Találatok a következő kifejezésre: Férjemnek A , pedig (130 db)

Mit lehet tenni, ha alkalmatlan lennék anyának és feleségnek, de tudom, hogy a párom fantasztikus apa, férj, anyukám pedig nagyon jó nagymama lenne?

Nem arról van szó,hogy kicsapongó vagyok, csak túlságosan szétszórt és nem tudom még rendesen gondoskodni magamról lelki okok és anyagi helyzet miatt. Nagyon ragaszkodó vagyok és szerelmes típus, szeretek jókat f?zni, a páromnak is és szeretnék kisbabát t?le, de ? is mondta, hogy nem vagyok érett még rá, meg a házasságra sem. Mégis úgy érzem, hogy kell, hogy legyen a barátomnak majd gyereke, minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy apa legyen és ezt mások is látják. Anyának én vagyok az egyszem gyereke és nincs más neki, csak mamám, nagyon megérdemelné az unokát, régebben is mondta, hogy szeretne, de ? nem er?ltet soha semmit, rá mindig lehetne számítani, mint nagymama, anya. Csak én vagyok a leggyengébb láncszem és úgy érzem, hogy nem tudom megjutalmazni ?ket és magamat ezekkel a dolgokkal. Nagyon hülye gondolatok, egyáltalán normális vagyok? Pedig rettent?en szeretnék házasodni, édesanya lenni, de nem vagyok jó alany hozzá.

Legjobb válasz: Én már 30-on felül vagyok, de még mindig úgy érzem, hogy nem lennék jó anyának. Mindig attól félek, hogy amúgy is nagyon ügyetlen vagyok a hétköznapi dolgokban, nem tudnék róla jól gondoskodni (segítségem nem lenne, a férjem sokat dolgozik, olyan rokon, vagy ismerõs nem lakik a közelben, akit elhívhatnék), ráadásul egyáltalán nem értek a gyerekekhez. :( A férjem fantasztikus apa lenne, az biztos, de én biztos elszúrnám valahogy.

Én már 30-on felül vagyok, de még mindig úgy érzem, hogy nem lennék jó anyának. Mindig attól félek, hogy amúgy is nagyon ügyetlen vagyok a hétköznapi dolgokban, nem tudnék róla jól gondoskodni (segítségem nem lenne, a férjem sokat dolgozik, olyan rokon, vagy ismerõs nem lakik a közelben, akit elhívhatnék), ráadásul egyáltalán nem értek a gyerekekhez. :( A férjem fantasztikus apa lenne, az biztos, de én biztos elszúrnám valahogy.
Mindez változni fog a terhességed alatt. Elõ fognak jönni az ehhez szükséges ösztöneid, ne aggódj emiatt!! :) A párod pedig biztosan segíteni fog mindebben! :) Ne siettesd a dolgot. Elõször az agyad álljon rá, hogy igenis képes vagy rá, igenis szeretnéd, és biztos vagy magadban. Azután cselekedjetek, és hidd el, minden jönni fog magától, meg fogsz változni abban, amiben változnod kell a babához! :) Sok sikert! Végtelen boldogságot és egészséget nektek! :)
Szia! mások is vannak így!! Próbálj pozitívan gondolkodni és próbálj ne szétszórt lenni!! Biztosan jó anya és feleség leszel!! Sok sikert!! :)
milyen idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Csak az a baj, hogy a párom és anya szerint sem vagyok alkalmas ezekre a szerepekre, úgy érzem, hogy más nõk annyira ügyesek, talpraesettek, sikeresek, bennem meg ezt nem látják.
A kérdező hozzászólása: 29 vagyok.
"ha elhiszed magadról, hogy képes vagy rá, ha azt hiszed magadról, hogy nem - mindkét esetben igazad van" ez azt jelenti, amit hiszel, az lesz.
Nem minden nõ alkalmas az anyaságra. Ezen az oldalon pár kérdéssel lejjebb olvastam, hogy milyen válogatott sértésekkel bántják a gyerekeiket (inkább meg se születtél volna, te mocskos g***, stb) Aztán meg egy kisbaba nem "jutalom" a férjednek, sem az anyukádnak. És jó lenne, ha senki nem gondolkodna úgy, hogy "majd a terhesség alatt, vagy ekkor-akkor minden rendbejön", mert mi van, ha mégsem?
Ha te is úgy érzed és a párod is úgy látja, hogy MÉG nem vagy kész sem az anyaságra, sem a házasságra, akkor most még kár erõltetni.Nem a nagymamának szülöd, hanem kettõtöknek.Egyedül a férjed nem gondoskodhat róla, ahhoz te is kellesz, legalábbis ideális esetben, ez két szülõs feladat.

Ekcémás a 6 hónapos babám arca. A férjem száján pedig elõjött egy herpesz 3 napja. Nagyon vigyáz nehogy hozzáérjen az ekcémához, de én tiszta ideg vagyok, hogy még azelõtt megfertõzte, hogy elõjött volna a herpesz. Lehetséges?

Valakinek volt hasonló? Mennyire gyakori és veszélyes az ekcéma herpeticum?

Legjobb válasz: Én egész kiskoromban ekcémás voltam, a tesomnak minden második héten volt herpesze, soha soha nem volt még életemben herpeszem. Egy kis gyereknek nehéz megmondani, hogy ne puszild a kis tesódat, szóval puszilt õ amikor ért. Ne aggódj vigyázzatok amennyire tudtok, de ettõl még sokkal fontosabb, hogy a férjeddel ne úgy bánj mint egy leplással, és a babádnak is szüksége van az apai szeretetre.

