Találatok a következő kifejezésre: Fehér ruhában esküdnie (2 db)

Fehér ruhában illik esküdnie a menyasszonynak?

Legjobb válasz: A fehér a szûziesség jelképe, ezért fehér szinte minden menyasszonyi ruha. Persze ennek manapság már nincs nagy jelentõsége, hiszen nem sokan állnak szûzen az oltár elé. Lehet persze más színeket is választani, nincs megkötés. Általában még a rózsaszín, ekrü, krémszínek a "menõk".

A fehér a szûziesség jelképe, ezért fehér szinte minden menyasszonyi ruha. Persze ennek manapság már nincs nagy jelentõsége, hiszen nem sokan állnak szûzen az oltár elé. Lehet persze más színeket is választani, nincs megkötés. Általában még a rózsaszín, ekrü, krémszínek a "menõk".
Minden háztartási gép fehér. Amúgy viccet félretéve, szerintem az a legszebb :)
Nem muszály, de ha lehet ne pirosban, lilában, stb. Inkább a halvány pasztel színek között válogass.
Ha elõször köt házasságot, akkor a legjobb döntés, ha fehér, vagy esetleg krémszínû ruhában mondja ki az igent. Egyébként pedig lehet színes is, az a lényeg, hogy szép legyen, különleges és a menyasszonyt ne lehessen összetéveszteni egy tanúval, vagy például egy vendéggel.
nem feltétlen, ma már ez nem kötelezõ

A 2. esküvőn lehet szerintetek fehér menyasszonyi ruhában esküdni, vagy nem illik? Gyerek is van már.

Legjobb válasz: Mostohaanyósom háromszor házasodott. Apóssal való házasságkötés elõtt is megcsinálták a fotókat. A férjemék hülyültek, futkorásztak és véletlenül letépték anyósról a szoknyát... Vajszínû kiskosztünben házasodott. Templomban. Amúgy harmadszorra is fehérben ment volna férjhez...

Természetesen lehet fehér, ill. ekrû szinû ruhában esküdni, a fehéret én pl. nem ajánlom, most nem is divat, de egyébként is, talán a hófehér már nem neked való, vagy ha nagyon ragszkodsz hozzá, természetesen tedd meg.Én minden képpen a tojáshéj, csontszin stb.-t javaslom. Üdv.Noélia
Mostohaanyósom háromszor házasodott. Apóssal való házasságkötés elõtt is megcsinálták a fotókat. A férjemék hülyültek, futkorásztak és véletlenül letépték anyósról a szoknyát... Vajszínû kiskosztünben házasodott. Templomban. Amúgy harmadszorra is fehérben ment volna férjhez...
lehet, de sokan nem szoktak abban. Ismerek olyat, aki a 2.házasságba 3 gyerekkel ment, és fehér ruhába mondta ki az igent, de olyat is, aki a 2. esküvõre kosztümbe ment.
Lehet, de nem illik.:) Persze te döntöd el, de szerintem egy kicsit morbidan néz ki egy nõ, akinek már gyereke is van ráadásul másodszorra megy férjhez, és felveszi a nagy hófehér ruhát fátyollal, mindennel. DE úgy esküdj ahogy te szeretnéd és te jól érzed magad!
Lehetni lehet semmi sem tiltja, de mivel a véleményünket kérdezted én azért elmondom, hogy szerintem nem illik. Én hiszek abban, hogy az életben egyszer van olyan, hogy megtalálod az igazit és a házasságnak ezzel az emberrel kellene, hogy történjen. Szerelmes sokszor lehetsz, de az igazi egyszer jön el. Ha nálad most másodjára sikerült az nem gond, elõfordul, de szerintem akkor sem illik az a habos babos nagyruha. Én inkább valami fehér kosztümöt választanék. Remélem nem bántottam meg senkit.
szerintem lehet simán :)
persze hogy lehet
lehet, és ha neked a habos tetszik, akkor vedd fel nyugodtan. én már az elsõnél is inkább egy estélyi ruhát szerettem volna a cuki habos helyett, ha lesz második, akkor éjkék estélyi ruhám lesz narancssárga rózsacsokorral :)
Ugyan már, a te esküvõd. Abban leszel, amiben csak jól esik :) Idejét múlt, hogy illik, nem illik. Akkor ennyi erõvel az sem illik, ha nem szûz létedre fehérben esküdsz meg. Mert ugyebár, a fehér szín a tisztaság a szüzesség jelképe. Nem pedig annak, hogy elõször mész férjhez. :) üdv.
Hm...de nem csak az a két véglet létezik, hogy vagy habos babos ruha, vagy kosztüm. Nekem elsõ esküvõm lesz ( és remélem az utolsó is)de ennek ellenére nem lesz habos babos ruhám... Egy egyszerû szép fehér...mindenféle abroncs nélkül.
lehet csak nem illik
nagybátyám nõsült 2-3 éve, és mindkettejüknek 2. házassága, és mindkét oldalon 18-on felüliek a gyerekek.Viszont mivel templomi esküvõje egyiküknek sem volt még, így a templomra szép, fehér/ekrü abroncs nélküli ruhában volt a menyasszony. Van olyan kolléganõm, akinek még pici volt a gyereke, mikor a 2. esküvõje volt, õ már nem akart fehér ruhát, egy bordó alkalmi ruhában volt.
lehet nyugodtan!!! olyanban mész férjhez amilyenben akarsz te napod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!