Találatok a következő kifejezésre: Fürdetés előtt a (17 db)

Meddig jó egy digitális hőmérő, ha minden nap fürdetés előtt megmérem a hőjét? (nem márkás hőmérő! ) Vajon meddig mutat reális értéket?

Legjobb válasz: Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas,azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...

Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas, azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nekem is digitális hõmérõm van és 1 éve használom, igaz nem minden nap, de feltételezem, hogy nem a használat gyakoriságától függ, hogy mennyi ideig mûködik, hanem egyszer csak nem fog mûködni. Egyébként pedig a baba popsijának nem tesz jót, ha minden nap hõmérõzöl végbélben, ha magas a hõmérséklete annak egyéb jelei is vannak. Szerintem csak ebben az esetben indokolt a lázmérés.
A kérdező hozzászólása: Jah hát igen. Azt elfelejtettem írni hogy fogzik és általába nekem mindig gyanus ha hozzáérek a homlokához, tarkójához stb. Nem azért hõmérõzöm, mert de jó játék...

Fürdetés elött, mit takar a tisztogatás?

Most olvastam a kelengyéknél(egyik weboldalon), hogy kell ugye vattapamacs... ez tiszta sor, de mellé azt írta hogy a fürdés elötti tisztogatáshoz. Ez mit takar? Tényleg nem értem, fürdés elött mért kell tisztogatni a babát? És lenne még egy kérésem... létszi írjátok le hogy hogy zajlik egy ilyen fürdetés újszülött babáknál... maszírozás, köldök ápolás stb... El?re is köszi.

Legjobb válasz: Én babaolajjal meg szoktam törölgetni a hajlatait és a fülecskéje mögött fürdés elõtt. A köldökcsonkot nem kell bántani fürdetés elõtt, utána kell jól körbepúderezni, és mikor már leesett, addig is, amíg teljesen be nem gyógyul. Én a fejét támasztottam meg a bal kezemmel, belekönyököltem a vízbe, és az alkaromat a hátán, oldalán fektettem, így biztonságban érezte magát. A másik kezemmel meg megfürdettem. Persze könnyebb, ha otthon van apa is, mert akkor az egyikõtök fogja, a másik mossa. Az ügyesebbek meg is fordítják a babát, de én nem mertem:) A fürdetõkrémet eleinte szerintem jobb belekeverni a vízbe (bekened vele a kezed, és lemosod a fürdõvízzel, hogy jól feloldódjon), mert eléggé csúszós lesz tõle a gyerkõc. Én a baba haját elég korán mostam babasamponnal, mert koszmósodni kezdett, és csak az segített rajta igazán.Mások mindenét a krémmel mossák.

Én babaolajjal meg szoktam törölgetni a hajlatait és a fülecskéje mögött fürdés elõtt. A köldökcsonkot nem kell bántani fürdetés elõtt, utána kell jól körbepúderezni, és mikor már leesett, addig is, amíg teljesen be nem gyógyul. Én a fejét támasztottam meg a bal kezemmel, belekönyököltem a vízbe, és az alkaromat a hátán, oldalán fektettem, így biztonságban érezte magát. A másik kezemmel meg megfürdettem. Persze könnyebb, ha otthon van apa is, mert akkor az egyikõtök fogja, a másik mossa. Az ügyesebbek meg is fordítják a babát, de én nem mertem:) A fürdetõkrémet eleinte szerintem jobb belekeverni a vízbe (bekened vele a kezed, és lemosod a fürdõvízzel, hogy jól feloldódjon), mert eléggé csúszós lesz tõle a gyerkõc. Én a baba haját elég korán mostam babasamponnal, mert koszmósodni kezdett, és csak az segített rajta igazán.Mások mindenét a krémmel mossák.
Talán még annyival egészíteném ki, hogy nekünk azt mutatták a kórházban, hogy a csonkot alkoholos vattapamaccsal kell fertõtleníteni, szárítani. A pamacsnak nem szabad tocsognia, csak épp nedves legyen az alkoholtól és ki kell húzni a csonkot, kicsit megtörölgetni alatta és a fertõtlenítõ púderrel jól beszórni. Én nem mertem kihúzni, mindig a férjem csinálta, féltem, hogy fájdalmat okozok, pedig nem fáj nekik. Én fürdetés elõtt szoktam átmasszírozni a fürdetõkrémmel, és fürdés után is bekenem, mert száraz a bõre.

9 hónapos kisfiamnak most bújnak a fogai, már van 4 db, rövid időn belül. El kell kezdeni mosni? Baba-fogkefével és fogkrémmel? Ujjra húzós szilikonos kefével, vagy gumisörtés babakefével? Kinek mi jött be, hogyan csináltátok? Fürdetés előtt?

