Találatok a következő kifejezésre: Farfekvéses a A szülés (16 db)

A 19 hetes ultrahangon fejfekvéses volt a Babám, ez már igy marad, vagy ilyenkor még fordulhatnak? Akár lehet belőle farfekvéses is a szülésre?

Legjobb válasz: Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.

Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.
Ilyenkor még forgolódnak, szülésig még bármi lehet.
én 33 hetes vagyok és még mindig faros, 19 héten még ez egyáltalán nem döntõ!sokat fog még addig forgolódni.majd ha a 36 heti uh is faros lesz, na akkor lehet elkezdeni gondolkozni:) amúgy sokan tartanak a császáros szüléstõl.nekem teljesen mindegy hogy szülök, minden rendben legyen az a lényeg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az az igazság, hogy én sem a császártól félek, csak kiváncsi voltam, mert furcsáltam hogy ennyi idõsen már fejvégben helyezkedik el.

Ha farfekvéses a baba, akkor programozott császár lesz? (első szülés)

30 hetes vagyok és eddig koponyafekvés? volt a babám, de a múlt héten kiderült, hogy megfordult :( Ha így marad, akkor programozott császár lesz, vagy megvárják, hogy beinduljon a szülés és majd akkor döntenek?

Legjobb válasz: Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.

Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.
Szia! Az én babám is faros volt. Nekem megvárták míg beindul a szülés. Bementem a kórházba megvizsgáltak, kaptam infúziót , majd bevittek a mûtõbe. Meg lehet szülni is, de elsõ babánál ilyen esetben jobb szeretik a császárt. De ez is biztos dokitól függ. 3 hós kisfiú anyukája
Ha az orvos bevállalja, akkor lehet rendesen is szülni, de nagyobb a komplikációk kockázata.
Szia! Én is így vagyok, a 28. heti uh-n derült ki, hogy faros, de érzem is hogy lent rugdos. Most 36 hetes, és még mindíg így van. A dokim azt mondta ha a 37. heti uh-n is faros lesz, akkor megcsászároz, a 38. hét környékén. Szerinte mivel az elsõ baba nagy a kockázata, hogy beszorul a feje, és ha sok ideig van a feje a szülõcsatornában a köldökzsinórt is elnyomhatja. Én hiszek neki, és ha faros marad akkor nem erõltetem a "rendes" szülést, és nem keresek másik beválalós orvost. Fõ a babám biztonsága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Farfekvéses a babám. A szülés másmilyen lesz ettől?

Kilencedik hónapban vagyok, és farfekvéses a babám és azt szeretném kérdezni hogy a szülés ugyan olyan mint a természetesen ugy értve hogy jönek a fájások lesz vérzés vagy hogy ez az elsö babánk 19éves vagyok kérem meséjen hogy veszem ?élsze hagy elkezdödöt mert császáral lesz meg kérem segitcsen iron és bogy mikor érdemes a korházba menI?

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy NST vizsgálatra így-is úgy-is menni kell, tehát amikor nézik a baba szívhangját. Ez az, amikor rátesznek egy övet a pocakodra és félig-meddig feküdni kell. Ha ez megvan, akkor ezt kell, hogy megnézze, ellenõrizze a Te orvosod, ha van saját fogadott orvos. Ha nincs /ez általában nagyon ritka eset/, akkor sem kell elkeseredni, akkor is meg lehet mutatni valakinek, aki szakember és ért hozzá. Ezt a vizsgálatot mindenkinél egyéni eltéréssel ismétlik, vagyis nem lehet tudni milyen rendszerességgel kell menni. Ott meg úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, és még az is lehet, hogy már elõre befektetnek a kórházba, tehát nem kell aggódni, én is nagyon izgultam, nekem is elsõ babám született, de minden rendben volt. Egyébként aki farfekvéses babát hordoz, arra is különös óvatossággal figyelnek, legalábbis nálunk. Félni nem szabad, ez nagyon fontos, és izgulni sem, mert a baba rögtön megérzi! Egyébként a fájásokra visszatérve, teljesen ugyanazok az alternatívák léteznek, ahogy az elõbbi hölgy leírta, mikor mit kell csinálni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor is be kell menni, ha fájásaid vannak/attól függ hány percenként jelentkeznek/, akkor is!

