Találatok a következő kifejezésre: Farfekvéses a Így (8 db)

Farfekvéses a babám. Így kockázatosabb hüvelyi úton megszülni?

Legjobb válasz: Szia! Nem hogy kockázatos nem is szülheted így meg.Vagy császár vagy pedig a dokid megprobálja megforditani benned.Mennyi idõs terhes vagy?Az utolsó pill. változhat a helyzet.

Szia! Nem hogy kockázatos nem is szülheted így meg.Vagy császár vagy pedig a dokid megprobálja megforditani benned.Mennyi idõs terhes vagy?Az utolsó pill. változhat a helyzet.
Ez így nem teljesen igaz. (Elõzõ válasz.) A testvérem is farfekvéssel született, sõt, hogy a jelennél maradjunk, az egyik mellettem szülõ nõ is. Tehát meg lehet szülni a babát így is, csak igen, nagyobb a kockázat. A babáknál a fejkörfogat a legnagyobb, ha az megy elõre, a többi rész már könnye(bbe)n kibújik, míg ha a feneke (vagy lába), akkor a többi rész lassabban jön ki. Mivel a köldökzsínór minden bizonnyal beszorul amikor a fej bújik kifelé (a fej és a hüvely fala közé), az alatt az idõ alatt nem jut el a babához a placentából a vér. Ezért minél gyorsabban be kell fejezni a szülést ilyen esetben. De hogy megnyugtassalak: még az utolsó napokban is megfordulhat , legtöbbször meg is fordul a baba. (Az én fiam születése elõtt 3 nappal még fejjel felfelé volt.)
én is úgy tudom, hogy természetes úton kell mostanában szülni, annyira császárellenesek hogy a farfekvés se számít.de tényleg, még hányszor megfordúlhat :D boldog babavárást
Dokija válogatja, barátnõm orvosánál szóba sem került a faros babánál a császár. Közölte, hogy azt is meg lehet szülni.. De igen, egyrészt az utolsó pillanatban is megfordulhat, és szülés elõtt is megpróbálják még megfordítani. És ha úgy alakul, nem te lennél az elsõ, aki faros babát szül, nem lesz baj, ne félj!!
Én nem akarlak ilyesztgetni, de örök negatív példa marad számomra édesanyám. Mindhárman a tesóimmal farfekvésesek voltunk, de a 70-es években még nem igazán foglalkoztak ilyennel. Azon kívûl h én combnyak töréssel, a másik két testvérem meg csípõficammal szüllettünk, édesanyám majdnem nyomorék maradt utánam. 1 évig bottal járt. Azóta is rettegek a faros szüléstõl. Szerintem mindenképp beszélj az orvosoddal a kockázatokról.
Az én kislányom is faros volt a 32. heti uh-on vették észre, utána sem fordult meg. Nálunk, mivel elsõ baba, szóba sem jöhetett a természetes szülés, császár lett belõle. A babának szerintem így jobb volt, pont amiatt, amit az elõttem válaszóló már leírt. Ne ijedj meg, a te babád megfordulhat még, de ha nem, a császár sem olyan borzalmas, úgyis a kicsi a legfontosabb, érte megéri :-)

Farfekvéses a babám. Ha így marad, és van fogadott orvosom, megbeszélhetjük, hogy pl.38. héten császározzon? Ez a programozott császár? Volt 2sima szülésem, bárcsak most is az lenne, de a baba miatt nem kockáztatnám meg, ha nem fordul át.

Ilyen esetben mikor dönti el az orvos a császár idejét?Egyáltalán lehetséges az,hogy kérjem,hogy ha faros,akkor császározzon?

Legjobb válasz: Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...

Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...
Elsõ babánál általában megcsászároznak, csak a többediknél próbálják meg a sima szülést! Barátnõmnél a fogadott doki, akkor döntötte el, amikor bement, hogy apró fájásai vannak. Akkor azt mondta, hogy nem vár, mert kicsi az esély rá, hogy megfordul!
Hány hetes terhes vagy? Nekem a 37. héten fordult be a lányom, addig farfekvéses volt. Mondta az orvosom, hogy a 36-37. hétig ne is foglalkozzak ezzel a témával, majd utána eldöntjük. Õ levezette volna a faros szülést is, de nem minden orvos vállalja már. Beszélj vele õszintén, mit szeretnél, mitõl félsz. De szerintem a 38. héten korán van a császár, ha nincs más bajod. Ha a fogadott orvosod, akkor biztosan el lehet vele a császárt is intézni... És még lehet mindenféle csodaszerrel próbálkozni a megfordításra (nem az orvosi, külsõ fordításra gondolok, én azt nem vállaltam volna be): homeopátia, lámpa, négykézláb állás, stbstb.
Nekem a kiírt programozott császár elötti nap fordult be a baba, igy most 40 hetes terhesen várom hogy beinduljon a szülés. 3. baba , két természetes szülésem volt, bár nekem ha faros maradt volna akkor sem engedik a sima szülést mert nagy súllyal születtek a fiaim és a doki azt mondta hogy 3 kiló alatt próbálhatnám csak meg faros babával a természetes szülést.
Szia! Nekem 2. Babám volt faros nem is fordult meg. A dokim rám bízta a döntést, én sem akartam kockáztatni. 38+6 napon volt a progcsászár. Nem bántam meg. Mûtét után mondta a doki hogy ha nagyon akartam volna sem tudtam volna simán megszülni, mindenképp császár lett volna. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Még csak 31hetes, de azt mondta a dokim, hogy nem nagyon van helye forgolódni.A lámpázást mondta nekem is, lámpázok is minden este mikor fent van a baba.Annyit mondott az orvos, hogy ha 3.5kg-nál több akkor mindenképp császár lesz.Köszi mindenkinek!A 40hetes kismaminak könnyû, gyors szülést kívánok.

Akinek császáros volt a babája és farfekvéses annak a bébinek volt valamilyen betegsége? (pl. :csípőficam, egyéb) Teljesen megijedtem, ugyanis nekem így fekszik a babó és egész éjjel nem aludtam ez miatt, hogy gond lehet.38 hetes km.

a neten olvastam, hogy azok a babák akik farfekvésesek azoknak vagy rövid a köldökzsinór vagy más gondjuk lehet a pocakban.

Legjobb válasz: Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.

Én farfekvéses császáros voltam.Anyumnak nem volt könnyû, akkoriban még nem keresztbe vágtak.Makk egészséges vagyok és voltam.Fiatalabb koromban balettoztam.
ezekre keress rá: felcsapott láb, ferde nyak, kötött csípõ ezek sajnos elég gyakoriak (gyógytornász mondta)
Az utolsó elõttinek gondolom nem csípõficamos lett a babája, hanem csak kötött volt a pici csípõje (elfeküdte) és terpeszbugyival simán korrigálták... A csipõficam nem múlik el a terpeszbugyitól ugyanis, bár jó lenne :-))
Szia! Elõször is amennyire lehet, próbálj megnyugodni, mert az idegeskedéssel mindkettõtöknek csak ártasz. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy a te babád is pl. csípõficamos lesz!!!Hol van az megírva?????? Jelenleg 7, 5 hós kislányom császárral született farfekvés miatt. Késõbb kiderült, hogy mindenképp császár lett volna, de ez másik téma. A lényeg, hogy a 40 terhességi hetem alatt UH-on csakis farfekvéses pozicióban volt látható. Na ja, azóta is makacs egy kis teremtés:) Szóval szülés után kiderült, hogy (mindöszesen) a jobb csípõje kicsit kötöttebb, nem volt teljesen kifejlõdve a csontmag az ülés miatt. Ezen kívül a fejbiccentõ izom kicsit merev volt. Ezek miatt összesen 4 alkalommal voltunk gyógytornásznál, mivel itthon kitûnõen és rendszeresen tudtuk tornáztatni, masszírozni (és a fájó pocaknak is jót tett). Illetve voltunk 7 hetesen csípõ UH-on gyermekortopédiai szakrendelésen, ahol megerõsítették a tényt, amit a neonatológus megállapított, meg voltunk ugyanott 4 hónaposan kontrollon, ahol megállapították, hogy a rendszeres tornának hála teljesen rendbejött!!!! Szóval nyugi!!!!
Szia! Császár volt nekem is faros fekvés miatt, és sajnos nekem is az egyik oldalt használta a fejtartásban, és csípõficamos is lett, de már minden ok. Jártunk gyógytornára, és már rendbe jött a nyaka és a csípõje is. Terpesznadrágot kellett hordania 4 hónapig. Sok boldogságot, és ne aggódj elõre semmin! 5 és fél hós kicsi fiú anyukája
Én keresztbe-fekvéses gyerek voltam, anyukámat császározták mégse volt soha semmi bajom. Versenyszerûen atletizáltam és asztaliteniszeztem, most, 32 évesen is rendszeresen sportolok (bár jelenleg csak a babával...)
ha megszületik, minél hamarabb vidd el ortopédiára, vagy gyógytornászhoz, hogy nézze meg, nem feküdte-e el v.meliyk testrészét.
Nekem faros volt, nem császár, hanem sima szülés, nem volt semmi gond. Annyi, hogy hosszú ideig a hasadban abban a pózban van, ezért "elfekszi" a lábát, én kicsit tornáztattam és annyi. Semmi gond vele. Ugyanez lehet pl. ha "elfekszi" a nyakát (ez lehet bármilyen fekvésûnél...), tornáztatni kell és kész.
Ne parázz már.A nyakukat elfeküdhetik bármilyen pózban.Az enyém fejvégû volt és mégis három hónapos koráig csak egy oldalra nézett.Teljesen kész voltam, volt nagy ribillió.Orvos, ortopéd, gyógytornász.Kicsit tornáztattuk, aztán kinõtte.Nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: ferde nyak?? Úristen!! és ez gyógyítható? Elsõ baba és vártunk is rá 1 évet mire megfogant.. Ezt a ferde nyakat lehet látni az ultrahangon?
nekem is farfekvéses volt a babóm, nincs vele semmi gond!! A köldökzsinor sem volt rövid. Egészséges szépen fejlõdõ kisfiú. Már 13 hónapos Ne izgulj...nem lesz gond
nagyon gyakori a torticollis (ferde nyak). egyik ismerõsömnél is ez volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi mindenkinek.


