Találatok a következő kifejezésre: Férjem külföldön és (30 db)

Sikerült már valakinek külföldre költözni kisgyerekkel? Gyerekem apjával szétmentünk, bölcsis gyerekünk van. Új férjem külföldön él, bejelentett munkája van ott és ingatlana. Hogyan tudok kimenni a kisgyerekemmel, hogy a férjemmel családban éljünk?

Apuka nem egyezik bele, hogy kimenjünk. Én felajánlottam hogy minden évben 2 hónapot vele élhet és skype-on hetente többször beszélhetnek. Lehetséges kimennem? Valakinek sikerült már?

Legjobb válasz: Ha a gyereketek apja jóváhagyja, akkor viheted magaddal.

Ha a gyereketek apja jóváhagyja, akkor viheted magaddal.
Ha az engedélye nélkül kiviszed, akkor körözni fognak és a rendõrök hozzák vissza a kicsit. Ne kockáztass, próbálj megegyezni vele.
Pedig kell az apa beleegyezése. Beszélj vele, ez a gyerek érdeke is. Én is ebben a helyzetben vagyok.
Ez ennyire nem fekete vagy fehér. Apuka nem lehetetlenítheti el anyuka életét. Családjogi ügyvéd segítségét kérd, és a gyámüggyel is vedd fel a kapcsolatot. Kérdezd meg, hogy milyen engedélyeket kell beszerezned.
Te belenyugodnál abba, hogy tizenkettõbõl tíz hónapot nem láthatod a gyerekedet?
"Ha otthon maradtok, valószínû csonka családban nõ fel, de ha kimész külföldre, nagy esélye van a gyereknek szeretõ családban felnõni." Jah, a mostohaapa nyilván jobban fogja szeretni mint a sajátja. Ez rendkívül életszerû. "Nehéz elengedni azt, akit szeretünk, de meg kell tennünk, ha úgy tûnik, hogy annak esélye van a boldogságra, ha elengedjük." Miért vagy olyan biztos benne, hogy ott boldogabb lenne, mint itthon? Nekem úgy tûnik, hogy ez ez egész inkább az anyuka boldogságáról szól.
A volt férjed helyében nem egyeznék bele, de ha mégis elenged a bíróság, akkor tuti, hogy havonta utaznék a költségedre. (egy 3 gyerekes apuka)
Már küldtem neked linket hogy milyen szabályok vannak ha valaki gyerekkel külföldre akar menni. Semmit nem veszítesz ha kérsz a gyámügytõl engedélyt, vagy bíróságra kerül az ügyed. Volt rá példa, hogy nem az apa javára döntöttek. Ha meg azt mondják, te menj, a gyermek marad az apjával, akkor eldöntheted. Mész vagy maradsz. Ha maradsz akkor a gyerek továbbra is veled marad. Nem a gyámság feletti jogot veszted el, csak 2 lehetõség elé állítanak. Olvasd el a linket, hogy mik a lehetõségeid. http://www.drgaaledina.hu/szakteruletek/kulfoldre_koltozes_a..
A kérdező hozzászólása: Jó olvasni, hogy vannak még igazi, jó apák!! A férjem is ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 51#, nagyon köszönöm a bíztató szavakat. Mindenképp élni fogok vele, csak beszerezzük a papírokat, amik szükségesek!
Remélem a volt férjed is ilyen és nem hagyja, hogy elvegyék tõle a gyerekét!
A kérdező hozzászólása: Õ nem ilyen, mert nem akart családot velünk.
A kérdező hozzászólása: természetesen. ha van rá esély, hogy kimenjünk, ez a minimum.
Akkor jó, készülj rá anyagilag is! :)
A kérdező hozzászólása: Bármit megteszek a boldogságomért!!!
Ha elköltöztök, akkor neked kell fizetned az apa utazási költségét.Így is vállalod, hogy akkor jön, amikor akar?
Az egy masik eljárás lenne. Te most a gyermek vegleges kulfoldre távozását akarod, amitõl pedig félsz, azt. Gyermekelhelyezes megvaltoztatasa. Arra csak akkor kerülhet sor, ha lényegesen romlottak a körülményeid es az elso elhelyezés óta eltelt minimum 2 év.
A kérdező hozzászólása: Tudod mi a félelmem? Az, hogy ha elindítok egy kérelmet, mi van, ha apa is igényt tart a gyerekre? Úgy értem elsülhet úgy, hogy nekem azt mondják, menjek Isten hírével a férjemmel, a gyerek meg marad Mo.-n apukánál? A gyerek nélkül sehova nem megyek!!! Eszembe sem jutna itthon hagyni!!!
Indítsd el a kérelmet, veszíteni valod nem nagyon van.
A kérdező hozzászólása: Felõlem annyiszor jöhetne õ is hozzánk ahányszor neki tetszik. De azt gondolom nem lenne korrekt, hogy azért mert egyszer rossz férfi mellett voksoltam, ne kapjak még 1 esélyt a boldogságra. A gyerekem kicsi, mellettem a helye. Nem akadályozom apuka kapcsolattartását és a jó viszony fenntartását, ellenben az õ áskálódásaival, csak mert én boldog vagyok. Ez így sehogy sem jó.
A kérdező hozzászólása: Én is megértem , de a magam érdeke nyilván fontosabb, mint az övé , ez evidens.
Vegul is utolso, igazad van. A gyereknek nyilvan az az erdeke, hogy egy boldogtalan anya meg egy apa nevelje, akik egyutt elni nem tudnak, ahelyett, hogy egy teljes csaladban none fel, a boldog anyja mellett, mikozben az edesapjaval is tartana a kapcsolatot. Hat igen. Igazad van.... Kerdezo, add be a kervenyt. De elotte akar be is mehetnel a gyamhivatalba es vazolhatnad a helyzetet. En is ezt tettem - mi mar kint elunk :) Mellesleg mivel pici gyerekrol van szo, szinte biztos, hogy melletted dont a hivatal.
Tudom, hogy minden eset más, pont ezért írtam, hogy nincs veszve minden, az apák is érvényesíthetik a jogaikat és éljenek is vele.Egy jó ügyvéd kell, aki megérti a helyzetüket és harcol a jogaikért.Neked nem ajánlom, nehogy a fejedre olvassa, hogy alkalmatlan vagy a gyereked nevelésére, mint, ahogy a fórumozónak is tette.Szívbõl kívánom az apáknak, hogy legyenek bátrak és lépjenek, az anyák monopoliumhelyzete ellen, mert megéri!
A kérdező hozzászólása: De az ügyvédnõ szimpatikus. Lehet hogy õt fogom felkérni, köszönöm a javaslatot.
A kérdező hozzászólása: Minden eset más és más. Nem ismerjük a körülményeket ott, és Ön sem az enyémeket. ez egy fórum, ahol általánosságban írja le mindenki a véleményét. Ezzel kell számolni! Minden jót!
A kéthetes láthatás sajnos nem az apa hibája, hanem a magyar jogrendszeré, nem enged többet, ha az anya nem egyezik bele.A gyerek érdeke, hogy láthassa, találkozhasson az apjával is és nem csak az, hogy az anyjával jó legyen a viszonya.Egyetlen mostoha apa sem pótolhatja az igazit és ki tudja, hogy még mennyi lesz belõlük.A vér szerinti apából csak egy van és joga van a gyerekéhez.Az évenkénti látogatás egy nevetséges ötlet, anyaként a kérdezõ sem bírná, de elvárná az apától, hogy szó nélkül beleegyezzen.Gyomorforgató sajnos ez a történet és reménykedem, hogy az apa nem hagyja magát!
