Találatok a következő kifejezésre: Férjem német Hol (21 db)

Férjem német állampolgár. Hol érdemesebb a válást kezdeményezni annak érdekében, hogy minél hamarabb lezáruljon? Közös gyermekünk nincs.

Már több, mint két éve élünk külön egymástól, eddig nem tartottuk sürg?snek a válást, most viszont terhes lettem a jelenlegi barátomtól és legjobb tudomásom szerint ilyen esetben automatikusan a „hivatalos“ férj fog apaként szerepelni. Hogyan lehet megoldani amennyiben a válás nem zajlik le a baba születéséig, hogy a valós apa szerepeljen apaként?

Legjobb válasz: sehogy, a férjed lesz az apa. leginkább ha otthon szülsz. én ezért nem esek még teherbe mert nem akarom a férjem nevét kapja. aztán majd ha elváltatok kell a párodnak elvenni téged ezek után a mostani férjed lemond a gyerekröl és az új férjed a nevére veszi. de automatikusan a volt férj nevét kapja most már mindenképpen mert még házas vagy és a gyerek megfogant. lemondani a ´mostani férjed csak akkor mondhat le a gyerekröl ha már megint férjnél leszel és az új nevére veszi a gyerekt. hiába az övé.

sehogy, a férjed lesz az apa. leginkább ha otthon szülsz. én ezért nem esek még teherbe mert nem akarom a férjem nevét kapja. aztán majd ha elváltatok kell a párodnak elvenni téged ezek után a mostani férjed lemond a gyerekröl és az új férjed a nevére veszi. de automatikusan a volt férj nevét kapja most már mindenképpen mert még házas vagy és a gyerek megfogant. lemondani a ´mostani férjed csak akkor mondhat le a gyerekröl ha már megint férjnél leszel és az új nevére veszi a gyerekt. hiába az övé.
Majdnem teljesen igaza van az elõttem szólónak. Amiben nem egészen (egy barátnõm volt ebben a helyzetben a második gyerekével, az õ esetébõl tudom, mi hogyan történt): Nem kell ahhoz hozzámenned a mostani párodhoz, attól még a nevére kerülhet agyerek. Másrészt a jelenlegi férjednem sem kell lemondani róla. Elõszöris valóban automatikusan a férjed nevére kerül a baba, mert a fogamzáskor még a férjed volt, ha közben elváltok, akkor is. Aztán a születése után kell elindítani az apasági eljárást, amiben bizonyítani kell (tanúkkal), hogy a fogamzáskor Te már mással éltél, valamint a volt férjed is kijelenti ugyanezt. Ezután kell apasági nyilatkozatot tennie a jelenlegi párodnak. A barátnõmnél így volt, szerintem ez az általános eljárás. Szerintem menj be a gyámügyhöz és kérdezd meg a pontos teendõket.
A fene se érti, hogy most, a DNS vizsgálatok idejében miért ilyen macerás ez még mindig????
Mindig az alperes lakhelye szerinti bíróság az illetékes, tehát ha te adod be a válópert, járhatsz Németországba tárgyalásra. Ha nem itthon kötöttétek a házasságot, talán egyszerûbb, ha elõbb honosítod a házasságotokat, és írsz egy kérvényt, hogy az állapotodra tekintettel a lakhelyed szerinti illetékes bíróság tárgyalja az ügyet.

Hol kezdjem az ügy intézést ha a volt férjem nem fizeti ki a közös lakásunk rám eső részét?

2008-ban elváltunk.A volt férjem a közös lakásunkban maradt és ott él a barátn?jével.Én azóta férjhez mentem nevelem a két közös gyermekünket és azóta született még egy gyermekem.így 3 kiskorú gyermekem van.A volt férjem rendszeresen fizeti a gyerektartást de a lakás rám es? részét nem fizette még ki.Szerintetek hagyjam a lakást és örüljek hogy fizet vagy adjam be a lakás után a per kezdeményezést?vagy mi ilyenkor a teend??

Legjobb válasz: Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.

Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.
Ja, és természetesen az elõttem szólónak igaza van, jogosult vagy a lakáshasználati díjra, ha a férj a teljes ingatlant használja te pedig nem.
Jelentsd be neki, hogy igényt tartasz a tulajdonrészed használati jogára, tehát vagy kifizeti, vagy fizet bérleti díjat, vagy pedig felveszel egy albérlõt. Ezt követõen pedig rendszeresen odajárkálsz és használod a saját feled. Ha zárat cseréltet, feljelented birtokháborításért.
Nem volt vagyon megosztás?
A kérdező hozzászólása: a válásnál annyi lett megállapítva hogy az ingóságokat nagy részben én kaptam az ingatlan viszont közös tulajdon.de azt mondta a bírónõ hogy újabb keresetet adjak be lakás ügyben mert az külön van a válástól.a volt férjem elment ügyvédhez hogy jár e nekem a lakás árának a fele, de azt mondta neki hogy igen jár.azóta õ csak húzza halassza a lakás kérdést.ennek már 4 éve.
A kérdező hozzászólása: Már többször kezdeményeztem beszélgetést e témában de mindig azt mondja szerezzek rá én vevõt.Na most én elköltöztem onnan közel 300km-re, még ha lenne rá vevõ és menne hozzá sem engedné be.De egyébként meg tudom hogy hiába mondja hogy eladná sosem fogja magától eladni.Ez esetben a bírósághoz vagy egy ügyvédhez kell fordulni?
Én beszélnek egy ügyvéddel, hogy mi lehetne a megoldás.
Miért fizetné ki, már meg ne haragudj? 50%-ban a tied, 50%-ban az övé. SEMMI sem tiltja meg neked, hogy visszaköltözz a lakásODBA. Ahogy õt sem kötelezi semmi arra, hogy eladja a SAJÁT TULAJDONRÉSZÉT. 3 lehetõséged van: 1., Megegyeztek 2., Találsz valakit aki hajlandó megvenni egy 50%-os tualjdonrészt 3., Indítasz közös tulajdon megszüntetésére irányuló pert a bíróságon, majd a bíróság elárverezi az ingatlant és elfelezi a befolyt összeget (ezzel szívtok a legnagyobbat)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat.Olvasgatam közben itt a kérdések között és látom másnak is van hasonló problémája, de ahogy látom nem sok sikerrel lehet ezt az ügyet lezárni.Egyenlõre írok egy beadványt és majd látjuk mi lesz.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Férjem egyéni vállalkozó lesz január 1 től. Mikor jár jobban ha áfa körös lesz vagy nem? Hol tudnék ennek utánanézni?

Legjobb válasz: Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.

Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi bár a jó könyvelõ felénk ritka mint a fehér holló de már dolgozunk az ügyön köszi a logikus választ mindkettõtöknek
Kérj tanácsot a http://www.adoforum.hu-n, biztos tudnak segíteni


Férjem német, én magyar állampolgár vagyok, és egy harmadik országban élünk. Másfél év után elválunk, gyerek nincs. Hol érdemes elindítani a válópert, és mennyi időbe telne ennek lebonyolítása? Magyar vagy német jog szerint történik a válóper?

Németországban esküdtünk, az esküv?t anno Magyarországon honosítottam. A lehet? leggyorsabb és leginkább komplikáció-mentesebb megoldást keresem... köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Nemetorszagban is, es Magyarorszagon is, valamint a 3. orszagban is elvalhatsz. Talan erdemesebb ott lebonyolitanod, ahol eltek, hiszen mindenhol szukseg van ilyen-olyan papirokra, targyalasra menni. En ott valnek, ahol elunk, hiszen ott keznel van minden szukseges papir, es mindketten ti is a ferjeddel. Hiaba konnyebb esetleg Magyarorszagon a valas, ha pl. Angliaban eltek, onnan haza kellene jonni parszor a targyalasra. Nekem ez a velemenyem, de kivancsi vagyok mas mit ir. Esetleg kerdezd meg az euvonal.hu-n mi a valas menete az orszagokban, amik titeket erintenek.

