Találatok a következő kifejezésre: Férjnél vagyok, párom (6 db)

Mostani párommal babát várunk, viszont még férjnél vagyok. Apaságihoz kell személyesen a férj is vagy elég a lemondó nyilatkozat?

Már 8 éve élünk külön a még férjemmel,? német.3 éve költöztem vissza Magyarországra

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy autómatikusan a férjed nevén lesz a gyerek ha még férjnél vagy.

Én úgy tudom, hogy autómatikusan a férjed nevén lesz a gyerek ha még férjnél vagy.
A magyar jogszabályok szerint, ha az anya a fognantatás vélelmezett idõpontjában (ennek számítása benne van a csjt-ben) ekár egy napig is házassági kötelékben állott, akkor ezt a férfit (férj) kell a gyeremek apjának tekinteni. Nem olyan egyszerû, hogy csak aláír a párod egy apaságit. Hosszas procedúra vár mindhármatokra, a férjnek le kell mondani az apasági jogairól, stb, utána válhat a "valódi" apa csak a gyermek apjává.
Így van, ahogy az elõttem szólók írják. Automatikusan a férjed nevére kerül a baba. Gondolj Bochkorék esetére
Van egy ismerõsöm, õk sem váltak el, csak külön éltek sok évig - 3 gyereke született ez alatt az idõ alatt az új párjától, mindhárom a férje nevén van anyakönyvezve, pedig semmi köze a gyerekekhez. Ilyen a magyar családjog, szóval ha a mostani párod igényt tart az apaságra, akkor baromi gyorsan el kéne válni, ezután lemondó nyilatkozat a férj részérõl és végül azt hiszem, nem apasági nyilatkozat az új párodtól, hanem hivatalosan örökbe fogadhatja a saját gyerekeit. Legalábbis régebben így volt, nem tudom, változtattak-e már azóta a törvényen. Durva helyzet, de nem lett volna szabad hagynod, hogy idáig fajuljon.
kicsit késõn gondolkoztál. Most már hiába siettetted meg a válást. Válás után még egy évig a volt férjed nevét kapja a gyerek.
Jól mondják! Hiába ír lemondó nyilatkozatot, ha még a felesége vagy, akkor az õ nevén lesz a gyerek! Csak úgy tudod kivédeni, ha elváltok és hozzá mész a szülésig a gyerek apjához!
Igen, csak az nem kevés pénz! Mármint a DNS vizsgálat! A legegyszerûbb tényleg az, ha elváltok és apuk elvesz feleségül. Gondolom ez nem akadály!
De ha az apa elveszi, akkor az õ nevére kerül!
Minél elöbb el kellene intézned a válást, mert igy a férjed lesz a gyerek apja, függetlenül attól, hogy együtt éltek-e. (Egyébként nem ért, hogy 8 év után még miért nem adtad be a válókeresetet, hogy tudsz ennyire rendezetlen helyzetben élni.)
Jogilag csak te vagy a férjed kérelmezhetitek az apaság felülvizsgálatát - a tényleges apának jogilag most nincs köze a gyerekekhez. Ha te kérelmezed, akkor DNS vizsgálat, lemondót kérnek a férjedtõl, ha mindkettõ megvan, akkor újra csinálják az anyakönyvezést. A férjem jogra jár és két hete vizsgázott ebbõl, azért vagyok ennyire képben :)
3. pontodban cáfollak. 2007.augusztusában adtam be a válókeresetet, szeptemberben fogant a kislányom, decemberben volt a tárgyalás (egy volt egybõl kimondták a válást), 2008.áprilisban mentem férjhez az apukához, májusban szültem. A gyerek azonnal az apukája nevét kapta.
1. Az, hogy egy gyerek egy jogilag házas nönél alapvetöen a férj nevér lesz anyakönyvezve, NEM magyar dolog, ez mindenhol igy van. 2. Ha a kérdezö férjnél van, akkor a gyerek igazi apja NEM tudja elvenni, mert két férje nem lehet. 3. Ha a nö nem lenne férjes, és elvenné, még akkor sem kerülne az új férj nevére a gyerek automatikusan.
Biztosan írták már. Nálunk is ez volt a helyzet, amikor a kislányom megfogant én még férjnél voltam, csak a válóper volt beadva, de még tárgyalás nem volt. Így automatikusan a volt férjem nevére került volna a gyerek. Tehát az biztos, hogy ha a fogantatáskor férjnél vagy, akkor hiába nem éltek együtt x éve, akkor is a férjed nevére kerül. Mi úgy oldottuk meg, hogy decemberben megtörtént a válás és áprilisban férjhez mentem az apukához, májusban meg szültem, így a kislányom az apukája nevét kapta. :)
Én értelek!:) De most itt mindegy, hogy el akarja venni vagy nem! Jogilag így lehetne tenni valamit a dolog ellen! Aztán majd eldöntik, hogy házasodnak vagy nem! Bár, ha vállalják a babát, abban gondolom apuka döntése is benne van, akkor miért ne venné el?
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:09 Én nem akarom bántani a kérdezõt, de szerinted elveszi feleségül a jelenlegi párja. Mikor arra is lusta, hogy beadja a válópert 8 év külön élés után. Nem értem én az ilyen embereket.
Miért ne kerülne! Ha azért, hogy a még nem vált el, automatikusan a férje nevére került volna, akkor miért ne kerülne az új férj nevére, ha még egyszer férjhez megy??