Én egész kiskoromban ekcémás voltam, a tesomnak minden második héten volt herpesze, soha soha nem volt még életemben herpeszem. Egy kis gyereknek nehéz megmondani, hogy ne puszild a kis tesódat, szóval puszilt õ amikor ért. Ne aggódj vigyázzatok amennyire tudtok, de ettõl még sokkal fontosabb, hogy a férjeddel ne úgy bánj mint egy leplással, és a babádnak is szüksége van az apai szeretetre.
A kérdező hozzászólása: Nem kezelem úgy, hisz imádom, meg a gyerekek is, csak nekem sose volt herpeszem, immunis vagyok rá, és így nem tudom mennyire fertõzõ stb., a picit meg féltem. Köszi a választ!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A herpesz aránylag gyorsan megszüntethetõ természetes növényi anyagokkal, ahogy az ekcéma is. Az ekcéma herpeticum e két virus együttes jelenléte és láz és kiterjedt hólyagos kiütések jellemzik. Ez az állapot az atopikus ekcémának a komplikációja ami életveszélyes fertõzéssé is válhat. Bárkinél elõfordulhat akinek ekcémája van, fõleg amikor az ekcéma "fellángol", és bõr-bõr kontaktus alakul ki herpes genitalis-al vagy herpes labialis-al az arcon. A bõr védõréteg szerepe felbomlik és ezáltal az ekcéma a herpes vírussal fertõzõdhet. Kiterjedt gennyel teli hólyagok jelennek meg. A testhõmérséklet megemelkedik. A babád valószínûleg levertnek érzi magát. Általában vírus ellenes gyógyszereket adnak(Acyclovir). Orvosi kezelésre van szükség a biztonságos lefolyás érdekében, de természetes krémet is lehet használni mellette. A párod most ne érintkezzen a gyermekkel! Neki valószínûleg Herpses symplex-e van, arra is van természetes megoldás. Viszont jó volna megbeszélni, milyen volt a 9 hónap alatt a táplálkozásod, mert szinte biztos, hogy a babád ekcémája onnan datálódik. Ha azt akarod, hogy végleg megoldódjon a probléma, nyugodtan felhívhatsz, 16 éve foglalkozom ilyen problémákkal, természetesen ingyen adok szaktanácsot, miután megbeszéltük, megtaláltuk a valódi okot. Írjál privátban telószámot, vagy megadom az enyémet. A baba és apuka gondját egyszerre kell megoldani!
A kérdező hozzászólása: Már tartom a tej-tojás-szója mentes diétát, de sajnos ettõl "csak" az emésztési problémái oldódtak meg. Természetes krémmel kezeljük. De ha kilábalunk a betegség halmazból, akkor valószínûleg élek a szaktanácsadás lehetõségével. Elõre is köszönöm.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én tapasztalatból tudok neked az ekczema herpeticumról írni. Ahogy a tanácsadó hölgy leírta, pontosan olyan, csak az életben, ha a saját gyerekeden látod, jóval durvább. Az én fiamnak a teljes testfelületére kiterjedt nagyjából 3 nap alatt, folyamatos orvosi ellenõrzés mellett. 11 napig volt 40fok körüli, lehúzhatatlan láza, amikor már javult, akkor mondta meg az orvosunk, hogy azt hitték, élve nem jön ki a gyerek a kórházból. Neki herpanginával kezdõdött. Nálunk senki nem volt herpeszes soha, az ekcémások, pontosabban az atópiások, betegsége a hasonló vírusokkal járó, nagyobb kiterjedésû bõrfelületet érintõ "kiütések", pl. az egyik fajta szemölcsfertõzés is. Amikor a gyerekemnek ez volt, én nem kaptam el tõle, mert nem vagyok hajlamos rá, pedig két hétig gyakorlatilag rajtam élt, rám hullottak a fertõzõ pörkök. Az egyik nõvér a kórházban még úgy is herpeszes lett a gyerekemtõl, hogy gumikesztyûben, maszkban járt be, és úgy törölgette le a gyerekemet. Egy másik pedig pusztán attól, hogy az ágynemûnket lecserélte. A doki viszont, aki kezelte, nem fertõzõdött meg, pedig nem kesztyûben vizsgálta, hanem alapos elõtte-utána fertõtlenítõs kézmosással. Nyilván ne puszilgassa most a férjed a gyereket, és kezelje magát, de ha a gyereked hajlamos rá, akkor is kijöhet rajta herpeszes hólyag, ha senkinek nincs a családban. Ja, és az ekcémásoknál nem feltétlenül az ajkon jelentkezik, lehetséges bárhol, ahol ekcémás foltja van, aztán terjed. A diéta nekünk kb. 1, 5 év után hozott látható eredményt úgy, hogy teljesen nulltoleranciás diétát tartunk, azaz olyat sem eszik, ami nyomokban tartalmazhatja az allergén anyagot.
A kérdező hozzászólása: Na egyre jobban parázok.... Bár herpanginás azt hiszem már volt.

Férjem a múlt héten bevallota, hogy van valakije, és hogy szerelmes. Engem pedig úgy szeret, mintha a testvére volnék. Szerintetek lehet újra szerelmesnek lenni vkibe?

Persze még azt sem tudom, hogy így akarom-e őt. 15 éve vagyunk együtt, 5 éve vagyunk házasok, fiunk 2 éves múlt. Nem tudom mit tegyek!?.

Legjobb válasz: simán.

