Találatok a következő kifejezésre: Farfekvéses a A (78 db)

Ha farfekvéses a baba, akkor nem is fog "leszállni" a hasunk? Merthogy ugye a buksija nem ékelődik be. Esélyes a császár?

Legjobb válasz: Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama

Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama
Nekem faros volt végig, nem szállt le a hasam, és császár lett. Azt mondta a doki, hogy megkockáztatta volna a sima szülést, de mivel elsõ baba, és lábtartással tetézte a drágám, így csakis császár lehetett belõle. De nem bánom, nekem nem volt rossz érzésem miatta, mivel végig tudtam, hogy az lesz, így lelkiekben fel tudtam rá készülni.
Ez a "leszállás egy érdekes kérdés. Nekem ugyan fejfekvésû volt a babám, de a szülésem napján délelõtt még azt mondták, hogy "nagyon fent van a baba". A farfekvésrõl annyit tudok, hogy a dokidon múlik nagyjából. Van olyan, aki egybõl császároz, fõleg elsõ babásnál. Az enyém meg azt mondta, hogy csak oldalfekvésû nem lehet, egyébként szülünk "rendesen". Szóval ezt tõle kell megtudakolnod. Ha esetleg határozottan kiállsz a hüvelyi szülés mellett, akkor jobban támogat majd ebben, ha meg azt látja rajtad, hogy félsz ettõl, akkor az is befolyásolhatja a döntését. Egyébként nem tudom hol tartasz, de vannak babák, akik az utsó pillanatban fordulnak be... Jó szülést Neked!
Barátnõm a faros babáját is simán szülte. Az orvos látja, hogy jól fekszik-e, ki fog-e férni..
A kérdező hozzászólása: Azta, jó gyorsak Vagytok:-) 37+4 hetesek vagyunk.A doki azt mondta, hogy meglátjuk hogy alakul a szülés, nem feltétlen császár, mert sok mindentõl függ.Baba mérete, medence állapota nagysága...stb. 32 hetesen is faros volt, akkor beszéltük.
Én ismerek pár "faros anyukát", mindegyiket megcsászározták. A has nem biztos, hogy leszáll, nekem például nem szállt le, csak vajúdás közben. Remélem megfordul a babád, hogy meg tudd szépen szülni természetesen. Drukk.
Az enyém is faros volt.A hasam ettõl függetlenül leszállt. Császáros lett, mert azt mondta a doki, hogy ha véletlenül a feneke nem csinál elég utat a fejének, és elakad akkor baj lesz.Nem kockáztatott.
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából az a lényeg, hogy ne legyen semmi baja a picikének.Ha császár kell hogy legyen, Én azt sem bánom, ha vágni kell, hát vágjanak. Az viszont érdekes, hogy van akinek így is leszáll a pocija.
Ha elsõ baba és faros, akkor szinte mindig császár leesz belõle. Rittka az, amit hagynak hüvelyi úton megszülni. Sok függ a baba méretétõl és a medencétõl is. De akár még a vajúdáskor is megfordulhat.

Ha farfekvéses a babám, akkor nem fog látszani 4D uh-n sem a neme?

25 hetes kismama...

Legjobb válasz: Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm

Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor remélem meg tudják nekem is mondani, mert már szinte aludni sem tudok, hogy nem tudom a nemét. :) Gratulálok a kislányhoz!:)

Előfordult nálatok, hogy kisfiút jósolt az orvos és lány lett belőle? 4D-n jobban látni? Farfekvéses még a baba.

20 hetes kismama

Legjobb válasz: Nálam igen csak fordítva.Farfekvéses volt, a doki biztosra mondta hogy lány,és amikor megszületett és mondták,hogy gyorsan 1 fiúnevet,mert hogy kisfiú...én pedig csak lánynévvel készültem:))

Nálam igen csak fordítva.Farfekvéses volt, a doki biztosra mondta hogy lány, és amikor megszületett és mondták, hogy gyorsan 1 fiúnevet, mert hogy kisfiú...én pedig csak lánynévvel készültem:) )
4D- rögtön megmondják, hogy fiú vagy lány. Hogy fekszik stb... szóval ami érdekel. A barátnõmnek az orvosa végig kislányt mondott, aztán a 30. héten 4D-n megmutatták a kukiját. Szerintem az a biztos.
Jobban lehet látni, de a 4D-n se biztos, hogy látja amíg faros, mert akkor sokkal nehezebb. Nekem még a 28. héten is csak sejtése volt, hogy kislány, a 32. héten mikor már befordult, akkor megerõsítette, bár 80%-ot mondott. Én azóta is félek, hogy mégsem kislány, mert már mindent megvettem. 33+6 hetes
még minden technika ellenére is van esély tévedni, bár inkább alányokról derül ki, hogy kukijuk van, mert egyszerûbb valaminek a meglétét megállapítani, mint a hiányát, de a legbiztosabb, ha már te is látod mikor kint van

Akinek farfekvéses volt a babája és úgy született meg (császárral), lett a pici csípőjének baja?

