Találatok a következő kifejezésre: Farfekvéses babát lehet (9 db)

Farfekvéses babát meg lehet hüvelyi úton szülni, vagy mindenképpen császár lesz belőle?

Legjobb válasz: Szia!Én 36hetes vagyok és faros babával,ha nem fordul be akkor csak császároz,nem is engedné a hüvelyi szülést ezt megmondta,hogy nincs alku.És egy nappal sem maradhat bennt tovább mint a kiírt idõpont,mert akkor oka van,hogy ne fordult be.Érdeklõdtem olyan okok lehetnek pl.hogy beszorul a feje a bordáinkhoz,vagy a mi csípõ izületünk nem alkalmas arra,hogy megforduljon.Én is mikor megkérdeztem mért nem lehet megszülni azt mondta,hogy a baba feje a legnagyobb és bakadhat a végén és oxigén hiány léphet fel,károsodhat is baba,gondolom ezt te sem akarnád.Én is félek a császártól,meg nem erre készültem-reménykedemmég,hogy befordul,de ha nemmegy nem engedném a természetes szülést ,hiába lenne egyszerûbb felépülni belõle,mert mi van ha valami komplikáció lép fel term.szülés közben ...egy életre magamat okolnám.Gondold át,de sztem ne engedd.

Szia!Én 36hetes vagyok és faros babával, ha nem fordul be akkor csak császároz, nem is engedné a hüvelyi szülést ezt megmondta, hogy nincs alku.És egy nappal sem maradhat bennt tovább mint a kiírt idõpont, mert akkor oka van, hogy ne fordult be.Érdeklõdtem olyan okok lehetnek pl.hogy beszorul a feje a bordáinkhoz, vagy a mi csípõ izületünk nem alkalmas arra, hogy megforduljon.Én is mikor megkérdeztem mért nem lehet megszülni azt mondta, hogy a baba feje a legnagyobb és bakadhat a végén és oxigén hiány léphet fel, károsodhat is baba, gondolom ezt te sem akarnád.Én is félek a császártól, meg nem erre készültem-reménykedemmég, hogy befordul, de ha nemmegy nem engedném a természetes szülést , hiába lenne egyszerûbb felépülni belõle, mert mi van ha valami komplikáció lép fel term.szülés közben ...egy életre magamat okolnám.Gondold át, de sztem ne engedd.
Szia. Ez teljesen orvos függõ. Van aki ebben az esetben császároz, de van olyan is, aki így is a hüvelyi szülés mellett dönt. Ha van saját orvosod kérdezd meg tõle, neki mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Bábám van, és õ azt mondta, hogy megpróbáljuk természetes úton, aztán kiderül. Õ a természetesnek a híve, viszont sok faros szülés császárral végzõdik, ezért szeretném tudni, mik az "esélyek".
Szia! Én csak azt tudom mondani, hogy kórházi körülmények között a legtöbb faros baba császárral jön világra. Otthon született babát meg tudok nem egyet, aki faros volt, de gond nélkül kibújt.
Szia! Nekem a fiam faros volt és császárral született. Meg sem fordult az orvosom fejében, hogy simán szüljem. De van olyan orvos, aki megpróbálja és gond nélkül megy. Mondjuk én nem egyeztem volna bele.(de ezt én gondolom igy) Jobban örültem, hogy császároz.

Hogyan lehet farfekveses babat megforditani, 2 ujjal a szajba akasztva? Ki ismeri, hallotta, olvasta ezt a modszert, es pontosan hol?

Regi modszernek tünik: "két ujjukat a szájba akasztva miképp tudják a farfekvéses babákat megfordítani és világra segíteni" Forras:

Legjobb válasz: 5. vagyok, természetesen nem a szájukba akasztott ujjal csinálják, hanem kívülrõl fordítják meg a hasfalon keresztül. Talán a youtube-on vagy valahol még egy video is volt róla. Folyamatos uh ellenõrzés mellett két orvos csinálja, és jó esetben néhány perc az egész, de olyan is van, hogy nem sikerül, szóval nem erõltetik, ha nem megy. De úgy rémlik, hogy nagy százalékban sikerülni szokott.