A darabos ételeket hogy kezdtétek el...nálunk nem nagyon megy.

Legjobb válasz: Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nenedent fogkrémmel, ebben nincs fluor, így nem gond ha lenyel belõle. Fogkeféje rendes fogkefe volt (nem újjrahúzhatós) azt hiszem Mammos volt. 0 éves kortól való volt.

Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nenedent fogkrémmel, ebben nincs fluor, így nem gond ha lenyel belõle. Fogkeféje rendes fogkefe volt (nem újjrahúzhatós) azt hiszem Mammos volt. 0 éves kortól való volt.
elsõ vagyok. Mindég fürdésnél mostam/mosom neki a mai napig. A darabos ételeket kb. 10 hó korától fogadta el. Addig nem igazán.
már kezd el neki mosni fogkrém nem kell 1 éves kor alatt, bár van olyan amit lehet ezt ahogy gondolod én próbálkoztam babafogkefével, de az inyét is érte a sörte s ez nem tetszett vettem újrahúzhatót, mert az puhább az inyének de akár nedves textilpelussal is csinálhatod olyan ügyesen tátja egyébként a száját :-) s a tápi után mossuk, úgy látom értelmét a darabos nekünk sem megy, 9hós a babám, a villával összetört banánt eszi csak így meg. Próbálkozz édessel persze a lábamba simán beleharap :-)


Furdetes elott vagy utan etetitek a babat?

Legjobb válasz: Este 6-kor vacsi (kenyér, fõzelék, amit mi eszünk), majd fél 8 körül fürcsi, utána azonnal 280 ml tejpépes tápszer és alvás. 13 hós. Tehát: után is. :)

Este 6-kor vacsi (kenyér, fõzelék, amit mi eszünk), majd fél 8 körül fürcsi, utána azonnal 280 ml tejpépes tápszer és alvás. 13 hós. Tehát: után is. :)
Fürdés után, este hétkor fürdik, utána vacsi, és alvás....
Utána, de fél7-re elõrehoztuk a fürdést, fél8-kor van kaja és 8-kor õ már alszik. Azért alakítottuk így, mert mikor 7-fél8-kor fürdött, annyira álmos volt, hogy már nem mindig tudott enni, aztán 10-kor korgó gyomorral ébredt. Most 11 hónapos, 4 hónapja álltunk át erre.
Úristen, nem mindegy?????!!!!
Úristen, miért kell ezen kiakadni??? Szerintem nem mindegy! Én is gondolkodtam már rajta, hogy hogy lenne a jobb! Nálunk vacsi, utána fürdés, aztán szoptatás-alvás. De több mindenkitõl hallottam, hogy elõbb fürdet, utána vacsi. Nekem a mi módszerünk volt megszokott, de mostanában én is elgondolkodtam, hogyha elõbb fürdetem, utána etetem, akkor talán könnyebben el tudnám altatni, meg talán a szopiról is leszokna (2 éves múlt).
Elõször vacsi aztán fürdés. Este fél 8-kor már alszanak. 18hónaposak. Általában a vacsival mindig összekenik magukat, így célszerûbb volt ez a megoldás. Fél 7körül nekiállunk enni, aztán fürdés és már alszanak is. Alvás elõtt már csak tejet kapnak. Születésüktõl ez a menet. Egyébként tényleg mindegy. Kinek mi válik be.
Elöször vacsi mert annyira összemaszatolja magát hogy ha elötte fürdünk akkor utána is kell:-)) Mi ezért eszünk aztán fürdünk.Így elég egyszer fürdetni
Attól is függhet, mekkora baba. Nagylányom fürdés után szopott még, egy év után akkor kapta a tejet, hogy mégis valami legyen fürdés után. De mindig felsírt éjjel adott idõben, így elõrébbhoztuk fürdés elõttre a tejet, azóta nincs gond. Kislányom 7 hós, õ fürdés után kap még tápit, majd megy aludni. De ha már fogai vannak, nem célszerû fogmosás után tejterméket adni neki, mert éjjel nagyon sokat romlik a foga, és leginkább a tejtõl... Szóval fürdés elõtt, fogmosás és alvás.
18 orakor vacsora, utanna egy kis jatek. 19-kor furdes es furdes utan meg megiszik 220ml tapszert aztan alszik. 8 honapos mult.

Fürdetés előtt etessek vagy utána? 7 hónapos lesz a babám, tápszeres.

A picim pontban éjfélkor és 4-kor kel fel minden éjszaka.