Már az első ultrahangos vizsgálaton is medencevégű fekvésben volt a babám. Azóta minden alkalommal így van (7X). Nagyobb az esélyem a farfekvéses szülésre?

27 hetesek vagyunk, még a nemét sem tudjuk biztosra, mert ügyesen beleült a járatba. Én érzem, hogy mozog, rugdos, de mindig ebben a pózban van. Jöv?héten megyek 4d-re. Mikor kell majd megfordulnia? Van esély rá, hogy "kimászik" onnan. Vagy nagyobb az esélyem, hogy így akar majd kibújni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, de ha medencevégû fekvésben van az a legjobb, mert akkor van a feje a medencéd felé, és így kibújni.

Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, de ha medencevégû fekvésben van az a legjobb, mert akkor van a feje a medencéd felé, és így kibújni.
Sajnos vitatkoznom kell az elõzõ válaszolóval, mert a fejvégû, illetve koponyafekvésû a jó. 27 hetesen még átfordulhat, nekem a 32. héten fordult meg. Azóta úgy van. Vannak esetek, mikor a doki megfordítja. Legalábbis hallottam már ilyet is.Minden jót!
Mi 27 hetesen voltunk 4D-n, ott még faros volt. Egy héttel késöbb, a kötelezõ genetikain már fejvégû volt. Hallottam olyanról, akinek sokkal késöbb fordult be! Nyugi, még van rá minimum 10-12 hete, hogy beforduljon!
Elsonek: a medencevegu fekves azt jelenti, h a baba medenceje (feneke) van a szukocsatorna iranyaban, tehat faros. Azaz nem jol fekszik. A baba medencejerol van szo, nem a szulo no medencejerol. Kerdezonek: akar a 36. heten is befordulhat, bar egyre kevesebb helye lesz erre. Olyan is van, aki szules elott meg fordul egyet, es jo helyre verekszi magat, nem tuti az a farfekves meg.
Nekem az elsõ babám végig farfekvéses volt, és úgy is maradt, de természetes úton szültem, mivel a baba normális súlyú volt, én meg nagyon magas, így az orvos úgy döntött, hogy nem kell császár. De vannak tornák, amivel elõsegítheted, hogy megforduljon. Arra már sajnos nem emlékszem, hogy pontosan milyenek, de google-ba rákereshetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, most megnyugtattatok. Igazatok lesz és majd befordul. Legalábbis innentõl kezdve így állok hozzá. Mégegyszer köszi.
Nekem 32 hetesen fordult meg, de hallottam olyat is, h az utolsó 1-2 hétben.. Én úgy tudom, ha hanyatt fekszel (félig ülve) és a csípõd alá párnát teszel akkor készteted h beforduljon. Napi 10-15 percet legalább. Tornán mondták. Nem tudom igaz-e, de egy próbát megér. 36 hetes kismama

