Találatok a következő kifejezésre: Függ valamitől, mennyire (6 db)

Mitől függ, hogy mennyire jön ki a köldököm? Vagy függ ez egyáltalán valamitől?

Olvastam egy újságban hogy elméletileg csak akkor dudorodik ki a köldök ha a baba neki nyomja a hátát. De nekem alapból nagyon kint van, úgy kb 23. hét óta. Függ ez valamit?l? vagy csak alkati kérdés?

Legjobb válasz: Alkati kérdés.

Alkati kérdés.
Kövéreknek nem jön talán annyira. Nekem nagyon csúnyán kint volt mindhárom terhességnél, a másodiknál nagyon érzékeny volt, fájt még attól is ha végigsimítottam.
Én nem vagyok/voltam kövér és most 37 hetesen sincs kindudorodva a köldököm. Ez szerintem attól is függ terhesség elõtt milyen volt.
Hát én sem voltam kövér, mégsem jött ki a köldököm, csak ellepult. Amúgy elég nagy pocakom volt, és lehet, ha még 2 hetet bírt volna a kisasszony, akkor kifordul.
Szerintem meg attól függhet, hogy születésünkkor mennyire "vágják le" Nekem nagyon mély köldököm van viszont a húgomnak nem. Neki a 20.hétre teljesen kint volt, nekem még most sem jött ki. Lehet, hogy tévedek, de én erre gondoltam. :) 31hkm
A kérdező hozzászólása: Én sem vagyok kövér, 52, 5kg-al kezdtem a terhességet, most 62 kg vagyok, és 33 hetes. Az elõzõ terhességemnél nem volt ennyire kint, fele ennyire volt, ezért nem értem most miért ilyen. Én már csúnyának látom a köldököm, és elég érzékeny is.
Hát valóban nem szép egy ilyen, én sem szerettem, de egyrészt visszamegy, másrészt a babáért mindent! :)
Szerintem attól is nagyon függ, hogy alapból kinek milyen a köldöke, tehát hogy forrt össze kiskorában.Valakinek a köldöke közepe, alapból olyan kifele dudorodó, szerintem õneki tutira kijön.Nekem nagyon bent van összeforrva, és nem is jött ki.Legalábbis az elsõ babánál nem.Most második is útban, remélem most sem fog:)

Gátvarrás: mennyire fáj és függ valamitől, hogy fáj-e vagy sem? Hogyan végzik a varrást, mennyit vágnak? Mennyi ideig tart a varrás?

Minden vélemény érdekel!

Legjobb válasz: Maga a vágás, és varrás nem, mert minden más jobban fáj, így kisebb dolgod is nagyobb lesz annál, minthogy ezzel foglalkozz. Ednak a vágáshoz helyi érzéstelenítõt. Erre már csak az utolsó nyomások elõtt kerül sor, amikor a baba fejbúbja már látszik. Ollóval végzik, pár cm, de lehet hallani az a roosz benne, ha pont oda tusz figyelni két fájás közben. Utána pár napig rossz, mert csípi a vizelet. A vágás ezerszer jobb, mint a repedés.

