Találatok a következő kifejezésre: Fürdetés előtt a babát (7 db)

Furdetes elott vagy utan etetitek a babat?

Legjobb válasz: Este 6-kor vacsi (kenyér, fõzelék, amit mi eszünk), majd fél 8 körül fürcsi, utána azonnal 280 ml tejpépes tápszer és alvás. 13 hós. Tehát: után is. :)

Este 6-kor vacsi (kenyér, fõzelék, amit mi eszünk), majd fél 8 körül fürcsi, utána azonnal 280 ml tejpépes tápszer és alvás. 13 hós. Tehát: után is. :)
Fürdés után, este hétkor fürdik, utána vacsi, és alvás....
Utána, de fél7-re elõrehoztuk a fürdést, fél8-kor van kaja és 8-kor õ már alszik. Azért alakítottuk így, mert mikor 7-fél8-kor fürdött, annyira álmos volt, hogy már nem mindig tudott enni, aztán 10-kor korgó gyomorral ébredt. Most 11 hónapos, 4 hónapja álltunk át erre.
Úristen, nem mindegy?????!!!!
Úristen, miért kell ezen kiakadni??? Szerintem nem mindegy! Én is gondolkodtam már rajta, hogy hogy lenne a jobb! Nálunk vacsi, utána fürdés, aztán szoptatás-alvás. De több mindenkitõl hallottam, hogy elõbb fürdet, utána vacsi. Nekem a mi módszerünk volt megszokott, de mostanában én is elgondolkodtam, hogyha elõbb fürdetem, utána etetem, akkor talán könnyebben el tudnám altatni, meg talán a szopiról is leszokna (2 éves múlt).
Elõször vacsi aztán fürdés. Este fél 8-kor már alszanak. 18hónaposak. Általában a vacsival mindig összekenik magukat, így célszerûbb volt ez a megoldás. Fél 7körül nekiállunk enni, aztán fürdés és már alszanak is. Alvás elõtt már csak tejet kapnak. Születésüktõl ez a menet. Egyébként tényleg mindegy. Kinek mi válik be.
Elöször vacsi mert annyira összemaszatolja magát hogy ha elötte fürdünk akkor utána is kell:-)) Mi ezért eszünk aztán fürdünk.Így elég egyszer fürdetni
Attól is függhet, mekkora baba. Nagylányom fürdés után szopott még, egy év után akkor kapta a tejet, hogy mégis valami legyen fürdés után. De mindig felsírt éjjel adott idõben, így elõrébbhoztuk fürdés elõttre a tejet, azóta nincs gond. Kislányom 7 hós, õ fürdés után kap még tápit, majd megy aludni. De ha már fogai vannak, nem célszerû fogmosás után tejterméket adni neki, mert éjjel nagyon sokat romlik a foga, és leginkább a tejtõl... Szóval fürdés elõtt, fogmosás és alvás.
18 orakor vacsora, utanna egy kis jatek. 19-kor furdes es furdes utan meg megiszik 220ml tapszert aztan alszik. 8 honapos mult.

Fürdetés előtt etessek vagy utána? 7 hónapos lesz a babám, tápszeres.

A picim pontban éjfélkor és 4-kor kel fel minden éjszaka.