Normálisan fejl?dek a csíp?k vagy kellett terpesz pelenka, esetleg kengyelt hordani?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ lányom farfekvéses volt végig. Nem lett császár, és terpeszpelenkát sem kellett használni.

Nekem az elsõ lányom farfekvéses volt végig. Nem lett császár, és terpeszpelenkát sem kellett használni.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem mikor szültél, régen? Mert nekem azt mondta a doki császár lesz ha nem fordul be, manapság kevés orvos vállalja be a faros szülést.
Nekem harántfekvéses volt, császárral szültem és semmi baj sem volt a csípõjével. Ismerek mások császárosakat is, akiknek farfekvéses volt a baba és semmi gond nem volt a csípõjükkel. A csípõ problémák összefügghetnek a baba magzati pozíciójával és születési módjával? Nem inkább örökletes a csípõprobléma? (sok esetben) Pl. nálunk a szomszédban lakik egy kislány. Természetes úton született. Az anyukájának is gond volt a csípõjével és õ is örökölte.
Nem nagyon vállalják manapság a farfekvéses babákat sima szülésre. Ezt jól tudod. A császártól nem kell félned, attól a csípõjének nem lehet semmi baja.
Én farost szültem, simán, nem régen. Amelyik doki nem vállalja... Szeretik elkerülni a kényelmetlen helyzeteket, mindenki menjen császárra, abból nem lehet baj... Na, köszönöm. A dokim azt kérdezte, hogy ha nem fordul be, akkor biztosan kell vágni (mármint gátmetszést), nem baj? Mondtam, hogy ha kell, hát kell... :-) Nekünk terpeszbugyi kellett, csak éjszakára adtam rá, nem lett semmi baja, ugyanolyan szép, mint a többi, ügyes, semmi nem látszik természetesen. Csak a sok terpeszülésben elmerevednek az izmok, ezen kell segíteni.
1. vagyok. 6 éve szültem a farfekvéses babát. Az igaz, hogy nem minden doki vállalja be, meg hát sok minden függvénye. Pl. nálunk azért lehetett, mert magas vagyok, és a baba "csak" 3kg 40 deka volt. De az tény, hogy jóval nagyobb gátmetszés van ilyenkor, mint síma szülésnél. De azért nem árt vigyázni az ilyen szüléssel. Lehet, hogy még egyszer nem vállalnám be. Egyrész mert sokkal fájdalmasabb a kitolási szakasz (tapasztalat), másrészt meg nagyobb a komplikáció esélye, ami nálunk részben be is vált, ugyanis elrepedt a baba bal combcsontja.
A kérdező hozzászólása: Állítólag ha farfekvéses, nincs elég helye a méhben, nem a legoptimálisabb az elhelyezkedés a csípõ fejlõdésének. Ebben lehet-e igazság, ezért tettem fel a kérdést, mit tapasztaltatok a gyakorlatban. Nem a szülés/születés módja miatt kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: És köszönöm a válaszokat!
Szia! Császárral szültem a kislányomat, mert farfekvéses volt. A csípõszûrésen kiderült, hogy kötött a bal csípõje, hordatták velünk a terpesz pelust, aztán 4 hónaposan megröntgenezték és végül kengyelt adtak rá még 3 hónapig. Szóval nekünk kijutott mindenbõl... 6 hete vették le róla, nagy örömünkre azóta már ül-áll :)

Ha farfekvéses a baba, akkor programozott császár lesz? (első szülés)

30 hetes vagyok és eddig koponyafekvés? volt a babám, de a múlt héten kiderült, hogy megfordult :( Ha így marad, akkor programozott császár lesz, vagy megvárják, hogy beinduljon a szülés és majd akkor döntenek?

Legjobb válasz: Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.

Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.
Szia! Az én babám is faros volt. Nekem megvárták míg beindul a szülés. Bementem a kórházba megvizsgáltak, kaptam infúziót , majd bevittek a mûtõbe. Meg lehet szülni is, de elsõ babánál ilyen esetben jobb szeretik a császárt. De ez is biztos dokitól függ. 3 hós kisfiú anyukája
Ha az orvos bevállalja, akkor lehet rendesen is szülni, de nagyobb a komplikációk kockázata.
Szia! Én is így vagyok, a 28. heti uh-n derült ki, hogy faros, de érzem is hogy lent rugdos. Most 36 hetes, és még mindíg így van. A dokim azt mondta ha a 37. heti uh-n is faros lesz, akkor megcsászároz, a 38. hét környékén. Szerinte mivel az elsõ baba nagy a kockázata, hogy beszorul a feje, és ha sok ideig van a feje a szülõcsatornában a köldökzsinórt is elnyomhatja. Én hiszek neki, és ha faros marad akkor nem erõltetem a "rendes" szülést, és nem keresek másik beválalós orvost. Fõ a babám biztonsága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Akinek császáros volt a babája és farfekvéses annak a bébinek volt valamilyen betegsége? (pl. :csípőficam, egyéb) Teljesen megijedtem, ugyanis nekem így fekszik a babó és egész éjjel nem aludtam ez miatt, hogy gond lehet.38 hetes km.

a neten olvastam, hogy azok a babák akik farfekvésesek azoknak vagy rövid a köldökzsinór vagy más gondjuk lehet a pocakban.

Legjobb válasz: Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.

Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.
ezekre keress rá: felcsapott láb, ferde nyak, kötött csípõ ezek sajnos elég gyakoriak (gyógytornász mondta)
Az utolsó elõttinek gondolom nem csípõficamos lett a babája, hanem csak kötött volt a pici csípõje (elfeküdte) és terpeszbugyival simán korrigálták... A csipõficam nem múlik el a terpeszbugyitól ugyanis, bár jó lenne :-))
Szia! Elõször is amennyire lehet, próbálj megnyugodni, mert az idegeskedéssel mindkettõtöknek csak ártasz. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy a te babád is pl. csípõficamos lesz!!!Hol van az megírva?????? Jelenleg 7, 5 hós kislányom császárral született farfekvés miatt. Késõbb kiderült, hogy mindenképp császár lett volna, de ez másik téma. A lényeg, hogy a 40 terhességi hetem alatt UH-on csakis farfekvéses pozicióban volt látható. Na ja, azóta is makacs egy kis teremtés:) Szóval szülés után kiderült, hogy (mindöszesen) a jobb csípõje kicsit kötöttebb, nem volt teljesen kifejlõdve a csontmag az ülés miatt. Ezen kívül a fejbiccentõ izom kicsit merev volt. Ezek miatt összesen 4 alkalommal voltunk gyógytornásznál, mivel itthon kitûnõen és rendszeresen tudtuk tornáztatni, masszírozni (és a fájó pocaknak is jót tett). Illetve voltunk 7 hetesen csípõ UH-on gyermekortopédiai szakrendelésen, ahol megerõsítették a tényt, amit a neonatológus megállapított, meg voltunk ugyanott 4 hónaposan kontrollon, ahol megállapították, hogy a rendszeres tornának hála teljesen rendbejött!!!! Szóval nyugi!!!!
Szia! Császár volt nekem is faros fekvés miatt, és sajnos nekem is az egyik oldalt használta a fejtartásban, és csípõficamos is lett, de már minden ok. Jártunk gyógytornára, és már rendbe jött a nyaka és a csípõje is. Terpesznadrágot kellett hordania 4 hónapig. Sok boldogságot, és ne aggódj elõre semmin! 5 és fél hós kicsi fiú anyukája
Én keresztbe-fekvéses gyerek voltam, anyukámat császározták mégse volt soha semmi bajom. Versenyszerûen atletizáltam és asztaliteniszeztem, most, 32 évesen is rendszeresen sportolok (bár jelenleg csak a babával...)
ha megszületik, minél hamarabb vidd el ortopédiára, vagy gyógytornászhoz, hogy nézze meg, nem feküdte-e el v.meliyk testrészét.
Nekem faros volt, nem császár, hanem sima szülés, nem volt semmi gond. Annyi, hogy hosszú ideig a hasadban abban a pózban van, ezért "elfekszi" a lábát, én kicsit tornáztattam és annyi. Semmi gond vele. Ugyanez lehet pl. ha "elfekszi" a nyakát (ez lehet bármilyen fekvésûnél...), tornáztatni kell és kész.
Ne parázz már.A nyakukat elfeküdhetik bármilyen pózban.Az enyém fejvégû volt és mégis három hónapos koráig csak egy oldalra nézett.Teljesen kész voltam, volt nagy ribillió.Orvos, ortopéd, gyógytornász.Kicsit tornáztattuk, aztán kinõtte.Nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: ferde nyak?? Úristen!! és ez gyógyítható? Elsõ baba és vártunk is rá 1 évet mire megfogant.. Ezt a ferde nyakat lehet látni az ultrahangon?
nekem is farfekvéses volt a babóm, nincs vele semmi gond!! A köldökzsinor sem volt rövid. Egészséges szépen fejlõdõ kisfiú. Már 13 hónapos Ne izgulj...nem lesz gond
nagyon gyakori a torticollis (ferde nyak). egyik ismerõsömnél is ez volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi mindenkinek.