Nem. Anyakent a gyerek erdeke az, hogy a gyereke boldogan, kiegyensulyozottan, biztonsagban noljon fel. Itt kethetenkenti lathatasrol van szo - olyan orult szoros kapcsolata nem lehet az apanak a gyerekkel, nem gondolod? Az anyja mennyire lenne bodog mellette, a ferje nelkul? A gyerek mennyire lenne boldog egy olyan apa mellett, akki x idonkent valtogatja a noit? Hol van itt a biztonsag es a kiegyensulyozottsag? Sok elvalt szulo nem azert nem engedi a gyereket elmenni, mert hu de nagyon szereti meg ragaszkodik hozza, hanem nehogymar annak a szemet kvanak vagy epp mocskos sticinek jo legyen.
Akkor a kérdezõ miért nem ezt teszi? Anyaként a gyerek érdeke, hogy ne veszítse el az apját, akkor miért a saját boldogsága az elsõ?
Nos, ha mar igy megszolitottal: igen, engednem, ha ugy latnam, hogy ez a gyerek erdeket szolgalja. Igaz, en no vagyok, tehat anyakent a gyerekem erdekeit helyezem eloterbe, nem magamat....
Én értem, amit az apuka ír és jogosnak is tartom!Roppantul unszimpatikus, hogy az anya a saját boldogsága miatt leigázza a körülötte élõket, mintha az nem számítana, hogy ennek a gyereknek van vér szerinti apja, aki látni akarja és a gyereknek is szüksége van rá.Nem kívánom senkinek, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy bárki is veszélyeztesse a gyerekkel való kapcsolatát.
58 válaszoló: Anyukaként, te hagynád, hogy a férjed külföldre vigye a gyerekedet, hogy évente egyszer lásd, mert jobb a gyereknek külföldön, mint itthon, jobb neki távol tõled, mint melletted?Vagy az anyáktól elvenni bûn, apáktól pedig nem számít?
Egy gyereknek nem érdeke, hogy apjától elszakítsák.Az anya lehet boldog úgy is, hogy nem veszi el az apjától a gyereket.Nõként ti csak ezen az oldalon tudtok gondolkodni, én értem, hogy az apa miért küzd és minden olyan férfi megtenné ezt, akit érdekel a saját gyereke.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Mi is ebben reménykedünk.
Szerintem is kedves kérdezõ, mindenki megérdemel egy második esélyt a boldogságra! Sok sikert!
HA boldog az anya, boldog a gyerek is. Fõleg ha kicsi. Egy anya nem ok nélkül van egyedül egy kis gyerekkel. Nem hiszem hogy egy nõ arra vágyna hogy apa nélkül nevelje a gyerekét. Én szorítok!
Amugy kedves apuka, az igazan jo szulo a gyermek erdekeit nezi. Marpedig ma Magyarorszagon sok jora nem szamithat a jovoben sem egy gyerek. Tobb lehetoseg, nyugodtabb elet varja kulfoldon -egy-ket kiveteltol eltekintve- mint amire Magyarorszagon lehetosege lenne.
Férjenek rossz volt, attól apának még jó lehet és a kérdezõ is azt írta, hogy jó a kapcsolata a gyerekkel.Egy bölcsis gyereknek évente egyszer látni az apját nem érdeke, egyedül neked lenne jó, ha a férjeddel élhetnél, senki másnak.Megpróbálhatod a bíróságot, de ha van a bíróban némi empátia, akkor nem engedi.Ha neked elég lenne, hogy évente egyszer látod a gyereked, akkor hagyd itthon és menj.Ha neked nem elég, akkor mibõl gondolod, hogy neki igen?
"Õ utálja az apákat: " Bocsánat, de helyesbíteném a gondolatodat. Nem az apákat utálom általánosságban, hanem a semmirekellõ sz.r alakokat, akik még válás után is sakkban akarják tartani a gyerekük anyját. Értem én apuka szempontjából is a problémát, csak nem tartom jogosnak, hogy miután orrba szájba csalta terhes asszonykáját, majd otthagyta, mi a jó fenéért nem engedi el teljesen. Annak a kicsinek is jobb lenne egy ilyen nélkül. Tudod nekem errõl szól az életem, nem 20 évesen lila ködbe nézem az embereket. Nem tudom ugyan hogy hány éves vagy, de az tuti, hogy nagyon keveset tapasztaltál még az életben. Szóval üzdök apukával, mert egy idióta kretén, aki nem együttmûködni akar, csak keresztbe tenni ott ahol tud. A kérdezõ esetében is ezt látom. A lecsökkentett tartásdíj, mert a kérdezõ kapcsolatot mert kezdeni egy másik férfival, az erõfeszítés, amivel el akarja lehetetleníteni a kérdezõ házasságát, szánalmas. Ez tényleg nem más mint bosszú, vagy rosszindulat. Aki a terhes feleségével ezt tudja tenni, no meg a gyerekét születése körül el tudja hagyni, az évekkel késõbb ne jöjjön már azzal, hogy én vagyok az apák gyöngye, mert ez nem igaz. Szánalmas csatározás. Amúgy van az ismeretségi körömbe olyan, ahol anyukának nem adok igazat. Anyuka dobta ki, majd a láthatást minimalizálta, holott a nézeteltéréseken kívül nem történt semmit. Nem lehet ilyenkor egy JÓ apát büntetni. Nem apák és férfiak ellen vagyok, de a konkrét esetben ez a férfi nem érdemli meg, hogy apának hívják.
Senki nem utalja az apákat, utolsó. Írhatnám azt is, hogy nem kell a kulonelo szulo beleegyezese. A gyamhivatalé kell. Ha a kulonelo szulo nem engedélyezi, akkor a hivatal bírósági pert indít, ahol dönthetnek a kulonelo szulo ellenére is,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Volt már példa rá, hogy valakinek sikerült? Kéthetente van a láthatás.
nagyon utálja itt néhány ember az apákat azt senki sem tudja ki hibázott. gyerekes nõk is léptek már félre vagy szakítottak
Nem kell az apának beleegyeznie. A gyamhivatalnak kell. Kicsit gyorsabb, ha az apa beleegyezik, de csak egy per kell es a gyerek mar mehet is,
Az apának bele kell egyeznie. Ha nem teszi, lehet a gyámhivatalhoz fordulni, de ha az apa normális (függetlenül a kettõtök viszonyától) nem nagyon hinném, hogy a javadra döntenének. Próbáljatok megegyezni. Szerintem ez a két hónap láthatás nagyon karcsú, mert mire újra találkoznak a következõ nyáron a gyerek már azt sem fogja tudni ki ez az ember. Kamaszoknál talán mûködhet ez a felállás, de kisgyerekeknél nagyon necces. Kicsit gondolj bele az exed helyzetébe is, tedd félre a sérelmeidet, és csak szülõként próbáld átérezni, hogy minek készülsz õt kitenni.
Szerintem fordulj ügyvédhez. Egy jo ügyvéd és egy még jobb bíró segíthet ezen a problémán.