Nemetorszagban is, es Magyarorszagon is, valamint a 3. orszagban is elvalhatsz. Talan erdemesebb ott lebonyolitanod, ahol eltek, hiszen mindenhol szukseg van ilyen-olyan papirokra, targyalasra menni. En ott valnek, ahol elunk, hiszen ott keznel van minden szukseges papir, es mindketten ti is a ferjeddel. Hiaba konnyebb esetleg Magyarorszagon a valas, ha pl. Angliaban eltek, onnan haza kellene jonni parszor a targyalasra. Nekem ez a velemenyem, de kivancsi vagyok mas mit ir. Esetleg kerdezd meg az euvonal.hu-n mi a valas menete az orszagokban, amik titeket erintenek.
Elindíthatod ott is ahol éltek, de gondold meg és járj utána, mert nagyon sok papírmunkát és idõt spórolhatsz meg magadnak. Hol éltek?
én törvényileg nem tudom hol válhattok el. viszont ami tuti hogy annak az ország nyelvén kell beadni minden papírt amelyikben váltok. vagy is ha ahol most élek nem német és nem magyar (ugye a honosítatásnál megtörténik a hivatalos fordítás is) akkor nagyon sokba kerülne a fordítás erre a harmadik nyelvre. Ha van lehetöség és megegyeztetek mindenben akkor németország talán annyibol kölcségkímélöbb hogy már minden papirod arra a nyelvre egyszer le lett fordítva igaz magyarra is. legegyszerübb ilyen esetben egy ügyvédet megbízni ha van lehetöség magyarországon vagy németországba aki mindkettötket képvisel (ha közös a megegyezés) . így csak a tárgyalásra kell oda utaznotok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom az osszes reakciot. Jelenleg Hollandiaban tartozkodunk, Nemetorszag tunik akkor a legkomplikaciomentesebb megoldasnak. Szeretnem meg megkerdezni, kozos megegyezes eseten mennyi idobe telne a procedura? Illetve, mi lenne a "legrosszabb/leghosszabb" verzio? Nagyon koszonom.
A hitel fele õt terheli akkor is, ha elhagyja a közös lakást. Menj be a bankba és add elõ a poroblémádat.
mivel a házasság alatt volt felvéve a hitel neki kell fizetni a felét.. minden amit vele vettél fel neki kell fizetni a felét a másikat pedig neked.
Viszont õ kérheti a lakáshasználati díjat.
Elvileg a hitel felét neki kellene fizetnie, viszont a lakás fele is járna neki.
ha adóstárs v kezes akkor kötelezhetõ arra, h fizessen.
Elég szomorú, hogy ekkora kakában akar hagyni. De szerencsére nem teheti meg, kötelessége fizetni a felét akárhová is megy.
az testvérem példáját tudom csak felhozni. Õk most váltak el a gyerek 6 éves. A volt férje mondta a bíróságon hogy mivel nagyon magas a svájci frank nem tudja fizetni a hitel felét és a gyerektartást is mert akkor nem tudna megélni. Õ nem fizet gyerektartást, de lemondott a gyerek javára a lakásból járó részérõl és fizeti a hitel 75%-át. Ez tesómnak is jó.
A kérdező hozzászólása: Felkeresek majd egy ügyvédet, remélem tud ilyen témában is segíteni. Ha van valami, úgyis megírom, gondolom van sorstársam is, hátha tudok segíteni ezzel másoknak. Bár inkább most elõször rajtam/rajtunk kéne. Annyira nehéz....de kibírom valahogy, erõt adnak a picinyeim!
Fú, figyelj, vagyonjogi ügyvédhez vagy pénzügyi szakemberhez kéne forduljál (talán a banknál is tudnak válaszolni, én ott próbálnám elõször), mert ezek pénzügyi fogalmak, hogy pontosan mit takar az adóstárs, tehát hogy egyenrangú-e a terhek viselésében, mint Te, ezt itt csak akkor tudod meg biztosra, ha valaki szakmabeli téved ide.
Én erre nem tudok válaszolni, de nagyon remélem, hogy van igazság, mert hogy nézne az ki, csak mert neki mehetnékje van, ott hagy titeket a kakiban??? Ha megvan a válasz, akkor írja be ide valaki, mert nagyon kíváncsi vagyok rá.
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam, ez egy lakáslízing, de lényegében ua. A lakást kettõnk jövedelmébõl kaptuk meg, felesbe van a szerzõdésen is. Én vagyok a fõlízingelõ õ meg az adóstárs. Mindenképpen el akar menni. A bíróságon elvileg csak a gyerektartásról rendelkeznek, vagy kérhetem, hogy írják le a fizetési kötelezettségeit a lakásból? Egyedül nem tudom fizetni a duplájára emelkedett lízingdíjat (svájci frank), de õ meg a lízing felét nem tudja állni, csak kb. 75 százalékát. Van olyan törvény, hogy esetleg õ nem lakik ott és mondhatja azt, hogy nem fizet???
Nem kell kérni, a bíróság ki fogja mondani, hogy fizetnie kell. Ha most nem teszi, akkor utólag kell bepótolnia. Sose fogom megérteni, hogy aki lelép, az miért hiszi, hogy csak mert nincs megelégedve az életével, attól joga van szarban hagyni a másikat? Nem állok senki mellé, de a hitelt ketten vették fel és attól mert a szerelem elmúlt, attól még nem kéne a saját gyerekeit a szakadékba lökni.
Ja, látom már, lakáshitel! Efölött elsiklottam. Tehát a hitelre vett lakásban maradtok és õ elköltözik?
"a hitelt egyedül nem tudom fizetni. " Mi áll a papíron, miylne szerzõdést kötöttetek a bankkal, ki vette fel a hitelt? Mire vettétek fel a hitelt? Kié a lakás? Te maradsz a lakásban, és õ elköltözik, vagy hogy?
Ha te vetted fel a hitelt, akkor a bank csak tõled fogja követelni. Ha nem fizetsz, és felmondja a hitelt, akkor kérik a férjedtõl is. (Tapasztalat) Errõl a bíróságon a vagyonmegosztáskor kell megállapodnotok.
Én a helyedben levágatnám a tökét. Az ilyen egy trágyarakás, nem ember. Ha õ fizeti a hitel felét, akkor a lakás fele is az övé lesz, szerintem. Az biztos jó neked?

