Találatok a következő kifejezésre: Fajdalmat okoztam meg (4 db)

Miért fordult el tõlem mindenki az öngyilkossági kisérletem után? Azt mondják gyáva vagyok, meg önzõ mert elfutok a problémáim elõl és nem gondolok arra hogy másoknak mennyi fájdalmat okoztam ezzel.

Legjobb válasz: Nincs semmi megoldhatatlan dolog az életemben, minden sikerül ha harcolok érte, nem ezért tettem, nem is azért mert nem gondoltam arra hogy másoknak fájdalmat okozok. Egyszerûen ezt tartottam helyesnek, de mindenki õrültnek tart, bánom hogy nem sikerült, ha valakinek lelkiismeret furdalást okozna a halálom annak nem tiszta a lelkiismerete, azt meg már magának kell tisztáznia. Lehet aki bántott annak bûntudata lesz ha meghalok, de hát akkor minek a francnak bántott?! Amíg éltem észre sem vettek aztán ha nem vagyok akkor meg hirtelen én kellek mindenkink, fene sem érti az embereket. Valaki bánt, aztán amikor meghallja hogy mit tettem odajön és bocsánatot kér és hirtelen kedves lesz velem, mi a franctól fél? hogy meghalok és kísérteni fogom mert õ miatta is tettem meg? idióták az emberek. Hirtelen még a bunkó sofõr is kedves lesz velem.

A kérdező hozzászólása: Nincs semmi megoldhatatlan dolog az életemben, minden sikerül ha harcolok érte, nem ezért tettem, nem is azért mert nem gondoltam arra hogy másoknak fájdalmat okozok. Egyszerûen ezt tartottam helyesnek, de mindenki õrültnek tart, bánom hogy nem sikerült, ha valakinek lelkiismeret furdalást okozna a halálom annak nem tiszta a lelkiismerete, azt meg már magának kell tisztáznia. Lehet aki bántott annak bûntudata lesz ha meghalok, de hát akkor minek a francnak bántott?! Amíg éltem észre sem vettek aztán ha nem vagyok akkor meg hirtelen én kellek mindenkink, fene sem érti az embereket. Valaki bánt, aztán amikor meghallja hogy mit tettem odajön és bocsánatot kér és hirtelen kedves lesz velem, mi a franctól fél? hogy meghalok és kísérteni fogom mert õ miatta is tettem meg? idióták az emberek. Hirtelen még a bunkó sofõr is kedves lesz velem.
Meg is válaszoltad a saját kérdésedet. Egyébként meg ijesztõ, és az emberek félnek az ijesztõ/ismeretlen dolgoktól. Párkapcsolat szempontjából még rosszabb, mert ki szeretne egy idõzített bombával együtt élni? Ami bármikor felrobbanhat... Inkább tedd rendbe az életedet. :)
Mert eddig azért nem foglalkoztak veled, mert hárították a problémáidat, mostantól meg azért nem foglalkoznak veled, mert öngyilkossági kísérleted volt. Ezt úgy hívják, hogy hárítás. A helyzet az, hogy az ember körülményei nem mindig változtathatók meg, a pszichés hozzáállása viszont mindig. Olvasd el Frankl: ...mégis mondj igent az életre. Kérj segítséget akár szakembertõl, akarj megváltozni, tanulj meg szeretni és keress olyanokat akik viszontszeretnek. :)
Az öngyilkosság egy kétségbeesett segélykiáltás. Tehát bajban voltál, megtetted. Ha valaki egyszer már meg merte tenni, megteheti másodjára, harmadjára is.. És így élni azért lássuk be - borzasztó érzés lehet.
Most akkor hirtelen mindenki kedves vagy mindenki elfordul? Nem ertem. Azert kovetted el, mert valaki megbantott? Uristen, eleg gyenge idegeid lehetnek:( Felre ne erts, nem bantani akarlak, elhiszem, hogy a problema szamodra nagyon is sulyos es fajdalmas. Amikor terminal betegek, akiknek semmi kilatas a normalis/egeszseges eletre, amikor fiatalon gang altal megeroszakolt, fogsagban tartott, folyamatos kinzasnak kitett valaki a sajat eletet veszi, azt meg ugy ahogy megertem, mert tudom, hogy a testi fajdalom lehet olyan eros, amit az agy mar nem bir elviselni, nem bir feldolgozni.... veled is valami hasonlo borzaszto dolog tortent? Vagy csak szakitott veled a szerelmed?
A kérdező hozzászólása: A kettõ egyszerre, elfordulnak de olyan nyájasan kedvsek is lesznek.
Ezért nem fogok sohase öngyilkosság kísérlettel vacakolni. Ha rászánom magam egyszer, akkor öngyilkos leszek.
A kérdező hozzászólása: Nem is kisérletnek indult de nem olyan könnyû meghalni, nehéz elpusztítani magad akármennyire is törékeny a testünk.
Akik nem mentek végig depresszión, azok nem értik. Meg meg is ijednek tõle, hogy egy fiatal (mert feltételezem, hogy az vagy)olyan messzire képes elmenni, mint az öngyilkosság. Fõleg, ha látszólag "mindene megvan". Nem tudják, hogyan kéne viselkedniük veled ezután. És talán nem is tudják, hogy a szemrehányásukkal csak még több fájdalmat okoznak, de saját magukon próbálnak könnyíteni vele, mert alighanem bûntudatuk van, amiért nem voltak képesek megelõzni a tettedet.

