Találatok a következő kifejezésre: Férjemmel próbálkozunk babóval, (15 db)

Férjemmel próbálkozunk a babóval, viszont gyomorfekélye miatt rendszeresen gyógyszereket szed. Ha összejönne, lehetne baja a babának?

Legjobb válasz: Szia.Biztos,hogy nem lesz baj,mert énnekem is gyomorproblémám,van és gyógyszert szedek rá folyamatosan.Ma voltam genetikusnál és azt mondta,hogy ezek B besorolású gyógyszerek,úgyhogy szedhetõk terhesség alatt is.Neked meg csak a férjed szedi,úgyhogy megnyugodhatsz!

Szia.Biztos, hogy nem lesz baj, mert énnekem is gyomorproblémám, van és gyógyszert szedek rá folyamatosan.Ma voltam genetikusnál és azt mondta, hogy ezek B besorolású gyógyszerek, úgyhogy szedhetõk terhesség alatt is.Neked meg csak a férjed szedi, úgyhogy megnyugodhatsz!

Miért van az, hogy ha a menzim előtti napokban szeretkezünk a férjemmel akkor menstruáciokor mindig nagyon rosszul vagyok. Ha nem, akkor nem. 7 hónapja próbálkozunk babával. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Pánik és stresszreakció. Görcsösen nagyon akarod a kisbabát, és mikor közeledik a mensid félsz hogy nehogy emiatt menjen el a baba, ha mégis megtermékenyült, és ha hiszed, ha nem, tudat alatt nem is szeretkezel szívesen azokban a napokban a férjeddel.

Pánik és stresszreakció. Görcsösen nagyon akarod a kisbabát, és mikor közeledik a mensid félsz hogy nehogy emiatt menjen el a baba, ha mégis megtermékenyült, és ha hiszed, ha nem, tudat alatt nem is szeretkezel szívesen azokban a napokban a férjeddel.
Sajnálom én ilyet még nem hallotam! Szerintem beszélgess el a próblémáidról a nögyógyászoddal...Ö biztosan tudd segiteni!Illetve tud felirni gyógyszert ami segit hogy hamarabb terhes legyél!!drukkolok a babához!
Szia! Csatlakoznék az elsõ hozzászólóhoz, szerintem is errõl lehet szó. Mi 8 hónapig próbálkoztunk és akkor sikerült teherbe esnem amikor már nem gondoltam folyton arra, hogy sikerüljön. Egyszerüen csak szeressétek egymást a pároddal, kapcsolodjatok ki és meglátod sikerüln fog.

5 hónapja próbálkozunk férjemmel 2. babát szeretnénk lehet hogy terhes vagyok utoljára jan 6-án jött meg?

Sziasztok! már szeptember óta szeretnénk babát.Mindig megjött el is voltam ken?dve már a múlt hó ban nem sok alakalmunk volt együtt lenni csak tegnap figyeltem fel rá hogy késik.Nem egész 28 naposak a ciklusaim 26-28 nap közt ingadozik.Tünetem nincs a fogam fáj talán kicsit ingerlékenyebb voltam.Már nem merek belegondolni lehet e baba késni nem késett soha vagy aznap vagy hamarabb 2-3 nappal de megjött.

Legjobb válasz: Szia! Hát azóta már 31 nap is letelt :-)) Nem mindenkinél vannak egyforma tünetek, hiszen mindannyian mások vagyunk :-) Én a te helyedben azért holnap megcsinálnám a teszet, nagyon szurkolok hogy babás legyél :-)

Szia! Hát azóta már 31 nap is letelt :-)) Nem mindenkinél vannak egyforma tünetek, hiszen mindannyian mások vagyunk :-) Én a te helyedben azért holnap megcsinálnám a teszet, nagyon szurkolok hogy babás legyél :-)
Ne bizakodj, érdeklõdj mondjuk egy teszt formájában!
Teszt, teszt, és teszt! :) ) Az szerintem kimutatja, hogy úton van-e más a kistesó! Sok sikert, drukkolok nektek! :) )
Csinalj gyorsan tesztet, mert ha pontos volt eddig akkor nagyon vszinu, h babas vagy. Drukkolok neked En is 10 hetes kismama

Kb. 1 éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül. A férjem volt már spermavizsgálaton, ott minden ok volt. Használok ovu mikroszkópot, asszerint van peteérésem. Mi lesz a következő vizsgálat nálam?