Legjobb válasz: Szia Fürdés után, ugy könnyebben elalszik. Jó babázást

Szia Fürdés után, ugy könnyebben elalszik. Jó babázást
Szia! Mi is fürdés után eszünk. Egyrészt így alakult ki, másrészt már pici babaként akkora adagokat tudott benyomni, hogy legalább 2 órát kellett volna várni kaja után, hogy ne lássuk viszont.
Az én kislányom 7, 5 hónapos koráig szopizott, s eténként cicin aludt el, de akkor már nem kelt fel éjjel, csak ritkán 3-4 körül, miután leválasztotta magát, azóta tejpépet kap de továbbra is fürdés után, most majd 10 hónapos, és naponta kétszer alszik, plusz este 9-tõl reggel 7-8-ig.Szerintem inkább napközben kapjon tartalmasabb ételt, mert azért kel föl, mert napközben nem eszik eleget, éhes.Nekem legalábbis amíg felkelt éjjel, ezt mondta a háziorvos és fokozatosan csökkentek a felkelések
Mi az elejétõl kezdve pancsi után kajcsizunk, és 3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát (este 8 - reggel fél 8-ig). Próbáld ki pancsi elõtt, hátha. De azt is próbálhatod, hogy este többet adsz neki. Amúgy mennyit eszik? Miért nem próbálod meg a Sinlacot? Az laktatóbb, mint a sima tápi. 5 hós kisfiú anyucija
Azért nem jó a fürdés elõtti etetés, mert teljesen összerázod a pocakját. Gondolj bele, teli hassal vetkõzteted, fürdeted, törölgeted, tisztába teszed, öltözteted, aztán a szép tiszta ruháját úgy ahogy van lebüfizi...
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, akkor próbálok napközben ügyeskedni!:)

Nagy baj ha felcserélem a sorrendet és fürdetés előtt etetek?

Egy hetes a kisfiam és két napja pont úgy jött ki a dolog, hogy szopizás után volt fürdetés, teljesen nyugodt maradt, türelmesen, sírás nélkül kivárta a végét! Aztán tegnap olyan kés?n ébredt, hogy kilenc után fürdettünk és csak utána volt szopizás, na ez nem tetszett neki, elég sokat sírt! Nagy gond, ha én fürdetés el?tt etetek? Csak mert úgy ? is jobban élvezi a fürdetést és nekem sem hasad meg a szívem a sírásától?!

Legjobb válasz: A mi kisfiunk is 3 hetes volt amikor ez így alakult,és azóta is így van.Nyugisabb így az utánna következõ rituálé.Most 9 hós és ez így sztem teljesen jól van.

A mi kisfiunk is 3 hetes volt amikor ez így alakult, és azóta is így van.Nyugisabb így az utánna következõ rituálé.Most 9 hós és ez így sztem teljesen jól van.
Szia! Nyugodtan felcserélheted, ha a babádnak jobb úgy és nyugodtabb. Nálunk nem lehetne tele hassal fürdetni, mert bukós és a sok forgatástól kijönne belõle a kaja.
Az én fiam 11 hetes és újabban mi is így csináljuk. Sokkal jobban bírja a fürdetést, sõt még tetszik is neki. Folyamatosan rötyög. Õ is bukós, ezért nagyon óvatosan fürdetem, de néha visszajön néhány csepp. Észrevettem, hogy így fürdés után sokkal jobban alszik.
Mi elsõ nap, amikor a kórházból hazajöttünk, szopi elõtt fürdettünk. Ordítás volt végig. Így másnap adtam neki elõtte egy kis tejcsit, hogy ne legyen éhes, és a fürdés után megszoptattam rendesen. Neki így volt jó, hát így csináltuk.
Én is úgy csináltam, hogy elõtte egy kicsi, hogy ne legyen nagyon éhes, és utána a rendes szopizás, aztán átálltam a fürdés utáni szopiztatásra (ezt tanácsolták), de azthiszem visszaállunk az elõtte is etetésre a nyugis fürdés érdekében :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Még nagyon rutintalan vagyok, szükségem van a megerõsítésre! :)

Anyukák! Ti mivel tisztítjátok ki a kádat a baba fürdetése előtt? 9 hónapos kisfiamat rendes nagy kádba kezdjük fürdetni, de gondolom előtte ki kell tisztítani, de mivel? A fertőtlenítők nem túl jók, nem?

Legjobb válasz: Nem gondolom hogy minden nap ki kellene sikálni, hisz az ember saját maga után is kizuhanyozza általában. Elég ha pl domesztoszos törlõkendõvel áttörlöd, majd forró vizzel kizuhanyzod és kész is. Én legalábbis így csinálom, és heti egyszer "sikálom" át, fürdõszobai tisztítószerrel, majd kizuhanyzom forró vizzel.