5. vagyok, természetesen nem a szájukba akasztott ujjal csinálják, hanem kívülrõl fordítják meg a hasfalon keresztül. Talán a youtube-on vagy valahol még egy video is volt róla. Folyamatos uh ellenõrzés mellett két orvos csinálja, és jó esetben néhány perc az egész, de olyan is van, hogy nem sikerül, szóval nem erõltetik, ha nem megy. De úgy rémlik, hogy nagy százalékban sikerülni szokott.
5. vagyok, én is azt láttam amit a 8. válaszoló belinkelt, és én sem vállaltam be :) . Ezért nagyon csúnyán nézett rám a szülésznô, és nem is értette, hogy miért nem szeretném, mikor más mindent megtesz azért, hogy ne legyen császár, és inkább örül ennek a lehetöségnek. De akkor nem csak én vagyok az ufó ezek szerint, akit ez megrémisztett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat! Nekem 2 csaszar utan mar minden orvos csak csaszarral vallalja a szülest, igy nem emiatt kerdezem. 2., erdekelne, ha tudsz erröl barmit bövebben! (ki vegzi hogyan, esetleg forras...stb, barmi!)
Szent István kórházban van Bp-en csak, máshol nincs. Végül nem volt rá szükségem, úgyhogy nem néztem jobban utána.
Igen, az Istvánban csinálják, nekem is akarták, de végül befordult az utolsó pillanatban, már az aláirandó papírokat is az orrom alá tolták az idõponttal együtt. Az már más kérdés, hogy én nem szerettem volna, és végül amúgy is császár lett más miatt.
Ezt csak szülészorvosok és azok közül is csak néhányan végzik Mo-on. Amit te otthon tehetsz, az a jobb kisujjad akupunktúrás pontjainak masszírozása pl, a felsõ ujjpercnél.
A kérdező hozzászólása: Ha nem 2 ujjal a szajba akasztva, akkor miert irja a cikk ugy, hogy "két ujjukat a szájba akasztva"? Es kivülröl hogyan? Erdekelne a YouTube-s Video, milyen szoval keressek ra?
találtam egy videót.én nem vállalnám be: http://www.youtube.com/watch?v=6AM6wDwTjmc
szerintem sehogy, vagy legalábbis elég veszélyesnek tûnik. ennél még a császár is sokkal kellemesebb.

Farfekvéses babát csak császárral lehet megszülni?

Legjobb válasz: Régen is megszülték hagyományosan, még ultrahang nem volt. Biztos fájdalmasabb, szerintem manapság nem is szokták hagyni. Rengeteg trükk van arra, hogy beforduljon a baba. Napi egy óra séta, stb. Menj el egyszer jógára, és kérj tanácsot. Ott mutatnak pár dolgot amitõl nagy eséllyel befordulhat.

Régen is megszülték hagyományosan, még ultrahang nem volt. Biztos fájdalmasabb, szerintem manapság nem is szokták hagyni. Rengeteg trükk van arra, hogy beforduljon a baba. Napi egy óra séta, stb. Menj el egyszer jógára, és kérj tanácsot. Ott mutatnak pár dolgot amitõl nagy eséllyel befordulhat.
Nem feltétlenül, de úgy ajánlatos. A kicsit meg tudják fordítani, de szerintem ez elég kockázatos. Amúgy nekem volt olyan barátnõm, akinek farfekvéses volt a kicsi, majd az utolsó nap megfordult a szülés elõtt.
Barátnõm babája is faros még 33 héten, de a dokinak esze ágában nincs császározni. Szerintem ez orvos függõ. Meg lehet szülni, de inkább vágni szoktak. És a baba akár szülés elõtt is megfordulhat még, de vannak rá taktikák, olvass utána a neten:-)
Elsõ babánal rendszerint nem engedik csak császárral, a másodiktól az orvos mérlegel, de vannak veszélyei. A csontos koponya a medencéhez szorítja a köldökzsinórt és ez oxigénhiányos állapot maradandó károsodást és magzati elhalást okozhat. Talán ezért célszerûbb nem hadakozni ha az orvos a császárt látja szügségesnek.
Szia! Nekem is császárom lesz mert faros a kislányom. A doki mondta, hogy van rá egy-két trükk, hogy megfodítsák a babót, de õ NEM AJÁNLJA!!!


Akinek császáros volt a babája és farfekvéses annak a bébinek volt valamilyen betegsége? (pl. :csípőficam, egyéb) Teljesen megijedtem, ugyanis nekem így fekszik a babó és egész éjjel nem aludtam ez miatt, hogy gond lehet.38 hetes km.

a neten olvastam, hogy azok a babák akik farfekvésesek azoknak vagy rövid a köldökzsinór vagy más gondjuk lehet a pocakban.