34 éves vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Az orvosoddal kellene beszélned,szerintem megne´zik,nincsen-e ve´letlenül elzáródás a petevezetöben,vagy valami gyulladás,esetleg baktérium,ami nem engesi a megerméenyülést,ill.elpusztítja a spermákat.

Szia. Az orvosoddal kellene beszélned, szerintem megne´zik, nincsen-e ve´letlenül elzáródás a petevezetöben, vagy valami gyulladás, esetleg baktérium, ami nem engesi a megerméenyülést, ill.elpusztítja a spermákat.
Az elõzõhöz még annyit fûznék hogy UH-val félidõben gyönyörûen ki lehet mutatni hogy valóban van e peteérésed, és hogy pontosan mikor van.Mint tudjuk a mûszerek tévedhetnek és ezalól a mikroszkóp sem kivétel, adhat téves adatot!

Szeretnék érdeklődni, hogy ha most tervezünk babát a férjemmel de még nincs ledolgozott egy évem akkor hogy van most a gyes? Õ dolgozik akkor ő kaphat adó jóváírást? Ez az egyetlen tényező ami miatt még nem próbálkozunk.

Legjobb válasz: Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.

Pontosítanám kicsit az adókedvezményes választ. Egy gyerek után az adóalap 62500Ft-al csökkenthetõ. Ha van ennyi bruttója a párodnak, akkor ez valóban 10 ezer forinttal több nettót eredményez.
Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.
Persze, tekintettel arra, hogy a minimálbér 98 ezer, az adókedvezmény meg 62500... De ha valaki pl. 4 órásban dolgozik, minimálbérért, akkor már nem tudja teljes mértékben kihasználni, hiába lehetne plusz 10 ezre, nem lesz. Ezért pontosítottam. Fõleg, mert ha lesz majd második gyerek, ne legyen a minimálbéres abban a hitben, hogy majd 20 ezerrel többet kap- mert nem fog. Nem a kötekedés volt a célom, csak az információ pontosítása.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem mi jogosultak lennénk rá, mert a férjem bruttója majdnem 140000 ft.De azt hiszem hogy nem csak mi vagyunk így fiatalok hogy szeretnénk babát, csak sajnos várnunk kell vele még, mert ez a pénz amit adnak elég bizonytalan.Ès arról nem beszélve hogy mi van ha lebetegszik a baba.
Már minimálbér után is megjár a 10 ezer forint családi adókedvezmény.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak arra kell törekednem hogy elõbb találjak valami munkát, mert am én a ruhákból biztos fogok használtat venni, de tényleg van amin nem lehet spórolni.De köszönöm mindenkinek a hasznos infókat!
A gyes alanyi jogon jár, 26 e ft körül van nettóban. Azt kapsz, ha nem dolgoztál egy percet sem. Adójóváírás? Gondolom a családi adókedvezményre gondolsz... azt kaphat a férjed, ha van annyi befizetett adója, amibõl le tudják vonni.
10 ezer forint talán épphogy elég lenne pelenkára és tápszerre. Attól függ, milyen pelenkát veszel, de ha szoptatsz, akkor nem kell tápszer. Ha esetleg nem tudnál szoptatni, akkor nagyon sok tápszer kell. Egy tápszer, ami csecsemõnek való, hipoallergén is, receptre is 2500-3000 forint között mozog és épphogy elég 1 hétig. Mivel ugye mást nem ehet. Ha szoptatsz, máris jobb a helyzet. Ha drága Pampers, Libero pelenkát akarsz venni, akkor így nem elég. De kapsz még gyest (vagy gyedet) és családit is. Úgy már szerintem elég. Na meg persze, attól függ még a dolog, hogy milyen babakocsit és babaholmikat szeretnél. Jó-e a használt, vagy mindenbõl új kell. Én a cumisüvegen nem spóroltam, Aventot vettem, ami nem a legolcsóbb, drága a cumi is hozzá (kb. 1300-1600 ft/2 db), de csak ebbõl fogadta el a tápszert elsõre.
A kérdező hozzászólása: És az adókedvezmény mennyi, vagy azt mi alapján számolják?Köszönöm a válaszokat. Am szerintetek ez a pénz nagyjából elég pelenkára meg tápszerre?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem ezt az adó jóváírást mert a bátyám aki közmunkából él, kap havi 10 ezret az elsõ gyerekre és nekik most jön a második is, gondolom akkor arra is fog kapni.A férjem meg 4 éve dolgozik.
Szerintem inkább dolgozz egy kicsit.

