Találatok a következő kifejezésre: Férjem válni közös (15 db)

Szeretem a férjem, õ válni akar. Mivel tudom akadályozni a válást? Még nem adta be, közös megegyezéssel szeretné?

Legjobb válasz: Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...

Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...
Nézd Kérdezõ (#8), ez nyilván egy nem könnyû helyzet, de nem változtat az alapvetõ tényeken, egy 30 éves házasságot tök ugyanúgy lehet felbontani, mint egy fél éveset. Egyébként meg a "Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb." c. kapcsolatok nekem mindig gyanúsak, ott többnyire az szokott történni, hogy a "se egy hangos szó" az voltaképp az õszinte kommunikáció hiánya, aminek az szokott lenni a vége, hogy egyszer csak robban... tudod, mint a vulkán...
A házasság fenntartásához két ember kell. Ha az egyik nem akarja, akkor vége... Szerinted ha megakadályozod a válást, azzal hogyan tartod magad mellett? Attól nem téged fog szeretni, megölelni, hogy papíron még házasok vagytok.
Nem írtad, miért akar válni? Ha szeretnéd helyrehozni, akkor mindenképp az ezt kiváltó problémára kell hosszú távon megoldást találni!
Nézd Kérdezõ, ezt a kérdést már tegnap is feltetted. De újra elmondom, a házasság nem egy börtön, ahol az egyik félnél van a zárka kulcsa... mindenkinek joga van szabad akaratból házasságot kötni, és szabad akaratból válni, indokolva, vagy akár anélkül is.
Tuti megcsalt és másik nõért akar ennyire válni.Megbánja még hússzor.Inkább válj csak el!
Jóban rosszban, amíg a halál el nem választ --> amíg nincs egy érdekesebb/izgalmasabb másik személy fõleg, ha az a barátnöd, szép, mondhatom! de ezek ellenére is azt tanácsolom, hogy ne tedd tönkre magad azzal, hogy vissza akarod tartani, azt, aki menni akar :-(
"de a barátnõm behálózta " Ne csak a barátnõdet okold, a megcsaláshoz is két ember kell. Értem én, hogy 30 év nagy idõ. De ha õ nem akarja, akkor felesleges kapálózni, gyûlölködni, borsot törni az orra alá. Ha akar, ígyis úgyis el fog menni. Rosszab, egy olyan kapcsolatban élni, ahol tudod, hogy nem szeretnek és megaláznak. mint egyedül lenni. El kell fogadnod a döntését. Jobb békében elválni.
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz, h ne vigyen el semmit? Már vitt autót, motort, nagy értékû fényképezõt.
Papucs akarsz lenni, vagy büszke nõ? Ha büszke, akkor hagyd elmenni. Szerintem, leglábbis a válaszaidbõl ítélve, kérdezõ, nincs önbecsülésed. De tényleg. Szedj fel egy kis gerincet. Ha egyszer megcsalt, máskor is meg fog csalni, max jobban figyel, hogy ne bukjon le. Ezt szeretnéd?.... na ugye, hogy nem? :) Akkor pedig engedd el. De arra vigyázz, hogy ne vigyen el semmit, amivel akadályozza a késõbbi helyzetedet. Lehet, hogy a válás szar dolog, de még mindig jobb, mint folyton megaláztatva lenni, megcsalva lenni.
És neked az miért jó ha veled marad?mert szereted?Õ viszont mást szeret.Mondjuk mégsem válik, veled marad...jó lesz az neked rojtosra sírod a párnádat mert ezentúl is megfog csalni?ne alázd már meg ennyire saját magad.segíts neki össze csomagolni..az a csaj ha megnyerte had vigye...
Kérdezõ "Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és" - na látod, ilyen az, ami nincs. Ha az ember jól érzi magát a kapcsolatában, akkor lehet, hogy lesz valami alkalmi ügye (ahogy írod, a férjed valszeg 50-es, ott még tipikus is az a fajta "kapuzárási pánik" amikor az ember bizonyítani akarja önmagának, hogy õ még nem öreg, õ még fel tud szedni egy nõt) de hogy õ akarjon válni a jó kapcsolatból egy 3. miatt, na olyant még nem látott senki. A ti esetetekben valszeg az történhetett, hogy rájött, nem úgy akarja leélni az élete további részét, mint az addigit, na és akkor tényleg lép. (ez szokta letermelni a második válási csúcsot, tudod 2 válási csúcs van, az egyik az elsõ gyerek születése körüli idõszakban a második meg a gyerekek "kirepülése" után...)
A kérdező hozzászólása: Ez szó szerint így volt. Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és van férje. Éjfélkor írogatott neki, a fiam látta õket együtt. Sms áradat, szerelmes tartalmú ami a birtokomban van az én régi telomon a férjemnek használta utánam 2 telefonja volt.
A kérdező hozzászólása: 30 évi házasság nem kevés. És mi boldogan éltünk, mig a férjem le nem bukott, mindent elértünk, szorgalmasan dolgoztunk.Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb.
A kérdező hozzászólása: Szeretném ha visszajönne. A barátnõmmel csalt meg. 30 éves házasság.Csak azt szeretné, ha közös megegyezéses válás lenne, én nem. Vállalja fel.Vagy maradjon én megbocsátok, ha nem jön vissza borsot török az orra alá.
"Mivel tudom akadályozni a válást?" - Kérdezõ, szerencsére semmivel, a házasság nem egy börtön, tudod? Persze, kellemetlenkedni, idõt húzni valszeg tudsz mindenféle jogi ügyeskedéssel egy határig, ha nem vagy hajlandó megegyezni, na ezek a válások szoktak rendszerint úgy eldurvulni, hogy a váló felek meggyûlölik egymást 20 életidõre... Megéri?
Megértem hogy kiborított ami történt és meg akarod leckéztetni a férjedet. Csak arra vigyázz, hogy a bosszúszomjas, a férjeket a bíróságon és minden lehetséges módon szívató exfeleségeknek általában idegroncs gyerekeik lesznek. Sajnos elõbb-utóbb túl kell tenned magad a dolgon és örülni, hogy megszabadultál egy ilyen alaktól.

A férjem válni szeretne, közös megegyezéssel, de kommunikálni nem hajlandó. Hogyan vegyem rá, hogy találkozzunk telefonon beszéljünk? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Add be te, ne menj bele a közös megegyezésbe. Azért nem hajlandó váaszolni, mert számára a közös megegyezés optimálisabb lenne, mint ha te adnád be.