Férjnél vagyok, és szeretem a párom! De van egy srác, akivel egy ideje ismerkedtem meg interneten! Nagyon kedves, aranyos, jol esik vele beszélgetni, de találkozni szeretne! Mit tegyek?

Legjobb válasz: döntsd el, hogy esetleg kockáztatod-e a házasságod valami bizonytalanért. házasként miért ismerkedsz a neten? a másik fiú tudja, hogy férjnél vagy?

döntsd el, hogy esetleg kockáztatod-e a házasságod valami bizonytalanért. házasként miért ismerkedsz a neten? a másik fiú tudja, hogy férjnél vagy?
Ez veszélyes játék, én tudom, benne voltam 3 hónapig. Csak leveleztünk, de egyre jobban vártam a leveleit. Egyszer láttam életemben. Volt, hogy 20 percet várt rám a fõiskola elõtt, mert egy suliba keveredtünk. De nem beszéltük meg elõre, meg én nem is akartam a találkozót, pont azért, mert annyira vágytam utána. Aztán telefonon akart velem beszélgetni. Akkor már a párom a sulival kapcsolatban tudott róla és kicsit féltékeny volt, bár nem tudta, mennyit levelezek vele. Ezért mondtam a srácnak, ne hívjon amikor a párom itthon van, mert féltékeny és nem akarok felesleges feszültséget. Megbeszéltük, hogy akkor hív, mikor a párom nem lesz itthon. De ettõl rém rosszul éreztem magam, nem akartam titkos telefonbeszélgetéseket szervezni a háta mögött, így végül lemondtam a beszélgetést és kértem a srácot, szakítsuk meg a levelezést is. 3 napig bírta, totál depressziós voltam, de akkor írt újra. Ez volt az utolsó nekirugaszkodásunk, de aztán olyan irányba ment a levelezés, ami szerencsére még idõben kijózanított. Leráztam õt elég hamar, meg is sértettem, így gyakorlatilag sikerült kioltani a köztünk lévõ vonzalmat magamban is, benne is. 3 hónapomba telt. Alig zártam le ezt a dolgot, azt vettem észre, hogy újra szerelmet érzek a párom iránt. Tehát nem történt semmi olyan, csak 3 hónapra másba szerettem bele. És nehogy azt hidd, hogy ez a kis kaland büntetlen maradt. A párommal amúgyis válságban vagyunk egy jó ideje, de õ egyáltalán nem attól számítja az elhidegülésünket, mint én. Pontosan azt a hónapot nevezte meg, amikor én belemélyedtem azzal a sráccal a levelezésbe. Pedig nem tudott errõl! És mégis megérezte, hogy elhidegültem tõle! És ez azt váltotta ki belõle, hogy már nem szerelmes annyira belém. Én igen, piszkosul, õ nem. Egyáltalán nem érte meg az egész, ha ez az ára, függetlenül attól, hogy mindennek meg volt az oka és a párom sokkal többet tett azért, hogy ide jutottunk, mint én. Amikor elmondta, mióta érzi az elhidegülést, elmondtam neki, hogy én akkor túl sokat leveleztem egy sráccal. Nem tudom, jól tettem-e, de elmondtam neki.
jól fog esni a férjednek Lehet hogy szereted a férjed, de szerintem beleuntál a házasságotokba. Gondolom dologzik mint állat, hazamegy vacsora, megszokottdugás de azért szeretlek kicsim, stb...