Nem kell, hogy az apa beleegyezen. Be kell menni a gyamhivatalba es elindítani a kiskoru bpvegleges kulfoldre távozása eljárást. Kell hozza a férjedtoll a jovedelemigazolas, befogadó nyilatkozat, kulfoldi hatóság által készített kornyezettanulmany. Ha a verszerinti apa ellenzi a költözést, akkor az ugy a bíróságra kerül, ahol abiro dönthet az apa ellenében is a költözésrol. Milyen idõszakonként van egyebkent a lathatas es híva költöznetek?
csak a gyámhatóság által tudod kikerülni az apuka beleegyezését, de õk sem adják az engedélyt egy szép mosolyért...
Hogy állapodtatok meg a láthatásba? Mindig pontosan viszi és kihasználja a rendelkezésére álló idõt? Szerintem a gyámhatóság mindenképpen figyelembe fogja venni, hogy a férjed kint él. Próbáld meg. Apuka mi a francnak lépett le a kisgyerek mellõl? Szülés után nem volt akkora buli mi? Most meg itt sajnálja mindenki. Nem hiszem, hogy a kérdezõ szülés után olyat tett volna, amiért magára kell hagyni egy kisgyerekkel. De sajnáljátok csak szegény apukát. Egy semmirekellõ sz.házi, aki békésebb vizekre evezett. Azt se érdemelné meg az ilyen, hogy a gyerekét egyszer is lássa. Hú de haragszok. Persze majd a kérdezõ fog egész életében apukához alkalmazkodni, apuka meg megszabja neki, hogy hol és kivel élhet. Na nehogy így legyen már. Még egyszer mondom, menj el a gyámügyre, miután kerestél egy családjogi ügyvédet.
Mint ahogyan már irták az apa beleegyezése nélkül nem viheted sehová. Próbáld meggyõzni az exedet, hogy kivihesd a gyermekedet, ha ne talán nem viszed magaddal, akkor a boldogságod nem lesz teljes. legalábbis én biztosan igy lennék. Viszont a férjedet nagyon jól ismered, hogy feladd az itthoni életedet?
A beleegyezése nélkül nem viheted a gyereket, ez így van. Akkor a gyerek lakjon az apjával, és te láthatod õt évi két hónapot - ebbe az apa biztos belemenne.
A kérdező hozzászólása: Sajnos pont ezt érzem hogy apuka el akarja lehetetleníteni személyes bosszúja miatt a boldogságomat. A nyári szünetekben haza hoznám neki a gyerekét és vele lehetne.
A kérdező hozzászólása: A férjem nem tud hazajönni külföldrõl, szerzõdés köti oda még évekig, viszont én vele szeretnék élni hisz azért mentem hozzá. A gyerekemet szereti. Igen, apának biztosítani tudom a láthatást és a kapcsolattartást.
Igen, en kulfoldre költöztem a gyerekemmel. Meg tudod oldani a kéthetenkenti lathatast?
Nem sikerült, a bíróság az apa javára döntött. 3 éve volt a per, gyerek 7 éves volt. A láthatást havonta tudtam volna biztosítani. A fiunkat nem kérdezték meg. Nekem mondjuk nem volt kint férjem, csak fix munkám lett volna. Amúgy nem akarom támadni a kérdezõd, de van egy kb 2, 5 éves gyereke és már elvált és újra férjhez ment. Gondolom nem tegnap ismerte meg a férjét, tehát nem nagyon rázta meg a válás.
A kérdező hozzászólása: EU-n kívülre mennénk, évente 1, de hosszabb alkalom a megoldott, akár több hónap. Nem utálom apukát meg a férfiakat. Úgy gondolom kaphatnék az élettõl egy második esélyt, mert rosszul alakult a párkapcsolatom. Apuka látogatja kislányát, viszont amikor megismerkedtem a férjemmel, anyagi helyzetre hivatkozva egybõl a minimumra csökkentette a gyerektartást. Pedig nincs rászorulva. Ennyit a jóindulatról.
Utolsó, mekkora baromságot irtal, egyszerûen eszméletlen. Tényleg ennyire hulye vagy, vagy csak utálod azt, aki a gyerekének jobbat akar? Egy nyolc eves gyereknek meg fogalma nincs arról, hogy mi a haza, az az egyik. A masik, ha valaha is voltál Hollandiában, netán éltél ott amit erõsen kérlek, akkor tudnád, hogy a "szerencsétlen" gyerek sokkal jobb körülmények koze került minden lehetséges értelemben, mint amilyenben valaha magyarorszagon lehetett volna es most itt meg véletlenül sem az anyagiakat értem. A kicsi agyaddal biztosan nehéz zt megérteni, hogy a normalis szulo a gyerek érdekeit nézi. A gyereknek a nyugodt, biztos környezet az érdeke. Az anyját meg ne vedd szadra, hiszen nem is ismered, a sajátomat szidni inkabb, ha mindenképpen kell valakit, o nevelt ilyen agyatlannak.
Viktoria von Bourbon Parma (lánynevén Gy.) 8 éves volt, amikor az anyja elvált az apjától, és kivitte a gyereket Hollandiába. A kislány egyszerre vesztette el az apját és a hazáját. Most aranyba-gyémántokba fürdetik, és azt hiszi szegény, hogy pótolhatja azt, amit nem kapott meg annak idején. Az anyját legszívesebben...de ez büntetendõ. Én nem ülök egy önzõ állat miatt sem. Ezt akarod tenni! Tönkrevágni a kölyködet?! Ha az apja nem engedi, akkor nem teheted meg. Ennyi.
Ismerek férfit aki évekig pereskedett a lányáért (4-5 évig). Nem olyan ritka.
A 34-es hozzászólását se nagyon vedd készpénznek! Mennyit foglalkozott eddig a gyerekkel? Nem hinném, hogy egy átlag férfi csak úgy elperelne egy gyereket. Gyávábbak és életképtelenebbek annál! Úgyhogy igenis megjátszanám, amit írtam. Különben is tapasztalatból mondom. Közeli ismerõsömmel szemétkedett a volt párja a gyerek elhelyezésével kapcsolatban. Mikor felhozta ezt a dolgot egybõl elkezdett szabódni, és beleegyezett a lánynak kedvezõbb dolgokba. Szóval ennyi.
Eszedbe ne jusson 32-es hozzászóló felelõtlen ötletét megfogadni, mert élesre töltött revolvert adnál ezzel az exférjed kezébe, és elképzelhetõ, hogy bosszúból tényleg elperelné a gyereket tõled.
Remélem nem arabországba mész el?
húzd be kicsit a csõbe. állj elé azzal, hogy ok, ha nem egyezik bele a te általad kért dologba, akkor otthagyod neki a gyereket. kíváncsi lennék mit mondana, mert tuti nem vállalná. csak gyökérkedni akar. eléggé tipikus.
Bocsánat: szóval ha csak évente 1x tudod biztosítani a láthatást, nem fogja engedélyezni a bíróság.
Ha csak évente 1x tudod biztosítani a l
A kérdező hozzászólása: Jó a kapcsolatuk és ezt támogattam is mindig és segítettem is benne, hogy az legyen.
EU-n kívül... Hat az húzós lesz. Mesélj a gyerek es az apa kapcsolatáról!
A kérdező hozzászólása: Ne is támadj. 10 hetes terhesen mentünk szét elõször, aztán én görcsösen ragaszkodtam és családot akartam, majd vele maradtam, de mivel nõket hordott már fel a lakásba is, a gyerek születése után elköltöztem tõle. Bocs, de eddig bírtam.
A kérdező hozzászólása: Apa nem egyezik bele, de nekem férjem van külföldön és biztosítani tud minden ellátást és anyagiakat.