Babával próbálkozunk. Ha a férjem meg van fázva, az árthat a kiskatonáknak? Nem szeretnénk ha valami baja lenne a babónak, ha összejön.

Mit gondoltok? szerintetek próbálkozzunk, vagy ne?

Legjobb válasz: A hímivarsejtek nagyon ellenállóak, amikor már teljesen megértek. ha ma láza van a férjednek, a spermája attól teljesen rendben van. A láz, betegség, részegség, gyógyszerszedés, forró fürdõ az érési folyamat elején tartó hímivarsejtekre káros, azokat károsítja, el is pusztíthatja. A hímivarsejtek érése kb 74 nap. Azaz a fentebbi hatások kb 70 nap múlva mutatkoznak, akkor válik a férfi ideiglenesen termékennyé. Amúgy ezt a kérdést hetente felteszik, megérte volta rákeresni.

A hímivarsejtek nagyon ellenállóak, amikor már teljesen megértek. ha ma láza van a férjednek, a spermája attól teljesen rendben van. A láz, betegség, részegség, gyógyszerszedés, forró fürdõ az érési folyamat elején tartó hímivarsejtekre káros, azokat károsítja, el is pusztíthatja. A hímivarsejtek érése kb 74 nap. Azaz a fentebbi hatások kb 70 nap múlva mutatkoznak, akkor válik a férfi ideiglenesen termékennyé. Amúgy ezt a kérdést hetente felteszik, megérte volta rákeresni.
Egy kis nátha nem a világ vége. Viszont nálunk történt ez-az akkoriban. Épp pé-kor voltunk együtt, páromnak már hõemelkedése volt, rosszul is érezte magát.Másnap 40 fokos láza lett, amit gyógyszerek sem akartak levinni. Persze babás is lettem akkor este! Örömünk nem tartott sokáig mert 9 hetesen missedem lett. Hogy most emiatt-e nem tudom, igaz volt hormon bajom is. Lehet nincs összefüggésben a kettõ, de én már gondoltam erre is mert elég beteg volt....
Bocs elírtam: ideiglenesen terméketlenné válik a férfi természetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 3 hónapja próbálkozunk, és most ezen a héten várható a pé. , de a férjem teljesen elutasitja a témát, hogy õ beteg , és nem akar beteg gyereket. Kiváncsi voltam, hogy ti mit gondoltok errõl. Mindennap ovutesztelek, ovus fájdalmaim vannak, de még nem volt pozi a teszt. Szerettem volna , ha karácsonyig összejön, és a fa alá tehettem volna egy kis bébicipõcskét.

Lehet abból probléma ha a férjem most gyógyszereket szed (fájdalomcsillapító+gyulladáscsökkentő) és úgy próbálkozunk a babóval?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez attól is függ hogy milyen erõs a gyulladáscsökkentõ és azt mire kapta. Én azt gondolnám, ha gyulladás van a szervezetében, az hatással lehet a spermákra. Ezt feljavítanám hogy C, E vitamint és cinket adnék neki! Az minden téren javítja a spermát (minõség, mennyiség). Kapsz ilyen összeállítású vitaminkombinációt a Müllerben. Doppel Herz Aktiv an a dobozára írva. Ártani nem árt, még akkor is segít ha teljesen rendben van minden vagy ha dohányzik. Az én férjem is szed, napi 1 szemet. Több oldalon is ajánlják férfiaknak ezeket a vitaminokat. Probléma szerintem nem lehet mert úgyis egészséges sperma és egészséges petesejt találkozása kell egy babóhoz. Sok sikert!

