Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, ha (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek melyik jobb a mozi vagy a színház?

11

Miért ereszkedik le a csillár az űr színében a nemzeti színházas Az ember tragédiájában?

0

Mondana valaki olyan kortárs képzőművészt, aki fotót használ a munkáiban (önállóan vagy más médiumokkal együtt)?

0

Akrilfestményt kell lakkozni?

Mitöl jobb vagy rosszabb ha van, vagy ha nincs lakkozva?

4

Nem merek rajzolni. Mit tegyek?

Szeretek rajzolni és ami azt illeti tudok is valamilyen szinten, de van egy kis problémám. Nem merek mások előtt rajzolni. Mindegy, hogy idegen vagy ismerős. Nem merek mert tudom, hogy nézi amit csinálok. A végeredmény sem merném megmutatni. Ez nem lenne baj ha csak otthon rajzolnék, de vannak rajzóráim is. Ezeken pedig sokan vagyunk. Én pedig nem csinálok semmit. Szeretnék ezen változtatni csak nem tudom, hogy mi lehetne a megoldás. Kérlek segítsetek ha tudtok! Köszönöm

12

Van olyan könyv vagy internetes oldal ahonnan rajztechnikákat lehet tanulni?

szeretnék megtanulni szépen rajzolni de nem ilyen átlagos módon. Tudnátok nekem írni könyv címeket vagy linkelni néhány oldalt ahonnan lehet tanulni?:)
16/L

2

Szerintetek érdemes írással foglalkoznom? (részlet lent) Elolvasnál egy ilyen novellát/elbeszélést/regényt? Még nem tudom mi lesz belőle.

Abban a pillanatban, amikor megfogtam a kopogtatót, már bántam is mindent. Arcom lángba borult ettől a zsigerekből támadt, kivédhetetlen gyávaságtól, s azonmód vissza is fordultam volna, hogy az ismeretlen, poros és ellenszenves utcát magam mögött hagyva elérjem még a vonatot Budapestre, onnan pedig, amilyen gyorsan csak tudok, visszameneküljek az életembe, a megszokottba, a kiszámíthatóba, saint michel-i kis lakásomba, de amint hátat fordítottam az ajtónak, egy asszonyt láttam magam előtt, aki elzárta az utam. Néhány mondatot mondott, amiből megértettem, hogy befelé invitál, én pedig zavartan, anyanyelvemen, franciául szabadkoztam.
-Eltévedt?- kérdezte elnyújtott, csodálkozó hanghordozással franciául. – Kit keres itt Abaszegen? Látszott rajta, hogy sehogyan sem tudja magában helyretenni, hogyan is kerülhet egy idegen, külföldi férfi a tűző déli napban és porban úszó Isten háta mögötti városka főutcájába, éppen az ő ajtaja elé. Ideges, zavart és bosszús voltam, de a gondolatra elmosolyodtam: szegény néném éppoly eksztatikus pillantással nézett rám, ahogy a történelem előtti korok embere a földre látogató isteneket bámulta, csodára szomjazó, de a látványért cserébe végül a semmivel is beérő tekintettel.
Persze, tudtam, rájöttem, hogy a néném az. A korából, francia tudásából, alsó ajkának önkéntelen és gyerekes biggyesztéséből, amelyet oly sokszor láthattam testvérének, anyámnak arcán is. „Aurélie”, ahogyan elvétve hallottam róla gyerekkoromban, amikor minden, ami anyám családjára vonatkozott épp oly tabu volt, mint a szék karfáján hintázni vagy nagypénteken csokoládéra gondolni. Aurélie, a csúf, gonosz, kiállhatatlan, aki az erkölcs trónusáról gúnyosan tekint alá, aztán Aurélie, a nemes, tiszta gondolkodású, gyakorlatias és becsületes, majd Aurélie a nyomorult és pénzsóvár. Egészen kicsi gyermekként az elkapott, apám és anyám szájáról ellopkodott szavak, melyeket féltékenyen, suttogva, és elfehéredett arccal ejtettek ki, különös világot vontak a titokzatos, láthatatlan, de mégis valóságos Aurélie köré. Mme Duvanchet meséinek gonosz nőszemélye csak Aurélie lehetett, s ha apám valami tökéletlenségen kapott, s alaposan elpáholt, ez csakis ennek az elvetemült némbernek a mesterkedése folytán lehetett. Ahogyan anyám egész elrontott életéért a nővérét okolta, én is megtaláltam magamnak, személyes bűnbakként.

