Találatok a következő kifejezésre: Fősulin az órára az (9 db)

Ha egy ECDL vizsgát, vagy infó érettségit beszámítanak fősulin infó órába, akkor az csak annyit jelent, hogy nem kell bejárni órákra, de vizsgázni kell belőle félévkor?

Vagy vizsgázni sem kell és megvan a jegy?

Legjobb válasz: ECDL vizsgát talán,de mindig a tanártól függ elfogadnaj-e

ECDL vizsgát talán, de mindig a tanártól függ elfogadnaj-e
A kérdező hozzászólása: Nem! Látom nem világos! Az van, hogy van ECDL vizsgám és indítottak olyan kurzust infóból, amibe beleszámítják az ECDL-t is meg érettségit is, ha van és nem kell bejárni! De ez azt jelenti, hogy vizsgázni sem kell belõle? Vagy azt, hogy ugyan nem kell bejárnom, de félévkor attól kell vizsgáznom a tárgyból?
elmondom, hogy nálunk hogy mûködik: vizsgás volt az infó, gyakorlati tanár azt mondta, hogy akinek van ECDL vizsgája, annak nem kell órára járnia (gyakorlatra) de akinek csak érettségije van belõle, az járjon be. az elõadások kötelezõek voltak. írnia kellett a "felmentetteknek" is zh-t a gyakorlati anyagból és az elõadás anyagból is, ha ezek sikerültek, akkor ugye mehetett az illetõ vizsgázni, mint mindenki más. de ez tanárfüggõ!! más csoportban a gyaktanár nem adott felmentést azoknak akiknek van ECDL vizsgájuk!
A kérdező hozzászólása: Elfogadják az érettségit is meg az ECDL-t is! Nem az a kérdés, h elfogadják-e, hanem az, h attól, h nem kell bejárnom még kell vizsgáznom belõle, vagy azt sem kell?
elsõsnek órára mindenképp be kell járnia, mert könnyen letiltják, hiába van ilyen-olyan vizsgád, az a tény beszél, hogy nem jelentél meg. De az TANÁRFÜGGÕ, hogy kapsz-e aláírást vagy vizsgamentességet.
A kérdező hozzászólása: egyébként gyakorlati tárgyról van szó
kell vizsgázni, nálunk kell, de mi lenne, ha nem itt idegbajoskodnál, hanem befáradnál a TO-ra és megkérdeznéd??
Vagy tisztázd a tanárral. Elvileg gyak jegy esetén nem kell vizsgázni ha a tanár az ECDL ill érettségi eredményed jegyét elfogadja. DE EZ TANÁRFÜGGÕ et magyarázzuk.
A kérdező hozzászólása: Nem idegbajoskodom, csak úgy láttam nem érthetõ nagyon, ahogy leírtam. Inkább gyakorolj értõolvasást!

Van vmelyik egyetemen v. fősulin olyan levelező alapképzés, amikor csak szombaton és vasárnap vannak az órák, nem pedig pénteken és szombaton?

sajnos munka miatt nem tudnám megoldani,hogy szinte minden pénteken hiányozzak, és így az anyagról is lemaradnék, vagy be lehetne pótolni, ha csak szombatonként tudnék bejárni? gazdinfóról lenne szó
igen, kettõ is
Volt igen, anno.Kérdezte, mivel foglalkozik a barátom, mondtam asztalos, erre kajánul megjegyezte h biztosan sokat szoktunk "reszelni".:D
Mivel a szupert super-nek írod, így az állításod eleve érvénytelen.
Én középiskolában tanítok, 27 vagyok és nézem a 17-18 éves lányokat, igen bejönnek nekem. Szerintem ez a 9 év különbség nem sok. Ha elvágzik, akkor járhatok is valamelyikkel. De amég tanár-diák kapcsolat van, addig szó sem lehet róla, csak ha végzett.
Nem tudok ilyenrõl. De én super fõsikolára járok, ahol csak super emberek/tanárok vannak.
A fõsikola jobban kiszúrhatta volna a szemed. És nálam mást jelent a super, mint a szuper, de te errõl nem tehetsz, csak kötekedsz xD
Természetesen.
szemét tanárok!
A kérdező hozzászólása: XD
Nincs :/
Nincs.
Mitakarsz máár?! Nálunk általánosban van olyan xd és aki tetszik neki doga közben õ súg neki xd


Ha a fősulin kötelező óráim ütköznek kihez kell fordulni hogy tegyenek fel más időpontot is az etr-re?

konkrétan SZTE JGYPK

Legjobb válasz: TO-dra fáradj be és ott sírd el mi a gond. Egy anonim oldalon mit vársz, most õszintén?

