Találatok a következő kifejezésre: Függ a attól, (133 db)

Függ-e attól a baba gyarapodása, súlya, amíg a pociban lakik, hogy az anyukája mennyit eszik és hízik?

Legjobb válasz: Attol nem fugg. Viszont ha az anyanak terhessegi diabetesze van, akkor a magzat nagyobb meretekkel es sullyal szuletik, ami nem mindenesetben jo dolog.

Attol nem fugg. Viszont ha az anyanak terhessegi diabetesze van, akkor a magzat nagyobb meretekkel es sullyal szuletik, ami nem mindenesetben jo dolog.
Nem. A mama súlyának semmi köze a kicsi súlyához.

A személyiségtípusok eloszlása függ a nemtől, nemzetiségtől, kultúrától, történelmi kortól? Egy ember életén belül változhat, hogy melyik mennyire jellemző rá (pl. attól, hogy jobb körülmények közé kerül, megházasodik, idősödik)?

Legjobb válasz: Természetesen függ, mivel a személyiség alakulása leginkább a környezettõl függ. Az ember szokásai, felületesebb jellemvonásai állandóan változnak, viszont az alapszemélyiség az kb. a hatodik életévig kialakul és élethosszig bebetonozódik, és ugyan felül lehet kerekedni rajta, de mindig az emberben marad, készen arra, hogy érvényhez jusson.

Természetesen függ, mivel a személyiség alakulása leginkább a környezettõl függ. Az ember szokásai, felületesebb jellemvonásai állandóan változnak, viszont az alapszemélyiség az kb. a hatodik életévig kialakul és élethosszig bebetonozódik, és ugyan felül lehet kerekedni rajta, de mindig az emberben marad, készen arra, hogy érvényhez jusson.

Mitõl függ a baba súlya? Attól függ hogy mit eszünk? 31 hetes vagyok 4 kilót híztam és a doki azt mondta hogy most 1700 g körül van a baba! Lehet nagy babám? 165 cm vagyok és 56 kg-mal kezdtem. Remélem nem lesz 4 kg-os.

Legjobb válasz: Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.

Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.
én ma voltam ultrahangon 31+ 6 naposan, a baba becsült sulya 2087 g , eddig 5, 5 kg-ot hiztam. a doki azt mondta, nem lesz nagy baba... azt néztem, hogy 32 hetesen 2000 g- 2300 g körül vannak a babák. szoval a tied nem hiszem, hogy lesz 4 kg..de sztem még 3, 5 kg sem. persze ez majd a végén mikor kibujt tudjuk meg :D
32+3-nál becsülték a babámat 1909 gr-nak. Én 42 kg voltam 160 centihez mikor teherbe estem, a 32. héten +11kg-nál tartottam, a 40-ig 13 lett összesen. Én az utolsó idõben híztam nagyon keveset, aki pedig vékonyan indul neki a terhességnek, többnyire többet is szed fel, mert a szervezetnek ilyenkor kell a tartalék. A babám amúgy 40. héten született kerek 3 kg-mal. Nem voltam terhességi cukros, meg kifejezetten vizes sem. Amúgy a szülésnél nem az a leglényegesebb, hogy milyen súlyú a baba, hanem hogy mekkora a fejkörfogat.
szerintem nem attól függ hogy mennyit eszünk és a súlybecslés is tévedhet bizony néha sokat is. én rám rá ijesztettek mikor be kellett feküdnöm túlhordás miatt hogy készüljek fel hogy nagy baba lesz súlybecslésnél mondtak 4200gr-ot. de szerencsére csak 3500gr született és 54cm :)


Függ a baba mozgékonysága attól hogy milyen nemű lesz? A kislányok vagy a kisfiúk mozognak többet? Tapasztalt kismamák írjatok!