Találkozni akarsz te is vele? Akkor találkozzatok..Beszélj meg egy találkát a sráccal, majd mond el a férjednek, hogy ekkor és ide elmentek mindketten mert egy srác szeretne veletek megismerkedni..Akár még a férjed is megkedveli...Jól fogtok szórakozni hármasban szerintem..
Sürgõsen hagyd abba a beszélgetést vele! Ne kockáztass, hogy elveszítesz egy szeretõ férjet holmi kis kalandért. Nem tudhatod, hogy milyen valójában a srác, hiszen õt még nem ismered. Van egy hasonló eset a baráti körömben, ahol a fiatal feleség a harmadik felet választotta. Hát mit mondjak-nem jött jól ki a cserébõl.
gondolom errõl férjurad semmit sem tud talizás, jófej a srác, persze csak bariság megbeszélés, megint talizás, aztán már talizás várás, aztán csók, stb.
Fordított esetben mit szólnál? A férjed neten összeismerkedik egy lánnyal, és mindenképpen találkozni akar vele. Mit gondolnál róla?
egy srác találkozni akar egy nõvel??? ébredjetek már fel, mégis mit akarna? TÉGED A férjeddel nem esik jól beszélgetni? Õ is aranyos, kedves. Ez a házasságból kikacsintás elsõ szele.
elsõ válaszoló vagyok. a kérdésfeltevés adja, hogy arra gondoljunk, a másik férfi kapcsolatot akar(hat). szerintem kérdezd meg a férjedet, hogy lenne- e kifogása. esetleg megmutathatod a levelezést és ajánld fel, hogy veled tarthatna... így el tudom képzelni. ezt meg kell próbálni megbeszélni, de nekem akkor is kicsit szokatlan.
én biztosan nem találkoznék vele, a férjem nagyon kiakadna eltitkolni meg nem szoktam elõle semmit. képzeld magad fordított helyzetbe. ez nem egy normális szituáció. te férjnél vagy ezért sztem nem illik idegen pasikkal találkozgatni még akkor sem ha csak beszélgettek és ugymond haversrác. mondjuk én nem csetelgetek ismeretlen pasikkal sztem már ez sem fair.te mit éreznél fordított esetben? nem hiszem h jól esne. max ha régi iskolatárs de én akkor is vinném a férjem h hármasban beszélgessünk.
álj mindenkinek!Attol mert találkozni akar vele nem biztos hogy akar is valamit.. ha pedig a kedves kérdezö szereti a férjét feltételezem megcsalni sem akarja. valjuk be a neten valo beszélgetés nem olyan mint személyesen..de hogy galiba e legyen a párod is veletek tarthatna nem?:) mindenesetre hülyeséget ne csinálj!
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy férjnél vagyok, de nem igazán érdekli, mert mindenképp talalkozni szeretne!De azt mondja, hogy tiszteletben tartja, hogy van parom, nem akar bekeverni!
nem biztos hogy barátság mee a pasi bizos többet akar...
Egy jó barátság van születõben :) nekem is vannak lánybarátaim, akiket neten ismertem meg és nincs semmi :D 17/F
Szia! ha szereted a férjedet akkor mellette a helyed nem pedig egy másik férfi mellett.Még ha csak egy találkozásról is volna szó.Általában így szokott kezdõdni aztán...