Add be te, ne menj bele a közös megegyezésbe. Azért nem hajlandó váaszolni, mert számára a közös megegyezés optimálisabb lenne, mint ha te adnád be.
Attól függ, miért akar válni. Ha félredugtál, akkor ne csodálkozz, hogy nem hajlandó szóbaállni veled.
* akkor nem fogsz beleegyezni a válásba és nem írsz alá semmit!!! Akkor magát röhögteti ki, mert simán elválasztják õket egymától, akár akar, akár nem elválni a másik fél.
Hát biztos oka van rá. Nélküled is kimondják a válást, úgyhogy az elõzõ szellemi rövidnadrág tippje nem túl hatékony, amellett, hogy gyerekes, olcsó húzás lenne!
Közlöd vele, hogy a házasságban ketten voltatok benne akkor a megoldást is kettõtöknek kell megtalálni mert itt nem csak róla van szó. Ha két fél nem kommunikál akkor megegyezni sem tudnak közösen. Tehát a helyedben azt tenném, hogy hagynék neki egy üzenetet, hogy ha nem hajlandó kommunikálni és felnõtt, érett ember módjára leülni veled és kulturáltan megbeszélni a dolgaitokat akkor nem fogsz beleegyezni a válásba és nem írsz alá semmit!!! Így bizony irtó sokáig el lehet húzni a dolgokat és ettõl égnek fog állni a haja! Vagy figyelembe vesz téged is és akkor gyorsan, csendben végeztek vagy innentõl kezdve te sem reagálsz semmire aztán oldja meg, ahogy tudja! A pofám leszakad az ilyen s..fej, gyermekded, éretlen, önzõ alakoktól független attól miért mentetek szét.
Hát egy ilyen gyáva, gerinctelen alakot nehogy kérlelj. Adja be, írd alá és felejtsd el.
Mit mûveltél?:D
Illetve mi derült ki?:D
A kérdező hozzászólása: Értem hogy mire gondolsz a példád kapcsán. Elakar válni elválasztanak és kész. Mikor közöltem, hogy nem válok akkor azt mondta majd válunk x év múlva mikor kimondják a különélés miatt. A tanuk állítása neki is kellemetlen lesz mint nekem.Mi sok évet eltöltöttünk szépen, csendesen. Idézek egy embert : Példamutató életet éltünk.
A kérdező hozzászólása: 23. Nem többet szeretnék bármibõl is. Megcsalt és engem okol az ismerõsöknél. Ha õ akar válni neki bizonyítania tanukkal.
A kérdező hozzászólása: 16, Köszönöm! Szerinted hogyan vehetném rá, hogy ezt a kellemetlen helyzetet megtudjuk beszélni? És minden mást?
A kérdező hozzászólása: 19, Ha valaki ilyet csinál akkor vállalja fel! Van rá bizonyítékom!!! Több is. Rágalmazás akkor történik ha kimondódik a neve a bíróságon. Nem a bosszú hajt, a megegyezés!!! Ha ismernéd a helyzetem nem így gondolkodnál. Könnyû okos dolgokat írni, lennél csak benne megtudnád...
Kérdezõ (#25), a helyzet az, hogy Téged a jelek szerint megvezettek, a világon semmit sem kell bizonyítania ahhoz, hogy el tudjon válni, max azt, hogy nem áll fenn az életközösség, a különélés önmagában is elégséges ok lehet a házasság helyrehozhatatlan voltának, és a válásnak a kimondásához. 3 év után erre automatice elválasztanak, elõtte is max 1-gyel növeled a tárgyalások számát.
Kérdezõ (#26), látom közben magad is felismerted a dolgot, pontosan így van. Egy rakat ismerõsöm így vált, mivel nem akart gyorsan új házasságot, ezért ráért neki a papíron való válás addig, hogy leteljen 2-3 év, onnantól meg egy 15 perces tárgyaláson megvan... Most akkor voltaképp mi is az értelme a kavarásodnak szerinted?
A kérdező hozzászólása: Bocsi ez nem kavarás.. azt õ csinálta! Ó a felperes ha beadja neki kell bizonyítania a házasság megromlását, nem nekem, de ez számára kényelmetlen, ( ügyvéd szerint) Azt állítja velem nem lehet együtt élni, közben megcsal és Te erre közös megegyezéssel válnál??? Inkább nekem kellene beadni, mert megcsalt.
A kérdező hozzászólása: Én nem lépnék ki ebbõl a kapcsolatból, mert szeretem.... Nagyon fáj amit tett. Te ügyvég vagy?
"neki kell bizonyítania a házasság megromlását" NEM KELL! Annyit ír a keresetre, hogy "megromlott a házasságom", senki nem kérdez semmi többet. Bõvebben sem kell kifejtenie. Tanúk végképp nem kellenek, ez a nap vicce. Ha ügyvéd mondott ilyet, akkor vagy nagyon hülye vagy át akar verni.
A kérdező hozzászólása: Ezt mind megértem, de Te mit tennél a helyemben? Éljek azzal a tudattal, hogy a férjem lejáratott, becsapott, takargassam, mert én ezt eddig nem mondtam ki. Rágódjak rajta míg élek, hogy ennyi év után tönkre ment a házasságom, persze ehhez mindketten kellettünk, a férjem megcsalt a család legjobb barátjának a feleségével? Még mondta is dolgozd fel ha tudod? Mit tennél? Válnál közös megegyezéssel?
Nos én csak egyet mondhatok: mivel bíróságon úgyis találkozni fogtok ott elmondhatod a bírónak a bánatod és, hogy nem hajlandó megbeszélni a dolgokat mindennemû kommunikációt elutasít. Ott mondd el a te álláspontodat, igényeidet stb. A bíró meg dönt, amit vagy elfogadtok vagy fellebbeztek. Ha látja, hogy döcögõs lesz az út akkor talán hajlandó lesz leülni veled és megbeszélni.
... ja, és ha napi 10x hivogatod meg SMS-bombázod, akkor elõbb-utóbb fel fog jelenteni zaklatásért, és kér egy távoltartásit... ennél nagyobb adu nem is kellhet neki a válóperhez...
Nézd Kérdezõ, hiába írod ki kb ötödszörre ugyanezt a kérdést, sehogy sem fogsz tudni rávenni valakit a kommunikációra, aki nem akar kommunikálni veled, sehogy sem fogod tudni érdemben akadályozni a válást, ha egyszer válni akar, és senkit sem érdekel a Bíróságon, hogy ki csalt vagy nem csalt meg kit. És azt teregetsz ahol akarsz, és úgy, ahogy akarsz, max ha peched van, és nem tudod bizonyítani az állításaidat, akkor rágalmazásért el fognak ítélni. Ezen a ponton nincs a dolgoknak olyan koreográfiája, hogy abból Te érdemben jobban jöhess ki, mint egy sima, közös megegyezéses válásból...
Miért akar válni? Mi történt köztetek?
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam semmit. Õ volt az aki félre... Összejártunk egy családdal 25 éve és a feleséggel... lebukott, tagad mindent, még én kérem hogy beszéljünk és oldjuk meg valahogyan.Egy hete már sms formában sem válaszol, mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Én szeretem.... Ketten hülyét csinálnak belõlem. Szerintem fél is a következményektõl mert én megmondtam nem válok, de ha õ válik és kiteregetem a dolgokat.
Szomorú a helyzet, megértem, hogy ki vagy bukva, de gondolj bele. Valószínüleg már nem szeret, mással akar lenni. Ráadásul még me is csalt. Te hiába szereted még, ha õ nem akar veled lenni. Ha kikényszeríted, nem válsz az jobb lesz? Úgy boldog leszel? Szomorú, de el kell fogadnod a döntését a saját érdekedben.
A kérdező hozzászólása: Segítsetek kérlek hogyan vegyem rá hogy kommunikáljon??? Ha nem írok alá semmilyen papírt attól még válhat, csak bizonyítania kell a házasság megromlását, vagyoni kérdésben sem egyezünk.
Teregesd, pitiáner bosszú, de a zsarolásod is téged minõsít. Nem hinném, hogy bármely egészséges ember a tálalásodra kíváncsi lenne, egyáltalán végig hagyná neked mondani. Mert egy értelmes embert nem érdekel, fõleg nem egy "tálaló" egyed.
12 nálad a pont:)
"Nélküled is kimondják a válást, úgyhogy az elõzõ szellemi rövidnadrág tippje nem túl hatékony" Csak, hogy tiszta legyen a kép: A bontókeresetet bármelyik házastárs benyújthatja a bíróságra, ehhez nincs szükség a másik házastárs beleegyezésére. Ha csak az egyik házastárs szeretne válni, akkor is el lehet válni. Ez esetben ennek a házastársnak a kérelmére (ún. "tényállásos bontással") bontja fel a Bíróság a házasságot. Ez esetben sor kerül a házasság megromlásához vezetõ okok feltárására, ami általában tanúk meghallgatása útján történik meg. Tehát: több tárgyalás, idõ és pénz, mint egy sima válás! Ezt pedig egyik fél sem szeretné szerintem. Mindenkit elválaszt a bíróság persze. Senki sem kötelezhetõ arra, hogy házasságban éljen ha nem akar. A váláshoz mindenkinek joga van. De el lehet válni szépen, csendben, gyorsan és el lehet húzni, mint a rétestésztát kismillió meghallgatással stb. Itt a férj baromi gyorsan és olcsón akarja megúszni. Annyi gerinc sincs benne, hogy a feleségével, akivel évekig megosztotta az életét, aki gondoskodott róla, megbízott benne azzal leüljön, a szemébe nézzen, vállalja a felelõsséget és megegyezzenek. Szép, hogy a kérdezõ beszélni akar és egyeztetni nem pedig drámázni de ezt sem értékeli. Milyen ember az ilyen? Nem tudom, mit akarsz megbeszélni a férjeddel. Ha a vagyon megosztáson van a hangsúly vagy komolyabb dologról akkor kényszeríteni kell a beszélgetésre mert egyoldalúan, és önzõ módon nagyon nem fog menni. Ha nem kell osztozni mert egyértelmû ki, mit visz magával akkor javaslom hagyd a fenébe, írd alá aztán pakoljon és húzzon a sunyiba annál hamarabb szabadulsz. Esetleg az ügyvédeitek lebeszélhetnék a dolgot egymással, felvehetnék a kapcsolatot. Ez talán neki is könnyebb lenne mert nem kéne szembesülnie veled szerintem szégyenli a pofikáját. Gondolom elcuccolt otthonról. Mit kéne megbeszélnetek?
A kérdező hozzászólása: 14 -es tudod Te, hogy mirõl beszélsz? Voltál hasonló helyzetben????
A kérdező hozzászólása: 1, A " barátnõhöz " való kapcsolatából mind a hárman hogyan tudnánk emberi módon lépni? 2, egymás nem lejáratása, 3, vagyoni helyzet, Köszönöm a segítõ szándékú hozzászólásodat!
A kérdező hozzászólása: A házasság megromlásának bizonyítását tanukkal a jogi fórumon írták. Névtelenül érdek nélkül javasolják. Beszéltem jogásszal is, õ is ezt mondta. Értem amit írsz, teljes mértékben igazat adok, nem érdemes... de számomra nem az egy tárgyalás a fontos hanem hogy kimondódik az igazság. Ha beismerné nem gondolkodnék mit tegyek.Köszönöm segítõ szándékú válaszaidat.