simán.
Kedves kérdezõ, ha te pontoztál le, akkor csak annyit tudok mondani, h akkor azt szagold amit szakítottál. Ha neked így jó akkor ez van. Ne keresd az indokokat. 15 év neki ennyit ért egy feleséggel és gyerekkel... neked ennyit, h te képes vagy így is elfogadni v legalábbis efelé dõlni. Akkor mi itt a kérdés?
és akkor szétmentek?
Csald meg te is és majd észhez tér!!!
Együtt élni egy olyan emberrel, aki nem szeret téged, ráadásul más mellett kötött ki, nem érdemes. Lehetne taglalni az okokat, hogy miért alakult így, de már nem érdemes, a baj megtörtént. El kell fogadni, hogy sajnos ennek vége van és persze, miért ne találhatnád meg újra a szerelmet? Simán!:)
a teljesitést azert cáfolnám, mert egy 45-50 éves még jobb az ágyban mint egy 30. csak sok nõ ilyenkor inkább tûr, a gyerek, gyerekek miatt és "nem veszi észre" a szeretõt.
Miért is akarnád? Én elfogadnám ezt a döntését... összepakolnám a cuccát és mehetne az új asszonykához! Nincs vesztenivalód, van egy kisfiad, ha lelkileg rendbejössz akkor simán megismerhetsz valakit te is. Egy nõnek amúgyis könnyebb dolga van... a férjed viszont nem biztos, h ugyanúgy tud teljesíteni, mint mikor fiatalabb volt! Fel a fejjel!
a mocsok g.nnyláda!!!!!! nem értem, minek ugrál, akinek már felesége, családja van?! térden csúszva fog visszakuncsorogni hozzád, amint elmúlik az újdonság varázsa. sajnálom:(
Ne szakíts, és ne is dobd ki! 15 év az 15 év, benneteket rengeteg minden köt össze, az idõ is, a fiatok is, ne rúgd fel a kapcsolatot, ha nem muszáj. Próbáld meg megbocsátani, de csak akkor, ha befejezi a kapcsolatát az új nõvel. Amúgy meg: Te vagy a FELESÉGE! Egy feleség százszor több, mint egy szeretõ! Fel a fejjel, remélem, meg tudjátok beszélni és rendezõdik a dolog.
Annak akinek szeretõje van egyáltalán nem fontos a felesége. Elég ostoba nõ aki az ellenkezõjével áltatja magát.
Hát, nekem akkor is az a véleményem, hogy a gyerek érdekében békülni kellene! Persze, ha a férfi is akarja. Amúgy, meg igen: a felség mindig sokkal több, és jobb pozícióban van, mint a szeretõ! Egy szeretõ sem ér annyit egy férfi szemében, mint egy feleség. A feleség sokkal több!
Én nem értem, hogy egyesek hogy tudják azt írni, hogy õ a feleség, és ez sokkal több és majd úgy is vissza megy!!Na hát felõlem meg is dögölhetne, mert ha csak abba bele gondolok, hogy a nemiszervét egy másik nõbe gyömöszöli, a belem kifordul.Ezt azelõtt kellett volna megbeszélni mielõtt ezt megtette, és megbeszélni a problémákat.Ezek után felõlem mehetne a francba!!! Mondjuk nekem az is furcsa kedves kérdezõ, hogy elég nyugottak a soraid..lehet, hogy már te se szereted??
ez a legrosszabb szöveg! Beszélt már valaki olyan gyerekkel akinek a szülei csak "miatta" maradtak együtt? Én igen, és pontosan az volt a véleménye, h inkább mentek volna szét, mert az minden volt, csak nem család!
Én sem azt írtam, hogy "nyalizzon", itt nem a nõnek kell "nyalizni", hanem a férfinak kellene teperni, hogy a felsége visszafogadja, és megbocsásson. Viszont, ott van a gyerek, aki kicsi, és szüksége van az apjára is. Meg kell próbálni rendbe hozni a házasságot! Ha másért nem, akkor a kisfiú érdekében!
ez kemény! Még a feleség nyalizzon egy ilyen férfinek aki képes volt ezt tenni a családjával?? Fõzzön neki, bocsássa meg? Úristen.... hajtsa igába a fejét.. fogadja el... ezért használja ki a férfi a nõket, mert mind ennyire ökör, h ilyen után azt hiszi, ha beparfümözi magát meg hirtelen elkezd nyalizni, akkor attól majd észhez tér a férj! Ha 15 év után valakinek ennyit ér az, h van egy fia egy felesége és neki egy másik nõ fontosabb és ezt még be is vallja a feleségének, akkor miért gondolja azt a többség, h egy kis szexi ruhától helyre fog jönni a kapcsolat, fõleg ha a férj beleszeretett a másik nõbe és a gyereke anyját meg megalázza egy ilyen kijelentéssel, h úgy szereti, mint a testvérét? EZ õrület! Lehet lepontozni! 4-es és 8-as válaszoló voltam!
A lehetõségekhez mérten próbáld meg õt visszacsábítani. Legyél mindig csinos, jól ápolt, illatos. Ne kinyúlt tréning ruhában várd otthon. Fõzd neki a kedvenc ételeit, légy szexi. Tedd féltékennyé. Itt van az a mondás, hogy nem férjet fogni nehéz, hanem megtartani.
Sajnálom, ami veled történt.Hogy fogadtad a hírt? Nyugodtan, vagy tomboltál? A férjed el akar költözni a nõhöz? Mert amíg nem a nõ mellett döntött, Te is dönthetsz úgy, hogy megbeszélitek, megbocsátasz, de elõször szakítson a nõvel. vagy nem bocsátasz meg, és újra építed az életed, nélküle.Persze, hogy lehetsz még szerelmes. De szereted a férjed, ezek után is? Ez fontos.
Hát ez tényleg nagyon szomorú, és most könnyû mondani, hogy hagyd ott. Itt sok mindent át kell gondolni pl. hogy menne-e egyedül a megélhetés van-e segítséged stb. Ez elég összetett. Meg hogy egyáltalán mit mondott? õ folytatni szeretné? Persze a legjobb az lenne szerintem is, ha elhagynád. Az miatt tényleg ne izgulj, hogy találsz-e még valakit, mert simán. Nehezebb, de nem lehetetlen :) Gondolod át, beszéljétek meg, és dönts úgy ahogy neked és a kicsinek a legjobb a jövõre nézve! Egyet tapasztalatból tudok, hogy hazugságban nem jó élni :( Kívánom, hogy rendbe jöjjenek a dolgok.
A kérdező hozzászólása: 36 éves a férjem. A nõnek is van családja. Csak valahogy mégsem tudom ezt a 15 évet olyan könnyen elfelejteni. Ráadásul most költöztünk nagyobb házba.
Nem hiszem, hogy a feleség sokkal több lenne, ha úgy szereti csak, mint a testvérét.

Augusztus végén megyek férjhez, a személyim pedig szeptember végén jár le. Milyen okmánnyal tudok szerintetek kijutni szeptember közepén Horvátországba?

Ha az esküv? után elindítom a személyi megújítást a névváltozással együtt, az mennyi ideig tart? Vagy a még le nem járt okmánnyal kiengednek Horvátországba, inkább azzal kellene mennem?