Legjobb válasz: Szia Fürdés után, ugy könnyebben elalszik. Jó babázást

Szia Fürdés után, ugy könnyebben elalszik. Jó babázást
Szia! Mi is fürdés után eszünk. Egyrészt így alakult ki, másrészt már pici babaként akkora adagokat tudott benyomni, hogy legalább 2 órát kellett volna várni kaja után, hogy ne lássuk viszont.
Az én kislányom 7, 5 hónapos koráig szopizott, s eténként cicin aludt el, de akkor már nem kelt fel éjjel, csak ritkán 3-4 körül, miután leválasztotta magát, azóta tejpépet kap de továbbra is fürdés után, most majd 10 hónapos, és naponta kétszer alszik, plusz este 9-tõl reggel 7-8-ig.Szerintem inkább napközben kapjon tartalmasabb ételt, mert azért kel föl, mert napközben nem eszik eleget, éhes.Nekem legalábbis amíg felkelt éjjel, ezt mondta a háziorvos és fokozatosan csökkentek a felkelések
Mi az elejétõl kezdve pancsi után kajcsizunk, és 3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát (este 8 - reggel fél 8-ig). Próbáld ki pancsi elõtt, hátha. De azt is próbálhatod, hogy este többet adsz neki. Amúgy mennyit eszik? Miért nem próbálod meg a Sinlacot? Az laktatóbb, mint a sima tápi. 5 hós kisfiú anyucija
Azért nem jó a fürdés elõtti etetés, mert teljesen összerázod a pocakját. Gondolj bele, teli hassal vetkõzteted, fürdeted, törölgeted, tisztába teszed, öltözteted, aztán a szép tiszta ruháját úgy ahogy van lebüfizi...
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, akkor próbálok napközben ügyeskedni!:)

Fürdetés előtt bekenhetem a babát a fürdőkrémmel? Úgyis leoldja a víz.

Csak mert összecsomósodott a babakrém és a hint?por az 5napos babácskám combocskáján és nem tudom, hogy jön le. Segítsetek :)

Legjobb válasz: Persze, van aki mindig így használja a fürdetõkrémet, mivel a vízben nehezen oldódik. A baba bõrének jót tesz, ha fürdés elõtt kened be, nem szárad ki. Aztán a vízben meg lemosod. A száraz bõrû babáknak ezt kifejezetten ajánlani szokták.

Persze, van aki mindig így használja a fürdetõkrémet, mivel a vízben nehezen oldódik. A baba bõrének jót tesz, ha fürdés elõtt kened be, nem szárad ki. Aztán a vízben meg lemosod. A száraz bõrû babáknak ezt kifejezetten ajánlani szokták.
Persze lehet, de ne használj egyszerre hintõport és krémet:) Ez nem kozmetika:)
szia! Fürdés elõtt olajozd le a hajlatokat babaolajjal, azonnal feloldja. Egészen egyszerû és nem kínozod a babát se, sõt élvezni fogja.Az én lányom hangosan elkezd kacagni, amikor megérzi az illatát és elkezdem összedörzsölni a két kezemmel az olajat. Utána mindig megmaszírozom. Imádja.
A kérdező hozzászólása: jujdejóóó, köszönöm


Meddig kell egy babát olajozni a hajlatokba fürdetés előtt?

Legjobb válasz: Szia! A helyzet az, hogy én egyik gyermekemet (3) sem olajoztam a hajlataiban. Egyébként miért ajánlják az olajozást?

Szia! A helyzet az, hogy én egyik gyermekemet (3) sem olajoztam a hajlataiban. Egyébként miért ajánlják az olajozást?
Hello! A kisfiam 5 hetes, a gyogyszertarban azt ajanlottak es a vedono is mondta, hogy a furdovizbe kell onteni egy keves olajat es a pici bore felszed, annyit amennyire neki szuksege van. A hajlatokba, mivel melegek vannak, szerintem inkabb babapudert szorjal, hogy ne tudjon izzadni a picur. Minden jot!

3 és fél hetes babám orránál a szemek közt hámlik. Bekenjem neki ott is babaolajjal (gyógyszertári) fürdetés előtt? Mert akkor fürdetésnél belemehet a szemébe. Az nem gond?

A gyógyszertári olaj mezei napraforgó olaj.

Legjobb válasz: Szerintem bele is dörzsölheti a kis szemébe az olajat. A Bepanten kenõcsöt ajánlom az minden ilyen jellegû problémára nagyon jó.És vékonyan kell bekenni vele.

