Találatok a következő kifejezésre: Faragtam fából medált, (1 db)

Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?

Esetleg a tempera nem jó? Vagy jó csak lelakkozni nem érdemes?

Legjobb válasz: a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.

a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni. inkább pácold, vannak szinezõ pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából én elõször úgy terveztem hogy egyszínû vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta. ...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerû körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melybõl a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is. U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
Én farostlemezre temperával festettem, majd színtelen akrillakkal fújtam le, nem 1-2-õt. Van amelyik tizenéve fenn van a falon, az égadta világon semmi baja. Csak arra figyelj, hogy száradjon meg teljesen, mielõtt lakkozod, ne csak a tempera, hanem a fa is, mert ugye az megszívja magát a temperából nedvességgel!
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá. A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :) Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is. Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetõleg érintkezik majd bõrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhetõ hobbiboltokban is pl: http://hobbymania.hu/index.php?main_page=product_info&produc..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nehéz megtanulni hegedülni?

15 éves vagyok és nagy álmom hogy úgy megtanuljak hegedülni hogy 18 évesen felvegyenek a zeneművészeti akadémiára. Van hegedűm (örökség) és kottát is jól tudok olvasni szolmizálni is tudok. Ahogy itt a 'gyakorin' a hegedű témában keresgéltem eléggé elszomorodtam mert mindenki azt mondja hogy nagyon nehéz és már 5 évesen el kell kezdeni hogy vigyed valamire a hegedűvel... Nincs tanárom és nem is lesz ezt el is lehet felejteni. De nagyon akarom. Ugye ezek nem hiú ábrándok?

9

Mi a különbség a vastagszövésű és a vékony vászon között a gyakorlati alkalmazás során?

0

A Légy jó mindhalálig" című könyv végén végülis meghal Nyilas Misi vagy nem? (:

13

Mi a véleményetek erről a rajzról?

http://i.imgur.com/zX2n6Vn.png

Egy játék alapján csináltam, mit gondoltok róla?

11

Milyen festékkel festenek a festők? Megvan a festéshez a tehetségem, egyszerűen nem tudom, h milyen festékkel fessek, és ecsettel, stb?

7

Ti visszamennétek egy rajztanárhoz akinél egyszer már kudarcot vallottatok?

A kudarc alatt azt értem, hogy nem rajzoltam nála. Nem vele vagy a témákkal volt a baj, hanem velem. Zavart, hogy van ott rajtam kívül más is. Beleértve a tanárt. Nem mertem elmondani, nem csak ezt semmit sem. Távolságtartó, hideg voltam vele miközben ő próbált megismerni, "barátságot" kialakítani. Szeretett volna segíteni, de mivel én tartottam a számat, nem tudott. Akkor nem is fogtam fel igazán a helyzetet. A szüleim fizették mikor tudták, hogy nem rajzolok, szinte feleslegesen. Ez általános iskolában volt, véget ért az iskola így a szakkör is. Én elballagtam. Pár szakkört ki is hagytam, az utolsót is, így nem lett megbeszélve hogyan tovább. A gimnáziumban, ahova megyek van fakultáció rajzból. Oda is járhatnék. Még nem ismerem a tanárt majd az órái alapján eldöntöm, hogy szeretnék-e tőle tanulni. Jó lenne mert helyben lenne órák után. Viszont én szerettem azt, akihez jártam és érdekes volt, tetszettek a foglalkozások csak hülye voltam. Gondoltam rá, hogy írok neki és eljárok hozzá újból, de félek. Nem voltam vele nyitott és nem úgy viselkedtem vele ahogy kellett volna. Valamint nem tudtam bebizonyítani, hogy tényleg tudok és nem csak a tanár kiskedvence vagyok, aki engem ajnároz. Félek, hogy esetleg valóban nem lennék elég jó. Ráadásul, ha megint nem rajzolnék...
Szerintetek adjak egy esélyt a gimis tanárnak vagy térjek vissza a régebbihez?

4

Ez a festmény mennyit érhet? (képek lent)

http://kepfeltoltes.hu/view/130826/2013-05-07_16.36.17_www.k..

7

Felismerhetőre sikerült a rajzom?

http://kepfeltoltes.hu/130825/P8258152_www.kepfeltoltes.hu_...

15

Van valaki, aki elolvasná és véleményezné a készülő regényem első részletét?

Annak elküldöm privátban, és legyen szíves ott is véleményezni. Köszönöm :))

12

Egyik rokonom kért meg, hogy rajzoljam le a kutyáját, még félkész, de szerintetek vállalható, hogy ezt adjam neki ajándékba?

http://kepfeltoltes.hu/130824/SAM_4131_www.kepfeltoltes.hu_...

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!