Azt szeretnem tudni, hogy felvettem a ferjem nevet es hogy ezt kulfoldon hogy tudom hasznalni?

Pl. Kiss-Kovacs Andrea. A Kiss a ferj nev. Kulfoldon ez megcserelodik Andrea Kiss-Kovacs vagy Andrea Kovacs-Kiss? Mivel kulfoldon ugy szokas, hogy a keresztneved utan a sajat csalad neved jon aztan a ferje. De ha kotojellel van irva az osszetartozik es nem cserelhetem fel vagy igen? Tehat a Kiss-Kovacs az ugymond egy nev es nem fordithatom meg? Ha lehetseges akkor az torvenyes is? Remelem ertheto ahogy leirtam, hogy mire is lennek kivancsi. ;-)

Legjobb válasz: Külföldön általában vagy férjed, vagy a saját vezetéknevedet használod, ha mindkettöt, akkor olyan sorrendben, ahogy az anyakönyben szerepel: a te esetetedben a Kiss-Kovács nem változik, csak a keresztnév kerül elöre.

Külföldön általában vagy férjed, vagy a saját vezetéknevedet használod, ha mindkettöt, akkor olyan sorrendben, ahogy az anyakönyben szerepel: a te esetetedben a Kiss-Kovács nem változik, csak a keresztnév kerül elöre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszodat!! Sokat segitettel!:-)

A férjem külföldön dolgozik, és azóta nagyon aggódom érte?

Lassan megszokom a hiányát, nem ezzel van az igazi gond, hanem hogy nagyon sokat aggódom. Olyan kapkodós típus, itthon is mindig érte ilyen-olyan baleset, most meg kiderült, hogy hanyatt esett a lépcsőn. Tavaly meg a jégen. Jó, ez így viccesen hangzik, hogy ilyen mulya, de folyton eszembe jut, hogy mi van, ha nagyobb baj éri. Hogyan állítsam le az agyamat?

Legjobb válasz: Szia . Nem tudsz érte tenni semmit innen ,saját magadat teszed tönkre ha folyton pánikolsz . Az én párom is külföldön melózik ,beszélünk minden nap ,és annyira nem nagy idõközönként látom ,3 hetente jön haza . Velem meg az a baj ,hogy nehezen viselem a hiányát ,folyton recsegek :D ... tudom ez sem jó . De a mindennapos komunikáció azért segit . Neked milyen idõközönként jár haza a párod ?

Szia . Nem tudsz érte tenni semmit innen , saját magadat teszed tönkre ha folyton pánikolsz . Az én párom is külföldön melózik , beszélünk minden nap , és annyira nem nagy idõközönként látom , 3 hetente jön haza . Velem meg az a baj , hogy nehezen viselem a hiányát , folyton recsegek :D ... tudom ez sem jó . De a mindennapos komunikáció azért segit . Neked milyen idõközönként jár haza a párod ?
Külföldön nem tud vele lenni, segíteni!-.- Magyarok. Megértelek, kedves kérdezõ, de meg kell próbálnod nem erre gondolni! Milyen gyakran beszéltek?
Mi a különbség aközött, hogy MO-on történik vele ilyesmi, vagy külföldön? Ha itt éri nagyobb baj, akkor sem kisebb a probléma, viszont (a legtöbb) külföldön sokkal fejlettebb az orvosi ellátás, tehát még ott lehet jobb kimenetele a dolognak. De attól, hogy ezen töröd a fejed, se valószinübb, sem valószinütlenebb nem lesz egy esetleges baleset. Amit tenni tudsz, hogy elfoglalod magad, dolgozol, akkor nincs annyi idöd ilyeneken törni a fejed.
Szedjél nyugtatót. Máshogy úgysem fogsz leállni, mindig ezen fogsz kattogni, ami meg tök felesleges, mert az lesz a vége, hogy már élve eltemeted szerencsétlent. Vannak béna emberek, mégis sokáig eléldegélnek.
"Jó, ez így viccesen hangzik, " Nem, nem vicces. "Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel!"- énekelte nekem a 8 éves gyerekem, amikor elege lett, hogy szétaggódom minden miatt magam. " Olyan kapkodós típus" - ezen kellene óvatosan javítani...


Mire elvégzem az ápolóképzőt, majdnem 30 leszek. Nyelvtudásom nincs. Így is el tudnék helyezkedni külföldön és hol? Nő vagyok férjjel, gyerekkel.

Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem fogsz tudni elhelyezkedni ápolónõként külföldön ha nincs jó társalgási nyelvtudásod. HA nem tudod az ország nyelvét hogy kommunikálsz a betegekkel,orvosokkal?? Tanuld a nyelvet is.. Tudom,hogy mi a helyzet,mert Angliában élek,és munkaközvetítõ irodában dolgozom.Vannak sokszor nõvéri állások,fõleg idõsek mellé,de nyelvtudás nélkül esélytelen hogy legyen ilyen munkád..