Farfekvéses babánál a 29. hétben a köldökömnél a kis öklét érzem?

Ilyen recés, mintha ökölbe lenne a kis keze. Ez mellett minden érdekel a ,,felemelt fejjel járó babákról,,:)

Legjobb válasz: nekem is farfekvéses volt ugyan ezt éreztem de a doki azt monta természetes dolog de nem az ökle mert ultrahangon nem az öklét látta ott hanem készülödik megfordulni és a 38héten meg is fordult már 6hetesek vagyunk!sajnos császáral igy is mert bele kakilt a magzatvízbe és kapott egy fertõzést 200 volt a szívverése utolsó pilanatba vették ki és megse mutatták csak vitték az íntenzívre+!mára már mak egészségesek vagyunk!

nekem is farfekvéses volt ugyan ezt éreztem de a doki azt monta természetes dolog de nem az ökle mert ultrahangon nem az öklét látta ott hanem készülödik megfordulni és a 38héten meg is fordult már 6hetesek vagyunk!sajnos császáral igy is mert bele kakilt a magzatvízbe és kapott egy fertõzést 200 volt a szívverése utolsó pilanatba vették ki és megse mutatták csak vitték az íntenzívre+!mára már mak egészségesek vagyunk!
Igen érezheted az öklét.Ilyenkor még sok baba faros.Még az utolsó pillanatban is átfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Nem is azzal van a gond, hogy faros. Nem aggódom, ha akar úgyis megfordul:) Csak sokat gondolkodtunk azon, hogy az tényleg az ökle lehet-e. köszi a választ:)

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is magától beindulnak a fájások? A folyamat ugyanaz?

Legjobb válasz: Nekem farfekvéses babám volt végig,programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott,így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!

Nekem farfekvéses babám volt végig, programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott, így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!
Nálam ugyanaz volt, annyi, hogy nem szállt le a hasam, de lehet, hogy ez sem attól volt. Megindultak a fájások, hagytak kicsit vajúdni, majd császár lett, de ezt tudtam elõre, mert 3, 5 kiló feletti volt a becsült súlya (3960-al született). Nálunk Fehérváron 3, 5 kiló alatti becsült súllyal megszülheted a faros babát.
Egyik ismerõsömnek volt faros a babája, már meg is volt a programozott császár idõpontja emiatt, de a baba elõbb megindult és olyan gyorsan jött, hogy mire beértek a kórházba, már nem volt mód császárra, mivel a baba már annyira a célegyenesben volt. Végül õ megszülte a kisfiút természetesen, szerencsére komplikáció nélkül. Úgyhogy igen, megindulhat a szülés ugyanúgy, de persze a veszélyei nagyobbak. Anyósom is farosan szülte a férjemet, nálunk viszont voltak gondok, mert lábtartással jött a párom és ez nem túl szerencsés, meg el is akadt, anyósom eléggé tönkrement odalent. De neki is spontán megindult a szülés. Nekem sokáig faros volt a babám, a doki azt mondta, hogy ilyen esetben õ császározni fog, de végül lányom a 35. héten úgy döntött befordul. A sors fintora, hogy nekem meg nem indult el magától a szülés, indítani kellett és végül komplikáció miatt császár lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!

Farfekvéses a babám. A szülés másmilyen lesz ettől?

