Találatok a következő kifejezésre: Fűrészport lehet homok (2 db)

semmi bajuk nem lesz.
Fûrészport általában egyik állat alá sem javasolt tenni, akkor inkább már faforgácsot, de azt is inkább nagyobb állatoknál használják. Inkább papírt tegyél alá, az nem árt neki, de könnyen tisztítható és eltávolítható.
Csak ne újságpapírt tegyél alá! Ólommérgezést kaphat tõle. Miközben tépkedi a papírt, a nyelvével szépen lenyalogatja az ólmot. Ne forgácsot tegyél, ez nem hörcsög. Tegyél nagy szemû fûrészport, mert az apró belemegy az orrába.
Nyugodtan tegyél be fûrészport, nem lesz tõle bajuk.De arra figyelj, hogy ne vegyszerek mellett tartott almot tegyél alájuk, mert abból még baj lehet!! :D
Az enyémeim a puffasztott rizses kölesrõl szedték le a rizset és azt tették be, a forgácsot pedig kitúrták (bár nem mindet). A papír sztem nem jó, valami kis szemcsés valami kell. A fûrészport énsem ajánlom, beszippantja meg öszenyázazza sztem :S

Fűrészpor, cement, folyami homokkal lehet a padlást szigetelni?

Hallotuk hogy ezeket összekell keverni és le lehet vele a padlást önteni? Csak nem tudjuk milyen arányba kell keverni? Hallott már valaki róla?

Legjobb válasz: Igen lehet vele szigetelni,nem a leghatékonyabb de nem rossz.1köbméter homok,2,5mázsa cement ehez az arányhoz minimum 20zsák fûrészpor

Igen lehet vele szigetelni, nem a leghatékonyabb de nem rossz.1köbméter homok, 2, 5mázsa cement ehez az arányhoz minimum 20zsák fûrészpor
Sok fûrészpor kell bele hiszen az szigetel. Amúgy létezik olyan hogy fabeton, bár ott a fûrészpornál nagyobb szálak vannak. De tényleg inkább üveggyapot.
Szerintem a százalékos arányt olyanra kell csinálni mint egy ajzatbetonnak az összetétele . Tehát : 1 lapát cementhez 4-5 lapát adalékanyagot, gondolom az adalékból a fûrészpor kell hogy kevesebb legyen és nem lehet túl nedves mert akkor kiuszik a fûrészpor , vagy földszáraz vagy annál csak egy kicsit nedvesebb. Ezt kell egy deszkával jó alapossan megtömöríteni.
A kérdező hozzászólása: Végül is le van betonolva, csak vannak olyan helyek ahol fel van törve a beton , ezt szeretnénk lesimitani, és hallotunk errõl hogy így is lehet hogy ebbõl a keverékbõl húzzunk rá egy 5 cm-es réteget, olyan mint ha beton lenne , csak ez olcsóbb.
Én nem szigetelnék betonnal... Bár gondolom a fûrészpor azért dob rajta. Nálunk a plafon betonelemekbõl áll, és szörnyû. Mi raktunk rá 10 centis üveggyapotot, az nagyon jó, és nem is túl drága.
Azért vigyázz, ha faföddém, felejtsd el a betont, még ha könnyûbeton is! Betonozásnál átázhat, a plusszsúly meg nem jó neki! Ha meg nem fa, akkor is inkább polisztirol (hungarocell) gyöngyös betont! Illetve van egy cég szeged mellett, sándorfalván, nagyon tuti porózus könnyûbetont csinálnak, csak nem jut szembe a nevük, biztos van ilyen több helyen is az országban!
Beton alá illik PE fóliát tenni, hogy ne ázzon el a fa. Egyébként fafödémre is lehet betont húzni, csak mondjuk vékonyabbat. Azért nem árt statikussal ellenõriztetni.
Régi kérdés de másnak is jól jöhet. A papírbeton még olcsóbb mert csak a cementet kell megvenni. 50-80% papír, 10%cement, a többi homok, vagy lehet föld is. 1m2 10cm vastagon kb 25kg, remekül szigetel. Ha kis "teglakat "csinalsz könnyû lerakni, utana a reseket szintén ezzel az anyaggal betapasztod és kész. Neten ( angolul) találsz infókat (papercrete)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!