Legjobb válasz: Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.

Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.
ezekre keress rá: felcsapott láb, ferde nyak, kötött csípõ ezek sajnos elég gyakoriak (gyógytornász mondta)
Az utolsó elõttinek gondolom nem csípõficamos lett a babája, hanem csak kötött volt a pici csípõje (elfeküdte) és terpeszbugyival simán korrigálták... A csipõficam nem múlik el a terpeszbugyitól ugyanis, bár jó lenne :-))
Szia! Elõször is amennyire lehet, próbálj megnyugodni, mert az idegeskedéssel mindkettõtöknek csak ártasz. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy a te babád is pl. csípõficamos lesz!!!Hol van az megírva?????? Jelenleg 7, 5 hós kislányom császárral született farfekvés miatt. Késõbb kiderült, hogy mindenképp császár lett volna, de ez másik téma. A lényeg, hogy a 40 terhességi hetem alatt UH-on csakis farfekvéses pozicióban volt látható. Na ja, azóta is makacs egy kis teremtés:) Szóval szülés után kiderült, hogy (mindöszesen) a jobb csípõje kicsit kötöttebb, nem volt teljesen kifejlõdve a csontmag az ülés miatt. Ezen kívül a fejbiccentõ izom kicsit merev volt. Ezek miatt összesen 4 alkalommal voltunk gyógytornásznál, mivel itthon kitûnõen és rendszeresen tudtuk tornáztatni, masszírozni (és a fájó pocaknak is jót tett). Illetve voltunk 7 hetesen csípõ UH-on gyermekortopédiai szakrendelésen, ahol megerõsítették a tényt, amit a neonatológus megállapított, meg voltunk ugyanott 4 hónaposan kontrollon, ahol megállapították, hogy a rendszeres tornának hála teljesen rendbejött!!!! Szóval nyugi!!!!
Szia! Császár volt nekem is faros fekvés miatt, és sajnos nekem is az egyik oldalt használta a fejtartásban, és csípõficamos is lett, de már minden ok. Jártunk gyógytornára, és már rendbe jött a nyaka és a csípõje is. Terpesznadrágot kellett hordania 4 hónapig. Sok boldogságot, és ne aggódj elõre semmin! 5 és fél hós kicsi fiú anyukája
Én keresztbe-fekvéses gyerek voltam, anyukámat császározták mégse volt soha semmi bajom. Versenyszerûen atletizáltam és asztaliteniszeztem, most, 32 évesen is rendszeresen sportolok (bár jelenleg csak a babával...)
ha megszületik, minél hamarabb vidd el ortopédiára, vagy gyógytornászhoz, hogy nézze meg, nem feküdte-e el v.meliyk testrészét.
Nekem faros volt, nem császár, hanem sima szülés, nem volt semmi gond. Annyi, hogy hosszú ideig a hasadban abban a pózban van, ezért "elfekszi" a lábát, én kicsit tornáztattam és annyi. Semmi gond vele. Ugyanez lehet pl. ha "elfekszi" a nyakát (ez lehet bármilyen fekvésûnél...), tornáztatni kell és kész.
Ne parázz már.A nyakukat elfeküdhetik bármilyen pózban.Az enyém fejvégû volt és mégis három hónapos koráig csak egy oldalra nézett.Teljesen kész voltam, volt nagy ribillió.Orvos, ortopéd, gyógytornász.Kicsit tornáztattuk, aztán kinõtte.Nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: ferde nyak?? Úristen!! és ez gyógyítható? Elsõ baba és vártunk is rá 1 évet mire megfogant.. Ezt a ferde nyakat lehet látni az ultrahangon?
nekem is farfekvéses volt a babóm, nincs vele semmi gond!! A köldökzsinor sem volt rövid. Egészséges szépen fejlõdõ kisfiú. Már 13 hónapos Ne izgulj...nem lesz gond
nagyon gyakori a torticollis (ferde nyak). egyik ismerõsömnél is ez volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi mindenkinek.

32 hetes vagyok, és már leszállt a hasam, ez lehet gond? Farfekvéses a babám.

Legjobb válasz: Ez fura, a has leszállása a koponya beilleszkedését jelenti, így vajon farfekvésnél is lehet? Persze nem vagyok doki... De nem lehet hogy csak pozíciót váltott, esetleg befordult fejjel lefelé?