Férjem válni akar közös megegyezzéssel. Nekem nincs jövedelmem mert a legnagyobb fiam 3, a legkisebb 10 hónapos, azaz nem tudtam munkát vállalni. A férjem ígért egy tekintélyes összeget, lakást. Mik az esélyem hogy a kicsiket én nevelhetem?

Legjobb válasz: A váláshoz meg kell egyeznetek a gyermekelhelyezésben is nem csak a vagyoni ügyekben. Ha úgy egyeztek meg, hogy a gyermekek nálad lesznek akkor a bíróság jóváhagyja az egyezséget és kész. Magyarán amit ígért írjátok le,+ a gyermekelhelyezést, lehetõleg ügyvéd, vagy közjegyzõ elõtt és adjátok be a keresettel együtt a bíróságra.

A váláshoz meg kell egyeznetek a gyermekelhelyezésben is nem csak a vagyoni ügyekben. Ha úgy egyeztek meg, hogy a gyermekek nálad lesznek akkor a bíróság jóváhagyja az egyezséget és kész. Magyarán amit ígért írjátok le, + a gyermekelhelyezést, lehetõleg ügyvéd, vagy közjegyzõ elõtt és adjátok be a keresettel együtt a bíróságra.
A közös megegyezést ügyvédnek kell hitelesíteni.Amiben megegyeztek, az ügyvéd elõtt meg kell erõsíteni.A bíróság ezt elfogadja, nem köt bele a gyerekek elhelyezésébe.
szia..én is most válok.vigyél magaddal igazolást a gyesröl hogy kapod a családirol mind két gyerek után.és irjatok egy papirt amin az exed ios aláirja hogy te neveled öket..és lekell irnod a láthatást hogy mnilyen idöközönként boztositod..csak hogy legyen hivatalos formája..sok sikert
Abszolút nem kell ügyvéd, ha közösen egyeztek meg. A párom most vál, megegyeztek közösen vagyonról, gyerekrõl, tartásdíjról és beadta a párom a bíróságon a papírt. Megvolt a békítõ, most várjuk a papírt a másodikról


Mit tegyen a feleség ha a férj nem akar válni? Mi lesz a közös lakással ha a férj nem hajlandó eladni, és egyik fél sem tudja kifizetni a másikat?

20 éve vagyok házas. Férjem lelkileg teljesen tönkre tett. Állandó a féltékenység, a számonkérés, az elszámoltatás. Ordítozik, dobálja a tárgyakat, volt hogy meg is ütött. Közel egy éve munkanélküli én tartom el az egész családot. Ha kés?bb érek haza a munkából ordít hogy hol voltam. Telefonon állandóan ellen?rizget.Utánam jön. Kutat a táskámban, a zsebeimben. Nézegeti a mobiltelefonomat. Gyanúsítgat hogy viszonyom van egy kollégámmal. A gyerekekkel is ordít mint egy állat. El akarok válni de ? nem akarja. Nem hajlandó a házat eladni. Nem enged elköltözni, semmit nem enged elvinni a lakásból. Szerinte minden rendben van csak én fújom fel. Azt mondja ? nem akar ilyen lenni csak én kiprovokálom. Azzal fenyeget hogy majd a bíróság úgyis ?t igazolja. Ha ? elmondja hogy egy idegroncs vagyok majd kiröhögnek és azt mondják örüljek hogy megt?r valaki. Nincs senki akihez fordulhatnék. Szüleim meghaltak. Rokonaim nincsenek. Van egy barátn?m de annak is van elég baja.

Legjobb válasz: HA el akarsz válni, akkor ahhoz CSAK annyi kell, hogy bemégy a miróságra panasznapra és beadod a válópert. A férjed beleegyezése nem kell, söt ha egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg, akkor is elválasztanak benneteket. A közös lakás fele a tied, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, ha a házasság alatt vettétek. Elköltözni meg akkor is tudsz, ha nem egyezik bele, és amit a közösen vettetek, annaka fele is a tied, tehát nincs olyan, hogy nem engedi elvinni.