Nem fogsz tudni elhelyezkedni ápolónõként külföldön ha nincs jó társalgási nyelvtudásod. HA nem tudod az ország nyelvét hogy kommunikálsz a betegekkel, orvosokkal?? Tanuld a nyelvet is.. Tudom, hogy mi a helyzet, mert Angliában élek, és munkaközvetítõ irodában dolgozom.Vannak sokszor nõvéri állások, fõleg idõsek mellé, de nyelvtudás nélkül esélytelen hogy legyen ilyen munkád..
Mosogatás, gyatrább takarítás esetleg. Bármi értelmeshez kell. De a többihez is jól jön, mert 100+1 munkavállaló van és értelem szerûen az elõnyt élvez aki beszéli a nyelvet.
mire elvégzed, addigra pont meg tudsz tanulni egy idegen nyelvet ;)
ma 18:24 vagyok Igaza van az utolsó írónak.Senki nem fog tõled nyelvvizsga papírt kérni..Senki nem fog szólni, ha nem tökéletesen ragozod az angol mondatokat, és azért sem szólnak ha ne adj isten 1-2 szót rosszul mondasz ki.Ha megérted hogy mit kérdeznek, mit mondanak neked, és ha tudsz válaszolni, kérdezni akkor minden rendben van..Ennyi az egész..
"De figyu, németet tanultam középsuliban, ugye 4 évet. Semmilyen vizsgát nem tudtam belõle lerakni, mondjuk nem is próbáltam. 2-3 oszt. társamnak meglett a középfokú A vagy B, egyiknek a C." Félreérted. Nem fognak tõled kérni semmiféle papírt a nyelvtudásodról. Ez csak a "magyar módi", kb. sehol a világon nincs olyan, hogy nyelvvizsga... Beszélgetnek veled 3 percet és ha megy akkor oké, ha nem megy akkor viszont látás. Teljesen mindegy van-e nyelvvizsgád.
+" A kérdező hozzászólása: Dehogy tanulok meg nyelvet addigra! Már 28, 5 éves vagyok :) " Én siralmas vagyok a nyelvtanulásban..Egyszerûen képtelen vagyok nyelveket tanulni.Mégis 36 évesen kimentem Angliába minden nyelvtudás nélkül, és elkezdtem a nyelvet tanulni.Nemsokára 39 éves leszek..Még mindig tanulom az angol nyelvet, mert iszonyatosan nehezen megy nekem..De nem adom fel..Egyszer csak megtanulok tökéletesen kommunikálni.. Kedves kérdezõ! Bárcsak 28 éves lehetnék akkor még nagyobb erõbedobással tanulnék nyelvet..Mit nyelvet..nyelveket!!
A kérdező hozzászólása: jövõ nyárra már végzek! Végül is, lehet h megbukok, és akkor tovább tart a képzés, azaz több idõm is lesz nyelvet tanulni :) De figyu, németet tanultam középsuliban, ugye 4 évet. Semmilyen vizsgát nem tudtam belõle lerakni, mondjuk nem is próbáltam. 2-3 oszt. társamnak meglett a középfokú A vagy B, egyiknek a C.
nehogy már 1, 5 év alatt ne tanulj meg legalább középfokon egy nyelvet
A kérdező hozzászólása: Dehogy tanulok meg nyelvet addigra! Már 28, 5 éves vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Hozzászólóm! van egyáltalán olyan munka, amihez nem kell feltétlen nyelvtudás?
tegnap 17:36 "Tudom, hogy mi a helyzet, mert Angliában élek, és munkaközvetítõ irodában dolgozom" tudom, hogy marha pofátlan vagyok: de érdekelnének angliai állások, persze erõs angol nyelvtudással...e-mailben megírnád, hogy hogyan lehet nálatok regisztrálni? Köszönöm :)

A munkásszállón lehet vendégeket fogadni? A férjem külföldön (Németország) dolgozik, és most az ottani albérletükben gondok adódtak, ezért átmenetileg munkásszállóba kellett menniük a lakótársaikkal.

Tervben van,hogy kislányunkkal meglátogatjuk ?t a kislányunkkal 3-4 napra. Ha a lakótársai hazautaznak,akkor ütnénk nyélbe a látogatást.. Ilyenkor a szállón a kérnek x összeget,ha megszállunk a páromék szobájában,vagy ki lehet venni 3-4 napra a szállón szobát? Tudom,hogy nem a legkomfortosabb egy ilyen szálló,de mégis olcsóbb mint egy hotel...

Legjobb válasz: Ezt ott kéne megtudni, ahol lakik a férjed. Szerintem minden szállón más a szokás. Mi évekkel ezelõtt édesapámhoz mentünk ki Németországba, és minden további nélkül ingyen alhattunk a szállón, abban a szobában ahol õk laktak.

Ezt ott kéne megtudni, ahol lakik a férjed. Szerintem minden szállón más a szokás. Mi évekkel ezelõtt édesapámhoz mentünk ki Németországba, és minden további nélkül ingyen alhattunk a szállón, abban a szobában ahol õk laktak.
Ezt neki kéne megkérdezni ott, ahol lakik, mert Németország nagy, sok szállóval, sok szabállya stb.
Melyik városban dolgozik a férjed?
A Facebookon van 2 olyan is hogy müncheni magyarok klub. Oda be kell lépni és ott tuti van szállás pár napra is ami jobb mint a munkásszálló. Sõt még olyat is találsz aki éppen münchenbe megy és kivisz titeket (természetesen nem ingyen de olcsóbb mintha saját autóval mennél)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat ! :) .... (Münchenben dolgozik)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !!! :) ))

Gyerektartási díj megállapítása miként történik? Férjem külföldön dolgozik és nem tudom hogy magyar viszonyoknak megfelelöen vagy a kinti keresete alapján lehet e kérni a válásunk esetén. Tehát mi az alapja?

Legjobb válasz: A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.

A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.
Elõzõnek: nekem van olyan barátnõm, akinek a volt férje angol, és a lányuk után havi 800 font tartásdíjat fizet. Ha egyszer a tartásdíj a fizetés x százaléka, akkor annyit kell fizetni akkor is, ha a fizetés milliárdos összegre rúg. A tartásdíj pont arról szól, hogy az apuka a jövedelmének megfelelõ összeggel járul hozzá a gyerek ellátásához. Vagyis gazdag apuka nyilván kötelezõen többet ad a gyerekének, nem minimálbérre való összeggel szúrja ki a szemét, miközben maga él, mint Marci hevesen.
A kérdező hozzászólása: Nincs hazai kereset, önnállóan ment dolgozni és igen, angliában van. Tehát onnan kell kérni munkáltatói igazolást ezek szerint? Hoznia kell a tárgyalásra is mielöbb? Vagy csak a legvégére? Ezek szerint a fizetése 20% át kérhetem. Mindenképp köszönöm a választ.
A fizetés 20%-át kérheted igen, ha az nem irreális. Tehát ha keres nettó 1-1, 5 millát, akkor nem fogják neked ítélni annak a 20%-át.Ha keres keres nettó 100-150 ezer ft-nak megfelelõ összeget, akkor igen, valószínû megkapod a 20%át.Csak amennyit a bíróság reálisnak lát a gyerek tartására.Mert ugye az úgy tevõdik össze, hogy van a csp ami a gyereké, és van apja-anyja, akik 50-50%-ban kötelesek a gyereket eltartani.
15, 04-nek. Nem ez nem így van a magyar jogszabályok szerint. Ezt meg lehet akkor tenni ha apuka is bele egyezik, de ha nem, akkor nem.Az esetben marad a reális összeg.
elvileg igen. ha nincs anyagi vita, azaz van közös megegyezés, akkor elvileg egyikõtöknek sem kell elmennie. csak egy ügyvéd kell.
Én nem tudom mennyi pénze van ügyvédre, mert ha fogad egyet és közös megegyezés van, nem kell megjelennie, de az ügyvéddel találkoznia kell, tehát minimum azért haza kell jönnie. Amúgy minek ugrálsz helyette?-szerintem, egyszer így is -úgy is haza kell jönnie.Mi ennyire sürgõs neki??

Tegnap pozitívat teszteltem, 2 gyerek és 6 év próbálkozás után! :-) A férjem külföldre ment dolgozni, 3 hónap múlva jön haza, ez a munka meghatározza életünket (anyagilag, őt erkölcsileg is, előléptetnék). Hogyan tudassam vele?

Miel?tt kiment, negatívat teszteltem, így nem is gondolhatja, hogy végre sikerült!:-) 6 éve próbálkozunk a harmadik babócával, minden vizsgálatra elkísért, mindenben kiveszi a részét a két gyerek körül is. Hogyan tudassam vele, hogy babát várok??? Nem akarom, hogy úgy jöjjön haza, hogy nagy hassal lát..a munkát viszont rögtön otthagyná, ha megtudja, hogy mi van! Ha hazajön, anyagilag nem leszünk el?rébb, és ? mindenféleképpen akarta ezt a munkát! (nem lenne semmi baj anyagilag, ha ez a munka nem lenne sem!) Egy hete ment ki, hiányzik:-(

Legjobb válasz: Grat.:) Amúgy a 6 év alatt 100%-osan mûködött a teszt? Úgyértem sosem volt olyan hogy pozitívat adott és az ismétlésre már negatív lett?