Szia! Szerintem ez attól is függ hogy milyen erõs a gyulladáscsökkentõ és azt mire kapta. Én azt gondolnám, ha gyulladás van a szervezetében, az hatással lehet a spermákra. Ezt feljavítanám hogy C, E vitamint és cinket adnék neki! Az minden téren javítja a spermát (minõség, mennyiség). Kapsz ilyen összeállítású vitaminkombinációt a Müllerben. Doppel Herz Aktiv an a dobozára írva. Ártani nem árt, még akkor is segít ha teljesen rendben van minden vagy ha dohányzik. Az én férjem is szed, napi 1 szemet. Több oldalon is ajánlják férfiaknak ezeket a vitaminokat. Probléma szerintem nem lehet mert úgyis egészséges sperma és egészséges petesejt találkozása kell egy babóhoz. Sok sikert!

Csajok hogy nem lehet gondolni arra sex közben, hogy babát szeretnék? Már csak azért és akkor szeretnék a férjemmel lenni amikor akciózni kell. Nem vagyok normális szerintem erre rámegy a házasságom, mit tegyek? (2 éve próbálkozunk és minden rendben)

Legjobb válasz: Mi is nagyon régóta próbálkozunk... Nekem NEM sikerül nem arra gondolni közben, így eléggé "céltudatossá" vált az egész szexuális életünk. Persze ez így nem jó, de aki ebben a cipõben jár, mint mi, annak nehéz kikapcsolni az agyát. Sok sikert!

Mi is nagyon régóta próbálkozunk... Nekem NEM sikerül nem arra gondolni közben, így eléggé "céltudatossá" vált az egész szexuális életünk. Persze ez így nem jó, de aki ebben a cipõben jár, mint mi, annak nehéz kikapcsolni az agyát. Sok sikert!
ez tök normális, én sem tudok másra gondolni. Tudom, hogy nem kellene, de nem bírom leállítani magam. Most is számolgatom, mikor, hogy voltunk együtt, az jó idõpont volt-e, vagy kellene még pár nap... pedig még csak féléve próbálkozunk! Remélem a tavasz hazakergeti azt a nymorult gólyát is, mert nálunk lenne gey kis dolga! :)
Én úgy alakítom, hogy legalább a férjem ne sresszelje magát ezen. Elég ha én figyelek és adom a jeleket hogy akcióba lépjen! Persze szerencsém van mert nem kell neki könyörögni! És ha látom és érzem hogy õ "igazibol" akarja, akkor én is könnyebben ellazulok. Persze utánna együtt izgulunk, de akkor már lehet. Én ezt tudtam kifejleszteni közel 3 év alatt. Igaz hogy a baba nem jön, de legalább mi nem hidegülünk el egyméstól!
Sajnos az a baj, hogy ezt saját magadban kell letisztázni és ha ez sikerül, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog a pici pocaklakó! Mindenesetre szerintem nagyon sokan szorítanak neked, és többek között én is! Ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat és nektek is mielõbbi babásodást! Remélem igazad lesz és hazajön az a gólya:) Sok sikert!
Szia! Nekem azt mondta egy kedves nõdoki, hogy szeressük egymást a párommal, lazuljunk, élvezzük az élete ÉS ha csak egy lehetöségünk van, utazzunk el tengerre, hisz az aranyat ér! Mi megprobáltunk ehhez igazodni élveztük az életet, elutaztunk nyaralni és láss csodát 2007.augusztus.18-án volt meg utoljára és azóta megszületett a kislányunk! Fel a fejjel csajok, szeressétek egymást a párotokkal! Minden jót, mielöbbi babásodást! Egy anyuka aki sorstársatok volt
hát ezt szerintem nemtudod rendbtenni amig nemlesz baba!!!!mi is 2 éve akarunk vagyis mi már átléptük egy pár honapja a 2 évet!!!!!!most medõségire kell mennem vagyis én megyek de a dokim nem akarja ezt!!!!!!de szarom le a vélemyénét mert hülye lenne ha õ küldene hisz õ ebbõl él meg!milenne ha mindenkit elküldene!
szió! nekunk relative hamar sikerült, én figyeltem a naptárat, és próbáltam betartani azt, hogy csak minden masodik nap szerelmeskedjunk. 10 eve elunk egyutt, amugy is csak minden masodik nap szerelmeskedtunk (vezettem egy kis programban, mint minden ilyen "noi" dolgot), a ferjem igazabol sose tudatositotta magaban, hogy mi amugy is tobbnyire ket naponta vagyunk egyutt, de ez a tiltas sokszor még jobban felizgatta, fõleg, hogy én nagyon sokszor "kapom el" a ferjem egy kis "kényeztetésre", amit õ sokszor folytatott volna, én meg mondtam, hogy neem, majd holnap.. persze nagyon sokszor "rontottuk el", igazaból nem gondoltam rá közben, hogy sikerult e, de minden negativ tesztet hatalmas kudarckent eltem meg. és mindig olvastam valamit, amit jó volt kiprobalni.. minden hónapban talaltam valamit, ami uj remenyt adott.. a ferjed is sok mindent tehet ám, hogy termékenyebb legyen, erdemes utánaguglizni. a férjed a szerelmed, gondolom, hisz tole szeretnel gyereket, nem ok nelkul vagy vele, neki is rossz erzes lehet, próbáld egy kicsit - nem sokaig, egy hónapra- felfuggeszteni a babaprojectet. menj el, vegyel valami jo illatu kremet, vagy masszazsolajat, adj neki egy nagyon finom, erzeki, erotikus masszazst, csinalj hangulatos fényeket, stb.. rá figyelj csak, és élvezd ki minden pillanatát..éreztesd vele, mennyire szereted, stb. aztan, ha egy hónap után még mindig semmi, ujult erovel lehet belevagni.
azóta sikerült neked?