Fajdalmat okoztam kisfiamnak, meg tud bocsatani? Mennyire erzi meg ha az anyukaja turelmetlen?

5 honapos a kisfiam 1 hete szenvedunk ejszakankent az alvassal valoszinu a fogacskaja. Kicsit ingerult vagyok a nem alvasoktol(tudom nem mentseg es vallaltam ot) ma este furdeskor es foleg oltozeskor nagy litaniat csapott annyirra probaltam magam turtoztetni de felkaptam megraztam es ra orditottam egy akkorat hogy szegeny fuldoklasszeru sirasba kezdett oly annyira hogy a tejcsit is nagy nehezen fogadta el. Kisagyba tettem lehajtotta kis fejet es csak bamult maga ele majd elaludt. Nagyon szegyellem magam es felek hogy valami maradando fajdalmat okoztam neki amit nem akartam, nagyon sok puszit adtam neki 100*bocsanatot kertem tole de csak nezett ram es csendben volt. Nagyon szeretem!!!!!Remelem nem lesz baja olyan pici meg semmirol nem tehet erre en.

Legjobb válasz: a gyerekek megérzik ha az anyukájuk türelmetlen, ideges stb. szóval mindent... "ideges" lesz atej... szerintem nyugodj meg és minden rendben lesz

a gyerekek megérzik ha az anyukájuk türelmetlen, ideges stb. szóval mindent... "ideges" lesz atej... szerintem nyugodj meg és minden rendben lesz
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, ejszaka sokat sirdogalt ugy ahogy szokta (1 hete)de reggelre csupa vigyor volt. Megbocsatott:) koszonom a megnyugtato valaszokat+!!!
Ez velem is megtörtént, pont tegnap, éjjel fél tizenkettõig ordított a 9 hónapos kisfiam, semmivel nem tudtam megnyugtatni, sõt, már én is tök ideges voltam, én is jól megráztam szegénykét, amivel persze csak azt értem el, hogy mégjobban sírt. Nagyon rossz ez az érzés, de szerintem 100-ból 90 szülõ megteszi ezt legalább egyszer. Ígérd meg neki, hogy többet nem teszed, és szeresd nagyon.
Szia. Neke a lányom 6 hónapos volt tegnap.Én már több mint 3 hónapja nem alszom rendesen.(mondjuk születése óta nem aludta még át az éjszakát.1x volt, hogy 1x ébredt.)Rebekának is jönnek a fogai, erre fogom.éjjelente minimum 4x kel.Van, hogy 7x 8x.Napközben sem akar aludni.Egész nap össz.2 órát.Már én is kivagyok.van, hohy nálam is szakad a cérna.Olyan nincsen, hogy valaki végig nyugodt.Ha csak nem egy "angyalka".Tudom, hogy milyen nehéz így egész nap.Kitartás, még pár ilyen hónap van, es jobb lessz.Nekem a lányom reggel vissza alszik fél órát, azt is olyan ordítással, hogy az csak na.Szóval még vele aludni sem tudok.Nagyszülök messze vannak, 1000km, a férjem reggeltöl estig dolgozik... Gondolhatod.. Ha gondolod írj privit, tudnánk beszélgetni....
sZERINTEM EGY HÉT UTÁN MÉG KORAI VOLT ILYET TENNI! ÉN MÁR 3HÓNAPJA VAGYOK ÍGY VELE. MI LESZ KÉSSÕBB???
NAGYON IS ISMERÕS A HELYZET, NEKEM MÁR 1 ÉVES ELMÚLT A BABÁM DE NÉHA MÉG 5-6 NAPRA ÁTÁLL A SZERVEZETE AZ ÉJJSZAKÁRA ÉS FENN KELL VELE MARADNOM.AZT TUDOM TANÁCSOLNI HOGY ALUDJ TE IS AKKOR AMIKOR A BABÁD.KÜLÖNBEN HAMAR KIKÉSZÍTED MAGAD.