Kilencedik hónapban vagyok, és farfekvéses a babám és azt szeretném kérdezni hogy a szülés ugyan olyan mint a természetesen ugy értve hogy jönek a fájások lesz vérzés vagy hogy ez az elsö babánk 19éves vagyok kérem meséjen hogy veszem ?élsze hagy elkezdödöt mert császáral lesz meg kérem segitcsen iron és bogy mikor érdemes a korházba menI?

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy NST vizsgálatra így-is úgy-is menni kell, tehát amikor nézik a baba szívhangját. Ez az, amikor rátesznek egy övet a pocakodra és félig-meddig feküdni kell. Ha ez megvan, akkor ezt kell, hogy megnézze, ellenõrizze a Te orvosod, ha van saját fogadott orvos. Ha nincs /ez általában nagyon ritka eset/, akkor sem kell elkeseredni, akkor is meg lehet mutatni valakinek, aki szakember és ért hozzá. Ezt a vizsgálatot mindenkinél egyéni eltéréssel ismétlik, vagyis nem lehet tudni milyen rendszerességgel kell menni. Ott meg úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, és még az is lehet, hogy már elõre befektetnek a kórházba, tehát nem kell aggódni, én is nagyon izgultam, nekem is elsõ babám született, de minden rendben volt. Egyébként aki farfekvéses babát hordoz, arra is különös óvatossággal figyelnek, legalábbis nálunk. Félni nem szabad, ez nagyon fontos, és izgulni sem, mert a baba rögtön megérzi! Egyébként a fájásokra visszatérve, teljesen ugyanazok az alternatívák léteznek, ahogy az elõbbi hölgy leírta, mikor mit kell csinálni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor is be kell menni, ha fájásaid vannak/attól függ hány percenként jelentkeznek/, akkor is!

Én azt gondolom, hogy NST vizsgálatra így-is úgy-is menni kell, tehát amikor nézik a baba szívhangját. Ez az, amikor rátesznek egy övet a pocakodra és félig-meddig feküdni kell. Ha ez megvan, akkor ezt kell, hogy megnézze, ellenõrizze a Te orvosod, ha van saját fogadott orvos. Ha nincs /ez általában nagyon ritka eset/, akkor sem kell elkeseredni, akkor is meg lehet mutatni valakinek, aki szakember és ért hozzá. Ezt a vizsgálatot mindenkinél egyéni eltéréssel ismétlik, vagyis nem lehet tudni milyen rendszerességgel kell menni. Ott meg úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, és még az is lehet, hogy már elõre befektetnek a kórházba, tehát nem kell aggódni, én is nagyon izgultam, nekem is elsõ babám született, de minden rendben volt. Egyébként aki farfekvéses babát hordoz, arra is különös óvatossággal figyelnek, legalábbis nálunk. Félni nem szabad, ez nagyon fontos, és izgulni sem, mert a baba rögtön megérzi! Egyébként a fájásokra visszatérve, teljesen ugyanazok az alternatívák léteznek, ahogy az elõbbi hölgy leírta, mikor mit kell csinálni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor is be kell menni, ha fájásaid vannak/attól függ hány percenként jelentkeznek/, akkor is!
A különbség annyi, hogy faros babánál nem tudnak segíteni a tolófájásoknál mert nem nyomhatják a baba fejét lefelé. Amúgy a faros babáknak sokkal szebb az arcuk mert nekik a vér nem a fejükbe hanem a popsijukba tódul.
Én az elsõ hozzászóláshoz annyit tennék még, hogy ha elfolyik a magzatvíz, célszerû lefeküdni és mentõt hívni. Az elfolyó magzatvíz ugyanis elõsodorhatja a köldökzsinórt, ami életveszélyes állapot lehet a babádra nézve.
Ne aggódj!A fájások alhasi görcsökkel kezdödött nálam elöször 2 óránként majd sürüben és már akkor kellene állitólag menni ha már 5perces a fájás.Én igy is csinálta , de azt mondták ezek nem fájások!Bent tartottak.Saját felelõségemre hazamentem rá 2-3óra mulva jöttek a tóló fájások és onnan 50perc és meg lett a bubukám.Ne félj gyönyörü érzés.

34 hetes kismama vagyok és farfekvéses a babám, mit lehet tenni, hogy megforduljon? !

Legjobb válasz: Szerintem az orvost kérdezd meg errõl,de ha mázlid van még megfordulhat,addig is sétálj nagyokat.

Szerintem az orvost kérdezd meg errõl, de ha mázlid van még megfordulhat, addig is sétálj nagyokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi azért !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!