Találatok a következő kifejezésre: Férjem nagymamája nekem Nagyanyósom (1 db)

Férjem nagymamája kim nekem? Nagyanyósom?

Legjobb válasz: Jó kérdés. Te vagy neki az unokamenye. De hogy õ ki? Végülis minden családban csak így emlegetik: a férjem nagyanyja.

Jó kérdés. Te vagy neki az unokamenye. De hogy õ ki? Végülis minden családban csak így emlegetik: a férjem nagyanyja.
én már hallottam így emlegetni hogy "nagyanyós" , de elég viccesen hangzik. de én is szoktam így mondani
Igen, a nagyanyósod.
:) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Kerékgyártó családnév honnan származik?

8

Szerintetek milyen nagymama az ilyen?

Az apai nagymamámról van szó, aki érezhetően jobban szerette mindig is a másik fiának a gyerekeit, én és a két testvérem nem voltunk neki olyan fontosak. Tavaly el volt törve a keze, és elvárta volna hogy anyuék 40 km-ről hordják neki minden nap a kaját, mikor a másik fia ott lakik helyben. Aztán felháborodott, hogy anyuék nem vitték el magukhoz addig, még gipszben volt a keze (hely sincs anyuéknál, mert a két tesóm még otthon lakik). Ezeken a dolgokon úgy felháborodott, hogy azóta nem jön hozzánk. Tavaly áprilisban megszületett a lányom, és el sem jött meglátogatni, mégcsak fel sem hívott a kórházban sem. Egyetlen egyszer látta mikor eljött anyuékhoz veszekedni, mindennek elhordta az édesanyámat (persze aput nem, csak anyut), és akkor én is ott voltam a lányommal. Akkor én is mindenféle senkiházinak el lettem mondva. Mostmár 1 éves lesz, de nem kíváncsi sem ránk, sem a dédunokájára. Apu azt mondja menjünk el hozzá, látogassuk meg a picivel. Én annyira haragszom rá, hogy mégcsak telefonon sem érdeklődött soha a piciről, még a szüléskor sem, hogy hogy vagyunk. Ti elmennétek hozzá a helyemben? Milyen nagyszülő/dédnagymama az ilyen?

8

Ifj Tokaji Györgyné (született:Gazsi Piroska) régi ismerőseit keresem.1986-ban halt meg. Valaki segítene?

2

Mit jelent vezetéknév esetében az "-ics" végződés?

Sejtem, hogy szláv eredetű, de nem beszélek szláv nyelveket, nem tudom milyen rag lehet.

7

A 8 dédszülőd közül mennyire emlékszel? Hányan éltek, amikor már te is éltél?

Olyan válaszok is jöhetnek,hogy egyet sem,mindenki helyzete érdekel.Ha emlékek is vannak velük kapcsolatban,azokat is szívesen olvasom.

31

Mit gondoltok az orosz keresztnevekről?

ejjj szerintem olyan szépek!

főleg ezek tetszenek:
Mása
Olga
Irina
Igor
Iván
Levin
Szása

39

Hogyan lehetek hajéktalan szálón? Nincsen senkim se szar a hejzet?

hajléktalan

13

Hogy vigasztalható egy leendő özvegy?

Nagynényém férje évek óta küzd a rákkal,most viszont már semmi nem hat,pedig kemoterápia és műtétek mellett mindent kipróbált ami az országban és nyugatabbra kapható.A legagresszivabb rák van a teste minden kis pontján.
Ránézésre még jól van,de 1-2 hónap és vége.
Alig negyven éves.
Két kisgyereket (6 és 8 évesek) hagy hátra és nagynényémet,aki idén hatodik éve családfenntartóként ápolja,biztatja,kezelésekre hordja az ország másik végébe,miközben gyereket nevel,háztartást lát el,és próbál nem összomlani.

Mi, a család mit tegyünk értük?
Vigyázunk a gyerekekre amikor csak tudunk,főzünk mosunk takaritunk,hogy azt se kelljen,család összes pénztartaléka már ráment a különböző kezelésekre,hálapénzre (már utolsó műtétet sem akarták vállalni).
De úgy érzem ez kevés,az igazi terhet nem tudjuk levenni róluk...

5

Milyen eredetű a Varga név?

Gondoltam már rá hogy a spanyol "Vargas" névből alakult át.Szerintetek?A másik:
Dédnagymamámnak Németh volt a vezetékneve.Igaz hogy régebben mesterségekről,származásról kapták a nevüket az emberek?Mellesleg az apámat már többször is németnek/germánnak nézték még Németországban is...

9

Szerintetek is durva? Nagyszülőkhöz beköltöztetni az unokát a barátnőjével együtt?

Nagyszüleim felnevelték a gyerekeiket,amelyiknek kellett ,segitettek felnőttként is,befogadták kisgyerekkel,stb.Szép nagy házuk van,amit régen nem volt gond fenntartani.
Most viszont már nyugdijasak,kevés nyugdij,gyógyszereik sokba kerülnek,a házat úgy tudják fenntartani,hogy amelyik gyerek és unoka megteheti,segitjük őket,főképp télen,nincs is ezzel gond,ez a dolgunk,ők is befogadtak többször anyával amikor bajban voltunk.
Most viszont egyik lánya(ő nem támogatja őket) fia a barátnőjével hozzájuk akar költözni,tanul mindkettő papiron még,jövedelmük a családipótlék.
Unokaöcsém anyja szorgalmazza ezt (nagyszüleim lánya),mivelhogy náluk a lány nem fér el,elszökött otthonról,mert rosszul bánnak vele,18 éves,otthagyta a sulit,dolgozni sem akar,unokaöcsém detto (még papiron iskolásak,de 2 hónapja be se járnak,érettségi előtt).
Nagyszüleim ideiglenesen befogadták őket pár napra,bár így mégszűkebben jönnek ki,így nem elég egy szintet befűteni,az emeletet is be kell,több rezsi,főzni rájuk,stb.
Unokaöcsém anyja rá akarja beszélni a nagyszüleimet,hogy végleg maradjanak már nála,ott több a hely (náluk is elférni,de szűkebben,és több költség,),nyugi van.
Unokaöcsémnek és a barátnőjének is ott lenne jobb,hát persze,hisz rend van és kaja,tisztaság,sok hely,stb.
Csak nagyszüleimnek nem jó,70 évesen alkalmazkodni két gyerekhez,akik védekezni se védekeznek,hogy ne csússzon be egy gyerek...
És nekünk se,hisz nem egy idegen lányt akarok támogatni,aki lusta tanulni,csicskáztaná nagymamámat,stb,csak a nagyszüleimet,de így hogy.

Ugye szerintetek sem szabad hagyni hogy rábeszéljék őket?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!