Én férjnél vagyok ÉS AZT SZERETNEM KÉRDEZNI mit tegyek az ellen hogy ne legyen örülten féltékeny a párom?

ÉN interneten jöttem össze a férjemmel . Ö arab :D imádom és ö is engem sajnos csak külön tudunk élni mert vizúm kell hozzá hogy jöhessen Magyarországra . Minden nap beszélünk msn-en és mar nagyon kiborit azzal hogy féltékeny mit mondjak vagy tegyek hogy csökkenjen ez a nagy féltékenysége? 4hónap múlva jön magyarba :D

Legjobb válasz: Csak közmondásokkal tudok válaszolni: - Kutyából nem lesz szalonna! - Ha megfõzted, egyed meg! Egyébként mindenkit sajnálok, akit nem gyõz meg, nem tántorít el a sok elrettetõ példa.

Csak közmondásokkal tudok válaszolni: - Kutyából nem lesz szalonna! - Ha megfõzted, egyed meg! Egyébként mindenkit sajnálok, akit nem gyõz meg, nem tántorít el a sok elrettetõ példa.
ezt h csináltátok?? amugy nem sok jövõt jósolok, az arabok nem vmi hûségesek.. :S
jáj de butus vagy.
jaa, értem.. :) )
A javaslatom természetesen szarkasztikus volt, mert a hivatkozott fejezet legismertebb mondatának (3. pont) jelentése nem az, ahogyan azt a köznapi ember elsõ olvasásra érti: Az az a bizonyos mondat, amit nagyon gyakran idézünk (Mint kifejtettem, tévesen): "Boldogok a lelki szegények...
Nem rossz! Mármint a bibliai idézet. Ha az elterjedt értelmezést felõl közelítjük meg a kis hölgy problémáját, van benne valami...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget mindenkinek. :D:D:D(K)SZERINTEM MINDEN EMBER HIBÁZIK ÉS LÁTTAM MAR NAGYOBB HIBÁKKAL IS EMBEREKET MINT VALAKI FÉLTÉKENY REMÉLEM HOGY NEM FOG MESSZIRE FOLYAMODNI A FÉRJEM. ARRA PEDIG HOGY MEG CSAL -E VAGY NEM CSAK AZ , AZ ÉN VÉLEMÉNYEM NEM LÉTEZIK OLYAN EMBER A FÖLDÖN AKI EGÉSZ ÉLETE SORÁN HÛSÉGES PÁRJÁHOZ SAJNOS. JA ÉS NEM IS VÁRNÁM EL A PÁROMTÓL AZT HOGY ÉVEKIG HÛSÉGESEN VÁRJON MERT NEM VAGYOK NAIV.
utolsó elõtti, mi van abban a Bibliai részben???
Barátnõmnek is volt arab párja, azóta "közel keleti válság"-ként emlegeti a fiút. Egy idõ után annyira eldurvult a féltékenysége, hogy ha a lány nem volt valamiért percre pontosan a megbeszélt idõben (tulképp msnközelben) egész nap, vagy nem vette fel a telefont, akkor ment a balhé. Ez csak rosszabb lesz, hidd el, õ rövid úton dobta a pasit, neked is ezt kellene tenned...
Azért csibéztelek le, kedves kérdezõ, mert nem stílusom, hogy valakit lehülyézzek! Ajánlom tanulmányozásra az Újszövetséget, Máté Envangyéliomát. (5. A hegyi beszéd. Kik a boldogok..) Az egy kétezer éves bölcselet. Természetesen azt csinálsz, ami jól esik, csak nehogy Belõled is diplomáciai ügy legyen, ha mégis igazam lesz!
háát.. náluk meg többnejûség van :D
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK A CSIBÉD KEDVES :d ÉS MÉRT BAJ HA BIZOM A FÉRJEMBEN . IGAZ TÖBB HÁZASSÁG IS VAN AZ ARABOKNAL HA AZ ELSÕ FELESÉGNEK NEM JELENT GONDOT AZ MEG ÉN VAGYOK ÉS Ö NEM VESZ EL MÁST HA IGEN ÉN ELVÁLOK TUDJA Ö IS EGYÉBKENT 3 HETE JÖTTEM EL TÕLE!
A kérdező hozzászólása: ÉN KI MENTEM HOZZA OTT VOLTAM 1 ÉVET VELE ÚGY MENTEM HOZZÁ:d:d:d
Csibém! Te tényleg nagyon butus vagy! Hogyan lehet értelmezni a hûséget olyan társadalmakban, ahol többnejûség van?
hogy házasodtatok össze?
szokott biciklivel driftelni?
menjél ki te, majd ott megnevelnek.amúgy kamu.
A kérdező hozzászólása: Ö NAGYON HÛSÉGES TIPUSSSS :d ÉS MAGYAR elõbb megcsal hidd el.Mert õ muszlim és tiltja a vallása fonatikusan hiszik a vallásában . A magyar férfiak gigolónak képzelik magukat tisztelet a kivetel:D
A kérdező hozzászólása: Én most jöttem haza Afrikaból 1 évet voltam ott de ö is szeretne jönni magyarba:D
mondd neki h hha tovább féltékenykedik akkor megcsalod
A kérdező hozzászólása: De most mért vagyok buta nagyon jó ember a férjem féltékeny de más gondom nincsen vele szerencsére mindent megadd.:d
Te elhiszed, hogy nem csalt meg egy év alatt? :) Hûség ide-oda de férfi és vannak szükségletei...
A kérdező hozzászólása: :D képzeljétek most beszéltem párommal:D és megmondtam azt hogy megkérdeztem itt mit tegyek és bemásoltam neki a válaszaitokat:D azt mondta igaza van minden válaszadónak ö is köszöni szépen és visszább fog a féltékenységbõl. DDDDD és üdvözöl benneteket:D


Férjnél vagyok, a párom tanul, kiderült, hogy chetelget (flört, ismerkedés stb). Beszéltünk, bevallotta, de nem bizom már benne. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Figyi, az hogy fent van chat-en, az nem jelenti, hogy megcsal. Én ennyit el tudnék nézni, ha valójában nem találkozik a lányokkal. Bár nem igazán értem, hogy miért van erre szüksége. Már úgy értem, mi szüksége van arra, hogy számára ismeretlen, sose látott lányoknak udvaroljon.

