Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha temperával lefestem (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy kaphatta Kosztolányi az Izabella nevet?

6

Milyen plakátot készítsek?

A fotózás témakörhöz kénne plakátott készítenem. Van valami ötletetek?

1

Picasso posztimpresszionista és kubista is volt?

Elvállaltam, hogy a jobb jegy érdekében kiselőadást készítek Picasso-ról, de egy kicsit összezavarodtam. Olvastam, hogy a művészete elejére a posztimpresszionizmus jellemző, és az Avignoni képtől számítjuk őt kubistának. Szóval 1907-től ő kubista? És az Alvó nő, a Pipázó fiú most melyikhez tartozik? És a kék (1901-1904) és rózsaszín korszaka (1904-1906) az a posztimperszionizmushoz tartozik? Válaszaitokat előre is köszönöm. :)

0

Mi a különbség a színház, a kamaraszínház és a stúdió színház között?

2

Budapesti graffiti/tag crew-k?

elkezdtek érdekelni a tegek, sorolnátok nekem crew-kat, writer-eket? meg persze, hogy mit tudtok róluk:D
zuglóban lakom, itt egy "remek" nevű writer firkáit látom a legtöbb helyen:D meg persze egész pesten akárhova megyek, mindenhol a "gep" díszeleg, ez a csoport is érdekelne

8

Hogyan is van ez?

Azon fényképezőgépek esetében, melyek központi zárral működnek, a vakuszinkron ideje az összes választható záridő lehet. mégis a yashica electro 35cc típusú gépezet, ami központi zárral működik, leggyorsabb szinkronideje csak 1/30 másodperc. A kérdés, hogy ez hogy lehet?

0

A Nyomorultak című musical megy valahol?

Mármint színházra gondoltam, és Magyarországon belül.

0

Szerintetek illik ehhez a vershez ez a megzenésítés? Bár jó a hang és a zene, szerintem giccs. A vöröslő fájdalom sora röhej.

https://www.youtube.com/watch?v=lR75z9hrMK0

4

Melyik név a legeredetibb szerintetek?

Firkálmányomban nem tudom eldönteni a főhős nevének nemzetiségét. Francia, olasz, spanyol, ír, kelta vagy lengyel neve legyen? (A névadástól függően ugye így a nemzetisége is eldől.) Mindegyik nyelvű névre vannak ötleteim, már csak választanom kéne a nemzetek között. Melyik az, ami szerintetek a legeredetibben hangzik?

19

15 éves vagyok, melyik budapesti lap publikálná a versem?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!