Van egy fontos kérdésem. A férjem régebben drogozott ez károsíthatta a spermiumának a minõségét? Illetve már régóta próbálkozunk a babával és még mindig nem jött össze valami tanács hogy tudnék könnyen teherbe esni!?

Legjobb válasz: Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.

Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.
Ha szeretnél tenni valamit a babáért, akkor elõször kezdj el ciklusnaplót vezetni, rengeteg erre való program van. Talán a legegyszerûbb lenne a ciklus.hu, ez magyar. Beírhatod mikor jön meg a mensesed, tüneteket, egyebeket feljegyezhetsz. Segít belõni, hogy egyáltalán jókor vagytok-e együtt. Egyelõre tényleg nincs miért kivizsgálásokra rohangálni (hidd el, nagy macera és nem is olcsó). Addig pedig türelem. :-)
De a 9. hozzászólónak igaza van, egy sima nõgyógyászati vizsgálat és kenetvétel nem alkalmas annak a megállapítására, hogy mi az oka, ha egy pár hiába várja a gyermekáldást. De fél év után nincs okotok ilyesmkin aggódni, fõleg így, hogy nagy valószínûséggel nem havonta, hanem ritkábban tudtok olyan idõpontban együtt lenni, ami ideális lenne a fogamzás szempontjából.
még nem kell vizsgálat egyenlöre. ha eltelik 1-1, 5 év akkor kell tovább lépni. Addig is ovu tesztelj és próbáljatok meg akkor együttlenni amikor kell. Még ókorvaló együttlétböl is egészsges pároknl is csak kb 20% aze sély a babaára. Épp ezért a magyar átlag a 4 hónap amire sikerül. A meddöségin is azt mondják ha rendszeres nemi élet mellett sem jön össsze 1 év alatt akkor lehet menni vizsgálatra. Mivel ti nem tudtok egyeütt lenni mindig amikor kéne igy végképp idö kell hozzá.
Jesszusom Kérdezõ, mintha nem is olvasnád el, amit írnak neked. Minden áron vizsgálatra akarsz menni, közben pedig a legvalószínûbb probléma az, hogy nem sikerült nég jó idõben együtt lennetek. Tudod mikor van ovud? Szoktad figyelni? Mert hidd el, egy ovulációs teszt használata sokkal barátibb, mint mondjuk egy petevezeték átjárhatósági vizsgálata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat .....számomra megnyugtató volt remélem minél hamarabb sikerül életet adnunk egy picinek :)
*Feszülj!! Fiatalok vagytok még!!Nyugi
Légy türelmes nem kell most még tovàbbi vizsgàlat majd max 2 év utàn fõleg hogy nem akkor vagytok együtt amikor akartok!!!!! Én sem rohantam dokihoz a páromnak volt egyedûl sperma vizsgàlata és ennyi.Ahogy normàlisan együtt tudtunk lenni meg is fogant a pici!!!Nyugi ne feszúl a témàra!!25hkm
A kérdező hozzászólása: kenet vizsgálat volt ..esetleg további vizsgálatra kell menni ilyen helyzetbe?
fél év után és döleg igy hogy nem tudtok akármikor együtt lenni anem kell még aggodni. Egy nögyógyász sima viszgálatból nem tudja megállapitani hogy van-e nálad gond. A nöi meddöség okai hormonálisak vagy elzáódás de ezek nem láthatóak sima viszgálattal. Tehát egy sima nögyógyászati vizsgálat nem mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Párom 28 én 25 voltam nõgyógyásznál minden rendben volt azt mondta legközelebb akkor találkozunk amikor teherbe esek :( páromnak még nem mondtam ezt a lehetõséget hogy õ is menjen el vizsgálatra félek azt mondaná hogy azt gondolom hogy miatta nem lehet babánk