4

Mi a véleményetek a könyvemről?

Leírom nektek az első egy-két oldalt, kérlek írjatok róla vélemény, kritikát, de ha lehet, normális stílusban! Köszönöm.
1. fejezet
Amikor megszólalt a kürt, megpördültem és rohanni kezdtem a faluba. Tilos volt kürtszó után az erdőben tartózkodni. Nem azért mert veszélyes., hiszen az erdőben a legnagyobb veszélyforrást a felbőszült vaddisznók jelentették. Egyszerűen csak a Qatasha bölcsei úgy vélték jobb, ha éjszaka mindenki a faluban tartózkodik, így senki nem kerülhet bajba. Körülbelül kétszázan éltünk a faluban és a népünk így is kihalófélben volt.
A templom elé érve, körbenéztem. Mindenki Charles elé igyekezett. Õ volt népünk vezetője, őt választották meg a Bölcsnek. Kilencven éve a vezetőnk és ez idő alatt őseink elmondása szerint még semmi baj nem történt a világunkban. Hogy a „baj” szó alatt mit értettek, azt sosem tudtam.
- Rendeződjenek! – utasított mindenkit Charles. – Névsorolvasás!
Minden este felolvasta a kétszáztizenegy ember nevét. Ez általában egy órát vett igénybe. Senki nem bánta, hiszen csak így tudhattuk meg, hogy mindenki épségben visszaérkezett-e. Naponta körülbelül százötvenen hagyták el a falut valamilyen oknál fogva. Harminc vadászunk volt, akiknek muszáj volt elmenniük, hogy élelemmel lássanak el mindnyájunkat. Azok a nők, akiknek nem volt gyerekük, nappal bogyókat, és gyógynövényeket szedtek. A Bölcsek közül a legtöbben gombászni mentek. Csak ők tudták megállapítani melyik mérgező és melyik nem az. A gyerekek és szüleik a patakhoz mentek ruhákat mosni. Akik egész nap otthon maradhattak, azok az öregek voltak, a betegek, a csecsemők és szüleik. Az én dolgom ma az éjjeli őrködés volt.
A névsorolvasás után, mindenki bezárkózott a kunyhójába és aludni ment. Én a nagy tölgyfa alá telepedtem le, tüzet gyújtottam és Keane-val együtt őrködtem. Sosem volt kettőnél több őr. Hiszen a világunk biztonságban volt, egy ötven méteres fallal volt körülvéve. Ha pedig megtámadnának minket az emberek, két Qatasha is elég, hogy riadóztassa a vadászokat. De mióta itt élünk, még nem volt példa támadásra. Népünk ötszáz évvel ezelőtt telepedett le itt. Az óta nyugodtan éljük az életünket.
- Alec, szeretnék mondani valamit – szólalt meg Keane.
- Igen? – néztem rá. Mosolygott, de mintha kicsit ideges lett volna.
- Feleségül veszem Christinet.
Megdöbbenésemben szóhoz sem jutottam. Majd végül felnevettem és belebokszoltam Keane vállába. Nagyon örültem neki. Keane már évek óta szereti Christinet, de a lány eddig észre sem vette őt. Pár hónapja azonban Christine közeledni kezdett legjobb barátom felé.
- Ez remek! Mikor kérted meg a kezét?
- Épp ez az. Nem kértem meg. Kijelentette, hogy hozzám akar jönni. Képzelheted mennyire boldog voltam – nevetett én pedig hagytam, hogy csak mondja és mondja. Tudtam, hogy boldog és jó érzés volt hallani, hogy jól alakultak a dolgai.
Abbey keltett fel reggel. A lány mindig a nyomomban volt mostanában és nem tudtam mit tehetnék ez ellen. Felnőtt nő volt ráadásul szép is. A férfiak sorban álltak érte, de Abbey sosem volt valami gyors észjárású. A fejébe vette, hogy szerelmes vagyok belé. Nem mintha nem tetszett volna. De soha nem akartam tőle semmit. Csak azt, hogy barátok legyünk.