Legjobb válasz: Erre nem számítottam :) Nincs útlevelem, eddig is mindig személyivel mentem Horvátországba. És a névváltozás miatt nyilván azt sem épp most kellene igényelnem.

Én Szlovákiában lakom. Az év januárjában járt le az útlevelem, elmentem újat csináltatni és akkor azt kérdezték, hogy nem e akarok új személyit, mivel februárban lejár. Szóval én hamarabb csináltattam újat mint ahogy lejárt volna, de ez év augusztusában meg férjhez megyek.
A kérdező hozzászólása: Erre nem számítottam :) Nincs útlevelem, eddig is mindig személyivel mentem Horvátországba. És a névváltozás miatt nyilván azt sem épp most kellene igényelnem.
Az útlevélhez kell idõ, de ha nem sajnálod a pénzt, csináltass most új személyit, és ha visszajöttetek HO-ból, megcsináltatod az újat.
kérdezz rá esküvõ elõtt, h utazásig elkészül-e az új. ha igen, menj azzal, ha nem, megcsináltatod mikor hazajössz. (csak érjetek haza mielõtt lejár).
Baromi sok idõ van még addig, miért nem szánsz egy napot az okmányirodára, hogy ne az utolsó percben kelljen szaladgálni:?
Szerintem már kérj az esküvõ elõtt idõpontot az okmányirodába mindjárt a lagzit követõ elsõ munkanapra. Nekem 1, 5 hét alatt megvolt az új személyim.
A horvátok amúgy nem tudják, hogy te férjhez mentél...amúgy 1 hónap van az okmánycserére, szóval sztem a régivel is kimehetsz. Meg jogsival is, ha van.
Pont hasonló miatt kérdeztem meg ma, és a személyi igazolvány elkészülése 30 nap.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán szeretnék kétszer elmenni személyit csináltatni, ha nem muszáj (van elég szervezési feladat az esküvõ körül...). Pont ezért is tettem fel a kérdést. Ha még a régi lejárta elõtt ki tudok vele menni, nincs ez ellen szabály (hogy ilyen közel a lejárati idõhöz már nem engednek át vele pl), akkor inkább úgy oldanám meg azt hiszem. Köszi a válaszokat!
Útlevél?
Az inszem biztos segíteni fog, ne aggódj!Higgyetek benne!!
inszemmel több, mert nincs hüvelyváladék az útban, ami gátolná a megtermékenyülést, és a férjed spermái közül ki tudják válogatni az egészséges hímivarsejteket. (ugye nem mind ilyen hibás, csak bizonyos százalék?)
A kérdező hozzászólása: Igen.A leletén az van, hogy egy-egy faro-farokhoz csapzódás.Remélem sikerülni fog! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Most egy kicsit megnyugtadtál!

Férjemnek A+, nekem pedig B+ a vércsoportom. Az nem öszeférhetetlen igaz?

Legjobb válasz: Anyukám A+, apukám B+, én meg ebbõl lettem AB+ :) Minden jót, üdv 22 hetes kismami

Anyukám A+, apukám B+, én meg ebbõl lettem AB+ :) Minden jót, üdv 22 hetes kismami
Az összeférhetetlenség "+" és "-" esetén fordul elõ.
De az se mindegy, hogy melyik a +, és melyik -. Összeférhetetlenség ugyanis csak akkor áll fenn, ha a nõ az rh-, a férfi pedig rh+. A ti vércsoportotok nem összeférhetetlen.

Csökkentheti a volt férjem a tartásdíjat, mert az ő kisfia egy év múlva lesz első osztályos, a másik fia pedig ovis?

Közös fiúnk 4.-es.

Legjobb válasz: Nem. Gyermekenként van megállapítva, ahogy látom jó a százalékos arany

Nem. Gyermekenként van megállapítva, ahogy látom jó a százalékos arany
A gyerektartás mértéke általában az apa jövedelmének 15-25%-a, de akárhány gyerek van, összesen nemlehet több az 50%-nál. Ha neki összesen 3 gyereke van (1 közös, kettö új), akkor egy gyerekre 16, 6% jár. Ennyit kaptál eddig is, meg ennyi jár ezután is. Ez független attól, hogy melyik gyerek mennyi idös, hová jár (ovi, iskola, stb). A volt férjed kérvényezheti - ha akarja atartásdij csökkentését a biróságon, de nem lesz eredménye. Ha egyszerüen kevesebbet fizet, akkor neked kell elöször felszólitani, hogy fizesse a megitélt összeget, ha mégsem, akkor meg birósághoz fordulni a tartásdij behajtása miatt.
Õ maga nem csökkentheti. Bírósághoz fordulhat, de ott meg elutasítják. Akkor csökkentenék, ha munkanélkülivé válna, vagy jelentõsen kevesebbet keresne mint eddig.
Azt nem tudom erre hivatkozhat-e de arra, hogy a másik gyerek szükségét szenvedi a tartásdíj miatt, arra igen.

Nem "merek" férjhez menni pedig az lenne már a következő lépés. Van még valaki így?

26 éves vagyok, 2 és fél éves a lányunk, több mint 5 éve vagyunk együtt. Megvolt már az eljegyzés rég, párom mindig tervezgeti is az esküv?t, beszél róla, de én iszonyodom! Nem akarom beadni a derekam, csak a válás lebeg a szemem el?tt. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy így ne házasodjak?

Legjobb válasz: Az a baj, hogy szerintem ez nem csak a Te magadból kifolyó aggodalmad, hanem azért is érezheted így, mert a párod nem biztos, hogy tudja Neked megadni azt a biztonságot, ami mellett már nem lenne ilyen érzésed..