Szerintem bele is dörzsölheti a kis szemébe az olajat. A Bepanten kenõcsöt ajánlom az minden ilyen jellegû problémára nagyon jó.És vékonyan kell bekenni vele.
Nyugodtan kend be, de az ígyis-úgyis le fog hámlani. Sok babának hámlik a bõre születés után, teljesen normális. Csak nem szabad hagyni kiszáradni, és a legjobb a gyógyszertári olaj rá. Vannak jó krémek babáknak, de még õ ahoz kicsi. Azt tudom javasolni, hogy kend be ott is, aztán hagyd egy kicsit beszívódni. Aztán fürdés elõtt vizes vattakoronggal te töröld le, hogy ne legyen ideje/lehetõsége bedörzsölni a szemébe. Amíg rajta van addig figyelj hogy ne nyúlkáljon oda. Üdv 5 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Ezt fogom tenni, hogy bekenem és fürdetés elõtt nedves vattakoronggal letörlöm! (hogy ez miért nem jutott eszembe?!)

Ha a babám elalszik fürdetés előtt, mert mondjuk elalszik fél hétkor, és 8-kor még mindig alszik, felkeltsem?

Ti hogy csináljátok,mert én felkeltem,hogy ne maradjon ki egyrészt a fürdés,másrészt egyszer hagytam aludni,és éjjel két órán át bulizott.

Legjobb válasz: Nálunk is elõfordult már párszor, én nem keltettem fel. REggel megfürdtettem, csak nem csinálatm rendes nagy fürdést, csak inkább egy gyors mosakodást, hogy nem zavarjam annyira meg a napirendjét. Aludt utána egy jót, és ment tovább a nap. Most is már másodszor az utóbbi idõben alszik el este, nem keltem, reggel fürcsizünk:-) Nekem ez nem okozott bajt, és a fürcsi sem marad ki, csak eltolódik kicsit.

2. Az én babám 9 hós.Még napi 2 alvás van, de hogy mikor az függ a reggeli ébredés idejétõl is.Pl ha a délutáni alvás elcsúszik 17-18-ig akkor tovább marad fel este és így késõbb fürdik, de ha nem tud du. elaludni akkor tuti, hogy az esti alvást kezdi hamarabb.Ilyenkor ha otthon vagyunk 6-7 között fürdik, de ha bealszik akkor jön a reggeli mosdás.Ez kb 1-2 alkalom hetente, ettõl még nem lesz semmi baja.
Nálunk is volt ilyen idõszak. Nézelõdött egy csomó ideig "uzsonna" után, aztán elálmosodott, és úgy egy órával a fürdés ideje elõtt bealudt. Hagytam pihenni egy picit, nem keltettem fel azonnal, különben nagy sírás lett volna végig, hiszen elfáradt. Viszont ha nem keltettem fel, sírva ébredt, éhesen. Ezért inkább gyengéden felkeltettem, nyugodtan megfürödtünk, félhomályban "rendbe tettem", megvacsizott, és már aludt is. Aztán elmaradt ez a bealvós idõszaka, kibírta a vacsi végéig. Ámde minden baba más, az anyukák is mások, itt is olvasni, hogy többen nem keltenék fel. Te látod, hogy nektek mi jobb. Nekünk ez volt jobb. :)
Nálunk is elõfordult már párszor, én nem keltettem fel. REggel megfürdtettem, csak nem csinálatm rendes nagy fürdést, csak inkább egy gyors mosakodást, hogy nem zavarjam annyira meg a napirendjét. Aludt utána egy jót, és ment tovább a nap. Most is már másodszor az utóbbi idõben alszik el este, nem keltem, reggel fürcsizünk:-) Nekem ez nem okozott bajt, és a fürcsi sem marad ki, csak eltolódik kicsit.
Mi is 8-kor fürdünk és én felkeltem, ha esetleg elõtte aludna. 6 hónapos a kisfiam :)
Szia! Náunk is 8-kor van a fürdés és legkésõbb 9-re már alszik is. Így nem kell fel éjjel, ezt szoktuk meg. Voltak napok amikor bealudt elõtte, de én is felkeltem legkésõbb fél 9-kor. Néha, amikor észevettem, hogy fél 8 körül elálmosodik, akkor kicsit hamarabb fürdettem. Az eltérések max. fél órák voltak, de ez kéthetente 1* ha elõfordult. Ennek köszönhetõen most, hogy már 4 hónapos, szinte sosem alszik be elõtte és mindig felébred legkésõbb fél 8-kor.
Én is felébresztem.Ma is pont így jártunk.Fél 8-kor keltettem, játszottunk 8-ig, negyed 9-kor ment fürödni, szopi és 9-kor alvás.Én nem tudnám-rendszeresen!- kihagyni a fürdetést.Neked is jól esik a nap koszát lemosni magadról mielõtt ágyba bújsz, nem?Õk is izzadnak, nyúlkálnak a szájukba, játékokhoz, babakocsihoz stb. kell nekik a felfrissülés.Néha-néha persze nem gond, de rendszert ne csinálj belõle.Sztem!.Jó babázást, 5 hós kisfiú anyukája
Én nem keltem fel.Ha kell gyorsan peluscsere és reggel nedves ruhával áttörölgetem.
Nem szabad hagyni olyankor elaludni hagyni. :( Komolyan. Neki is neked is jobb. Kicsit játszva el lehet húzni, sétával, stb. Max kicsit hamarabb lesz fürcsi. Én nem szoktam hagyni, hogy bealudjom már fél 6 után, mert nem kel fel, csak 11 éjfél körül és akkor mi lenne??? Nem fürdik? Olyan izzadós szegénykém, ki se bírnám ha nem fürödne, neki is rossz lenne, hosz minden alvás után öltöztetnem kell át, tiszta víz. Ez csak egy tanács, nem biztos hogy másnak bejön. Én 7 kor fürdetem legkésõbb és max 9-re alszik.
Én pl.sokszor reggel fürdettem, mert az esti fürdõ felélénkítette.Szerintem ebben a hûvösebb idõben amúgy sem baj ha nem minden nap fürdik a baba, elég a hajlatait áttörölni és 2-3 naponta fürdetni.:-)
A kérdező hozzászólása: Amúgy 8-kor fürdünk, mert ha elõbb akkor éjjel többször felkel, szval ez vált be.
A kérdező hozzászólása: A 2. válaszolónak: És ha ez gyakori, nem baj ha pl több napon át ismétlõdik? Vagy nálatok ez ritka dolog?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor már nem furdal annyira a lelkiismeret:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, amúgy amikor felkeltem, nem nyûgös, nem sír, csak álmos:-)Viszont fürdés, vacsi, és hamar elalszik, és jót alszik.