Én azt gondolom, hogy NST vizsgálatra így-is úgy-is menni kell, tehát amikor nézik a baba szívhangját. Ez az, amikor rátesznek egy övet a pocakodra és félig-meddig feküdni kell. Ha ez megvan, akkor ezt kell, hogy megnézze, ellenõrizze a Te orvosod, ha van saját fogadott orvos. Ha nincs /ez általában nagyon ritka eset/, akkor sem kell elkeseredni, akkor is meg lehet mutatni valakinek, aki szakember és ért hozzá. Ezt a vizsgálatot mindenkinél egyéni eltéréssel ismétlik, vagyis nem lehet tudni milyen rendszerességgel kell menni. Ott meg úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, és még az is lehet, hogy már elõre befektetnek a kórházba, tehát nem kell aggódni, én is nagyon izgultam, nekem is elsõ babám született, de minden rendben volt. Egyébként aki farfekvéses babát hordoz, arra is különös óvatossággal figyelnek, legalábbis nálunk. Félni nem szabad, ez nagyon fontos, és izgulni sem, mert a baba rögtön megérzi! Egyébként a fájásokra visszatérve, teljesen ugyanazok az alternatívák léteznek, ahogy az elõbbi hölgy leírta, mikor mit kell csinálni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor is be kell menni, ha fájásaid vannak/attól függ hány percenként jelentkeznek/, akkor is!
A különbség annyi, hogy faros babánál nem tudnak segíteni a tolófájásoknál mert nem nyomhatják a baba fejét lefelé. Amúgy a faros babáknak sokkal szebb az arcuk mert nekik a vér nem a fejükbe hanem a popsijukba tódul.
Én az elsõ hozzászóláshoz annyit tennék még, hogy ha elfolyik a magzatvíz, célszerû lefeküdni és mentõt hívni. Az elfolyó magzatvíz ugyanis elõsodorhatja a köldökzsinórt, ami életveszélyes állapot lehet a babádra nézve.
Ne aggódj!A fájások alhasi görcsökkel kezdödött nálam elöször 2 óránként majd sürüben és már akkor kellene állitólag menni ha már 5perces a fájás.Én igy is csinálta , de azt mondták ezek nem fájások!Bent tartottak.Saját felelõségemre hazamentem rá 2-3óra mulva jöttek a tóló fájások és onnan 50perc és meg lett a bubukám.Ne félj gyönyörü érzés.

Farfekvéses babátokat hagyták, hogy túl hordjátok? Vagy beindították a szülést? Hogy zajlott a szülés menete?

Legjobb válasz: Általában 38. héten elindítják a szülést. Programozott császárral. Nem eszel elõtte, mintha reggeli vérvételre mennél. Rizikós megvárni, míg magától beindul a szülés. A 36 héttõl a babák nem képesek forogni már (helyhiány miatt). Aztán elvégzik a császáros mûtétet, kint a baba. Másnap te fekszel, pihengetsz, délután már felállhatsz, sétálhatsz, mellre teheted.

Általában 38. héten elindítják a szülést. Programozott császárral. Nem eszel elõtte, mintha reggeli vérvételre mennél. Rizikós megvárni, míg magától beindul a szülés. A 36 héttõl a babák nem képesek forogni már (helyhiány miatt). Aztán elvégzik a császáros mûtétet, kint a baba. Másnap te fekszel, pihengetsz, délután már felállhatsz, sétálhatsz, mellre teheted.
Kisfiamat hagyták túlhordani. 41+6 hétre született. Kislányom s faros volt, vele a 38. héten császároztak.
A kérdező hozzászólása: Én már a 39+2 hetes vagyok.A kislányom farfekvésben van, és ráadásul elsõ baba.Csütörtökön megyek orvoshoz. Nst-n a szülésznõ azt mondta, hogy nem érti miért hadják, hogy még mindig az utcán mászkáljak.Be kéne, hogy fektessenek.Nincs saját orvosom.
Nem mindenhol császároznak automatikusan, kórház függõ, mint ahogy a legtöbb dolog. Kérdezd meg õket, hogy tudd mire számíthatsz.

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is meg fog magától indulni a szülés, és lesz szülés előtti fájdalom is?

Legjobb válasz: Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.

Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.
De mibõl gondolod, hogy végig farfakvéses lesz? Egyébként a kérdésre a válasz: igen, hacsak nem császároznak azelõtt, hogy eindulna.
az ismerõsömnek nem fordult be a baba, természetesen megszülte, az orvos sem fordította be.... kb. 6 óra alatt meglett egészségesen a baba, és az anyának sem lett baja, (hozzáteszem olyan viszonyban nem vagyunk, hogy tudjam, pl mennyire kellett ezek után varrni...stb)
A kérdező hozzászólása: Ha véletlenül végig faros lenne... Meddig fordulhat meg a baba? MItõl függ?
Igaz én a másodikat várom, de ált farosan fekszik!:( De én mivel második megszülhetem simán is, már megbeszéltem a dokival!A szülésznõm szerint pedig így is sikerülhet a gátvédelem, ha betartom a légzést, és sikerül ellihegnem a fejénél, amikro kell! :) De én bízom a lányomban, hogy még

Farfekvéses babáknál meddig várnak a császárral ha nem indul meg a szülés?