Az a baj, hogy szerintem ez nem csak a Te magadból kifolyó aggodalmad, hanem azért is érezheted így, mert a párod nem biztos, hogy tudja Neked megadni azt a biztonságot, ami mellett már nem lenne ilyen érzésed..
Hát, nem vagyok vele így, de abban szinte biztos vagyok, hogy ha így mégis hozzámennél, valóban válás lenne a vége.
Nekem úgy jön le, hogy Te már most tudod, hogy egyszer majd elmész tõle. Így tényleg ne házasodj meg.
Te lécelni akarsz.
Hát.. én 7 éve vagyok a párommal, biztosan tudjuk, hogy mi együtt akarunk mindent, de ennek ellenére eszünk ágában sincs házasodni, mert így is jól vagyunk, és hülyeségnek tartjuk. Viszont ami miatt te nem akarsz házasodni, az eléggé nem biztató.. szerintem ilyen gondolatokkal gyereket se kellett volna csinálni. Ha nem bízol meg a párodban, akkor minek? Én így nem tudnék benne lenni egy párkapcsolatban.
Én is nagyon félek a kötöttségektõl, szerintem vannak így egy páran. 25/N
*meg tudja adni Neked.. (kis szórend csere..bocsi)
Nem mersz hozzámenni, de két és fél éve szültél neki egy gyereket? Ott azért gondok lehetnek az értékrenddel elég rendesen... elõbb hozzámenni kéne, AZTÁN szülni... ahhoz, valakinek a gyerekét vállald, sokkal jobban kell bíznod benne, mint egy házasságnál... talán gondolkozni kéne... mindegy, ez már a Te bajod, egyébként a kérdésedre a válasz: Nem, NE házasodj így, jobb a párodnak is....
Tehát gyereket tervezni a semmibe, az rendben van, házasodni viszont már félsz... ismétlem: gondok vannak az értékrendeddel. Régen az olyan nõket, mint Te, nagyon-nagyon csúnya neveken szólították... nem értem, miért kell zabigyereket szülni, ráadásul úgy, hogy láthatóan lépni fogsz ebbõl a kapcsolatból, mert már most sarokba szorítva érzed magad... félre ne érts, nem bántok senkit, és természetesen nem az én dolgom, csak nem igazán értem sem az álláspontod, sem az értékrended :S
Egyiket sem kellett volna, védekezni kellett volna ;)
A kérdező hozzászólása: 13.56: Valahogy én is így látom
Én is egyetértek az elõzõkkel.
A kérdező hozzászólása: Ugyan minek védekeztem volna? Tervezett baba volt, nem csúszott be. Védekezzen az aki nem akar gyereket!
13:34-es vagyok.. Ha viszont tervezett baba volt, akkor kellett már, hogy bízz annyira benne, hogy akár össze is házasodhatnátok, nem? Legalábbis én nem szülnék olyan pasinak, akihez nem mennék feleségül...
Az exvõlegényem azért hagyott el 7 év után, mert az elõzõ házassága megviselte és közölte, hogy õ nem tudja megadni, amire vágyom..és gyereket sem akar már...és hogy mindenhol azt látja, hogy ha összeházasodnak, akkor abból válás lesz... szóval kilépett az életembõl és mással jött össze..azóta is hiányzom neki Öszegezve: volt egy félelme, hogy minden tönkremegy ha házasok leszünk. Közben meg attól ment tönkre minden, hogy félt és kreált egy okot...semmi értelme nem volt...évek óta mindketten boldogtalanok vagyunk, de újrakezdeni nem tudjuk, mert már nem tudok bízni benne, úgy megsebzett. Jól gondold át, hogy mi mit ér meg.. És talán az segít, ha a házasságot nem úgy fogod fel, hogy örökre, betegségben, szegénységben, stb. Házasodj azért, hogy ünnepeljétek a szerelmeteket és eddigi évek összetartozását.
A kérdező hozzászólása: Nemcsak hozzá nem mennék hozzá hanem senkihez. Nem a párommal van a baj egyáltalán, hanem azzal, hogy nem lennék képes házasodni.
A kérdező hozzászólása: 14.00: Köszönöm, hogy ezt leírtad!
A kérdező hozzászólása: Jobb lett volna elvetetni csak megmaradjon az általad leírt formaság? Ne nevettesd ki magad! Vagy azon nyomban rohanni a templomba, mert terhes lettem? Na azt elítélem!
Ha a papírforma korábban annyira sem érdekelt, hogy az a gyerek házasságba szülessen bele, akkor mostmár végképp nem fontos!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok, de nem bízom senkiben annyira, hogy hozzá menjek.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom elõre, nem is tervezek, de már ért pár csalódás a semmibõl.
A kérdező hozzászólása: Nagy igazságot mondtál!
A kérdező hozzászólása: 13.34-esre értettem.
NA mi van? Nem akarsz felelõsséget vállalni a tetteidért? A lányod létezése sem jelent semmi felelõsségvállalást? Hát ezek a mai fiatalok!
A kérdező hozzászólása: Felelõsséget vállalni a tetteimért? Te mégis mirõl beszélsz? Ha nem vállalok felelõsséget akkor a lányom se lenne, mert ahogy írod "ezek a mai fiatalok" sorra elvetetik. Minek ahhoz házasság, hogy legyen közös gyerek? Mellesleg akkor baromira le se sz.rta a házasság dolgot mikor a lány született. Nekem is volt más gondom mint begurulni a templomba.
Igazad van teljesen. Így ahogy amilyen állapotban vagy nem is lehet férjhez menni. Én sosem fogok, 100ból 70 házasság válással végzõdik, a maradék 28 ban tûrnek a nõk és talán 2 életképes. Összeházasodtok, nagy lesz a csinadratta, aztán meg kereshetitek a válóperes ügyvédet. Ez egy modern kor, itt már nem ciki ha nem házasodtok össze. Legyen meg a te akaratod. Ámen.
13:40: Jaaaaa, hát aki statisztika szerint él :) Utcára sem mész, mert 10-bõl 9 embert legalább egyszer elütnek életében, ugye? Ha valaki gyáva, vagy túl gyerekes ahhoz, hogy kötõdjön valakihez úgy, hogy egyik reggel nem mondhatja csak úgy azt, hogy jó, elég volt, én lelépek, hanem esetleg meg kell oldani a problémákat, az ne takarózzon már a statisztikákkal légyszi... ha statisztikák szerint élnénk, gyerekek sem születnének, egy gyerekkel sokkal több és nagyobb baj történhet (statisztikailag), mint egy válásnál, nem?
Szerinted a házasság nagyobb kötöttség, mint az, hogy van egy közös gyereketek? Én nem értem, hogy mi van manapság, elõbb gyerek aztán esküvõ?? Ez miért jó? Értékrend nuku. Ha nem érzed úgy, hogy vele akarsz megöregedni, fogni a kezét amikor már 70 évesek vagytok, akkor miért szültél neki gyereket. "Nem mersz hozzámenni, de két és fél éve szültél neki egy gyereket? Ott azért gondok lehetnek az értékrenddel elég rendesen... elõbb hozzámenni kéne, AZTÁN szülni... ahhoz, valakinek a gyerekét vállald, sokkal jobban kell bíznod benne, mint egy házasságnál... talán gondolkozni kéne... mindegy, ez már a Te bajod, egyébként a kérdésedre a válasz: Nem, NE házasodj így, jobb a párodnak is.... A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:35" Teljesen egyetértek ezzel a válasszal.
Ha nem a pároddal van a baj, és amúgy senkihez nem mennél hozzá, akkor miért helyeseltél arra a hozzászólásra, hogy elképzelhetõ, hogy a párod nem tudja megadni azt a biztonságot? Kezdek megkavarodni...