Legjobb válasz: Nem a nemtõl, inkább a temperamentumtól függ. Nekem 4 gyerekem van, 2 fiú, 2 lány. az elsõ szinte állandóan mozgott, ha enni kezdtem, a gyomromat bokszolta, igazi örökmozgóvolt... õ fiú. Aztán a következõ sokkal nyugodtabb, finomabb volt. Sokat mozgott, de óvatosan, soha nem volt kellemetlen... õ lány. A 3. babára is végig azt hittük, hogy lány, mert õ is olyan kis finom volt... fiú lett. a pici meg igazi kis "hiperaktív" volt odabent is, szinte meg sem állt az elsõ pillanattól kezdve... az összes uh-n úgy kellett keresgélni, még szülés alatt is többször kellett az ctg-s tappancsokat arrébb tenni, mert elmászott :))) Na, õ is kislány :)))

Nem a nemtõl, inkább a temperamentumtól függ. Nekem 4 gyerekem van, 2 fiú, 2 lány. az elsõ szinte állandóan mozgott, ha enni kezdtem, a gyomromat bokszolta, igazi örökmozgóvolt... õ fiú. Aztán a következõ sokkal nyugodtabb, finomabb volt. Sokat mozgott, de óvatosan, soha nem volt kellemetlen... õ lány. A 3. babára is végig azt hittük, hogy lány, mert õ is olyan kis finom volt... fiú lett. a pici meg igazi kis "hiperaktív" volt odabent is, szinte meg sem állt az elsõ pillanattól kezdve... az összes uh-n úgy kellett keresgélni, még szülés alatt is többször kellett az ctg-s tappancsokat arrébb tenni, mert elmászott :) )) Na, õ is kislány :) ))
Nekem a fiú sokkal többet mozog, szinte egésznap.A kislány csak este mozgott.Viszont a kislány egy égedelem.Pörgõs, nem áll meg egy percre se és nagyon temperamentumos gyerek.
Ket fiam van, de a pocakban semmilyen hasonlosagot nem mutattak mozgas alapjan. Az elso fiam lustacska volt, kenyelmesen, finoman mozgott. Nah, kint epp az ellenkezoje: egesz nap megy, meg sem all, koran csinalt mindent, mindenhova felmaszik, nagyon durvan mozgekony gyerek. A 2. fiam pocakban volt rettenetesen aktiv. Hamar ereztem a mozgasat, erosen is es allo nap mozgott, rugott, helyezkedett. Kint is ilyen. Bar meg pici, viszont orokosen jar a keze, laba, nagyon nagy ero van benne, olyanokat rug, hogy sajnalgatom a sarkat. Fogalmam sincs, hogy o mennyire lesz aktiv, amikor elindul.
Csak akkor, ha online játszol. Másképp net sem kell hozzá.
Subway surfsnél például nem

A vodka minősége függ e attól, hogy hányszor desztillálták?

Legjobb válasz: hát függhet, de a 31. és 32. desz. között már nincs különbség, ráadásul rossz vodkán nem sokat segít.

hát függhet, de a 31. és 32. desz. között már nincs különbség, ráadásul rossz vodkán nem sokat segít.
Függ, de ez a szám önmagában nem igazán árulja el, hogy milyen minõségû a vodka.
Függ tõle de egy bizonyos mennyiségû desztillálás után teljesen mindegy. Az igazi orosz vodka az elég drága. Õk a "russian standard" nevû vodkától számítanak italt vodkának. Egy üveg átlagos ára magyarországon (0.7L) 10000 ft. Sok ízben van de nem éri meg annyit költeni rá csak ha sok fölös pénzed van. ízre a kalinka és az absolut is ugyan olyan
Az elõzõ válasz úgy ahogy van nagy hülyeség volt. Esetleg annyi volt benne értelmes, hogy a Russian Standard az egy jó Orosz vodka. Egyrészt sokkal jobb mint a Kalinka, de még az Absolutnál is, másrészt az alap Russian standard vodka biztos hogy nem kerül 10 ezerbe, egy absolut árából már kapsz olyant is, 4000-5000-ért simán.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. :)

Az első fogak kibújásának ideje függ-e attól, hogy a baba anyatejes vagy tápszeres?

Csak azért érdekelne,mert a baráti körünkben az anyatejes babáknak kés?bb bújuk ki a foguk.