TO-dra fáradj be és ott sírd el mi a gond. Egy anonim oldalon mit vársz, most õszintén?
esetleg annak a tanárnak írj, aki tartja az órát. nem biztos, hogy õ illetékes az ügyben, de talán segít, hogy kinél tudsz "reklamálni".
Írj a tanárnak, hogy ha tud, szorítson helyet egy másik, esetleg betelt, de neked jó idõpontban. De elõre figyelmeztetlek, ez egy csúnya világ :) Majd ha bekerülsz a rendszerbe, rájössz, hogy itt minden elõrébb van az emberi értékeknél, és még a kutyát sem fogja érdekelni, hogy veled mi van :S

Fősulin az egyik órára az lesz a feladat, hogy egy háromperces interjút kell készíteni valakivel, majd azt elemezni. Mivel tudom elkészíteni ezt a feladatot?

a hangfelvételt pedig be kell majd adni(kazetta v. CD)csakhogy fogalmam sincs, hogy mivel és hogyan fogom elkészíteni ezt a "házifeladatot"... ? diktafonom és mp3 lejátszóm sincs amire hangot lehet rögzíteni. és nem akarok egy vagyonért venni. van valakinek ötlete h. hogyan oldhatám meg ezt a problémát? mire lenne legjobban és legolcsóbban felvenni ezt az interjút? kölcsönkérni se nagyon tudok senkit?l..

Legjobb válasz: Hát a régi kis kazettás magnók is tudtak rögzíteni, biztos nektek is van olyan vagy rokonoknál érdeklõdj. Esetleg még a mobilod tudom ajánlani azokon is szokott lenni hangrögzítõ. Csak azt necces beadni. :D

Hát a régi kis kazettás magnók is tudtak rögzíteni, biztos nektek is van olyan vagy rokonoknál érdeklõdj. Esetleg még a mobilod tudom ajánlani azokon is szokott lenni hangrögzítõ. Csak azt necces beadni. :D
vegyél mikrofont a gépedhez az szerintem nem olyan drága
sok telefonnak is van hangrögzít´ö funkciója, és 3 percet digitális fényképez´öre is feltudsz venni.
Kérdezd meg a tanárt, hogy nincs-e a sulinak diktafonja. Ha van biztos kölcsönadják. Nekem is volt ilyen feladatom, csak nekem kb. 2órás volt az interjú.
Msned ha van és van jobb WebCamod azzal is tudsz riportot csinálni ha van egy progid amit a netrõl ingyé le tudsz húzni

Van aki levelezői képzésben vesz részt és egy-egy alkalommal több órát utazik az egyetemig, fősulig?

Sajnos a lakhelyemhez közel nem biztos,hogy elindítják azt a szakot,amire majd szeretnék jelentkezni,de a SZTE-en viszont valószínű,h indulni fog,viszont akkor alkalmanként 4órát kellene utaznom kocsival oda, ill. 4órát vissza, sztetek ez így megéri, el lehet végezni az adott szakot? (matek alapszakról lenne szó)

Legjobb válasz: Én tömegközlekedéssel utazok 2 órát oda, és 2 órát vissza. Továbbá, mivel tömegközlekedés, így nekem alkalmazkodnom is kell a menetrendhez... Télen meg többszörös "élvezet" ugyanezt végigcsinálva, késésekkel.