Ismerősöm a farfekvéses babát spontán szülte meg, de a baba elakadt, sokat volt a szülőcsatornában és oxigénhiánnyal született. Szült így valaki?

Amúgy problémamentes terhesség, betöltött 40. héttel, a kislány 3530 gramm és 53 cm. De jelenleg is inkubátorba van, és oxigént kap, szoptatni sem szabad az anyukájának.

Legjobb válasz: Mármint hogyan? Faros babát természetes úton? Mert azt igen, én. Semmi probléma nem volt.

Mármint hogyan? Faros babát természetes úton? Mert azt igen, én. Semmi probléma nem volt.
elõz egyik ikerhugom-aki másodiknak bújt ki-farfekvéses volt, de nem lettsemmi baja (ma már 34 éves)
Nem értem az ilyen dokit, mièrt nem császározták meg, ha eleve faros a baba! Bar az anyukát sem értem, miért ment bele a természetes szülésbe!?A babának remélem nem lesz maradandó baja.
Csak elsõ szülésnél császároznak automatikusan, ha farfekvéses.
ha baba nem fordul meg nem indul ki hanem elakad császározást kötelezõ szigoruan csinálni
A barátnõm a Flór Ferenc khzban szült, elsõ szülés, faros volt a baba.Császározták.A dokija mondta, itt abban a khzban ez a protokoll.Elsõ szülésnél, ha faros a baba KÖTELEZÕ a császár.Annyira jól tágult pedig, hogy ha többedik szülés lett volna szó, nem mûtik meg(a dokinõje mondta).
78% te használod is ami a fejedben van? Hogy tudod leírni pont egy ilyen kérdéshez, hogy a császár a doki kényelmét szolgálja?????? Elolvastad a kérdést, bizony ha megcsászározza, akkor a világra segített volna egy teljesen ép 3530 grammos kislányt. Akibõl ezek után ki tudja mi lesz? Merthogy azért kapja az oxigént, hogy az esetlegesen még megmaradt agyi funkciókat helyreállítsák, ha vannak ilyenek és még helyreállíthatóak. A császár nem a doki kényelmét szolgálja, hanem az anya és a baba életét menti, merthogy ÉLETMENTÕ mûtét. És teljesen problémamentes terhesség végén, egy érett babával így kicseszni, és van aki még a természetes szülés mellett kardoskodik. Hihetetlen, komolyan. Az meg hogy van akinek sikerül, az orosz rulettet is nyilván túlélik páran, mégsem biztatnék arra senkit próbálja ki.
látod utólsó te is azt írod, h probléma mentes terhesség!akkor miért is kellett volna a mûtét?utólag mindenki okos!és, ha császárnál is baj adódik?ki tudja!nem tudhatjuk!sajnos!ha 100% tudnánk elõre, akkor úgy döntene az orvos.nem hiába életmentõ mûtét a császár.rengeteg veszélye van!ennek ellenére sajnos egyre többen kérik a császárt, holott nincsennek tisztában a komplikációval!itt is sok olyat hallani, h császár közben történt vmi a babával, v késõbb az anyánál eü.problémák!szõrnyû, hogy a mai világban ilyen elõfordul, de mint írtam nem tudhatták elõre!a szülõknek kitartást és a picikének mihamarabbi gyógyulást kívánok!Ez amit írtam nem kötekedés meg nem is akarok veszekedni, hisz ennél a szomorú történetnél nem szabad.ez csak a véleményem!Anyukák:Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Nektek!
Ha egy problémamentes terhesség végén megcsászározzák anyukát és anyuka nem éli túl (mûtéti kockázat, bárkivel elõfordulhat!), akkor mit mondasz rá, te kedves engem szidó??? A császármetszés egy MÛTÉT, nem ártana végre tudomásul venni. Ez a mûtét pedig kockázatos, mig egy problémamentes terhesség utáni sima szülés sokkal kisebb kockázatú. A császár egy orosz rulett, van, aki túléli, van aki nem.