HA el akarsz válni, akkor ahhoz CSAK annyi kell, hogy bemégy a miróságra panasznapra és beadod a válópert. A férjed beleegyezése nem kell, söt ha egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg, akkor is elválasztanak benneteket. A közös lakás fele a tied, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, ha a házasság alatt vettétek. Elköltözni meg akkor is tudsz, ha nem egyezik bele, és amit a közösen vettetek, annaka fele is a tied, tehát nincs olyan, hogy nem engedi elvinni.
A válás nem lesz gond.De ha nem tudtok megegyezni a gyerekelhelyezésben, az ingó és ingatlan vagyon megosztásában, akkor a per 2-3 évig is eltart.Senkit nem köteleznek arra, hogy megváljon vagy elköltözzön a tulajdonából.Tapasztalat.Egy jó ügyvéd feltétlenül kell.
Probaljatok meg egyutt??? A holgy az elmult 20 evrol beszelt nem az elmult 2 honaprol!!! Valj el es kezdj uj eletet! El tudsz valni, es ami megillet az meg megillet. A gyerekek miatt tobb is. Keress egy jo ugyvedet, mert arra viszont szukseg lesz!
Add be a válópert, simán elválasztanak. Sajnos nem tudsz sokat tenni házügyben: éna helyedben elköltöznék albérletbe (hiszen neked van jövedelmed) és õ szépen nem tudná fenntartani a házat egyedül. így nem lesz sok választása... De addig meg kell oldanod a lakhatásodat sajnos. Amikor nincs otthon, akkor cuccolj el szépen. Vagy kérj meg kollegákat, hogy segítsenek. Esetleg a bírósági panasznapon kérdezd meg, hogyan lehet ezt megoldani, hátha tudnak segíteni ezügyben is.Ott segítenek a válóperes iratot is elkészíteni.
Add be a válópert, én úgy tudom, nem szükséges az õ beleegyezése ahhoz, hogy elválasszanak benneteket. A részletekben pedig a bíróság majd dönt. Akkor a férjed nem tehet semmit. Sajnálom, ami veled történik, én is hasonló cipõben járok, nincs hová mennem, pedig menekülnék. Elválni az én férjem sem akar. Éppen az erõt gyûjtöm ahhoz, hogy megvalósítsam, amit neked is javasoltam.
Elválni úgy is lehet hogy õ nem akarja mert van egy lehetõség hogy elválaszt a bíróság.(Mostohámnak is igy volt)Aztán a házzal nem sok mindent tudsz tenni abba bele kell mennie.Én elmondanám a bíróságon hogy megütött (amit nem fogsz tudni bizonyítani sajnos)és azt ahogy viselkedik.Költözz el akár albérletbe is a gyerekeknek sem tesz jót ez.A cuccaidat meg akkor vidd el amikor dolgozik vagy nincs otthon, ha ez nem megoldható pár férfi ismerõsõdet kérj meg hogy jöjjenek segíteni mert félsz.
Vállj el!!!! Persze hogy a férjed nem akkarja nagyon kényelmes neki a helyzet. Pontosan az ilyen idióta erõszakos emberek ellen vannak törvényi szabályok. Mindegy hogy õ mit akkar vagy mit enged, , LÉGY ERÕS add be a válló peret. A bíroság kötelezi a vagyonmegosztásra ha nem börtönbe kerül. Kitarás, gondolj a gyerekre neki jó ez így, gondolj magadra megérdemled a boldogságot. Tök mindegy mit akkar a férjed, a te teteid fontosak, vállj el, rúgd ki, add el a házat.
Nehéz ügy, pláne, ha se neked, se neki nincs hova mennetek. Próbáljátok meg együtt, legyél türelmesebb, valószínûleg tényleg provokálod. Õ meg keressen melót, a munka visszaadja az önbecsülését.
szííasztóóók
Elmeorvosi véleményt? Szerintem a férjed túl gyakran nézi a TV-t. Nem kérhet elmeorvosi véleményt. Mivel keresete nincs, ügyvédet sem fog tudni fogadni, nem szakértõt, akinek pont semmi keresnivalója egy válóperben. Neked meg pláne nem kell fizetned érte. Ne aggódj, a férjed csak vagdalkozik, fenyeget mindennel, ami az eszébe jut. Legyél erõs a gyerekekért és magadért! Tarts ki, csináld végig, és kezdj új életet! Kitartás:)
Azért, mert el akarsz válni töle, nem indokolt az elmeorvosi vizsgálat. Véleményt kérhet, téged senki sem kötelezhet arra, hogy megvizsgáltasd magad, de ha végeznének is ilyet, akkor is csak az derülne ki, hogy nincs semmi bajod. NE lépj vissza, mert ez, meg az összes ezutáni hülye ötletnek az a célja, hogy mégis maradjon minden a régiben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Attól nem félek hogy nekem valami bajom van. Õ az akinek beteg az elméje. Csak nehogy még azt is fizetnem kelljen.
én is szoritok neked, és örülök hogy erõs voltál és jol dontottél.
A kérdező hozzászólása: Múlt héten végre erõt vettem magamon és elmentem ügyvédhez. Ma pedig beadtam a válópert. Férjem azt mondta majd elmeorvosi véleményt fog kérni ellenem. Megteheti? És ha igen akkor azt is nekem kell fizetnem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Ami a négy fal között történik azt sajnos nem tudom bizonyítani.Amióta megfenyegettem a rendõrséggel azóta engem már nem bánt. Azért nem zárják börtönbe mert hozzám vágja a cipõjét, lökdös, földhöz vágja a táskámat stb. Mindenképp meg akarok szabadulni tõle. 40 éves vagyok, ha most nem tudom megváltoztatni az életem késõbb még nehezebb lesz. Szeretném az életem hátra levõ részét már nyugodtan eltölteni. Igazából azt sem tudom mi az elsõ lépés a válóper beadása vagy a költözés. Igaz hogy van jövedelmem, de olyan jól nem keresek, hogy albérletet is tudjak fizetni, meg a gyerekeket is eltartani. Gyerek tartást úgysem fizetne, nincs is neki mibõl. Igazatok van keresnem kell egy ügyvédet. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Jól esik hogy szinte mindenki mellettem áll.
Én a helyedben a következõ alkalommal, amikor megüt, azonnal elszaladnék látleletet vetetni, és könnyû testi sértés miatt feljelenteném a bíróságon. A válókeresethez pedig hozzácsatolnám a feljelentés iratait is.
egy ismerõsömnek a férje ugyanezeket tette vele, õ elment pszichológushoz, aki közölte vele hogy paranoiás betegségben szenved a férje. neki van gyereke is, ezért õt elküldte a gyermekvédelemhez. esetleg ha nincs gyereked, akkor család segítõ tud segíteni abban hogy mik a szükséges teendõk, de talán a pszichológus is tud majd ebben segíteni. a lényeg az, hogy a válásnak nem lehet akadálya. fõleg akkor nem, ha úgy üt meg, hogy látleletet is tudsz vetetni... remélem tudtam segíteni, kérlek írj, ha van fejlemény, szorítok érted is, és az ismerõsömért is.
Létezik olyan, hogy családterápia. Amennyiben a férjed a munkanélkülisége lett ilyen érdemes megpróbálni, persze minnél hamarabb, mert ha beleszokik a zsarnok szerepébe nehéz lesz. Olyan nincs, hogy a bíró elküd azzal, hogy örülj, hogy hajlandó valaki elviselni. Ha beadod a kérelmet, elválasztanak, ha akarja a másik fél, ha nem. A közös ingatlanra is születhet olyan ítélet, hogy x idõn belül rendezni kell, de ennek megvalósítása már csak leírva egyszerû. Mindenesetre ha a válás mellett döntesz, készülj fel, hogy még rosszabb lesz a helyzet, ha nem tudsz elköltözni.
A válás önmagában nem lehet gond, de a ház eladása nagyobb probléma. Gondolom azért nem tudsz elköltözni, mert nem akarsz albiba menni, ha már van egy fél házad, meg utána a férjednek sem lenne oka eladni. Anyuék is hasonlóképp állnak 5 éve árulják a házukat és idáig csak érdeklõdõk voltak....nagyon nehéz, így viszont anyu nem tud szabadulni és az öcsém sem. A bíróság nem fogja azt mondani, h elviselhetetlen vagy, a férjed az a tipikus görény, ahogy olvasom, szabadulj tõle, mielõtt eldurvul a helyzet!
Bátorság+egy jó ügyvéd! Nem zsarolhat! Ne engedd magadat!
Szia! Elõször is szeretnélek megerõsíteni, hogy nagyon jól döntöttél. A legnehezebb lépésen már túl vagy! Bár sokan elláttak tanáccsal én csak annyit írnék, hogy sok erõt és kitartást kívánok neked. Én ugyanígy életem, ahogy Te a soraidat akár én is írhattam volna. Én is pont ezért adtam be a válást. Nekem két pici gyermekem van és sajnos 3 évig váltam, de végül is megnyertem. Nem olyan könnyû ám hazugságokat kiabálni az emberre, azt be is kell bizonyítani.Az én exemnek ez 600.000 Ft-ba került perköltség címén!!! A bíróság meg nem fogad el semmilyen orvosi vagy szakértõi vizsgálatot amelyet nem õ rendelt el!

Mihez kezdjek most? Nagyon szeretem még mindig. A férjem "szakítani" akar egy kis időre. Nem válni akar csak egy kis szabadságra vágyik. Nincs másik nő az életében, ez biztos. Azt mondja szeret de nem akar velem lenni. Van 3 közös gyermekünk.

Legjobb válasz: Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.