Miért van az, hogy én nem mindig kívánom a férjem, ő pedig szinte állandóan szeretkezne?

Vagyis inkább vannak hullámvölgyek, van id?szak mikor nagyon jó és vágyok is rá, máskor pedig a hátam közepére sem kívánom és a férjem nem érti meg. Állandóan zsörtöl?dik ezért, nem hiszi el, hogy én nem akarom, és nem értem meg, hogy pedig igenis nagyon szeretné. Viszont ha nekem nem kell éppen a szex, akkor nem is jó, ha mégis szeretkezünk. A férjem minden nap kétszer-háromszor is kívánná. Én van hogy minden nap, de máskor csak 2-3 naponta. Õ próbálkozik, de én visszautasítom, nem tudom miért, hiába beszélem be magamnak, hogy jó lesz, hisz jó vele az ágyban, aztán még sem jön össze. Egyszer?en nem megy, ha nem kívánom.

Legjobb válasz: Ez a természet rendje! A férfiak biologiai beállitottságuk miatt gyakrabban akarnak szeretkezni,mint a nõk! Sõt,a nõk idõnként kimodottan nem! Azért azt tanácsolom, néha engedj neki akkor is ha Te nem akarod!

Ez a természet rendje! A férfiak biologiai beállitottságuk miatt gyakrabban akarnak szeretkezni, mint a nõk! Sõt, a nõk idõnként kimodottan nem! Azért azt tanácsolom, néha engedj neki akkor is ha Te nem akarod!
Nálunk pont fordítva van: én kívánnám naponta, a férjem meg hetente. örök konfliktusforrás volt közöttünk, hogy én leborotválkoztam, illatosítotam magamat, felvettem a legcsábosabb hálóingemet, a férjem meg befeküdt mellém az ágyba, és elaludt. Borzasztóan sértve, meg nem értve és nem kívánva éreztem magamat. Kb ezt érezheti a te férjed is, amikor nemet mondasz neki. Ugyanakkor meg kellett értenem, hogy egyszerûen más a nemi étvágyunk: nekem nagyobb, neki kisebb. Nem kényszeríthetem a szeretkezésre, mert az csak akkor jó, ha mindketten akarják és kívánják. A kényszerbõl végül kelletlenség lesz, nem pedig öröm - ezt érzed te is, ugye? Sokat beszéltünk errõl. Végül arra jutottunk, hogy bármelyikünk kezdeményezhet éls brmelsikünk mondhat nemet bármikor, következmélnyek nélkül, emellett azonban igyekszünk megadni a másiknak azt, amire szüksége van: én a férjemnek az idõt két szeretkezés között, õ pedig nekem az odafigyelést és a kellõ mennyiségû szexet. Így beálltunk a 2-3 naponkénti szeretkezésre. Ez ritkább, mint ahogy én igénylem, gyakoribb, mint ahogy õ, de megfelelõ kompromisszum. És azóta remek a szexuális életünk. Remélem, a mi esetünk segíthet egy kicsit. beszélj a férjeddel.
nehéz kérdés. nekem is leesett a libidóm amióta fogamzásgátló tablettát szedek. esténként baromi fáradt tudok lenni, de ha közeledik felém nagyon nagyon ritkán utasítom csak vissza. megpróbálom magamra erõltetni. persze ez nem jó, de nem tudok mást tenni
Szerintem az erõltetéstõl elmegy az ember kedve. Nekem az vált be, hogy ha tudom, h nagyon szeretné, de nincs kedvem, akkor kezdeményezek, mert az valahogy felizgat. Ha végképp nincs kedvem, akkor kézzel/szájal szoktam, csak neki. (Mondjuk ettõl is meg szokott jönni a kedvem.)
Beszélgessetek, csináljatok programokat a sex helyett, nem kell mindig összefeküdni.
11:10 vagyok. Egyetértek, ha nem akarod akkor ne hagyd magadra erõltetni. Én ha meglátom a párom már rögtön ugranék is rá így ha épp olyan napjaim, hogy nem megy a szex vannak akkor is lehet szó az orál-ról. Illetve néha megpróbáljuk, de mondom ez valahogy sose szokott sikerülni, egyszerûen részemrõl 0 a dolog olyankor. De azt igazán megérthetné a férjed, hogy nemrég szültél ilyenkor ez megszokott dolog, kell egy kis idõ mire minden visszaáll a szervezetedben. Az a gond, hogy õ nem változott veled együtt. Õ nem akart gyereket? Gondolhatta volna, hogy mostantól egy kicsit minden más lesz, neki is változnia kellett volna.
Szerintem az, hogy te minden nap kívánod vagy 2-3 naponta, egyáltalán nem nevezhetõ libidóproblémának vagy éppen kevésnek, sõt. A férjed nevezhetõ inkább az átlagosabbnál nagyobb étvágyúnak. Üljetek le és beszéljétek meg! Mindketten dolgoztok? Mert ha a férjed napi két-háromszor ráérne erre, elég sok feles energiája is lehet, ha szabadidejével nem tud mit kezdeni, járjon el sportolni, stb. Az valóban megoldás lehetne, ha neked éppen nincs kedved, egyéb módon kielégíted, de én nem javasolnám hogy ha abszolút nincs kedved és úgy nem is kellemes az aktus belemenj, egy idõ után csak a rossz élmények fognak eszedbe jutni és még annyira se fogod kívánni az egészet. Meg nem tudom mennyire vagy kezdeményezõ típus, de ha pl.: te is kívánod akkor kezdeményezhetnél te, hogy esetleg ne mindig azt érezze, hogy õ "nyösztet".
Szerintem egyszerûen a hormonok okozzák. :( Én nem szedek fogamzásgátlót, és nõ létemre gyakorlatilag bármikor kapható vagyok a dologra. Naponta többször is. Ez se jobb, mert ha nem kapom meg amit akarok agresszív leszek. De még mindig jobb számomra ez az eset, mint ami azokon a napokon van pl. Olyankor 6-7 napig egyszerûen nem megy. A párom szereti akkor is. Én is akarom, de egyszerûen nem sikerül. Próbáltuk belekezdtünk, de több, mint 1 óra után feladtuk. Egyszerûen nem tudok ráhangolódni, vagy nem tudom. Kb, mint amikor a pasiknak nem áll fel vagy csak félig, na úgy van akkor velem is :D De néha egyéb átlagos napokon is elõfordul, hogy 2-3 napig nem is gondolok a szexre. Szerintem a hormonok okozzák, a nõknél ez gyakori. Engem eléggé zavar :( Az nem jöhet szóba, hogy olyankor orálisan elégíted ki? Mi néha ezt csináltuk, engem nem zavart, szivesen csinálom a páromnak. Így legalább nem mondhatta, hogy nem törõdöm vele :D
Az elsõ válaszolónak: érdekes, mert én ugy hallottam, hogy a fogamzásgátló tabbletta szedése fokozza a nemi vágyat! Ezek szerint téves az infóm?
Én van, amikor 2 hétig sem kívánom, annyit tudok tenni, hogy nem mutatom ki és rövidebbre fogjuk olyankor, csak ritkán merek konkrét nemet mondani, mert fáj neki, látom. De engem is zavar, hogy sokszor meg kell alkudni, hol nekem, hol neki.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek tablettát, mert elég rosszul voltam tõle, a szülés óta még nem állt helyre a szervezetem. Én is megpróbálom eröltetni, de az olyan nyögve-nyelõs és érzi a férjem is, olyankor mondja, hogy nem is jó nekem, nem is oda koncentrálok. Sajnálom, de ha nem, akkor nem. Õ pedig nem érti meg, hogy miért. Én nem mondom, hogy fáj a fejem és hasonlók, hanem kerekperec megmondom, hogy most nem esne jó, csak egy összebújás és simi, de persze ilyenkor mindig bepróbálkozik, ami szintén nem jó, mert ismét visszautasítom. :(
szerintem azért mert különbözö szexuállis igényeitek vannak ami nem baj, hiszen senki sem egyforma. Meg kell beszélni. És meg kell értenie, hogy neked kisebb a "szexuális étvágyad".. Ez csak az én véleményem, hogy a napi 2-3x-i szex elég sok. Az orvosok sem javasolják a heti szintü 3-4-nél többet, mert gyakoribb a fertözés is... ha van kedved persze csináld nyugodtan, de ha nincs nem szabad eröltetni mert elöbb-utóbb nem fogod kívánni.