Kedves utolsó Ne istenítsük már a császárt, azért mert a kérdezõ ismerõse így járt. Nekem, ha akarták se tudták volna császárral kiszedni elsõ babámat. Rohamos szülés volt, épphogy beértünk a kórházba, farosan jött kifelé (utolsó napon fordult vissza, addig fejvégû volt), a dokim is meglepõdött, mert reggel mág fejvégûen küldött haza. 2 tolófájásra kint volt 4780 grammal, 57 centivel, 38 cm fejjel. Semmi komplikáció, boldog, okos 4, 5 éves. A második fejvégûen született, mégis vállelakadásos lett, de a doki egy ügyes mozdulattal segített neki, így semmi baja nem lett. (4650 gramm, 53 cm, 37 cm fej) Tehát fejjel elõre is el tud akadni, nem csak farosan. a hajléktalan nõ Pesten még az utcán is meg tudta szülni gyerekét, pedig az is faros volt.
Nincs semiféle szabály errõl, csak a dokinak kényelmesebb a császár (no meg a pénz is több érte..), ezért akire lehet, rátukmálják a császárt. Ja és akkor pertõl se kell félni, bebiztositják magukat. Ha császár közben bajod esik, az a mûtéti kockázat, az életbe nem itélnek el ilyenért dokit...
Az egyik ismerõsöm is faros kislányt szült simán, elsõ baba.Ez Siófokon volt.
15:23-as vagyok; akkor errõl biztosan saját kórházi szabályozás lehet, mert ahol én szültem, ott úgy van, többször is mondták. Azt gondoltam, jogszabály írja elõ.
15.23-nak: ez nem igaz, nekem elsõ szülésem volt, sima szüléssel, mint irtam. Ha nincs semmi kizáró ok, semmi akadálya a sima szülésnek. Második vagyok.
hát nézd, semmi biztatót nem tudok neked írni. Az oxigénhiány miatt már csak az a kérdés kicsit vagy nagyon lesz fogyatékos. De inkább a nagyon tûnik valószínûnek. Készítheti a pénztárcáját a korai fejlesztõkre, mert vannak, sõt Dévény Anna állítja minél hamarabb elkezdik a kezeléseket, akár helyre is lehet hozni az agykárosodást. Borzasztóan sajnálom, a szívem szakad meg szegény babáért. Hogy lehet így elcseszni egy egész család életét, ilyen hülyeséggel. Oké volt akinek sikerült, de egy egyszerû, hétköznapi rutinmûtét, a császár és nem történt volna ez.
Az egyik barátnõm a negyedik gyerekét farosan szülte, illetve az utolsó pillanatban császározták.Mondjuk ott azért, mert a 3. szülése is csaszis volt és félt a dokija, hogy szétnyílik a hegy, meg mint késõbb kiderült, a kölök csomót kötött a köldökzsinórra, nagy baj lehetett volna, ha simán kell megszülnie.
Hát majdnem én!!! Ráadásul ugyanezek voltak a paraméterek is: betöltött 40. hét, baba súlya 3530 gramm, hossza 53 cm, szintén farfekvéses! Most hogy olvasom, hálát adok az Égnek, hogy végül császár lett belõle. De a történetem szerintem elég durva: a FOGADOTT (!) orvosom meg akarta indítani a szülést, hogy természetes úton jöjjön világra a baba, mert õ olyan profi ebben, nem lesz semmi baj. Gyötrõdtem, féltem nagyon, de mivel császárt kikövetelni nem lehet, így belenyugodtam, hogy faros babát fogok szülni hüvelyi úton. Nehéz volt elfogadnom, hogy ez lesz. Ám mikor mentem nst-re betöltött 40. hét után, egy másik doki volt, az én dokim éppen mûtött, ez a másik doki vizsgált meg és állásfoglalást írt, hogy semmilyen körülmények között nem indíthatják meg a szülést természetes úton, ebbõl csakis császáros baba lehet. Na így lettem én császáros. És bizony cseppet sem bánom, miután elolvastam, hogy milyen borzasztó dolgok történhettek volna. Nem is tudok mit írni, kitartást, szurkolok, hogy ne legyen semmi baja a picinek!!!
Mármint farfekvéssel vagy komplikációkkal+farfekvéssel?
23:11es vagyok!mi az h retardált?!szégyeld magad!nehogy már akinek a gyereke term.úton született az retardált legyen?a tiéd meg aki császárral lett meg IQ bajnok?!a helyedben nem is írtam vna!szégyen, h vannak ilyen anyák, akik ilyet mernek mondani!hiába a sok okoskodásod nem lehetett elõre tudni!ennyi és nem több!lehet példálózni, senkit nem hat meg ilyen bunkó nõ írása!amúgy meg eljuthatna az agyadig, h pont egy ilyen kérdéshez írsz ilyen szépeket!