Ez fura, a has leszállása a koponya beilleszkedését jelenti, így vajon farfekvésnél is lehet? Persze nem vagyok doki... De nem lehet hogy csak pozíciót váltott, esetleg befordult fejjel lefelé?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem azt éreztem volna.viszont sokkal lejebb van a hasam.Holnap megyek Uhra talán mondanak valamit.

34 hetes kismama vagyok és farfekvéses a babám, mit lehet tenni, hogy megforduljon? !

Legjobb válasz: Szerintem az orvost kérdezd meg errõl,de ha mázlid van még megfordulhat,addig is sétálj nagyokat.

Szerintem az orvost kérdezd meg errõl, de ha mázlid van még megfordulhat, addig is sétálj nagyokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi azért !

33+2hetes kismama vagyok, hasonló korú farfekvéses kismamák ti hol érzitek mozogni a babát? Miből lehet tudni, hogy faros-e még?

Legjobb válasz: Az én lányom már megszületett(13 éves),de végig faros volt.(úgy is született)És én végig a hasam közepén éreztem a rúgását.

Az én lányom már megszületett(13 éves), de végig faros volt.(úgy is született)És én végig a hasam közepén éreztem a rúgását.

A 19 hetes ultrahangon fejfekvéses volt a Babám, ez már igy marad, vagy ilyenkor még fordulhatnak? Akár lehet belőle farfekvéses is a szülésre?

Legjobb válasz: Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.

Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.
Ilyenkor még forgolódnak, szülésig még bármi lehet.
én 33 hetes vagyok és még mindig faros, 19 héten még ez egyáltalán nem döntõ!sokat fog még addig forgolódni.majd ha a 36 heti uh is faros lesz, na akkor lehet elkezdeni gondolkozni:) amúgy sokan tartanak a császáros szüléstõl.nekem teljesen mindegy hogy szülök, minden rendben legyen az a lényeg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az az igazság, hogy én sem a császártól félek, csak kiváncsi voltam, mert furcsáltam hogy ennyi idõsen már fejvégben helyezkedik el.
az én babám a 36. hétben fordult vissza, és végig farfekvéses is maradt. Szóba se jött se a megfordítás -mert nagyon kockázatos- , sem a sima szülés. Állítólag a farfekvéses babák nagy százalékában valamilyen "gond" van a köldökzsinórral, pl.: túl rövid, és a sima szülés folyamán esetleg ez bajt okozhat ha elzáródik, nem kap oxigént. Ne bánd a császárt. A babának kíméletesebb és ami még lényeges, hogy nem piszkálnak alul, ami a késõbbiekben meghálálja magát, sõt a férjed is örülni fog neki :) Kicsit nehezebb lesz az elsõ két hét, mintha simán szültél volna, de utána minden rendbejön. Én a mûtét után 10 nappal már 2-3 kilométert sétáltam egy nap a lányommal, és semmi bajom nem volt. Mondjuk hasszorító bugyi beszerzése ajánlott. Nemcsak az alakod miatt, hanem a mindennapi teendõk végzéséhez. Sok erõt és örömöt kívánok!
A kérdező hozzászólása: És hogy alakult a szülésed?
császárral, mert keresztben volt a babám, és a köldökzsinór is megcsavarodott:-(
egyetértek veled, én sem egyeznék bele egy ilyen lehetõségbe.akkor már inkább a császár. egyébként olvastam valahol, sajnos már nem tudom hol, mert régebben olvastam, hogy simogatással is lehet arra késztetni a babát, hogy megforduljon.aztán hogy ennek mennyi a valóságalapja azt nem tudom..... hátha valaki meg tudja erõsíteni..
A kérdező hozzászólása: Na ettõl a kézzel megfordításos dologtól írtózom. Szerintem ha farfekvésû a baba, nem véletlenül az. Pl. a köldökzsinór miatt. Szvsz azt nem engedném meg. Akkor inkább császár.
nem tudom, hogy vajon tényleg így van, de állítólag be tud nyúlni a doki megfordítani a gyereket, ha nem feszik szabályosan, és akkor tudsz simán szülni.mondjuk nálunk ez a mód a köldökzsinór végett szóba se jöhetett.
igen szerencsére túl vagyunk rajta egészségesen :-) nem is bánom a császárt, lényeg hogy egészségesek vagyunk.
de ne keseredj el, még mindig változhat újra rendesen fejfekvésre :-)
A kérdező hozzászólása: Ó ezt sajnálom :-( de a lényeg hogy minden rendben most már veletek
igen lehet.nekem az utolsó héten fordult meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!