Mondjuk a fogamzás szempontjából azért nem így mûködik ez a "bepótoljuk" kérdés. Ha például tegyük fel egyik héten csütörtökön van az ovulációd, akkor még akkor sincsen esélyetek a babára, ha 2-3 nap múlva reggeltõl estig szeretkeztek, mert a petesejt kb. 24 óráig életképes és megtermékenyíthetõ.
Ó hàt miért nem ez mondtad!Az én pàrom is külföldön dolgozik és sajnos nem mindig volt itthon amikor kellett volna így 1.5 év utàn jött össze a pici.Vegyél petérést jelzõ tesztet és csinàld meg majd megmutatja hogy jókor vagytoke együtt vagy a párdo esetleg itthon vane akkor.türelem!!25hkm
A kérdező hozzászólása: Már elég rég drogozott van vagy 5 éve neki körübelül fél éve próbálkozunk és még mindig semmi sajnos a szexuális együtt lét is kevesebb a megszokottnál mivel külföldön dolgozik és csak hétvégente van itthon de akkor mondjuk ugy hogy a heti adagot bepótoljuk
Persze, esely akar lehet is. De a spermiumok mindig ujratermelodnek. Igy ha rovid ideig es nem olyan jellegu drogot hasznalt, akkor nem feltetlenul karosodtak a herei es igy a spermiumtermelese teljesen normalis lehet. De ennek gyorsan a vegere lehet jarni egy spermateszttel (meddosegi kivizsgalasok kereteben...), hogy eletkepesek es eleg mozgekonyak-e, eleg magas-e a szamuk?) Miota probalkoztok? Mit jelent a probalkozas? (napi szinten szexeltek vagy csak kozepidoben probaljatok "belõni" azt a par napot?) Hany evesek vagytok? Te rendben vagy-e? (tulsúly, ciszta, policisztas ovarium, abortusz korabban...stb.stb. szoval nagyjabol barmi) Nem kell ra valaszolni, csak altalaban nagyon sok dolog allhat amögött, hogy nem jon a baba. Altalaban 6 honap az atlagos normal szexualis elet mellett a teherbeeses varhato ideje. Ha egy ev alatt nem sikerul, akkor a nõgyógyászok szerint irany az orvos es a kivizsgalas (mindket felnek, nem csak a nõnek!). Jotanacs: szex-szex-szex, allitolag a ketnaponta legyen együttlét a legideálisabb. Szex utan ne rihanj a furdobe, hanem hanyattfekves, pihenes, osszebujas (mert bar ha fellalsz nem folyik ki minden mint tudjuk, de azert igenis jobb, nem neheziteni a spermiumok dolgat:-)). Folsavat is szedhetsz (nõdoki orvoskutato ezt tartotta legfontosabbnak a teherbeeseshez es az embrio legidealisabb fejlodesehez...). Olvass utana, mert rengeteg minden van font a neten. Es hajra! Sok szerencset.
Nem valószinü hogy az okozza. A spermiumok folyamatosan temelödnek tehát ami most ott van az nem rég termelödött. Kiviszgálás mindenképp kell de épp annyi az esély rá hogy nálad van a probléma amennyi nála.
Csinàltassatok sperma tesztet.Igaza van az elsõnek.mióta próbàlkoztok!!Nàladnis lehet baj nem csak nàla!Szóval ha már 1-2 éve igy meg akkor iràny a doki!!!25hkm
ha az együttlétek idõzítésével 6 hónap után nem esel teherbe, én csak akkor mennék vizsgálatra. Normális orvos elõször a pasit küldi, mert az a vizsgálat gyakorlatilag beavatozásmentes. Aztán azután lehetne nálad is elkezdeni a kivizsgálást, elõször hormonkép, aztán a többi, ha kell. Szóval elsõ körben LH teszt. Én amúgy nem hinném, hogy csak a drogozás miatt (bár nyilván nem mindegy, hogy mit tolt és meddig) gond lenne a spermiumokkal.