Grat.:) Amúgy a 6 év alatt 100%-osan mûködött a teszt? Úgyértem sosem volt olyan hogy pozitívat adott és az ismétlésre már negatív lett?
Na jó ezt már én is könnyezve olvastam! Gratulálok! Az én férjem is kint dolgozik 4 éve, a második fiúnkat úgy hordtam ki és szültem meg, hogy õ kint dolgozott, a szülésre pedig nem ért haza. De túléltük! Tudom mi vár rátok, de hidd el így is örülni fog! Most a 3.-ik babànkat várjuk, sajnos most nem az a legnagyobb baj, hogy kint van, hanem, hogy beteg e a baba, vagy sem. Most kell mennem genetikára, amniora, így nehéz nélküle! De ti is biztosan meg fogjátok oldani, igaz hiányoznak nekünk, meg nekik is a család, de sajna másképp ithhon nem igazán jutunk elõrébb! Sok boldogságot !
lehet hogy ezt a videot kene ekåkuldeni?kitalalna mi tortent?:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! :-) képzeljétek, a nagylányom jött, odabújt az ölembe és azt kérdezte, hogy ugye anya kapunk egy kistesvért, azért sírsz? Hát ki lehet bírni ezt sírás nélkül??? Jövõhéten megyek orvoshoz, és valószínû elõször elküldöm mmms-ben az uh képet.. :) Istenem, már minden megbõget:-((( pedig olyan boldog vagyok!!!! köszönöm mindenkinek a választ!!!! Sok boldogságot nektek is!!!!! :-) remélem minden rendben lesz:-)))
Szerintem küld el a pozitív teszt képét telefonon :) .
Küldd el neki az elsõ uh képet, és írd meg (vagy ha beszéltek, mondd meg), hogy minden vizsgálat után elsõ dolgod lesz, hogy mindenrõl tájékoztasd, és 4D-re már együtt mentek majd:)
De aranyos vagy! :) Mondd el telefonon, de kérd meg, hogy maradjon kint, mert így juttok elõre. :) Lemarad 2-3 vizsgálatról, de javarészt itthon lesz a terhesség alatt és szüléskor is! Gratula nektek!
A kérdező hozzászólása: hát elmondtuk:-))) skypon beszéltünk, talán ez volt a lehetõ legjobb megoldás. Az én hatalmas, erõs férjem úgy sírt örömében, mint mi....a gyerekek egymás szavába vágva meséltek( a fiam velem volt az ultrahangon), megmutattuk az uh képet is:-) nagyon sajnálta, hogy nem ölelhet meg minket, de megígértem neki, hogy a következõ vizsgálatra jöhet õ is:-) jaj, Istenem mikor múlik már el ez a sírhatnék??? nagyon szépen köszönöm mindenkinek, igazatok volt, most már úgy érzem, minden rendben lesz! Kívánok nektek sok boldogságot!!!!!!
12-es vagyok gratulálok nektek a picihez!!! és nagyon sok boldogságot és egészséget az egész családnak!!!
A kérdező hozzászólása: ez hihetetlen! Most telefonált a férjem, hogy olyan megmagyarázhatatlan érzése van, minden rendben van -e itthon? :-) Este kiderül minden:-)))
A kérdező hozzászólása: sziasztok! :-) Képzeljétek, voltam orvosnál, minden rendben a babával, 7 hetes kismama vagyok!!! :-) még a dokim is megölelt, én meg mint egy kisgyerek, úgy sírtam örömömben.. :-) a két gyermekem ""magára vállalta"", hogy õk mondják el a hírt az apjuknak:-) kíváncsi vagyok a reakciójára! Este lesz a "nagy beszélgetés" skypon, megírom, mi lesz! :-) nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki bátorított! mindenkinek sok boldogságot, boldog babavárást aki kismama!
A kérdező hozzászólása: az utolsó elõtti válaszadónak: tiszta szívembõl kívánom, hogy ne legyen semmi baj a babával!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Úristen, most elszégyelltem magam... :-( nekünk "csak" ez a három hónap, amikor nélkülöznünk kell apát..lehet, hogy túl reagáltam, valószínû a gyerekeim mondják el a nagy hírt! :-) Elsírtam magam azt olvasva, hogy mennyi mindenbõl kimaradt a párotok:-((( Ez az õ döntése lesz, hogy hazajön-e. Ahogy ismerem igen, fõleg ha meghallja a gyerekeit, ugyanis õk is azóta sírnak-nevetnek örömükben:-) ma könnylevest fõztem...mindenkinek sok boldogságot kívánok és köszönöm, hogy megnyugtattatok!!!! :-) holnap doki, remélem minden rendben lesz:-)
nem tragédia ha telefonon mondod el. az elsõ babámat személyesen mondtam el a férjemnek, de akkor már tudtuk hogy külföldön fog dolgozni.tehát egész terhessé alatt nem volt itt velünk, sõt a a 9 hónap alatt látott 5ször. :( a szülésre is haza akart jönni, de a baba nem várta meg, hamarabb megszületett. sajnos utána is csak másfél -2 havonta járt haza, sok mindenbõl kimaradt a pici-ma már nagy lányunk fejlõdésével kapcsolatban. a második babánkat telefonon mondtam el neki.mivel errõl a munkahelyérõl csak maximum2 hetente hétvégén jár haza ezért nem igazán kísért el vizsgálatokra.de legalább sokall többet látott terhesség alatt.pont aznap jött volna haza este a mikor megindult a szülés, csak én már reggel írtam neki smst hogy már bent vagyok a kórházba ezért még akkor elindult nem várta meg az estét.sajnos nem ért oda szülésre kb 1 órával késte le, de legalább bejött hozzám még a szülõszobára és láthatta az 1 órás kisfiát.a lányomat csak 5 naposan látta elõször. azért írtam le neked ezt mert még most is sírok rajta hogy mennyi de mennyi mindenbõl kimaradt a férjem.ami hidd el neki még rosszabb volt mint nekem!!! ha nektek tényleg errõl a 3 hónapról van szó akkor szerintem is maradjon , pláne ha ezzel még jobb lehet a gyerekeiteknek!!! ha viszont többrõl volna szó és egyébként is jó módban éltek akkor szerintem ne maradjon kint a párod.nem éri meg az a plusz pénz, pláne ha nem kell semmiben nélkülöznötök!!! sajnos mi rákényszerülünk hogy külföldön dolgozzon.így nem szenvedünk mi sem hiányt.de ha itthon dolgozna akkor nem tudom hogyan tudnánk megélni. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm:-) 3 tesztet csináltam, mind erõs pozitív! :-) Soha egyetlen teszt sem csapott még be, (eddig mind negatív lett a 6 év alatt, és mindkét gyerekünknél elsõre pozitív) plusz most 2 hete késik. Sírok-nevetek egész nap:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! :-) Végig sírtam.. gratulálok nektek is! :-) amennyi mindenen végigmentünk ezalatt a 6 év alatt, azt mondta a férjem, ha végre babát várok majd, ott akar lenni mindenféleképpen az elsõ és az összes vizsgálaton..(mint a két gyerkõcnél és a szüléseknél)ezért nem tudom, mit tegyek. De ezek után amit írtál, én is valószínû telefonon fogom elmondani. Csak olyan sírós lettem:-(( pedig olyan boldog vagyok, hogy azt elmondani sem lehet!
A kérdező hozzászólása: az én két szép gyermekem sírva ugrál örömében a szobában...:-))))) én meg sírva videózom õket... :-)))
11- és vagyok köszi szépen és nektek is sok boldogságot!
Arra, hogy el van havazva a munka miatt + drága a telefon? Egyéb kérdések csak akkor merülhetnek fel, ha nem bízol meg benne. Ha megbízol, akkor meg minek kombinálni?
Kérdés: valaha is adott arra okot, hogy ne bízz benne? Ezt neked kell tudni, itt ne várj választ. Az én férjem soha nem adott okot arra, hogy nõt képzeljek a dologba, így nem is kombinálnék és nem nõre gondolnék. Mondjuk az is igaz, hogy biztosan naponta beszélnénk.
Drága az sms/telefon?
hogy drága a telefon, másfél hét nem a világ, nem most akarja elverni a pénzét.
Arra, hogy drága.
Nõi logikával kombinálnék ahogy te.
Gondolom amit ott megkeres azt nem szeretné telefonálásra költeni.
A nõi logika az attól nõi logika, hogy nem egyértelmû.
Logikával nem kombinálsz, mert a logika egyértelmû. Buta fejjel kombinálsz.
A kérdező hozzászólása: mármint hajdan..nem mostanában voltam téringen meg csapatépítõ értelmetlenségeken :)
Szerintem nem csábul el, ha nem akar. Bízzál annyira a férjedben, hogy agya is van meg szíve, nemcsak farka. Én nem idegeskednék, ha otthon minden rendben lenne általában.
A kérdező hozzászólása: tudtam én, hogy ide kell feljelentkeznem :)
Nekem kevés lenne :( sajnos kombinálnék és számlát csinálnék :(
Ha olyan messzire ment, hogy ott pont fordítva vannak a napszakok, akkor érthetõ, hogy nem lóg a telefonon. Rendben, hogy a cég fizeti a számlát, de azért szerintem egy fõnök sem szeretne olyan számlát kapni a kezében, amiben 20 perces jócskán emelt díjas dumálások vannak. Arról valahogy lerí, hogy nem munkaügyben történtek. :) Nincs internet közelben? Esetleg megbeszélhettétek volna, hogy e-mailben tartsátok a kapcsolatot. Ez a másfél hét nem sok, ha "össze vagytok nõve", akkor is ki lehet húzni napi egy-egy kiadósabb e-maillel + napi 2 perc telefonnal. Levelet akkor ír, amikor tud, te szintén akkor válaszolsz amikor tudsz. 1, 5 hetet lazán ki lehet így bírni. De akár enélkül is. :) Ha nem lenne okom féltékenykedni, akkor nem is kombinálnék. Megkérném, hogy meséljen e-mailben mik történnek vele. :)
Hogy baj van. Mivel mi kommunikálunk egymással a kapcsolatunkban így abban a 2 percben elmondaná, hogy miért nem fog hívni és, hogy ne aggódjak. Ha mondjuk hét elején hívott volna és azóta nem akkor aggódnék a testi épsége miatt. Megcsalásra még véletlenül sem gondolnék ilyen esetben. Azt direkt nem ilyen egyértelmûen csinálná a férjed.
A kérdező hozzászólása: Nem egy nagy bulizós fajta. Van 2 gyerekünk.
A kérdező hozzászólása: mondjuk, nekem se volt sok idõm, erõm, kedvem írogatni
A cég nem azért fizeti a telefont, hogy a családdal traccspartizzon. A legtöbb céges telefon be is van chippelve. Anyukám sem hívott a héten, pedig õ csak Bécsben van.(munka) + az idõzóna miatt szerintem nem akar hívni, nem akar felkelteni titeket.Ráadásul neki éjszaka pihennie kell, másfél hétig toppon kell lennie. Kb. ennyi.
A kérdező hozzászólása: zöldszemû szörnyeteg kombinálva egy kis kombinatorikával és kisebbségi komplexussal :)
A kérdező hozzászólása: mi is sms, beszéd telón v neten eddig, ezért is tûnt fel...mármint naponta :)
A kérdező hozzászólása: ez a nõi logika megnevezés meg a jelzõ is jó :) céges telefonja van, nem õ fizeti nem, nem adott rá okott...de ha egy férfi ölébe dobja magát egy nõ mondjuk egy esti vacsi utána leülés után és izgatni kezdi( láttam már ilyet, amikor én voltam tréningen), akkor...ki tudja...van olyan, hogy valaki elcsábul a bujaság miatt? én írtam és küldtem mms-eket...pediglen én fizetem, nem a cégem... végül is megnézetem a prg leírást...elég kötött, lótásfutás...amikor meg ott nappal, itt éjjel... na, próbálok nem kombinálni és az én kollégáimból kiindulni.. ja...mi is sms, beszéd telón v neten eddig, ezért is túnt fel...bár ilyen hosszú idõre(relatíve) még nem ment el
ja és azt hozzátenném, hogy igaz hogy sokszor én írtam az elsõ sms-t, de ez nem baj. Te miért nem írtál neki? :D
10 nap alatt háromszor keresett? A napi keresés az alapvetõ nálam. Mikor a párom külföldön volt 1 hetet, a napi 1-2 sms megvolt, nem olyan sokkal drágább mint belföldön. Én nem gondolnék semmi extrára (hogy megcsal vagy valami), de rosszul esne hogy nem törõdik velem és nem hiányzom neki
Arra, hogy a feleség, azaz én is ugyanolyan egyszerûen felhívhatom, nem kell elvárni, hogy õ szóljon.
Semmire. Biztos naiv vagyok. Ha meg akarna csalni, ezt megtehetné úgyis, hogy naponta felhív és a szerelmérõl biztosít.
Te ismered a férjed, hogy ez mennyire szokatlan tõle. Nekem biztos kevés lenne, de ha ez jellemzõ rá akkor ne agyalj. Mondjuk mi még a férjemmel úgy is beszélünk vagy kétszer telefonon, hogy egy munkahelyen vagyunk. :)