Figyi, az hogy fent van chat-en, az nem jelenti, hogy megcsal. Én ennyit el tudnék nézni, ha valójában nem találkozik a lányokkal. Bár nem igazán értem, hogy miért van erre szüksége. Már úgy értem, mi szüksége van arra, hogy számára ismeretlen, sose látott lányoknak udvaroljon.
Nehéz így megmondani, mi a helyzet pontosan. Nem csalt meg téged - fõleg, ha az elsõ szóra elmesélte, akkor õ nem megcsalásként élte meg. De valami gond azért van. Valami hiányzik neki, amit így pótol. Én azt mondanám, beszéld meg vele, hogy ez neked mennyire rosszul esik. Egy dolog, ha bögyös macákat bámul a neten (ha azok nem bámulnak vissza rá) - és megint más, ha udvarolgat. Gyereketek van?
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi nagyon aranyosak vagytok! :)

Nő vagyok férjnél, de a párom imádja nézni a nőt nővel és már többször kipróbáltuk egy párral. Lehet ezt tartósan csinálni?

mellesleg nem rossz;)

Legjobb válasz: Ha ezt mind ketten szeretnétek miért ne? A szexben semmi sem tilos amit mind ketten akartok.

Ha ezt mind ketten szeretnétek miért ne? A szexben semmi sem tilos amit mind ketten akartok.
Amíg mindenki akarja, miért ne? Ízlés dolga, nem szégyen...
Webkamera elött maszturbálni sem rossz, az mégis sokak szerint perverzió. Ez meg csak ízlés dolga... Látom, itt is mûködik a kettõs mérce. Egyébként... valószínûleg nem lehet, mert benned ott a kétkedés. Téged zavar ez a dolog, hiába izgalmas. Valószínûleg nem a mások ítélete miatt, hanem a saját szereped bizonytalansága miatt. Mit meg nem tesz az ember a párjáért... gondolom ez is kölcsönös. Õ mit tesz meg érted?

Hol kell elkezdeni, és mikor az utánajárást, ha nem vagyok férjnél, és a párom nevét szeretnénk a babának?

A véd?n? nem igazán tudta megmondani, az orvost meg nem akarom ezzel traktálni.Hová kell menni el?ször, milyen papírok kellenek, és mikor érdemes elindulni, hogy meglegyen?A szül?szobán már ebb?l így nem lehet gond?

Legjobb válasz: érdemes születése elõtt elintézni. Ahol laktok ott a Polgármesteri Hivatalba bementek. Viszitek a személyit, a lakcímigazoló kártyát, az születési anyakövi kivonataitokat és az apa ott tesz teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Bejegyzik, hogy "xy" lesz a gyerek családi neve születése után. Ez így van! Ennyi az egész. remélem segítettem.

érdemes születése elõtt elintézni. Ahol laktok ott a Polgármesteri Hivatalba bementek. Viszitek a személyit, a lakcímigazoló kártyát, az születési anyakövi kivonataitokat és az apa ott tesz teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Bejegyzik, hogy "xy" lesz a gyerek családi neve születése után. Ez így van! Ennyi az egész. remélem segítettem.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a városházára kell menni, és ott lehet apasági nyilatkozatot tenni, állítólag csak személyi igazolvány kell mindkettõnknek.
Szia! 30 napnál nem lehet régebbi mert nem fogadják el! Amúgy nem értem hogy miaz hogy a "védõnõ nem tudta megmondani" neki ezt tudnia kellene! 30 hetes kismama:)
Mi is éppen most csináltattuk. Gyámhatóságra kell menni. A terhesgondozási kiskönyved kell hozzá, mindkét fél személyi igazolványa és lakcímkártyája, a nõdokitól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról és a fogamzás idõpontjáról. Hajadonsági igazolás, de azt õk lekérik. Ja! A 30 napos határidõ már nem él. Helyette: A kiskönyv kiállításától lehet apasági nyilatkozatot tenni és a kiírt idõpontig érvényes. Ezen akadtam ki, febr. 3-ra vagyok kiírva és ha negyedikén szülök, már az én nevemre kerül a kicsi. Ezt biztosan pasi találta ki!! Egyébként én sem értem, hogy a védõnõ miért nem tud errõl semmit. Remélem tudtam segíteni.
Nem ismétlem az elõttem szólókat, de inkább elõbb telefonon érdeklõdj utána a hivatalokban, hogy megelõzd a személyes ottvárakozst és fölösleges odamenést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!