Nem gondolom hogy minden nap ki kellene sikálni, hisz az ember saját maga után is kizuhanyozza általában. Elég ha pl domesztoszos törlõkendõvel áttörlöd, majd forró vizzel kizuhanyzod és kész is. Én legalábbis így csinálom, és heti egyszer "sikálom" át, fürdõszobai tisztítószerrel, majd kizuhanyzom forró vizzel.
Mivel nálunk a mosógép csöve oda ürít, így minden mosás után Frost fertõtlenítõvel átmostam. Amúgy csak kizuhanyoztam forró vízzel. Ezt kb. 2 éves koráig csináltam. Azóta csak akkor van fertõtlenítve amikor takarítom 2 hetente. 8 hós kora óta fürdik a nagy kádban.
Flóraszept fürdõ tisztítóval, vagy síma Flóraszepttel mindennap. Jól leöblítem, erre figyelek.
Domestos vagy Flóraszept.
Heti 1x van fürdõszoba takarítás, akkor Flóraszept-el tisztítom. Jó alapos öblítés és kész. Felesleges neki mindig fertõtleníteni, 7 hónapos, mászik a padlón, az sincs fertõtlenítve állandóan.
én 3 hónaposan már beleraktam, mert van ilyen szivacs forma bigyónk, amit alá tehetek, így megemeli a testét picit. Minden nap õ fürdik elõször, reggel mosom ki a kádat flóraszepttel, jól kizuhanyozom, este meg forró vízzel öblítem ki mielõtt beleteszem a babát. A szivacs formát hetente kimosom flóraszepttel mosógépben, dupla öblítéssel. Szerintem ezt még sokáig így csinálom, legalább ezzel külön nem kell foglalkozni takarításkor. Vízkõoldás havonta egyszer van amúgy.
1 év alatt ecettel mostam ki. azóta Ciffel és jól leöblítem.

Meddig kell egy babát olajozni a hajlatokba fürdetés előtt?

Legjobb válasz: Szia! A helyzet az, hogy én egyik gyermekemet (3) sem olajoztam a hajlataiban. Egyébként miért ajánlják az olajozást?

Szia! A helyzet az, hogy én egyik gyermekemet (3) sem olajoztam a hajlataiban. Egyébként miért ajánlják az olajozást?
Hello! A kisfiam 5 hetes, a gyogyszertarban azt ajanlottak es a vedono is mondta, hogy a furdovizbe kell onteni egy keves olajat es a pici bore felszed, annyit amennyire neki szuksege van. A hajlatokba, mivel melegek vannak, szerintem inkabb babapudert szorjal, hogy ne tudjon izzadni a picur. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Láza nincs mert megmértem popsiban, és jó a kedve is.De a popója is kipirosodott, kenem sudokremmel.
Mi 3hónaposak vagyunk és szintén tápszeresek és mi is 5x eszünk.Nálunk is vannak napok amikor 3 kaki van de általába napi 1. Azt figyeltem meg, hogy olyankor van több amikor többet eszünk.Napi 800-1000ml az adagunk. Nektek?

3 és fél hetes babám orránál a szemek közt hámlik. Bekenjem neki ott is babaolajjal (gyógyszertári) fürdetés előtt? Mert akkor fürdetésnél belemehet a szemébe. Az nem gond?

A gyógyszertári olaj mezei napraforgó olaj.

Legjobb válasz: Szerintem bele is dörzsölheti a kis szemébe az olajat. A Bepanten kenõcsöt ajánlom az minden ilyen jellegû problémára nagyon jó.És vékonyan kell bekenni vele.

Szerintem bele is dörzsölheti a kis szemébe az olajat. A Bepanten kenõcsöt ajánlom az minden ilyen jellegû problémára nagyon jó.És vékonyan kell bekenni vele.
Nyugodtan kend be, de az ígyis-úgyis le fog hámlani. Sok babának hámlik a bõre születés után, teljesen normális. Csak nem szabad hagyni kiszáradni, és a legjobb a gyógyszertári olaj rá. Vannak jó krémek babáknak, de még õ ahoz kicsi. Azt tudom javasolni, hogy kend be ott is, aztán hagyd egy kicsit beszívódni. Aztán fürdés elõtt vizes vattakoronggal te töröld le, hogy ne legyen ideje/lehetõsége bedörzsölni a szemébe. Amíg rajta van addig figyelj hogy ne nyúlkáljon oda. Üdv 5 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Ezt fogom tenni, hogy bekenem és fürdetés elõtt nedves vattakoronggal letörlöm! (hogy ez miért nem jutott eszembe?!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!