Hol lehet a férjem? 14h óra tájban beszéltem vele egy munkahelyi bulin volt és tök részeg volt. Azóta nem jött haza. A telefonját nem veszi fel. Nem tudom hol lehet?

Legjobb válasz: Figyeld a híreket online, ha baja esik, ott tuti lesz nyoma. Egyébként lehet, hogy csak kialussza a mámorát. Reméljük. Rendõrség csak akkor tesz valamit, ha reggelig nem megy haza, azt hiszem. Esetleg kollégáját is hívhatod, vagy a hivatalos céges vonalat, hátha ott mondanak valamit.

Szerintem még bulizik, de azért hívogasd sûrûn, plusz ha ismered a fönökét vagy valamelyik kollégáját akkor esetleg csörgesd meg...
Figyeld a híreket online, ha baja esik, ott tuti lesz nyoma. Egyébként lehet, hogy csak kialussza a mámorát. Reméljük. Rendõrség csak akkor tesz valamit, ha reggelig nem megy haza, azt hiszem. Esetleg kollégáját is hívhatod, vagy a hivatalos céges vonalat, hátha ott mondanak valamit.
a detoxikálóban
Valószínûleg épp bulizik a haverjaival.. Ezek a munka helyi bulik már csak ilyenek.. Ha hangos a zene lehet nem is hallja hogy hívod, vagy ha lerakta a zakóját és benne maradt a mobil..stb
Csütörtökön délután 2kor mata részegnek lenni? És mindezt céges bulin? Hol dolgozik a férjed? Én is ott szeretnék ...
Föld. Detox. Kórház. Nõ. Kocsi. - így rosszabbodási sorrendben. Keresd a többieknél, hátha vki tud róla vmit.
Magán kívül. Majd hazamegy.
Hát én hívogatnám a kollégákat, fõnököket, hogy ki látta utoljára, esetleg a munkahelyre is bemennék, ahol részegeskedett.
Egy felnõtt ember két órával ezelõtt részeg volt és még nem ért haza... akkor mi van? Az lenne a furcsa, ha már otthon lenne. A rendõrség 24 órán belül nem fogja még a bejelentést sem felvenni. Felnõtt ember oda megy és akkor, ahova és amikor akar. Viszont mennyit fogják cikizni, ha a kollégákon kezded keresni, szegény ember... Mire hazaér, inkább fõzz valami tartalmasat neki, mert farkaséhes lesz! Részeg ember feleségének ez a dolga! Megbeszélni, veszekedni ráér holnap is. Ma úgysem lesz vitaképes állapotban.
Lehet hogy elhagyta a telefonját, már felnõtt ne aggódj.
jó buli lehet :) amikor az én uracskám beqúúrni megy, akkor nem zargatom, csak hazatalál valahogy, ha részeg amúgy sem lehet vele értelmesen beszélni, mert alpári a stílusa olyankor... :) csak vannak a közelben józanabb kollégák, akik vigyáznak rá. engem pl sosem érdekel, h mennyire rúg be, viszont azt elvárom, h a haverjai vigyázzanak rá, h komoly baja ne essen.
Szerintem nyugodj meg nem muszály hogy baja essen, biztos nincs egyedül, kollégákkal, barátokkal van körülvéve, és szerintem csak nem hallja most a mobilját. Viszont ha estig nem kerül elö, akkor hívd a cégen belüli barátait, és érdeklödj tölük.
na, elõkerült?
A kérdező hozzászólása: Igen elõkerült magánkívûl Köszönöm a válaszokat!
Jaj, én olyan jókat nevettem egy-két hozzászóláson...:) Örülök, hogy haza került:)
Empire State Building tetjén.
repülõn, hegytetõn, patakparton, tóparton, temetõben, 4-es metró alagút (garantáltan egyedi)
Busszal vagy repülõvel utaztatnád a násznépet a tengerpartra? ;)
ha már gyakorikérdéseken kérdezel meg ilyesmit akkor neked még párkapcsolat se való, nem hogy házasság
A kérdező hozzászólása: 4. h nem tudsz jót szólni akkor inkább...
Nem értek egyet 4. hozzászólóval. Attól, hogy valaki az esküvõjére készül, nem azt jelenti, hogy mindent kitalált már a nagy napra. Igenis, vannak olyan jegyespárok, akiknek ez a nap nagyon fontos, és ezt különlegessé szeretnék tenni, hiszen normális esetben egyszer van ilyen az ember életében. Viszont, a javaslatom az lenne, ha ennyire nincs ötleted, hogy keress fel egy esküvõszervezõt, és ötleteljetek közösen. Valószínû, hogy még az árak tekintetében is tud mondani Neked egy hozzávetõleges összköltséget. (Persze, ha nem akarsz esküvõszervezõt bevonni, akkor a barátnõkkel ülj le és ne itt kérdezd meg, mert láthatod, hogy használható infókat nem kaphatsz, tisztelet a kivételnek. Némelyik ember akkor is hozzászól, és hülyeségeket, ha érdemben nem tud hozzátenni semmit.)
Kedves 1. Egy embernek nem csak vizelet van :)
Ha állando katetere van, minek a pelenka?
Mi baja van, miért fekvõbeteg, milyen orvos kezeli? Azért kérdezem, mert szakorvos( az lehet neurológus és belgyógyász is), adhat javaslatot pelenka felírásra, amit a háziorvoshoz kell elvinni és Õ írja fel.
Oooooooh, bocsi, de hulye vagyok. Elnézést. 1. voltam es most égek rendesen.....
Nem azért írtam! De elõször nekem is az ugrott be :)
Szakorvos javaslatára írja ki a háziorvos.

