Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha temperával (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Akhilleusz Homérosznál az eredetiben is szőke, vagy csak a magyar fordításban?

Annak idején többen kiakadtak, hogy Akhilleuszt a szőke Brad Pitt játszotta.
Az Iliászban - magyarul legalább is - szőkének írja le Homérosz. De vajon a fordításban lett az, vagy az eredeti görögben is az volt?

2

Hogy lehet feltenni fényképeket rajzokról?

Csak simán bemásolom a linket? Rajzokat szeretnék feltenni, most regisztráltam, mentségemre mondom :D

5

Elolvasnátok a veresemet?

Nem igen szoktam verseket írni, mert inkább novellákhoz jön az ihlet, de egyszer nagyon meg voltam ijedve. Amikor az ember már nem tudja mit tehetne és nem látja végét a szomorúságnak. Lehet hogy elég amatőr lett, de azért megtennétek hogy véleményezitek? Előre is köszönöm. ( már több mint három hónapja írtam, szóval már nem ilyen a hangulatom ;) )

Félünk minden reggel.
Mikor álmunkból a vihar kerget fel.
Hol tengernyi fényes csillag
Simogat, énekel, majd másnapra virrad.

Fázunk minden nappal.
Hisz a félelem a lelkünkbe talpal.
Rideg testébe az bújik
S nem érti a rettegés mért nem múlik?

Sírunk minden este.
Mikor a szomorúság ölt már testet.
Könnyeink zivatarán át
Szörnyű szenvedés nem látja határát.

9

Hogy tetszik a rajzom?

A szereplők jók lennének egy képregénybe?
Ha igen, akkor szerinted miről szóljon?


Huán:
Wult'ah:
Ultimate Flutty:

15

Mik a leggyakoribb regénytípusok manapság?

Milyen stílusból írnak a legtöbbet? Valami top 10 lista?
Köszi:)

4

Melyik római (t) (császárt) ábrázolja ez a szobor?

http://kepfeltoltes.hu/view/130823/cs_sz_www.kepfeltoltes.hu..

Nem tudom, hogy császár-e, vagy csak egy szimpla szobor.

2

Ki Õ? Mi ennek a színésznek a neve?

a href="http://www.youtube.com/watch?v=DlY3WHI-0fg&feature=player_detailpage#t=1464" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DlY3WHI-0fg&feature=player_de..

1

Hogyan érhetném el, hogy fotó szinten tudjak rajzolni?

Az emberek, akik eddig látták a rajzaimat, azt mondják, nagyon jól megy. De ez nekem nem elég, a portréimmal sosem vagyok elégedett, szeretném tényleg élethűre csinálni őket, mintha csak a fényképet nézném. Tudnátok ötletet adni, hogyan érhetem ezt el? Nagyon sokat gyakorlok, de valahogy mégsem lesz olyan. A válaszokat nagyon köszönöm!

10

Hogy hívják ezt a hangszert magyarul?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cornet

3

Ez előnyt jelent?

Előny a színművészeti felvetelin, ha nagyon tiszta és mély basszuhangom van?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!