Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Sajan az élet nem virágszál, mi gyönyörnek tünhet kéklő szemeiben, lehet sziveben könyörtelen. Könyörögve, átkok átkán, ne mond mit ajkad diktál, hallgas szemeid tündöüklésésre, mint én szavaid zengésére. VÉlemény?

Vélemény? ezt igy gyorsan kb.fél perc alatt irtam

3

Van itt valaki aki megtudna tanítani rajzolni? Pl hogy ő hogy kezdte miket gyakorolt stb (: L/18

légyszi ne oldalakat linkeljetek(bár az is jöhet:D)

van még esély hogy megtanuljak rajzolni? nagyon szeretnék.. főleg úgy hogy csak úgy magamtól de nem tudom hogy/mivel kezdjem

6

Te, ha rajzolsz, mennyire könnyen tudod kifejezni önmagad?

Fura kérdés, de arról szól, hogy gyakorta rajzolok, mert nagyon szeretem, és igyekszem mindig valami érdekeset kitalálni. eleve szeretek rágódni és ezt felhasználom hozzá, sokszor nagyon körbeirok egy ötletet, mielött neki fognék a megvalósitásához. az a fura, hogy sokszor egy ötletet úgy élek meg, hogy "jaj de remekjó" vagyis érzek benne valami bölcset, mert különleges is. de ha most sok eddigi probálkozásomat elnézem, talán ha mások szemével is nézem.. nem a bölcsességet látom benne, hanem csak magamat, vagyis engem fejez ki, talán mélyebben, de olyan érzés mindha egy olyan uton járnék, ami kör alakú, és végül csak úgyanoda tértem vissza, többször is.

2

Melyik budapesti múzeumokba mentek a Múzeumok Éjszakáján?

1

Szerinted egy jó kép vagy bármilyenfajta műalkotás, tehetségenkívűl, mennyire függ attól, hogy mivel csinálják?

mármint jó minőségű eszközökkel

5

Hogy "működik" a Múzeumok Éjszakája?

Neten csak annyit írnak, hogy 1500 Ft, de ez azt jelenti, hogy megveszem ennyiért a jegyet, és ezzel bármennyi múzeumba elmehetek? Vagy minden múzeumnál külön-külön 1500-1500?

3

Budapesten flamenco, jazz stilusu zeneben jartas, vagy azt muvelo kozossegeket esembereket keresek! Hol?

Gitarozni szeretnek tanulni.
De ha valahol szukseg van enekesre,egy amator csapatba szivesen tarsulnek!

2

Ti miket szoktatok rajzolni?

6

Tudtok a világirodalomban olyan művekről, amik pozitív kicsengésűek, derűsek, nem csak halálról és lelki bajokról szólnak? Szóval amikben happy end van, de mégis a szépirodalomhoz tartoznak?

8

Nem tudtok valakit, akinek van egy használaton kivüli fuvolája? Nem ingyen kivánom. Köszönöm.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!