Kérdezd meg, hogy Te mikor mehetsz szabadságra?
nem megfojtani kéne a másikat, beszélgessetek, a jó kommunnikáció csodákra képes.
Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.
Csak osztani tudom a többiek véleményét. És miután ezt elmondtam neki, ha még mindig szabadságra vágyna, akkor közölném vele, hogy le is út, fel is út. Most várom a harmadik gyerekemet a férjemtõl, de biztos, hogy nem nyelném le neki.
Az ilyen szünetekbõl mindig végleges szakítás lesz. Amúgy meg mi az, hogy 3 gyerekkel és feleséggel szabadságra vágyik? Ez a házas élet tudtommal, évekkel korábban õ választotta.
Nem tudom mit tennék, ha az én férjem közölné ezt velem, de tuti kiakadnék. 100%, hogy megmondanám neki, hogy ha elmegy, vissza se jöjjön. Ez nem úgy mûködik, mint egy szimpla kapcsolatban, ahol semmi elkötelezettség, se gyerek, se semmi. Gondolom már õ sem 20 éves. Nem teheti ezt veletek. Ahogy elõttem is írták, a családalapításhoz 2 ember kell! Szabadság? Munkának nézi az életét, a családot? Ilyen nincs, hogy szüneteltetni akar. Lehet ez csak burkolt magyarázat és csak nem akarja kerek perec megmondani, hogy nem akar titeket többé? Egy nõnek sokkal nehezebb, amit a pasik SOHA az életben nem fognak megérteni!!! Te mégsem futsz ki az életedbõl, mert szabadságra vágysz. Állj a sarkadra, tisztázd le normálisan, mert amit õ neked mondott, az úgy ahogy van nem stimmel!
Mond csak meg neki, hogy ne fusson el a felelõség elõl, és álljon melléd. Ha én megérem azt hogy lesz három szép gyerekem biztosan hogy kiállok a nõm mellett :)
Ezaz.....basszus ez akkora egy undorító dolog, mert nem egyszer olvastam, hogy a férfi szabadságot akar meg "pihenést".Mert neki milyen nehéz a munka, mellette otthon is dolgozni, blaba.És a nõ?A nõknek nem nehéz az élete?Egy családalapításhoz 2 ember kell.Te is és õ is annak idején így döntöttetek, hogy közös családotok lesz és együtt éltek.Milyen dolog az hogy szabadság?Ez nem valami munka?:S Na mindegy, szerintem ilyen nincs.Vagy veled marad vagy elválnak útjaitok végleg. Mert ha szünetelni és kocsmázni meg tombolni fog, akkro tuti összeszed majd egy két nõt is.Ez után a pofátlanság után meg esetleg megcsalás után mág te képes lennél egy ágyba aludni vele?Mert szerintem ennek ugyan úgy nincs értelme.Sajnálom, hogy ezt akarja a férjed, sajnálom, hogy így alakultak a dolgok.Teljesen mindegy, hogy mi miatt, de nincs olyan hogy szabadság:S
mit tehetnél, ha nem engeded, csak rosszabb lesz, kényszerbõl marad. engedd el... csodálkozni fog! mondd meg neki, hogy nagyon szereted, de ha ez kell a boldogságához, hát menjen. mondd meg neki, hogy reméled, hogy még idõben visszajön, mert nem tudhatod, mikor fordulsz te át, és akkor már késõ lesz. valószínûleg 2nap után hívni fog. nem kell üvöltözni, meg hisztizni, meg "dobd ki a francba és ne is engedd vissza" meg a többi, amit tanácsolnak / fognak... õszinte beszéd, higgadtság, ennyi. remélem, minden rendbe jön.
Mi az h szeret de nem akar veled lenni??? Ha én szeretek valakit imádok a másikkal lenni nem még ilyet jelentek ki.. Szerintem itt az az igazság hogy szeret de nem szerelembõl és már csak megszokásból vagy a gyerekek miatt vagytok még együtt.. Egyébként honnan veszed h nincs más nõ az életében??
Szakítani? Ez azt jelenti, hogy el is akar költözni vagy nyitott házasságot akar? Én biztos megmondanám, hogy "jól van drágám, menj, de nem tudom neked garantálni, hogy megvárlak.Addig én sem fogok itthon ülni és rád várni, hogy vajon vissza jössz-e, hanem én is élem a "szabadságom".Lehet, hogy mire vissza akarsz jönni, már más lesz a helyeden.Ha így is akarod menj". Az az igazság sajnos, hogy aki menni akar az úgyis el fog.De ha tudja, hogy nem biztosíthatja be magát és nem biztos, hogy lesz hova hazamennie, ha megunta az agglegény életet, akkor talán mérlegel és átértékel.Ha nem, akkor nincs olyan praktika, amivel maradásra bírhatnád, csak a gyerekekkel zsarolás, az meg senkinek nem jó.
Ezek a legaljasabbak. Õ kétnaponta bulizik, az anya meg 24 órában ügyeletes. Nekem is van egy ilyen szemétláda ismerõsöm. Van egy gyönyörû felesége, tündéri gyereke, õ meg hetente egyszer focizni megy, hetente egyszer-kétszer meccsre, hétvégén meg a haverokkal bulizni (ami kocsmázást jelent) A felesége meg egyedül neveli a gyereket. Ráadásul külön kasszán vannak, a férj még egy ruhát, egy csomag pelenkát nem vett a gyereknek. Minden pénze a szórakozásra megy el.Persze a feleség is hibás, tudom én, már rég ott kellett volna hagynia. Mint ahogy neked is.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:remélem nem igy van mert azt nem tudnám elviselni.Amugy meg nem hiszem , hogy megfolytom a szerelmemmel mert én minden második este elengedem egyedül a haverokkal kikapcsolódni én meg egyedül vagyok a gyerekekkel.Ebböl lett elegem és mertem szólni , na szerintem ezért tartunk ott ahol tartunk.
A romantikus hétvége annyi ebben az esetben, mint halottnak a csók. Ez a férfi megunta a házasságot, a gerekzsivajt, a felelõsséget és ki akar törni. Elég szomorú.
Ja, és az ilyen állandóan a másikban keresi a hibát, õ ugye tökéletes, mindenrõl a másik tehet. Tipikus érzelmi bántalmazó.
Kérdezõ. Mondd meg õméltóságának, hogy ezentúl õ csinálja a házimunka és a gyerekek körüli teendõk FELÉT, és akkor nem leszel ingerült. Könnyen p.ofázik az, akinek annyi dolga van, hogy munka után sörözzön a fotelban meg tévézzen. Azért gondolom, hogy a férjed ilyen, mert az ilyen stílusú "férfiak" szoktak így viselkedni.
Szerintem szimplán arról van szó tényleg, hogy rámásztál teljesen... õ maga akarna lenni te meg futsz utána. Hagyd béként!!! ha már nem szeret téged akkor úgyis mindegy. de ha igen, akkor hadd menjen "szabira" bár hozzátenném, hogy a gyerekek elõl nem illik szabira menni, tehát ha el is költözik otthonról egy idõre a szüleihez, vagy nem tudom hogy tervezte, akkor vigye egy idõre a gyerekeket is nagymamázni!!! Szerintem a szerelmeddel megfojtottad, ez a baja. 31/N
A kérdező hozzászólása: Azt mondja, hogy velem van a probléma.A beszédstílusommal, az állandó ingerültségemmel.Most megbeszéltük , hogy a hétvégéig eldönti, hogy együtt maradunk e vagy sem.Én már nem birom ezt tovább.Örülten szeretem.De felhozom neki ezt a romantikus nyaralást hátha csak ennek a hiány miatt akar elmenni tölünk.Lehet mindkettönknek jót tesz majd.Köszi a válaszokat.
Beszéld meg vele hogy a kis szabija elött menjetek el kettesben 1 romantikus nyaralásra, amúgy közöld vele hogy 3 gyerek mellõl nem léphet csak úgy le ha válást akkar hivatalosan intézitek.
Én azt nem értem hogy akarja ezt kivitelezni. Elmegy kilép az életetekbõl Te viszede egyedül a gyerekekkel a hétköznapokat majd egyszercsak visszajön mint ha mi sem történt volna és boldogan éltek mig meg nem haltok. Az élet nem igy müködik. Ebben mindenképpen sérülnek a gyerekek és Te is kiborulsz idegileg csak õ érzi jól magát. Egy apa nem viselkedhet igy ez igy nagyon önzõ dolog lenne.

17 éve vagyunk házasok, van 2 gyerek, egy közös lakás, amit szoc. Pol-on és jelzálog kölcsönből alakítottunk át. Válni akarok, de a férjem családja fenyeget hogy a lakásból ki kell költöznöm a 2 gyerekkel. Mit csináljak?

