyok. Mit jelent ha fehérjét találtak a vizeletben?

Le kell adnom egy ujabb adagot. Azt mondták lehet,hogy belekerült egy kis hüvelyváladék. De mi van ha a másodikban is találnak? Egyébként minden eredményem jó,a vérnyomásom tökéletes.

Legjobb válasz: Nekem a 30. heten talaltak, kétnaponta hordtam mintát, és nem egész két héten belul magátol kitisztult. Tolem rogton az ételeket kérdezték, arra gondolok, pici sonkát ettem karácsonykor, lehet, hogy túl sos volt. Onnet kezdve csak diétás sóval foztem:) A magas vérnyomást kb. 4héttel késobb vettuk észre, de fehérjém tobbszor nem volt. Nem feltétlenul jelent rosszat, tényleg lehet huvelyváladék, vagy esetleg felfázás, csak figyelni kell rá.

Nekem a 30. heten talaltak, kétnaponta hordtam mintát, és nem egész két héten belul magátol kitisztult. Tolem rogton az ételeket kérdezték, arra gondolok, pici sonkát ettem karácsonykor, lehet, hogy túl sos volt. Onnet kezdve csak diétás sóval foztem:) A magas vérnyomást kb. 4héttel késobb vettuk észre, de fehérjém tobbszor nem volt. Nem feltétlenul jelent rosszat, tényleg lehet huvelyváladék, vagy esetleg felfázás, csak figyelni kell rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem, mert az egyik ismerõsnek rögtön ez volt a reakciója, hogy ha a másodikban is lesz akkor befektetnek...

30. héten a vizeletben fehérje és genny, az orvos Zinnatot írt fel amit 5 napig kell szednem. Terhesség alatt volt vagy van valakinek a vizeletében fehérjét találtak?

Mit írt fel rá a doki? (én úgy tudom, hogyha a vizeletben fehérje van az "nagy" gond)

Legjobb válasz: Zinnat-ot szedhetsz, nem ártalmas a babára!

Zinnat-ot szedhetsz, nem ártalmas a babára!
Nekem 19 hetesen a vizeletem üledékében fvs, és baktériumok 1*lettek, a doki nekem is Zinnat 250mg írt fel 2x1 5 napig, de azt mondta csak akkor szedjem, ha megismételem és úgy is lesz benne, ma lett kész az eredmény, és teljesen negatív, kiderült rosszul adtam le a vízeletet, az elejét nem szabad beleengedni, és elõtte fürdeni kell. Azt mondta a doki, hogy nem lesz semmi baja a babának, mert ezt szokták adni terhessen. kellemes ünnepeket
Szia! Nekem a 19. héten találtak fehérjét a vizeletemben, de csak minimális mennyiséget, nagyon megijedtem. A dokival beszéltem róla, elmagyarázta, hogy okozhatja az is, ha a vizeletvétel elõtt nem zuhanyoztam le és némi hüvelyváladék került a mintába, mely fehérjét tartalmaz, illetve elég morbid, de ha a pároddal elõzõleg együtt voltál, az ondó is belekerülhetett a vizeletbe...

Pénteken minimális fehérjét találtak a vizeletemben! Ma reggel 6-tól, holnap reggel 6-ig gyűjteni kell a vizeletet, és azt be kell vinni? Volt már ilyen másnál is?

attól tartok,hogy ki fognak röhögni,hogy be állítok egy 1,5 l-es,és + egy 0,5 l-es üveg pisivel :)

Legjobb válasz: Nem fognak, azért kérik. Ez azért kell, hogy kizárhassanak egy igen veszélyes állapotot, a toxémiát. Ugyanis annak az elõjelei: magas vérnyomás, fehérjevizelés, nagy ( vagy hirtelen megugró ) súlygyarapodás. Szóval vedd komolyan a dolgot.

Nem fognak, azért kérik. Ez azért kell, hogy kizárhassanak egy igen veszélyes állapotot, a toxémiát. Ugyanis annak az elõjelei: magas vérnyomás, fehérjevizelés, nagy ( vagy hirtelen megugró ) súlygyarapodás. Szóval vedd komolyan a dolgot.
Nem fog senki sem kinevetni, hisz õk mondták, hogy gyûjtsed. Nyugi. :)
A kérdező hozzászólása: igazából a vérnyomásom is jó, és 20 hét alatt híztam 3, 5 kg-ot! de persze fõ a biztonság! köszönöm a válaszokat! sziasztok!
Nem fognak kinevetni, így kell teljes kivizsgálásra! Nekem kórházban kellett 24órásat, és még a szulés után is 2x. Igaz, magas volt a vérnyomásom.

Fehérjét találtak a vizeletemben! Az nagy baj?

hétf?re vinnem kell be 24 óra alatt összegy?jtött vizeletet! ha esetleg abba is lesz,akkor azt hogyan tudják kezelni? de a doki szerint lehet,hogy csak hüvelyváladék került bele,vagy a folyás miatt! másnak is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Nekem volt,meg még sok minden más is benne. Mindeki paráztatott,hogy úristen milyen csúnya a vizeletem,dea nõdokim azt mondta meg lehetne inni. Ne aggódj,biztos csak a folyás. Boldog babavárást! 4 hós kicsi fiú anyukája