Na én erre készültem, hogy rettenet lesz, ismerõsöm azt mesélte, végig ordította, míg kitisztították és összevarrták. Meglett a baba, vettem egy nagy levegõt és vártam, hogy fájjon, de szinte semmit nem éreztem belõle. Néha azt, hogy húzkodja a doki a madzagot, de az sem volt vészes. Kb. 10 perc volt, de akkor már mellettem volt a kislányom és az sem érdekelt volna, ha 1 órán keresztül varr. Engem az érdekelt volna utólag, hogy mitõl függ, felszívódóval varrnak, vagy sem. Engem felszívódóval varrtak össze, mondjuk annak nagyon örültem, hogy nem kellett varratszedésre mennem, mert utána ugye azért érzékeny a terület, de az sem vészes.
Maga a vágás, és varrás nem, mert minden más jobban fáj, így kisebb dolgod is nagyobb lesz annál, minthogy ezzel foglalkozz. Ednak a vágáshoz helyi érzéstelenítõt. Erre már csak az utolsó nyomások elõtt kerül sor, amikor a baba fejbúbja már látszik. Ollóval végzik, pár cm, de lehet hallani az a roosz benne, ha pont oda tusz figyelni két fájás közben. Utána pár napig rossz, mert csípi a vizelet. A vágás ezerszer jobb, mint a repedés.
Két fájás közt adják?? Én úgy tudom, pont, hogy fájás közben, hogy ne érezd. Kétszer szültem, de egyszer sem tûnt fel, mikor vágtak.
Az összes kérdésedre a válasz: mindenkinél más! Azt varrják, amit vágtak, plusz ami még esetleg szakadt. Ez lehet a gát, a hüvelyfal, a méhszáj. A gátmetszés maga 1-2 cm és alapesetben néhány öltés, 10 perc alatt is megvan, ha szerencsés vagy. Érzéstelenítik, helyileg, tehát elvileg nem is fáj. A gyakorlatban, hallhatsz mindenféle rémtörténetet, ami igaz is, mert nagy %-ban nem csak alap gátmetszés-varrásra van szükség. Nekem sajnos a szülésem legrosszabb része volt, mert végigszakadt a hüvelyfal, 2 órán át varrtak. Érzéstelenítés nem nagyon volt, mert megvan, hogy max mennyi lidokaint lehet adni erre a területre. Ennek hamar kimegy a hatása. A második babámnál viszont tényleg 10 perc alatt megvolt az egész, és max kellemetlen volt, nem fájt.
A gátmetszés csak egy vágás, a linkelt képen csak a kétféle mód van lerajzolva, ahogy vághatják, de csak egyet vágnak. Nekem pl. sem a vágás, sem a varrás nem fájt, nem is éreztem, csak annyit, hogy ott matat a doki. A varrás kb. negyed óra volt.
A gátmetszés két vágás a hüvely és a végbélnyílás között. A mikor a doki vág nem érzed, mert mással vagy elfoglalva, esetleg még az epidurál is be van kötve. Ha epidurállal szülsz, akkor a varrást se érzed, ami csak néhány perc és pár öltés. A kellemetlenségek késõbb kezdõdnek, amikor már szúr a varrat. Amikor megszülted a méhlepényt, a doki egy "kanállal" kitisztít, és összevarr még ott a szülõszobán, abban a helyzetben ahogy szültél. Mire végez addigra visszahozzák a babaát is. A képen a szaggatot vonal a gátmetszést jelzi: http://www.timmermann.hu/site/images/gatmetszes.jpg
Az, hogy mennyire fáj, attól függ, hogy mennyire érzéstelenítették el. Ha nagyon érzed, szólj a dokinak! Én éreztem rendesen, de a szüléshez képest már semmi, meg utána is hamar begyógyult, másnap már ráültem. Nekem kb fél óráig varrta, már azt hittem, sosem fog végezni. Legalábbis annyinak tûnt. De próbálj kérni gátvédelmet, ny-on állítólag már 20 éve nincs gátmetszés!
szia, nekem olyan szörnyû élmény volt a szülés, hogy a gátmetszés tnem is éreztem, és szinte azt sem, ahogy varrt a doki, csak jelentéktelen szurkálást, de lehet még bennem volt az elõzõ fájdalom (oxival szültem). utána is szépen gyógyult, 4 nap alatt tökéletesen, felszívódó varrattal, azóta se lehet kitapintani se, nagyon jó munkát végzett a doki.
A vágás nem fájt, de éreztem, amikor vágott az orvos-épp egy tolófájás közben. A varrás sem fájt, elérzéstelenítette a területet, 3öltésem volt.
ez tényleg egyedi, én pl. minden öltést éreztem, de az már nem számított a szülés után. 1 órán át varrt a doki, szerintem matyóhímzést csinált :D Nekem jól megcsinálta, szerintem ezért szöszmötölt annyit, és a Férjem sem panaszkodott utána ;)
érzetem a vágást is meg a varrást is de egyik sem fájt.abban a kórházban ahol én szültem, ott vágásnál nem adnak érzéstelenítõt, de mégsem fájt.a varrás elõtt közvetlenül kaptam oda injekciót.nem fájt csak érzetem.4 varratom volt a gátnál, kb 2.5 centis hegem van.meg volt 3 vagy 4 belsõ varratom mert repedt a hüvelyfalam.

Függ valamitől, hogy mennyire lesz könnyű a szülés?

Hogy mennyire vagy fiatal meg ilyenek......

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy egye´ntöl függö.De elsö babánál mindíg nehezebb.Én is elsö babát várok,majd kiderül. 37hetes kismama.

Azt mondják, hogy egye´ntöl függö.De elsö babánál mindíg nehezebb.Én is elsö babát várok, majd kiderül. 37hetes kismama.
Akinek szélesebba csípõje az könnyebben szül, és ebben lehet is valami, mert nagyobb helye van a kitolásra.A kor szerintem nem nagyon.De a baba magatartása annál inkább.Huginak meg bátyusnak a nyakára volt tekeredve a köldökzsinor, és õk nehezebben születtek.(Iletve huginál elég hosszú volt a vajúdás is, mert még nem igazán akart kibújni.)Én viszont úgy döntöttem, h meg akarok születni, és nem is szórakoztam vele sokat.Alig értek be a kórházba és már kint is voltam az elsõ tolófájásra.
Én csak ugymond szóbeszédet tudok mondani! Anyum körházba dolgozik, nekik az az észrevételük, hogy azok a nõk akiknek eredetileg vörös a hajuk, és nagyon fehér bõrûek, esetleg szeplõsek, nekik a szülés nehezebben megy. nem megieszteni akarok senkit se, csal elmodtam a válaszom.