Férjemnek van egy 20 éves lánya de nem tartjuk a kapcsolatott ezért szeretnénk tudni hogy hol lehet megérdeklődni hogy tanul-e még és meddig kell még fizetni?

Legjobb válasz: De sosem a gyerek a hibás, amiért megszületett... És abban,hogy a világon van, apukának is nagy szerepe van, illene vállalni a "következményeket"... Amúgy hívjátok fel, keressétek meg közösségi oldalon, stb., a mai világban már nem olyan nehéz megtalálni valakit. Én 22 leszek, de még mindig fizet utánam az apám.

De sosem a gyerek a hibás, amiért megszületett... És abban, hogy a világon van, apukának is nagy szerepe van, illene vállalni a "következményeket"... Amúgy hívjátok fel, keressétek meg közösségi oldalon, stb., a mai világban már nem olyan nehéz megtalálni valakit. Én 22 leszek, de még mindig fizet utánam az apám.
Birosagra kell beadni egy keresetet. ha a felnott koru mar nem tanul nappali tagozaton, a tartasdij fizetesi kotelezettseget megszuntetik. A gyerek kerhet rokontartast, ennek szabalyai kicsit masok, mint a tartasdijnak, nem feltetlenul itelik meg neki
Mi a fenéért a kérdezõre vetítitek ki a sértettségeteket, ha nem tetszik a kérdés ne válaszoljatok.
Én sem tartottam a kapcsolatot a mocskos f.szkalap "apámmal", de amikor fél évig nem jártam a suliba, akkor felhívtam és megmondtam neki hogy ne fizessen. Majd mikor folytattam a sulit, akkor felhívtam és mondtam, hogy fizessen megint. Ez a kötelessége volt, õ akart gyereket, nem én akartam megszületni. Az más kérdés, hogy ha anyámmal szembetalálkozik az utcán pár évente, annyit nem képes kérdezni, hogy élek-e még, vagy bármi. Amikor pár évente felhívtam, hogy írja alá az örökbefogadáshoz a lemondó nyilatkozatot, akkor azt mondta, hogy minek zaklatom...Undorító gusztustalan sz.ar alakok rohangálnak a világban.
18. éves kor felett nincs gyerektartás csak rokontartás. Annak teljesen más a feltételei, menjen bíróságra aztán ha tudja igazolni a tanulását akkor fizetitek tovább a rokontartást ha nem akkor nem fizetek tovább semmit. Nem mindig a kérdezõt kellene szidni ha nem tetszik egy kérdés. Én ismerek ilyen gyereket az apja otthagyta neki a saját lakását máig albérletben él. Gyorsan eladták a lakást elköltöztek egy másik megyébe, de 24. évesen az apja végkielégítésébõl is felvette a részét amikor már 1. éve dolgozott. Persze tudjuk itt a gyik-on mindig a férfi a hibás.
Vedd föl a nexust.
"ha a felnott koru mar nem tanul nappali tagozaton" kivéve, ha igen.
Szerintem nem jó ötlet magát a lámyt hívni mert hazudhat hogy fizess. Én így fizettem 32 éves koráig én tartottam vele a kapcsolatot mindenfélét kitalált hogy ilyen olyan tanfolyamra jár meg fõiskolára. Viszont ha tudod az iskola nevét ott mint szülõ érdeklõdhetsz még ha el is mult 18.hogy szerepel e még a hallgatói nyilvántartásban stb. Sajnos ténlg ez van hogy pumpolják sokan az apát amíg tudják