Férjem nem hívő én pedig igen. Hogyan tudom feloldani magamban ezt a konfliktust?

Szeretem a férjemet. Azt hittem, hogy nekem sem annyira fontos Isten, de mióta gyerek van, egyre fontosabb. Tanácstalan vagyok és sokszor ürességet érzek. Mivel hívő családban nőttem fel, soha nem tűnt fel, hogy Isten ott van, most pedig hiányzik.

Legjobb válasz: Te hívõ vagy már vagy még keresed Istent? Számomra ez nem világos mivel azt írtad, hogy hiányzik Isten, márpedig aki keresi õt az meg is találja. Mi okoz konkrétan problémát? Jársz valamilyen közösségbe már és ezt nem tolerálja vagy mi a baj? Ez nem derül ki számomra. A hasonló szitukkal kapcsolatban Pál apostolt tudnám idézni: És ha egy asszonynak hitetlen férje van, és ez kész vele élni, ne hagyja el a férjét. Mert a hitetlen férj meg van szentelve hívõ felesége által, a hitetlen feleség pedig hívõ férje által; különben gyermekeitek is tisztátalanok volnának, így azonban szentek. Ha pedig a hitetlen házastárs válni akar, váljék el, nincs szolgaság alá vetve a hívõ férj vagy a hívõ feleség az ilyen esetekben. Mert arra hívott el minket az Isten, hogy békességben éljünk. Mert mit tudod te, asszony, vajon megmentheted-e a férjedet? Vagy mit tudod te, férfi, vajon megmentheted-e a feleségedet? I Kor 7:13-16