Legjobb válasz: miért kéne kiköltözni? ez nevetséges. Közös tulajdonnak számít, a közösen szerzett vagyon. Valószínûleg azonban válás esetén aki a házban marad, annak ki kell fizetni a másikat. Ha nem tudnak megegyezni , el kell adni az ingatlant. De ez hosszú évek huzavonája is lehet..

miért kéne kiköltözni? ez nevetséges. Közös tulajdonnak számít, a közösen szerzett vagyon. Valószínûleg azonban válás esetén aki a házban marad, annak ki kell fizetni a másikat. Ha nem tudnak megegyezni , el kell adni az ingatlant. De ez hosszú évek huzavonája is lehet..
a fene enné meg az ilyen nagyszülõket, hogy még a saját unokáikat is kilakoltatással riogatják!
Nekem is furcsa ez , hogy lehet egy nagyszülö ilyen?Én oda adnám mindeneem ha majd egyszer nagymama leszek, csak az unokáimnak jobb legyen!

Ha beadom a válást közös megegyezéssel, de a férjem mégsem akar válni, akkor ez mit von maga után?

Bízok abban, hogy a kicsi miatt megváltozik és mégis beletör?dik a válásba ezért gondoltam, hogy így adom be mégis. A tárgyalásig még sok id? van. De ha mégsem változna a helyzet és ? továbbra sem akar válni és a tárgyaláson is ehhez tartja magát, akkor azon kívül, hogy tényállást vesznek fel mi következmények lehetnek még? Egy önz? alak és nem tör?dik azzal, hogy egy nyugodt szétválással a babának lenne jobb és nekünk is.A kapcsolat helyrehozhatatlan a részemr?l, már nem tudok neki megbocsátani, fél évig nem sikerült, mert ezóta külön élünk. Nem is értem ? még mit akar?? Mert szinte semmit se tud az életünkr?l, azonkívül, hogy eljön szinte minden nap megnézni 1-2 órára, de beszélgetni semmit se szoktunk. Elhidegültünk és túl sok minden történt, aminek nem kellett volna.

Legjobb válasz: Attól hogy õ nem akar válni, a bíróság úgyis elválaszt titeket, csak nem olyan gyorsan fog menni mintha õ beleegyezne.