A férjem első házasságából származó három gyermeke közül az egyik nősül. Nincs jó kapcsolatom a gyerekekkel. Nem tudom el menjek-e az esküvőre, hogy viselkedjek, ilyenkor hol a helyem?

Két éve kötöttünk házasságot a férjemmel,mindkett?nknek második házassága,feln?tt gyerekeink vannak.A férjem gyerekeivel nem jó a kapcsolatom. Egyszerüen nem fogadták el, hogy az apjuk ujra n?sült. Valószinüleg abban biztak, hogy a szüleik ujra együtt lesznek.A legalapvet?bb tiszteletet sem kaptam meg t?lük.Pl. kerülték a köszönést,a megszólitást,bármiféle köszöntést,és olyan közös programokat szerveztek, ahol az anyjuk és az apjuk együtt legyen.Ezekre a programokra persze én nem mentem el. Ezek a dolgok engem nagyon bántanak,eleinte csak elvonultam és kisirtam magam,mostmár elmondom a véleményemet is az ilyen viselkedésr?l.Köztünk már a válás is szóba került,pedig a kapcsolatunk a férjemmel nagyon jó lenne.Szeretném,ha békesség lenne köztünk. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Attól függ, kapsz-e meghívót.

Attól függ, kapsz-e meghívót.
"Köztünk már a válás is szóba került, pedig a kapcsolatunk a férjemmel nagyon jó lenne." Azert ez fura... Egyebkent en attol tennem fuggove, hogy meghivnak e
Tudtad hogy mit vállalsz amikor hozzámentél. Szerintem viseld a következményeit, lehetett volna másképp is .Pl. megszerettek volna a gyerekek, pozitívan álltak volna hozzá a kapcsolatotokhoz. de nem így történt. De képzeld magad a gyerekek helyébe is. Azt hogy nem kapod meg az "alapvetõ tiszteletet" az a szülõk hibája, arról te nem tehetsz. Nem csodálkoznék ha válás lenne a házasságodból, de ha tényleg azt gondolod hogy a gyerekek miatt kerül majd kenyértörésre a kapcsolat, akkor nem valami stabil lábakon áll a házasságotok.
A férjed majd megkérdezi a fiát, hogy szeretne-e téged az esküvõjén látni. Ha nemleges a válasz, akkor otthon maradsz. A férjed számára a gyerekei mindig elõrébbvalóak lesznek.
Ha meghívtak, egyszerû: menj el és viselkedj velük barátságosan, mintha mindig is jóban lettetek volna. Egyszer meg fog szünni az ellenségeskedés. Tegyél félre minden sértõdést és kezd náluk tiszta lappal. Engem sem fogadtak el nyolc évig a férjem gyerekei, ám mikor súlyos beteg lett és látták, mit küzdök érte, mennyire szeretem, feladták az utálatot. Ma márkifogástalan a kapcsolatunk. Nekem azért sem volt könnyû, mert én egy özvegyhez mentem hozzá.
Kívülállóként azt mondanám menj el állj a férjed mellett, mint a felesége, hiszen Te tartozol most hozzá, ezt akár tetszik nekik, akár nem el kell fogadniuk. És persze a férjednek is így kell viselkednie, tehát nem az exfeleséggel jópofizni, hanem melletted állni, mulatni, jól éreznie magát. Viszont ha én lennék benne, nagyon nehezen tudnám ezt a tanácsot megfogadni a sok megbántottság miatt, pedig ez a jó megoldás.