2és fél hónapos babám éjjel fél12 elött nem alszik el. Este 8kor fürdetés és evés után ugy fel éled, hogy majd el repül, annyira jár keze laba. Aztán 3óránként kel fel enni. Hogy változtassak ezen a szokásán?

Legjobb válasz: Lehet, hogy elsõre fura lesz, de mi lenne, ha reggel fürdetnéd? A kórházban is reggel fürdetik a babákat. Nekem ott azt mondták, hogy ha nagyon felélénkül a fürdetéstõl, nyugodtan fürdessem reggel. Mondjuk ha már mászik, akkor este kell, de akkor meg kipróbálhatod az esti fürdetõt, testápolót, vagy levendulát párologtatsz, hátha segít.

Lehet, hogy elsõre fura lesz, de mi lenne, ha reggel fürdetnéd? A kórházban is reggel fürdetik a babákat. Nekem ott azt mondták, hogy ha nagyon felélénkül a fürdetéstõl, nyugodtan fürdessem reggel. Mondjuk ha már mászik, akkor este kell, de akkor meg kipróbálhatod az esti fürdetõt, testápolót, vagy levendulát párologtatsz, hátha segít.
Sajnos segíteni nem tudok, mert hasonló problémával küzdünk annyi különbséggel, hogy nekem elalszik fürdés után, de éjfél körül felkel és 2 vagy még késõbb alszik vissza. Én ugy szoktam elaltani, hogy beleültetem a hordozóba, lekapcsolom a lámpát és a tv-t nézve elálmosodik. Ezután átviszem a szobájába és berakom a kiságyba. Sajnos mást nem tudok mondani. Jó éjt!!!! Sok sikert
Tedd át a fürcsit 6ra. Nálunk is így volt, bejött. Sok sikert és korai álmokat :-D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!