Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha temperával (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit gondoltok? Folytassam az írást, vagy ne?

Szeretni egy férfit, vagy egy nőt annyi, mint egy tökéletlen lényt, egy beteget, egy gyengét, egy bűnöst szeretni. Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, megmentheted. Egy lánynak nem egy alacsony IQ-szintű izompacsirtára van szüksége. Hanem egy olyan megértő férfira, aki jóban-rosszban, egészségben-betegségben mellette van. Benned minden meg volt, ami csak kellett. De elveszítettelek. Máig nehezen dolgozom fel ezt a kegyetlen sorscsapást. Csak egy apró mozdulat volt, és az életem egy 180 fokos irányt váltott. Vége lett mindennek. Nem volt többé olyan, hogy mi. Csak én. Te pedig több száz kilométerrel tőlem léteztél. A mennyországban. Nélküled a szívem csak egy üres, kopár felszín, ami az együtt töltött percek emlékét oltalmazza. A baleset minden egyes mozdulatára tisztán emlékszem.

*visszaemlékezés*
A piknikezésből indultunk haza kéz a kézben, mint egy friss házaspár. Pedig még csak 8 hónaposak vagyunk. De ennek az időszaknak egyetlen percét sem bánom, amit veled töltöttem! Melletted biztonságban éreztem magam. Jelenléteddel több méteres kőfalat építettél körém, elzárva így az utat a rosszakarók ellen. Senki iránt nem éreztem még így! A gyomromban repkedő pillangók a nap 24 órájában szorgoskodtak, meg nem állva egy percre sem. Csak egy lépés volt! És vége lett mindennek. Mindenki sikítozott, csak én álltam egy helyben lesokkolva. Az autó pár méterrel előttem romokban hevert. Alóla egy véres kéz nyúlt ki. Az lehetetlenség. Õ nem lehet. Mire feleszméltem, már a tűzoltók és a mentősök a dolgukat végezték. Majd hirtelen megláttam őt. Ahogy a tűzoltók ráteszik a fekete ponyvára. Az egész teste csupa vér, és sebes volt. A szívem ott vált üressé. Éreztem, ahogy könnyek sokasága csorog le a kipirosodott arcomon. Szörnyű volt látni. Odaszaladván ráborultam a mellkasára. Éreztem, hogy a szíve, amely nemrég még értem dobogott, feladta a küzdelmet. Csak sírtam, sírtam és sírtam. Nem tudtam megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy többé már nem lesz mellettem. Nem lesz, aki felrántson a padlóról, ha magam alatt leszek. Nem lesz, aki elfogadjon olyannak, amilyen vagyok. Nem lesz, aki teljes szívéből szeressen.
Így visszaemlékezvén még mindig azt érzem, amit a baleset után. Ürességet. Máig lehetetlen felfogni, hogy már nem vagy az élők között. Az tart életben, hogy a sírod mellett ülve tudom, hogy mindig velem vagy. Ha beszélek hozzád, érzem, hogy meghallgatsz. Ez az egyetlen hely, ahol veled lehetek. Ha kell, akár a fél életemet is eltöltöm itt, csak hagy érezzem azt, hogy mellettem vagy és támogatsz. Emlékszel mit fogadtunk meg nyolc hónappal ezelőtt? Hogy örökké együtt leszünk! Lehet, hogy a következő találkozásunk már a mennyországban lesz, de addig kitartok melletted. Mert szeretlek! ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ!

3

Mennyit kell ahhoz tanulnom, hogy megírjak egy saját operát?

6

Hogy győzzem meg apukámat, hogy elmenjünk a múzeumok éjszakájára?

Én 15 éves lány vagyok, a nővérem 16, ezért egyedül még nem engedne el minket apukám, mert elvesznénk, de ő meg elvileg nem ér rá, mert jár táncolni és minden szombaton táncos buliban van. Most ezt az egy alkalmat igazán lemondhatná, úgyis tök ritkán megyünk el együtt bárhová, ráadásul ez nem haszontalan tevékenység lenne, elég hasznos, máskor sose mennénk múzeumba. Hogy győzzük meg apát, hogy menjünk el?

2

Miből állt a felvételi?

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy aki művészeti gimnáziumba felvételizett miből állt a felvételi? Annyit tudok, hogy megmondták, mit kell lerajzolni (a grafikai tagozat érdekel), van rá pár órád, stb. De hogy konkrétan miről lenne szó.
Előre is köszönöm a válaszokat! -nemsokárafelvételizőlány-

1

Amatőr fotósnak milyen fényképezőgépet ajánlanátok?

Sziasztok!
Egyszerű mezei (full automata, hogy a nagymama is értsen hozzá) digitális gépemmel készült képeimet többen is nagyon megdicsérték. Azt mondják, jók a meglátásaim, komolyabban is foglalkoznom kéne a fotózással. Szeretnék is, de nem ugranék rögtön fejest a mély vízbe, nameg pénzem sincs annyi, de egy komolyabb gép vásárlásán gondolkozom, amin megtanulhatnám az alapokat. Melyiket tudnátok ajánlani?
Szerintetek vaterán érdemes ilyesmit vásárolni, vagy mindenféleképpen vegyem meg újonnan?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

4

A raszta zászlóban hogy van a színek sorrendje?

Egy ismerősömnek szeretnék ilyen ajándékot készíteni, de a google által kiadott képekben nem egyezik a színek sorrendje, van hogy a zöld van felül, vagy van hogy a piros.
Valaki meg tudná nekem mondani hogy is van ez pontosan?

2

Kézműves ötletek amelyet csoportosan lehetne csinálni?

Gondolok olyanra,hogy együtt festenek valamit??vagy nagyy karton várat építenének??!

2

Ezek a versek hogy tetszenek?

http://koltotoll. blogspot.hu/
Egyik haverom versei. Csak nekem mutatta meg, de másnak nem meri. Szerintetek kirakjam facebookra? Pozitív dolgokat mondanának? Vagy nagyon lehúznák? Nem akarok neki szart, csak egy kis önbizalmat akarok adni neki.

8

Ehhez hasonló ötletek?

Karácsonykor szoktunk olyat csinálni,hogy gyerekek kezét átrajzoljuk egy papírra és azokat kivágjuk,majd zöldre kifestjük és egy nagy karácsonyfát csinálunk belőle(persze ha van elég zöldre festett papír kéz)
Azt akarom kérdezni,hogy így nyáron milyen ehhez hasonló ötletet lehetne csinálni???
Gondoltam arra,hogy egy óriási nagy plakát hátuljára kézzel fessenek a gyerekek valamit a nyárról!! Valaki nem tudja,hogy esetleg hol találhatnék ilyet??Várom az ötleteket!!

0

Milyen irodalmi művekben jelenik meg a vándorlás motívuma?

Tudnátok pár példát mondani? Nagyon ismertek is lehetnek, hátha nem ugrott be. Köszi

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!