Én tömegközlekedéssel utazok 2 órát oda, és 2 órát vissza. Továbbá, mivel tömegközlekedés, így nekem alkalmazkodnom is kell a menetrendhez... Télen meg többszörös "élvezet" ugyanezt végigcsinálva, késésekkel.
Igazad van, csak 4 helyen van levelezõ matek...ebbõl 3 neked nem nem éppen jó helyen van.. De az hogy idén nem indult el egy adott szak az nem azt jelenti hogy jövõre som fog elindulni..
A kérdező hozzászólása: de ott ha jól tudom, nem indul levelezõn matek
PTe miért nem jó?? ott is van
A kérdező hozzászólása: Szombathelyen lakok, sajnos úgy néz ki, hogy jövõre nem indul a szhelyi NYME-en a matek szak, pedig mennyire szeretném.... :(
hol laksz? 4 óra kocsival ?? Én Miskolcon lakom..de 4 óra alatt Pécsre elérnék kocsival. Nincs közelebb matek alapszak?
A kérdező hozzászólása: a 2 óra még csak elmenne, de 4óra oda-vissza az kicsit húzósabb sztem :s
A kérdező hozzászólása: ha tömegközlekedéssel mennék, akár fél napokat is utazhatnék oda-vissza... szal kocsival lenne a leggyorsabb, persze ez sem olcsó :(, szal nem tudom, h megérné-e 7félévig minden pénteken ezt az utazás végigcsinálni, ha szombaton is bent kellene maradni, arra gondoltam, akkor a koleszba kiveszek egy szobát.
A vonat nem olcsóbb, mint a kocsi?
Pár éve végeztem a SZTE egyik karán, igaz távoktatásban, de ott már akkor az volt a szokás, hogy felvettek minden órát és vissza lehetett nézni a coospace-en, a kötelezõ beadandókat is itt töltöttük le és adtuk be, volt hogy csak vizsgázni mentünk be, szerintem érdeklõdj utána, hátha van valami hasonló lehetõség és nem kell mindig bejárni.

Mi van abban az esetben ha fősulin egy előadásos órán kell szerezni évközi jegyet, de én erről nem tudtam, így ez nekem nincs, de rendes vizsga is van a vizsgaidőszakban?

Ebben az esetben buktam a tárgyat? Ugye nem? A vizsgára így nem is jelentkezhetek?

Legjobb válasz: Megkeresed a tanárt, beszélsz vele. Elmondod, hogy nem tudtad, hogy évközi jegy kell és megkérdezed mit tegyél. Jelentkezhetsz a vizsgára, de hidd el ilyen esetekben a tanár közölheti, hogy hiába tudod az anyagot megbuktat. (Törvényesen nem tehetné meg, de a gyakorlatban gyakran elõfordul)

Megkeresed a tanárt, beszélsz vele. Elmondod, hogy nem tudtad, hogy évközi jegy kell és megkérdezed mit tegyél. Jelentkezhetsz a vizsgára, de hidd el ilyen esetekben a tanár közölheti, hogy hiába tudod az anyagot megbuktat. (Törvényesen nem tehetné meg, de a gyakorlatban gyakran elõfordul)
Attól függ milyen tárgy. Nálunk (BGF-KVIK) úgy volt anno, hogy aki évközben szerzett jegyet, annak nem kellett vizsgáznia vizsgaidõszakban. Viszont gyakorlatos tárgynál kellett egy évközbeni ZH jegy, hogy mehess vizsgázni.
Erre megkérdezi a tanár igen miért nem tudta, talán nem jár az órámra? Beszélj vele, jövõ héten ha engedi akkor pótolhatód.
Mikor hol. Valahol igen, valahol nem.
Attól függ, hogy hirdetik meg a tárgyat. Vannak, amiket meghirdetnek keresztfélévben, csak vizsgának, de vannak, amikre újra be kell járnod. Amúgy meg a fõsuli rendszerétõl függ. Ha csak a vizsgát adod le, van másik idõpont is, amire meg tudod tanulni, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy jártam, hogy nagyon elhúztam az idõt a többi tárgy tanulásával, utolsó idõpontra vettem fel ezt a vizsgát, ami hétfõn lesz.Nem látom túl sok esélyét, hogy meg lesz így azon gondolkozom, hogy leadom.Bár azért még tanulok ma meg holnap, de borzalmasan sok az anyag.:S
Arra figyelj, hogy valószínûleg 36 órával elõtte lehet utoljára lejelentkezni vizsgáról. Utána ha nem mész, attól még bekerül.
A kérdező hozzászólása: Leadtam.:/
hová mész?melyik suli?etr vagy neptun?
A kérdező hozzászólása: Károly Róbert, Gyöngyös
Mi se kaaptunk anno felvilágosítást. Betipegtünk szépen az információs irodába és megkérdezgettünk mindent.
Én is így vagyok! A BKF-en ma volt tájékoztató, de elég zagyva volt! És ezen sok minden múlik! Én azt nem tudom, hogy a NÉMET NYELV, INFORMATIKA, és STILISZTIKA gyakorlati tárgyak?? A tantárgyfelvétel hogyan zajlik?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!