Attól hogy õ nem akar válni, a bíróság úgyis elválaszt titeket, csak nem olyan gyorsan fog menni mintha õ beleegyezne.
Csak idohuzast von maga utan igy a valas, semmi mast. Egyszer ugyis elvalasztanak benneteket, igy hosszabb ideig tart.
Ha nem akar válni akkor nem tudod beadni közös megegyezéssel a válást. Közös megegyezés esetén a keresetlevél mellé csatolni kell egy iratot amiben minden lényeges kérdésben elõre megállapodtok. Nem tartom valószínûnek, hogy a közös megegyezést aláírja ha nem akar válni.
Bocs, de ezt nem ertem. A kozos megegyezes azt jelenti, hogy KOZOSEN, tehat mindegyikotok el akar valni, nem??? Akkor mit jelent az, hogy megvan a kozos megegyezes, de megsem akar valni? Akkor most kozosen megegyeztetek a valasrol, vagy megsem?
Az ugyvedtol megkerdezted azt amit ide leirtal? Ha gondolod menjel el egy masik ugyvedhez meg, vagy kerezd meg a jogiforum.hu-n ott is jogaszok valaszolnak!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy elválasztanak, de akkor ne közös megegyezést adjak be? Mert az már kész van, beborítékolva, csak õ mégsem válik. Elég a felperesnek aláírni, vagyis nekem. Vagy inkább adjam be keresetként? Vagy mindkét esetben ugyanúgy lassabb lesz, tehát ne írjak újat, menjen így el? És hátha még megjön az esze?
A kérdező hozzászólása: A magyarország.hu oldalról töltöttem le egy nyomtatványt és csak a felperes aláírására van szükség, és még 2 tanú aláírására. Ezt töltöttem ki, tehát neki nem kell aláírni. Ügyvéd látta, nincs ellenjegyezve, azt mondta megfelelõ így, de a férjem közben nem akar válni mégsem. Beadjam így van ne, inkább írjam le az okokat, de a vagyont nem szeretném a bírósággal tárgyalni és szeretném ügyvéd nélkül megoldani, mert ha vitázunk sok pénzünk rá megy és nem akarom. A kicsitõl veszünk el mindent. Tehát bízva abban, hogy változik az álláspontja, hisz egyszer már beleegyezett beadjam-e így, vagy írjak újat. Köszi.
Add be!
Nyitott házasságra vágyik?
Elõször is nyiss egy saját bankszámlát, amihez õ nem férhet hozzá, és utald át oda a pénz felét, a másikat meg az övére. Add be a válást és ne kérdezd tõle, hogy akar-e válni vagy sem. Teljesen logikus, hogy nem akar az ember megtûrt harmadik lenni.
Add be egyedül a váláshoz szükséges dokumentumokat, még csak nem is kell róla tudnia. Késõbb meg már úgyis tudja, de addig nem tud téged szándékosan károsítani. Ilyen esetben úgyis szétválasztanak, még ha õ nem is akarja. Pláne, hogy van neki másik. Azt ajánlom, hogy légy résen, és mentsd, ami menthetõ!
Ne váljatok el, hanem kössetek egy vagyonmegosztási szerzõdést, ami a továbbiakban megszünteti a házassági vagyonközösséget. Így - ha mégis válásra kerülne a sor - biztosított az igazságos vagyonmegosztás. Hogy ez mi 70 felett? Mondják, hogy második gyermekkor... Sok idõs ugyanúgy elveszíti a realitásérzékét, mint a kiskamaszok.
Idióta. Aki szabadsága vágyik, az ne nõsüljön meg.
jól értem, hogy 70 felettiek vagytok? Ne haragudj, de én egy lépést sem tennék a válás ügyében. Az Özvegyi nyugdíj jutott az eszembe...bocs, ha morbid vagyyok
Pénzrõl átvételi elismervény, azzal, hogy "x" az összes megtakarítás, melynek a felét "y" összeget átvett. Válópert egyedül is beadhatod, akkor is elválasztanak. Mondhatnám, hogy visszajön ha elveszik tõle az összes pénzt, de kár lenne visszafogadni, ha menni akar, engedd, és válj el. 70 felett? Elmebetegség!
Amikor a papírt aláíratod vele, legyen ott 2 tanú, õk is írják alá, csak akkor fogja bármelyik hivatalosnak elismerni. Hadd menjen, majd utána add be a válást, ha õ nem akar válni, de te igen, akkor is kimondják. Különösen, ha õ közben ennek ellenére még el is költözik, meg a megtakarítás felét el is vitte, és errõl papirod van! Valami rüfke elcsavarta a fejét, ha kizsebelte a férjedet, majd megy a következõt lenyúlni, a férjed ott marad, mint egy eldobott mosogató-rongy.
Menj el sürgõsen egy ügyvédhez tanácsadásra, mielõtt bármilyen lépést teszel. Nem fogod megbánni, pár ezer forintból megúszod, és legalább tisztában leszel a jogaiddal és a lehetõségeiddel.
A legokosabb lenne, ha beadnád a válópert, ehhez nem kell a másik fél beleegyezése. A kereset beadásának napjától nincs többé vagyonközösség, a meglévö vagyon felezödik. Ha nem inditod el, akkor elöfordulhat, hogy egy idö múlva - amikor a fele pénz elfogyott -, ö adja be és akkor a maradék féle vagyon oszlik meg köztetek, az ugyanis nem számit, hogy akár papirral is tudod igazolni, hogy elvitt X összeget, amig házasok vagytok, addig közös minden, , amit közben elkölt, annak a a fele a te veszteséged.
Van valami változás?
3 man örökölték a házat, nem egyedûl örökölte.
ilyen nõtõl mentsen meg az ég! tudod kérdezõ, és most nem is a törvényt írom, de ha még válnék is, és a páromnak lenne örökölt vagyona, nem lenne pofám azon agyalni h én abból mit kaphatok?? én mivel értelmi képességeid valószínûleg nincsenek a helyzet magaslatán, még ide is kiírtad, hátha kapsz vmi használható választ! nos , olvasgasd az enyémet, sokszor:)
Ha már itt tartunk tényleg az albérlõ inkább követelhetne tulajdonjogot, miután évekig fizet azért, h ott lakjon. +a fogyasztását és a fenntartását is. :)
Nem felezném, hisz nem jár nem is dolgozott meg érte, de ezt ugyan úgy gondolom a másik oldal felõl is utolsó. Csak azt várom el amit én is megtennék. Másrészt ilyen alapon akkor az albérlõ is követelhetne tulajdoni jogot.
27. Persze, õ lenne az elsõ aki elfelezné a szülei házát, h a másiknak is jusson. Na persze:) Itt mindenkinek addig nagy a szája, míg más farkával veri a ......
"De gyakorlatilag õ is beleadta a keresetét a közösbe, nevelte a férjjel együtt a gyerekeket, csak épp neki jogilag semmije nincs. " Igen, fizette a rezsit amit elhasznált, a gyerekei ellátását és az ételt amit elfogyasztottak, de gondolom a férje is ugyanígy fizetett mindenbe. A lakhatásért nem fizetett semmit, csak beköltözött és ott élt. Ha a te szüleidnél laktatok volna gondolkoznál 2 percet is rajta, hogy mennyi jár a férjednek? A hozzászólásaidból és a kérdésbõl gondolom NEM. Mindenki itt szüli a gyerekeket, meg házasodik a semmire, utána meg marakodnak anyósék pénzén...
Kérdezõ, neked semmi közöd ahhoz a lakáshoz, majd ha meghal az apuka, akkor a gyerekeitek fogják örökölni.
"Aki napi 12 órát dolgozik? " A családért dolgozott nem unalmába, majd válás után megtudod.
Kérdezõ és a te szüleid lakását is elfeleznéd vele ugye.
Az egészbe konkrétan az a legdurvább, hogy te még az anyát meg testvért is ki....nád a lakásból csak, hogy neked jusson olyanból amiért semmit nem tettél. Te aztán tényleg jó példát mutatsz a gyerekeknek. Remélem az apa harcol a nevelésükért és meg is nyeri, hogy az állandóság meglegyen a régi lakásba.
am miért váltok ha szabad kérdeznem? de ha nem az igazat írod akkor inkább semmit ne irj
# 13/34-as válaszoló vagyok. Látom elég sokan kikezdték, amit írtam, holott ugyanazt írtam, mint mindenki, hogy természetesen nem jár. Csak egy dologra világítottam rá, hogy ez egy kiszolgáltatott helyzet, jelen esetben a feleség részére, mert esélye sem volt saját lakáshoz jutni. Ennyi. Lehet ezért köpködni, de ez akkor is tény. Nekünk is lett volna lehetõségünk a szüleimnél maradni, mert 2 generációs a ház, de nem tettük, mert egyértelmûen vannak buktatói. Teszem hozzá minket ezért szóltak meg, hogy milyen rongyrázók vagyunk, hogy feltétlen kell a saját ház. Mennyit megspóroltunk volna, ha maradunk a szüleim házában. Na, tegyél eleget bárkinek is! Újfent mondom, természetesen nem jár anyósék házából, ezt egyszer sem írtam.
örökölt vagyon , saját vagyon. Mivel te nem járultál hozzá semmivel , nem jár semmi. Lehet hogy ha jól váltok el, talán segít neked lakást szerezni és anyagilag is segít majd.
a kérdezõnek az a baja, hogy évekig ott élt, adta bele a közösbe a pénzét és mnem maradt neki semmi, de abba is gondolj bele kérdezõ ha nem lakhattatok volna ott akkor albérletben laktatok volna, ott máér lalbért is kellett volna fizetni mégtöbb pénzt vitt volna el, igazából az a csoda, hogy nem spóroltál amíg ott laktál, az albérlet árát simmán el lehettet volna rakni és akkor most nem sírnál...
Ja, végül is vinné a fél házát, amihez semmi köze, meg tartsa is el az a szemét, ha már elvált tõle. Még jó, hogy ez nem így mûködik, de fel nem tudom fogni, hogy egyes emberek hogy lehetnek ennyire sötétek.
"szó lehet még asszonytartásról is" Utolsó! Te beteg vagy! Ez nem kívánságmûsor, hogy hogyan lehet még jobban lehúzni egy exférjet!!
Fogadj egy ügyvédet, vannak lehetõségek: nyilván a te jövedelmed is elfogyott az elmúlt 12 évben, amit részben a ház fenntartására fordítottatok, ezen kívül szó lehet még asszonytartásról is. A lényeg, hogy keress egy jó ügyvédet!!!
Mondjuk azt sem értem aki szerint a feleségnek nincs semmije, miért írja ezt, mert a férfinak mije van? Kérdezõ is írta mehet a szüleihez válás után, így szerencsére neki élnek a szülei akik egyszer majd sajnos meghalnak és õ is fog örökölni. Ilyen alapon a kérdezõnek is ott van a jövõbeli öröksége. Neki is pont annyi van mint a férfinek.
"megkérnék minden kedves embert aki csak annyit tud hozzá szólni a témához, hogy ilyen állat faj a nõi nem meg hogy örüljek hogy ott vagy is itt lakhattam, az csak egy picit gondoljon bele a helyzetembe... de inkább örüljön hogy õ nem jár ilyen cipõben!" Belegondoltam a helyzetbe. Ott laksz valahol, és szerinted csak azért jár neked valami, mert te ott vagy, nevetséges. Inkább örülj, hogy ott lakhattál ingyen, nem kellett albérletre költeni. Vagy te örülnél, ha megházasodnál, örökölnél, elválnátok a férjedtõl és vinné a fél lakást? Amihez semmi köze? Ja azt már nem, itt te vagy a szent és sérthetetlen anya, csak neked jár alanyi jogon az, amibe egy forintod nincs.
"mert esélye sem volt saját lakáshoz jutni" Miért ne lett volna esélye? Ami elment volna albérletre azt félre is tehették volna, és az most felezõdne. Az meg, hogy ha nem volt rá pénzük akkor meg mit akar.
"A férjem akitõl válni készülök..." A férjed lehet, hogy még nem is tud róla?? De te már számolod a zsetont!
Az örökölt vagyon különvagyon, ahogy írták a többiek is. Szerintem nagyon is igazságos törvény. Nézd, mentetek volna külön és akkor nem kellene most háborognod!
Nézd Kérdezõ, elhiszem, hogy el vagy keseredve, de gondolkodj kicsit. A törvény nem rossz, hiszen amit a férjed örököl, azért az õ szülei/felmenõi dolgoztak meg, akik nyilvánvalóan a saját gyereküknek/leszármazójuknak szánnák ezt a vagyont életükben is. Neked ahhoz, amit a férjed szülei szereztek semmi közöd, mint ahogy a férjednek sem lenne a Te szüleid vagyonához. 2. vagyok
A legszánalmasabb állatfaj a Földön a nõ...
Amit KÖZÖSEN szereztetek meg vagyont(ház, kocsi, készpénz stb.) abból jár neked, de csak a házasságban eltöltött idõt nézi a bíróság.Az, hogy elõtte hány évig éltél vele együtt azt a kutyát nem érdekli.Amit meg õ örökölt ahhoz neked meg semmi közöd sincs, hiába voltál feleség vagyis még vagy.Amit az édesapja hagyott maga után a halála után az a feleségé, gyermekeké(testvéreké), azaz a legszûkebb családé.Ne akarj kapni semmit abból amit az apukája hagyott maga után, hiszen te beléptél a családba mint feleség, de az õ azelõtti életükhöz semmi közöd, már bocs ha ennyire irónikus vagyok.Ha nem válnál el, akkor a férjed halálával örökölnél és a gyermekeitek is, de a jövendõbeli menyeitek v. sógoraitok(azaz a gyermekeitek házastársa)nem.
De azt értsd meg, itt hiába kiabálsz, akkor sem fogják megváltoztatni a törvényt, az örökség különvagyon és kész.
A kérdező hozzászólása: Felnevelni? Õ? Aki napi 12 órát dolgozik? Se oviba majd suliba vinni hozni nem tudja õket!!! Én nem mondok le róluk, semmi pénzért!!!
Ha nincs hová menned, akkor csak téged fog kirakni, a két gyereket pedig neki ítéli a bíróság, és az apjukkal maradnak.
igen, simán kirakhat mivel az nem a te házad, viszont a gyerekek maradhatnak mivel az apa is fel tudja nevelni a gyerekeket nemcsak az anya!
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor 12 év együtt élés 6 év házasság után amit a szüleinél éltünk meg csak úgy kirakhat az utcára a két kiskorú gyermekkel. Szép kilátások!
Nem jár semmi, amit örökölt, az különvagyonnak számít.
Abban az esetben járna neked valami abból a házból, ha pl. az öröklést követõen közösen valamilyen nagy összegû felújítást végeztetek volna rajta (pl. új tetõ, szigetelés, fürdõszoba felújítás..stb.) és ezt igazolni tudod. Akkor a rád esõ részt szerintem ki kell, hogy fizesse, de egyébként a szülei háza az õ háza marad mindig is.
Ezt a kérdést kell azoknak megmutatni, akik szajkozzák, hogy milyen jó a szülõknél élni!
A kérdező hozzászólása: Hál istennek vannak szüleim akikhez mehetek a gyerekekkel...úgy hogy az biztos hogy a gyerekeket nem hagyom itt.
"de inkább örüljön hogy õ nem jár ilyen cipõben!" Én roppant boldog vagyok, hogy nem ilyen a feleségem, mint te.
A kérdező hozzászólása: megkérnék minden kedves embert aki csak annyit tud hozzá szólni a témához, hogy ilyen állat faj a nõi nem meg hogy örüljek hogy ott vagy is itt lakhattam, az csak egy picit gondoljon bele a helyzetembe... de inkább örüljön hogy õ nem jár ilyen cipõben!
A kérdező hozzászólása: Van keresetem, még ha szegényes körülmények között is de képes vagyok gondoskodni a gyerekeimrõl így azért a bírósághoz alapos indokkal kell menni, hogy egy anyától elvegyék a gyermekeit. A bölcsi ovi valóban 12 órát van nyitva de az embernek be is kell érni a munkahelyére meg onnan vissza a gyerekekért az már mindjárt több mint 12 óra.
13. Örüljön neki, h ott lakhatott, nem még h örököl.
Ha végeztetek bármilyen felújítást a házon, annak az értéknek a fele megillet, de tulajdonod nincs az ingatlanban, az ajándék, az örökség és van még pár jogcím, ami a házasságban is külön vagyonnak számít. Ha nem vagy képes róluk gondoskodni, akkor nem neked fogják ítélni a gyereket, nem törvényszerû, hogy mindig az anya kapja. A napi 12 órára találták ki a bölcsõdét, óvodát, napközit, stb, ez nem jelent negatívumot a bíróság elõtt, hogy valaki azért dolgozik, hogy eltartsa a gyerekeit.
A kérdező hozzászólása: Na igen igazából én is erre gondoltam, amit az elõttem szóló leírt. 12 évig éltem itt vele, dolgoztam illetve itthon voltam a gyerekekkel. Nekem is volt folyamatos jövedelmem.
Hat mar bocs, de szerintem jo a torveny. A meny(/vej) miert kapna barmit is az Apos Anyos altal megdolgozott munkabol???
Egyértelmû, hogy külön vagyonnak számít. Viszont akik köpködnek ilyen kérdésnél, hogy fúj milyenek a nõk, azoknak felhívnám valamire a figyelmét. Tegyük fel a férj, és a feleség is dolgozik. A férj szüleinél élnek. Mennyire életszerû ma Magyarországon, hogy a feleség a keresetébõl félre tud tenni annyi pénzt, hogy egy lakást vehessen magának? Nagyjából semmennyire. Viszont, ha pl 10 év után válásra kerül a sor, akkor a nõ mehet amerre lát, mert õ ott csak lakott. Elvileg igen. De gyakorlatilag õ is beleadta a keresetét a közösbe, nevelte a férjjel együtt a gyerekeket, csak épp neki jogilag semmije nincs. Nem állok senki pártján, szerencsére érintett sem vagyok a témában, de azért azt is látni kell, hogy a feleség sem a lábát lógatta a házasságban, csak épp nem volt lehetõsége saját kis vagyont összerakni a rossz napokra.
Nem jár.Az örökölt vagyon az külön vagyon!