Te hívõ vagy már vagy még keresed Istent? Számomra ez nem világos mivel azt írtad, hogy hiányzik Isten, márpedig aki keresi õt az meg is találja. Mi okoz konkrétan problémát? Jársz valamilyen közösségbe már és ezt nem tolerálja vagy mi a baj? Ez nem derül ki számomra. A hasonló szitukkal kapcsolatban Pál apostolt tudnám idézni: És ha egy asszonynak hitetlen férje van, és ez kész vele élni, ne hagyja el a férjét. Mert a hitetlen férj meg van szentelve hívõ felesége által, a hitetlen feleség pedig hívõ férje által; különben gyermekeitek is tisztátalanok volnának, így azonban szentek. Ha pedig a hitetlen házastárs válni akar, váljék el, nincs szolgaság alá vetve a hívõ férj vagy a hívõ feleség az ilyen esetekben. Mert arra hívott el minket az Isten, hogy békességben éljünk. Mert mit tudod te, asszony, vajon megmentheted-e a férjedet? Vagy mit tudod te, férfi, vajon megmentheted-e a feleségedet? I Kor 7:13-16
Én nem értelek, de szerintem elég nagy gond van a hozzáállásoddal. Nem kényszerítheted a hitedet a férjedre, ahogy õ sem kérheti, hogy miatta lemondj a hitedrõl, és gondolom, õ nem is kéri. Ha nem így éltek, nem lesz hosszú házasság. A jó kapcsolatoknak az a titka, hogy megõrzöd magad, miközben a társasadat sem akarod megváltoztatni. Én is hiszek Istenben, a férjem pedig nem. Nem zavar. És a gyerek is maga döntheti el, hogy hívõ lesz vagy nem. A lehetõséget megkapja, hogy azzá váljon, de a választás joga az övé. Én is magam választottam felsõ tagozatos koromban, úgy, hogy a szüleim nem hívõk, a nagymamám az volt.
Szia! Értem, hogy mit írsz és ez egy nehéz dolog... A kérdés az, hogy hogy lehet hogy ez csak most tûnt fel? Amit tudok ajánlani, hogy próbálj meg errõl beszélni a férjeddel. Tény: a Te életed egy fontos része Isten. (Te mondtad) Fontos része a férjed is. Lehetetlen, hogy a kettõ ne legyen együtt, s a kettõt elkülönítve éld meg. A párodnak joga van tudni errõl, hiszen ez is Te vagy, a hited hozzád tartozik. :)
Isten most is ott van. Ennyit tudok mondani.
Azt hogy hívõ úgy érted hogy nazarénus? Mert akkor nem mehettél volna hozzá a férjedhez. Az hogy te vallásos vagy a férjed meg nem attól te gyakorolhatod a vallásod.
legyél te is ateista.
Isten mindenütt ott van, ahhoz nem kell a gyülekezetbe járnod, hogy imádkozz hozzá. Okosabban tennéd, ha nem járnál oda.
" Feliza, neked külön köszönöm, hogy meg tudtad fogalmazni, kb. hogyan érzek!" Szívesen... :) )
A kérdező hozzászólása: ...és köszönöm, aki privát üzenetet is írt!
@ 16: Tetszett a 2. linked alján: "Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra." Errõl az jutott eszembe: "Jézus megváltoztatta az Ön életét. Menti a változásokat? Igen / Nem." Kipróbáltam, de nem ezt írta a következõ oldalon... :) Kérdezõ, nem tudok újat írni az eddigiekhez képest: Járj el úgy, ahogyan a Biblia mondja, hátha megnyered a férjedet az Úrnak. Erre persze nincs garancia, ezért is írja az Ige, hogy mit tudhatod, megnyered-e; de reménykedjünk, hogy sikerül. Imádkozz, olvasd a Bibliát, és én azért javasolnám a közösségbe járást is, nagyon hasznos dolog. :) Üdv. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy ezt nekem kell egyedül megoldanom, de azért elgondolkodtatóak voltak, amiket írtatok. Feliza, neked külön köszönöm, hogy meg tudtad fogalmazni, kb. hogyan érzek!
Legyen kapcsolatod Istennel:http://www.gotquestions.org/Magyar/negy-szellemi-torveny.html
Hogyan tudod feloldani a konfliktust? úgy, hogy mostantól õszintébb leszel magadhoz, és tényleg szeretni fogod a férjedet, nem csak szavakkal.ennek eredményeképpen el tudod majd fogadni, hogy õ nem hisz abban, amiben te.és nem fog hiányozni Isten. 30/F
Én is ebben a cipõben járok, csak nekünk még nincs gyerekünk. De teljesen meg tudlak érteni. Egyetlen reményünk ebben a helyzetben Jézus. Imádkozz te is a férjedért. Isten nagyon szereti õt is és hívõ feleséget adott neki, aki 24 órában tudja õt szolgálni. Szerintem mindenképp próbáld nagyon komolyan venni te is ezt az elhívást. Valahol Pál írja, hogy a hívõ feleség a magaviseletével gyõzi meg a férjét. (Most sajnos nem találom, hogy hol van ez a rész.) De arra vigyázz, hogy ne te próbáld kitalálni, hogy milyen az a viselkedés, amivel a megtérés felé tudod segíteni õt, hanem engedd hogy az Úr vezessen. Erre a kedvenc versem a Zakariás 4:6 "Nem hatalommal és nem erõszakkal, hanem az én lelkemmel! - mondja a Seregek Ura."
Értem a nehézségét. Sokan vannak így, nem könnyû ezt megélni. Itt sokan nem értik, hogy nem kértél te a férjedtõl semmit, egyszerûen nehéz ezt így megélned. Hogy az örökkévaló, teremtõ, életben tartó, boldoggá tenni akaró, gondviselõ Isten, a léted alapja... a férjed/életed párja/másik feled számára még csak nem is létezik. Kicsit olyan tudathasadásos érzés lehet. Amint Kolompár Achilles írta a legelsõ hozzászólásban: Isten most is ott van. Úgy is mondhatnám, valamely kis-nagy szentet idézve, akinek nem jut eszembe a neve, de aki nem vitt véghez semmi nagyot, azonban Isten jelenlétét az egyszerû, kis dolgokban is meg tudta élni: "Az edények között is ott jár az Úr". Isten áldjon.
Te semmiképpen ne add fel, mert még megnyerheted a férjedet. Mert látja a te jó cselekedetedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtátok, Isten így is köztünk van.
A kérdező hozzászólása: Nem járok gyülekezetbe, szoktam egyedül imádkozni, de hiányzik belõle a férjem. Nem tudom hogyan tudom ezt elmagyarázni. Úgy érzem ez így nem teljes. Hiányérzetem van.
A sajat hitedet kell megteremtened! TEhat imadkozni jelenleg is tudsz, ehhez nincs szukseg kozossegre, mas emberekre.
A kérdező hozzászólása: Kedves Berta, neked is nagyon köszönom a valaszod!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!