Sztk-s orvoshoz járok terhesgondozásra, és nem abban a kórházban dolgozik ahova tartozunk és szülni szeretnék, így nem mondott semmit... A kórházban pedig nem tudtam még beszélni senkivel. Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: programozott császár, 38, 38+3 hetesen van. Vannak praktikák otthon beforditásra, meg szüléskor is befordulhat a baba magátol.

programozott császár, 38, 38+3 hetesen van. Vannak praktikák otthon beforditásra, meg szüléskor is befordulhat a baba magátol.
nem szoktk megvárni ahnem programozott császár van ilyenkor.
Miután betöltöttem a 39-ik hetet. De természetesen az utolsó hetekben , napokban, folyamatosan figyelték a baba helyzetét és állapotát. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Beszéltem ma egy kórházi dokival. Betöltött 39.hét után kell bemenni a kórházba.

35 hetes vagyok. Még mindig farfekvéses a picim. Ha szülésig nem fordul meg, akkor automatikusan császároznak? Vagy hogy zajlik ez?

Legjobb válasz: nekem mind a kettö faros volt,és simmán szültem meg öket,ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés,de a dokid mit mondot császár lesz?

nekem mind a kettö faros volt, és simmán szültem meg öket, ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés, de a dokid mit mondot császár lesz?
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, mert van olyan doki aki azt mondja meg lehet így is szülni. Az én dokimnál ez automatikusan császárt jelent föleg hogyha elsõ terhességrõl van szó.
Dokitól is függ! Én az elsõ gyerekemnél, mintha éreztem volna, hogy gond lesz, megkértem a dokit, ha bármi komplikáció adódna, ne gondolkodjon, ... vágjon! Inkább, minthogy valami baja legyen a kicsinek! Így is lett! Nem tágultam rendesen és a feje sem volt lehajtva. Nagyon megszenvedtük volna és még ki tudja mi lett volna ha erõlteti a term szülést.... Tudom, sokan félnek a császártól. Szerintem nem kellene! Most várjuk a kistesót. Remélem Õ is császáros lesz.
Ne félj a császártól! Én még ugyan nem szültem, de nem tudom elképzelni, hogy akkora szenvedés lenne, amit nem vállalnék be a gyerekemért. Ha kiderülne, hogy farfekvéses, én mindenképp császárt szeretnék. Ugyan rám nézve így nagyobb a kockázat, de a babának biztonságosabb. Nem tudom milyen élet lehet az, ha tudom, nem tettem meg mindent a gyerekemért, és ezért tönkrement az élete. De ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a császártól félek, hanem attól ha így kell megszülnöm nehogy baja legyen, beszoruljon vagy ilyesmi. Akkor inkább a császárt választanám, nehogy baja legyen.
16.21-es vagyok! Azt javaslom ezt elõre beszéld meg Te is a dokiddal! Mindenképp nyugodtabb leszel. Csak ügyesen! Irigyellek, hogy már már nemsokára megszületik a babád! Én még nagyon az elején vagyok... Jó éjt!

Farfekvéses a babám. Ha így marad, és van fogadott orvosom, megbeszélhetjük, hogy pl.38. héten császározzon? Ez a programozott császár? Volt 2sima szülésem, bárcsak most is az lenne, de a baba miatt nem kockáztatnám meg, ha nem fordul át.

Ilyen esetben mikor dönti el az orvos a császár idejét?Egyáltalán lehetséges az,hogy kérjem,hogy ha faros,akkor császározzon?

Legjobb válasz: Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...

Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...
Elsõ babánál általában megcsászároznak, csak a többediknél próbálják meg a sima szülést! Barátnõmnél a fogadott doki, akkor döntötte el, amikor bement, hogy apró fájásai vannak. Akkor azt mondta, hogy nem vár, mert kicsi az esély rá, hogy megfordul!
Hány hetes terhes vagy? Nekem a 37. héten fordult be a lányom, addig farfekvéses volt. Mondta az orvosom, hogy a 36-37. hétig ne is foglalkozzak ezzel a témával, majd utána eldöntjük. Õ levezette volna a faros szülést is, de nem minden orvos vállalja már. Beszélj vele õszintén, mit szeretnél, mitõl félsz. De szerintem a 38. héten korán van a császár, ha nincs más bajod. Ha a fogadott orvosod, akkor biztosan el lehet vele a császárt is intézni... És még lehet mindenféle csodaszerrel próbálkozni a megfordításra (nem az orvosi, külsõ fordításra gondolok, én azt nem vállaltam volna be): homeopátia, lámpa, négykézláb állás, stbstb.
Nekem a kiírt programozott császár elötti nap fordult be a baba, igy most 40 hetes terhesen várom hogy beinduljon a szülés. 3. baba , két természetes szülésem volt, bár nekem ha faros maradt volna akkor sem engedik a sima szülést mert nagy súllyal születtek a fiaim és a doki azt mondta hogy 3 kiló alatt próbálhatnám csak meg faros babával a természetes szülést.
Szia! Nekem 2. Babám volt faros nem is fordult meg. A dokim rám bízta a döntést, én sem akartam kockáztatni. 38+6 napon volt a progcsászár. Nem bántam meg. Mûtét után mondta a doki hogy ha nagyon akartam volna sem tudtam volna simán megszülni, mindenképp császár lett volna. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Még csak 31hetes, de azt mondta a dokim, hogy nem nagyon van helye forgolódni.A lámpázást mondta nekem is, lámpázok is minden este mikor fent van a baba.Annyit mondott az orvos, hogy ha 3.5kg-nál több akkor mindenképp császár lesz.Köszi mindenkinek!A 40hetes kismaminak könnyû, gyors szülést kívánok.

Másnak is farfekvéses a babája? Ti is féltek a császártól, sima szülést szeretnék?

Hétf?n töltöm a 38.-ik hetet és még most se fordult be.Végig farfekvéses volt,nem is látta a doki a nemét 1x se.4D-n mondták,hogy fiú.Els? baba lesz.

Legjobb válasz: Én farosan születtem, semmi baja nem lett anyukámnak. Nem feltétlenül császároznak farfekvés miatt, csak a harántfekvésû babát nem lehet spontán megszülni.

Én farosan születtem, semmi baja nem lett anyukámnak. Nem feltétlenül császároznak farfekvés miatt, csak a harántfekvésû babát nem lehet spontán megszülni.
Elsõ babánál sajnos általában császároznak farfekvésnél. Nekem 2 harántos babám is volt, mindkettejüket fordították (kívülrõl), és simán megszülettek.
Szia! Az én babám is faros, legalábbis most. Már elég régóta faros volt, a héten pedig iszonyat fájdalmaim voltak. A dokim megvizsgált, és mosolyogva közölte, hogy azért fájt, mert megfordult a baba. Harántfekvésbe. 1 nap múlva visszafordult, de nem a popsiját illesztette be, hanem a lábacskáit. Az elsõ fiam is faros volt, vele császároztak. Én azt gondolom, hogy inkább egy mûtét, mint hüvelyi szülés közben fellépõ bármilyen komplikáció., ami veszélyezteti a babát vagy a mamát.
Ne félj a császártól! Nekem beindult a szülés magától, de a fiam feje nem illeszkedett a hüvelybemenetbe. Kicsit nagyra sikerült a kis életem. :) Már tolófájásaim voltak, de úgy sem tudott lejebb jönni, végül császár lett. Nyilván fáj utána a vágás, de kibírható. 12 órával a mûtét után már saját lábon mentem a mosdóba. Ráadásul sima szülésnél baja is eshetett volna a fiamnak a méretei miatt. Szóval inkább a mûtét a baba egészsége miatt szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, azért még reménykedek hátha megfordul.Kedden megyek dokihoz, meglátjuk mit mond.
A második fiamat 4740gr-al, farfekvésesen szûltem meg csekély 4 óra alatt.Minden a kórház és az orvos hozzáállásától függ.Meg lehet szûlni, nem tudom miért félnek egyesek a faros szûléstõl.Elsõ gyermek esetén, talán van benne veszély...

Tisztelt Főorvos úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önnhöz, hogy most 31 hetes terhes vagyok, C3100-at írt az orvos a papíromra és leszállt méhszájat. Farfekvéses a pici.V olt 3 sima szülésem fejvégű. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor lehet-e simán szülni

Tisztelt Főorvos úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önnhöz, hogy most 31 hetes terhes vagyok, C3100-at írt az orvos a papíromra és leszállt méhszájat. Farfekvéses a pici.V olt 3 sima szülésem fejvégű. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor lehet-e simán szülni és nem lesz-e gond ha igen. A másik, hogy Ön szerint a kiírt ídőpontig kibírom-e hogy nem szülök meg. 2013.01.01.és 2013.01.04. Sokat keményedek főleg, mikor mozog a pici. Magne b6-ot szedek napi 2×1-et. Köszönöm a válaszát. Marika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának tegye fel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának tegye fel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!