Ez az esküvõ nem rólad szól, hanem a férjed fiáról és a párjáról. Ha nem tudod addig rendezni vele a kapcsolatot, akkor nem hiszem, hogy tisztességes dolog lenne elrontani az õ nagy napjukat azzal, hogy nemkívánatos személyként ott rontod a levegõt. Ezzel biztos, hogy örökre bebetonoznád magadnak a közutálatot a "gyerekek" részérõl. Az biztos, hogy erõbõl kikényszeríteni nem lehet, hogy kedveljenek. Ha folyton marod a srácokat - még ha úgy érzed, jogos sérelembõl is, biztos, hogy örök ellenség maradsz. Nem tudom mikor és hol rontottátok ezt el, ehhez sajnos kevés az info. Egyébként az én esküvõmön ott volt apám új felesége, sõt, még az õ rokonai is. Nem volt benne semmi rossz, nem volt feszültség. Szeretem õket, nem volt kérdés, hogy ott a helyük. Sõt, nekem édesanyám is jóban van az új feleséggel, igaz, ez nem volt mindig így, sok-sok évnek kellett eltelnie.
Meghivtak vagy sem? Férjed mit mond?
Az #5 vagyok: Mindenképp el kell menned ha meghívtak, ha nem akkor szerintem a férjednek kéne sarkára állnia.
Ne menj. Ez a házaspár napja és a menyasszony kicsit sem örülne neked, ne tedd tönkre az eseményt. Fõleg így, hogy neked sem fûlik hozzá a fogad. A férjem húgának az esküvõjén is csak az apjuk volt egyedül, az új családja nélkül, van ilyen.
Vannak extrém esetek, de itt arról van szó, hogy a gyerekek egyszerûen nem fogadták el az új asszonyt. Akik mellesleg elvileg már felnõttek. Mindenkinek, aki egyetért azzal, hogy a házasulandók ne hívják meg õt, ne legyen ott a férjével a lagzin, azt mondom, menjen a tükörhöz, és köpje szemen magát. Mert azt elvárni az apámtól, hogy a válás után ne élje a saját életét, ne legyen párja, ha pedig van, el ne hozza az esküvõmre; de magyarázkodjon világ szégyenére a rokonoknak a helyzetrõl; sõt, azt is elvárni, hogy nászajándékot hozzon, csupáncsak önzés, és rosszindulat.
Szia! 7/24-es vagyok. Hidd el, a tanács, amit adtam, megszívlelendõ. Bizonyos esetekben túl kell lépnünk a sértõdöttségen, a mellõzöttségen. Szelíd, barátságos viseledésre csak szelíden, barátságosan lehet reagálni. Remélhetõen így lesz ez majd az esküvõn is, ahol igyekezz jól érezni magad, még véletlenül se panaszkodj senkinek. Örülj az ifjú pár boldogságának és ezt hozd is a tudomásukra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki reagált a kérdésemre. Mindenképpen segít jobban átlátnom a helyzetet.
21-es szép volt! :-)
Nálam a szüleim elváltak amikor 6 eves voltam es a válás oka az volt, hogy apám talált magának egy másik nõt. Amikor a ballagasomra került a sor, valahogy kevesebb meghívóm volt, mint kellett volna, igy vettem egy darabot a boltban es azt adtam apámnak. Ezen a "meghívtak téged" szöveg szerepelt. Akkor elmagyarázta, hogy nekem nem kell szeretnem az o feleségét, nem kell jopofiznom vele, de azt meg kell értenem es el kell fogadom, hogy ok ketten összetartoznak. Nincs olyan, hogy apámat meghívót, a feleségét meg nem. Vagy mindkettõt, vagy egyiket sem. Emlékszem azt mondta, hogy nem jon el, ha a meghívás a feleségének nem szól. Hat átírtam a meghívót. E is jöttek mindketten, végig a háttérben maradva. Esküvõn meg nem volt, ha lett volna azon is ott lettek volna. Mert az apám es ha nem is szeretem, de elfogadom es valamilyen szinten tisztelem a feleségét is.....