S. O. S! ferjemmel babaval probalkozunk mar lassan 2eve, tulvagyok 2 vetelesen, probalkoztam mehpempovel es aviva tornaval es semmi, raadassul most 2 honapja mindig menzi utan 3-4napig fajdogal az alhasam, lehet h endometriozisom van?

valakinek volt endometriozisa es milyen fajdalmai tapasztalatai voltak es hogy gyugyult meg?ugy elvagyok keseredve:(( mar alig vartam h vege legyen a mezninek es figyeljem az ovut,errefol jonnek ezek a fajdalmak.kerlek irjatok

Legjobb válasz: nekem semmilyen tünetem nem volt, rutin éves vizsgálaton derült ki. szerintem korai endora gyanakodni, menj el nõgyógyászhoz, és ha tényleg az van, akkor egy sima kis mûtéttel eltávolítják.

nekem semmilyen tünetem nem volt, rutin éves vizsgálaton derült ki. szerintem korai endora gyanakodni, menj el nõgyógyászhoz, és ha tényleg az van, akkor egy sima kis mûtéttel eltávolítják.
Ezt innen távdiganózissal senki nem fogja neked megmondani, és akinek volt endometriozisa, az sem fog téged meggyógyítani. Ezt orvosnak kell megállapítania, és kezelnie. A két vetélés után nem vizsgáltak ki, hogy mi okozta? Az orvos mit mond?
Gondolom kivizsgáláson már voltál ennyi idõ után!
Szia! Én is azt hittem, endometriózisom van, mert minden menses pokolian fájt és belázasodtam. Elvileg ezek tipikus endotünetek. De volt laparoszkópos mûtétem, és azt mondták, nincs ilyen problémám. A barnázás, és a két vetélés inkább hormonproblémára utal. Ha még nem voltatok kivizsgáláson, itt lenne az ideje. Neked elsõ körben endokrinológus (hormondoki). Különös tekintettel a pajzsmirigy mûködésre.
Pajzsmirigy mellett még inzulinrezisztencia és policisztás ovárium szindróma (PCOS), amit muszáj lenne megnézetni. Sok sikert a babaprojekttel!
A kérdező hozzászólása: koszonom h ennyien irtatok, az a sajnalatos helyzet h angliaban elunk es itt nem vizsgalgatnak csak ugy, raadasul a 3vetelest megvarjak akkor talan kivizsgalnak.gynecolog sincs csak magan ami naon borsos.multheten elmentem a korzeti "orvoshoz"es o csak aztmondta fertozes, felirt egy huvelytablettat es kesz, nem volt semmi ver vetel vagy mas.mar kerstunk mas orvost lengyelorvost es kedden megyunk megnez, remelem o alapos lesz mert ezek az angolok szornyuek.mitol alakul ez ki?nemtudjatok?olyan rossz soha nemvolt semmi noi betegsegem:((
Szia! Ha a pajzsmirigyre és a PCOS-ra gondolsz, az genetikai örökség és életforma, ami miatt kialakul általában. Az angliai terhesgondozásról már sok rémtörténetet olvastam én is. :-( Ha ott nem foglalkoznak veletek, nem tudtok pár napra hazajönni egy vizsgálatra? Persze itt is fizetõsre érdemes menni, de az legalább nem olyan horribilis összeg. Én a mens mentisbe járok, ott nagyon profik, direkt erre szakosodva. Kérsz egy idõpontot telefonon, addigra hazajössz, és már úgy mész vissza, hogy nálad lesznek a gyógyszerek. Én így csinálnám a helyedben.
most van egy mûsor az rtl klubon az endometriózisról. szerintem az rtlmost.hu-n vissza tudod nézni.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, holnap talan kiderul mi a "bajom".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!