Hogyan egyeztessem össze a házimunkát, a vásárlást és a néhány hónapos babát, ha a férjed külföldön dolgozik?

A férjem 1 hét múlva külföldre megy dolgozni. Van egy 6 hónapos kislányunk. Sosem voltunk távol egymástól hosszabb ideig. Meg vagyok ijedve, fogalmam sincs, hogyan fogom összeegyeztetni a dolgokat. Ráadásul első emeleten lakunk,ez még nehezebbé teszi a dolgokat. Ráadásul érzelmi téren sem könnyű.Autóm szerencsére lesz. Akinek van ilyen téren tapasztalata kérem írja meg. Nagyon el vagyok keseredve. :(

Legjobb válasz: Hordozás? Ha magadra kötöd a babádat (kendõben, mei tai-ban, SSC-ben), akkor sokkal egyszerûbben tudod csinálni a házimunkát: a gyerkõc a hátadon (6hónaposan már simán hátra lehet tenni), te pedig csinálod a dolgod. Õ elnézelõdik, "tanulmányozza" a világot, és mindenki nyugodt. Vagy ha éppen nem akar rajtad lógni, akkor tedd le a földre egy plédre, hadd játsszon ott. A kisbevásárlásra simán tudod magaddal vinni, de a nagyvásárlás már nagyobb falat. Én ilyenkor megkérnék valakit, hogy vigyázzon rá, mert én pl. nem tudok koncentrálni arra, hogy mi kell, mi nem kell (még ha van is lista), mert a gyerkõcre figyelek: éhes, bekakilt, nyafizik stb, így otthon mindig eszembe jut, hogy elfelejtettem valamit. Szóval én "lepasszolnám".