Valószínûleg le fognak pontozni, de mindegy, akkor is leírom a véleményemet. 23 éves vagyok, már viszonylag felnõtt. Beleképzeltem magam a férjed gyerekeinek a helyzetébe. Ha az én apám újranõsült volna, én se fogadtam volna el az új nõt. Persze, függ a körülményektõl is, de felõlem az új nõ csinálhatna akármit, akkor se lenne az anyám. Pláne így nem, hogy felnõtt ember vagyok én is. Az alapvetõ emberi normát megadnám, de többet nem. Mit tiszteljek rajta? Semmi közöm hozzá, és ne próbáljon meg anyám lenni, mert sosem lesz az. Annyira talán nem is beszélek a levegõbe, mert szüleim majdnem elváltak pár éve, több mint 20 év házasság után, és nagyon megviselt így is, pedig már nem vagyok gyerek. Azóta szerencsére kezd visszatérni minden a rendes kerékvágásba. Ha én a házasulandó pár helyében lennék, akkor meg sem hívnám az apám új nõjét az esküvõmre. Nem szeretném, hogy kb. annyi maradjon meg, hogy jó pofiznom kellett végig. De én ezt most így látnám, de sok mindentõl függ két ember viszonya.
Gyáva Oroszlán, én sem örülnék, ha az apám új nõje beállítana az esküvõmre. Ott csak olyanok legyenek, akiket szeretek, és akiket szívesen látok. Ha eljönne, akkor kapásból 3 ember feszengene (én, õ, apám).
Kérdezõ, én a szertartásra mindenképp elmennék a férjjel a helyedben, a vacsorára viszont csak akkor, ha hívnak. Ez a legbékességesebb megoldás, így kimutatjátok azt is egyértelmûen a hivatalos részén a dolognak, hogy most ti egymáshoz tartoztok, meg a párnak is lehetõsége van azokkal tölteni a lakodalmukat, akikkel szeretnék. (ja, és ha a helyet fizikailag érted, azért ne a szülõkhöz ülj be az elsõ sorba, hanem mondjuk közvetlen a férjed mögé a másodikba... így együtt is vagytok, meg a házasulók szülei ülnek a szülõk helyén.)
Nem hinném, hogy problémáznod kéne ezen, mert szerintem senki nem fog téged meghívni.
2-es vagyok. Igaza van Gyáva Oroszlánnak. Õk most egy pár. Tetszik, nem tetszik a családnak! Vagy együtt, vagy sehogy. Könyörgöm felnõtt korú "gyerekekrõl" van szó. Nem idióta kisgyerekekrõl, akiket még lehet a másik és annak új párja ellen nevelni. (Nem azt állítom, hogy itt ez történt, de rengeted az ilyen példa). Nekem is elváltak anyuék és imádtam apu új párját, anyu új párja meg gyakorlatilag velünk él és semmi gondunk nincs. De nem is hagytam magam befolyásolni, mikor próbáltak egymás ellen beszélni! Az eljegyzésemre anyu közölte, csak akkor jön el, ha apu nem hozza a barátnõjét. Én meg közöltem anyuval, ugyan nagyon sajnálnám, ha nem venne rajta részt, de nekem nagyon jó a viszonyom apu barátnõjével is... és meghívtam. (Végül mindenki ott volt :-) )
""Ha pedig a férjed nélküled megy el, a "békesség kedvéért", akkor mire hazajön, én elcsomagolnék onnan, tõle, mert az nem házasság, nem párkapcsolat, nem család. " Pont ez a lényeg, csillagom, ez nem EGY család. És nem kell tönkretenni egy házaspár nagy napját saját önzõ, kicsinyes érzéseink miatt." Tehát szerinted ha elmegy, tönkreteszi az esküvõt. Szerintem pedig ha egyedül marad otthon, a férje pedig elmegy, elmegy, tönkreteszik a saját házasságukat.
Ja, bocs, félreértelmeztelek.
"nem kell tönkretenni egy házaspár nagy napját saját önzõ, kicsinyes érzéseink miatt." Mi abban a kicsinyes, hogy azért menne el, tudván tudva, hogy utálják, mert az apjuk felesége?
"Ha pedig a férjed nélküled megy el, a "békesség kedvéért", akkor mire hazajön, én elcsomagolnék onnan, tõle, mert az nem házasság, nem párkapcsolat, nem család. " Pont ez a lényeg, csillagom, ez nem EGY család. És nem kell tönkretenni egy házaspár nagy napját saját önzõ, kicsinyes érzéseink miatt.
Tc. Ha nincs Meg hívó ???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!