Legjobb válasz: Az enyém 6 hóig csak szopizott és 6 hósan bújt ki az elsõ. Uncsitesó is anyatejes volt és 9 hósan bújt ki a foga.

Az enyém 6 hóig csak szopizott és 6 hósan bújt ki az elsõ. Uncsitesó is anyatejes volt és 9 hósan bújt ki a foga.
Mi 9 hóig szopiztunk és 4 hósan kibújt az elõ kettõ. Szerintem nem múlik azon hogy mit eszik a baba. 11 hós kislány anyukája.
Az en fiam anyatejes, 7 honapos. Meg nincs foga. 6 honapos kezdtuk a hozzataplalast.
Az én fiam anyatejes volt 6 hós koráig. 5 hósan kibújt a két alsó foga. Most 7 hós és a felõl is kijött már egy.

Aki be van jelentve x összegre (nem órabérre) attól még függ a fizetése a ledolgozott napok számától?

Legjobb válasz: ha havi bérre van szerzõdésed, akkor függetlenül a munkanapok tényleges számától, annyit fogsz kapni havonta, ha minden munkanapon dolgoztál. (ha nem, akkor nyilván kevesebbet)

ha havi bérre van szerzõdésed, akkor függetlenül a munkanapok tényleges számától, annyit fogsz kapni havonta, ha minden munkanapon dolgoztál. (ha nem, akkor nyilván kevesebbet)
Nem függ. Én is havibérben vagyok. Akkor is ugyanannyit kapok ha 20 napot dolgozok, és akkor is ha 24-et.
A kérdező hozzászólása: havi 100 ezerre vagyok bejelentve, napi 8 órában. az ugye 5x4 az 20 de mégis 21 napot dolgoztam novemberben.akkor 21 napra való bért kell kapnom?
Nem napi bérre vagy bejelentve, hanem havi bérre. A legritkább esetben van 20 munkanap 1 hónapban. November 21 munkanapos volt, de október pl. 22. http://www.naptarak.com/naptarak_munka.html

Fiúk! Nektek függ a kapcsolatok tartóssága attól hogy a lány szűz e volt mikor összejöttetek vagy sem?

Mármint úgy értem hogy, ha mondjuk összejöttök egy sz?z lánnyal, akkor ti arra a lányra felnéztek valamilyen szinten hogy nem feküdt még le f?vel fával? Vagy inkább lenézitek ?t hogy ilyen kis lemaradott vagy ne is tudom..

Legjobb válasz: Nem, nincsen jelentõsége. Én arra a lányra nézek fel, aki minden férfit szeretett, akivel valaha lefeküdt.

Nem, nincsen jelentõsége. Én arra a lányra nézek fel, aki minden férfit szeretett, akivel valaha lefeküdt.
Nincs elég adatom a statisztika felállításához. De azért annyit tudok mondani, hogy mivel még én is az vagyok, ezért majdhogynem "elvárás", hogy a lány is az legyen. Ha majd nem leszek az, és netán kapcsolat kialakítására lesz szükségem, majd nyilatkozom. Ja, és ajánlom a keresõt, asszem csak ma volt már vagy 2 ilyen kérdés.
Semennyire nem befolyásol, nem azon múlik a kapcsolat minõsége/tartóssága.
Nekem volt szûz barátnõm, nekem sem adta oda magát, mert olyan szilárd elvei voltak, pedig próbálkoztam ügyesen. Eleinte nagyon jónak tartottam, mert majd én megmutatom, de mégsem sikerült. Most van egy olyan, akinek voltak egy éjszakás kalandjai is, mégis szeretem. Persze jobban örültem volna, ha enyém lesz elsõnek, de nem ezen múlik egy idõ után. Azért az, hogy szûz vagy érték, és becsüld meg, ne add oda csak úgy fûnek-fának.
1. igen 2. nem 3. nagyon 4. riehrongy Qrva nekem nem kell. Nemhogy barátnõnek, még látásbeli ismerõsnek sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes válaszolónak a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!