Találatok a következő kifejezésre: FSH eredményem napon 12 (2 db)

FSH eredményem 3. napon 12 fölött van. Ez mit jelent?

Vérvizsgálaton voltam a mensi 3. napjn és minden értékem a normál szint között van, kivéve ezt aminek a plafonértéke max. 7, nekem meg 12. 5let? Tapasztalat? (természetesen megyek dokimhoz is, csak nem érem el épp)

Legjobb válasz: Igazából az LH/FSH arány számít. Az LH-d mennyi lett?

Igazából az LH/FSH arány számít. Az LH-d mennyi lett?
A kérdező hozzászólása: LH 7, 65
Ennek az aránynak ált. 1:1 kell lennie, úgy tudom. Ha az LH kb. kétszerese az FSH-nak akkor felmerülhet a PCOS gyanúja (persze, ahhoz, hogy a diagnózist felállítsák ez még édes kevés, de mindenesetre ráutaló jel). Akkor nem tudom, mi van, ha az FSH magasabb. De szerintem ne idegeskedj ezen feleslegesen, várd meg, míg tudsz beszélni a dokiddal!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt olvastam én is amit írsz. Nem is ideges vagyok, inkább kíváncsi.
Bocs, hogy így egy év múlva, de hátha még ránézel... Mi a helyzet veled? Sikerült a baba? Nekem 22 volt az FSH-m, következõ 15, semmi jóval nem kecsegtetnek...
A kérdező hozzászólása: Örülök és köszönöm hogy rákérdeztél! Igen, 20. hetes kismami vagyok. Anno azt mondta a dokim, hogy az emelkedett FSH utalhat egy korai klimax eljövetelére, ezek szerint mégsem lesz annyira korai az a klimax:-) Én úgy vélem, hogyha 15-re le tudták vinni Neked ezt az értéket, akkor ez mindenképp reménykeltõ és nem értem mi az hogy nem kecsegtetnek ekkora értékcsökkenésnél?
A kérdező hozzászólása: jah, a baba spontán jött, mindenféle stimu nélkül
Köszi nagyon, hogy válaszoltál, és ÓRIÁSI GRATULA a babához!!!! A dokim szerint nem is érdemes semmit csinálni, úgyse megy le - ezt is magamtól értem el. Úgyhogy dokit váltok, ma megyek az újhoz, remélem, õ tényleg segíteni próbál majd, és nemsoká én is kismami leszek :)
Mármint hogy az FSH nem megy le - és közben csomót olvastam, hogy lemegy...

Ezek nagyon rossz értékek? Van remény, hogy helyrehozható? Hormonvizsgálat (3. napi) eredménye: TSH 2, 260 LH 5, 42 FSH 14, 12 prolaktin 326, 3 ösztradiol 73

Legjobb válasz: Szia! Hát én nem vagyok orvos,de az LH-Fsh arány nagyon nem jó.Sok esetben pcos-re utal.A Tsh-nak babához azt mondják,hogy 2 alatt kell lennie,de szerintem az nem nagy eltérés.Prolaktin is magas,legalább is nekem az van a papiromon,hogy 29-ig jó,nekem a 3. napi 19.Helyre lehet hozni,egy jó endokrinológus segíthet.Rendszeres a menzid? Cuorterhelés,és inzulinmérés volt?

Szia! Hát én nem vagyok orvos, de az LH-Fsh arány nagyon nem jó.Sok esetben pcos-re utal.A Tsh-nak babához azt mondják, hogy 2 alatt kell lennie, de szerintem az nem nagy eltérés.Prolaktin is magas, legalább is nekem az van a papiromon, hogy 29-ig jó, nekem a 3. napi 19.Helyre lehet hozni, egy jó endokrinológus segíthet.Rendszeres a menzid? Cuorterhelés, és inzulinmérés volt?
A kérdező hozzászólása: de azt mutatta volna a hüvelyi UH, de nem volt semmi
pl ciszta
A kérdező hozzászólása: köszi! a "fizikai rendellenességen" mit értesz?
mindenképpen csináltasd meg, ott a progeszteron a lényeg, és minél magasabb annál jobb. Ilyen FSH és ösztraidol értékkel én azt javaslom hogy semmiképp ne halogasd az endokrinológust. És ugyanakkor menj el nõdokihoz is mert ez a két magas érték jelenthet fizikai rendellenességet is a petefészekkel.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, igen, most ezen gondolkodom, mi legyen a következõ lépés, és az endokrinológus lesz, remélem, találok valami jó szakembert. de azért a betervezett 21. napi vérvételt is megcsináltatom.
Keress fel egy endokrinológust, mivel hormonokkal foglalkozik.Majd õ elmondja, hogy mi a következõ lépes. Még nem kell elkeseredni.Kérjél 3 pontos cukor terhelést is.
A kérdező hozzászólása: 35 múltam novemberben.
szia, az fsh-lh aránynak az a lényege hogy az lh ne legyen magasabb mint az fsh, akkor pcos gyanús. Nálad ez fordítva van, ez nem pcos-re utal. Viszont attól még nincs jó hírem, mert a magas fhs a magas ösztraidollal kombinálva kimerülõ petefészekre utal ami sajnos rosszabb mint a pcos, mert kezelni sem igazán lehet :( Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: ja, az lemaradt, hogy a mensim rendszeres
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. semmi nem volt még, ennyi az összes eredményem eddig. endokrinológushoz menjek ezzel tovább?
Szia! Írtam privátban!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!