Tudom mit érzel én is csináltam már ilyet és nagyon szar érzés, de mindenkinél elszakad néha a cérna.Õk nagyon önzetlenek(az egész egy csoda)továbbra is te jelented neki a biztonságot, persze próbálj urrá lenni magadon.Húzzál be egyet a fotelnak, az senkinek sem fáj.Nekem az adott erõt, mikor a 2.gyerekemmel éjszakáztam, hogy egy szörnyûség történt mellettem.Mikor a kórházban voltam még a picivel szülés után, a mellettem fekvõ anyukának szülés után meghalt a babája.Éjszakázásnál mindig rájuk gondoltam.Mennyire nem bánná ha egész éjszaka is ringatni kellene, ha órákat sírna azt se bánná, csak élne.Örültem, hogy az enyém él és egészséges. Pár hónap múlva könnyebb lesz! Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Utolso valaszolonak! Tudom hogy fogok meg veszekedni vele ha nagyobb lesz de akkor majd el tudom neki magyarazni hogy miert ideges anya ra, es miert kiabalok, de most meg olyan kicsi vedtelen, ezert vagyok kiakadva. Azert koszonom!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat nagyon!
Nem kell ezt annyira tulmisztifikalni. Semmi heylrehozhatatlant nem tettel, senki sem egy vegtelen turelemmel megaldott foldreszallt angyal, hanem emberek vagyunk. Fogsz meg rakiabalni hidd el, ha 100-szor is eletveszelyes helyzetbe hozza magat, es lehet, h meg a kezere is ra fogsz paskolni, mikor 1000-szer is kepes szuroeszkozt gyartani a legartatlanabbnak tuno targyakbol, es a szeme elott hadonaszik. Most eppen semmi rosszat nem tett, csak nyugos volt, de az, h lelkifurdalasod van, jelzi azt, h jo anya vagy. Ha nem lenne, az lenne a baj. Minden jot es kitartas!
A kérdező hozzászólása: O a mindenem, regota vartunk mar ra, imadom nem tudnek neki artani, de megis ingerult vagyok sokszor, nem vele de probalok mindig higgadt lenni hozza a bajomat az ajton tul hagyni.Kulfoldon elek nincs segitsegem es neha akadalyokba utkozok. 2 oraja alszik de mar 2*felsirt:(
Mondanám, hogy szégyeld magad, de nem teszem, niztos vagyok benne, hogy sokkal jobban bánod ezt az egészet annál, mint ahogy le tudtad írni. Tudod, az a baj, hogy neki, akárhogy is nézzük te vagy a MINDEN, feltétel nélkül szeret és bízik benned, hogy is tehetné másképp. Nekem is van kicsim és nekem is eldurran néha az agyam, de kizárt, hogy a gyereket felkapjam, megrázzam, ráüvöltsek, akármi. Mindig úgy éltem meg, hogy egy csoda az életemben, és mélyen lekötelezve érzem magam, hogy rám bízta az életét. Biztosan nagyon megijedt a fiad, és bizonyára sokkal tovább fog tartani a te lelkiismeretfurdalásod, mint az õ rossz érzése. Sajnálom, hogy így kellett átértékelned az érzéseid és úrrá lenned a feszültségeden. Komolyan. Ugyanakkor tudom, hogy ha valaki egy életre megtanulta, hogy mi a türelem, akkor az te vagy.