Hordozás? Ha magadra kötöd a babádat (kendõben, mei tai-ban, SSC-ben), akkor sokkal egyszerûbben tudod csinálni a házimunkát: a gyerkõc a hátadon (6hónaposan már simán hátra lehet tenni), te pedig csinálod a dolgod. Õ elnézelõdik, "tanulmányozza" a világot, és mindenki nyugodt. Vagy ha éppen nem akar rajtad lógni, akkor tedd le a földre egy plédre, hadd játsszon ott. A kisbevásárlásra simán tudod magaddal vinni, de a nagyvásárlás már nagyobb falat. Én ilyenkor megkérnék valakit, hogy vigyázzon rá, mert én pl. nem tudok koncentrálni arra, hogy mi kell, mi nem kell (még ha van is lista), mert a gyerkõcre figyelek: éhes, bekakilt, nyafizik stb, így otthon mindig eszembe jut, hogy elfelejtettem valamit. Szóval én "lepasszolnám".
Elég érdekes hangzik a kérdésed, de gondolom "férjem"-et akartál írni... :) Figyelj, az én párom nem dolgozik külföldön, mégis mindent egyedül csinálok, mert csak estére ér haza. A házimunkát, fõzést simán meg lehet oldani akár még több gyerek mellett is. Szerintem nem kell 24 órát szórakoztatni a babákat, gyerekeket, elég ha a közeledben van és szemmel tartod. Játszószõnyeg, pihenõszék és persze a járóka mind segítségedre lehet. Most ezt ne úgy képzeld el, hogy folyamatosan valamelyikben kell lennie a babának :) Mi nem használtunk hordozókendõt, így arról nem tudok nyilatkozni, csak tudom, hogy sok anyuka 24 órában magára köti a babáját, még a wc-re is úgy megy, aztán meg 1-2 év múlva idejön panaszkodni, hogy a kisgyereke folyamatosan a lábába csimpaszkodik és nem hagyja élni... Ez most elég durván hangzik, de sajnos tényleg van ilyen. Szerintem azzal, hogy hagyod egyedül is játszani és a világot felfedezni a babádat, nem teszel rosszat neki, sõt! Az elsõ emeletes dolgot nem értem. A cipekedés miatt írtad? Mert az ezért még nem a világ vége, simán meg lehet oldani, fõleg ha van valami tároló féle a földszinten. Az érzelmi része valóban nehéz lesz, elképzelni sem tudom. Nagyszülõk vannak? Vagy valami megbízható rokon, barátnõ, akit hetente 1x meg lehet kérni, hogy 1-2 órára vigyázzon a picire, amíg te kikapcsolódsz? Arra mindenképpen szükséged lesz, meg járjatok sokat társaságba, hívjatok át babás ismerõsöket stb. Szerintem érzelmileg jóval nehezebb lesz, mint fizikailag...
Ja és a vásárlást is simán meg lehet oldani. A közeli helyeket babakocsival, a távolabbiakat meg heti 1-2x autóval. Ráadásul amíg pici a baba, jóval egyszerûbb is. Megeteted, tisztába rakod és kész. Vigyél neki 1-2 érdekes játékot és valószínûleg tök jól ellesz abban az 1-2 órában. Amikor már mászni vagy majd menni fog, akkor azért nehezebb lesz, de akkor sem lehetetlen. Én 2 gyerekkel csináltam ezt végig és simán elintéztem a heti nagybevásárlást is. Azokat a cuccokat vittem csak fel, amik hirtelen kellenek és/vagy romlandók, a többit (fõleg a nehezeket) lent hagytam a csomagtartóban és csak akkor mentem le érte, amikor elaludt a kisfiam. Persze a bébiõrt magammal vittem :) Nyugi, menni fog és majd tök büszke leszel magadra! :)
fõzés:magamnak rendelném a kaját, neki fõznék és üvegest kapna vegyesen takarítás:a zajosakat amikor ébren van vele együtt, a többit amikor alszik.pihenõszékbe betenném, és helyiségrõl helyiségre jönne velem, kivéve ahol vegyszereket használok bevásárlás:a férjem ugyan velünk van, de reggeltõl estig dolgozik a hét hat napján, így én intézem születése óta.nagybevásárláskor autóval, a hordozóban volt, amikor csak pár dolog kellett, babakocsival simán meg fogod oldani, más is megoldja, aki egyedül neveli agyerekét vagy nincs segítsége.nekem nincs segítségem, de tök jól boldogultam.mondjuk én fõztem, mert ugye este meleg vacsorával vártam a férjem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Igen eddig mindig segítségem volt mindenben, fõznöm nem kellett, éttermünk volt de a sok kiadás miatt leadtuk. Sok rokon barát segít, amiben csak tud, nagyon szerencsés vagyok ebbõl a szempontból. Dédimama, sógornõm, keresztanyuka, barátnõ stb mindig segítenek. Megpróbálok kialakítani valamilyen új napirendet, miután egyedül leszünk és remélem menni fog. Kislányom szerencsére jó alvó, nem sírós baba. Nem is panaszkodom csak kicsit tanácstalan vagyok, nem tudok mit kezdeni az új helyzettel.
Szia! Az én férjem itthon dolgozik, de csak késõ délután ér haza... Addig teljesen magunk vagyunk a kislányommal... Bár anyósom két lépcsõházzal arrébb lakik, csak akkor látjuk, amikor neki kell valami, egyébként nem jön át, ha telefonálok neki, hogy figyeljen már az unokájára, amíg leszaladok a boltba (csakis rossz idõ esetén kértem ilyet!!!), akkor "véletlenül" soha nem ér rá! Jelzem, háztartásbeli... Anyuék nem tudnak segíteni, 20 km-re laknak. Anyu rokkantnyugdíjas, Apu pedig nyugdíjas. Mellesleg õk gondozzák a 94 éves mamámat is... Fel a fejjel! Hidd el, nagyon gyorsan kialakítotok a kislányoddal egy olyan gördülékeny napirendet, hogy csak na! :D
Igaza van az elõttem szólónak, könnyebb lesz az új napirend, mint gondolnád! Sõt, ha jól szervezed, aranykor, de komolyan. Amikor még csak egy babóm volt, hihetetlen sok idõm maradt rá is meg magamra is. Fõleg, amikor az apukája épp elutazott konferenciára vagy hasonlóra. Csak magatokra kell mosnod, takarítanod, fõznöd - nagyon kényelmes lesz, majd meglátod! A párod biztosan hiányozni fog, de a kicsivel jól meglesztek, ne félj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!