- Csináltam neked reggelit – mosolygott rám és elém rakott egy tányért, jól megpakolva disznóhússal, sült burgonyával és málnával.
- Köszönöm – motyogtam és enni kezdtem. Keane még javában aludt. Mindkettőnket elnyomott az álom éjszaka. Míg én a reggelimet fogyasztottam felbukkant Christine. Keane mellé térdelt és keltegetni kezdte. Abbey irigykedve nézett rájuk, majd ő is mellém térdelt. Furcsán nézhettem rá, mert meggondolta magát és inkább felállt. Az utolsó falatot is eltávolítottam a tányérról, amit Abbey elvett tőlem és elvitte a kunyhójába. Mellettem az ifjú pár halkan súgdolózott és nevetgélt, úgyhogy inkább eltűntem onnan, egyrészt mert fölöslegesnek éreztem magam, másrészt pedig féltem, hogy Abbey visszajön.
A Sátorba indultam, ahol Everard tartott órát. 20 éves korunkig kötelező volt órákra járnunk, hogy megtanuljuk a különböző varázslatok használatát. Mivel Everard volt közülünk a legtapasztaltabb ezen a téren, ő volt a tanítónk is. Sokat harcolt ismeretlen vidékeken és rengeteget tanult egy varázslótól. Én 21 éves voltam, így már befejeztem a tanulást. A korunk ugyanúgy volt számolva, mint az embereké, annyi különbséggel, hogy az átlag életkorunk 150 év volt.
- De jó, hogy itt vagy, drága barátom! – lépett hozzám Everard és kezét a vállamra helyezte. – Beszélni szeretnék veled. De itt most túl sokan vannak. Gyere el este a kastélyba, a dolgozószobámba. Várni foglak.
- Rendben. Ott leszek.
Egész nap céltalanul bolyongtam az erdőben, vagy a pataknál és semmit nem csináltam. Mit is csinálhattam volna? Nem tudok vadászni és a gombákról sem tudom megállapítani, hogy mérgező-e. A legtöbb gyereknek a szülei kiskorukban megtanítják ezeket a dolgokat, de az én szüleim meghaltak a születésem után pár héttel. Charles vezetett a kastélyban egy gyermekotthont, én is ott éltem, úgy ahogy Keane. Akkor lettünk legjobb barátok. Még ma is emlékszem a napra.
Keane a homokozóban játszott, én pedig a többiekkel fogócskáztam. Öt éves lehettem. Pár nagyobb fiú, Jack és Jefferson el akarták foglalni a homokozót, de Keane nem adta volna a világért sem. A kedvenc helye volt. Minden napórákat üldögélt ott. Én pedig csodáltam a bátorságát és kiálltam érte. A fiúk mindkettőnket elvertek, de attól a naptól fogva ő lett a legjobb barátom.

6

Online versbírálat?

Kb. 12 éve írok verseket, sokáig nem is gondoltam rá, hogy ezeknek a gépemen kívül máshol is helyük lehetne. Szemérmességből vagy nem tudom miért, a környezetemnek sem mutattam sokáig. Spontán beszélgetések közben böktem ki, hogy írok. Eddig több művelt, de laikus ember mondta (bár az egyik magyar szakot végzett), hogy jók, és hogy mozduljak velük valamerre.
Lehet, hogy hülye vagyok és túl önbizalomhiányos, de nekem a véleményük nem elég ahhoz, hogy irodalmi folyóiratoknak küldözgessem a verseimet. Előtte mindenképpen szeretnék egy cseppet sem elfogult, irodalomértő, "nem-laikus" véleményt. "Arcnélkül" hol, melyik honlapon kaphatnék ilyet?
A poet.hu-n elolvastam néhány verset, de nem ilyesmiket írok, és ha jól láttam, ott laikusok véleményeznek.
Köszi a válaszokat!

2

Felismeritek ezeket az építményeket?

http://kepfeltoltes.hu/view/130427/20130422_101144_www.kepfe..

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!