Nekem volt, meg még sok minden más is benne. Mindeki paráztatott, hogy úristen milyen csúnya a vizeletem, dea nõdokim azt mondta meg lehetne inni. Ne aggódj, biztos csak a folyás. Boldog babavárást! 4 hós kicsi fiú anyukája
Szia! Elöször is ne aggódj, mert tudják kezelni. Nem írtad, hogy hány hetes vagy... Az utolsó trimeszterben gyakran elöfordul, hogy fehérjét találnak a vizeletben. Ilyenkor minden szervnek egy kicsit nehezebb dolga van, s elöfordul, hogy a vese sem müködik 100%-osan.
Szia! Ne ijedj meg. Nekem is volt kétszer.Elõször kevés volt majd a 3. trimeszterben 100 körüli értéket mutattak ki.Ezt egy adott területen vizsgálják és látóterenkénti értéket mutat. Elküldték baktériumtenyészetre, de szerencsére nem volt semmi gond. Nekem az orvosom azt mondta , hogy 500 körüli értéknél kell átfogóbb vizsgálatot csinálni.Hogyha neked ez alatt van fehérje érték nem kell megijedni. Kapsz rá gyógyszert. Terhesség alatt egyébként is sok minden van a vizeletben. Amit tehetsz, hogy sok folyadékot iszol hagy dolgozzon a veséd.
A kérdező hozzászólása: kedden leszek 6 hónapos! köszönöm a válaszokat! sziasztok!
2 eshetõség van - vagy fertõzésed van, és azt szépen kezelik - vagy ha vizesedsz és magas a vérnyomásod, akkor toxémia gyanus vagy, ami nem jó dolog. :(

Fehérjét találtak a vizeletemben. Ez nagy gond? Mi okozhatja?

Legjobb válasz: Nemcsak toxémia okozhatja,ne ijedj meg. Nekem gyulladás van a szervezetemben,azért pisilek fehérjét. Azt mondta a dokim,hogy ne is törõdjek vele. Boldog babavárást! 30 hetes kismami

Nemcsak toxémia okozhatja, ne ijedj meg. Nekem gyulladás van a szervezetemben, azért pisilek fehérjét. Azt mondta a dokim, hogy ne is törõdjek vele. Boldog babavárást! 30 hetes kismami
Szia! Én amikor a legelsõ laboreredményeket megkaptam, 8 hetesen, akkor nekem is volt benne fehérje. Új mintát kellett adni, mert azt mondták biztos hüvelyváladék került a vizeletbe, azért van benne fehérje. Hát az új mintában is jelen volt, igaz, nagyon minimális (50mg eltérés). Nekem is azt mondta a dokim, ne foglalkozzak vele, esetleg a terhesség vége felé fogják többször ellenõrizni a vizeletet.
Szia! Szerintem sem kell megijedni. Nekem 3x is volt fehérje a vizeletemben. Volt amikor kevés de volt hogy látóterenként 125 . Ez általában fel van tüntetve a leleten. Az orvosom azt mondta hogy 600 feletti eredménynél szokták a kismamákat további vizsgálatokra küldeni. Lehet attól hogy gyulladás van a szervezetben ilyenkor sok folyadékot kell inni. Illetve lehet hogy nem a vizeletben volt hanem folyásod van és amiatt került oda. Ezt a nõgyógyász tudja megállapítani. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok! Egy kicsit megnyugodtam. Ma megyek megint laborba, remélem, minden oké lesz. Nagyon boldog babavárást mindenkinek!

Kedves Doktor úr! Nem találom a tegnap elküldött kérdésemet, igy megirom mégegyszer. 66 éves hölgy vagyok, nemrég rák utáni kontrollvizsgálatoknál a vizeletben fehérjét találtak -három kereszt -és erre kaptam antibiotikumot. Nem tudom ez lehet-e húgyúti f

Kedves Doktor úr! Nem találom a tegnap elküldött kérdésemet, igy megirom mégegyszer. 66 éves hölgy vagyok, nemrég rák utáni kontrollvizsgálatoknál a vizeletben fehérjét találtak -három kereszt -és erre kaptam antibiotikumot. Nem tudom ez lehet-e húgyúti fertőzés? Sehol nem ülök a WC-re, itthon meg állandóan tisztítom. A vizeletvizsgálathoz itthonról vittem vizeletet de a kis üveget nagyon jól elmostam. Most aggódom, mitől lehet ez? Nem fáj semmim, de a vizsgálat előtt néha bűzösnek találtam a vizeletet. Esetleg kezdjek valami vény nélkül kapható gyógyszet is? Nemsokára kell majd kontrollra mennem. Üdvözlettel Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez a lelet valóban vizeletfertőzésre utal, így indokolt volt az antibiotikumkezelés. Egyelőre mást most nem javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez a lelet valóban vizeletfertőzésre utal, így indokolt volt az antibiotikumkezelés. Egyelőre mást most nem javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor úr! Nem találom a tegnap elküldött kérdésemet, igy megirom mégegyszer. 66 éves hölgy vagyok, nemrég rák utáni kontrollvizsgálatoknál a vizeletben fehérjét találtak -három kereszt -és erre kaptam antibiotikumot. Nem tudom ez lehet-e húgyúti f

Kedves Doktor úr! Nem találom a tegnap elküldött kérdésemet, igy megirom mégegyszer. 66 éves hölgy vagyok, nemrég rák utáni kontrollvizsgálatoknál a vizeletben fehérjét találtak -három kereszt -és erre kaptam antibiotikumot. Nem tudom ez lehet-e húgyúti fertőzés? Sehol nem ülök a WC-re, itthon meg állandóan tisztítom. A vizeletvizsgálathoz itthonról vittem vizeletet de a kis üveget nagyon jól elmostam. Most aggódom, mitől lehet ez? Nem fáj semmim, de a vizsgálat előtt néha bűzösnek találtam a vizeletet. Esetleg kezdjek valami vény nélkül kapható gyógyszet is? Nemsokára kell majd kontrollra mennem. Üdvözlettel Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez a lelet valóban vizeletfertőzésre utal, így indokolt volt az antibiotikumkezelés. Egyelőre mást most nem javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez a lelet valóban vizeletfertőzésre utal, így indokolt volt az antibiotikumkezelés. Egyelőre mást most nem javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!