Találatok a következő kifejezésre: Fajtiszta kutyám éves (4 db)

Van egy 2 éves foxi fajtiszta kutyám, és kiskorába nem lett megnevelve, és most nem hallgat senkire, nagyon makacs, önfejű. Még sétálni se lehet elvinni nyugodtan, ő nem tud sétálni, csak futni, én meg már nem bírom szusszal. Hogyan neveljem meg?

Ha valaki tud vmilyen tanácsot adni az írjon!

Legjobb válasz: A foxik 12-14 évig élnek. Ö még valamilyen szinten kölyök. Nézz szét a neten, hogyan tanítsd. Vagy ha nem akarsz vele szarakodni, akkor vidd el 1 kutyusiskolába.= Nem kell a kutyával mizélni (XD)+ az eredmény jobb mint otthon tanítás

A foxik 12-14 évig élnek. Ö még valamilyen szinten kölyök. Nézz szét a neten, hogyan tanítsd. Vagy ha nem akarsz vele szarakodni, akkor vidd el 1 kutyusiskolába.= Nem kell a kutyával mizélni (XD)+ az eredmény jobb mint otthon tanítás
És ha mondjuk kutyasuliba járnátok? A suli nem csak a nagykutyásoknak van! :) Próbáld ki, nagyon jó szabadidõs program, a kutya is megtanulja amit meg kell és te is ki szaladgálod magad. :D
Szerintem is sulival próbálkozz, ott könnyebb lesz kijavítani két év alatt elrontott viselkedéseket.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy nincs a közelbe kutyasuli!

Fajtiszta kutyám fél éves lesz. Még lehet törzskönyve, ha eddig nem volt? Mennyibe kerülne?

Szüleinek van törzskönyve.

Legjobb válasz: Persze, lehet! Az én kutyusom is most "szerezte" meg a törzskönyvét, pedig 7 hónapos. HOgy pontosan mennyi, azt nem tudom, de a neten utána lehet nézni. ;)

Persze, lehet! Az én kutyusom is most "szerezte" meg a törzskönyvét, pedig 7 hónapos. HOgy pontosan mennyi, azt nem tudom, de a neten utána lehet nézni. ;)
1éves koráig ki tudod váltani, de ha beírod a keresõbe, hogy MEOE, akor ott mindent megtalálsz. Csak akkor tudtok törzskönyvet kapni, ha mindegyik szülõjének van legalább tenyésszemléje, a többi eredmény nem feltétel. Régen, ha az egyik szülõnek nem volt semmi eredménye, akkor felülbélyegzett tk-t adtak, de úgy tudom ilyen már nincs, tehát csakis eredeti tk-t tudtok kapni, csak abban az esetben, ha a szülõk megfelelnek ennek ak övetelménynek. sok sikert.

Ha egy fajtiszta kölyökkutyát veszek, vagy ha menhelyről fogadok örökbe egy kb.6 éves nagyon félénk, tartózkodó kutyát, akkor ugyanúgy ragaszkodni fog mindkettő hozzám?

És ugyanúgy el lehet mindkett?t vinni kutyasuliba + agilityzni? Vagy a menhelyit már nem lehet ilyenre tanítani?

Legjobb válasz: Amit a menhelyrõl hozol az is fajtiszta lesz :-) Egy 6 éves kutyából is lehet jó kutyát csinálni. Az biztos, hogy nehezebb ha szocializálatlan , félénk kutyáról van szó. Ragaszkodni teljes mértékben fog hozzád, de következetesnek kell lenned. A menhelyeken is vannak kölyök kutyák , azok még fiatalok ha nem érte õket sok trauma könnyebben kezelhetõk!

Amit a menhelyrõl hozol az is fajtiszta lesz :-) Egy 6 éves kutyából is lehet jó kutyát csinálni. Az biztos, hogy nehezebb ha szocializálatlan , félénk kutyáról van szó. Ragaszkodni teljes mértékben fog hozzád, de következetesnek kell lenned. A menhelyeken is vannak kölyök kutyák , azok még fiatalok ha nem érte õket sok trauma könnyebben kezelhetõk!
A menhelyi nagyon fog ragaszkodni, az biztos. Ha onnét fogadnál be, akkor szerintem látogass el a menhelyre és beszéld meg az ottani önkéntesekkel, hogy mit szeretnél. Meséld el, hogy milyen kutyát szeretnél és milyen körülmények között tudnád tartani. Az önkéntesek ismerik az ottani kutyákat, tudsz velük beszélgetni róluk, sokat számít az õ tapasztalatuk. Van arra lehetõség, hogy a kiválasztott kutyát látogasd és fokozatosan megismerkedj vele, sétáltasd. Így pár alkalom után szerintem el tudod dönteni, hogy örökbe akarod-e fogadni, hogy egymáshoz valók vagytok-e. Sok sikert!
A félénk kutyához sok türelem kell. El fog múlni a félelme, de idõbe telik, fél év-1 év is lehet. Akkor érdemes kutyasuliba vinni, amikor már tökéletesen bízik benned, összeszoktatok, fél év.
Persze, ragaszkodna hozzád a 6 éves kutya is! Szép dolog menhelyrõl kihozni kutyát! Ha jó tenyésztõtõl nem tudsz vásárolni, akkor inkább menhelyrõl válassz egyet, minthogy a szaporítókat pénzeld :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: én minden féleképpen menhelyrõl fogok kutyát hozni :) csak az érdekelt, hogy ugyanúgy ragaszkodni fog-e, mint egy kölyökként vásárolt kutya, de most már kaptam válaszokat, így tudom, hogy igen :) mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! :)


Lehet utólag törzskönyveztetni egy másfél éves kutyát (fajtiszta)? Ha igen annak mi a módja?

Legjobb válasz: Ha fajtatiszta lenne, akkor lenne törzskönyve, mivel a tenyésztõ kiállíttatta volna a születése után.

Ha fajtatiszta lenne, akkor lenne törzskönyve, mivel a tenyésztõ kiállíttatta volna a születése után.
Az nyilvnávaló hogy FAJtiszta. Gondolom nem róka és egér keveréke, hanem õsei kutyák, de attól hogy FAJTAtisztának néz ki, nem biztos hogy 100%ban az. A szüleinek volt törzskönyve? Mennyiért vettétek a tenyésztõtõl? Ezek lennének elsõsorban a kérdéseim
DNS vizsgálattal biztos, de akkor a gatyádat is ráköltheted! Amúgy jelenleg nem tudsz törzskönyveztetni!
Nem. Semmiféle varázslat nincs arra, hogy egy másfél éves kutyát utólag törzskönyveztess. A DNS vizsgálat viszont olyan drága, hogy kétséges, megéri-e?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!