Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha temperával lefestem (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ezt, hogy hivjak és a tetején lévö monogrammról, hogy tudnák kideriteni valamit? Képek lejebb.

A tárgy már régota a családomnál van állitolag az ükapám kapta 1 grófnötöl valamelyk világháboruban. Üvegböl készült disztárgy.
Képek:

4

Énekes szeretnék lenni! Erre van lehetőség? Mert nem szeretnék bármiféle tehetségkutató versenyre benevezni.

Sziasztok! 13 éves vagyok, és énekes szeretnék lenni. Vagy először csak megnézném, hogy sikerül-e nekem ez az egész. Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm!:)

5

Az idei ARC kiállítás teljes felhozatala látható valahol neten összegyűjtve? (Én csak néhány feltöltöttet találtam. )

0

Mi a címe annak a drámának, amelyik egy társasházi közgyűlést mutat be?

1-2 éve játszották valamelyik budapesti színházban.

0

Miért mondta Weöres, hogy ő nem írt gyerekverseket? Pl. A Bóbitát vagy A paprikajancsi szerenádját felnőtteknek írta?

3

SOS Idősek napja alkalmából tartott ünnepségre milyen verset/verseket tudnátok ajánlani? Lehetőleg olyat szeretnénk ami nem az elmúlásról szól.

1

Átváltozással foglalkozó irodalmi művek?

Mint pl. Franz Kafka Az átváltozás.

7

Mi a véleményetek Molnár Sándor A festészet tanítása c. könyvéről?

0

Milyen kiadványokban jelentették meg a népdalokat?

2

Mi a véleményetek készülő fantasy regényem ezen részletéről?

Kérlek, írjatok minél többet, jót is, rosszat is - mindenfajta kritikát szívesen fogadok! :) Köszönöm szépen!

Íme tehát a részlet regényemből, amely egyébként stílusra a fantasy-romantikus-kaland kategóriába sorolnám. :

(...) ,,A víz messzire vitte az acélcsengés zaját, a vörös fénnyel kelő nap pedig ott tükröződött a harcosok szemében, vad tűzzel égve.
– Itt az ideje, hogy végleg leszámoljak veled – mondta megvetően Norled, majd hárította Merran vágását, és gyors ellentámadásba fogott.
– Ha kell, megöllek – mordult fel Merran, amikor néhány pillanatra megálltak –, legyél bár a Szövetség parancsnoka, de azt nem hagyom, hogy még egyszer akár egy ujjal is hozzáérj a kedvesemhez!
– Az életeddel játszol – sziszegte Norled, Merran azonban a következő pillanatban egy jól irányzott csapással felszakította ingét az oldalánál, ám vért nem ontott. Norled félrelépett, elhajolt, majd igyekezett visszaszerezni kezdeti előnyét. Merrant azonban nem érhette el. Ellenfele egyszerre volt hozzá közel és egyszerre távol: elég közel ahhoz, hogy azt higgye, elérheti, s mégis túl messze, hogy megsebezhesse. – Õ úgyis velem jön majd végül, próbáld csak megakadályozni! – villant meg Norled szeme vészjóslóan, majd hirtelen kitért Merran elől, és mögöttem termett.
Merran megtorpant, de kardtartó kezét nem eresztette le. Haragos tekintete láthatatlan kardként szinte felnyársalta Norledet, ám amíg a férfi a közelemben tartózkodott, nem mert támadni, nehogy véletlenül bennem tegyen kárt. Norled hirtelen a kezem után kapott, majd maga mellé rántott. Felháborodva perdültem meg, és legszívesebben ráförmedtem volna, de aztán lepillantottam kardtartó kezére, s jobb ötletem támadt.
– Mi a terved, parancsnok? – léptem közelebb hozzá, s úgy tűnt, Merrannal együtt ő is meglepődött amiatt, hogy ezt önszántamból teszem. – Ha most magaddal viszel az akaratom ellenére, te sem leszel több egy közönséges haramiánál, erre ugye gondoltál? – hívtam fel rá a figyelmét ártatlanul.
Norled egy rövid pillanatra elbizonytalanodni látszott; sikerült összezavarnom, könyveltem el magamban elégedetten.
– Bár talán – itt tartottam egy kis hatásszünetet – nem is volna ellenemre.
Hátranéztem egy pillanatra, hogy egy gyors, megnyugtató kacsintást küldjek a kissé zavart Merran irányába, azután folytattam a színjátékot.
– Igazat mondtál erről az emberről, olyasmit, amit tudtam jól én is, csak nem akartam beismerni önmagamnak – füllentettem, miközben kezemet lassan lejjebb csúsztattam Norled oldalánál, mind közelebb érve a kezéhez. – Te viszont más vagy – halkítottam le a hangom –, olyasvalaki inkább, amilyen Aredon is volt. Talán neked adom bizalmam ajándékát… de ehhez tenned is kell!
– Mit vársz tőlem? – suttogta rekedten Norled.
Mélyen a szemébe néztem, kezem már a kezénél járt, ujjaim a kard keresztvasára fonódtak, közel a markolathoz.
– Mit várok? – kérdeztem komolyan, és megszorítottam a fémet. – Tiszteletet. Megértést. Kegyelmet, megbocsátást és feledést. – Ezzel megszereztem tőle a kardot, oly hirtelen rántva ki kezéből, hogy felocsúdni sem volt ideje, majd ellene fordítottam a saját fegyverét.
– Tiszteletet kérek, hogy tartsd tiszteletben az érzéseimet! – vágtam oda neki erős hangon, miközben a mellkasának szegeztem a pengét. – Megértést, hogy értsd meg a döntéseimet. Kegyelmet a férfinak, akit szeretek, megbocsátást korábbi bűneiért, és feledést… hogy elfeledd nyomtalanul mindazt, amit irántam érzel.
– Túl sokat kérsz, Leyna – jegyezte meg halkan Norled, ám ezt hallván felcsúsztattam a kard hegyét az álla alá.
– Aredon barátja voltál–e vagy sem, ha nem fogadod el vereséged, én magam végzek veled! – fenyegettem meg indulatosan." (...)

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!