Ezzel nem vagy egyedül, nagyon sokan vagyunk így, hogy egyszercsak fogytán a türelem és olyat teszünk, amit megbánunk. De enm ütötted meg, csak felemelted a hangod, lesz ez még így :) Gondolom, soha nem ütnéd meg, s ha kicsit felemelted a hangod, az megbocsátható, biztosan nem haragszik már rád, el is felejtette. Annyira édesek, igazából ránk vannak szorulva és kérik a segítségünket. Csak te segíthetsz neki, jusson ez eszedbe, ha újra felébreszt, bújj hozzá szorosan, puszilgasd, simogasd és örülj annak, hogy ott van valaki, aki ébreszt téged! Sok boldogságot!
Szia! Az én kislányom még csak 3 hónapos és minden éjjelt végig alszik. Én mégis megértelek, és arra kérlek NE LEGYEN BÛNTUDATOD! Minden szülõ követ el hibákat, hisz emberek vagyunk. Senki sem tökéletes. A kisbabád valószínûleg megijedt, mert ezt az "oldaladat" valószínûleg még nem ismerte, és nem tudta hogyan is "kezelje" ezt a helyzetet. Vagyis tuti, hogy megijedt egy kicsit, de hidd el, pár perc múlva már biztosan nem volt rád "mérges". Nekem azért volt bûntudatom, mert a babánk nem akart annyit enni mint pár hete, és bele erõltettük a kaját, mert nagyon megrémültem, hogy miért nem eszik olyan jól mint elõtte? És olyankor bizony nagyon morci és durci volt, rám sem nézett, de ez csak pár percig tartott. Szóval ettõl te még igen is nagyon jó édesanya vagy és hidd el a babád érzi hogy te nagyon szereted õt. Úgyhogy nyugodj meg és felejtsd el ezt a mai dolgot. Élvezd a babucidat, és ne szégyelj segítséget kérni és elfogadni (persze csak ha van kitõl), mert nekem pl. nincs, de ez más dolog. A lényeg, hogy valahogy próbálj meg lazítani legalább egy fél órát-órát egy nap és hidd el, hogy ha nem leszel annyira kimerült, akkor a türelmed is sokkal több lesz. Sok sikert: T.
Nekem meg csak 7hetes lesz a babam, de at tudom erezni a helyzetet.Nagyon sajnalom hogy elszakadt a cerna", de biztos mindenkivel van igy.Tegnap nekem is nehez napom volt.Napkozben alig alig aludt, nyugos volt vele sirtam, es nagyon bantott hogy nem tudtam neki beszelni megnyugtatni sokaig.Aztan mikor kibogtem magam, es beszeltem hozza mosolygott.Csak a lakas szaladt", ultem a vasalni valok kozepen, keszulunk haza, kulfoldon elek segitsegem nincs, parom reggel 7kor megy 6korul jon.Pakolnom kene be, kakis ruhakat foltkezelni, stb.Gondolom neked is van dolgod, nem alszol ejjel akkor is, nehez.Orulok hogy megbocsajtott.Kerj segitseget ha tudsz!Nincs hatasos ecsetelo?Gondolom mindent kiprobaltal.Jo anya vagy, el fogja felejteni.Es szerintem mar nem fogod megegyszer megcsinalni.Persze lesz meg neveles de ez nem az te is tudod.Kitartas, remelem hamar kibujnak azok a fogacskak!