Nagyobb így a farfekvéses szülés esélye?

Annak idején párom és én is farfekvéses baba voltam, így jöttünk a világra. Így nekünk is farfekvéses babánk lesz?

Legjobb válasz: Én úgy tudom ezzel kapcsolatban egyes kutatások már kimutatták, hogy lehetséges, hogy faros babaként született szülõknek nagyobb az esélyük a faros babára. De csak lehetségesként írták, nem biztosra, mivel ehhez még több bizonyítékra lenne szükségük. Párom faros volt, én nem, lányunk nem lett faros, bár sokáig a 35. hétig faros volt, de végül csak befordult. Sógorom faros volt, párja is, babájuk nem lett faros, és elég korán a huszonvalahanyadik héttõl már fejjel lefelé volt. Nálunk ezek az arányok vannak. Persze ebbõl nem indulhatsz ki, csak leírtam, hogy ne aggódj elõre, mert van bõven jó példa is! Most utánaolvastam: itt van pl. egy cikk errõl: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/897/a-farfekves-orok..

Én úgy tudom ezzel kapcsolatban egyes kutatások már kimutatták, hogy lehetséges, hogy faros babaként született szülõknek nagyobb az esélyük a faros babára. De csak lehetségesként írták, nem biztosra, mivel ehhez még több bizonyítékra lenne szükségük. Párom faros volt, én nem, lányunk nem lett faros, bár sokáig a 35. hétig faros volt, de végül csak befordult. Sógorom faros volt, párja is, babájuk nem lett faros, és elég korán a huszonvalahanyadik héttõl már fejjel lefelé volt. Nálunk ezek az arányok vannak. Persze ebbõl nem indulhatsz ki, csak leírtam, hogy ne aggódj elõre, mert van bõven jó példa is! Most utánaolvastam: itt van pl. egy cikk errõl: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/897/a-farfekves-orok..
A cikket nem olvastam, de lehet összefüggés, ugyanis a farfekvés egyik leggyakoribb oka, hogy rövid a köldökzsinór, illetve az anyai medence sajátosságai is okozhatják, ez pedig akár öröklõdhet is. Na de ez semmit nem determinál, az öröklõdés ettõl bonyolultabb. :)
Igen, nagyobb rá az esély. De nem 100 % :) Mivel én is farfekvéses voltam (így is születtem, szgény anyukám...), a dokim külön uh-ot csinált a 36. héten, hogy biztosan be-van.e fordulva a baba. (csak tapintotta addig) De mindkét lányom fejvégû fekvésben volt, és nagyon könnyen születtek :)
Párom farfekvésû volt, én nem, a lányunk viszont szintén farfekvésben maradt. Császárral szültem.
Sem a mi családunkban, sem a párom családjában nem volt farfekvéses baba. Nekünk mindkét gyermekünk faros volt.
Én faros voltam, anyukám szegény így szült meg, és az én fiam is faros volt, emgem császároztak!
Sziasztok.Sem a férjem sem én nem voltunk farosak.9hónapja hüvelyi úton világra hoztam a kislányunkat 59cmvel és 3710grammal farosan:) Minden rendben volt, a köldökzsinór sem volt rövid, nem volt rátekerve...stb. A kérdés, hogy van e esély rá nálatok, szerintem biztos nagyobb mint mondjuk nálunk volt, de mégis bármi lehet:)

A 19 hetes ultrahangon fejfekvéses volt a Babám, ez már igy marad, vagy ilyenkor még fordulhatnak? Akár lehet belőle farfekvéses is a szülésre?

