Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha temperával (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most hoztunk össze egy bandát, a helyzet az hogy nagyon új, de majd ha belendülnk akkor hol tudnánk fellépni? Esetleg keresni is ezzel valamennyit?

5

Tapasztalataitok szerint, ami spontán készül, anélkül, hogy előre tervezték volna, jobb mint ami előre tervezett?

Már nagyon régóta szenvedek egy művészivideóval(animáció) hogy elkészüljön, de rettenetesen sokat szenvedek vele. Az a baj, hogy ha el is jutok valameddig, hogy megcsináljam, akkor már nem egészen tetszik, felvételin kéne bemutassam, de ilyen hozzáállással nem hiszem, hogy meglesz, viszont vannak már rövid, de jó probálkozásaim, amik olyan alapon készültek, hogy nem terveztem előre, csak lazán és nyugodtan csináltam, mégis érdekes lett, és nekem jobban tetszik, ha egyszerűbb is, mint a "forgatókönyves" törtetések.

0

Milyen falidíszt lehet csinálni csomagolópapírból?

Van otthon egy csomó csomagolópapírom, mondjuk inkább kisebb darabok, milyen falra való díszt tudok belőle csinálni? Valaki valami ötlet? :)

2

Mi ennek a számnak a címe, ami a videóban szól?

http://www.wimp.com/handlingskills/

3

Ki az előadója ennek a dalnak?

http://videa.hu/videok/zene/visszateres-a-paradicsomba-klip-..

2

Van olyan hivatásás művész, akit úgy hívnak John Casey?

Megismertem egy oldalon képböngészés közben egy nagyon jó illusztrátort:)) A cimkék szerint "John Casey" a neve, de rákerestem a facebook oldalára, de nem találtam a "művész oldalát", viszont nagyon sok oldalt kaptam a nevén, utánanéztem google-n és van 6 ilyen nevezetes ember, köztük egy kitalált filmfigura, de egyik sem művész. Akkor van ilyen művész, vagy azok a furaérdekes rajzok, amik nagyon megfogtak, csak egy filmhez illusztriók?:)) nem tudjátok véletlenül?:)

0

Melyik volt az első angol nyelvű költemény, amiben említést tesznek a gőzgépről?

Gőzgép, költemény

1

Mi a különbség a sima bemutatás és az irodalmi értékű bemutatás között?

Írnom kell az egyik családtagomról, vagy magamról egy irodalmi értékű bemutatást, és nem tudom, hogy mi a különbség közte, és a sima bemutatás között. Légyszíves írjátok le a köztük levő különbséget.
Előre is köszönöm

1

Segítséég irodalom szóbeli! Természeti képek Csokonai költészetében?

mely verseit érdemes itt kifejteni?

2

Ti hogy értelmezitek ezeket a képeket?

1.
2.
3.
4.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!