Találatok a következő kifejezésre: Febr. 28-án volna (3 db)

Febr.28-án felakartak mondani, de elértem egy másik munkakört, persze, azért, hogy táppénzre mehessek. Ez a munkakör egy elég gennyes lett volna, főleg, hogy babát akarok. Ha felmondanék, akkor 2.5 év után részesülnék Gyedben?

Legjobb válasz: Felhívtam õket! A helyzet az,hogy mikor terhes vagyok akkor is vagy kell lenni egy munkahelynek,vagy munkanélkülinek. Ha addig amíg táppénzen vagyok nem sikerül a baba, és esetleg munkanélkülibe mennék, és az is lejárna,mire teherbe esnék,akkor viszont nem jár GYED!

A kérdező hozzászólása: Felhívtam õket! A helyzet az, hogy mikor terhes vagyok akkor is vagy kell lenni egy munkahelynek, vagy munkanélkülinek. Ha addig amíg táppénzen vagyok nem sikerül a baba, és esetleg munkanélkülibe mennék, és az is lejárna, mire teherbe esnék, akkor viszont nem jár GYED!
11-18as vagyok, köszi, akkor csak jár gyed és csakis az, mert én is a biztosítási jogviszonyt értelmeztem, és nemcsak az kap gyedet aki tgyást kapott, mert van más is aki jogosult
Nem a TGYÁS alatti munkaviszony kell, hanem a TGYÁS folyósításához kell a munkaviszony és a TGYÁS elõfeltétele a GYED-nek. De ha a TGYÁS folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony akkor jár a gyed. Ott van az utolsó mondatban.
11-18as vagyok, ezért írtam én is hogy kérdezd meg, mert minden eset más, elsõ válaszoló- írtad az idézésed után hogy a tgyás alatt megszûnõ munkaviszony kell, de a tv. biztosítást ír, nálad nem volt jó valami a te esetedben?
A jelenlegi szabályozás szerint sajnos nem, mert a szülés idõpontjában is rendelkezned kell munkaviszonnyal ahhoz, hogy GYED-et kapj. Aztán, hogy most mit változtatnak rajta, az a jövõ zenéje.
1. vagyok. A TB-nél utána járhatsz. Nekem is fennállt a lehetõsége, hogy a szülés elõtt megszünik a munkaviszonyom. Akkor utána jártam és nem elég a biztosítás. Gondoltam, hogy arra a pár hónapra elmegyek munkanélkülire, vagy fizetem magam után a TB-t, de akkor semmit nem kaptam volna csak a GYES-t, hiába volt meg a 180 nap. Meg van ez csavarva rendesen. A legjobb ha felhívod a helyileg illetékes MEP-et. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is így olvastam róla, hogy az a 180 nap... Esetlek hol járhatnék még utánna ennek?
szia, ha rendes felmondással vagy közös megegyezéssel szûnik meg a munkaviszony és nem találsz másikat, akkor ha munkanélkülire mész és azalatt szülsz bizonyos esetekben járhat passzív tgyás, gyed, ezt ott kell megkérdezni mikor lehet így (az elsõnek abban nincs igaza, hogy munkaviszonynak kell lenni, hanem biztosítottnak kell lenni a szülés idõpontjában a többi feltétel megléte mellett- ez nagy különbség)
Szia! A GYED-hez az igénylést megelõzõ 2 éven belül 180 nap biztosítotti idõnek kell lennie. De nem én mondanék fel a helyedben, mert akkor hátrányosabb helyzetbe kerülsz.(nem jár munkanélküli) Az lenne a legjobb ha õk mondanának fel. Ezt elérheted ha nem egyezel bele a munkakör módosításba, mert a munkakört csak közös megegyezéssel lehet módosítani, és ha nem mész bele, akkor valószínû fel fognak mondani neked, vagy ha megtudod beszélni velük akkor közös megegyezéssel menj el.
Szia! Hát igen, az egyszerû eset, aki jelenleg dolgozik és az igénylést megelõzõ két éven belül van 180 nap biztosítási ideje, az a gyerek születése után jogosult TGYES-re és GYED-re is. Választhat, hogy melyiket kéri, persze a TGYES fogja kérni elõször mert az nincs lekorlátozva, vagyis az is mint a GYED a naptái napi átlagkereset 70 %-a, de nincs meghatározva maximum összeg mint a GYED-nél, ez annál fontos, akinek magasabb a keresete, utána igényli a GYED-et. utolsó elõtti
gratula
Csinálj még egy tesztet a reggeli vízelettel.Hát azért lányok 3-4 napja maradt ki a mensi, ott még bármi is lehet.Csinálj még egy tesztet én azt ajánlom, és ha pozitív, akkor kicsit várj, mert borzasztó mikor a doki csak petezsákot lát. Én 7 hetes voltam mikor dokihoz mentem, már vert a kis szíve és látszott a embrió, pontosan 9, 4mm volt. Sok sikert egy 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos!De azért köszönöm szépen aranyos vagy.Még várok mást nem tudok tenni!
patikában vetted, vagy máshol? pesti avgy? Mert akkor elmehetsz az én orvosomhoz, csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: azt mondta lehet hogy látta volt a petezsákot de addig amig baba "félét" nem lát az nem biztos.
A kérdező hozzászólása: teszt 610 ft volz nem tudom már a nevét
un-n látszott volna már szerintem a petezsák.
A kérdező hozzászólása: a doki nem csinált uh!!!!csak kézi volt.
A kérdező hozzászólása: ma teszteltem 5 nap késés után de napközben az baj?
a halvány csík is csík. De még csak petezsákot sem látott a doki? Menj el másikhoz is szerintem. Kérdés tõled viszont annyi, hogy mikor tezsteltél? Mennyivel a mensi után? És milyen teszttel?
Ha halvány is a csík, de ott van, az pedig terhesség! Azt viszont nem tudom, hogy a doki miért nem látja az UH-n. Talán a többiek megadják rá a választ. Sok sikert!
valóban... a csík az csík, 3 nap mulva, vagy másik tesz már erõsebben behúzza :) Gratula!!!

Január 28-án bevettem egy 72 órásat és azóta eltelt 6 nap. Ma van febr 4-e, és megjött rendesen a menszim, aminek eredetileg csak 9-én kellett volna. Elkezdjem szedni a Meliane-t, vagy egyáltalán mi van a 72 órás tabi után?

Azoknak a válaszára lennék kíváncsi akik vettek már be ilyen esemény utáni utáni tabit.

Legjobb válasz: Szia!Huh...nem egyszerû,én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet,de annyi biztos,hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én,amikor a 72 órásat bevettem,új levelet kezdtem,ahogy a havim megjött,mert ezt javasolták,így lesz teljes a védettség,és a ciklusod.DE vigyázz,mert a 72 órásak nagyon veszélyesek,összezavarhatják a hormonrendszered annyira,hogy késõbb,ha babát akarsz,gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább,ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Szia!Huh...nem egyszerû, én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet, de annyi biztos, hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én, amikor a 72 órásat bevettem, új levelet kezdtem, ahogy a havim megjött, mert ezt javasolták, így lesz teljes a védettség, és a ciklusod.DE vigyázz, mert a 72 órásak nagyon veszélyesek, összezavarhatják a hormonrendszered annyira, hogy késõbb, ha babát akarsz, gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább, ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!