Találatok a következő kifejezésre: Férjemmel nem együtt már két (3 db)

Tesz egy lemondó nyilatkozatot és az új apa meg apaságit. Szerintem, de kérdazz meg egy ügyvédet.
automatikusan a férjed nevét kapja míg nem vagytok elvállva, erre semmi más lehetöség nincsen. ha elváltok is most már az ö nevét kapja, de ahoz hogy lemondjon a gyerekröl neked össze kell házasodnod az újpasiddal akkor mondhat le a férjed a gyerkeröl és az új pasi felvegye. amíg házaságban vagy nem lehetséges. ha a váláskor már terhes vagy is a gyerek a férj nevét kapja. mi ezért vártunk a párommal hogy ne a férjem nevét kapja. ha most a válás után a párommal nem házasodunk akkor is automatikusan még a´z exférjem nevét kapná de ilyenkor lehet apasági nyilatkozatot tennie a páromnak. elég kacifántos , de sajna ez van. mondjuk ha a házságkor nem a férjed nevét irattátok be a születendö gyermekekre vonatkozóan akkor nincs gond. de apának a férjed lesz akkor is feltüntetve. szóval most megszületik a gyerek aki a fßerjed nevét kapja aztán közben már válljatok el és a kedves igazi apa vegyen el egyböl és vegye a nevére a gyereket. ja még annyi lehet hogy a férjed apasági tesztet kér amiben kiderül hogy nem az övé a gyerek és akkor ai igaz nevére veheti, de ezért fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Az anya vezeték nevét nem kaphatja a gyerek?
Ha erröl nyilatkoztatok a házaságkötéskor. de az apa akkor sem ismeretlen lesz, hanem a férjed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Két gyermekes GYED-en lévő anyuka vagyok, igénybe vettem a családi adókedvezményt és emellett adójóváírást is, amennyiben maradt a családi adókedvezméyből igénybe nem vett rész, akkor azt a férjemmel együtt vissza tudjuk igényelni jövőre?

Vagy ez nem lehetséges ? Maximum GYED-et kapok.

Legjobb válasz: a férjeddel közösen kellett volna felvennetek. úgy tudom visszaigényleni nem lehet. meg holnap után úgy is megszûnik a jóváírás... :/

a férjeddel közösen kellett volna felvennetek. úgy tudom visszaigényleni nem lehet. meg holnap után úgy is megszûnik a jóváírás... :/
Ha igénybe vetted a családi adókedvezményt és az adójóváírást is, akkor jövõre már nem tudsz mit visszaigényelni. Pl. Ha van mondjuk 20.000 Ft adód havonta, akkor abból levonják a 12.000 Ft adójóváírást és habár 20.000 Ft családi adókedvezményre lennél havonta jogosult a két gyerek után, csak 8.000 Ft-ot tudsz belõle érvényesíteni. Így nem lesz fizetendõ adód évközben. De hiába lennél még elviekben jogosult 12.000 Ft adókedvezményre, nincs annyi adód, amibõl jóvá lehetne írni. Jövõre talán inkább a férjed vegye igénybe a családi adókedvezményt. Két gyerek esetén ez 20.000 Ft, de maximum annyi, amennyi adód van.
A kérdező hozzászólása: Tehát jól értem, hogy mivel nem igényeltük külön ezért végérvényesen elveszett :-O ? Én azt hittem, hogy amikor az adóbevallást benyújtjuk, akkor az alapján visszautalják a nem érvényesített adót, úgy mint ha valaki nem igényelte az adójóváírást, de késõbb visszaigényli.
Ha egyedül te kérted, akkor csak te tudod a kedvezményt érvényesíteni. Ha viszont nem fizettél be annyi adót akkor nincs mibõl visszaigényelni. Sajnos ez így elveszett.
Mivel a családi adókedvezmény megosztható, így ha te igénybe vetted, de nem a teljes összeget, akkor a fennmaradó részt a férjed igénybe veheti. Ha õ ezt nem kérte, úgy mint mikor az adójóváírásról nyilatkozunk, akkor következõ és május 20-ig, amikor a bevallást benyújtja igényelheti, azaz csökkentheti az adóalapját, ezáltal a fizetendõ adóját, jó esetben jár is vissza pénz és az visszakérhetõ. Tehát ez is úgy mûködik mint az adójóváírás. Ha késõbb kértétek mint ahogy járt volna (pl. májustól járt volna, de júliustól kértétek) akkor is érvényesítheted, azaz kérheted még a fennmaradó idõszakra, amikorra járt volna, de nem kértétek. Ha te kérted a maxot és meg is kaptad, akkor nincs mit kérni. Off: az adójóváírás igaz hogy január 1-tõl megszûnik, de ebben az évben volt, tehát a 2011-es évre vonatkozó bevallás benyújtásakor még 2012 május 20-ig lehet érvényesíteni az adójóváírást.

Exemmel jegyző elött élettársi kapcsolatunkról írtunk egy papírt két tanúval. Már nem vagyunk együtt, de most férjhez megyek a jelenlegi kedvesemhez. Kell törölnöm a korábbi papírt, vagy nem lesz belőle baj?

A papír 5 évvel ezel?tt készült,és egy ingyenes buszbérlethez kérték.

Legjobb válasz: Mivel jegyzõ elött tanúkkal történt az élettársi bejegyzés, így mindenképpen hivatalos. Úgy tudom nem évül el, ezért azt tanácsolom hogy hívd fel azt a jegyzõt, aki elött a papírt írtátok és kérdezd meg mi az útja ennek érvénytelenítésének.

Mivel jegyzõ elött tanúkkal történt az élettársi bejegyzés, így mindenképpen hivatalos. Úgy tudom nem évül el, ezért azt tanácsolom hogy hívd fel azt a jegyzõt, aki elött a papírt írtátok és kérdezd meg mi az útja ennek érvénytelenítésének.
töröltetni kell!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek, mindenképpen utánajárok a dolognak, ha elintéztem, leírom, hátha jól jön még valakinek!
"A papír 5 évvel ezelõtt készült, és egy ingyenes buszbérlethez kérték. Hivatalosnak számít ez a papír? " Dehogy számít. De ahogy elnézem nektek az igazi sem számítana. Az emberek többsége ezért legyint az "élettársi kapcsolatra." Mert ennyit is ér. Legfentebb nem rontja a válási statisztikát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!