Legjobb válasz: Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.

Még sokat fog forogni a baba, még rengeteg helye van. A 30. hét környékén fordul be a legtöbb baba.
Ilyenkor még forgolódnak, szülésig még bármi lehet.
én 33 hetes vagyok és még mindig faros, 19 héten még ez egyáltalán nem döntõ!sokat fog még addig forgolódni.majd ha a 36 heti uh is faros lesz, na akkor lehet elkezdeni gondolkozni:) amúgy sokan tartanak a császáros szüléstõl.nekem teljesen mindegy hogy szülök, minden rendben legyen az a lényeg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az az igazság, hogy én sem a császártól félek, csak kiváncsi voltam, mert furcsáltam hogy ennyi idõsen már fejvégben helyezkedik el.

30 hetesen farfekvéses baba és a nyaka környékén a köldökzsinór? Volt valakinek igy?

Nagyon megijesztett ez a helyzet, tegnap derűlt ki az ultrahangon. Császármetszés lessz mindenképpen mivel magas a vérnyomásom és az első baba is császármetszéssel született. Befordúlni már nem fog tudni mert nincs helye és a köldökzsinór sem engedi. Ugye nem okoz majd gondot a köldökzsinór? Az orvos szerint csak egyszer tekeredett rá és lazán, de nagyon aggódok.

Legjobb válasz: Nekem szülésznõm mondta, hogy minden második gyerek úgy születik, hogy a köldökzsinór 1-2-3 szór rá van tekeredve, semmi bajuk nem lesz a babáknak tõle. Ez csak egy bevett szokás az orvosok körében, hogy azt mondják anyukának nyugtatás képen, hogy azért halt meg a babájuk mert rátekeredett a köldökzsinór. Mert igazából nem tudja az orvos sem mi történt a babával, de ugye valamit csak kell mondania. Szóval ettõl még nem kell pánikolni, hogy egyszer sikeresen magára tekerte. A másik pedig, szintén szülésznõm mondta, hogy cukik a babák, mert le is tudják ám tekerni magukról a zsinórt, többször találkozott már õ is ilyennel, hogy egyik héten még fel volt tekerve a zsinór másik héten már letekerte magáról. Én is aggódnék a helyedben én is pont 30 hetes vagyok és frászt kapnék, de remélem azért egy ici picit megtudtalak nyugtatni. Nem lesz semmi gond.

Nekem szülésznõm mondta, hogy minden második gyerek úgy születik, hogy a köldökzsinór 1-2-3 szór rá van tekeredve, semmi bajuk nem lesz a babáknak tõle. Ez csak egy bevett szokás az orvosok körében, hogy azt mondják anyukának nyugtatás képen, hogy azért halt meg a babájuk mert rátekeredett a köldökzsinór. Mert igazából nem tudja az orvos sem mi történt a babával, de ugye valamit csak kell mondania. Szóval ettõl még nem kell pánikolni, hogy egyszer sikeresen magára tekerte. A másik pedig, szintén szülésznõm mondta, hogy cukik a babák, mert le is tudják ám tekerni magukról a zsinórt, többször találkozott már õ is ilyennel, hogy egyik héten még fel volt tekerve a zsinór másik héten már letekerte magáról. Én is aggódnék a helyedben én is pont 30 hetes vagyok és frászt kapnék, de remélem azért egy ici picit megtudtalak nyugtatni. Nem lesz semmi gond.
Az én kislányom úgy született, hogy egyszeresen rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára... és nem is sírt fel csak mikor letekerték róla.. most egészséges, de megvoltam ijedve én is rendesen. :(
Pont tegnap beszélgettem férjem kollégájával 3 éves a fiúk és mesélte, hogy nekik mikor ki jött a gyerek 3 szor volt rá tekeredve a zsinór, kutya baja a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy irtatok. Állandóan figyelem, hogy hol és mennyit mozog, remélem minden rendben lesz. Nem is akarom, hogy befordúljon, úgy is császár lesz, csak ne tekeredjen jobban rá. Ilyenkor olyan lassan telik az idõ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!