A szorgalmi jog bejegyzése mennyibe kerül? Illetve függ valamitől az díja?

Sajnos nem tudok semmit err?l és jól lenne ha valaki tudna segíteni, mert sürg?s!

Legjobb válasz: SZOLGALMI-ként keresd!

SZOLGALMI-ként keresd!

OTP-nél mennyibe kerül havonta az SMS szolgáltatás? Pl. Számlainformáció, kontrollkártya szolgáltatás. Függ valamitől? Junior számlám van.

Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Egész ott lett elrontva, hogy OTP Junior számlát nyitottál. Az OTP szinte mindenért szed pénzt, ezért tart ott ahol tart. számtalan olyan más bank van, ahol ezek ingyenesek, és benne foglaltatnak a csomagban. Nem tudom mióta van neked Junior számlád, de inkább ajánlom az Erste Szemeszter csomagot, ott minden ingyen van, sms értesítés,sms õr,emailre küldött számlalevél, és 0 Ft-os számlavezetési díj. Lehet nem válaszoltam a kérdésedre, de fiatalként nem választanám az OTP Junior-t.

Egész ott lett elrontva, hogy OTP Junior számlát nyitottál. Az OTP szinte mindenért szed pénzt, ezért tart ott ahol tart. számtalan olyan más bank van, ahol ezek ingyenesek, és benne foglaltatnak a csomagban. Nem tudom mióta van neked Junior számlád, de inkább ajánlom az Erste Szemeszter csomagot, ott minden ingyen van, sms értesítés, sms õr, emailre küldött számlalevél, és 0 Ft-os számlavezetési díj. Lehet nem válaszoltam a kérdésedre, de fiatalként nem választanám az OTP Junior-t.
A kérdező hozzászólása: Évekkel ezelõtt nyitottam OTP-nél számlát, azóta már nagykorú vagyok. De köszi a tippet, régóta fontolgatom én is, hogy bankot váltok. :)
Helyes-helyes válts nyugodtan! Az ország 200 pontján van már Erste Bank :D:D
A kérdező hozzászólása: Attól nem félek, hogy az én lakóhelyemen nincsen, mert ha 70 féle bank nincs, akkor egy sem! :D

Ha az első babámat császárral szültem, a 2. baba mennyire valószínű hogy szintén császáros lesz. Függ ez valamitől, hogy a 2. mivel születik, ha minden ok a babával. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.

Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.
1.! Rosszul tudod. Ha olyanok a körülmények (bírja a heg, olyan a doki akinél szülsz, stb stb), akkor simán lehet hüvelyi úton szülni császár után!
Kedves elsõ rosszul tudod! Nekem az orvosom azt mondta a másodiknál 50-50% az esély, tehát simán lehet hüvelyi. Ami nagyon fontos a rendszeres kontroll és a hegvastagság figyelése.
Nekem az 1. császáros volt. A 2. babám 3 évvel késõbb született. Kértem a dokimat, hogy császározzon meg vele is, de azt mondta, hogy ha nem indokolt a császár meg kell szülnöm. De végül õ is császárral született, mert nem bírta a heg.
Dokifüggõ. Én ismerek olyat, aki automatikusan császároz, mert nem vállalja a kockázatot. Az én dokim azt mondta, 50-50%.
Szia!Nekem 2006.decemberében született a lányom császárral, relatív téraránytalanság miatt operáltak meg + nem tágultam, 4330 grammos lett a drága:-)Tavaly, amikor eldöntöttük, hogy az 5 évesünknek most már kellene egy kistesó, a dokim mondta, nagy valószínûséggel õ is császáros lesz, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.Már a 32.heti UH után mondta, tuti császár lesz, végül programozott császárral született a 39.héten, idén márciusban, 4050 grammal.Ha nem nõtt volna ekkorára, valószínû, meg lehetett volna a spontán szülést próbálni, de a hegszétválás miatt óvatosabbak az orvosok is ilyen esetben.
Épp az imént válaszoltam egy hasonló kérdésre. 50-50%-ot tudok én is. Az elsõ babám császárral született 12 óra kínlódás után. A második (most 3 hónapos) 22 hó különbséggel spontán szüléssel. 5 óra alatt meg volt. A végén volt betapintás. Mivel nem fájt a hegem sem a terhesség alatt, sem a szülés közben, nem volt ami indokolja a császárt. és téraránytalanság sem volt. (mint ahogy az elsõnél igen).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ baba 3150g-al született, ennyi biztos lesz a második is mert ez nem egy nagy súly és ezek után szerintem nem kérdés, hogy a 2. bébi is császáros lesz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!