Férjem alkoholista el akarok tőle válni. A válás beadása elött, vagy után költözzek el a közös házból, mivel Ö onnan nem fog kiköltözni, és hogy tudok hozzájutni a fele házrészemhez?

Legjobb válasz: 7-es Nem, nem arra gondoltam. Hanem arra, hogy kiskorú gyereket NEM lehet elköltöztetni az állandó lakhelyérõl, csak mindkét szülõ beleegyezésével. Ha anyuka fogja, és felpakolja a gyereket is, az apuka minden további nélkül visszahozathatja. 4-es/9-es Szard le, de ha a joghoz nem értesz, ne dumálj bele.

7-es Nem, nem arra gondoltam. Hanem arra, hogy kiskorú gyereket NEM lehet elköltöztetni az állandó lakhelyérõl, csak mindkét szülõ beleegyezésével. Ha anyuka fogja, és felpakolja a gyereket is, az apuka minden további nélkül visszahozathatja. 4-es/9-es Szard le, de ha a joghoz nem értesz, ne dumálj bele.
De hagyj ott cuccot, mert ha TELJESEN kiköltözöl, azzal lemondasz a házrészedrõl.
4-es vagyok Akkor vigyél el minden cuccot, aztán ha az alkesz férjednek lesz pénze normális ügyvédre, lehet, ráfaragsz. Tulajdonképpen leszarom.
3-as, ez baromság. A gyereket minden esetben az anyának ítélik, amennyiben nem drogos, nem prosti, nem veszélyezteti a gyereket. Ha arra gondolsz, hogy az anyának meg kell küzdenie a gyerekért, mivel õ kezdeményezte a válást, tévedsz.
Szerintem elõtt.
7-es szerencsére már nagyon régóta nem így van.
Elõtte javasolt, nehogy mérgében még kárt tegyen benned. A házrészhez vagy közös megegyezés útján tudsz hozzájutni a vagyonmegosztás során (pl. úgy egyeztek meg, hogy övé a ház, tied a 10M-s bankbetét és a kocsi - csak hasamra ütöttem) vagy a bíróság 50-50 fogja bejegyeztetni a tulajdonjogokat. Ez esetben vagy ismét megegyeztek az eladásba vagy ha õ nem megy bele akkor kényszerértékesíttetni lehet a bírósággal az ingatlant. Ez esetben arra számítsd, hogy jóval piaci ár alatt kel majd el - de legalább a pénzedhez jutsz.
4 Melyik álomvilágban mûködik ez a "szabály"? Áruld el, mi történik akkor, ha én hagyok cuccot, de a másik kidobja vagy elégeti? :) Akkor is oda a tulajdonjogom? Ilyen baromságot se hallottam.
Nem mindegy, hogy van-e kiskorú gyereketek. Ha van, és õt magadnak "akarod", akkor nem viheted szabadon, mert az hátrányos lesz rád nézve a gyerekelhelyezésnél. Elõbb az ideiglenes gyermekelhelyezésrõl kell gondoskodnod. Ha nincs gyerek, mehetsz amerre látsz.
-meghirdetitek a lakást aztán eladjátok, összeget felezitek. - õ kifizet téged vagy te õt - kéritek a kényszer értékesítést és elárverezik a lakást valamennyiért.
Keress meg egy rendes ügyvédet, és vele beszéld meg a lépéseket, emg a sorrendet. Tudni fogja a megoldást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!