Van egy francia bulldogom még csak 2, 5 hónapos. Keresztül estem rajta. Elfogja felejteni vagy megfogja nekem bocsájtani, hogy figyelmetlenségemből adodóan fájdalmat okoztam neki?

A baleset véletlen volt és nagyon bánt engem a dolog, mert soha nem akartam neki fájdalmat okozni. De úgy veszem észre, mintha kicsit tartana tőlem. Menyasszonyommal játszik rendesen de velem nem nagyon akar azóta.

Legjobb válasz: Ennek lõttek, ezek után még a menyasszonyodat is lecsapja a kezedrõl. :D Nem lesz semmi gond, szerintem nincs az a kölyök kutya, amelyiken nem estek át párszor a gazdái. De komoly baja gondolom nem lett...?

Ennek lõttek, ezek után még a menyasszonyodat is lecsapja a kezedrõl. :D Nem lesz semmi gond, szerintem nincs az a kölyök kutya, amelyiken nem estek át párszor a gazdái. De komoly baja gondolom nem lett...?
Semmiképp ne érezz bûnudatot, legyél vele olyan, mint eddig. Magabiztos, határozott, de persze kényeztesd is, de azért legyél te a fõnök. A kutyák akkor kiegyensúlyozottak, ha a gazdijuk is az velük :) Szóval tégy úgy, mint ha mi sem történt volna, akkor érzi, hogy semmi jelentõsége nem volt a balesetnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Remélem igazatok lesz. vele nem éreztettem csak aggodom. Kicsit huzta a lábát az eset után. gyorsan fel öltöztem mondom el rohanok vele a dokihoz biztos ami biztos de amire végeztem és kikapcsoltam mindent már úgy járkált mintha semmi se történt volna csak távolság tartó lett.
:D:D Én is van, hogy labdázás közben véletlenül tiszta erõbõl fejbe találom az egyik kutyám, ilyenkor bocsánatot kérek tõle, mintha embertõl kérnék, nehogy azt higgye, hogy direkt volt, és el van intézve. De ha látnád õket játék közben (4-en vannak, 8 kilóstól 80 kilósig), úgy esnek át egymáson, hogy csak úgy nyekken... Rossz nézni, ahogy a KÁJ tiszta erejébõl fut és nemes egyszerûséggel letiporja az útjában lévõ kis 18 kilóst...:D A kisebb bukfencezik egyet, és megy tovább a játék. Nem kell belõle nagy ügyet csinálni.:)
Én is botlottam már el mindkét kutyában, azóta félreállnak elõlem, ha megyek éjszaka vécére, más következménye nem lett. Ha te nem pörgeted rá magad, õk sem fogják.
Tudom, hogy ezt elsõre nehéz elfogadni, de a kutyáddal való viszonyodban bizonyos értelemben zsarnokinak kell lenned.Ha keresztül estél rajta, az az õ hibája, õ állt rossz helyen.Máskor figyeljen jobban.Falkavezérként totális fõnök vagy, mindenhez jogod van, és ezt neki el kell fogadnia.Egy falkavezér pedig soha nem kér bocsánatot.
Szerintem meg fogja bocsátani de ha nem annyira próbáld meg magadhoz szoktatni pl.simogasd vagy játsz vele nekem is van egy akit ha véletlenül bántanám mindig megbocsát nagyon cuki


Hogyan lehet megtisztulni egy olyan buntol, amit a parommal tettem, az nagyon rossz meg nekem is, es faj, banom. Mar szetmentunk, csak megakarok nyugodni attol, hogy milyen fajdalmat okoztam neki, es nemtudom elkepzelni, hogy tehettem ezt?

Legjobb válasz: Bant es nemakarok ra gondolni, mert gonosz dolog, es nemhagy nekem nyugodni, faj, egyre erosebb.....mit tehetek??????segitsetek, ebbe belebolondulok!

A kérdező hozzászólása: Bant es nemakarok ra gondolni, mert gonosz dolog, es nemhagy nekem nyugodni, faj, egyre erosebb.....mit tehetek??????segitsetek, ebbe belebolondulok!
Nem te vagy az elsõ és nem is az utolsó, aki félrekurjantott!
Kérj tõle bocsánatot.
Legalább van esély, hogy talál nálad jobbat
Úgy tisztulsz meg, ha tanulsz belõle és nem cseszed el még egyszer legközelebb. :)
A kérdező hozzászólása: bocsanatot kertem, de az nemsegit, megbocsajtott, stb, csak nekem faj, es nemis a felrekurjantasrol van szo, egeszen masrol, de nagyon szenvedett, es sajnalom......kilehet az ilyesmit torolni a memoriabol?
Fordulj szakemberhez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!